Četvrtak, 09.08.2018.

21:16

Rojters o Vučićevoj izjavi – "spremnost na kompromis"

Izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se zalaže za razgraničenje sa Albancima, prenela je britanska agencija Rojters.

Izvor: Tanjug

Rojters o Vuèiæevoj izjavi – "spremnost na kompromis" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

@Široke mase

pre 5 godina

"Izgleda da će se ponovo dogoditi da Srbi dobiju rat, ali njihovi političari u miru, zarad svojih ličnih interesa izgube sve... "

Izvini brate, ne znam koliko imaš godina, možda si klinac, ali moram da te pitam na čemu si ti? Koji bre dobijen rat? Pa mi smo naše ratove izgubili, mi smo za Kosovo ratovali 1999. i pretrpeli smo ogroman nacionalni poraz. Ratovi devedesetih su ne naš nacionalni i ratni poraz, nego naša nacionalna katastrofa i uništavanje svega što smo od početka dvadesetog veka uspeli da postignemo. Jedino je Republika Srpska ostala od svega za šta se ginulo u balkanskim ratovima i na Kajmakčalanu, i Vojvodina. Ne znam kako si popio priču da smo mi ratove devedesetih dobili, ali kad ti proteraju više od pola miliona Srba iz Hrvatske, Bosne i s Kosova to je obično signal da si izgubio, a ne pobedio.

A što se tiče Kosova, što pre razgraničenje. I onda zid.

Бата Стојковић

pre 5 godina

Saberi se drug moj, nije RS država niti će biti.
(Bosanac, 09. avgust 2018 22:56)
Није ни Косово било држава па ти тврдиш да сада ето јесте. Није Босна преко света да не памтиш да је и Косова била административна област у саставу Србије. Не трчи пред руду.

voodoo

pre 5 godina

Ja samo ne vidim razlog zasto bi Rusija nastavila da ulaze veto u nase ime ako se mi definitivno odlucimo da odemo u Eu i samim time uvedemo sankcije toj istoj Rusiji. Prosto nema mi logike, a onog trenutka kada ostanemo bez Ruske podrske po tom pitanju Kosovo postaje UN clanica i svaka prica je zavrsena prakticno, sutra mogu i brze i pre nas i u EU i u Nato. Jednostavno nasa pozicija i stav mi je totalno nelogican, cilj nedifinisan, mi resenje nemamo, a zelimo da bude po nasoj volji.

Cinjenice

pre 5 godina

Uopste ne glasam za SNS, istina i opozicija, nam je bezvezna, ali me interesuje, da li je nas narod toliko naivan, da misli, da se VucicTaci ...uopste nešto pitaju.
Sudbina Alzasa, Lorene, Slezije...
Koliko je Srba i Hrvata bilo na Kosovu 1922. godine, mislim, oko 22%.
Kralj Aleksandar stimulisao novcem, imanjima i niko nije zeleo da koristi tu pogodnost.
O čemu mi pričamo,i čemu težimo; haosu, ili kakvom takvom životu?
Naravno, da nikada nećemo biti u društvu najjačih, ali, bilo bi dobro da ne budemo zemlja tzv.treceg sveta, sto sada de facto jesmo.

Bosanac

pre 5 godina

@jojo
https://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=1429229#k27892431

Ti očigledno imaš problem sa poimanjem geografije. Goražde i Bihać su u BiH kao i entitet koji se odaziva na ime Republika Srpska. Kantoni Goražde, Bihać i entitet RS su administrativne jedinice u okviru BiH, dok je Kosovo nezavisna država priznata od većine drugih država. Saberi se drug moj, nije RS država niti će biti.

Svetozar

pre 5 godina

mene seljaka samo zanima sto su zapeli ko sto volova da ovo rese 'kolko sutra, nije mi jasno uopste ljudi! kakve bre zamene teritorija, kakvi bakraci, pa ko' je ovde lud! jel' ima kakvog skolovanog I ucenog sveta koji moze da nam objasni sta ovi rade,a???

Bardami

pre 5 godina

Razumem Vučićevu priču o budućnosti Srbije i generacija koje dolaze, ali ja neću imati snage da zaokružim bilo kakav postignuti dogovor u Briselu na referendumu. Zamrznuti konflikt, pa šta bude. Oteli su nam zemlju. Albanci jednostavno nisu imali nikakvo istorijsko pravo na tu teritoriju, i to teritoriju gde je nastala srpska država. Oni jednostavno nemaju tu kulturu da poštuju državu u kojoj žive. Imaju svoju državu Albaniju, a dobili su sada i drugu. Vučiću je valjda jasno da narod na referendumu neće dati Kosovo, ma šta on pričao. A Amerikanci i EU neka čine šta misle da treba, a sem ucena ništa drugo neće smisliti. Ali, zalud im je.

Gebedaya

pre 5 godina

Mene zanima kada je to postao ključni uslov za pridruživanje EU? Pa ako je to ključni (a sumnjam da jeste, uvek se pojave neki ključniji), nema tu puno šta da se razmišlja... Ako mene pitate, ni u ludilu...

Saša

pre 5 godina

Mozemo se vracati vekovima unazad I diskutovati, sta je, ko kad I zasto kriv. Ono sto nas ceka je ono sto je realno vazno, istoriju ostavite istrazivacima. Da li iko normalan zeli da se ova agonija nastavi I da je ostavljamo svojoj deci u amanet? Da li iko normalan zeli da u nekim drugim svetskim okolnostima salje svoju decu pod oruzjem da ubijaju neku drugu decu? Zar se toliko preganjamo oko Kosova a zemlju u Srbiji prodajemo arapima?
Ponavljam, jedino ispravno resenje, koje ce I nama dati neku satisfakciju I opravdanje pred unucima (jer da se ne lazemo, mi smo generacija koja je izgubila Kosovo) jeste PRODAJA. Kazemo cifru npr. srpski spoljni dug, albanci to pokupe od svojih sponzora, Vucic I Taci se rukuju I kraj..za vjek vjekova.

jojo

pre 5 godina

Jel se ovo neko zeza. Pa ta priča koja uključuje Preševo i Bujanovac može da pije vodu samo ako se sve do jedne enklave na Kosovu pripoje Srbiji koridorima. Bez izuzetka. Ako neko misli da može drugačije da prođe grdno se vara. Taman čekali još 100 godina. Kakvo je to etničko razgraničenje da enklave ostanu tamo. Kako je Goražde moglo da se pripoji koridorom federaciji BiH pa i Bihać, preko srpskih teritorija a ovo sad ne može?

reseno

pre 5 godina

Rojters objasnio šta znači “razgraničenje”. Švabe se tome protive. SPC se protivi. Vučić podržava. Tači podržava. Narod podržava Vučića sa 55%.

rani

pre 5 godina

Meni nikako nije jasno, kako je to, Medvedja i Bujanovac u Preševskoj dolini? U Medvedji živi veoma malo Abanaca, u Bujanovcu ih ima 52%, pa da li smo mi normalni, da tek tako izdamo Srbe koji žive tamo?

Kolonistan

pre 5 godina

Covek koji podržava suverenitet Bosne i Ukrajine a ne podržava zemlje u kojoj je precednik.. Ludilo mozga.. Ali zato je tu i doveden..cenim da će ovaj lud narod i preko ovoga da prodje.. Legalizacije otimacine.

Saša

pre 5 godina

hahaha, celo Kosovo i Bujanovac,
Medveđu i Preševo za Kosovsku Mitrovicu :)) i nije neka trgovina. Posto albanci nikad nece dobiti punu nezavisnost bez naseg pristanka, a posto i nama ova situacija ne odgovara, najbolje je da prodamo Kosovo. 25 milijardi eura čini mi se kao razumna cifra.

Student koji će da pali odavde

pre 5 godina

Svako može da kaže da je "spreman".
Ja se uvek setim svog profesora fizike koji je rekao da pričanje ima toliku količinu energije da je potrebno milion godina da se skuva samo jedna šolja kafe transformacijom energije govora u toplotnu energiju.

Стојан

pre 5 godina

Компромис? Да ли је то оно кад уђе разбојник у кућу, отме део исте, претуче или убије неког од укућана, презида део те куће, усели у њу своју родбину и деценијама говори како је то његово, али се суочи са проблемом да не може да се укњижи у катастру, све док власник лепо не пристане да разбојници задрже већи део узурпираног, али да се власнику врати остава.

Široke mase

pre 5 godina

Ova izjava je spremnost ne za kompromis nego spremnost na prodaju svega što je srpsko. Otadžbine, naroda, pokrajine, resursa na KiM, manastira, crkava, Orahovca, Velike Hoče, Prizrena, Peći, Košara...Izgleda da će se ponovo dogoditi da Srbi dobiju rat, ali njihovi političari u miru, zarad svojih ličnih interesa izgube sve... Predsedniče po rezoluciji 1244 Ujedinjenih nacija teritorija AP Kosovo i Metohija pripada Republici Srbiji, a pod privremenom je upravom Unmik-a.Nemate prava da menjate to stanje, osim u smeru da povratite suverenitet, teritorijalni integritert i celovitost Republike Srbije. Za to ste izabrani,za to se i borite.To je jedino razgraničenje sa Albancima koje dolazi u obzir. Granični kamen Republike Srbije mora stajati na karauli Košare, nemate prava da u ime Srbije i Srba izgubite teritoriju jer Vas nismo birali da bi izgubili obraz, čast, poštenje i istoriju već da bi sutra imali slobodnu, pobedničku, jaku, stabilnu, naprednu, nepodeljenu, neokrnjenu državu čiji će građani moći da idu po celokupnoj teritoriji bez viza, pasoša i straha da će im se nešto desiti!! Zato Predsedniče, ako ovo čitate Vi ili Vaši saradnici uradite sve što je u Vašoj moći,a i preko Vaših mogućnosti da se granica vrati gde joj je i mesto, a to su planinski venac Prokletije!!!
U suprotnom nemate prava da ostanete Predsednik države koja bi Vašim potpisom ostala bez srca teritorije.

Udji slobodno

pre 5 godina

Od kada je bre na stolu izmena severnog dela KiM za Presevsku dolinu? Pa da li nas neko tu vuce za nos? Svake nedelje pristajemo na losiji scenario u vezi sa KiM.

Pera

pre 5 godina

Englezi nisu priznali Argentini suverenitet nad Foklandskim ostrvima, nekoliko hiljada kilometra daleko do Londona, nego su ratovali za njih a naš predsednik želi da se "razgraniči" na sopstvenoj teritoriji.To se nije dogodilo nikada i nigde u svetu. Da ne spominjemo Ustav Republike Srbije i obavezu svih političara da ga poštuju , rezoluciju UN 1244, više vekova srpske istorije na KiM, verske i kulturne spomenike ... Ne, sada je "istorijska šansa" da se "razgraničimo" na sopstvenoj teritoriji ... Čitam vesti i ne mogu da verujem.

Srbin

pre 5 godina

Ne samo da ce im dati drzavu, vec ce isti onaj koji je opstruirao sve prethodne politicare i kleo se i sta ne, dati albancima jos malo srpske teritorije, onako da se nadje.

grrr

pre 5 godina

mi smo velike bu.ale sto trpimo ovoga.pazi da damo presevo za sever kosova.pusticeom albance u vardarsku dolinu.preseci srbiju i makedoniju.odreci se kosova i preseva za 4opstine u kojima zivi 50000ljudi.mi smo stvarno izgubljena nacija.ajde da trazimo sever kosova i republiku srpsku za kosovo ili da im damo presevsku dolinu a oni nama sever albanike i izlaz na more i republiku srpsku i deo makedonije koja je isto tako srpska stara drzava.

Svetozar

pre 5 godina

mene seljaka samo zanima sto su zapeli ko sto volova da ovo rese 'kolko sutra, nije mi jasno uopste ljudi! kakve bre zamene teritorija, kakvi bakraci, pa ko' je ovde lud! jel' ima kakvog skolovanog I ucenog sveta koji moze da nam objasni sta ovi rade,a???

Pera

pre 5 godina

Englezi nisu priznali Argentini suverenitet nad Foklandskim ostrvima, nekoliko hiljada kilometra daleko do Londona, nego su ratovali za njih a naš predsednik želi da se "razgraniči" na sopstvenoj teritoriji.To se nije dogodilo nikada i nigde u svetu. Da ne spominjemo Ustav Republike Srbije i obavezu svih političara da ga poštuju , rezoluciju UN 1244, više vekova srpske istorije na KiM, verske i kulturne spomenike ... Ne, sada je "istorijska šansa" da se "razgraničimo" na sopstvenoj teritoriji ... Čitam vesti i ne mogu da verujem.

grrr

pre 5 godina

mi smo velike bu.ale sto trpimo ovoga.pazi da damo presevo za sever kosova.pusticeom albance u vardarsku dolinu.preseci srbiju i makedoniju.odreci se kosova i preseva za 4opstine u kojima zivi 50000ljudi.mi smo stvarno izgubljena nacija.ajde da trazimo sever kosova i republiku srpsku za kosovo ili da im damo presevsku dolinu a oni nama sever albanike i izlaz na more i republiku srpsku i deo makedonije koja je isto tako srpska stara drzava.

Kolonistan

pre 5 godina

Covek koji podržava suverenitet Bosne i Ukrajine a ne podržava zemlje u kojoj je precednik.. Ludilo mozga.. Ali zato je tu i doveden..cenim da će ovaj lud narod i preko ovoga da prodje.. Legalizacije otimacine.

Srbin

pre 5 godina

Ne samo da ce im dati drzavu, vec ce isti onaj koji je opstruirao sve prethodne politicare i kleo se i sta ne, dati albancima jos malo srpske teritorije, onako da se nadje.

Široke mase

pre 5 godina

Ova izjava je spremnost ne za kompromis nego spremnost na prodaju svega što je srpsko. Otadžbine, naroda, pokrajine, resursa na KiM, manastira, crkava, Orahovca, Velike Hoče, Prizrena, Peći, Košara...Izgleda da će se ponovo dogoditi da Srbi dobiju rat, ali njihovi političari u miru, zarad svojih ličnih interesa izgube sve... Predsedniče po rezoluciji 1244 Ujedinjenih nacija teritorija AP Kosovo i Metohija pripada Republici Srbiji, a pod privremenom je upravom Unmik-a.Nemate prava da menjate to stanje, osim u smeru da povratite suverenitet, teritorijalni integritert i celovitost Republike Srbije. Za to ste izabrani,za to se i borite.To je jedino razgraničenje sa Albancima koje dolazi u obzir. Granični kamen Republike Srbije mora stajati na karauli Košare, nemate prava da u ime Srbije i Srba izgubite teritoriju jer Vas nismo birali da bi izgubili obraz, čast, poštenje i istoriju već da bi sutra imali slobodnu, pobedničku, jaku, stabilnu, naprednu, nepodeljenu, neokrnjenu državu čiji će građani moći da idu po celokupnoj teritoriji bez viza, pasoša i straha da će im se nešto desiti!! Zato Predsedniče, ako ovo čitate Vi ili Vaši saradnici uradite sve što je u Vašoj moći,a i preko Vaših mogućnosti da se granica vrati gde joj je i mesto, a to su planinski venac Prokletije!!!
U suprotnom nemate prava da ostanete Predsednik države koja bi Vašim potpisom ostala bez srca teritorije.

Стојан

pre 5 godina

Компромис? Да ли је то оно кад уђе разбојник у кућу, отме део исте, претуче или убије неког од укућана, презида део те куће, усели у њу своју родбину и деценијама говори како је то његово, али се суочи са проблемом да не може да се укњижи у катастру, све док власник лепо не пристане да разбојници задрже већи део узурпираног, али да се власнику врати остава.

rani

pre 5 godina

Meni nikako nije jasno, kako je to, Medvedja i Bujanovac u Preševskoj dolini? U Medvedji živi veoma malo Abanaca, u Bujanovcu ih ima 52%, pa da li smo mi normalni, da tek tako izdamo Srbe koji žive tamo?

Udji slobodno

pre 5 godina

Od kada je bre na stolu izmena severnog dela KiM za Presevsku dolinu? Pa da li nas neko tu vuce za nos? Svake nedelje pristajemo na losiji scenario u vezi sa KiM.

jojo

pre 5 godina

Jel se ovo neko zeza. Pa ta priča koja uključuje Preševo i Bujanovac može da pije vodu samo ako se sve do jedne enklave na Kosovu pripoje Srbiji koridorima. Bez izuzetka. Ako neko misli da može drugačije da prođe grdno se vara. Taman čekali još 100 godina. Kakvo je to etničko razgraničenje da enklave ostanu tamo. Kako je Goražde moglo da se pripoji koridorom federaciji BiH pa i Bihać, preko srpskih teritorija a ovo sad ne može?

Student koji će da pali odavde

pre 5 godina

Svako može da kaže da je "spreman".
Ja se uvek setim svog profesora fizike koji je rekao da pričanje ima toliku količinu energije da je potrebno milion godina da se skuva samo jedna šolja kafe transformacijom energije govora u toplotnu energiju.

Gebedaya

pre 5 godina

Mene zanima kada je to postao ključni uslov za pridruživanje EU? Pa ako je to ključni (a sumnjam da jeste, uvek se pojave neki ključniji), nema tu puno šta da se razmišlja... Ako mene pitate, ni u ludilu...

Bardami

pre 5 godina

Razumem Vučićevu priču o budućnosti Srbije i generacija koje dolaze, ali ja neću imati snage da zaokružim bilo kakav postignuti dogovor u Briselu na referendumu. Zamrznuti konflikt, pa šta bude. Oteli su nam zemlju. Albanci jednostavno nisu imali nikakvo istorijsko pravo na tu teritoriju, i to teritoriju gde je nastala srpska država. Oni jednostavno nemaju tu kulturu da poštuju državu u kojoj žive. Imaju svoju državu Albaniju, a dobili su sada i drugu. Vučiću je valjda jasno da narod na referendumu neće dati Kosovo, ma šta on pričao. A Amerikanci i EU neka čine šta misle da treba, a sem ucena ništa drugo neće smisliti. Ali, zalud im je.

reseno

pre 5 godina

Rojters objasnio šta znači “razgraničenje”. Švabe se tome protive. SPC se protivi. Vučić podržava. Tači podržava. Narod podržava Vučića sa 55%.

@Široke mase

pre 5 godina

"Izgleda da će se ponovo dogoditi da Srbi dobiju rat, ali njihovi političari u miru, zarad svojih ličnih interesa izgube sve... "

Izvini brate, ne znam koliko imaš godina, možda si klinac, ali moram da te pitam na čemu si ti? Koji bre dobijen rat? Pa mi smo naše ratove izgubili, mi smo za Kosovo ratovali 1999. i pretrpeli smo ogroman nacionalni poraz. Ratovi devedesetih su ne naš nacionalni i ratni poraz, nego naša nacionalna katastrofa i uništavanje svega što smo od početka dvadesetog veka uspeli da postignemo. Jedino je Republika Srpska ostala od svega za šta se ginulo u balkanskim ratovima i na Kajmakčalanu, i Vojvodina. Ne znam kako si popio priču da smo mi ratove devedesetih dobili, ali kad ti proteraju više od pola miliona Srba iz Hrvatske, Bosne i s Kosova to je obično signal da si izgubio, a ne pobedio.

A što se tiče Kosova, što pre razgraničenje. I onda zid.

Saša

pre 5 godina

hahaha, celo Kosovo i Bujanovac,
Medveđu i Preševo za Kosovsku Mitrovicu :)) i nije neka trgovina. Posto albanci nikad nece dobiti punu nezavisnost bez naseg pristanka, a posto i nama ova situacija ne odgovara, najbolje je da prodamo Kosovo. 25 milijardi eura čini mi se kao razumna cifra.

Бата Стојковић

pre 5 godina

Saberi se drug moj, nije RS država niti će biti.
(Bosanac, 09. avgust 2018 22:56)
Није ни Косово било држава па ти тврдиш да сада ето јесте. Није Босна преко света да не памтиш да је и Косова била административна област у саставу Србије. Не трчи пред руду.

voodoo

pre 5 godina

Ja samo ne vidim razlog zasto bi Rusija nastavila da ulaze veto u nase ime ako se mi definitivno odlucimo da odemo u Eu i samim time uvedemo sankcije toj istoj Rusiji. Prosto nema mi logike, a onog trenutka kada ostanemo bez Ruske podrske po tom pitanju Kosovo postaje UN clanica i svaka prica je zavrsena prakticno, sutra mogu i brze i pre nas i u EU i u Nato. Jednostavno nasa pozicija i stav mi je totalno nelogican, cilj nedifinisan, mi resenje nemamo, a zelimo da bude po nasoj volji.

Bosanac

pre 5 godina

@jojo
https://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=1429229#k27892431

Ti očigledno imaš problem sa poimanjem geografije. Goražde i Bihać su u BiH kao i entitet koji se odaziva na ime Republika Srpska. Kantoni Goražde, Bihać i entitet RS su administrativne jedinice u okviru BiH, dok je Kosovo nezavisna država priznata od većine drugih država. Saberi se drug moj, nije RS država niti će biti.

Saša

pre 5 godina

Mozemo se vracati vekovima unazad I diskutovati, sta je, ko kad I zasto kriv. Ono sto nas ceka je ono sto je realno vazno, istoriju ostavite istrazivacima. Da li iko normalan zeli da se ova agonija nastavi I da je ostavljamo svojoj deci u amanet? Da li iko normalan zeli da u nekim drugim svetskim okolnostima salje svoju decu pod oruzjem da ubijaju neku drugu decu? Zar se toliko preganjamo oko Kosova a zemlju u Srbiji prodajemo arapima?
Ponavljam, jedino ispravno resenje, koje ce I nama dati neku satisfakciju I opravdanje pred unucima (jer da se ne lazemo, mi smo generacija koja je izgubila Kosovo) jeste PRODAJA. Kazemo cifru npr. srpski spoljni dug, albanci to pokupe od svojih sponzora, Vucic I Taci se rukuju I kraj..za vjek vjekova.

Cinjenice

pre 5 godina

Uopste ne glasam za SNS, istina i opozicija, nam je bezvezna, ali me interesuje, da li je nas narod toliko naivan, da misli, da se VucicTaci ...uopste nešto pitaju.
Sudbina Alzasa, Lorene, Slezije...
Koliko je Srba i Hrvata bilo na Kosovu 1922. godine, mislim, oko 22%.
Kralj Aleksandar stimulisao novcem, imanjima i niko nije zeleo da koristi tu pogodnost.
O čemu mi pričamo,i čemu težimo; haosu, ili kakvom takvom životu?
Naravno, da nikada nećemo biti u društvu najjačih, ali, bilo bi dobro da ne budemo zemlja tzv.treceg sveta, sto sada de facto jesmo.

Pera

pre 5 godina

Englezi nisu priznali Argentini suverenitet nad Foklandskim ostrvima, nekoliko hiljada kilometra daleko do Londona, nego su ratovali za njih a naš predsednik želi da se "razgraniči" na sopstvenoj teritoriji.To se nije dogodilo nikada i nigde u svetu. Da ne spominjemo Ustav Republike Srbije i obavezu svih političara da ga poštuju , rezoluciju UN 1244, više vekova srpske istorije na KiM, verske i kulturne spomenike ... Ne, sada je "istorijska šansa" da se "razgraničimo" na sopstvenoj teritoriji ... Čitam vesti i ne mogu da verujem.

Svetozar

pre 5 godina

mene seljaka samo zanima sto su zapeli ko sto volova da ovo rese 'kolko sutra, nije mi jasno uopste ljudi! kakve bre zamene teritorija, kakvi bakraci, pa ko' je ovde lud! jel' ima kakvog skolovanog I ucenog sveta koji moze da nam objasni sta ovi rade,a???

Kolonistan

pre 5 godina

Covek koji podržava suverenitet Bosne i Ukrajine a ne podržava zemlje u kojoj je precednik.. Ludilo mozga.. Ali zato je tu i doveden..cenim da će ovaj lud narod i preko ovoga da prodje.. Legalizacije otimacine.

grrr

pre 5 godina

mi smo velike bu.ale sto trpimo ovoga.pazi da damo presevo za sever kosova.pusticeom albance u vardarsku dolinu.preseci srbiju i makedoniju.odreci se kosova i preseva za 4opstine u kojima zivi 50000ljudi.mi smo stvarno izgubljena nacija.ajde da trazimo sever kosova i republiku srpsku za kosovo ili da im damo presevsku dolinu a oni nama sever albanike i izlaz na more i republiku srpsku i deo makedonije koja je isto tako srpska stara drzava.

Saša

pre 5 godina

Mozemo se vracati vekovima unazad I diskutovati, sta je, ko kad I zasto kriv. Ono sto nas ceka je ono sto je realno vazno, istoriju ostavite istrazivacima. Da li iko normalan zeli da se ova agonija nastavi I da je ostavljamo svojoj deci u amanet? Da li iko normalan zeli da u nekim drugim svetskim okolnostima salje svoju decu pod oruzjem da ubijaju neku drugu decu? Zar se toliko preganjamo oko Kosova a zemlju u Srbiji prodajemo arapima?
Ponavljam, jedino ispravno resenje, koje ce I nama dati neku satisfakciju I opravdanje pred unucima (jer da se ne lazemo, mi smo generacija koja je izgubila Kosovo) jeste PRODAJA. Kazemo cifru npr. srpski spoljni dug, albanci to pokupe od svojih sponzora, Vucic I Taci se rukuju I kraj..za vjek vjekova.

Udji slobodno

pre 5 godina

Od kada je bre na stolu izmena severnog dela KiM za Presevsku dolinu? Pa da li nas neko tu vuce za nos? Svake nedelje pristajemo na losiji scenario u vezi sa KiM.

Široke mase

pre 5 godina

Ova izjava je spremnost ne za kompromis nego spremnost na prodaju svega što je srpsko. Otadžbine, naroda, pokrajine, resursa na KiM, manastira, crkava, Orahovca, Velike Hoče, Prizrena, Peći, Košara...Izgleda da će se ponovo dogoditi da Srbi dobiju rat, ali njihovi političari u miru, zarad svojih ličnih interesa izgube sve... Predsedniče po rezoluciji 1244 Ujedinjenih nacija teritorija AP Kosovo i Metohija pripada Republici Srbiji, a pod privremenom je upravom Unmik-a.Nemate prava da menjate to stanje, osim u smeru da povratite suverenitet, teritorijalni integritert i celovitost Republike Srbije. Za to ste izabrani,za to se i borite.To je jedino razgraničenje sa Albancima koje dolazi u obzir. Granični kamen Republike Srbije mora stajati na karauli Košare, nemate prava da u ime Srbije i Srba izgubite teritoriju jer Vas nismo birali da bi izgubili obraz, čast, poštenje i istoriju već da bi sutra imali slobodnu, pobedničku, jaku, stabilnu, naprednu, nepodeljenu, neokrnjenu državu čiji će građani moći da idu po celokupnoj teritoriji bez viza, pasoša i straha da će im se nešto desiti!! Zato Predsedniče, ako ovo čitate Vi ili Vaši saradnici uradite sve što je u Vašoj moći,a i preko Vaših mogućnosti da se granica vrati gde joj je i mesto, a to su planinski venac Prokletije!!!
U suprotnom nemate prava da ostanete Predsednik države koja bi Vašim potpisom ostala bez srca teritorije.

Srbin

pre 5 godina

Ne samo da ce im dati drzavu, vec ce isti onaj koji je opstruirao sve prethodne politicare i kleo se i sta ne, dati albancima jos malo srpske teritorije, onako da se nadje.

Cinjenice

pre 5 godina

Uopste ne glasam za SNS, istina i opozicija, nam je bezvezna, ali me interesuje, da li je nas narod toliko naivan, da misli, da se VucicTaci ...uopste nešto pitaju.
Sudbina Alzasa, Lorene, Slezije...
Koliko je Srba i Hrvata bilo na Kosovu 1922. godine, mislim, oko 22%.
Kralj Aleksandar stimulisao novcem, imanjima i niko nije zeleo da koristi tu pogodnost.
O čemu mi pričamo,i čemu težimo; haosu, ili kakvom takvom životu?
Naravno, da nikada nećemo biti u društvu najjačih, ali, bilo bi dobro da ne budemo zemlja tzv.treceg sveta, sto sada de facto jesmo.

Стојан

pre 5 godina

Компромис? Да ли је то оно кад уђе разбојник у кућу, отме део исте, претуче или убије неког од укућана, презида део те куће, усели у њу своју родбину и деценијама говори како је то његово, али се суочи са проблемом да не може да се укњижи у катастру, све док власник лепо не пристане да разбојници задрже већи део узурпираног, али да се власнику врати остава.

voodoo

pre 5 godina

Ja samo ne vidim razlog zasto bi Rusija nastavila da ulaze veto u nase ime ako se mi definitivno odlucimo da odemo u Eu i samim time uvedemo sankcije toj istoj Rusiji. Prosto nema mi logike, a onog trenutka kada ostanemo bez Ruske podrske po tom pitanju Kosovo postaje UN clanica i svaka prica je zavrsena prakticno, sutra mogu i brze i pre nas i u EU i u Nato. Jednostavno nasa pozicija i stav mi je totalno nelogican, cilj nedifinisan, mi resenje nemamo, a zelimo da bude po nasoj volji.

Student koji će da pali odavde

pre 5 godina

Svako može da kaže da je "spreman".
Ja se uvek setim svog profesora fizike koji je rekao da pričanje ima toliku količinu energije da je potrebno milion godina da se skuva samo jedna šolja kafe transformacijom energije govora u toplotnu energiju.

Gebedaya

pre 5 godina

Mene zanima kada je to postao ključni uslov za pridruživanje EU? Pa ako je to ključni (a sumnjam da jeste, uvek se pojave neki ključniji), nema tu puno šta da se razmišlja... Ako mene pitate, ni u ludilu...

rani

pre 5 godina

Meni nikako nije jasno, kako je to, Medvedja i Bujanovac u Preševskoj dolini? U Medvedji živi veoma malo Abanaca, u Bujanovcu ih ima 52%, pa da li smo mi normalni, da tek tako izdamo Srbe koji žive tamo?

Saša

pre 5 godina

hahaha, celo Kosovo i Bujanovac,
Medveđu i Preševo za Kosovsku Mitrovicu :)) i nije neka trgovina. Posto albanci nikad nece dobiti punu nezavisnost bez naseg pristanka, a posto i nama ova situacija ne odgovara, najbolje je da prodamo Kosovo. 25 milijardi eura čini mi se kao razumna cifra.

Bosanac

pre 5 godina

@jojo
https://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=1429229#k27892431

Ti očigledno imaš problem sa poimanjem geografije. Goražde i Bihać su u BiH kao i entitet koji se odaziva na ime Republika Srpska. Kantoni Goražde, Bihać i entitet RS su administrativne jedinice u okviru BiH, dok je Kosovo nezavisna država priznata od većine drugih država. Saberi se drug moj, nije RS država niti će biti.

Bardami

pre 5 godina

Razumem Vučićevu priču o budućnosti Srbije i generacija koje dolaze, ali ja neću imati snage da zaokružim bilo kakav postignuti dogovor u Briselu na referendumu. Zamrznuti konflikt, pa šta bude. Oteli su nam zemlju. Albanci jednostavno nisu imali nikakvo istorijsko pravo na tu teritoriju, i to teritoriju gde je nastala srpska država. Oni jednostavno nemaju tu kulturu da poštuju državu u kojoj žive. Imaju svoju državu Albaniju, a dobili su sada i drugu. Vučiću je valjda jasno da narod na referendumu neće dati Kosovo, ma šta on pričao. A Amerikanci i EU neka čine šta misle da treba, a sem ucena ništa drugo neće smisliti. Ali, zalud im je.

reseno

pre 5 godina

Rojters objasnio šta znači “razgraničenje”. Švabe se tome protive. SPC se protivi. Vučić podržava. Tači podržava. Narod podržava Vučića sa 55%.

jojo

pre 5 godina

Jel se ovo neko zeza. Pa ta priča koja uključuje Preševo i Bujanovac može da pije vodu samo ako se sve do jedne enklave na Kosovu pripoje Srbiji koridorima. Bez izuzetka. Ako neko misli da može drugačije da prođe grdno se vara. Taman čekali još 100 godina. Kakvo je to etničko razgraničenje da enklave ostanu tamo. Kako je Goražde moglo da se pripoji koridorom federaciji BiH pa i Bihać, preko srpskih teritorija a ovo sad ne može?

Бата Стојковић

pre 5 godina

Saberi se drug moj, nije RS država niti će biti.
(Bosanac, 09. avgust 2018 22:56)
Није ни Косово било држава па ти тврдиш да сада ето јесте. Није Босна преко света да не памтиш да је и Косова била административна област у саставу Србије. Не трчи пред руду.

@Široke mase

pre 5 godina

"Izgleda da će se ponovo dogoditi da Srbi dobiju rat, ali njihovi političari u miru, zarad svojih ličnih interesa izgube sve... "

Izvini brate, ne znam koliko imaš godina, možda si klinac, ali moram da te pitam na čemu si ti? Koji bre dobijen rat? Pa mi smo naše ratove izgubili, mi smo za Kosovo ratovali 1999. i pretrpeli smo ogroman nacionalni poraz. Ratovi devedesetih su ne naš nacionalni i ratni poraz, nego naša nacionalna katastrofa i uništavanje svega što smo od početka dvadesetog veka uspeli da postignemo. Jedino je Republika Srpska ostala od svega za šta se ginulo u balkanskim ratovima i na Kajmakčalanu, i Vojvodina. Ne znam kako si popio priču da smo mi ratove devedesetih dobili, ali kad ti proteraju više od pola miliona Srba iz Hrvatske, Bosne i s Kosova to je obično signal da si izgubio, a ne pobedio.

A što se tiče Kosova, što pre razgraničenje. I onda zid.