Ponedeljak, 09.07.2018.

11:21

"I da smo 2008. priznali Kosovo, sada ne bismo bili u EU"

Novinarka Ljiljana Smajlović je u Jutarnjem programu Prve televizije govorila o pregovorima Beograda i Prištine, evropskoj budućnosti, Trampovim ljudima...

Izvor: B92

"I da smo 2008. priznali Kosovo, sada ne bismo bili u EU" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

109 Komentari

Sortiraj po:

Konkretno

pre 5 godina

Kosovo je ionako sastavni deo Srbije, tako da nemamo sta da priznajemo .
(Dzordz, 10. jul 2018 01:53)

Vidim da i ti imas cisto srpski pseudonim, Dzordz, pa toliko o Srbiji i Kosovu i tvojim teznjama.
Nego, Dzordz(e), kad vec tako mislis, objasni da li si na starim drogama, ili si vec presao na ove nove halucinogene koji jace udaraju?

Miloš

pre 5 godina

@Милош zivim u beogradu, gde sam rodjen, vec 40 godina i veceg sovinistu od tebe nisam video. na kosovu takodje nikada nisam bio, a ni u leskovcu, pirotu, somboru i cacku, tako da ne znaci da ako nisi bio u nekom mestu ili kraju svoje zemlje da to nije tvoja zemlja.
zao mi je sto si zaslepljen mrznjom.
(milodar)

Moja poenta je da smo licemeri - puna su nam usta srpstva i Kosova, a niko nikad nije otišao dole, niti je išta uradio da pomogne onom narodu kad je to trebalo. To je jedno, a drugo zbog čega me nazivaš šovinistom? Na šta liči to vređanje bez smisla i razloga? Ja ne podnosim naše Kosovare isto kao što stari Vojvođani ne podnose dođoše. Odvratna mi je pomisao da će mom detetu šef biti neki Kosovar koji je kupio diplomu i koji ne ume da sastavi rečenicu bez psovke, a koga je ovde postavio neki njegov zemljak. Upoznao sam ih i previše i sit sam ih, voleo bih da se svi vrate dole i da više ne mrdaju odande. To je moje mišljenje o njima na osnovu bogatog ličnog iskustva,a ne šovinizam. Mislim da ti u stvari i ne znaš šta znači ta reč, samo je koristiš jer ti zvuči moćno.

pprvi dan skole u Svedskoj

pre 5 godina

Glavni razlog je "politicka elita"kojoj vise odgovara ruski pljackaski kapitalizam nego uredjena EU-ja...kad postoji politicka volja sve se da urediti i srediti?

mornar

pre 5 godina

Vreme prolazi godine odlaze,prijem se odlaže, uslovi se povećavaju, nada uvek postoji.
Pogledajte kartu sfere uticaja pred drugi svetski rat i uporedite je sa sadašnjim stanjem nema li mtu mnogo sličnosti ?

M

pre 5 godina

@Til, a ko je kriv za stanje u srpskom pravosudju, ako ne mi sami? Ko nas sprecava da prestanemo da namestamo tendere? Da li zapadni politicari dolaze ovde i ruse privatne kuce u sred noci? Da li poslanici evropskog parlamenta poklanjaju zemljiste i novac stranim investitorima koji zaposljavaju za minimalac? Postoje neke stvari na koje velike sile i te kako uticu, ali uredjenje drzave je samo na nama, ne zavisi ni od Evrope, ni od Amerike, pa ni od Kosova, kao sto i kaze @made in serbia. Kao sto se vidi, debelo smo zakazali, svi kompletno kao gradjani ove zemlje, a da li cemo uspeti nesto da promenimo je krajnje neizvesno. Prosli put nam je trebalo oko 10 godina, taj rok nam se uskoro blizi

Zemun grad SPO

pre 5 godina

Referendum kojeg predlaze Ljilja Smajlovic bi bio logicno reselje da imamo korektno medijsko informisanje u Srbiji. Pogledajmo samo naslove svih tabloida i vecine takozvanih uglednih listova. Ni emisije na televizijama sa nacionalnom frekvencijom nisu nista normalnije. ,,Uranijum, siprtari, ustase,, antisrpske Amerika i EU..." Svi nam rade o glavi i ponizavaju nas. Sa ovom matricom narodu se ispire mozak i usadjuje mrznja sa ciljem povecanja animoziteta prema susedima i zapadu i trajnog zaustavljanja Srbije na evropskom putu. Ekonomski, politicki i ideoloski profiteri trodecenijskog poniranja Srbije imaju zajednicki interes da sprece uspostavu evropskog sistema i zadrze postojeci u kojem oni decenijama svoju slavu, moc i bogatstvo sticu na nasreci i siromasenju svog naroda. Ne mrze oni Zapad. Tamo skoluju svoju decu, voze zapadne automobile i stede u evrima. Ne vole ni Rusiju, vec je samo zele uvuci na Balkan kako bi zadrzali postojece stanje i sistem.Dok pomenuto drustvo bude krejiralo medijsku sliku i nacionalnu politiku Srbija i srpski narod na Balkanu moze samo da se nada nastavku poraza i zivota u beznadju i nestabilnosti.

Марко

pre 5 godina

Mozemo mi priznati Kosovo hiljadu puta, dok ne postanemo (ali zaista) PRAVNA Drzava sa ZAISTA nezavisnim sudstvom koje je u stanju da se razracuna sa "navijacima" nepotizmom korupcijom na apsolutno SVIM nivoima drustva pocevsi od opstinske (bolnicke) cistacice do najvisih drzavnih organa, nama nema ulaska u evropsku uniju! Tacka!
(Corsokak, 9. jul 2018 20:39)

Те услове сигурно не испуњавају ни Хрватска, ни Бугарска, па чак ни Грчка.

Corsokak

pre 5 godina

Mozemo mi priznati Kosovo hiljadu puta, dok ne postanemo (ali zaista) PRAVNA Drzava sa ZAISTA nezavisnim sudstvom koje je u stanju da se razracuna sa "navijacima" nepotizmom korupcijom na apsolutno SVIM nivoima drustva pocevsi od opstinske (bolnicke) cistacice do najvisih drzavnih organa, nama nema ulaska u evropsku uniju! Tacka!

na cemu si?

pre 5 godina

@leptirica
Da se javljas iz Svedske tvoje solenje pameti bi imalo smisla, ali iz Hrvatske, koja je preko veze usla u EU, koja je takva kakva je, pocev od stanja svesti nacije, kvaliteta politicara ili kulture a sta moze ceo svet da vidi na prvenstvu u fudbalu, ekonomije, masovnog napustanja zemlje... Pa to je presmesno.
Citav istocni blok je usao preko veze u EU iz politickih razloga, isto tako ce i Srbija uci u EU iz politickog razloga ili ce je i dalje blokirati, isto zbog politickih interesa pojedinih drzava.

Ma stvarno

pre 5 godina

Tačno da nije istina, ali ono što si napisao. Negde 2001-2002.god sam na radiju Slobodna Evropa slušala Nemačkog ministra koji je u intervjuu izjavio da Srbija sigurno do 2020.g neće ući u EU, a i posle toga će to biti pitanje dugih pregovora. Svi politički akteri iz tog vremena su još uvek u politici, pa niko ne priča to što si napisao. Bilo bi lepo da smo u EU, ali skoro nećemo biti. I to nema veze sa tim ko je na vlasti. To je bitno nama, a njima je svejedno.
(nije istina, 09. jul 2018 16:54)

leptirica

pre 5 godina

Meni ovdje hrpa komentara nije jasna. Srbija ima 35 poglavlja od kojih 34 nema veze s Kosovom. Da je situacija sa Kosovom riješena opet su tu 34, odnosno 32 poglavlja koja Srbija nije riješila i samo 2 koja su zatvorena. Sad možda se je moglo precacem u EU kao Bugarska i Rumunjska i možda se gospođa referira na takav ulazak, ali i one su riješile i uskladila puno više od ta 2 poglavlja. I ne zavlaci EU Tursku i Srbiju, Turska hapsi svakog tko ima drugačije mišljenje od sultana, a Srbija ne mijenja ništa i očekuje da EU kaže nema veze što ništa nije ispunjeno mi vas primamo.

Key and Peele

pre 5 godina

da smo pre 15 god trazili rezoluciju koja garantuje nepovredivost republike srpske u bih, ako ne i nesto vise, ili da smo 2006. jos dodali i konstitutivnost naseg naroda u cg, a naravno i konstitutivnost srba na kosovu, osobito u smialu prava veta na sustinska pitanja u "pokrajini", u zamenu za kosovo, verovatno bismo to i dobili.

ovako nas dave, nemamo nista kao protivargument jer su vec proglasili nezavisnost. momenat u kome ce supremacija amerike i satelita biti sustinski istorija i zamenjena nekim vidom ravnoteze sa kinom, rusijom, briksom ili nekim drugim nacinom balansa je predaleko i verovatno nece nastupiti jos 30 godina.

a problem je sto je ovde toliko lose da svi odlaze i tad niko nece biti zainteresovan za kosovo, vec za penziju.

zamrzavanje je nazalost nikakva opcija, jer je ovo drugo doba.

da smo bar posteni, vredni i da nismo ovako raspusteni, verovao bih da nesto moze. a posto smo takvi kakvi jesmo, naj....i smo.

Til Ojlenšpigel

pre 5 godina

Žena lupeta.... Sami treba da sredimo Pravosudje. Kakve veze ima Zapad sa time što kriminalci slobodno šetaju Srbijom?! Kakve veze ima Zapad za UNUTRAŠNJE PROBLEME? Kao da joj Šešelj brat.
(made in serbia, 9. jul 2018 15:25)

Ovaj komentar je u najmanju ruku uvredljiv. Samo može da govori o Vašoj kulturi , nivou društvenog i kućnog vaspitanja. Ne mogu reći da se slažem sa političkim stavom gospođe Ljiljana Smajlović. Ali da je njen pristup trezven , da je itekako dobro obaveštena u odnosu na Vas koji nastupate , pa izvinite, kao prosečan Srbin koji sedi ispred prodavnice i ispija - kako se ono zove ''bombu plastičnog piva - i apsolutno se u sve razume. Od politike, sporta, ekonomije, seksa. Razlika između njenog i Vašeg pristupa je ogromna. Lično mogu reći da su me ranije njeni stavovi u najmanju ruku - pa iritirali- jer se ne slažem sa nima ali posle izvesnog vremena sam primetio , svidelo se to meni ili ne da je upravu. Tako da izvinite ,mislim da je daleko kompetentnija od Vas.Ps. Dok sedite tako ispred prodavnice i ispijate pivo , obavestite nas koje je po Vama najbolje. Prijatan Vam dan želim.

kongo,na dohvat ruke

pre 5 godina

,,novinarka" nece da rekne jedinu relevantnu stvar oko ukaska u eu.Mi jednostavno nismo pravna drzava (i nikada necemo biti),posledica toga,izmedju ostalog ,je maximalna konrola medija,gde ona ima solidne zasluge.To je jedna od nesloboda zbog koje tskodje ne mozemo nigde a kamo li u e.Sta vise,nas rezim ozbiljno kontrolise i samu slobodu misljenja(rijalitiji,autocenzure,bot-brigada itd,itd)...dedukcija je prosta,nema eu...

Džemail

pre 5 godina

Uh, sećam se da je u vreme Koštunice ova bila njegov vatreni pristalica i naravno veliki evroskeptik. Jedno vreme se primirila i ućutala, pa kao malo šurovala sa opozicijom, i sad je opet sve više u medijima. U svakom slučaju uvek je bila protiv EU i stalno nešto sabotira.

dare 011

pre 5 godina

Najmanji problem je EU! Ne bismo imali pljačku države kroz imaginarni izvozni krađu PDV-a, ne bismo imali novi Zemunski klan tamo, Oliver Ivanović bi bio živa, Toma Nikolić nikada ne bi bio predsednik a samim tim... eeeee, šta sve ne bi i koliko života i vremena nas košta ta “gangrena”

Slavonac

pre 5 godina

Nik
Nešto se ne sećam da su Bugari, Rumuni pa i Hrvati ispunili uslove za ulazak u EU. Oni još uvek nisu završili da reformama. Više su ih drugi gurali, Francuzi i Nemci.
Ono što je bitno, nezavisno od toga da li smo za EU ili ne, mi moramo radi generacija koja dolaze, da se reformišemo, jer smo u najgorem mogućem glibu!

nije istina

pre 5 godina

Srbija bi bila u EU jos 2007, sto je najavljivano tamo negde neposredno posle 2000'. To se nije dogodilo zbog "zavlacenja" koje je sprovodio V. Kostunica i ubistva Premijera. Kostunicine (kasnije i Tadiceve) sabotaze, su imale za cilj, da zataskaju zlodela iz 90', rehabilituju porazene snagae 2000' i okrenu drzavu ka istoku umesto ka zapadu (iako su u javnosti, sve tvrdili suprotno). Nazalost, oni su u tom naumu i uspeli.
Glupo je sada porediti sadasnju situaciju u EU i danasnju situaciju i odatle izvlaciti nekakve paralele. Nama su zapad i EU u to vreme (ponarocito posle 2000') bili veoma naklonjeni, i dosta vrata nam je bilo otvoreno. Da smo tada usli i u pregovore oko Kosova, opet bi bolje prosli nego li danas. Svako oduglovlacenje i zatezanje sa nase strane, dovodilo je do sve vece stete po nas. Danas je situacija drasticno drugacija u odnosu na vreme pre 2008, i EU ima neke svoje probleme, te nije ni rada da se nesto bavi nama.
Ponarocito se situacija menja nakon pocetka svetsk. ekonom. krize (na nasu stetu). Al 2007' je bila pre te krize.
To naravno od ove zene necete cuti, posto je i ona bila jedan od glasnogovornika tih snaga, koje su trebale Srbiju da odvedu u suprotnom smeru od onoga koji je zauzet 2000'.

Apatrid

pre 5 godina

ne bismo, posto ne bisno ispunili ostalih 30 i kusur poglavlja. kosovo je jedna stavka, uz to idu razni propisi i kao glavno - vladavina prava. ali od toga smo jos daleko

Djokovic

pre 5 godina

Ruzno je to sto vredjate ovu gospodju samo zato sto vam se ne svidja njeno misljenje. Neko ko se zalaze za EU bi trebalo da ima probranini recnik i lepse manire, jednom recju da budu malo civilizovaniji jer takve kakvi ste tamo ne pripadate.

iCq

pre 5 godina

@(made in serbia, 9. jul 2018 15:25)
Zena je htela da kaze da smo priznali Kosovo 2008 pa i sredili pravosudje danas nebi bili u EU zbog unutrasnjih pitanja u EU. Dok nam evropski zvanicnici ponavljaju kako od nas zavisi ulazak.
To je poenta teksta.

made in serbia

pre 5 godina

Žena lupeta.... Sami treba da sredimo Pravosudje. Kakve veze ima Zapad sa time što kriminalci slobodno šetaju Srbijom?! Kakve veze ima Zapad za UNUTRAŠNJE PROBLEME? Kao da joj Šešelj brat.

milodar

pre 5 godina

@Милош zivim u beogradu, gde sam rodjen, vec 40 godina i veceg sovinistu od tebe nisam video. na kosovu takodje nikada nisam bio, a ni u leskovcu, pirotu, somboru i cacku, tako da ne znaci da ako nisi bio u nekom mestu ili kraju svoje zemlje da to nije tvoja zemlja.
zao mi je sto si zaslepljen mrznjom.

Kontroverzni penzioner

pre 5 godina

Naopaka kosovska politika nas je skoro dve decenije blokirala na evropskom putu, a steta se meri desetinama milijardi evra.

(Zemun grad SPO, 09. jul 2018 11:57)

Šteta od prijateljskog tapšanja (bombardovanja) po leđima srpskog naroda, meri se čak i stotinama milijardi evra. Koliko je taj prijateljski zapad human i napredan, on je tu štetu uspeo da nam nanese za nekih sedamdeset i osam dana, nisu mu trebale "skoro dve decenije".

Usput, pitanje za B92 : da li jedan broj komentatora na ovom sajtu imaju stalno zaposlenje i prinadležnosti od strane vaše firme, s obzirom da ne postoji dan, a ni tema na kojoj se njihovi komentari objavljuju, pa i po nekoliko puta na istu vest?
Jedan od njih je i ovaj SPO-vac, "genijalni analitičar koji je uvek na pravoj strani", sa iskustvom ministra spoljnih poslova koji je poznat po engleskom prevodu srpskih poslovica. Danas mu je doduše, brada nešto kraća, kosa nešto ređa, podočnjaci mnogo veći, a Danica ružnija nego što je bila.

Kontroverzni penzioner

pre 5 godina

pa posle socijalistima i radikalima odgocara da bidemo izolovani i bez vladavine prava, 

(sasa jokic, 09. jul 2018 12:06)

Ama, sad mi je jasno zato su moderatori ovog sajta vas odabrali da "bidete" privilegovani komentator na sve teme, posebno da "bidete" angažovani na edukaciji dela nepismenog srpskog patriotskog življa. Vi ste "poštivani " gospodine imali privilegiju i da "bidete izolovani" kad je bilo vreme da učite pravopis srpskog jezika.

Teletabis

pre 5 godina

Nikad nije uslov bio samo Kosovo već i brojni pravni i ekonomski uslovi pa je glupo lagati se već, treba priznati da nas Eu i ne interesuje.

mozaks

pre 5 godina

realnost je da ceno.mozda uci u EU,ali datumski to moze da bude i za 50 god.politicari koriste cifre za godine ulaska kaos voj adut za glasove.nazalost velika vecina to.ne zeli da prihvati kao cinjenicu.EU je neka vrsta SFRJ.stim sto sam sve najvece odluke o novcu i pregovorima diktira nemqcka i francuska,dok budu imali koristi.mi kao drzava treba da se fokusiramo na nas same,i da se kao drustvo u celosti posvetimo razvoju u svim sverama zivota,ne radi ulaska u EU,vec zbog nas samih.

mihajlo

pre 5 godina

Kakve gomile gluposti i od novinarke i u komentarima. Osnovni uslov da zemlja postane deo EU jeste da bude sređena. Ako mislite da zaista ispunjavamo sve kriterijume nego nas eto mrze, vama je baš lepo...

Petar S.

pre 5 godina

Ljiljana Smajlović je IZUZETNO dobara Novinarka i jos bolja Analiticarka. Puna podrska za SVE sto je rekla. Svako sa 2 grama mozga vidi da je to realnost.

mile

pre 5 godina

mislim da je lakse da se dodje do drzavljanstva neke EU drzave nego da se ceka da Srbija udje u istu. Realno sve zemlje oko nas su u Nato i vec ne smemo da pisnemo ni oko cega, molimo boga samo da neka susedna drzava ne baci oko na nesto nase. Da smo u NATO drugacije bi bilo i mozda bi se vratilo vreme kada je Srbija drmala balkanom, ali to se nece desiti sve dok su nam Rusi jedini saveznici.....

faktorvreme

pre 5 godina

To je donekle tačno. Ali ne bi izgubili toliko vremena na Kosmet, bavili bi se reformama i dogurali blizu kraja pregovora. A ovako šta se postiglo? Na kraju ce da bude priznanje ili analog priznanju, a reforme usporili i izgubili godine.

1244

pre 5 godina

Косово и Метохију им НЕ СМЕМО дати ,не за обећано чланство у европску унију већ ни за тренутну њихову одлуку да нам дају НА УПРАВЉАЊЕ ту исту унију у наредних сто,хиљаду година.
Дајући им Косово и Метохију на реч,која њима ништа не значи,дајемо им ДУШУ и сами себе САХРАЊУЈЕМО.

Dragan

pre 5 godina

Konacno da neki novinar skupi hrabrosti i da kaze istinu odnosno kako objektivno stoje stvari.Sve pohvale za profesionalno obavljanje svog posla.

Милош

pre 5 godina

Дајући им Косово и Метохију на реч,која њима ништа не значи,дајемо им ДУШУ и сами себе САХРАЊУЈЕМО.
(1244)

Живим у Београду преко већ 50 година, никад у животу нисам био на Косову, нити знам икога из мог окружења (а после 50 година живота то је јако пуно људи) да је бар пролазио кроз Косово. Путовало се по свету и по суседним земљама, али на Косово никад. Србе са Косова сам упознао тек кад су почели да беже оданде и да се преко својих веза запошљавају у Београду у државним интитуцијама. Никад у животу нисам упознао бахатије и одвратније људе, људе без трунке културе и цивилизованости. Ето, толико да ти кажем на ту твоју да је Косово душа Србије.

salkovski

pre 5 godina

Zemun grad SPO, 09

kakva analiza ,mos odma u vladi da se zaposlis.,poenta je da se zuri da se stavi tacka na kosovo i da dobiju stolicu un da ,jer ta nazovi drzava dok je ne legalna puno kosta citav zapad.i gledaju sto pre da ih otkace.a posle ih bas briga i za Srbiju i za Kosovo

gandra

pre 5 godina

koja zbrka u nasoj javnosti - ovde gospodju smjlovic prozivaju da je naklonjena rusiji - a upravo je suprotna situacija - osoba koja smatra da je nju jork tajms najbolja novina na svetu - ne moze da bude proruski nastrojena - inace - ja jesam rusofil

Mare

pre 5 godina

Zašto je ovo udarna vest? Zašto je mišljenje ove gospođe uopšte važno? Ko je ustvari ona?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Praki, 9. jul 2018 11:46

Ja se ne bih javno isticao svojim neznanjem

Nik

pre 5 godina

Za botove i nepismene - Srbija ce da udje u EU, kad ispuni uslove, koji su isti za sve, a koje su ispunili Hrvatska, Slovenija, Bugarska, Rumunija...

miki

pre 5 godina

Nemojmo se mnogo radovati ako ne uđemo u EU. U tom slučaju Srbija će biti meta Zapada, Rusije i Turske. S obzirom da su Turci ovde vladali 500 godina cenim da Srbiju doživljavaju isto kao mi Kosovo i da će se lako nagoditi sa Rusima oko toga.

Pretorijanac

pre 5 godina

Zašto je ovo udarna vest? Zašto je mišljenje ove gospođe uopšte važno? Ko je ustvari ona?
(Praki, 9. jul 2018 11:46)

Glavno kad tvoj Cezar "otvori" Ikeu ili obiđe neku fabriku pa se objavi 15 članaka, to je udarna vest!

Џони

pre 5 godina

Za botove i nepismene - Srbija ce da udje u EU, kad ispuni uslove, koji su isti za sve, a koje su ispunili Hrvatska, Slovenija, Bugarska, Rumunija...
(Nik

Они који верују на реч и не користе здрав разум се не разликују. Нема разлике између ”ботова и неписмених” и оних који верују флоскулама бриселских админстративаца.

Darko

pre 5 godina

MI ne možemo da uđemo u EU jer ne ispunjavamo najosnovnije uslove. Stanje u medijima, samo kao primer. Mi imamo partijsku SNS državu, učinili smo deset koraka unazad i udaljili se da uopšte ličimo na modernu državu. Ovo je burazerska podela plena SNS bratije i da se ja pitam odmah bi nam uveo sankcije zbog pretnje ljudskoj slobodi i dostojanstvu.

sasa jokic

pre 5 godina

Kosovo se decenijama koristi od strane Rusije i nase ratno pljackaske mafije. Rusima je interes da Balkan ostane pod njihovom kontrolom (a sve ga vise gube) a ovim nasim nekadasnjim komunistima, pa posle socijalistima i radikalima odgocara da bidemo izolovani i bez vladavine prava, kako bi slobodno mogli da pljackaju, ubijaju i rade sta im se hoce. Sta prica ova sluzbina “novinarka” nije uopste bitno, i ona ima svoju ulogu u drustvu koje sam gore naveo.

sladjan

pre 5 godina

i novinari poceli da se bave politikom!!!!!!mnogo bi se bolje zivelo da smo priznali kosovo!!!!jer su sada srbi gradjani drugog reda u evropi,nikakva prava nemamo za zaposljene i ostalo!!!!!a sa hrvatskim pasosom bez problema svuda i posao gde god zelis!!!!!sami sebe polako unistavamo mi smo izgubljena generacija bez nade i boljeg zivota!!!!!!zbog tog prokletog ......!!!!!

Milos

pre 5 godina

Bilo bi lepo da EU jasno i glasno kaze ata ocekuje od nas.
(Rasa, 09. jul 2018 12:03)
Rekli su oni glasno i jasno sta ocekuju, a Kosovo je samo jedna stavka kojom nasa vlast manipulise. Za pocetak ova drzava treba da pocne da lici na drzavu, Kosovo ce se resiti samo od sebe.

Lila

pre 5 godina

Gospođo, vaše šelje i emotivni odnos prema Rusiji nam je poznat.
Zato, nemojte , molim Vas da spinujete i projektujete sopstvene želje na ceo srpski narod.

hanzaplast

pre 5 godina

Pa naravno...teorija o priznavanju Kosova u zamenu za EU, Republiku Srpsku i sl. je jeftina americka propaganda na koju srecom ni prethodna,a ni ova vlast nije nasela jer je enormna laz.

Zemun grad SPO

pre 5 godina

Trodecenijsko inacenje sa SAD i EU nas je kostalo u ekonomskom, demografskom, teritorijalnom i nacionalnom pogledu vise nego svi ratovi u nasoj istoriji. Niko od nas ni tada ni sada nije trazio da zvanicno priznamo Kosovo. Naopaka kosovska politika nas je skoro dve decenije blokirala na evropskom putu, a steta se meri desetinama milijardi evra. Zato nismo dobili novac iz pristupnih fondova za regionalni razvoj, pa nam se prazne citavi krajevi drzave.
Nema u Srbiji evropske price. Atmosvera u medijima je takva da kao da se spremamo za clanstvo u udruzenju azijskih diktatura, a ne u EU. Niko da pomene pozitivne aspekte clanstva u EU.Uclanjenjem regiona u Uniju svi Srbi ce se naci pod istim drzavnim krovom. Granice, pa i one prema KiM,Crnoj Gori i na Drini i Dunavu ostace samo na papiru. Bicemo ekonomski i bezbedonosno osigurani. Sta dobijamo sa azijskom unijom? Nastavak ekonomskog propadanja i sukoba sa svima u okruzenju. Na tim prepucavanjima u regionu gradi se antievropska kampanja u Srbiji, jer je jasno da bez pomirenja i regionalne saradnje nema ulaska regiona u EU. Pogledajmo samo na sta nas navode naslovi u vecini stampe i komentari analiticara na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.Kao da smo u ratu sa nekim susedima i Zapadom. Voditelji nam uz jutarnju kaficu svako jutro serviraju pricu o osiromasenom uranijumu, mrznji nasih suseda prema nama i antisrpskom zapadu. Ako se sa tim ne prestane bice besmislen svaki referendum o vaznim pitanjima i clanstvu u EU.

Belaj

pre 5 godina

Pa naravno, pametna žena!
Vas svakako pritiskaju s tim Kosovom ali s tim nekakvim sporazumom, kompromisom ili šta već niste ništa bliži članstvu u EU.
Za EU je potrebno zadovoljiti kriterije s prolaznom ocjenom, Bugarsku i Rumunjsku jesu primili preko reda ali su svejedno morali zadovoljiti minimum EU standarda koje Srbija u ovom momentu ni slučajno, ni izbliza ne zadovoljava.
Stalno se mjerite s nama čiji je veći, mi smo sve ispite položili s prolaznom ocjenom, nije sve s 10 ali na kraju diploma je diploma.
"Najglavnija" poglavlja 23 i 24 smo zatvorili za godinu dana, a vi već 4 godine ste otvorili ne znam koliko poglavlja a rezultat je nula.
Takav nivo diktature, nepostojanja sloboda govora i medija, cenzura, nula pravne države, kriminal, korpucija, to tako kod nas nije bilo čak ni za vrijeme Tuđmanove diktature, on je za ovog vašeg plišani medo.
Već se pisalo, na vrhuncu moći je ilegalno oduzeo lokalnom radiju frekvenciju, skuplio se 120.000 ljudi na protestu i Franjo je kapitulirao, a za ovakav slučaj ko Savamala završio bi na giljotini.

iz c

pre 5 godina

још само да уфатимо младића и предамо га и експресно улазимо у ЕУ. и караџића исто. да уфатимо.

Lila

pre 5 godina

Gospođo, vaše šelje i emotivni odnos prema Rusiji nam je poznat.
Zato, nemojte , molim Vas da spinujete i projektujete sopstvene želje na ceo srpski narod.

Lila

pre 5 godina

Gospođo, vaše šelje i emotivni odnos prema Rusiji nam je poznat.
Zato, nemojte , molim Vas da spinujete i projektujete sopstvene želje na ceo srpski narod.

iz c

pre 5 godina

још само да уфатимо младића и предамо га и експресно улазимо у ЕУ. и караџића исто. да уфатимо.

Lila

pre 5 godina

Gospođo, vaše šelje i emotivni odnos prema Rusiji nam je poznat.
Zato, nemojte , molim Vas da spinujete i projektujete sopstvene želje na ceo srpski narod.

1244

pre 5 godina

Косово и Метохију им НЕ СМЕМО дати ,не за обећано чланство у европску унију већ ни за тренутну њихову одлуку да нам дају НА УПРАВЉАЊЕ ту исту унију у наредних сто,хиљаду година.
Дајући им Косово и Метохију на реч,која њима ништа не значи,дајемо им ДУШУ и сами себе САХРАЊУЈЕМО.

Belaj

pre 5 godina

Pa naravno, pametna žena!
Vas svakako pritiskaju s tim Kosovom ali s tim nekakvim sporazumom, kompromisom ili šta već niste ništa bliži članstvu u EU.
Za EU je potrebno zadovoljiti kriterije s prolaznom ocjenom, Bugarsku i Rumunjsku jesu primili preko reda ali su svejedno morali zadovoljiti minimum EU standarda koje Srbija u ovom momentu ni slučajno, ni izbliza ne zadovoljava.
Stalno se mjerite s nama čiji je veći, mi smo sve ispite položili s prolaznom ocjenom, nije sve s 10 ali na kraju diploma je diploma.
"Najglavnija" poglavlja 23 i 24 smo zatvorili za godinu dana, a vi već 4 godine ste otvorili ne znam koliko poglavlja a rezultat je nula.
Takav nivo diktature, nepostojanja sloboda govora i medija, cenzura, nula pravne države, kriminal, korpucija, to tako kod nas nije bilo čak ni za vrijeme Tuđmanove diktature, on je za ovog vašeg plišani medo.
Već se pisalo, na vrhuncu moći je ilegalno oduzeo lokalnom radiju frekvenciju, skuplio se 120.000 ljudi na protestu i Franjo je kapitulirao, a za ovakav slučaj ko Savamala završio bi na giljotini.

Милош

pre 5 godina

Дајући им Косово и Метохију на реч,која њима ништа не значи,дајемо им ДУШУ и сами себе САХРАЊУЈЕМО.
(1244)

Живим у Београду преко већ 50 година, никад у животу нисам био на Косову, нити знам икога из мог окружења (а после 50 година живота то је јако пуно људи) да је бар пролазио кроз Косово. Путовало се по свету и по суседним земљама, али на Косово никад. Србе са Косова сам упознао тек кад су почели да беже оданде и да се преко својих веза запошљавају у Београду у државним интитуцијама. Никад у животу нисам упознао бахатије и одвратније људе, људе без трунке културе и цивилизованости. Ето, толико да ти кажем на ту твоју да је Косово душа Србије.

Pretorijanac

pre 5 godina

Zašto je ovo udarna vest? Zašto je mišljenje ove gospođe uopšte važno? Ko je ustvari ona?
(Praki, 9. jul 2018 11:46)

Glavno kad tvoj Cezar "otvori" Ikeu ili obiđe neku fabriku pa se objavi 15 članaka, to je udarna vest!

Darko

pre 5 godina

MI ne možemo da uđemo u EU jer ne ispunjavamo najosnovnije uslove. Stanje u medijima, samo kao primer. Mi imamo partijsku SNS državu, učinili smo deset koraka unazad i udaljili se da uopšte ličimo na modernu državu. Ovo je burazerska podela plena SNS bratije i da se ja pitam odmah bi nam uveo sankcije zbog pretnje ljudskoj slobodi i dostojanstvu.

Zemun grad SPO

pre 5 godina

Trodecenijsko inacenje sa SAD i EU nas je kostalo u ekonomskom, demografskom, teritorijalnom i nacionalnom pogledu vise nego svi ratovi u nasoj istoriji. Niko od nas ni tada ni sada nije trazio da zvanicno priznamo Kosovo. Naopaka kosovska politika nas je skoro dve decenije blokirala na evropskom putu, a steta se meri desetinama milijardi evra. Zato nismo dobili novac iz pristupnih fondova za regionalni razvoj, pa nam se prazne citavi krajevi drzave.
Nema u Srbiji evropske price. Atmosvera u medijima je takva da kao da se spremamo za clanstvo u udruzenju azijskih diktatura, a ne u EU. Niko da pomene pozitivne aspekte clanstva u EU.Uclanjenjem regiona u Uniju svi Srbi ce se naci pod istim drzavnim krovom. Granice, pa i one prema KiM,Crnoj Gori i na Drini i Dunavu ostace samo na papiru. Bicemo ekonomski i bezbedonosno osigurani. Sta dobijamo sa azijskom unijom? Nastavak ekonomskog propadanja i sukoba sa svima u okruzenju. Na tim prepucavanjima u regionu gradi se antievropska kampanja u Srbiji, jer je jasno da bez pomirenja i regionalne saradnje nema ulaska regiona u EU. Pogledajmo samo na sta nas navode naslovi u vecini stampe i komentari analiticara na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.Kao da smo u ratu sa nekim susedima i Zapadom. Voditelji nam uz jutarnju kaficu svako jutro serviraju pricu o osiromasenom uranijumu, mrznji nasih suseda prema nama i antisrpskom zapadu. Ako se sa tim ne prestane bice besmislen svaki referendum o vaznim pitanjima i clanstvu u EU.

Mare

pre 5 godina

Zašto je ovo udarna vest? Zašto je mišljenje ove gospođe uopšte važno? Ko je ustvari ona?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Praki, 9. jul 2018 11:46

Ja se ne bih javno isticao svojim neznanjem

gandra

pre 5 godina

koja zbrka u nasoj javnosti - ovde gospodju smjlovic prozivaju da je naklonjena rusiji - a upravo je suprotna situacija - osoba koja smatra da je nju jork tajms najbolja novina na svetu - ne moze da bude proruski nastrojena - inace - ja jesam rusofil

hanzaplast

pre 5 godina

Pa naravno...teorija o priznavanju Kosova u zamenu za EU, Republiku Srpsku i sl. je jeftina americka propaganda na koju srecom ni prethodna,a ni ova vlast nije nasela jer je enormna laz.

Kontroverzni penzioner

pre 5 godina

Naopaka kosovska politika nas je skoro dve decenije blokirala na evropskom putu, a steta se meri desetinama milijardi evra.

(Zemun grad SPO, 09. jul 2018 11:57)

Šteta od prijateljskog tapšanja (bombardovanja) po leđima srpskog naroda, meri se čak i stotinama milijardi evra. Koliko je taj prijateljski zapad human i napredan, on je tu štetu uspeo da nam nanese za nekih sedamdeset i osam dana, nisu mu trebale "skoro dve decenije".

Usput, pitanje za B92 : da li jedan broj komentatora na ovom sajtu imaju stalno zaposlenje i prinadležnosti od strane vaše firme, s obzirom da ne postoji dan, a ni tema na kojoj se njihovi komentari objavljuju, pa i po nekoliko puta na istu vest?
Jedan od njih je i ovaj SPO-vac, "genijalni analitičar koji je uvek na pravoj strani", sa iskustvom ministra spoljnih poslova koji je poznat po engleskom prevodu srpskih poslovica. Danas mu je doduše, brada nešto kraća, kosa nešto ređa, podočnjaci mnogo veći, a Danica ružnija nego što je bila.

mihajlo

pre 5 godina

Kakve gomile gluposti i od novinarke i u komentarima. Osnovni uslov da zemlja postane deo EU jeste da bude sređena. Ako mislite da zaista ispunjavamo sve kriterijume nego nas eto mrze, vama je baš lepo...

Milos

pre 5 godina

Bilo bi lepo da EU jasno i glasno kaze ata ocekuje od nas.
(Rasa, 09. jul 2018 12:03)
Rekli su oni glasno i jasno sta ocekuju, a Kosovo je samo jedna stavka kojom nasa vlast manipulise. Za pocetak ova drzava treba da pocne da lici na drzavu, Kosovo ce se resiti samo od sebe.

Dragan

pre 5 godina

Konacno da neki novinar skupi hrabrosti i da kaze istinu odnosno kako objektivno stoje stvari.Sve pohvale za profesionalno obavljanje svog posla.

Džemail

pre 5 godina

Uh, sećam se da je u vreme Koštunice ova bila njegov vatreni pristalica i naravno veliki evroskeptik. Jedno vreme se primirila i ućutala, pa kao malo šurovala sa opozicijom, i sad je opet sve više u medijima. U svakom slučaju uvek je bila protiv EU i stalno nešto sabotira.

sasa jokic

pre 5 godina

Kosovo se decenijama koristi od strane Rusije i nase ratno pljackaske mafije. Rusima je interes da Balkan ostane pod njihovom kontrolom (a sve ga vise gube) a ovim nasim nekadasnjim komunistima, pa posle socijalistima i radikalima odgocara da bidemo izolovani i bez vladavine prava, kako bi slobodno mogli da pljackaju, ubijaju i rade sta im se hoce. Sta prica ova sluzbina “novinarka” nije uopste bitno, i ona ima svoju ulogu u drustvu koje sam gore naveo.

Nik

pre 5 godina

Za botove i nepismene - Srbija ce da udje u EU, kad ispuni uslove, koji su isti za sve, a koje su ispunili Hrvatska, Slovenija, Bugarska, Rumunija...

Petar S.

pre 5 godina

Ljiljana Smajlović je IZUZETNO dobara Novinarka i jos bolja Analiticarka. Puna podrska za SVE sto je rekla. Svako sa 2 grama mozga vidi da je to realnost.

nije istina

pre 5 godina

Srbija bi bila u EU jos 2007, sto je najavljivano tamo negde neposredno posle 2000'. To se nije dogodilo zbog "zavlacenja" koje je sprovodio V. Kostunica i ubistva Premijera. Kostunicine (kasnije i Tadiceve) sabotaze, su imale za cilj, da zataskaju zlodela iz 90', rehabilituju porazene snagae 2000' i okrenu drzavu ka istoku umesto ka zapadu (iako su u javnosti, sve tvrdili suprotno). Nazalost, oni su u tom naumu i uspeli.
Glupo je sada porediti sadasnju situaciju u EU i danasnju situaciju i odatle izvlaciti nekakve paralele. Nama su zapad i EU u to vreme (ponarocito posle 2000') bili veoma naklonjeni, i dosta vrata nam je bilo otvoreno. Da smo tada usli i u pregovore oko Kosova, opet bi bolje prosli nego li danas. Svako oduglovlacenje i zatezanje sa nase strane, dovodilo je do sve vece stete po nas. Danas je situacija drasticno drugacija u odnosu na vreme pre 2008, i EU ima neke svoje probleme, te nije ni rada da se nesto bavi nama.
Ponarocito se situacija menja nakon pocetka svetsk. ekonom. krize (na nasu stetu). Al 2007' je bila pre te krize.
To naravno od ove zene necete cuti, posto je i ona bila jedan od glasnogovornika tih snaga, koje su trebale Srbiju da odvedu u suprotnom smeru od onoga koji je zauzet 2000'.

made in serbia

pre 5 godina

Žena lupeta.... Sami treba da sredimo Pravosudje. Kakve veze ima Zapad sa time što kriminalci slobodno šetaju Srbijom?! Kakve veze ima Zapad za UNUTRAŠNJE PROBLEME? Kao da joj Šešelj brat.

Џони

pre 5 godina

Za botove i nepismene - Srbija ce da udje u EU, kad ispuni uslove, koji su isti za sve, a koje su ispunili Hrvatska, Slovenija, Bugarska, Rumunija...
(Nik

Они који верују на реч и не користе здрав разум се не разликују. Нема разлике између ”ботова и неписмених” и оних који верују флоскулама бриселских админстративаца.

sladjan

pre 5 godina

i novinari poceli da se bave politikom!!!!!!mnogo bi se bolje zivelo da smo priznali kosovo!!!!jer su sada srbi gradjani drugog reda u evropi,nikakva prava nemamo za zaposljene i ostalo!!!!!a sa hrvatskim pasosom bez problema svuda i posao gde god zelis!!!!!sami sebe polako unistavamo mi smo izgubljena generacija bez nade i boljeg zivota!!!!!!zbog tog prokletog ......!!!!!

salkovski

pre 5 godina

Zemun grad SPO, 09

kakva analiza ,mos odma u vladi da se zaposlis.,poenta je da se zuri da se stavi tacka na kosovo i da dobiju stolicu un da ,jer ta nazovi drzava dok je ne legalna puno kosta citav zapad.i gledaju sto pre da ih otkace.a posle ih bas briga i za Srbiju i za Kosovo

kongo,na dohvat ruke

pre 5 godina

,,novinarka" nece da rekne jedinu relevantnu stvar oko ukaska u eu.Mi jednostavno nismo pravna drzava (i nikada necemo biti),posledica toga,izmedju ostalog ,je maximalna konrola medija,gde ona ima solidne zasluge.To je jedna od nesloboda zbog koje tskodje ne mozemo nigde a kamo li u e.Sta vise,nas rezim ozbiljno kontrolise i samu slobodu misljenja(rijalitiji,autocenzure,bot-brigada itd,itd)...dedukcija je prosta,nema eu...

Teletabis

pre 5 godina

Nikad nije uslov bio samo Kosovo već i brojni pravni i ekonomski uslovi pa je glupo lagati se već, treba priznati da nas Eu i ne interesuje.

iCq

pre 5 godina

@(made in serbia, 9. jul 2018 15:25)
Zena je htela da kaze da smo priznali Kosovo 2008 pa i sredili pravosudje danas nebi bili u EU zbog unutrasnjih pitanja u EU. Dok nam evropski zvanicnici ponavljaju kako od nas zavisi ulazak.
To je poenta teksta.

Til Ojlenšpigel

pre 5 godina

Žena lupeta.... Sami treba da sredimo Pravosudje. Kakve veze ima Zapad sa time što kriminalci slobodno šetaju Srbijom?! Kakve veze ima Zapad za UNUTRAŠNJE PROBLEME? Kao da joj Šešelj brat.
(made in serbia, 9. jul 2018 15:25)

Ovaj komentar je u najmanju ruku uvredljiv. Samo može da govori o Vašoj kulturi , nivou društvenog i kućnog vaspitanja. Ne mogu reći da se slažem sa političkim stavom gospođe Ljiljana Smajlović. Ali da je njen pristup trezven , da je itekako dobro obaveštena u odnosu na Vas koji nastupate , pa izvinite, kao prosečan Srbin koji sedi ispred prodavnice i ispija - kako se ono zove ''bombu plastičnog piva - i apsolutno se u sve razume. Od politike, sporta, ekonomije, seksa. Razlika između njenog i Vašeg pristupa je ogromna. Lično mogu reći da su me ranije njeni stavovi u najmanju ruku - pa iritirali- jer se ne slažem sa nima ali posle izvesnog vremena sam primetio , svidelo se to meni ili ne da je upravu. Tako da izvinite ,mislim da je daleko kompetentnija od Vas.Ps. Dok sedite tako ispred prodavnice i ispijate pivo , obavestite nas koje je po Vama najbolje. Prijatan Vam dan želim.

mile

pre 5 godina

mislim da je lakse da se dodje do drzavljanstva neke EU drzave nego da se ceka da Srbija udje u istu. Realno sve zemlje oko nas su u Nato i vec ne smemo da pisnemo ni oko cega, molimo boga samo da neka susedna drzava ne baci oko na nesto nase. Da smo u NATO drugacije bi bilo i mozda bi se vratilo vreme kada je Srbija drmala balkanom, ali to se nece desiti sve dok su nam Rusi jedini saveznici.....

miki

pre 5 godina

Nemojmo se mnogo radovati ako ne uđemo u EU. U tom slučaju Srbija će biti meta Zapada, Rusije i Turske. S obzirom da su Turci ovde vladali 500 godina cenim da Srbiju doživljavaju isto kao mi Kosovo i da će se lako nagoditi sa Rusima oko toga.

faktorvreme

pre 5 godina

To je donekle tačno. Ali ne bi izgubili toliko vremena na Kosmet, bavili bi se reformama i dogurali blizu kraja pregovora. A ovako šta se postiglo? Na kraju ce da bude priznanje ili analog priznanju, a reforme usporili i izgubili godine.

dare 011

pre 5 godina

Najmanji problem je EU! Ne bismo imali pljačku države kroz imaginarni izvozni krađu PDV-a, ne bismo imali novi Zemunski klan tamo, Oliver Ivanović bi bio živa, Toma Nikolić nikada ne bi bio predsednik a samim tim... eeeee, šta sve ne bi i koliko života i vremena nas košta ta “gangrena”

milodar

pre 5 godina

@Милош zivim u beogradu, gde sam rodjen, vec 40 godina i veceg sovinistu od tebe nisam video. na kosovu takodje nikada nisam bio, a ni u leskovcu, pirotu, somboru i cacku, tako da ne znaci da ako nisi bio u nekom mestu ili kraju svoje zemlje da to nije tvoja zemlja.
zao mi je sto si zaslepljen mrznjom.

Apatrid

pre 5 godina

ne bismo, posto ne bisno ispunili ostalih 30 i kusur poglavlja. kosovo je jedna stavka, uz to idu razni propisi i kao glavno - vladavina prava. ali od toga smo jos daleko

Slavonac

pre 5 godina

Nik
Nešto se ne sećam da su Bugari, Rumuni pa i Hrvati ispunili uslove za ulazak u EU. Oni još uvek nisu završili da reformama. Više su ih drugi gurali, Francuzi i Nemci.
Ono što je bitno, nezavisno od toga da li smo za EU ili ne, mi moramo radi generacija koja dolaze, da se reformišemo, jer smo u najgorem mogućem glibu!

leptirica

pre 5 godina

Meni ovdje hrpa komentara nije jasna. Srbija ima 35 poglavlja od kojih 34 nema veze s Kosovom. Da je situacija sa Kosovom riješena opet su tu 34, odnosno 32 poglavlja koja Srbija nije riješila i samo 2 koja su zatvorena. Sad možda se je moglo precacem u EU kao Bugarska i Rumunjska i možda se gospođa referira na takav ulazak, ali i one su riješile i uskladila puno više od ta 2 poglavlja. I ne zavlaci EU Tursku i Srbiju, Turska hapsi svakog tko ima drugačije mišljenje od sultana, a Srbija ne mijenja ništa i očekuje da EU kaže nema veze što ništa nije ispunjeno mi vas primamo.

Kontroverzni penzioner

pre 5 godina

pa posle socijalistima i radikalima odgocara da bidemo izolovani i bez vladavine prava, 

(sasa jokic, 09. jul 2018 12:06)

Ama, sad mi je jasno zato su moderatori ovog sajta vas odabrali da "bidete" privilegovani komentator na sve teme, posebno da "bidete" angažovani na edukaciji dela nepismenog srpskog patriotskog življa. Vi ste "poštivani " gospodine imali privilegiju i da "bidete izolovani" kad je bilo vreme da učite pravopis srpskog jezika.

mozaks

pre 5 godina

realnost je da ceno.mozda uci u EU,ali datumski to moze da bude i za 50 god.politicari koriste cifre za godine ulaska kaos voj adut za glasove.nazalost velika vecina to.ne zeli da prihvati kao cinjenicu.EU je neka vrsta SFRJ.stim sto sam sve najvece odluke o novcu i pregovorima diktira nemqcka i francuska,dok budu imali koristi.mi kao drzava treba da se fokusiramo na nas same,i da se kao drustvo u celosti posvetimo razvoju u svim sverama zivota,ne radi ulaska u EU,vec zbog nas samih.

Марко

pre 5 godina

Mozemo mi priznati Kosovo hiljadu puta, dok ne postanemo (ali zaista) PRAVNA Drzava sa ZAISTA nezavisnim sudstvom koje je u stanju da se razracuna sa "navijacima" nepotizmom korupcijom na apsolutno SVIM nivoima drustva pocevsi od opstinske (bolnicke) cistacice do najvisih drzavnih organa, nama nema ulaska u evropsku uniju! Tacka!
(Corsokak, 9. jul 2018 20:39)

Те услове сигурно не испуњавају ни Хрватска, ни Бугарска, па чак ни Грчка.

Djokovic

pre 5 godina

Ruzno je to sto vredjate ovu gospodju samo zato sto vam se ne svidja njeno misljenje. Neko ko se zalaze za EU bi trebalo da ima probranini recnik i lepse manire, jednom recju da budu malo civilizovaniji jer takve kakvi ste tamo ne pripadate.

na cemu si?

pre 5 godina

@leptirica
Da se javljas iz Svedske tvoje solenje pameti bi imalo smisla, ali iz Hrvatske, koja je preko veze usla u EU, koja je takva kakva je, pocev od stanja svesti nacije, kvaliteta politicara ili kulture a sta moze ceo svet da vidi na prvenstvu u fudbalu, ekonomije, masovnog napustanja zemlje... Pa to je presmesno.
Citav istocni blok je usao preko veze u EU iz politickih razloga, isto tako ce i Srbija uci u EU iz politickog razloga ili ce je i dalje blokirati, isto zbog politickih interesa pojedinih drzava.

Zemun grad SPO

pre 5 godina

Referendum kojeg predlaze Ljilja Smajlovic bi bio logicno reselje da imamo korektno medijsko informisanje u Srbiji. Pogledajmo samo naslove svih tabloida i vecine takozvanih uglednih listova. Ni emisije na televizijama sa nacionalnom frekvencijom nisu nista normalnije. ,,Uranijum, siprtari, ustase,, antisrpske Amerika i EU..." Svi nam rade o glavi i ponizavaju nas. Sa ovom matricom narodu se ispire mozak i usadjuje mrznja sa ciljem povecanja animoziteta prema susedima i zapadu i trajnog zaustavljanja Srbije na evropskom putu. Ekonomski, politicki i ideoloski profiteri trodecenijskog poniranja Srbije imaju zajednicki interes da sprece uspostavu evropskog sistema i zadrze postojeci u kojem oni decenijama svoju slavu, moc i bogatstvo sticu na nasreci i siromasenju svog naroda. Ne mrze oni Zapad. Tamo skoluju svoju decu, voze zapadne automobile i stede u evrima. Ne vole ni Rusiju, vec je samo zele uvuci na Balkan kako bi zadrzali postojece stanje i sistem.Dok pomenuto drustvo bude krejiralo medijsku sliku i nacionalnu politiku Srbija i srpski narod na Balkanu moze samo da se nada nastavku poraza i zivota u beznadju i nestabilnosti.

Corsokak

pre 5 godina

Mozemo mi priznati Kosovo hiljadu puta, dok ne postanemo (ali zaista) PRAVNA Drzava sa ZAISTA nezavisnim sudstvom koje je u stanju da se razracuna sa "navijacima" nepotizmom korupcijom na apsolutno SVIM nivoima drustva pocevsi od opstinske (bolnicke) cistacice do najvisih drzavnih organa, nama nema ulaska u evropsku uniju! Tacka!

M

pre 5 godina

@Til, a ko je kriv za stanje u srpskom pravosudju, ako ne mi sami? Ko nas sprecava da prestanemo da namestamo tendere? Da li zapadni politicari dolaze ovde i ruse privatne kuce u sred noci? Da li poslanici evropskog parlamenta poklanjaju zemljiste i novac stranim investitorima koji zaposljavaju za minimalac? Postoje neke stvari na koje velike sile i te kako uticu, ali uredjenje drzave je samo na nama, ne zavisi ni od Evrope, ni od Amerike, pa ni od Kosova, kao sto i kaze @made in serbia. Kao sto se vidi, debelo smo zakazali, svi kompletno kao gradjani ove zemlje, a da li cemo uspeti nesto da promenimo je krajnje neizvesno. Prosli put nam je trebalo oko 10 godina, taj rok nam se uskoro blizi

Key and Peele

pre 5 godina

da smo pre 15 god trazili rezoluciju koja garantuje nepovredivost republike srpske u bih, ako ne i nesto vise, ili da smo 2006. jos dodali i konstitutivnost naseg naroda u cg, a naravno i konstitutivnost srba na kosovu, osobito u smialu prava veta na sustinska pitanja u "pokrajini", u zamenu za kosovo, verovatno bismo to i dobili.

ovako nas dave, nemamo nista kao protivargument jer su vec proglasili nezavisnost. momenat u kome ce supremacija amerike i satelita biti sustinski istorija i zamenjena nekim vidom ravnoteze sa kinom, rusijom, briksom ili nekim drugim nacinom balansa je predaleko i verovatno nece nastupiti jos 30 godina.

a problem je sto je ovde toliko lose da svi odlaze i tad niko nece biti zainteresovan za kosovo, vec za penziju.

zamrzavanje je nazalost nikakva opcija, jer je ovo drugo doba.

da smo bar posteni, vredni i da nismo ovako raspusteni, verovao bih da nesto moze. a posto smo takvi kakvi jesmo, naj....i smo.

Ma stvarno

pre 5 godina

Tačno da nije istina, ali ono što si napisao. Negde 2001-2002.god sam na radiju Slobodna Evropa slušala Nemačkog ministra koji je u intervjuu izjavio da Srbija sigurno do 2020.g neće ući u EU, a i posle toga će to biti pitanje dugih pregovora. Svi politički akteri iz tog vremena su još uvek u politici, pa niko ne priča to što si napisao. Bilo bi lepo da smo u EU, ali skoro nećemo biti. I to nema veze sa tim ko je na vlasti. To je bitno nama, a njima je svejedno.
(nije istina, 09. jul 2018 16:54)

pprvi dan skole u Svedskoj

pre 5 godina

Glavni razlog je "politicka elita"kojoj vise odgovara ruski pljackaski kapitalizam nego uredjena EU-ja...kad postoji politicka volja sve se da urediti i srediti?

Miloš

pre 5 godina

@Милош zivim u beogradu, gde sam rodjen, vec 40 godina i veceg sovinistu od tebe nisam video. na kosovu takodje nikada nisam bio, a ni u leskovcu, pirotu, somboru i cacku, tako da ne znaci da ako nisi bio u nekom mestu ili kraju svoje zemlje da to nije tvoja zemlja.
zao mi je sto si zaslepljen mrznjom.
(milodar)

Moja poenta je da smo licemeri - puna su nam usta srpstva i Kosova, a niko nikad nije otišao dole, niti je išta uradio da pomogne onom narodu kad je to trebalo. To je jedno, a drugo zbog čega me nazivaš šovinistom? Na šta liči to vređanje bez smisla i razloga? Ja ne podnosim naše Kosovare isto kao što stari Vojvođani ne podnose dođoše. Odvratna mi je pomisao da će mom detetu šef biti neki Kosovar koji je kupio diplomu i koji ne ume da sastavi rečenicu bez psovke, a koga je ovde postavio neki njegov zemljak. Upoznao sam ih i previše i sit sam ih, voleo bih da se svi vrate dole i da više ne mrdaju odande. To je moje mišljenje o njima na osnovu bogatog ličnog iskustva,a ne šovinizam. Mislim da ti u stvari i ne znaš šta znači ta reč, samo je koristiš jer ti zvuči moćno.

mornar

pre 5 godina

Vreme prolazi godine odlaze,prijem se odlaže, uslovi se povećavaju, nada uvek postoji.
Pogledajte kartu sfere uticaja pred drugi svetski rat i uporedite je sa sadašnjim stanjem nema li mtu mnogo sličnosti ?

Konkretno

pre 5 godina

Kosovo je ionako sastavni deo Srbije, tako da nemamo sta da priznajemo .
(Dzordz, 10. jul 2018 01:53)

Vidim da i ti imas cisto srpski pseudonim, Dzordz, pa toliko o Srbiji i Kosovu i tvojim teznjama.
Nego, Dzordz(e), kad vec tako mislis, objasni da li si na starim drogama, ili si vec presao na ove nove halucinogene koji jace udaraju?

Belaj

pre 5 godina

Pa naravno, pametna žena!
Vas svakako pritiskaju s tim Kosovom ali s tim nekakvim sporazumom, kompromisom ili šta već niste ništa bliži članstvu u EU.
Za EU je potrebno zadovoljiti kriterije s prolaznom ocjenom, Bugarsku i Rumunjsku jesu primili preko reda ali su svejedno morali zadovoljiti minimum EU standarda koje Srbija u ovom momentu ni slučajno, ni izbliza ne zadovoljava.
Stalno se mjerite s nama čiji je veći, mi smo sve ispite položili s prolaznom ocjenom, nije sve s 10 ali na kraju diploma je diploma.
"Najglavnija" poglavlja 23 i 24 smo zatvorili za godinu dana, a vi već 4 godine ste otvorili ne znam koliko poglavlja a rezultat je nula.
Takav nivo diktature, nepostojanja sloboda govora i medija, cenzura, nula pravne države, kriminal, korpucija, to tako kod nas nije bilo čak ni za vrijeme Tuđmanove diktature, on je za ovog vašeg plišani medo.
Već se pisalo, na vrhuncu moći je ilegalno oduzeo lokalnom radiju frekvenciju, skuplio se 120.000 ljudi na protestu i Franjo je kapitulirao, a za ovakav slučaj ko Savamala završio bi na giljotini.

Милош

pre 5 godina

Дајући им Косово и Метохију на реч,која њима ништа не значи,дајемо им ДУШУ и сами себе САХРАЊУЈЕМО.
(1244)

Живим у Београду преко већ 50 година, никад у животу нисам био на Косову, нити знам икога из мог окружења (а после 50 година живота то је јако пуно људи) да је бар пролазио кроз Косово. Путовало се по свету и по суседним земљама, али на Косово никад. Србе са Косова сам упознао тек кад су почели да беже оданде и да се преко својих веза запошљавају у Београду у државним интитуцијама. Никад у животу нисам упознао бахатије и одвратније људе, људе без трунке културе и цивилизованости. Ето, толико да ти кажем на ту твоју да је Косово душа Србије.

Pretorijanac

pre 5 godina

Zašto je ovo udarna vest? Zašto je mišljenje ove gospođe uopšte važno? Ko je ustvari ona?
(Praki, 9. jul 2018 11:46)

Glavno kad tvoj Cezar "otvori" Ikeu ili obiđe neku fabriku pa se objavi 15 članaka, to je udarna vest!

Zemun grad SPO

pre 5 godina

Trodecenijsko inacenje sa SAD i EU nas je kostalo u ekonomskom, demografskom, teritorijalnom i nacionalnom pogledu vise nego svi ratovi u nasoj istoriji. Niko od nas ni tada ni sada nije trazio da zvanicno priznamo Kosovo. Naopaka kosovska politika nas je skoro dve decenije blokirala na evropskom putu, a steta se meri desetinama milijardi evra. Zato nismo dobili novac iz pristupnih fondova za regionalni razvoj, pa nam se prazne citavi krajevi drzave.
Nema u Srbiji evropske price. Atmosvera u medijima je takva da kao da se spremamo za clanstvo u udruzenju azijskih diktatura, a ne u EU. Niko da pomene pozitivne aspekte clanstva u EU.Uclanjenjem regiona u Uniju svi Srbi ce se naci pod istim drzavnim krovom. Granice, pa i one prema KiM,Crnoj Gori i na Drini i Dunavu ostace samo na papiru. Bicemo ekonomski i bezbedonosno osigurani. Sta dobijamo sa azijskom unijom? Nastavak ekonomskog propadanja i sukoba sa svima u okruzenju. Na tim prepucavanjima u regionu gradi se antievropska kampanja u Srbiji, jer je jasno da bez pomirenja i regionalne saradnje nema ulaska regiona u EU. Pogledajmo samo na sta nas navode naslovi u vecini stampe i komentari analiticara na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.Kao da smo u ratu sa nekim susedima i Zapadom. Voditelji nam uz jutarnju kaficu svako jutro serviraju pricu o osiromasenom uranijumu, mrznji nasih suseda prema nama i antisrpskom zapadu. Ako se sa tim ne prestane bice besmislen svaki referendum o vaznim pitanjima i clanstvu u EU.

Џони

pre 5 godina

Za botove i nepismene - Srbija ce da udje u EU, kad ispuni uslove, koji su isti za sve, a koje su ispunili Hrvatska, Slovenija, Bugarska, Rumunija...
(Nik

Они који верују на реч и не користе здрав разум се не разликују. Нема разлике између ”ботова и неписмених” и оних који верују флоскулама бриселских админстративаца.

Darko

pre 5 godina

MI ne možemo da uđemo u EU jer ne ispunjavamo najosnovnije uslove. Stanje u medijima, samo kao primer. Mi imamo partijsku SNS državu, učinili smo deset koraka unazad i udaljili se da uopšte ličimo na modernu državu. Ovo je burazerska podela plena SNS bratije i da se ja pitam odmah bi nam uveo sankcije zbog pretnje ljudskoj slobodi i dostojanstvu.

Mare

pre 5 godina

Zašto je ovo udarna vest? Zašto je mišljenje ove gospođe uopšte važno? Ko je ustvari ona?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Praki, 9. jul 2018 11:46

Ja se ne bih javno isticao svojim neznanjem

Lila

pre 5 godina

Gospođo, vaše šelje i emotivni odnos prema Rusiji nam je poznat.
Zato, nemojte , molim Vas da spinujete i projektujete sopstvene želje na ceo srpski narod.

mihajlo

pre 5 godina

Kakve gomile gluposti i od novinarke i u komentarima. Osnovni uslov da zemlja postane deo EU jeste da bude sređena. Ako mislite da zaista ispunjavamo sve kriterijume nego nas eto mrze, vama je baš lepo...

sasa jokic

pre 5 godina

Kosovo se decenijama koristi od strane Rusije i nase ratno pljackaske mafije. Rusima je interes da Balkan ostane pod njihovom kontrolom (a sve ga vise gube) a ovim nasim nekadasnjim komunistima, pa posle socijalistima i radikalima odgocara da bidemo izolovani i bez vladavine prava, kako bi slobodno mogli da pljackaju, ubijaju i rade sta im se hoce. Sta prica ova sluzbina “novinarka” nije uopste bitno, i ona ima svoju ulogu u drustvu koje sam gore naveo.

salkovski

pre 5 godina

Zemun grad SPO, 09

kakva analiza ,mos odma u vladi da se zaposlis.,poenta je da se zuri da se stavi tacka na kosovo i da dobiju stolicu un da ,jer ta nazovi drzava dok je ne legalna puno kosta citav zapad.i gledaju sto pre da ih otkace.a posle ih bas briga i za Srbiju i za Kosovo

faktorvreme

pre 5 godina

To je donekle tačno. Ali ne bi izgubili toliko vremena na Kosmet, bavili bi se reformama i dogurali blizu kraja pregovora. A ovako šta se postiglo? Na kraju ce da bude priznanje ili analog priznanju, a reforme usporili i izgubili godine.

Lila

pre 5 godina

Gospođo, vaše šelje i emotivni odnos prema Rusiji nam je poznat.
Zato, nemojte , molim Vas da spinujete i projektujete sopstvene želje na ceo srpski narod.

Kontroverzni penzioner

pre 5 godina

Naopaka kosovska politika nas je skoro dve decenije blokirala na evropskom putu, a steta se meri desetinama milijardi evra.

(Zemun grad SPO, 09. jul 2018 11:57)

Šteta od prijateljskog tapšanja (bombardovanja) po leđima srpskog naroda, meri se čak i stotinama milijardi evra. Koliko je taj prijateljski zapad human i napredan, on je tu štetu uspeo da nam nanese za nekih sedamdeset i osam dana, nisu mu trebale "skoro dve decenije".

Usput, pitanje za B92 : da li jedan broj komentatora na ovom sajtu imaju stalno zaposlenje i prinadležnosti od strane vaše firme, s obzirom da ne postoji dan, a ni tema na kojoj se njihovi komentari objavljuju, pa i po nekoliko puta na istu vest?
Jedan od njih je i ovaj SPO-vac, "genijalni analitičar koji je uvek na pravoj strani", sa iskustvom ministra spoljnih poslova koji je poznat po engleskom prevodu srpskih poslovica. Danas mu je doduše, brada nešto kraća, kosa nešto ređa, podočnjaci mnogo veći, a Danica ružnija nego što je bila.

hanzaplast

pre 5 godina

Pa naravno...teorija o priznavanju Kosova u zamenu za EU, Republiku Srpsku i sl. je jeftina americka propaganda na koju srecom ni prethodna,a ni ova vlast nije nasela jer je enormna laz.

Milos

pre 5 godina

Bilo bi lepo da EU jasno i glasno kaze ata ocekuje od nas.
(Rasa, 09. jul 2018 12:03)
Rekli su oni glasno i jasno sta ocekuju, a Kosovo je samo jedna stavka kojom nasa vlast manipulise. Za pocetak ova drzava treba da pocne da lici na drzavu, Kosovo ce se resiti samo od sebe.

M

pre 5 godina

@Til, a ko je kriv za stanje u srpskom pravosudju, ako ne mi sami? Ko nas sprecava da prestanemo da namestamo tendere? Da li zapadni politicari dolaze ovde i ruse privatne kuce u sred noci? Da li poslanici evropskog parlamenta poklanjaju zemljiste i novac stranim investitorima koji zaposljavaju za minimalac? Postoje neke stvari na koje velike sile i te kako uticu, ali uredjenje drzave je samo na nama, ne zavisi ni od Evrope, ni od Amerike, pa ni od Kosova, kao sto i kaze @made in serbia. Kao sto se vidi, debelo smo zakazali, svi kompletno kao gradjani ove zemlje, a da li cemo uspeti nesto da promenimo je krajnje neizvesno. Prosli put nam je trebalo oko 10 godina, taj rok nam se uskoro blizi

Petar S.

pre 5 godina

Ljiljana Smajlović je IZUZETNO dobara Novinarka i jos bolja Analiticarka. Puna podrska za SVE sto je rekla. Svako sa 2 grama mozga vidi da je to realnost.

Nik

pre 5 godina

Za botove i nepismene - Srbija ce da udje u EU, kad ispuni uslove, koji su isti za sve, a koje su ispunili Hrvatska, Slovenija, Bugarska, Rumunija...

made in serbia

pre 5 godina

Žena lupeta.... Sami treba da sredimo Pravosudje. Kakve veze ima Zapad sa time što kriminalci slobodno šetaju Srbijom?! Kakve veze ima Zapad za UNUTRAŠNJE PROBLEME? Kao da joj Šešelj brat.

Key and Peele

pre 5 godina

da smo pre 15 god trazili rezoluciju koja garantuje nepovredivost republike srpske u bih, ako ne i nesto vise, ili da smo 2006. jos dodali i konstitutivnost naseg naroda u cg, a naravno i konstitutivnost srba na kosovu, osobito u smialu prava veta na sustinska pitanja u "pokrajini", u zamenu za kosovo, verovatno bismo to i dobili.

ovako nas dave, nemamo nista kao protivargument jer su vec proglasili nezavisnost. momenat u kome ce supremacija amerike i satelita biti sustinski istorija i zamenjena nekim vidom ravnoteze sa kinom, rusijom, briksom ili nekim drugim nacinom balansa je predaleko i verovatno nece nastupiti jos 30 godina.

a problem je sto je ovde toliko lose da svi odlaze i tad niko nece biti zainteresovan za kosovo, vec za penziju.

zamrzavanje je nazalost nikakva opcija, jer je ovo drugo doba.

da smo bar posteni, vredni i da nismo ovako raspusteni, verovao bih da nesto moze. a posto smo takvi kakvi jesmo, naj....i smo.

Dragan

pre 5 godina

Konacno da neki novinar skupi hrabrosti i da kaze istinu odnosno kako objektivno stoje stvari.Sve pohvale za profesionalno obavljanje svog posla.

sladjan

pre 5 godina

i novinari poceli da se bave politikom!!!!!!mnogo bi se bolje zivelo da smo priznali kosovo!!!!jer su sada srbi gradjani drugog reda u evropi,nikakva prava nemamo za zaposljene i ostalo!!!!!a sa hrvatskim pasosom bez problema svuda i posao gde god zelis!!!!!sami sebe polako unistavamo mi smo izgubljena generacija bez nade i boljeg zivota!!!!!!zbog tog prokletog ......!!!!!

Teletabis

pre 5 godina

Nikad nije uslov bio samo Kosovo već i brojni pravni i ekonomski uslovi pa je glupo lagati se već, treba priznati da nas Eu i ne interesuje.

kongo,na dohvat ruke

pre 5 godina

,,novinarka" nece da rekne jedinu relevantnu stvar oko ukaska u eu.Mi jednostavno nismo pravna drzava (i nikada necemo biti),posledica toga,izmedju ostalog ,je maximalna konrola medija,gde ona ima solidne zasluge.To je jedna od nesloboda zbog koje tskodje ne mozemo nigde a kamo li u e.Sta vise,nas rezim ozbiljno kontrolise i samu slobodu misljenja(rijalitiji,autocenzure,bot-brigada itd,itd)...dedukcija je prosta,nema eu...

iCq

pre 5 godina

@(made in serbia, 9. jul 2018 15:25)
Zena je htela da kaze da smo priznali Kosovo 2008 pa i sredili pravosudje danas nebi bili u EU zbog unutrasnjih pitanja u EU. Dok nam evropski zvanicnici ponavljaju kako od nas zavisi ulazak.
To je poenta teksta.

leptirica

pre 5 godina

Meni ovdje hrpa komentara nije jasna. Srbija ima 35 poglavlja od kojih 34 nema veze s Kosovom. Da je situacija sa Kosovom riješena opet su tu 34, odnosno 32 poglavlja koja Srbija nije riješila i samo 2 koja su zatvorena. Sad možda se je moglo precacem u EU kao Bugarska i Rumunjska i možda se gospođa referira na takav ulazak, ali i one su riješile i uskladila puno više od ta 2 poglavlja. I ne zavlaci EU Tursku i Srbiju, Turska hapsi svakog tko ima drugačije mišljenje od sultana, a Srbija ne mijenja ništa i očekuje da EU kaže nema veze što ništa nije ispunjeno mi vas primamo.

1244

pre 5 godina

Косово и Метохију им НЕ СМЕМО дати ,не за обећано чланство у европску унију већ ни за тренутну њихову одлуку да нам дају НА УПРАВЉАЊЕ ту исту унију у наредних сто,хиљаду година.
Дајући им Косово и Метохију на реч,која њима ништа не значи,дајемо им ДУШУ и сами себе САХРАЊУЈЕМО.

mile

pre 5 godina

mislim da je lakse da se dodje do drzavljanstva neke EU drzave nego da se ceka da Srbija udje u istu. Realno sve zemlje oko nas su u Nato i vec ne smemo da pisnemo ni oko cega, molimo boga samo da neka susedna drzava ne baci oko na nesto nase. Da smo u NATO drugacije bi bilo i mozda bi se vratilo vreme kada je Srbija drmala balkanom, ali to se nece desiti sve dok su nam Rusi jedini saveznici.....

mozaks

pre 5 godina

realnost je da ceno.mozda uci u EU,ali datumski to moze da bude i za 50 god.politicari koriste cifre za godine ulaska kaos voj adut za glasove.nazalost velika vecina to.ne zeli da prihvati kao cinjenicu.EU je neka vrsta SFRJ.stim sto sam sve najvece odluke o novcu i pregovorima diktira nemqcka i francuska,dok budu imali koristi.mi kao drzava treba da se fokusiramo na nas same,i da se kao drustvo u celosti posvetimo razvoju u svim sverama zivota,ne radi ulaska u EU,vec zbog nas samih.

Apatrid

pre 5 godina

ne bismo, posto ne bisno ispunili ostalih 30 i kusur poglavlja. kosovo je jedna stavka, uz to idu razni propisi i kao glavno - vladavina prava. ali od toga smo jos daleko

dare 011

pre 5 godina

Najmanji problem je EU! Ne bismo imali pljačku države kroz imaginarni izvozni krađu PDV-a, ne bismo imali novi Zemunski klan tamo, Oliver Ivanović bi bio živa, Toma Nikolić nikada ne bi bio predsednik a samim tim... eeeee, šta sve ne bi i koliko života i vremena nas košta ta “gangrena”

miki

pre 5 godina

Nemojmo se mnogo radovati ako ne uđemo u EU. U tom slučaju Srbija će biti meta Zapada, Rusije i Turske. S obzirom da su Turci ovde vladali 500 godina cenim da Srbiju doživljavaju isto kao mi Kosovo i da će se lako nagoditi sa Rusima oko toga.

Slavonac

pre 5 godina

Nik
Nešto se ne sećam da su Bugari, Rumuni pa i Hrvati ispunili uslove za ulazak u EU. Oni još uvek nisu završili da reformama. Više su ih drugi gurali, Francuzi i Nemci.
Ono što je bitno, nezavisno od toga da li smo za EU ili ne, mi moramo radi generacija koja dolaze, da se reformišemo, jer smo u najgorem mogućem glibu!

mornar

pre 5 godina

Vreme prolazi godine odlaze,prijem se odlaže, uslovi se povećavaju, nada uvek postoji.
Pogledajte kartu sfere uticaja pred drugi svetski rat i uporedite je sa sadašnjim stanjem nema li mtu mnogo sličnosti ?

milodar

pre 5 godina

@Милош zivim u beogradu, gde sam rodjen, vec 40 godina i veceg sovinistu od tebe nisam video. na kosovu takodje nikada nisam bio, a ni u leskovcu, pirotu, somboru i cacku, tako da ne znaci da ako nisi bio u nekom mestu ili kraju svoje zemlje da to nije tvoja zemlja.
zao mi je sto si zaslepljen mrznjom.

Djokovic

pre 5 godina

Ruzno je to sto vredjate ovu gospodju samo zato sto vam se ne svidja njeno misljenje. Neko ko se zalaze za EU bi trebalo da ima probranini recnik i lepse manire, jednom recju da budu malo civilizovaniji jer takve kakvi ste tamo ne pripadate.

Zemun grad SPO

pre 5 godina

Referendum kojeg predlaze Ljilja Smajlovic bi bio logicno reselje da imamo korektno medijsko informisanje u Srbiji. Pogledajmo samo naslove svih tabloida i vecine takozvanih uglednih listova. Ni emisije na televizijama sa nacionalnom frekvencijom nisu nista normalnije. ,,Uranijum, siprtari, ustase,, antisrpske Amerika i EU..." Svi nam rade o glavi i ponizavaju nas. Sa ovom matricom narodu se ispire mozak i usadjuje mrznja sa ciljem povecanja animoziteta prema susedima i zapadu i trajnog zaustavljanja Srbije na evropskom putu. Ekonomski, politicki i ideoloski profiteri trodecenijskog poniranja Srbije imaju zajednicki interes da sprece uspostavu evropskog sistema i zadrze postojeci u kojem oni decenijama svoju slavu, moc i bogatstvo sticu na nasreci i siromasenju svog naroda. Ne mrze oni Zapad. Tamo skoluju svoju decu, voze zapadne automobile i stede u evrima. Ne vole ni Rusiju, vec je samo zele uvuci na Balkan kako bi zadrzali postojece stanje i sistem.Dok pomenuto drustvo bude krejiralo medijsku sliku i nacionalnu politiku Srbija i srpski narod na Balkanu moze samo da se nada nastavku poraza i zivota u beznadju i nestabilnosti.

Kontroverzni penzioner

pre 5 godina

pa posle socijalistima i radikalima odgocara da bidemo izolovani i bez vladavine prava, 

(sasa jokic, 09. jul 2018 12:06)

Ama, sad mi je jasno zato su moderatori ovog sajta vas odabrali da "bidete" privilegovani komentator na sve teme, posebno da "bidete" angažovani na edukaciji dela nepismenog srpskog patriotskog življa. Vi ste "poštivani " gospodine imali privilegiju i da "bidete izolovani" kad je bilo vreme da učite pravopis srpskog jezika.

Corsokak

pre 5 godina

Mozemo mi priznati Kosovo hiljadu puta, dok ne postanemo (ali zaista) PRAVNA Drzava sa ZAISTA nezavisnim sudstvom koje je u stanju da se razracuna sa "navijacima" nepotizmom korupcijom na apsolutno SVIM nivoima drustva pocevsi od opstinske (bolnicke) cistacice do najvisih drzavnih organa, nama nema ulaska u evropsku uniju! Tacka!

pprvi dan skole u Svedskoj

pre 5 godina

Glavni razlog je "politicka elita"kojoj vise odgovara ruski pljackaski kapitalizam nego uredjena EU-ja...kad postoji politicka volja sve se da urediti i srediti?

Til Ojlenšpigel

pre 5 godina

Žena lupeta.... Sami treba da sredimo Pravosudje. Kakve veze ima Zapad sa time što kriminalci slobodno šetaju Srbijom?! Kakve veze ima Zapad za UNUTRAŠNJE PROBLEME? Kao da joj Šešelj brat.
(made in serbia, 9. jul 2018 15:25)

Ovaj komentar je u najmanju ruku uvredljiv. Samo može da govori o Vašoj kulturi , nivou društvenog i kućnog vaspitanja. Ne mogu reći da se slažem sa političkim stavom gospođe Ljiljana Smajlović. Ali da je njen pristup trezven , da je itekako dobro obaveštena u odnosu na Vas koji nastupate , pa izvinite, kao prosečan Srbin koji sedi ispred prodavnice i ispija - kako se ono zove ''bombu plastičnog piva - i apsolutno se u sve razume. Od politike, sporta, ekonomije, seksa. Razlika između njenog i Vašeg pristupa je ogromna. Lično mogu reći da su me ranije njeni stavovi u najmanju ruku - pa iritirali- jer se ne slažem sa nima ali posle izvesnog vremena sam primetio , svidelo se to meni ili ne da je upravu. Tako da izvinite ,mislim da je daleko kompetentnija od Vas.Ps. Dok sedite tako ispred prodavnice i ispijate pivo , obavestite nas koje je po Vama najbolje. Prijatan Vam dan želim.

iz c

pre 5 godina

још само да уфатимо младића и предамо га и експресно улазимо у ЕУ. и караџића исто. да уфатимо.

gandra

pre 5 godina

koja zbrka u nasoj javnosti - ovde gospodju smjlovic prozivaju da je naklonjena rusiji - a upravo je suprotna situacija - osoba koja smatra da je nju jork tajms najbolja novina na svetu - ne moze da bude proruski nastrojena - inace - ja jesam rusofil

Džemail

pre 5 godina

Uh, sećam se da je u vreme Koštunice ova bila njegov vatreni pristalica i naravno veliki evroskeptik. Jedno vreme se primirila i ućutala, pa kao malo šurovala sa opozicijom, i sad je opet sve više u medijima. U svakom slučaju uvek je bila protiv EU i stalno nešto sabotira.

nije istina

pre 5 godina

Srbija bi bila u EU jos 2007, sto je najavljivano tamo negde neposredno posle 2000'. To se nije dogodilo zbog "zavlacenja" koje je sprovodio V. Kostunica i ubistva Premijera. Kostunicine (kasnije i Tadiceve) sabotaze, su imale za cilj, da zataskaju zlodela iz 90', rehabilituju porazene snagae 2000' i okrenu drzavu ka istoku umesto ka zapadu (iako su u javnosti, sve tvrdili suprotno). Nazalost, oni su u tom naumu i uspeli.
Glupo je sada porediti sadasnju situaciju u EU i danasnju situaciju i odatle izvlaciti nekakve paralele. Nama su zapad i EU u to vreme (ponarocito posle 2000') bili veoma naklonjeni, i dosta vrata nam je bilo otvoreno. Da smo tada usli i u pregovore oko Kosova, opet bi bolje prosli nego li danas. Svako oduglovlacenje i zatezanje sa nase strane, dovodilo je do sve vece stete po nas. Danas je situacija drasticno drugacija u odnosu na vreme pre 2008, i EU ima neke svoje probleme, te nije ni rada da se nesto bavi nama.
Ponarocito se situacija menja nakon pocetka svetsk. ekonom. krize (na nasu stetu). Al 2007' je bila pre te krize.
To naravno od ove zene necete cuti, posto je i ona bila jedan od glasnogovornika tih snaga, koje su trebale Srbiju da odvedu u suprotnom smeru od onoga koji je zauzet 2000'.

Ma stvarno

pre 5 godina

Tačno da nije istina, ali ono što si napisao. Negde 2001-2002.god sam na radiju Slobodna Evropa slušala Nemačkog ministra koji je u intervjuu izjavio da Srbija sigurno do 2020.g neće ući u EU, a i posle toga će to biti pitanje dugih pregovora. Svi politički akteri iz tog vremena su još uvek u politici, pa niko ne priča to što si napisao. Bilo bi lepo da smo u EU, ali skoro nećemo biti. I to nema veze sa tim ko je na vlasti. To je bitno nama, a njima je svejedno.
(nije istina, 09. jul 2018 16:54)

na cemu si?

pre 5 godina

@leptirica
Da se javljas iz Svedske tvoje solenje pameti bi imalo smisla, ali iz Hrvatske, koja je preko veze usla u EU, koja je takva kakva je, pocev od stanja svesti nacije, kvaliteta politicara ili kulture a sta moze ceo svet da vidi na prvenstvu u fudbalu, ekonomije, masovnog napustanja zemlje... Pa to je presmesno.
Citav istocni blok je usao preko veze u EU iz politickih razloga, isto tako ce i Srbija uci u EU iz politickog razloga ili ce je i dalje blokirati, isto zbog politickih interesa pojedinih drzava.

Марко

pre 5 godina

Mozemo mi priznati Kosovo hiljadu puta, dok ne postanemo (ali zaista) PRAVNA Drzava sa ZAISTA nezavisnim sudstvom koje je u stanju da se razracuna sa "navijacima" nepotizmom korupcijom na apsolutno SVIM nivoima drustva pocevsi od opstinske (bolnicke) cistacice do najvisih drzavnih organa, nama nema ulaska u evropsku uniju! Tacka!
(Corsokak, 9. jul 2018 20:39)

Те услове сигурно не испуњавају ни Хрватска, ни Бугарска, па чак ни Грчка.

Miloš

pre 5 godina

@Милош zivim u beogradu, gde sam rodjen, vec 40 godina i veceg sovinistu od tebe nisam video. na kosovu takodje nikada nisam bio, a ni u leskovcu, pirotu, somboru i cacku, tako da ne znaci da ako nisi bio u nekom mestu ili kraju svoje zemlje da to nije tvoja zemlja.
zao mi je sto si zaslepljen mrznjom.
(milodar)

Moja poenta je da smo licemeri - puna su nam usta srpstva i Kosova, a niko nikad nije otišao dole, niti je išta uradio da pomogne onom narodu kad je to trebalo. To je jedno, a drugo zbog čega me nazivaš šovinistom? Na šta liči to vređanje bez smisla i razloga? Ja ne podnosim naše Kosovare isto kao što stari Vojvođani ne podnose dođoše. Odvratna mi je pomisao da će mom detetu šef biti neki Kosovar koji je kupio diplomu i koji ne ume da sastavi rečenicu bez psovke, a koga je ovde postavio neki njegov zemljak. Upoznao sam ih i previše i sit sam ih, voleo bih da se svi vrate dole i da više ne mrdaju odande. To je moje mišljenje o njima na osnovu bogatog ličnog iskustva,a ne šovinizam. Mislim da ti u stvari i ne znaš šta znači ta reč, samo je koristiš jer ti zvuči moćno.

Konkretno

pre 5 godina

Kosovo je ionako sastavni deo Srbije, tako da nemamo sta da priznajemo .
(Dzordz, 10. jul 2018 01:53)

Vidim da i ti imas cisto srpski pseudonim, Dzordz, pa toliko o Srbiji i Kosovu i tvojim teznjama.
Nego, Dzordz(e), kad vec tako mislis, objasni da li si na starim drogama, ili si vec presao na ove nove halucinogene koji jace udaraju?