Petak, 23.03.2018.

07:23

Mediji: Dete (11) stradalo u igri, obesilo se slučajno

Jedanaestogodišnje dete koje je sinoć nađeno obešeno o kvaku najverovatnije je stradalo slučajno, piše "Blic".

Izvor: Blic

Mediji: Dete (11) stradalo u igri, obesilo se sluèajno IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

M

pre 6 godina

Strašno.

Zbog ovakvih stvari je dobro imati psa ili mačku u kući. Oni bi čuli i uznemirili bi se ako se neko guši u susednoj sobi, pa bi neko od odraslih mogao nešto da uradi. Ljudi, nažalost, to jednostavno nisu mogli da čuju. Mada, ko zna, možda ni tad ne bi bilo spasa. Nesrećan slučaj u igri. Tuga i jad.

već komentarisala

pre 6 godina

Nesreca, naravno. Zato su se teoreticari samoubistva, politike, porodicnog nasilja, depresivci, negativci i ostali jad Srbije oglasili bez ijednog dokaza. Molim moderatore da ubuduce na ovakvim vestima cenzurisu komentare 100%. Nijedan.
(Ljut,
Bila bih sklona da se složim sa ovim što ste napisali, ne baš 100%, ali ne mislite li da ovakve stvari ne treba objavljivati jer će i normalni ljudi, a ne sav srpski jad imati potrebu da nešto kaže, ili kao utehu, saučešće, savet.

Ljut

pre 6 godina

Nesreca, naravno. Zato su se teoreticari samoubistva, politike, porodicnog nasilja, depresivci, negativci i ostali jad Srbije oglasili bez ijednog dokaza. Molim moderatore da ubuduce na ovakvim vestima cenzurisu komentare 100%. Nijedan.

Mladen Mladenović

pre 6 godina

Sećam se svog detinjstva i iskustva, koje sam zapamptio i čega se sećam i dan-danas. Kasnije sam i kod svoje dece strašno pazio da ne dodju do nekog užeta ili kaiša. Deca oponašaju odrasle /kravata/ ili glume kuce, koje imaju "povodac" oko vrata. Kao mali sam se igrao i u igri stavio kaiš oko vrata zategnuvši ga skoro "do daske". Otac, koji je u svojoj praksi imao nekoliko slučajeva slučajnih davljenja, i koji je srećom bio prisutan, tako me je "izdevetao" da mi nikada više nije palo na pamet da stavljam bilo šta oko vrata. Da bi se izbegle ovakve strašne tragedije svaki roditelj treba da obrati pažnju na predmete koji mogu da izazovu ovakvu smrt kod dece, jer deca nisu svesna opasnosti. Smrt je trenutna zbog prekida dovoda krvi u mozak. Nesreća je strašna ali, nažalost, nepopravljiva. Kad god pročitam ovakvu vest, potresem se kao da se radi o mom detetu.

-.

pre 6 godina

Deca rade neverovatne stvari. Moja sestra je kao osmogodišnjakinja, kada smo se igrali žmurke u stanu, znala da pređe iz jedne sobe u drugu kroz prozor s vana na visokom prvom spratu zgrade.Ili da se sakrije u zamrzivač. Ja, jadan, nije mi na pamet moglo pasti gde se sakrila...Sedim kao kreten i lupam glavu.A stariji od nje godinu dana. Sreća pa joj nije ništa bilo.

alo

pre 6 godina

Jedno pitanje 
Nisam stranački ostrašćen 
Da li je za vreme predhodne vlasti bilo ovoliko ubistava i samoubistva. 
Čak ni 90tih nine bilo ovako strasno
(LaleGator, 23. mart 2018 08:37)

Kao sto vidis iz vesti najverovatnije je nesrecan slucaj. Jel te malo bar sramota sada? Da ti odgovorim na pitanje - bilo je i za vreme prosle vlasti.

stari Jugosloven

pre 6 godina

(Odavno pobegao iz srpskog "raja", 23. mart 2018 09:37)

"Sve srećne porodice liče jedna na drugu, svaka nesrećna porodica, nesrećna je na svoj način". (Lav Tolstoj)

Oliver

pre 6 godina

Ne brkajte uzrok i poreklo smrti.Ovde je uzrok smrti jasan: to je strangulacija,tj. davljenje.Poreklo nasilne smrti pak moze biti:ubistvo,samoubistvo ili zades.Ovde je ubistvo najmanje verovatno.Moze biti zades,da je video nesto slicno na internetu pa imitirao i slucajno se obesio.A moze biti i samoubistvo,jasna i svesna odluka da se ubije,zbog npr. mobinga u skoli ili indukcije samoubistva putem onih zloglasnih "igara" na netu poput plavog kita.Ili pak moze biti znak pocetka nekog ozbiljnog psihickog oboljenja.U psihijatriji se samoubistva dece tretiraju kao mnogo ozbiljnija patologija nego samoubistva odraslih,jer je zelja za zivotom kod dece mnogo snaznija.U decjoj psihijatriji pise da se cesto neobjasnjiva samoubistva tinejdzera desavaju u incipijentnoj,pocetnoj fazi shizofrenije,kada covek shvata da se nesto strasno desava sa njim,a ne zna sta je.Ovde treba uraditi sudskomedicinsku autopsiju,a zatim tzv. psiholosku autopsiju,koju vrsi forenzicki psihijatar post mortem,razgovorima sa clanovima porodice i analizom zivota decaka,kako bi ustanovio uzrok i motiv suicida,ako je u pitanju suicid.

pešak

pre 6 godina

Društvo je generalno zapalo u tešku krizu. Mislim da bi roditelji pa i škola i druge odgovorne institucije pod hitno trebalo da porade na tome šta deca gledaju, kako provode svoje vreme, s'kim se druže. Znam puno ljudi koji decu ovog uzrasta ostavljaju same celog dana i samo su u vezi mobilnim telefonom. Izazovi su veliki. Treba decu strogo kontrolisati, posebno šta gledaju na net-u, s'kim kontaktiraju. Selektivno im dozvoljavati šta da rade i gledaju, ali ne pod pritiskom nego ih VASPITAVATI. Ostajala sam istina sama od petog razreda kod kuće, a jedino sam dete. Na sreću ponekad bi došla baka da vidi šta radim. Roditelji su mi bili prosvetni radnici i naučili su me da budem selektivna. Naučite decu da se igraju, raduju malim stvarima, izrastu u dobre ljude a ne bave morbidnostima koje serviraju bolesni umovi, a ima ih svuda.
Poslednji pozdrav za malu nesrećnu dušu. Nadam se da je na nekom boljem mestu.

tužni srbin

pre 6 godina

Saučešće porodici. Velika tragedija što je jedan mali život tako ugašen. Na žalost ovakve stvari se dešavaju i u svetu, medjutim ovde kod nas to je sve povezano sa ovim nakaradnim sistemom. Počev od sudstva, preko socijalnih službi, lošeg školstva, pa sve do kriminalne policije i vojske.
Neće ovde nama pomoći nikakva strategija o povećanju nataliteta. Nestaćemo i brže nego što mislimo.

Maja

pre 6 godina

"Vidim vecina komentara masi poentu. Kakve politicare i stanje u drustvu vi pominjete zbog ove vesti?"

Ne mase poentu, u pravu su!

Kao prvo, svedoci smo da je vrsnjacko nasilje zadnjih godina uzelo maha, a nadlezni nista ne rade da to sprece. Zrtve samo nastavljaju da ispastaju. Sta je sa Aleksinim zakonom?

Kao drugo, edukativnog programa na televiziji nema. Ne stize na red od farmi, parova i svakojakih gluposti. Deca su postala zavisnici od interneta, a o sadrzaju koji im je tamo dostupan ne zelim ni da govorim. Naravno da postoji i krivica roditelja, jer najlakse je tutnuti detetu tablet u ruke da bi bilo mirno, ali svi mediji su nedavno brujali o raznim internet izazovima koja deca praktikuju, snimali su se cak i u skolama. Sta su nadlezni uradili da to sprece? Problematicni ucenici su se nekad bez pogovora izbacivali iz skole, danas se nalaze veze i to dete, zasticeno kao beli medved, nastavlja da terorise sve oko sebe.

Istina je da vaspitanje i prave vrednosti polaze iz kuce, ali kada dete posaljete u skolu ocekujete da ce ga i tamo uciti pravim stvarima, za njega mozda i nekim novim koje vi niste. Deca su nam sve gora i gora. Pa setite se samo paljenja beskucnika i prebijanja divnog pokojnog Rase Popova, ili maltretiranja prodavacice u marketu od pre neki dan. Sistem se raspada a niko godinama ne reaguje.

Dr Mr

pre 6 godina

zar je vama vazno zasto se dete ubilo?zasto izigravate detektive i donosite preuranjene zakljucke, ostavite to policiji i tuzilastvu...
jedno dete se ubilo, zar ne treba da shvatite osetljivost tih malih bica, da mu odate pocast nekoliko sekundi i zamislite se kako je ovaj zivot kratak, a nekima na zalost jos kraci...
spavaj andjele mali, neka ti je laka ta crna zemlja....

Osuseni paradajz

pre 6 godina

Samo podatak da je broj abortusa (ubistava svoje dece)dva puta veci od broja rodjene dece je uzasan greh. Sta mozemo da ocekujemo kao narod kad smo tako gresni?
(Maja, 23. mart 2018 09:32)

Kakve veze imaju abortusi sa samoubistvom ovog deteta?

Moj sin ima 12 godina i klasican je nadrkani tinejdžer, koga nista ne zanima, osim igrica i debilnih jutjubera.
Svaki pokusaj da to promenimo, zavrsava se ogranicavanjem ili potpunim ukidanjem stetnog sadrzaja,uz burne reakcije naseg ceda.
Sto se tice abortusa, ja ih podrzavam, a ko ima nesto protiv, neka ih ne radi i neka rađaju neželjenu decu, pa neka ih ostavljaju drzavi na staranje

nex

pre 6 godina

Da covek ostane bez daha i reci!
Sto rece jedan ovde,ko zna cega se siroto nagledalo i sta je prezivljavalo.
A cudno je da se dete obesi o kvaku...

Јабучило

pre 6 godina

Деца се често самоповређују у игри, нажалост, понекад и са трагичним последицама. Надам се да ко треба истражује ово свим силама.

Diotima

pre 6 godina

I ja sam pokušala da izvršim samoubistvo sa 12 godina. Zahvaljujući srećnom sticaju okolnosti u tome nisam uspela. U kasnim dvadesetim mi je dijagnostifikovan bipolarni poremećaj, posle godina lečenja pod pogrešnim dijagnozama. Moguće je da je dete patilo od nekog psihijatrijskog oboljenja, nažalost i roditelji i prosvetni radnici su često nedovoljno edukovani da to shvate i na vreme reaguju, kao što je i kod mene bio slučaj.

Maja

pre 6 godina

Bice nam bolje kad mi svi budemo bolji, rece patrijarh Pavle. Ovo je uzasna tragedija i dusa me boli.Treba pothitno svi da uloze zadnje atome snage da budu bolji ljudi, manji egoisti, brizniji, odgovorniji, humaniji...Samo podatak da je broj abortusa (ubistava svoje dece)dva puta veci od broja rodjene dece je uzasan greh. Sta mozemo da ocekujemo kao narod kad smo tako gresni?

mir građana

pre 6 godina

malo je to čudnovato da dete od 11.godina obesi o kvake, zbog njegove visine , nešto bar meni ne štima tu, malo je nemoguće...
Žal za detetom...
Tragedija...

G

pre 6 godina

@zoki Dete je imalo 11 godina, tako da nije bas malo. Pogotovo u ovo vreme kada mozes da saznas sve sta je lose, a sta dobro.. Bice da je ovde nesto drugo u pitanju ipak.

RIP

pre 6 godina

I ovde na zapadu se desavaju ovakva samoubistva. Naj cesce zbog mobinga u skoli. Redje zbog "ljubavi". Saucesce porodici. Zalosno je gde ovaj svet ide.

lucifer

pre 6 godina

Siđi Bože sa nebeskih visina,dođi kod nas u Srbiju i pomozi nam.Deca nam se ubijaju!Šta je ovo ljudi moji pa ne mogu da verujem...Šta je ovo!!!!
Detence malo,budi sa Anđelima.Neka te oni čuvaju od zlih čika i zlih vremena!
Počivaj u miru!
(Warlock, 23. mart 2018 07:57)

Zanimljiva je stvar, da je ovo svet u kome vecina ljudi veruje u dobrog Boga. Velicaju ga sve religije, ljudi mu se mole...
Ali gde je dobrota? Otkud onda toliko zla, ratova, ubistava u svetu?
Nasi popovi diluju drogu, svi politicari suruju sa njima, i to nije samo kod nas, svuda u svetu. Mi imamo jedno veliko mafijasko drustvo na celu planete koje je pustilo grane u sve pore drustva.
To drustvo radi sve protiv coveka zarad sistema, pravi jedan bolestan svet, i onda se cudimo kada se desavaju stvari koje se desavaju.
Kako ne vidite haos koji je oko nas?

Nathan

pre 6 godina

Vidim vecina komentara masi poentu. Kakve politicare i stanje u drustvu vi pominjete zbog ove vesti? To je date pobogu, moglo je zbog bilo cega da se desi. Ja znam primer kad je dete stajalo na prozoru i pretilo porodici da ce da skoci zbog neke igracke. Jednostavno dete plane, nije formirana licnost. Kakva politika?

thetrashhero

pre 6 godina

Pokoj mu dusi. Imam licno iskustvo sa pokusajem sucida, deda me spasao.
6-7 osnovne, popio sam pregrst pilula i plan mi je bio da odem na zeleznicku i da udjem u neki tovarni vagon koji ce me nekamo odvesti. Rekoh, sreca. Reakcija pilula bila je brza i moj deda je reagovo jos brze.

sturmmann

pre 6 godina

Očekujem da patrijarh SPC - PEĆKA PATRIJARŠIJA, Irinej debeovski kaže nešto po ovom pitanju, kao čovek izuzetne i osvedočene duhovnosti.

Pop

pre 6 godina

Bilo bi poželjno pogledati šta je gledao zadnji put na kompjuteru ili smartfonu jer isti slučaj sam imao kod jednog prijatelja pre oko 5 godina. Našli su ga obešenog o kvaku vrata njegove sobe nešto je gledao na kompu ali nije utvrdjeno tačno u kojim okolnostima se to desilo.

Odavno pobegao iz srpskog "raja"

pre 6 godina

I ja sam detinjstvo proveo u siromastvu, ali mi ni jednog momenta nije padalo na pamet da se obesim ili na neki drugi nacin ubijem. Ne, sa 12-13 godina sam poceo da radim sa zidarima i na stovaristima gradjevinskog materijala...najcrnji, najtezi moguci poslovi. I tako sve do odlaska u vojsku u Sloveniju u 21 godini zivota. Posle razduzivanja se vise nikad nisam ni vracao u Srbiju. Ostao sam u Sloveniji gde sam odmah dobio posao u svojoj struci. U Srbiji je to bila nemoguca mislija bez veza i vezica koje ja nisam imao. Srbija je zlo za zivot.

NikolaD

pre 6 godina

Naravno da je strasno ovo sto se desilo ali ljudi, dajte malo razuma. Dete je najverovatnije gledalo neki youtube challenge ili tako nesto, igralo se sto je dovelo do nesrecne tragedije.

LaleGator

pre 6 godina

Saučešće porodici!
Kada dete odlučo da sebi oduzme zivot, ne mogu da zamislim koliko je to tezak zivot bio!

Jedno pitanje
Nisam stranački ostrašćen
Da li je za vreme predhodne vlasti bilo ovoliko ubistava i samoubistva.
Čak ni 90tih nine bilo ovako strasno

Milanka

pre 6 godina

Neka kaze i misli ko god sta hoce ali se ovakva zla nisu dogadjala u vladavini Borisa Tadica.Porodici izjavljujem saucesce a malo decaka neka docekaju andjeli.

Тарми пфк

pre 6 godina

Почивај у миру малиша ! Какве болести од филмова се трасирају , не би чудо било да се играло и глумило омиљене "јунаке" са тв-а ...Ужас ! Јасно мора се нешто радити по питању цензуре и интернета , и тв канала и слично..

BoltonBastard

pre 6 godina

Današnje vreme melje sve pred sobom ono ne poznaje decu kao nešto što treba izbeći. Danas je vreme vizuelnog, materijalnog, virtuelnog, imaginarnog svi igraji nekakve uloge i nameće im se da je igraju, ja ne znam šta je ovo malo dete navelo na nešto ovako, ali Srbija što se tiče psihičkog zdravlja, nikada više nije propala nego danas. Ljudska duša pati, a onda izađe on i kaže kako smo ekonomski tigar, sve je u redu i svi smo nezahvalni što se više ne rađamo, mislim to su strašne stvari. Neću da politizujem ovu šekspirovsku tragediju, koja to jeste jer je u pitanju ipak ovako malo dete, ali pucamo po svim šavovima, mi smo jedna malena zemlja a oko nas samo ljudska nesreća, koja je obavijena smrću. Neka nam je dragi Bog na pomoći kad već na ovozemaljskom svetu nema ko da nam pomaže.

Dex

pre 6 godina

Ovo vec drugo dete u zadnjih mesec-dva da je izvrsilo samoubistvo. Stvarno nam super ide,jos malkice pa ce me biti sramota sto jedem 350 grama bureka umesto 250.

Minja Subota

pre 6 godina

Deca nam se ubijaju! Sta radite politichari,zar ne vidite kako nam "ide"? Ovo je velika tuga i velika sramota za Srbiju! Pochivaj u miru dete.

Warlock

pre 6 godina

Siđi Bože sa nebeskih visina,dođi kod nas u Srbiju i pomozi nam.Deca nam se ubijaju!Šta je ovo ljudi moji pa ne mogu da verujem...Šta je ovo!!!!
Detence malo,budi sa Anđelima.Neka te oni čuvaju od zlih čika i zlih vremena!
Počivaj u miru!

lucifer

pre 6 godina

Siđi Bože sa nebeskih visina,dođi kod nas u Srbiju i pomozi nam.Deca nam se ubijaju!Šta je ovo ljudi moji pa ne mogu da verujem...Šta je ovo!!!!
Detence malo,budi sa Anđelima.Neka te oni čuvaju od zlih čika i zlih vremena!
Počivaj u miru!
(Warlock, 23. mart 2018 07:57)

Zanimljiva je stvar, da je ovo svet u kome vecina ljudi veruje u dobrog Boga. Velicaju ga sve religije, ljudi mu se mole...
Ali gde je dobrota? Otkud onda toliko zla, ratova, ubistava u svetu?
Nasi popovi diluju drogu, svi politicari suruju sa njima, i to nije samo kod nas, svuda u svetu. Mi imamo jedno veliko mafijasko drustvo na celu planete koje je pustilo grane u sve pore drustva.
To drustvo radi sve protiv coveka zarad sistema, pravi jedan bolestan svet, i onda se cudimo kada se desavaju stvari koje se desavaju.
Kako ne vidite haos koji je oko nas?

thetrashhero

pre 6 godina

Pokoj mu dusi. Imam licno iskustvo sa pokusajem sucida, deda me spasao.
6-7 osnovne, popio sam pregrst pilula i plan mi je bio da odem na zeleznicku i da udjem u neki tovarni vagon koji ce me nekamo odvesti. Rekoh, sreca. Reakcija pilula bila je brza i moj deda je reagovo jos brze.

Odavno pobegao iz srpskog "raja"

pre 6 godina

I ja sam detinjstvo proveo u siromastvu, ali mi ni jednog momenta nije padalo na pamet da se obesim ili na neki drugi nacin ubijem. Ne, sa 12-13 godina sam poceo da radim sa zidarima i na stovaristima gradjevinskog materijala...najcrnji, najtezi moguci poslovi. I tako sve do odlaska u vojsku u Sloveniju u 21 godini zivota. Posle razduzivanja se vise nikad nisam ni vracao u Srbiju. Ostao sam u Sloveniji gde sam odmah dobio posao u svojoj struci. U Srbiji je to bila nemoguca mislija bez veza i vezica koje ja nisam imao. Srbija je zlo za zivot.

Milanka

pre 6 godina

Neka kaze i misli ko god sta hoce ali se ovakva zla nisu dogadjala u vladavini Borisa Tadica.Porodici izjavljujem saucesce a malo decaka neka docekaju andjeli.

Dex

pre 6 godina

Ovo vec drugo dete u zadnjih mesec-dva da je izvrsilo samoubistvo. Stvarno nam super ide,jos malkice pa ce me biti sramota sto jedem 350 grama bureka umesto 250.

sturmmann

pre 6 godina

Očekujem da patrijarh SPC - PEĆKA PATRIJARŠIJA, Irinej debeovski kaže nešto po ovom pitanju, kao čovek izuzetne i osvedočene duhovnosti.

Minja Subota

pre 6 godina

Deca nam se ubijaju! Sta radite politichari,zar ne vidite kako nam "ide"? Ovo je velika tuga i velika sramota za Srbiju! Pochivaj u miru dete.

LaleGator

pre 6 godina

Saučešće porodici!
Kada dete odlučo da sebi oduzme zivot, ne mogu da zamislim koliko je to tezak zivot bio!

Jedno pitanje
Nisam stranački ostrašćen
Da li je za vreme predhodne vlasti bilo ovoliko ubistava i samoubistva.
Čak ni 90tih nine bilo ovako strasno

Warlock

pre 6 godina

Siđi Bože sa nebeskih visina,dođi kod nas u Srbiju i pomozi nam.Deca nam se ubijaju!Šta je ovo ljudi moji pa ne mogu da verujem...Šta je ovo!!!!
Detence malo,budi sa Anđelima.Neka te oni čuvaju od zlih čika i zlih vremena!
Počivaj u miru!

BoltonBastard

pre 6 godina

Današnje vreme melje sve pred sobom ono ne poznaje decu kao nešto što treba izbeći. Danas je vreme vizuelnog, materijalnog, virtuelnog, imaginarnog svi igraji nekakve uloge i nameće im se da je igraju, ja ne znam šta je ovo malo dete navelo na nešto ovako, ali Srbija što se tiče psihičkog zdravlja, nikada više nije propala nego danas. Ljudska duša pati, a onda izađe on i kaže kako smo ekonomski tigar, sve je u redu i svi smo nezahvalni što se više ne rađamo, mislim to su strašne stvari. Neću da politizujem ovu šekspirovsku tragediju, koja to jeste jer je u pitanju ipak ovako malo dete, ali pucamo po svim šavovima, mi smo jedna malena zemlja a oko nas samo ljudska nesreća, koja je obavijena smrću. Neka nam je dragi Bog na pomoći kad već na ovozemaljskom svetu nema ko da nam pomaže.

Nathan

pre 6 godina

Vidim vecina komentara masi poentu. Kakve politicare i stanje u drustvu vi pominjete zbog ove vesti? To je date pobogu, moglo je zbog bilo cega da se desi. Ja znam primer kad je dete stajalo na prozoru i pretilo porodici da ce da skoci zbog neke igracke. Jednostavno dete plane, nije formirana licnost. Kakva politika?

Pop

pre 6 godina

Bilo bi poželjno pogledati šta je gledao zadnji put na kompjuteru ili smartfonu jer isti slučaj sam imao kod jednog prijatelja pre oko 5 godina. Našli su ga obešenog o kvaku vrata njegove sobe nešto je gledao na kompu ali nije utvrdjeno tačno u kojim okolnostima se to desilo.

RIP

pre 6 godina

I ovde na zapadu se desavaju ovakva samoubistva. Naj cesce zbog mobinga u skoli. Redje zbog "ljubavi". Saucesce porodici. Zalosno je gde ovaj svet ide.

mir građana

pre 6 godina

malo je to čudnovato da dete od 11.godina obesi o kvake, zbog njegove visine , nešto bar meni ne štima tu, malo je nemoguće...
Žal za detetom...
Tragedija...

Тарми пфк

pre 6 godina

Почивај у миру малиша ! Какве болести од филмова се трасирају , не би чудо било да се играло и глумило омиљене "јунаке" са тв-а ...Ужас ! Јасно мора се нешто радити по питању цензуре и интернета , и тв канала и слично..

G

pre 6 godina

@zoki Dete je imalo 11 godina, tako da nije bas malo. Pogotovo u ovo vreme kada mozes da saznas sve sta je lose, a sta dobro.. Bice da je ovde nesto drugo u pitanju ipak.

Maja

pre 6 godina

Bice nam bolje kad mi svi budemo bolji, rece patrijarh Pavle. Ovo je uzasna tragedija i dusa me boli.Treba pothitno svi da uloze zadnje atome snage da budu bolji ljudi, manji egoisti, brizniji, odgovorniji, humaniji...Samo podatak da je broj abortusa (ubistava svoje dece)dva puta veci od broja rodjene dece je uzasan greh. Sta mozemo da ocekujemo kao narod kad smo tako gresni?

NikolaD

pre 6 godina

Naravno da je strasno ovo sto se desilo ali ljudi, dajte malo razuma. Dete je najverovatnije gledalo neki youtube challenge ili tako nesto, igralo se sto je dovelo do nesrecne tragedije.

-.

pre 6 godina

Deca rade neverovatne stvari. Moja sestra je kao osmogodišnjakinja, kada smo se igrali žmurke u stanu, znala da pređe iz jedne sobe u drugu kroz prozor s vana na visokom prvom spratu zgrade.Ili da se sakrije u zamrzivač. Ja, jadan, nije mi na pamet moglo pasti gde se sakrila...Sedim kao kreten i lupam glavu.A stariji od nje godinu dana. Sreća pa joj nije ništa bilo.

Osuseni paradajz

pre 6 godina

Samo podatak da je broj abortusa (ubistava svoje dece)dva puta veci od broja rodjene dece je uzasan greh. Sta mozemo da ocekujemo kao narod kad smo tako gresni?
(Maja, 23. mart 2018 09:32)

Kakve veze imaju abortusi sa samoubistvom ovog deteta?

Moj sin ima 12 godina i klasican je nadrkani tinejdžer, koga nista ne zanima, osim igrica i debilnih jutjubera.
Svaki pokusaj da to promenimo, zavrsava se ogranicavanjem ili potpunim ukidanjem stetnog sadrzaja,uz burne reakcije naseg ceda.
Sto se tice abortusa, ja ih podrzavam, a ko ima nesto protiv, neka ih ne radi i neka rađaju neželjenu decu, pa neka ih ostavljaju drzavi na staranje

Mladen Mladenović

pre 6 godina

Sećam se svog detinjstva i iskustva, koje sam zapamptio i čega se sećam i dan-danas. Kasnije sam i kod svoje dece strašno pazio da ne dodju do nekog užeta ili kaiša. Deca oponašaju odrasle /kravata/ ili glume kuce, koje imaju "povodac" oko vrata. Kao mali sam se igrao i u igri stavio kaiš oko vrata zategnuvši ga skoro "do daske". Otac, koji je u svojoj praksi imao nekoliko slučajeva slučajnih davljenja, i koji je srećom bio prisutan, tako me je "izdevetao" da mi nikada više nije palo na pamet da stavljam bilo šta oko vrata. Da bi se izbegle ovakve strašne tragedije svaki roditelj treba da obrati pažnju na predmete koji mogu da izazovu ovakvu smrt kod dece, jer deca nisu svesna opasnosti. Smrt je trenutna zbog prekida dovoda krvi u mozak. Nesreća je strašna ali, nažalost, nepopravljiva. Kad god pročitam ovakvu vest, potresem se kao da se radi o mom detetu.

Oliver

pre 6 godina

Ne brkajte uzrok i poreklo smrti.Ovde je uzrok smrti jasan: to je strangulacija,tj. davljenje.Poreklo nasilne smrti pak moze biti:ubistvo,samoubistvo ili zades.Ovde je ubistvo najmanje verovatno.Moze biti zades,da je video nesto slicno na internetu pa imitirao i slucajno se obesio.A moze biti i samoubistvo,jasna i svesna odluka da se ubije,zbog npr. mobinga u skoli ili indukcije samoubistva putem onih zloglasnih "igara" na netu poput plavog kita.Ili pak moze biti znak pocetka nekog ozbiljnog psihickog oboljenja.U psihijatriji se samoubistva dece tretiraju kao mnogo ozbiljnija patologija nego samoubistva odraslih,jer je zelja za zivotom kod dece mnogo snaznija.U decjoj psihijatriji pise da se cesto neobjasnjiva samoubistva tinejdzera desavaju u incipijentnoj,pocetnoj fazi shizofrenije,kada covek shvata da se nesto strasno desava sa njim,a ne zna sta je.Ovde treba uraditi sudskomedicinsku autopsiju,a zatim tzv. psiholosku autopsiju,koju vrsi forenzicki psihijatar post mortem,razgovorima sa clanovima porodice i analizom zivota decaka,kako bi ustanovio uzrok i motiv suicida,ako je u pitanju suicid.

stari Jugosloven

pre 6 godina

(Odavno pobegao iz srpskog "raja", 23. mart 2018 09:37)

"Sve srećne porodice liče jedna na drugu, svaka nesrećna porodica, nesrećna je na svoj način". (Lav Tolstoj)

Maja

pre 6 godina

"Vidim vecina komentara masi poentu. Kakve politicare i stanje u drustvu vi pominjete zbog ove vesti?"

Ne mase poentu, u pravu su!

Kao prvo, svedoci smo da je vrsnjacko nasilje zadnjih godina uzelo maha, a nadlezni nista ne rade da to sprece. Zrtve samo nastavljaju da ispastaju. Sta je sa Aleksinim zakonom?

Kao drugo, edukativnog programa na televiziji nema. Ne stize na red od farmi, parova i svakojakih gluposti. Deca su postala zavisnici od interneta, a o sadrzaju koji im je tamo dostupan ne zelim ni da govorim. Naravno da postoji i krivica roditelja, jer najlakse je tutnuti detetu tablet u ruke da bi bilo mirno, ali svi mediji su nedavno brujali o raznim internet izazovima koja deca praktikuju, snimali su se cak i u skolama. Sta su nadlezni uradili da to sprece? Problematicni ucenici su se nekad bez pogovora izbacivali iz skole, danas se nalaze veze i to dete, zasticeno kao beli medved, nastavlja da terorise sve oko sebe.

Istina je da vaspitanje i prave vrednosti polaze iz kuce, ali kada dete posaljete u skolu ocekujete da ce ga i tamo uciti pravim stvarima, za njega mozda i nekim novim koje vi niste. Deca su nam sve gora i gora. Pa setite se samo paljenja beskucnika i prebijanja divnog pokojnog Rase Popova, ili maltretiranja prodavacice u marketu od pre neki dan. Sistem se raspada a niko godinama ne reaguje.

Diotima

pre 6 godina

I ja sam pokušala da izvršim samoubistvo sa 12 godina. Zahvaljujući srećnom sticaju okolnosti u tome nisam uspela. U kasnim dvadesetim mi je dijagnostifikovan bipolarni poremećaj, posle godina lečenja pod pogrešnim dijagnozama. Moguće je da je dete patilo od nekog psihijatrijskog oboljenja, nažalost i roditelji i prosvetni radnici su često nedovoljno edukovani da to shvate i na vreme reaguju, kao što je i kod mene bio slučaj.

alo

pre 6 godina

Jedno pitanje 
Nisam stranački ostrašćen 
Da li je za vreme predhodne vlasti bilo ovoliko ubistava i samoubistva. 
Čak ni 90tih nine bilo ovako strasno
(LaleGator, 23. mart 2018 08:37)

Kao sto vidis iz vesti najverovatnije je nesrecan slucaj. Jel te malo bar sramota sada? Da ti odgovorim na pitanje - bilo je i za vreme prosle vlasti.

pešak

pre 6 godina

Društvo je generalno zapalo u tešku krizu. Mislim da bi roditelji pa i škola i druge odgovorne institucije pod hitno trebalo da porade na tome šta deca gledaju, kako provode svoje vreme, s'kim se druže. Znam puno ljudi koji decu ovog uzrasta ostavljaju same celog dana i samo su u vezi mobilnim telefonom. Izazovi su veliki. Treba decu strogo kontrolisati, posebno šta gledaju na net-u, s'kim kontaktiraju. Selektivno im dozvoljavati šta da rade i gledaju, ali ne pod pritiskom nego ih VASPITAVATI. Ostajala sam istina sama od petog razreda kod kuće, a jedino sam dete. Na sreću ponekad bi došla baka da vidi šta radim. Roditelji su mi bili prosvetni radnici i naučili su me da budem selektivna. Naučite decu da se igraju, raduju malim stvarima, izrastu u dobre ljude a ne bave morbidnostima koje serviraju bolesni umovi, a ima ih svuda.
Poslednji pozdrav za malu nesrećnu dušu. Nadam se da je na nekom boljem mestu.

Јабучило

pre 6 godina

Деца се често самоповређују у игри, нажалост, понекад и са трагичним последицама. Надам се да ко треба истражује ово свим силама.

Dr Mr

pre 6 godina

zar je vama vazno zasto se dete ubilo?zasto izigravate detektive i donosite preuranjene zakljucke, ostavite to policiji i tuzilastvu...
jedno dete se ubilo, zar ne treba da shvatite osetljivost tih malih bica, da mu odate pocast nekoliko sekundi i zamislite se kako je ovaj zivot kratak, a nekima na zalost jos kraci...
spavaj andjele mali, neka ti je laka ta crna zemlja....

tužni srbin

pre 6 godina

Saučešće porodici. Velika tragedija što je jedan mali život tako ugašen. Na žalost ovakve stvari se dešavaju i u svetu, medjutim ovde kod nas to je sve povezano sa ovim nakaradnim sistemom. Počev od sudstva, preko socijalnih službi, lošeg školstva, pa sve do kriminalne policije i vojske.
Neće ovde nama pomoći nikakva strategija o povećanju nataliteta. Nestaćemo i brže nego što mislimo.

Ljut

pre 6 godina

Nesreca, naravno. Zato su se teoreticari samoubistva, politike, porodicnog nasilja, depresivci, negativci i ostali jad Srbije oglasili bez ijednog dokaza. Molim moderatore da ubuduce na ovakvim vestima cenzurisu komentare 100%. Nijedan.

nex

pre 6 godina

Da covek ostane bez daha i reci!
Sto rece jedan ovde,ko zna cega se siroto nagledalo i sta je prezivljavalo.
A cudno je da se dete obesi o kvaku...

već komentarisala

pre 6 godina

Nesreca, naravno. Zato su se teoreticari samoubistva, politike, porodicnog nasilja, depresivci, negativci i ostali jad Srbije oglasili bez ijednog dokaza. Molim moderatore da ubuduce na ovakvim vestima cenzurisu komentare 100%. Nijedan.
(Ljut,
Bila bih sklona da se složim sa ovim što ste napisali, ne baš 100%, ali ne mislite li da ovakve stvari ne treba objavljivati jer će i normalni ljudi, a ne sav srpski jad imati potrebu da nešto kaže, ili kao utehu, saučešće, savet.

M

pre 6 godina

Strašno.

Zbog ovakvih stvari je dobro imati psa ili mačku u kući. Oni bi čuli i uznemirili bi se ako se neko guši u susednoj sobi, pa bi neko od odraslih mogao nešto da uradi. Ljudi, nažalost, to jednostavno nisu mogli da čuju. Mada, ko zna, možda ni tad ne bi bilo spasa. Nesrećan slučaj u igri. Tuga i jad.

Milanka

pre 6 godina

Neka kaze i misli ko god sta hoce ali se ovakva zla nisu dogadjala u vladavini Borisa Tadica.Porodici izjavljujem saucesce a malo decaka neka docekaju andjeli.

NikolaD

pre 6 godina

Naravno da je strasno ovo sto se desilo ali ljudi, dajte malo razuma. Dete je najverovatnije gledalo neki youtube challenge ili tako nesto, igralo se sto je dovelo do nesrecne tragedije.

Warlock

pre 6 godina

Siđi Bože sa nebeskih visina,dođi kod nas u Srbiju i pomozi nam.Deca nam se ubijaju!Šta je ovo ljudi moji pa ne mogu da verujem...Šta je ovo!!!!
Detence malo,budi sa Anđelima.Neka te oni čuvaju od zlih čika i zlih vremena!
Počivaj u miru!

Maja

pre 6 godina

Bice nam bolje kad mi svi budemo bolji, rece patrijarh Pavle. Ovo je uzasna tragedija i dusa me boli.Treba pothitno svi da uloze zadnje atome snage da budu bolji ljudi, manji egoisti, brizniji, odgovorniji, humaniji...Samo podatak da je broj abortusa (ubistava svoje dece)dva puta veci od broja rodjene dece je uzasan greh. Sta mozemo da ocekujemo kao narod kad smo tako gresni?

Minja Subota

pre 6 godina

Deca nam se ubijaju! Sta radite politichari,zar ne vidite kako nam "ide"? Ovo je velika tuga i velika sramota za Srbiju! Pochivaj u miru dete.

sturmmann

pre 6 godina

Očekujem da patrijarh SPC - PEĆKA PATRIJARŠIJA, Irinej debeovski kaže nešto po ovom pitanju, kao čovek izuzetne i osvedočene duhovnosti.

Odavno pobegao iz srpskog "raja"

pre 6 godina

I ja sam detinjstvo proveo u siromastvu, ali mi ni jednog momenta nije padalo na pamet da se obesim ili na neki drugi nacin ubijem. Ne, sa 12-13 godina sam poceo da radim sa zidarima i na stovaristima gradjevinskog materijala...najcrnji, najtezi moguci poslovi. I tako sve do odlaska u vojsku u Sloveniju u 21 godini zivota. Posle razduzivanja se vise nikad nisam ni vracao u Srbiju. Ostao sam u Sloveniji gde sam odmah dobio posao u svojoj struci. U Srbiji je to bila nemoguca mislija bez veza i vezica koje ja nisam imao. Srbija je zlo za zivot.

Pop

pre 6 godina

Bilo bi poželjno pogledati šta je gledao zadnji put na kompjuteru ili smartfonu jer isti slučaj sam imao kod jednog prijatelja pre oko 5 godina. Našli su ga obešenog o kvaku vrata njegove sobe nešto je gledao na kompu ali nije utvrdjeno tačno u kojim okolnostima se to desilo.

Dex

pre 6 godina

Ovo vec drugo dete u zadnjih mesec-dva da je izvrsilo samoubistvo. Stvarno nam super ide,jos malkice pa ce me biti sramota sto jedem 350 grama bureka umesto 250.

Тарми пфк

pre 6 godina

Почивај у миру малиша ! Какве болести од филмова се трасирају , не би чудо било да се играло и глумило омиљене "јунаке" са тв-а ...Ужас ! Јасно мора се нешто радити по питању цензуре и интернета , и тв канала и слично..

lucifer

pre 6 godina

Siđi Bože sa nebeskih visina,dođi kod nas u Srbiju i pomozi nam.Deca nam se ubijaju!Šta je ovo ljudi moji pa ne mogu da verujem...Šta je ovo!!!!
Detence malo,budi sa Anđelima.Neka te oni čuvaju od zlih čika i zlih vremena!
Počivaj u miru!
(Warlock, 23. mart 2018 07:57)

Zanimljiva je stvar, da je ovo svet u kome vecina ljudi veruje u dobrog Boga. Velicaju ga sve religije, ljudi mu se mole...
Ali gde je dobrota? Otkud onda toliko zla, ratova, ubistava u svetu?
Nasi popovi diluju drogu, svi politicari suruju sa njima, i to nije samo kod nas, svuda u svetu. Mi imamo jedno veliko mafijasko drustvo na celu planete koje je pustilo grane u sve pore drustva.
To drustvo radi sve protiv coveka zarad sistema, pravi jedan bolestan svet, i onda se cudimo kada se desavaju stvari koje se desavaju.
Kako ne vidite haos koji je oko nas?

Nathan

pre 6 godina

Vidim vecina komentara masi poentu. Kakve politicare i stanje u drustvu vi pominjete zbog ove vesti? To je date pobogu, moglo je zbog bilo cega da se desi. Ja znam primer kad je dete stajalo na prozoru i pretilo porodici da ce da skoci zbog neke igracke. Jednostavno dete plane, nije formirana licnost. Kakva politika?

alo

pre 6 godina

Jedno pitanje 
Nisam stranački ostrašćen 
Da li je za vreme predhodne vlasti bilo ovoliko ubistava i samoubistva. 
Čak ni 90tih nine bilo ovako strasno
(LaleGator, 23. mart 2018 08:37)

Kao sto vidis iz vesti najverovatnije je nesrecan slucaj. Jel te malo bar sramota sada? Da ti odgovorim na pitanje - bilo je i za vreme prosle vlasti.

LaleGator

pre 6 godina

Saučešće porodici!
Kada dete odlučo da sebi oduzme zivot, ne mogu da zamislim koliko je to tezak zivot bio!

Jedno pitanje
Nisam stranački ostrašćen
Da li je za vreme predhodne vlasti bilo ovoliko ubistava i samoubistva.
Čak ni 90tih nine bilo ovako strasno

mir građana

pre 6 godina

malo je to čudnovato da dete od 11.godina obesi o kvake, zbog njegove visine , nešto bar meni ne štima tu, malo je nemoguće...
Žal za detetom...
Tragedija...

BoltonBastard

pre 6 godina

Današnje vreme melje sve pred sobom ono ne poznaje decu kao nešto što treba izbeći. Danas je vreme vizuelnog, materijalnog, virtuelnog, imaginarnog svi igraji nekakve uloge i nameće im se da je igraju, ja ne znam šta je ovo malo dete navelo na nešto ovako, ali Srbija što se tiče psihičkog zdravlja, nikada više nije propala nego danas. Ljudska duša pati, a onda izađe on i kaže kako smo ekonomski tigar, sve je u redu i svi smo nezahvalni što se više ne rađamo, mislim to su strašne stvari. Neću da politizujem ovu šekspirovsku tragediju, koja to jeste jer je u pitanju ipak ovako malo dete, ali pucamo po svim šavovima, mi smo jedna malena zemlja a oko nas samo ljudska nesreća, koja je obavijena smrću. Neka nam je dragi Bog na pomoći kad već na ovozemaljskom svetu nema ko da nam pomaže.

Ljut

pre 6 godina

Nesreca, naravno. Zato su se teoreticari samoubistva, politike, porodicnog nasilja, depresivci, negativci i ostali jad Srbije oglasili bez ijednog dokaza. Molim moderatore da ubuduce na ovakvim vestima cenzurisu komentare 100%. Nijedan.

G

pre 6 godina

@zoki Dete je imalo 11 godina, tako da nije bas malo. Pogotovo u ovo vreme kada mozes da saznas sve sta je lose, a sta dobro.. Bice da je ovde nesto drugo u pitanju ipak.

Oliver

pre 6 godina

Ne brkajte uzrok i poreklo smrti.Ovde je uzrok smrti jasan: to je strangulacija,tj. davljenje.Poreklo nasilne smrti pak moze biti:ubistvo,samoubistvo ili zades.Ovde je ubistvo najmanje verovatno.Moze biti zades,da je video nesto slicno na internetu pa imitirao i slucajno se obesio.A moze biti i samoubistvo,jasna i svesna odluka da se ubije,zbog npr. mobinga u skoli ili indukcije samoubistva putem onih zloglasnih "igara" na netu poput plavog kita.Ili pak moze biti znak pocetka nekog ozbiljnog psihickog oboljenja.U psihijatriji se samoubistva dece tretiraju kao mnogo ozbiljnija patologija nego samoubistva odraslih,jer je zelja za zivotom kod dece mnogo snaznija.U decjoj psihijatriji pise da se cesto neobjasnjiva samoubistva tinejdzera desavaju u incipijentnoj,pocetnoj fazi shizofrenije,kada covek shvata da se nesto strasno desava sa njim,a ne zna sta je.Ovde treba uraditi sudskomedicinsku autopsiju,a zatim tzv. psiholosku autopsiju,koju vrsi forenzicki psihijatar post mortem,razgovorima sa clanovima porodice i analizom zivota decaka,kako bi ustanovio uzrok i motiv suicida,ako je u pitanju suicid.

RIP

pre 6 godina

I ovde na zapadu se desavaju ovakva samoubistva. Naj cesce zbog mobinga u skoli. Redje zbog "ljubavi". Saucesce porodici. Zalosno je gde ovaj svet ide.

Osuseni paradajz

pre 6 godina

Samo podatak da je broj abortusa (ubistava svoje dece)dva puta veci od broja rodjene dece je uzasan greh. Sta mozemo da ocekujemo kao narod kad smo tako gresni?
(Maja, 23. mart 2018 09:32)

Kakve veze imaju abortusi sa samoubistvom ovog deteta?

Moj sin ima 12 godina i klasican je nadrkani tinejdžer, koga nista ne zanima, osim igrica i debilnih jutjubera.
Svaki pokusaj da to promenimo, zavrsava se ogranicavanjem ili potpunim ukidanjem stetnog sadrzaja,uz burne reakcije naseg ceda.
Sto se tice abortusa, ja ih podrzavam, a ko ima nesto protiv, neka ih ne radi i neka rađaju neželjenu decu, pa neka ih ostavljaju drzavi na staranje

nex

pre 6 godina

Da covek ostane bez daha i reci!
Sto rece jedan ovde,ko zna cega se siroto nagledalo i sta je prezivljavalo.
A cudno je da se dete obesi o kvaku...

pešak

pre 6 godina

Društvo je generalno zapalo u tešku krizu. Mislim da bi roditelji pa i škola i druge odgovorne institucije pod hitno trebalo da porade na tome šta deca gledaju, kako provode svoje vreme, s'kim se druže. Znam puno ljudi koji decu ovog uzrasta ostavljaju same celog dana i samo su u vezi mobilnim telefonom. Izazovi su veliki. Treba decu strogo kontrolisati, posebno šta gledaju na net-u, s'kim kontaktiraju. Selektivno im dozvoljavati šta da rade i gledaju, ali ne pod pritiskom nego ih VASPITAVATI. Ostajala sam istina sama od petog razreda kod kuće, a jedino sam dete. Na sreću ponekad bi došla baka da vidi šta radim. Roditelji su mi bili prosvetni radnici i naučili su me da budem selektivna. Naučite decu da se igraju, raduju malim stvarima, izrastu u dobre ljude a ne bave morbidnostima koje serviraju bolesni umovi, a ima ih svuda.
Poslednji pozdrav za malu nesrećnu dušu. Nadam se da je na nekom boljem mestu.

stari Jugosloven

pre 6 godina

(Odavno pobegao iz srpskog "raja", 23. mart 2018 09:37)

"Sve srećne porodice liče jedna na drugu, svaka nesrećna porodica, nesrećna je na svoj način". (Lav Tolstoj)

thetrashhero

pre 6 godina

Pokoj mu dusi. Imam licno iskustvo sa pokusajem sucida, deda me spasao.
6-7 osnovne, popio sam pregrst pilula i plan mi je bio da odem na zeleznicku i da udjem u neki tovarni vagon koji ce me nekamo odvesti. Rekoh, sreca. Reakcija pilula bila je brza i moj deda je reagovo jos brze.

Dr Mr

pre 6 godina

zar je vama vazno zasto se dete ubilo?zasto izigravate detektive i donosite preuranjene zakljucke, ostavite to policiji i tuzilastvu...
jedno dete se ubilo, zar ne treba da shvatite osetljivost tih malih bica, da mu odate pocast nekoliko sekundi i zamislite se kako je ovaj zivot kratak, a nekima na zalost jos kraci...
spavaj andjele mali, neka ti je laka ta crna zemlja....

Maja

pre 6 godina

"Vidim vecina komentara masi poentu. Kakve politicare i stanje u drustvu vi pominjete zbog ove vesti?"

Ne mase poentu, u pravu su!

Kao prvo, svedoci smo da je vrsnjacko nasilje zadnjih godina uzelo maha, a nadlezni nista ne rade da to sprece. Zrtve samo nastavljaju da ispastaju. Sta je sa Aleksinim zakonom?

Kao drugo, edukativnog programa na televiziji nema. Ne stize na red od farmi, parova i svakojakih gluposti. Deca su postala zavisnici od interneta, a o sadrzaju koji im je tamo dostupan ne zelim ni da govorim. Naravno da postoji i krivica roditelja, jer najlakse je tutnuti detetu tablet u ruke da bi bilo mirno, ali svi mediji su nedavno brujali o raznim internet izazovima koja deca praktikuju, snimali su se cak i u skolama. Sta su nadlezni uradili da to sprece? Problematicni ucenici su se nekad bez pogovora izbacivali iz skole, danas se nalaze veze i to dete, zasticeno kao beli medved, nastavlja da terorise sve oko sebe.

Istina je da vaspitanje i prave vrednosti polaze iz kuce, ali kada dete posaljete u skolu ocekujete da ce ga i tamo uciti pravim stvarima, za njega mozda i nekim novim koje vi niste. Deca su nam sve gora i gora. Pa setite se samo paljenja beskucnika i prebijanja divnog pokojnog Rase Popova, ili maltretiranja prodavacice u marketu od pre neki dan. Sistem se raspada a niko godinama ne reaguje.

tužni srbin

pre 6 godina

Saučešće porodici. Velika tragedija što je jedan mali život tako ugašen. Na žalost ovakve stvari se dešavaju i u svetu, medjutim ovde kod nas to je sve povezano sa ovim nakaradnim sistemom. Počev od sudstva, preko socijalnih službi, lošeg školstva, pa sve do kriminalne policije i vojske.
Neće ovde nama pomoći nikakva strategija o povećanju nataliteta. Nestaćemo i brže nego što mislimo.

-.

pre 6 godina

Deca rade neverovatne stvari. Moja sestra je kao osmogodišnjakinja, kada smo se igrali žmurke u stanu, znala da pređe iz jedne sobe u drugu kroz prozor s vana na visokom prvom spratu zgrade.Ili da se sakrije u zamrzivač. Ja, jadan, nije mi na pamet moglo pasti gde se sakrila...Sedim kao kreten i lupam glavu.A stariji od nje godinu dana. Sreća pa joj nije ništa bilo.

već komentarisala

pre 6 godina

Nesreca, naravno. Zato su se teoreticari samoubistva, politike, porodicnog nasilja, depresivci, negativci i ostali jad Srbije oglasili bez ijednog dokaza. Molim moderatore da ubuduce na ovakvim vestima cenzurisu komentare 100%. Nijedan.
(Ljut,
Bila bih sklona da se složim sa ovim što ste napisali, ne baš 100%, ali ne mislite li da ovakve stvari ne treba objavljivati jer će i normalni ljudi, a ne sav srpski jad imati potrebu da nešto kaže, ili kao utehu, saučešće, savet.

Јабучило

pre 6 godina

Деца се често самоповређују у игри, нажалост, понекад и са трагичним последицама. Надам се да ко треба истражује ово свим силама.

Mladen Mladenović

pre 6 godina

Sećam se svog detinjstva i iskustva, koje sam zapamptio i čega se sećam i dan-danas. Kasnije sam i kod svoje dece strašno pazio da ne dodju do nekog užeta ili kaiša. Deca oponašaju odrasle /kravata/ ili glume kuce, koje imaju "povodac" oko vrata. Kao mali sam se igrao i u igri stavio kaiš oko vrata zategnuvši ga skoro "do daske". Otac, koji je u svojoj praksi imao nekoliko slučajeva slučajnih davljenja, i koji je srećom bio prisutan, tako me je "izdevetao" da mi nikada više nije palo na pamet da stavljam bilo šta oko vrata. Da bi se izbegle ovakve strašne tragedije svaki roditelj treba da obrati pažnju na predmete koji mogu da izazovu ovakvu smrt kod dece, jer deca nisu svesna opasnosti. Smrt je trenutna zbog prekida dovoda krvi u mozak. Nesreća je strašna ali, nažalost, nepopravljiva. Kad god pročitam ovakvu vest, potresem se kao da se radi o mom detetu.

Diotima

pre 6 godina

I ja sam pokušala da izvršim samoubistvo sa 12 godina. Zahvaljujući srećnom sticaju okolnosti u tome nisam uspela. U kasnim dvadesetim mi je dijagnostifikovan bipolarni poremećaj, posle godina lečenja pod pogrešnim dijagnozama. Moguće je da je dete patilo od nekog psihijatrijskog oboljenja, nažalost i roditelji i prosvetni radnici su često nedovoljno edukovani da to shvate i na vreme reaguju, kao što je i kod mene bio slučaj.

M

pre 6 godina

Strašno.

Zbog ovakvih stvari je dobro imati psa ili mačku u kući. Oni bi čuli i uznemirili bi se ako se neko guši u susednoj sobi, pa bi neko od odraslih mogao nešto da uradi. Ljudi, nažalost, to jednostavno nisu mogli da čuju. Mada, ko zna, možda ni tad ne bi bilo spasa. Nesrećan slučaj u igri. Tuga i jad.