1. Narkotici se prodaju uz precutnu dozvolu drzave,bezbednostne strukture to kontrolisu
  (silja, 13. jul 2018 07:31)

  # Link komentara

 2. @(21 vek, 12. jul 2018 08:38)

  Ako misliš da se narkomanija može suzbiti drakonskim kaznama kako objašnjavaš to što mnoge države u kojima je zaprećena smrtna kazna za posedovanje narkotika imaju daleko ozbiljnih problema sa narkomanijom od Srbije, a i da ne pominjemo države gde je sve to praktično dekriminalizovano poput Portugala?
  (Aleksandar, 12. jul 2018 12:46)

  # Link komentara

 3. Ne.
  Narkomanija se može smanjiti ako:
  1) Kazna za dilovanje droge da se izjednači sa kaznom za plaćeno ubistvo, minumalna kazna 20 godina bez prava pomilovanja.
  2) Oduzeti svu pokretnu i nepokretnu imovinu dileru i sa njim povezanim licima (supruga, deca).
  3) Porodici dilera oduzeti svu imovinu za koju ne može dokazati poreklo.
  4) poništiti mu svu školsku spremu
  5) suditi ih ekspresno. Čim su uhapšeni odmah kod dežurnog sudije. Po presudi odmah u zatvor. Ako advokat ne može da dođe u roku 30-45 minuta dodeljuje mu se dežurni advokat po službenoj dužnosti
  6) Ako su njegovi poreklom van Srbije u zadnjih 100-150 godina oduzeti državljanstvo njemu i porodici kao i svu imovinu i proterati iz Srbije sa trajnom zabranom prelaska preko Srbije.
  7) stranim državljanjima sa kriminalnom prošlošću i članovima njihovih porodica zabraniti trajno ulazak u Srbiju kao i posedovanje bilo kakve imovine.
  8) Strani državljanin uhvaćen u dilovanju da se tretira kao terorista. Minimum 25 godina zatvora bez prava pomilovanja.
  9) Registrovanom uživaocu trajno zabraniti bilo kakvu vozačku dozvolu.
  10) Uživaocu zabraniti trajno celu lepezu zanimanja ( vozač, medecinsko osoblje, obezbeđenje...)
  11) Omogućiti polaganje za vozačku dozvolu sa 16 godina svakoj osobi koja je prošla test na narkotike.
  12) Zabrana izlaska bez roditeljske pratnje maloletnim osobama izuzetak oni koji su prošli restiranje na narkotike na svaka 3 meseca
  13) Omogućiti svoj zainteresovanoj deci da ubrzano završe školovanje. itd...
  (japaja, 12. jul 2018 09:52)

  # Link komentara

 4. oni da hoce...za 5 dana bi pohapsili sve dilere,ali nece...
  tako mi rekao jedan policajac jednom davno.
   (kuku end lele, 12. jul 2018 09:50)

  # Link komentara

 5. Oni koji su zaduženi da spreče dilovanje droge,policija,od toga žive,kako onda vi iz komisije mislite da možete da sprečite dilovanje droge?

  Svi znaju da se droga dila na splavovima,a oni koji su zaduženi da to spreče,oni u stvari dilerima pružaju zaštitu.

  Ova komisija služi samo kao paravan da se nastavi sa dilovanjem droge.
  (Dusko, 12. jul 2018 09:49)

  # Link komentara

 6. a alkohol (koji je uvod u svet droge) se uveliko reklamira na svim televizijama.

  Šta dalje reći?
  (Arhiteča, 12. jul 2018 08:45)

  Jesi nekada pročitao vest : Popušio par džointa pa prebio ženu i decu?
  A : Napio se pa prebio ženu i decu?

  Zaključak sam izvedi.
  (s., 12. jul 2018 09:41)

  # Link komentara

 7. A ja ceo život bio ubeđen da to suzbijanje treba da vrši policija kad sad posle 50 godina života saznam da to ustvari treba da radi komisija. Prvo sam umesto komisija pročitao kolumbija, to mi bilo logičnije. Policija sada može da se posveti tehničkom pregledu vozila u potpunosti. Neće više banda da vozi a da ne ode na pregled!
  (Pablo, 12. jul 2018 09:39)

  # Link komentara

 8. Ukucajte na internetu Medeljin narko kartel i proucite kako se suzbija narkomanija
   (Venerian Lion, 12. jul 2018 09:37)

  # Link komentara

 9. Mislim da "država" treba najlepše da zamoli narkodilere da da se pomere jedno dva metra od školskih dvorišta. To je sigurno rešenje.
  Evo, slično su kinezi onomad uradili. U jednom danu: uhvatili dvojicu, osudili na smrt i streljali ih na školskom igralištu pred 300 postrojene dece.
  Verujem da ona dvojica više neće dilovati.
  Kod nas se bave budalaštinama - edukacijom, kao da niko ne zna šta je droga. APSOLUTNO odsustvo namere, nespisobnost i neznanje kako da se reši problem. Na kraju će povećati kazne za pogrešno parkiranje...
  (+MAKSIM, 12. jul 2018 08:24)
  Pa ce ta deca kasnije da pocnu da se drogiraju da bi zaboravili traumu, jer su prisustvovali egzekuciji 2 coveka.
  Kakvi sve debili postoje, to je strasno!
  Resenje je drzava koju ne kontrolisu kriminalci. Ali to se jos nije desilo na ovim prostorima
  Nije samo trenutna garnitura kriva. Jos od Tita se sve to vuce
   (Pera85, 12. jul 2018 09:30)

  # Link komentara

 10. Sprečiće narkomaniju kao što će meduza da preživi u visokoj peći.
  (Nomad, 12. jul 2018 09:30)

  # Link komentara

 11. Legalizovati upotrebu marihuane. Dozvoliti uzgoj marihuane fizičkim licima, do recimo dve biljke godišnje a pravnim licima dozvoliti promet. Time se postiže naplata pdv-a i ulaganje novca u novu stvar. Takođe, primoravaju se bezbednosne strukture da stave fokus na zaista opasne droge, koje nam ubijaju decu. Na droge koje drže mnogo veće cene, od čije zarade se finansira terorizam i separatističke delatnosti, kao i korupcija.
   (Drug Crni, 12. jul 2018 09:29)

  # Link komentara

 12. Marihuanu legalizivati sa tim bi se kriminalitet smanjio minimum 20% drzava bi kontrolisala i zaradjivala na tome.
  Sve ostale vrste narkotika koje se pronadju kod narko dilera ili im se pronadje u stanu kolima stekovima doneti zakon da je minimalna kazna 20-30 godina i moze da bira da li ce odmah na odlezavanje 20 godina ili sudjenje gde moze dobiti i 30 godina zatvora.
  Klinicima koji rade za “gazde” prodaju to smeće za njih na ulici 20 godina a “gazdama” 40 godina jer to je sustina da jaci narko dileri imaju vojsku klinaca koji rade za njih i oni klinci padaju najčešće a veliki samo regrutuju novu decu i prave vojnike od njih koji su na ulici skolama kaficima i rade za “gazdu”
  Narkotici se ne mogu iskoreniti u Kini je za to predvidjena smrtna kazna ali i dalje ima droge na ulici ali treba je dovesti da bude jako skupa i tako reći nedostupna deci i omladini.
  Odredjeni estradni umetnici ce uvek imati novca za to i koristice uvek to smeće.
  (Jovan, 12. jul 2018 09:19)

  # Link komentara

 13. Kakva crna komisija pa u svakoj drzavnoj feli imamo komisiju koja ama bas nista ne radi evo samo primera agencije za korupciju.Tako da se ne zanosimo mnogo nego da ministar radi svoj posao da ne hapsi buraniju i frlja se gramima u zaplenjenim kolicinama narkotika vec da udari na velike igrace.Da se ne lazemo nemoguce je iskoreniti narkomaniju nju nemogu ni jaki igraci iskoreniti poput SAD I Kine ali je svesti do nekih prihvatljivih granica da droga ne bude dostupna na svakom koraku da ne kazem cosku.
  (Aleksandar, 12. jul 2018 09:18)

  # Link komentara

 14. Ne treba sumnjati u komisiju koju SNS sastavi. Mislim da je od tog trenutka dilerima odzvonilo. Ili će puniti budžet ili nema rada. Pa ne može više neko da radi za 30000 dinara a da vozi auto od 100000 eura.
  (Gile naprednjak, 12. jul 2018 09:14)

  # Link komentara

 15. Prvo, postoji izreka u političkim krugovima koja kaže - ako ne želiš da rešiš nešto, ti formiraj komisiju za to...

  Drugo, nisam siguran da je narkomanija među mladima problem. Današnja omladina je lobotomizovana - po čitav dan sede za kompjuterima, ne druže se, ne izlaze, ne bave se sportom. Ogromna većina njih je nesposobna za samostalan život. A ono što se vidi na prvi pogled, a posledica je ovakvog načina života je to što je među mladima drastično smanjena konzumacija cigareta, alkohola i droga. Setimo se samo kraja 90-tih i početka 2000-tih, kada su narkomani bukvalno bauljali po ulici. Takođe je i smanjen broj maloletničkih trudnoća i omladine koja je zaražena polno prenosivim bolestima.

  Međutim, svaka medalja ima dve strane - koliko je zapravno pozitivna stvar to što je smanjen procenat negativnih stvari u društvu, ukoliko to nije posledica edukacije i shvatanja negativnih implikacija svih navedenih poroka, već zapravo produkt apsolutno pasivnog načina života?
   (ja, 12. jul 2018 09:10)

  # Link komentara

 16. kratko i jasno - ne. probali su i jaci od nas i slomili zube, ljude ne mozes spreciti da se drogiraju ako to zele. portugal je uradio dekriminalizaciju i uveo edukaciju. broj predoziranih se smanjio za 90%, broj korisnika za 30%. postalo je nemoguce prodati drogu maloletniku. veliki igraci su izgubili interes i lovu i presli na druge vrste kriminala. droga je prestala da bude "zabranjeno voce" i samim tim je prestala da bude zanimljiva. znate kolko smo mi daleko od tog razmisljanja? barem 50 godina. mi se i dalje bavimo kaznama.
  (German, 12. jul 2018 08:59)

  # Link komentara

 17. Zasto je ni bih legalizovali ?? Toga ce uvek biti , ne moze sa par hapsenja iskoreniti krnimal kad je duboku uvecen u sve institucije drzave, isto tako ne mozete suzbiti narkomaniju sa hapsenjem par dilera , uvec ce doci neko novi. Legalizacijom bih drzava visestruko profitirala , smanjila bih kriminal , imala kontrolu nad prodajom , otvorila novu industriju i od toga naplacivala debelo porez. To su shatili svi na svete pa je tako marihuana legalizovana u celoj zapadnoj evropi, americi, australiji, kanadi.
  (kelti, 12. jul 2018 08:56)

  # Link komentara

 18. pravo je pitanje da li hoce
   (komi, 12. jul 2018 08:50)

  # Link komentara

 19. Al se ima ubiju od pare ti iz komisije
  (silja, 12. jul 2018 08:49)

  # Link komentara

 20. Moze, ali nece.
   (marko, 12. jul 2018 08:45)

  # Link komentara

 21. Nekada davno, za vreme kraljevine Jugoslavije, postojala su udruženja "Trezvene omladine" u svim školama, tu su se deca učila o štetnosti alkohola i bilo im je lakše da se odupru tom zlu kada su organizovana.

  U Srbiji u poslednjih 30 godina iza prodaje droge stoji država ili ljudi bliski vladajućim strukturama; svi oni koji nisu u toj šemi se nemilosrdno kažnjavaju, a oni koji su pod patronatom države nesmetano rade. Iako postoje nalepnice po prodavnicama da se maloletnicima ne prodaju duvan i alkohol, to se uveliko čini (iako svaka prodavnica ima video nadzor i lako se može proveriti da li se ovo poštuje). Ne postoje nikakva udruženja omladine, a alkohol (koji je uvod u svet droge) se uveliko reklamira na svim televizijama.

  Šta dalje reći?
  (Arhiteča, 12. jul 2018 08:45)

  # Link komentara

 22. nista bez radne grupe
   (uh, 12. jul 2018 08:43)

  # Link komentara

 23. Predavanja po skolama su dokazano neefikasna. O tome postoji gomila strucne literature cak i na internetu. Treba samo malo procitati... uostalom i policija u Beogradu vec godinama drzi predavanja po skolama, pa se vidi kakvi su efekti.
   (Ivana, 12. jul 2018 08:39)

  # Link komentara

 24. Uvek je bilo a i sada je,ako nećeš da rešiš neki problem onda formiraj komisiju.
  (Deda Veljko, 12. jul 2018 08:38)

  # Link komentara

 25. Само пооштравање кривичног закона. Када први дилер за 2 гр.дроге добије минималну казну 30 год.затвора укључујући и малолетнике од 12-13 год. па им смањити казну како време прође,али да се плаше колико ће у затвору провести тада ће многи да се замисле да ли ће да дилују дрогу. Плус у притвору дебело да раде у радионицама. Старији дилери без права на скраћење казне.
   (21 vek, 12. jul 2018 08:38)

  # Link komentara

 26. Да ли је икада нека комисија урадила нешто за добробит друштва? Није. Зато треба реорганизовати судство ,полицију и легализовати конопљу .
  (Sevap, 12. jul 2018 08:38)

  # Link komentara

 27. Botovi, tačan odgovor je pod - a) Može
   (marsupilami, 12. jul 2018 08:37)

  # Link komentara

 28. Ne kapiram dokle će više da se lome koplja oko ovo teme. Imate iskustva Amerike, Kanade i još kojekakvih drzava. Dajte ljudima da duvaju. Zasto mora da se svaki put osecam ko najgori kriminalni šljam jer hoću da se opustim posle posla? I kakva komisija? Kakve gluposti. Jos para da se baca na fotelje? Edukacija samo i posle toga darvinizam bato. A da ovi mladi nisu pocrkali i izašli u novine, ostali bi i dalje krckali tabletice i trovali se. I starom srpskom predanju: Vučić je kriv za sve!
   (anon, 12. jul 2018 08:34)

  # Link komentara

 29. Kad nešto NEĆEŠ da rešiš, ti osnuješ radnu grupu. Tačka!
   (+MAKSIM, 12. jul 2018 08:33)

  # Link komentara

 30. Tesko! Korisna su i predavanja i rad sa mladima....ali narkomanija je mnogo ozbiljniji i slozeniji problem i najkrace tesno povezana je sa drustvenom klimom u jednoj zajednici...pojedinac sam i bez podrske okruzenja, bez dovoljno socijalnih podsticaja da bi zadovoljio svoju potrebu za stimulacijom okrece se hemijskim supstitutima...Bogat
  zivot , ne u materijalnom smislu vec u socijalnom zatvorice vrata hemijskim supstitutima. Sto vise aktovnosti mladima obezbediti i to za dzabe: sport., kultura, umetnost, kratke forme radnog angazovanja u onome sto ih interesuje...
   (Maja, 12. jul 2018 08:28)

  # Link komentara

 31. Уместо да хапсе када нађу малу количину дроге, нека аутоматски шаљу на детокс и саветовалиште - али истог момента, без обзира колико година има. Дететови родитељи ће сазнати да им се дете дрогира, па ће посветити већу пажњу.
   (Живчан_неки_лик, 12. jul 2018 08:27)

  # Link komentara

 32. Mislim da "država" treba najlepše da zamoli narkodilere da da se pomere jedno dva metra od školskih dvorišta. To je sigurno rešenje.
  Evo, slično su kinezi onomad uradili. U jednom danu: uhvatili dvojicu, osudili na smrt i streljali ih na školskom igralištu pred 300 postrojene dece.
  Verujem da ona dvojica više neće dilovati.
  Kod nas se bave budalaštinama - edukacijom, kao da niko ne zna šta je droga. APSOLUTNO odsustvo namere, nespisobnost i neznanje kako da se reši problem. Na kraju će povećati kazne za pogrešno parkiranje...
   (+MAKSIM, 12. jul 2018 08:24)

  # Link komentara

 33. Uveren sam da deo policije sarađuje sa dilerima.Dileri rade godinama,bar kod nas u varoši.Načelnik supa nije u stanju da organizuje registraciju vozila,a ne hapšenja dilera.
   (djomladinac, 12. jul 2018 08:23)

  # Link komentara

 34. Teško. Dokle bude potražnje biće i ponude. Jedini koji mogu potpuno da istrebe narkomaniju su sami narkomani, tj. potencijalni narkomani njihove porodice. Edukacija od malih nogu je jedini način.
  (CarloNS, 12. jul 2018 08:23)

  # Link komentara

 35. Samo legalizacija...ogranicavanje konzumentima na 21 godinu starosti, ovo uraditi i za alkohol, duvan i energetska pica.
  Kroz legalne tokove ce se uvesti kontrola, bice istog kvaliteta i nece deca imati dodira. A onom ko omoguci detetu da uziva u ovim opijatima, oduzeti imovinu i poslati na robiju 40godina, dve-tri ovakve presude bi zavele red zauvek. A onaj ko hoce da se uradi, taj ce svakako kupiti stimulans...
  A u skolama od malih nogu uciti decu o posledicama pusenja, pijenja i drogiranja.....
  (Drzava je diler...., 12. jul 2018 08:20)

  # Link komentara

 36. Natavno da ne. Dokle god imamo one odavno poznate policiji sa po 300 presuda ovo će biti svakodnevica. Dok su nam idoli Aca Lukas i slični deca će se drogirati. Svi metalce zovu narkomanima a oni su uglavnom protivnici droga. Sa druge strane ugladjena deca po splavovima satiru heroin i spid. Problem je tu i zatucanost drustva i promocija pogrešnih vrednosti.
   (miki, 12. jul 2018 08:18)

  # Link komentara

 37. Dileri i reketaši sede u centru ,piju piće opušteno po ceo dan ,policajci kad prodju pozdrave se sa njima a oni će to da reše komisijom haha.
   (Nikola, 12. jul 2018 08:08)

  # Link komentara

 38. Valjda se zna čiji je posao da suzbija narkotike?
  (A ovaj, 12. jul 2018 08:00)

  # Link komentara

 39. 300 matemaricara koji ca vam za svaku kupovinu preko 2000e postaviti pitanje odakle vam novac a kupujete stanove automobile .... i vecina problema je resena. Ili bi onda postavili pitanje i da li mozemo videti tu tetku iz kanade tako da nista od cele zamisli. Najvise prljavog novca udje i opere se preko stanova kuca . Ceo Zlatibor se izgradi a mi nikada siromasniji. Ljudi su pre 30 godiba zaradjivali u proseku 3 puta manje a sada se vise gradi odgovor je jasan. Pranje para.
   (bella makina, 12. jul 2018 07:56)

  # Link komentara