Petak, 16.03.2018.

18:16

Napeto: Ruski biznismen zadavljen u VB,diplomate proterane

Smrt ruskog biznismena koji je živeo u Londonu Nikolaja Gluškova se tretira kao ubistvo nakon što je autopsija pokazala da je on zadavljen.

Izvor: Tanjug

Napeto: Ruski biznismen zadavljen u VB,diplomate proterane IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

spring in March..

pre 6 godina

@artiljerac

Ma da,gde bi KGB, tj FSB ubijali politicke protivnike....!!!
Zaboravio si da pomenes Litvinjenka, bivseg pripadnika tajne sluzbe, nekadasnjeg potpukovnika KGB-a i disidenta....Poznat je po tome sto je kritikovao ruski rezim.Ubijen je tako sto je 1. novembra 2006. otrovan radioaktivnim hemijskim elementom polonijumom. Preminuo 23. novembra 2006.

Zaboravio si da pomenes i one nivinare i novinarke ubijene u Moskvi- ubice nikad nisu pronadjene....(Potrazi na internetu, da ti ne prepricavam...)

a77

pre 6 godina

Pa ovi britanci daju politički azil najobičnijim lopovima
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije(Bik koji sedi, 16. mart 2018 19:00)
Kome? Marku, Miri i Bogoljubu?!?!

Vilajet

pre 6 godina

Kad si u toj igri "istrošen" ubiće te bilo ko. Možda su Rusi, ali verujem da bi oni odmah čim je pobegao. Možda su Ameri, a možda i Britanci kako bi krivicu svalili na Putina. Politika je to. Ne treba.obraćati.pažnju jer ovo nije naša igra

Mikista

pre 6 godina

Kako se samo lokalni, ovdašnji špijuni i radnici FSB-a koprcaju i utrkuju ko će bolje odbraniti Kepeca... mislim da je opasna nervoza u vašim redovima... opasna.

gulag

pre 6 godina

Ubojica ima svoje ime i prezime, bar tako trube zapadnjaci kad nam sole pamet o pravosuđu i demokraciji. A Dokazi? svatko je nevin dok mu se pravomoćnom sudskom presudom ne utvrdi krivnja.

Sloba

pre 6 godina

Ni Miloševiću nisu bili pretnja Stambolić i Vuk već narod pa znamo šta je uradio...Ne kažem da drugi to ne rade, nekad i sa potpisom kao sa onim plutonijumom ...

nislija

pre 6 godina

Ubijeni nije radio u civilnoj obavestajnoj organizaciji ( FSB ili ti KGB) vec je bio pri vojnoj obavestajnoj ogranizaciji GRU. Oni ne prastaju

Iva Jovanovic

pre 6 godina

@artiljerac - i sigurno su englezi sami otrovali i svog policajca i još 21 osobu koji su takodje istog dana bili primljeni u bolnicu... I Litvenka su sigurno isto ubili englezi a i ovog gospodina.... Jednom rečju “grozni Zapad se urotio protiv potpuno neduznih rusa”.... Pomno pratite Sputnjik i RT i nadalje!

Remington

pre 6 godina

Evo rešenja !!!
Neka Britanci dobro plate i uključe (Balkanskog James Bonda) Božidara Spasića u istragu, koji ima i najviše ličnog iskustva u takvim primerima, pa će im u tren rešiti sva ubistva ruskih špiuna, novinara i ostalih nepodobnih rusa koji su se zatekli na tlu VB. Spasić će im kao popust još naučiti celu strategiju odbrane i zaštite od ruskih tajnih službi. Njihov 007 je samo 00 za ovoga "našeg unikatnog" 001. Ovaj bre ima da im u tren počisti zemlju od svega od kriminalaca, terorista i od stranih špiuna. Spasić je Stephen Hawking tajnih službi.

mudy

pre 6 godina

Siguran sam da i Snouden završio slično, samo što su zapadnjaci majstori propagande, a Rusi to odrade sirovo, bez farbanja, providno, ali bez suštinskih dokaza. Ameri bi Snoudena osudili na 100+ godina, a onda bi se "on ubio u zatvoru na nerazjašnjen način pod nejasnim okolnostima", Rusi svoje otruju/zadave i prave se naivni i nevini.Suštinski isti đavo, samo je šminka razlika.(Powerslave, 16. mart 2018 23:22)Nije isto.Snouden nije bio špijun,koji je odao podatke drugoj strani,već "zviždač",zaposlen u NSA,koji je otkrio da ta agencija špijunira i prikuplja podatke o sopstvenim građanima.On nije podatke dao Rusima ili nekoj stranoj zemlji,već je informacije prosledio medijima,američkim,britanskim i nemačkim.On to nije radio zbog novca ili iz lične koristi,kao ovi ruski špijuni,koji su informacije prodavali stranim službama,već da bi upoznao javnost kako tajna služba krši ljudska prava,pre svega građana SAD-a.To je klasično kršenje demokratije i ustava SAD-a.

Oskar vajld davico

pre 6 godina

Oj londonu, medju bridzovima! Da neko u 21.veku evropi ne moze da garantuje bezbednost svojim gradjanima, bez obzira na veru ili nacionalnost... Kuda ide ovaj svet? Propao london nacisto, unistili ga dodjosi, a kad se setim nekad, derbi askota i jagode sa slagom...

Powerslave

pre 6 godina

Ako si obaveštajac (da ne kažem špijun), radiš za neku državu, a onda je napustiš (da ne kažem izdaš) i pređeš da radiš za protivnika ili barem dobiješ azil tamo... mislim da je prilično jasno svima šta može da se očekuje da će se desiti... kad tad. Jednostavno je, ozbiljne države ne smeju da dozvole da neko drugi, pogotovo protivnici, imaju uvid u bilo šta što odbegli obaveštajac (možda) zna.
Surovo je, ali je tako. To je ujedno i poruka i opomena ostalim špijunima u službi da im slične stvari ne padaju na pamet.

Siguran sam da i Snouden završio slično, samo što su zapadnjaci majstori propagande, a Rusi to odrade sirovo, bez farbanja, providno, ali bez suštinskih dokaza.
Ameri bi Snoudena osudili na 100+ godina, a onda bi se "on ubio u zatvoru na nerazjašnjen način pod nejasnim okolnostima", Rusi svoje otruju/zadave i prave se naivni i nevini. Suštinski isti đavo, samo je šminka razlika.

IvanZP

pre 6 godina

Kad radis za "sluzbu", njoj si odgovaran gde god se nalazis. Da su njega ostavili, los primer bi dali svima za dalje. Znaci situacija je jasna i da se razumemo rade to i njini.

Đenka

pre 6 godina

Šef obaveštajne i bezbednosne službe da podnese ostavku, kao i policije, kao i resorni ministri. Ne mogu svojim građanima da garantuju bezbednost.

POPE

pre 6 godina

@spring in March
Rusi nemaju ama bas nikakav motiv! Ali zato Ameri i Britanci itekako imaju.Prvo ovo su uradili pred izbore u Rusiji a drugo da jos malo pljuju po Rusiji kao pretnji i da postave jos neku bazu u Evropi.A lako je optuziti ali treba i cvrsti dokazi a njihov najjaci dokaz je rekla kazala.

stvarno

pre 6 godina

Neozbiljni su do zla boga, čak i smešni, koji normalan političar ako je opasnost stvarno takva kakava jeste, bilo da je u pitanju kako kažu ili neki drugi igrač, ima izjave koje opisuju verovatnoću, komentare da odnosi nisu dobri i baca koske i pesničice okolo, gledao sam britanske vesti i realeti šou verovatno ima bolje ljude za politiku.

jasdf

pre 6 godina

@tata mata
Od marta '99 je bio premijer Rusije, pre toga direktor FSB-a, tako da je Putin sam vrh ruske vlasti od pocerka '98. Verovatno je i ranije obavljao bitne funkcije, ne znam napamet.

немања

pre 6 godina

Ова недела нису од Путина јер ће он због овога изгубити 3-4% гласова. Али ће их свакако надокнадити у коначном збиру.

артиљерац

pre 6 godina

@ spring in march Березовски је убијен(ако је убијен)2013,није тако давно.
И,криминални инспектор који је дошао и почео увиђај је ОДМАХ рекао:Ово није
Березовски(за тело),личи мало,али није.Истрага му је одузета и истрагу је
водио Inteligence Service,обавештајна служба.Дошли су до закључка да је можда
самоубиство,а можда га је НЕКО убио.То НЕКО је одмах претворено у Руси.А то
можда и није био Березовски.Иста прича је и са Скрипаљем.НИКО није понудио
НИЈЕДАН доказ да се то ЗАИСТА и десило.НИКО НИШТА.Све је прича политичара.
Нема фотографија,нико их није видео у болници,нема ничега.Tabula rasa.Само
изјаве Терезе Меј,Бориса Џонсона и осталих званичника.Шта ако се није десило?
Ако је fals flag операција?Шта ћеш онда да кажеш?Ма није чак ни fals flag него
чиста лаж.

slavija

pre 6 godina

Sta je ovo? Pocela cistka? Berezovski, Skripalj otac i cerka, Gluskov.... Ko je sledeci? (I nemojte sad da mi pricate o nedostatku dokaza....Ko ima motiv i kome koristi? )
(spring in March...., 16. mart 2018 19:50)

A kome to koristi da ubije razotkrivene britanske špijune, koji više nisu pretnja Rusiji i to pred predsedničke izbore u Rusiji? Aj sad reci Putinu, pa da se malo smejem.

aleksandar

pre 6 godina

Како је могуће да је “дошао у сукоб са Путином 1999”, кад је Путин преузео власт 30.12.1999.?
(tata mata, 16. mart 2018 20:33)
Tada je bio premijer.

Jovana

pre 6 godina

Ne treba nikad zaboraviti, kad se vec spominju zrtve, i preko 300 ubijenih ruskih novinara 'pod nerazjašnjenim okolnostima' u poslednjih 20 godina.

opradano nerazumljivo

pre 6 godina

Ala se zahuktava,ne bi me cudilo da ispadne nesto jos gore,ovo uopste ne mirise na dobro i to ne kazem tek tako vec sam stvarno zabrinut,ovde se iz aviona vidi da necije tajne sluzbe rade posao ali je pitanje koje.

Zabrinut

pre 6 godina

Pa gde bas sad da ga udave u sred britanske propagandne ocanzive? Ti Rusi stvarno nemaju tajming za razliku od Britanaca.
Neslanh salu na stranu, ovakve politicke igre su znale ranije da dovedu do rata, nadam se da im nije to na pameti.

tata mata

pre 6 godina

Како је могуће да је “дошао у сукоб са Путином 1999”, кад је Путин преузео власт 30.12.1999.?

Puzzle

pre 6 godina

Ta VB je odavno postala raj za kojekakve disidente i bivše špijune.Za ovoga bih mogao poverovati da ga je FSB uradio,jer je čisto,ili kako bi to Ameri rekli "nema kolateralne štete".Ali za onoga prvog,teško.Čak je i tzv timing dobar,jer stvarno mislim da je VP toliko "crafty".

spring in March....

pre 6 godina

Sta je ovo? Pocela cistka? Berezovski, Skripalj otac i cerka, Gluskov.... Ko je sledeci? (I nemojte sad da mi pricate o nedostatku dokaza....Ko ima motiv i kome koristi? )

Miodrag Jesic

pre 6 godina

Davljenje kao metod uklanjanja politickih protivnika je patentirao KGB sredinom 50- ih prosloga veka, prema tome svi dokazi vode prema Rusiji i Putinu licno ! P.S. Ima li jos ozbiljnog sveta koji kupuje ovakve i slicne price ?!

Miodrag Jesic

pre 6 godina

Davljenje kao metod uklanjanja politickih protivnika je patentirao KGB sredinom 50- ih prosloga veka, prema tome svi dokazi vode prema Rusiji i Putinu licno ! P.S. Ima li jos ozbiljnog sveta koji kupuje ovakve i slicne price ?!

opradano nerazumljivo

pre 6 godina

Ala se zahuktava,ne bi me cudilo da ispadne nesto jos gore,ovo uopste ne mirise na dobro i to ne kazem tek tako vec sam stvarno zabrinut,ovde se iz aviona vidi da necije tajne sluzbe rade posao ali je pitanje koje.

Zabrinut

pre 6 godina

Pa gde bas sad da ga udave u sred britanske propagandne ocanzive? Ti Rusi stvarno nemaju tajming za razliku od Britanaca.
Neslanh salu na stranu, ovakve politicke igre su znale ranije da dovedu do rata, nadam se da im nije to na pameti.

slavija

pre 6 godina

Sta je ovo? Pocela cistka? Berezovski, Skripalj otac i cerka, Gluskov.... Ko je sledeci? (I nemojte sad da mi pricate o nedostatku dokaza....Ko ima motiv i kome koristi? )
(spring in March...., 16. mart 2018 19:50)

A kome to koristi da ubije razotkrivene britanske špijune, koji više nisu pretnja Rusiji i to pred predsedničke izbore u Rusiji? Aj sad reci Putinu, pa da se malo smejem.

Powerslave

pre 6 godina

Ako si obaveštajac (da ne kažem špijun), radiš za neku državu, a onda je napustiš (da ne kažem izdaš) i pređeš da radiš za protivnika ili barem dobiješ azil tamo... mislim da je prilično jasno svima šta može da se očekuje da će se desiti... kad tad. Jednostavno je, ozbiljne države ne smeju da dozvole da neko drugi, pogotovo protivnici, imaju uvid u bilo šta što odbegli obaveštajac (možda) zna.
Surovo je, ali je tako. To je ujedno i poruka i opomena ostalim špijunima u službi da im slične stvari ne padaju na pamet.

Siguran sam da i Snouden završio slično, samo što su zapadnjaci majstori propagande, a Rusi to odrade sirovo, bez farbanja, providno, ali bez suštinskih dokaza.
Ameri bi Snoudena osudili na 100+ godina, a onda bi se "on ubio u zatvoru na nerazjašnjen način pod nejasnim okolnostima", Rusi svoje otruju/zadave i prave se naivni i nevini. Suštinski isti đavo, samo je šminka razlika.

Puzzle

pre 6 godina

Ta VB je odavno postala raj za kojekakve disidente i bivše špijune.Za ovoga bih mogao poverovati da ga je FSB uradio,jer je čisto,ili kako bi to Ameri rekli "nema kolateralne štete".Ali za onoga prvog,teško.Čak je i tzv timing dobar,jer stvarno mislim da je VP toliko "crafty".

артиљерац

pre 6 godina

@ spring in march Березовски је убијен(ако је убијен)2013,није тако давно.
И,криминални инспектор који је дошао и почео увиђај је ОДМАХ рекао:Ово није
Березовски(за тело),личи мало,али није.Истрага му је одузета и истрагу је
водио Inteligence Service,обавештајна служба.Дошли су до закључка да је можда
самоубиство,а можда га је НЕКО убио.То НЕКО је одмах претворено у Руси.А то
можда и није био Березовски.Иста прича је и са Скрипаљем.НИКО није понудио
НИЈЕДАН доказ да се то ЗАИСТА и десило.НИКО НИШТА.Све је прича политичара.
Нема фотографија,нико их није видео у болници,нема ничега.Tabula rasa.Само
изјаве Терезе Меј,Бориса Џонсона и осталих званичника.Шта ако се није десило?
Ако је fals flag операција?Шта ћеш онда да кажеш?Ма није чак ни fals flag него
чиста лаж.

POPE

pre 6 godina

@spring in March
Rusi nemaju ama bas nikakav motiv! Ali zato Ameri i Britanci itekako imaju.Prvo ovo su uradili pred izbore u Rusiji a drugo da jos malo pljuju po Rusiji kao pretnji i da postave jos neku bazu u Evropi.A lako je optuziti ali treba i cvrsti dokazi a njihov najjaci dokaz je rekla kazala.

IvanZP

pre 6 godina

Kad radis za "sluzbu", njoj si odgovaran gde god se nalazis. Da su njega ostavili, los primer bi dali svima za dalje. Znaci situacija je jasna i da se razumemo rade to i njini.

Jovana

pre 6 godina

Ne treba nikad zaboraviti, kad se vec spominju zrtve, i preko 300 ubijenih ruskih novinara 'pod nerazjašnjenim okolnostima' u poslednjih 20 godina.

tata mata

pre 6 godina

Како је могуће да је “дошао у сукоб са Путином 1999”, кад је Путин преузео власт 30.12.1999.?

Đenka

pre 6 godina

Šef obaveštajne i bezbednosne službe da podnese ostavku, kao i policije, kao i resorni ministri. Ne mogu svojim građanima da garantuju bezbednost.

spring in March....

pre 6 godina

Sta je ovo? Pocela cistka? Berezovski, Skripalj otac i cerka, Gluskov.... Ko je sledeci? (I nemojte sad da mi pricate o nedostatku dokaza....Ko ima motiv i kome koristi? )

немања

pre 6 godina

Ова недела нису од Путина јер ће он због овога изгубити 3-4% гласова. Али ће их свакако надокнадити у коначном збиру.

aleksandar

pre 6 godina

Како је могуће да је “дошао у сукоб са Путином 1999”, кад је Путин преузео власт 30.12.1999.?
(tata mata, 16. mart 2018 20:33)
Tada je bio premijer.

stvarno

pre 6 godina

Neozbiljni su do zla boga, čak i smešni, koji normalan političar ako je opasnost stvarno takva kakava jeste, bilo da je u pitanju kako kažu ili neki drugi igrač, ima izjave koje opisuju verovatnoću, komentare da odnosi nisu dobri i baca koske i pesničice okolo, gledao sam britanske vesti i realeti šou verovatno ima bolje ljude za politiku.

jasdf

pre 6 godina

@tata mata
Od marta '99 je bio premijer Rusije, pre toga direktor FSB-a, tako da je Putin sam vrh ruske vlasti od pocerka '98. Verovatno je i ranije obavljao bitne funkcije, ne znam napamet.

a77

pre 6 godina

Pa ovi britanci daju politički azil najobičnijim lopovima
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije(Bik koji sedi, 16. mart 2018 19:00)
Kome? Marku, Miri i Bogoljubu?!?!

Vilajet

pre 6 godina

Kad si u toj igri "istrošen" ubiće te bilo ko. Možda su Rusi, ali verujem da bi oni odmah čim je pobegao. Možda su Ameri, a možda i Britanci kako bi krivicu svalili na Putina. Politika je to. Ne treba.obraćati.pažnju jer ovo nije naša igra

gulag

pre 6 godina

Ubojica ima svoje ime i prezime, bar tako trube zapadnjaci kad nam sole pamet o pravosuđu i demokraciji. A Dokazi? svatko je nevin dok mu se pravomoćnom sudskom presudom ne utvrdi krivnja.

mudy

pre 6 godina

Siguran sam da i Snouden završio slično, samo što su zapadnjaci majstori propagande, a Rusi to odrade sirovo, bez farbanja, providno, ali bez suštinskih dokaza. Ameri bi Snoudena osudili na 100+ godina, a onda bi se "on ubio u zatvoru na nerazjašnjen način pod nejasnim okolnostima", Rusi svoje otruju/zadave i prave se naivni i nevini.Suštinski isti đavo, samo je šminka razlika.(Powerslave, 16. mart 2018 23:22)Nije isto.Snouden nije bio špijun,koji je odao podatke drugoj strani,već "zviždač",zaposlen u NSA,koji je otkrio da ta agencija špijunira i prikuplja podatke o sopstvenim građanima.On nije podatke dao Rusima ili nekoj stranoj zemlji,već je informacije prosledio medijima,američkim,britanskim i nemačkim.On to nije radio zbog novca ili iz lične koristi,kao ovi ruski špijuni,koji su informacije prodavali stranim službama,već da bi upoznao javnost kako tajna služba krši ljudska prava,pre svega građana SAD-a.To je klasično kršenje demokratije i ustava SAD-a.

nislija

pre 6 godina

Ubijeni nije radio u civilnoj obavestajnoj organizaciji ( FSB ili ti KGB) vec je bio pri vojnoj obavestajnoj ogranizaciji GRU. Oni ne prastaju

Sloba

pre 6 godina

Ni Miloševiću nisu bili pretnja Stambolić i Vuk već narod pa znamo šta je uradio...Ne kažem da drugi to ne rade, nekad i sa potpisom kao sa onim plutonijumom ...

Iva Jovanovic

pre 6 godina

@artiljerac - i sigurno su englezi sami otrovali i svog policajca i još 21 osobu koji su takodje istog dana bili primljeni u bolnicu... I Litvenka su sigurno isto ubili englezi a i ovog gospodina.... Jednom rečju “grozni Zapad se urotio protiv potpuno neduznih rusa”.... Pomno pratite Sputnjik i RT i nadalje!

Mikista

pre 6 godina

Kako se samo lokalni, ovdašnji špijuni i radnici FSB-a koprcaju i utrkuju ko će bolje odbraniti Kepeca... mislim da je opasna nervoza u vašim redovima... opasna.

Oskar vajld davico

pre 6 godina

Oj londonu, medju bridzovima! Da neko u 21.veku evropi ne moze da garantuje bezbednost svojim gradjanima, bez obzira na veru ili nacionalnost... Kuda ide ovaj svet? Propao london nacisto, unistili ga dodjosi, a kad se setim nekad, derbi askota i jagode sa slagom...

Remington

pre 6 godina

Evo rešenja !!!
Neka Britanci dobro plate i uključe (Balkanskog James Bonda) Božidara Spasića u istragu, koji ima i najviše ličnog iskustva u takvim primerima, pa će im u tren rešiti sva ubistva ruskih špiuna, novinara i ostalih nepodobnih rusa koji su se zatekli na tlu VB. Spasić će im kao popust još naučiti celu strategiju odbrane i zaštite od ruskih tajnih službi. Njihov 007 je samo 00 za ovoga "našeg unikatnog" 001. Ovaj bre ima da im u tren počisti zemlju od svega od kriminalaca, terorista i od stranih špiuna. Spasić je Stephen Hawking tajnih službi.

spring in March..

pre 6 godina

@artiljerac

Ma da,gde bi KGB, tj FSB ubijali politicke protivnike....!!!
Zaboravio si da pomenes Litvinjenka, bivseg pripadnika tajne sluzbe, nekadasnjeg potpukovnika KGB-a i disidenta....Poznat je po tome sto je kritikovao ruski rezim.Ubijen je tako sto je 1. novembra 2006. otrovan radioaktivnim hemijskim elementom polonijumom. Preminuo 23. novembra 2006.

Zaboravio si da pomenes i one nivinare i novinarke ubijene u Moskvi- ubice nikad nisu pronadjene....(Potrazi na internetu, da ti ne prepricavam...)

Miodrag Jesic

pre 6 godina

Davljenje kao metod uklanjanja politickih protivnika je patentirao KGB sredinom 50- ih prosloga veka, prema tome svi dokazi vode prema Rusiji i Putinu licno ! P.S. Ima li jos ozbiljnog sveta koji kupuje ovakve i slicne price ?!

spring in March....

pre 6 godina

Sta je ovo? Pocela cistka? Berezovski, Skripalj otac i cerka, Gluskov.... Ko je sledeci? (I nemojte sad da mi pricate o nedostatku dokaza....Ko ima motiv i kome koristi? )

tata mata

pre 6 godina

Како је могуће да је “дошао у сукоб са Путином 1999”, кад је Путин преузео власт 30.12.1999.?

Jovana

pre 6 godina

Ne treba nikad zaboraviti, kad se vec spominju zrtve, i preko 300 ubijenih ruskih novinara 'pod nerazjašnjenim okolnostima' u poslednjih 20 godina.

POPE

pre 6 godina

@spring in March
Rusi nemaju ama bas nikakav motiv! Ali zato Ameri i Britanci itekako imaju.Prvo ovo su uradili pred izbore u Rusiji a drugo da jos malo pljuju po Rusiji kao pretnji i da postave jos neku bazu u Evropi.A lako je optuziti ali treba i cvrsti dokazi a njihov najjaci dokaz je rekla kazala.

slavija

pre 6 godina

Sta je ovo? Pocela cistka? Berezovski, Skripalj otac i cerka, Gluskov.... Ko je sledeci? (I nemojte sad da mi pricate o nedostatku dokaza....Ko ima motiv i kome koristi? )
(spring in March...., 16. mart 2018 19:50)

A kome to koristi da ubije razotkrivene britanske špijune, koji više nisu pretnja Rusiji i to pred predsedničke izbore u Rusiji? Aj sad reci Putinu, pa da se malo smejem.

Mikista

pre 6 godina

Kako se samo lokalni, ovdašnji špijuni i radnici FSB-a koprcaju i utrkuju ko će bolje odbraniti Kepeca... mislim da je opasna nervoza u vašim redovima... opasna.

артиљерац

pre 6 godina

@ spring in march Березовски је убијен(ако је убијен)2013,није тако давно.
И,криминални инспектор који је дошао и почео увиђај је ОДМАХ рекао:Ово није
Березовски(за тело),личи мало,али није.Истрага му је одузета и истрагу је
водио Inteligence Service,обавештајна служба.Дошли су до закључка да је можда
самоубиство,а можда га је НЕКО убио.То НЕКО је одмах претворено у Руси.А то
можда и није био Березовски.Иста прича је и са Скрипаљем.НИКО није понудио
НИЈЕДАН доказ да се то ЗАИСТА и десило.НИКО НИШТА.Све је прича политичара.
Нема фотографија,нико их није видео у болници,нема ничега.Tabula rasa.Само
изјаве Терезе Меј,Бориса Џонсона и осталих званичника.Шта ако се није десило?
Ако је fals flag операција?Шта ћеш онда да кажеш?Ма није чак ни fals flag него
чиста лаж.

Puzzle

pre 6 godina

Ta VB je odavno postala raj za kojekakve disidente i bivše špijune.Za ovoga bih mogao poverovati da ga je FSB uradio,jer je čisto,ili kako bi to Ameri rekli "nema kolateralne štete".Ali za onoga prvog,teško.Čak je i tzv timing dobar,jer stvarno mislim da je VP toliko "crafty".

Powerslave

pre 6 godina

Ako si obaveštajac (da ne kažem špijun), radiš za neku državu, a onda je napustiš (da ne kažem izdaš) i pređeš da radiš za protivnika ili barem dobiješ azil tamo... mislim da je prilično jasno svima šta može da se očekuje da će se desiti... kad tad. Jednostavno je, ozbiljne države ne smeju da dozvole da neko drugi, pogotovo protivnici, imaju uvid u bilo šta što odbegli obaveštajac (možda) zna.
Surovo je, ali je tako. To je ujedno i poruka i opomena ostalim špijunima u službi da im slične stvari ne padaju na pamet.

Siguran sam da i Snouden završio slično, samo što su zapadnjaci majstori propagande, a Rusi to odrade sirovo, bez farbanja, providno, ali bez suštinskih dokaza.
Ameri bi Snoudena osudili na 100+ godina, a onda bi se "on ubio u zatvoru na nerazjašnjen način pod nejasnim okolnostima", Rusi svoje otruju/zadave i prave se naivni i nevini. Suštinski isti đavo, samo je šminka razlika.

Iva Jovanovic

pre 6 godina

@artiljerac - i sigurno su englezi sami otrovali i svog policajca i još 21 osobu koji su takodje istog dana bili primljeni u bolnicu... I Litvenka su sigurno isto ubili englezi a i ovog gospodina.... Jednom rečju “grozni Zapad se urotio protiv potpuno neduznih rusa”.... Pomno pratite Sputnjik i RT i nadalje!

немања

pre 6 godina

Ова недела нису од Путина јер ће он због овога изгубити 3-4% гласова. Али ће их свакако надокнадити у коначном збиру.

IvanZP

pre 6 godina

Kad radis za "sluzbu", njoj si odgovaran gde god se nalazis. Da su njega ostavili, los primer bi dali svima za dalje. Znaci situacija je jasna i da se razumemo rade to i njini.

aleksandar

pre 6 godina

Како је могуће да је “дошао у сукоб са Путином 1999”, кад је Путин преузео власт 30.12.1999.?
(tata mata, 16. mart 2018 20:33)
Tada je bio premijer.

Zabrinut

pre 6 godina

Pa gde bas sad da ga udave u sred britanske propagandne ocanzive? Ti Rusi stvarno nemaju tajming za razliku od Britanaca.
Neslanh salu na stranu, ovakve politicke igre su znale ranije da dovedu do rata, nadam se da im nije to na pameti.

stvarno

pre 6 godina

Neozbiljni su do zla boga, čak i smešni, koji normalan političar ako je opasnost stvarno takva kakava jeste, bilo da je u pitanju kako kažu ili neki drugi igrač, ima izjave koje opisuju verovatnoću, komentare da odnosi nisu dobri i baca koske i pesničice okolo, gledao sam britanske vesti i realeti šou verovatno ima bolje ljude za politiku.

jasdf

pre 6 godina

@tata mata
Od marta '99 je bio premijer Rusije, pre toga direktor FSB-a, tako da je Putin sam vrh ruske vlasti od pocerka '98. Verovatno je i ranije obavljao bitne funkcije, ne znam napamet.

a77

pre 6 godina

Pa ovi britanci daju politički azil najobičnijim lopovima
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije(Bik koji sedi, 16. mart 2018 19:00)
Kome? Marku, Miri i Bogoljubu?!?!

Sloba

pre 6 godina

Ni Miloševiću nisu bili pretnja Stambolić i Vuk već narod pa znamo šta je uradio...Ne kažem da drugi to ne rade, nekad i sa potpisom kao sa onim plutonijumom ...

opradano nerazumljivo

pre 6 godina

Ala se zahuktava,ne bi me cudilo da ispadne nesto jos gore,ovo uopste ne mirise na dobro i to ne kazem tek tako vec sam stvarno zabrinut,ovde se iz aviona vidi da necije tajne sluzbe rade posao ali je pitanje koje.

Đenka

pre 6 godina

Šef obaveštajne i bezbednosne službe da podnese ostavku, kao i policije, kao i resorni ministri. Ne mogu svojim građanima da garantuju bezbednost.

gulag

pre 6 godina

Ubojica ima svoje ime i prezime, bar tako trube zapadnjaci kad nam sole pamet o pravosuđu i demokraciji. A Dokazi? svatko je nevin dok mu se pravomoćnom sudskom presudom ne utvrdi krivnja.

spring in March..

pre 6 godina

@artiljerac

Ma da,gde bi KGB, tj FSB ubijali politicke protivnike....!!!
Zaboravio si da pomenes Litvinjenka, bivseg pripadnika tajne sluzbe, nekadasnjeg potpukovnika KGB-a i disidenta....Poznat je po tome sto je kritikovao ruski rezim.Ubijen je tako sto je 1. novembra 2006. otrovan radioaktivnim hemijskim elementom polonijumom. Preminuo 23. novembra 2006.

Zaboravio si da pomenes i one nivinare i novinarke ubijene u Moskvi- ubice nikad nisu pronadjene....(Potrazi na internetu, da ti ne prepricavam...)

Vilajet

pre 6 godina

Kad si u toj igri "istrošen" ubiće te bilo ko. Možda su Rusi, ali verujem da bi oni odmah čim je pobegao. Možda su Ameri, a možda i Britanci kako bi krivicu svalili na Putina. Politika je to. Ne treba.obraćati.pažnju jer ovo nije naša igra

Oskar vajld davico

pre 6 godina

Oj londonu, medju bridzovima! Da neko u 21.veku evropi ne moze da garantuje bezbednost svojim gradjanima, bez obzira na veru ili nacionalnost... Kuda ide ovaj svet? Propao london nacisto, unistili ga dodjosi, a kad se setim nekad, derbi askota i jagode sa slagom...

Remington

pre 6 godina

Evo rešenja !!!
Neka Britanci dobro plate i uključe (Balkanskog James Bonda) Božidara Spasića u istragu, koji ima i najviše ličnog iskustva u takvim primerima, pa će im u tren rešiti sva ubistva ruskih špiuna, novinara i ostalih nepodobnih rusa koji su se zatekli na tlu VB. Spasić će im kao popust još naučiti celu strategiju odbrane i zaštite od ruskih tajnih službi. Njihov 007 je samo 00 za ovoga "našeg unikatnog" 001. Ovaj bre ima da im u tren počisti zemlju od svega od kriminalaca, terorista i od stranih špiuna. Spasić je Stephen Hawking tajnih službi.

mudy

pre 6 godina

Siguran sam da i Snouden završio slično, samo što su zapadnjaci majstori propagande, a Rusi to odrade sirovo, bez farbanja, providno, ali bez suštinskih dokaza. Ameri bi Snoudena osudili na 100+ godina, a onda bi se "on ubio u zatvoru na nerazjašnjen način pod nejasnim okolnostima", Rusi svoje otruju/zadave i prave se naivni i nevini.Suštinski isti đavo, samo je šminka razlika.(Powerslave, 16. mart 2018 23:22)Nije isto.Snouden nije bio špijun,koji je odao podatke drugoj strani,već "zviždač",zaposlen u NSA,koji je otkrio da ta agencija špijunira i prikuplja podatke o sopstvenim građanima.On nije podatke dao Rusima ili nekoj stranoj zemlji,već je informacije prosledio medijima,američkim,britanskim i nemačkim.On to nije radio zbog novca ili iz lične koristi,kao ovi ruski špijuni,koji su informacije prodavali stranim službama,već da bi upoznao javnost kako tajna služba krši ljudska prava,pre svega građana SAD-a.To je klasično kršenje demokratije i ustava SAD-a.

nislija

pre 6 godina

Ubijeni nije radio u civilnoj obavestajnoj organizaciji ( FSB ili ti KGB) vec je bio pri vojnoj obavestajnoj ogranizaciji GRU. Oni ne prastaju