1. Priznanje pa sta? Rusija je priznavala Ukrajinu pa je uzela Krim kada je za to smogla snage.Da li neko misli da se Madjarska odrekla Vojvodine zato sto priznaje Srbiju ili Austrija Juznog Tirola zato sto priznaje Italiju i tako sirom Evrope?Ovo ne priznavanje realnosti sluzi samo za unutrasnju politiku u Srbiji.
  (Biljana LA,CA, 11. jul 2018 22:00)

  # Link komentara

 2. Iz ugla Albanca, ova izjava je ok, legitimno skroz. Takođe se slažem da treba razgovarati, tražiti rešenje, sarađivati gde god se to može. Međutim, sa konačnim rešavanjem pitanja KiM nikako ne treba žuriti. Nas poglavlje 35 obavezuje na potpisivanje nekakvog spec.sporazuma o razumevanju, bez zvaničnog priznavanja nezavisnosti tzv. R. Kosovo. A ulaska u EU nema SIGURNO pre 2025. Prema tome, čemu žurba? Smatram da tzv Kosovo možemo priznati, ali posle debelog kompromisa, u smislu podele teritorije, davanja prava srpskoj manjini na kosovskoj teritoriji, specijalnog statusa za SPC, rešavanje pitanja uzurpirane privatne i društvene svojine, rešavanja pitanja nestalih, nikakva abolicija za ratne zločince na obe strane ne dolazi u obzir...jedan surov i tačan razvod. Onda može razlaz. I da se ne ljubimo. Pre toga nema potrebe navrat-nanos završavati pregovore. Referenduma o tome mora da bude. I bilo kakav referendum o tome pre izmene ustava R.Srbije bi bio neustavan i nezakonit. Znači- n e m a ž u r b e! A što se tiče odlaska mladih školovanih iz Srbije - ne odlaze oni zbog nerešenog statusa KiM ili zbog toga što nismo članovi EU. Odlaze jer u Srbiji cveta korupcija i nepotizam, partokratija i autokratija vladajuće strukture, nema vladavine prava, nema slobode medija, nema institucija, nema odvojenog i nezavisnog delovanja zakonodavne, sudske i izvršne vlasti...A sve to možemo i moramo da rešimo nezavisno od rešavanja problema KiM i članstva u EU.
  (Vladan, 11. jul 2018 21:58)

  # Link komentara

 3. Pravog resenja nema, sila kontrolise sve. Tu je umesana geografija, istorija, demografija, putevi, ekonimski interesi, strani interesi, faktori i buducnost. Rama i Tirana gledaju samo iz jednog "ugla".
   (Misel, 11. jul 2018 20:53)

  # Link komentara

 4. Ne mozemo sad... Engleska-Hrvatska u toku.
  (Sve trcimo, 11. jul 2018 20:50)

  # Link komentara

 5. Ako vašim Albancima ne odgovara život na Kosovu pokupite ih i vodite kod sebe u Albaniju. Kosovo je srpska zemlja oduvek bila i bice.
  (goga, 11. jul 2018 20:46)

  # Link komentara

 6. Na njegovu zalost ne moze i nece biti ispunjavanja njegovih ovakvih zelja!Jedino pravo resenje je ono koje stiti interese svih Srba i Srbije !Nije mi jasno kako ga nije sramota da ovako prica javno?
  (Mia, 11. jul 2018 20:22)

  # Link komentara

 7. Al dobro, covek bar iskreno kaze iz ugla Tirane to jeste najbolje resenje...e sad iz naseg ugla to ne da nije dobro resenje nego nije ni opcija o kojoj vredi razmisljati.
   (JOhn, 11. jul 2018 19:44)

  # Link komentara

 8. Ne znam samo cemu filozofiranje? Srbija nikad ne sme priznati Kosovo jer onda izbija sebi iz ruke "casus belli" iliti foralno pravni osnovani razlog zbog kojeg ima pravo na neku teritiriju, makar za petsto godina. Ako priznamo kosovo, i za petsto godina zaratimo i povratimo ga, bice da smo ga "okupirali". Ako ga ne priznamo, bice da smo ga "povratili" tj "oslobodili".

  Medjutim, problem je u tome sto je to sve sad iz ove perspektive u 2018. godini toliko nebitno, jer je ceo region Balkana u takvom problemu da za 100 godina ovde nece biti zive duse, samo najsiromasniji i izbeglice... Tako da, koga briga za Kosovo, kad Srba nece biti ni za do Kraljeva... Ono nece biti ni Albanaca sa Kosova ni za do Merdara, a kamo li Nisa, ali nema veze, mi se kao lozimo, politicari nas pljackaju, dok pametni begaju na vreme...
   (Patria, 11. jul 2018 19:41)

  # Link komentara

 9. Pusti Ramini snovi, nema nista od priznanja nezavisnosti! KiM je Srbija bila i ostaje!
  (Dragana, 11. jul 2018 19:39)

  # Link komentara

 10. Pitanje KIM se mora resiti zbog dobrobiti naroda koji zivi tamo. Sto se tice priznanja nepostojece drzave od toga nema nista. KiM ostaje u sastavu Srbije.
  (Dana, 11. jul 2018 19:38)

  # Link komentara

 11. Na zalost, vise se s njim slazem nego sa nasima. U protivnom nikada necemo skloniti barijeru.
  Idealno- totalno suprotno onome sto radimo- pomoci kosovu da zajedno sa nama udje u EU cim pre, da se sklone granice inda bez problema mozemo da pomognemo narodu koji zivi dole. Ovako, sa ovim mrcvarenjem svake godine imacemo sve manje nasih ljudi dole. A onda je svejedno...
  (ivan, 11. jul 2018 19:27)

  # Link komentara

 12. Za nekog bi, za nekog ne bi... Kosovo priznati samo u paketu da R. Srpskom, Katalonijom, Flamenijom, Južnim Tirolom, Bavarskom, Korzikom, Baskijom...
  (ja sam ja, 11. jul 2018 19:25)

  # Link komentara

 13. @
  “Nadam se da će Srbi na Kosovu i Albanci u Srbiji imati mnogo bolji život posle rešenja pitanja Kosova. Zeleo bih da vidim da Albanci u Srbiji budu poštovani kao Srbi na Kosovu, što nije slucaj",tvrdi Rama
  Neverovatno kako covek moze biti ovakav licemer.Prodaje demokratiju dok u Albaniji manjine apsolutno nemaju nikakva prava, kao da ne postoje !
   (Pazarac, 11. jul 2018 19:12)

  # Link komentara

 14. E samo se ti nadaj nista od toga.
  (maca, 11. jul 2018 19:03)

  # Link komentara

 15. Može samo da se nada...od priznanja te lažne države nema ništa.
  (Bojan Š., 11. jul 2018 18:52)

  # Link komentara