1. Svaka volja koja izlazi od vecine naroda treba postovati,razumeti i sprovoditi je, pa i ovu volju Albanskog naroda sa Preseva,Bujanovca i Medvedje mislim treba da se gleda sa realnoscu bez navijanja i emocije. Najbolji nacin da se resi ova otvorena tema jeste da na miran i objektivan nacin sporazumeti se da Preseva, Bujanovac i Medvedja spajaju Kosovi, dok Zubin Potok,Zvecan i Leposavic da idu pod Srbijom. To bih doneo smirenje situaciju i pobaljsanja medjudrzavnih odnosa izmedju Kosova i Srbije.
  (Fehat Begolli, 31. maj 2004 16:09)

  # Link komentara

 2. Sve se to mora u korenu suzbiti. Treba pobrojati prava, koja nemaju, maksimalno im izići u susret a onda svaku pojavu separatizma i siledžijstva saseći u korenu. Imamo stogodišnje iskustvo. Uvek smo bili prevareni i zamajavani glupostima. Niti Srbija ima više vremena niti stanovništva za traćenje. Možda je, ustvari, problem samo u nama i našim političarima. Koji se boje jasno i glasno da kažu ono što je normalno. U svim državama sem našoj. Valjda tako pokušavaju da budu "svet" i da nas uvuku u taj svet i "svetlu budućnost". U kojoj smo, izmedju ostalog, već bili. Da li će nam se istorija ponavljati svakih desetak godina ?
  (Mladen Mladenovic, 31. maj 2004 16:53)

  # Link komentara

 3. Medjudrzavnih odnosa? Otkada je to KiM drzava?
  (Kiza, 31. maj 2004 21:03)

  # Link komentara

 4. Pa da vam nece biti malo puno? A i dobro bi bilo da promenite plocu, sve te price o nekoj ugrozenosti prava, ugnjetavanju, narodnoj volji... stvarno vec zasmejavaju a i tako su vec providna i predvidljiva. Prvo bi trebalo utvrditi ko od Albanaca na jugu Srbije uopste ima drzavljanstvo Srbije i pravo da boravi u Srbiji, pa odakle im pare da pokupuju srpska imanja itd. - po toj osnovi dosta ovih sto kukaju da su im ugrozena prava bi letelo iz Srbije, pa bi mogli da traze svoja "ugrozena" prava i teritorijana odvajanja i spajanja tamo odakle su i dosli.
  (TODOR, 31. maj 2004 21:44)

  # Link komentara

 5. Da li bilo koja promena granica može biti mirnim putem? Već smo navikli da albanski komentatori stalno govore o nekakvom nezavisnom Kosovu. Ali sada čitamo komentare gde odobravaju otcepljenje preševske doline, pa zar nije malo mnogo? I to još mirnim putem!!!
  (baby face, 31. maj 2004 23:18)

  # Link komentara

 6. Ako slucajno misle da im ova drzava uskracuje prava - pa i ja to mislim, pa necu da otcepljujem svoju ulicu zbog toga. Ako cinjenica da teroristi mogu da imaju legalnu politicku stranku ne govori dovoljno o njihovim pravima, ne znam sta govori. A ako se iza toga krije neki drugi motiv, kao sto i vrapci znaju da se krije, onda treba udariti po njima jace nego ikad do sad, kao sto bi i svaka druga demokratska drzava kada joj je deo teritorije ugrozen.
  (Rod, 1. jun 2004 01:24)

  # Link komentara