"1968. je bila kraj socijalizma"

"1968. je bila kraj socijalizma i poslednji jugoslovenski pokret". Šta o tome imaju da kažu učesnici najvećih studentskih protesta, čitajte u Nedeljniku.

Izvor: Nedeljnik
Pošaljite komentar
 1. Nije 1968. bio nikakav "kraj socijalizma"...
  Te godine se izdešavalo mnogo što-šta, na primer u tadašnjoj Čehoslovačkoj.
  Kraj socijalizma (i bilo čega normalnog), kod nas se desio 20 godina kasnije (1988.), kada se vlasti dokopao Slobodan Milošević i bulumenta ostrašćenih šovinista i nacionalista...
  (Moj vam do jaja..., 31. maj 2018 11:25)

  # Link komentara

 2. A ko i kada nije studente prevario?

  Uopste, kako su relevantni i vazni studentski protesti? (i sam sam zavrsio fax, pa govorim kao ocevidac i svedok)
  Neko zavrsi srednju, upose fax, dobar je (ili nije) u grejanju stolice, bez i malo iskustva i interesovanja(!) o svetu i poretku.... takav, nedorastao da vodi tacuna o sebi, izadje na ulicu radi zabave i gimmastike i on je bitan fator?

  Zemun i NBg su puni penzionera "iz susedstva", krajisnika i dodjosa posle 2. svetakog, polupismeno i neprosveceno, koje smo prezirali... Ispostavilo se da godine i zivot a midrost nemaju cenu.

  Njih mozes da kupis, al za penzinu il neku licnu dobit, a studenta za obecanje. Toliko su naivni i nedorasli.

  Nisu dzabe zapadni filozofi govorili lose o toj grupi. Nice, Igo, Le Bon, Hese...
  (Partizan, Torino, Al Ahli, 31. maj 2018 09:46)

  # Link komentara

 3. A što da čitam kad je već u naslovu žešća odvala ""1968. je bila kraj socijalizma". Kraj? I "zašto je to bila poslednja jugoslovenska ideja". Poslednja? Ovi učesnici '68, što više prolazi vreme, od silne mitomanije sve više pridaju sebi značaja, pa čak i da su dokrajčili socijalizam i da je to bila poslednja jugoslovenska ideja. Da ne bude zabune, pozitivno gledam na događanja '68, mladalački bunt, osvešćenost, progresivna akademska mladost, ideali, hrabrost itd. Nažalost, sad nemamo takve mladosti.
  (realno, 31. maj 2018 09:45)

  # Link komentara

 4. Sve je, možda, bilo lepo organizovano i nije bilo spontano. No studenti su mislili da su napravili nešto, a ustvari su žedni prevedeni preko vode. Posle su svi duvali u jednu tikvu.
   (rszmišljanja, 31. maj 2018 09:19)

  # Link komentara

 5. Sva sreća pa danas niko ne vara studente.
  (milojko, 31. maj 2018 09:03)

  # Link komentara

 6. Kakva neistina. Pa 68-asima je jugoslovenski "socijalizam" bio previse mek. Oni su zeljeli u mnogim segmentima ekstremnije komunjarske stvari. Najvise im je smetala "crvena burzoazija" i odrodjavanje vlasti od "proletera". Kakva ljudska prava, kakva demokratija, kakvi bakraci?!
  (Svarozic, 31. maj 2018 08:39)

  # Link komentara