1. Nazalost Turska tu nista ne moze, Izrael je prejak i prakticno mu SAD stoje na raspolaganju 24/7/365.
  Izraelska vojska je nekada hrabro branila zemlju od arapskih armija ali to odavno vise nije slucaj. Sad hrabro i profesionalno ubijaju civile u invalidskim kolicima sa udaljenosti od 300 metara jer su zivotno ugrozeni? I jos snimaju klipove na kojima crkavaju od smeha. Moral u IDF nikad nije bio nizi.
  (Galeb, 17. maj 2018 03:27)

  # Link komentara

 2. Sultan je veoma blizu da dobije volej u stražnjicu pa da onda pobegne u kućicu. Jerusalim je kroz istoriju više bio jevrejski nego što je Istanbul bio turski.
  (Zoki, 17. maj 2018 02:47)

  # Link komentara

 3. Kakav palestinski? Jerusalim su osnovali Jevreji pre najmanje 4,500 godina! Gde su bili Palestinci kad je vladao Car Solomon? Muslimani su samo 1,500 godina stari!
  (djuro, 17. maj 2018 00:56)

  # Link komentara

 4. Kako ste i vi došli u Malu Aziju tako su i oni došli u Izrael. Vi ste pobedili i ostali a oni nisu. Konstantinopolj je bio više vekova hrišćanski nego muslimanski. Možda bi se i vi trebali vratiti.
  (Zoran, 17. maj 2018 00:52)

  # Link komentara

 5. A kako to da ukradu svoj grad, koji su jevreji osnovali u prošlom milenijumu?
  (posmatrač, 16. maj 2018 23:14)

  To nije tacno! Jevreji (David) su ga osvojili od Kananaca (Hananaca) negde oko 1000 godine pre n.e. Pre toga je 500 godina pripadao Jebusejcima za koje se pretpostavlja da su bii pleme Kananaca. Veruje se da je prvo ime naselja bio Amarna ili Roslamem. Razliciti izvori navode razlicito etnicko poreklo stanovnistva koji su grad osnovali, a sve shodno politici. Pominju se Kananci, Hiksi, Amorejci, preci Fenicana i jedno do 12 plemena Hebreja... Nalazi pokazuju da je mesto naseljeno barem 4000 godina, a niko sa sigurnoscu ne moze tvrditi ko je grad osnovao. Ako ste sigurni u svoju tvrdnju i to dokazete istorija kao nauka bi vam bila zahvalna. Ne zeleci se baviti politikom samo jos da napomenem da su za 4000 godina za koje se sa visokim stepenom sigurnosti moze reci da grad postoji, Jevreji njime vladali samo petinu tog razdoblja. Isto tako se ne moze osporiti da je njihovo stanovnistvo bilo vecina i kada nisu vladali. Sada je njihov i to se ne moze dovesti u pitanje.
  I za kraj, ja sam rodjen u proslom milenijumu, a grad je osnovan mnogo ranije! Danas je treci od kada se veruje da je bilo rodjenje Hrista?
  (Milenijum je 1000 godina (Latinski: mille - hiljadu, annum - godina), 17. maj 2018 00:25)

  # Link komentara

 6. Vi Srbi sto saosecate sa Plestincima i smatrate da Izrael "krade Jerusalim" od Palestinca, verovatno smatrate da je Srbija "ukrala" Nis od Turaka 1878 ili Kosovo od Turaka 1912.
  To je oslobadjanje Jerusalima, koji su osnovali i podigli Jeveerji; na sablju ga izgubili, na sablju ga povratili.
  (Dragan, 17. maj 2018 00:20)

  # Link komentara

 7. Gospodin Sultan se ku*či sa Kurdima i Sirijcima, a mogao bi da proveri snagu svoje avijacije sa Jevrejima?
  (Zvonko, 17. maj 2018 00:11)

  # Link komentara

 8. Mnogo mi je smesno sto Turska glumi neku silu.
  (Nathan, 17. maj 2018 00:01)

  # Link komentara

 9. A kako to da ukradu svoj grad, koji su jevreji osnovali u prošlom milenijumu?
  (posmatrač, 16. maj 2018 23:14)

  # Link komentara

 10. Kakvih "60 palestinskih demonstranata"?

  Izraelski mediji prenose screenshotove i video klipove (snimke sa Arapskih televizija) iz kojih se vidi da su džihadisti iz "Hamasa" sami priznali da je među nastradalima bilo 50 njihovih "mudžahedina", a čak su pokazali i slike nekih od njih u uniformama Hamasa... mediji prenose i da su džihadisti iz "Islamskog džihada" sami priznali da je među nastradalima bilo i nekih njihovih "mudžahedina" i objavili su slike trojice (među kojima je i taj šesnaestogodišnjak kojeg su neki mediji pominjali) u njihovim uniformama.

  Znači, za veliku većinu njih su mediji već izneli dokaze da to nisu bili nikakvi "civili", nego opasni džihadisti.

  Mediji takođe prenose screenshotove gde se vidi da su vođe tih nereda iz Gaze pozivale učesnike tih nereda da ponesu oružje... i na slikama i video klipovima koje su mediji preneli (a neke od njih su stanovnici Gaze sami snimili telefonima) se jasno vidi da su stanovnici Gaze nosili razno oružje i to ne samo noževe, satare i slično hladno oružje, nego da su neki imali i vatreno oružje, čak je nađena i kašikara, a bilo je i puno monotovljevih koktela.

  Takođe može da se vidi u medijima da su vođe tih nereda objavljivale mape sa iscrtanom putanjom do najbližih Izraelskih gradića/naselja sa druge strane granice, koje su planirali da napadnu.

  To nisu bili nikakvi "protesti" ili "demonstracije", nego pokušaj invazije.

  Izraelska vojska je reagovala profesionalno.
  (Mare, 16. maj 2018 22:32)

  # Link komentara