Četvrtak, 08.03.2018.

12:38

"Priština izašla iz dijaloga, imamo odgovor"

Odluka takozvane Vlade Kosova da ne primene dogovor o formiranju ZSO u stvari je odluka Prištine da napusti briselski dijalog, kaže Ivica Dačić.

Izvor: Sputnjik

"Priština izašla iz dijaloga, imamo odgovor" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Beqa

pre 6 godina

"Beograd sada može da razmotri stavljanje van snage sve dosadašnje dogovore koje smo postigli u Briselu" kaze drug Dacic. Znaci li to druze Dacicu da isto pravo ima i Kosovo!? Da li uopste znate o cemu se vodio dijalog i o cemu ste se dogovorili! Radilo se o pravima Srba koji su ostali da zive na Kosovo. A vi, druze Dacicu, bili hteli da sve to da stavite van snage! Sta reci osim masohizam na srpski nacin.

...

pre 6 godina

Znaci sada Kosovo vise nije clan UEFA,nemaju vise pozivni broj,ne priznajemo njihove tablice,ne uvestvuju na olimpijadi?!A to sve ostaje?!O.K.Izvinite.

smarate spineri

pre 6 godina

@Srbin iz Srbije

Ti si Srbin iz Srbije bas kao sto sam ja Albanac iz Albanije. Eto, pozivam i ja moje sunarodnike Albance da ukinu tu "drzavu" na Kosovu, jasno je vec svima da to nije drzava i da nikada nece biti legalizovana i postati prava drava, neka se manu corava posla i neka se okrenu radu i obrazovanju dece da ne bi bili zadnji u svemu.

Srbin iz Srbije

pre 6 godina

@Uci sa vojskom i cao djaci da nece mozda ameri opet da se mesaju
(marko, 8. mart 2018 19:03)

Udji marko ti sa svojom familijom, a normalne ljude ostavi da zive u miru.

PRIZNAJTE NEZAVISNO KOSOVO MOMENTALNO, manite se corava posla. Ivice dacicu - podnesi ostavku MOMENTALNO, nisi ti za ministra nicega, a kamo li spoljnih poslova.

miloš

pre 6 godina

problem je u tome sto nas imaju čime da ucenjuju (članstvo u eu deluje bar polu-realno), dok je príštini sve na dugačkom štapu (članstvo se i ne pominje, pa čak ni vizna liberalizacija), tako da je za albanske političare važnije da lože biračko telo odbijanjem zso

Mauro

pre 6 godina

Zašto izgleda da nije jasno? Amerikanci su još pre četiri godine izjavili da neće Republiku Srpsku na Kosovu, preciznije tadašnji ambasador na Kosovu. I sada se mi nešto užasavamo kako se ne poštuje dogovoreno. Naravno, da se ne poštuje kad Amerika opstruiraju ZSO, baš onako kako su rekli.

Neko iz mase

pre 6 godina

Ja nigde,ama bas nigde u Kosovskim medijama nisam cuo da Kosovska Vlada odlucila da ne formira ZSO.
Prvo ne znam odakle ova dezinformacija,drugo ZSO ce se formirati ali samo po Ustavu Kosova sto ima podrsku i USA i EU.

Black

pre 6 godina

Ok, znači mi smo dopustili nekoliko stvari koje ne mogu da se vrate nikako, a oni nisu dopustili jednu jedinu koju smo mi tražili!? I šta sad!? Kako lako Dačić kaže da će dijalog da se vrati na nulu, ali ajde neka objasni kako će tačno da natera ceo svet da istera Kosovo iz raznih organizacija? Kako će da natera Interpol da ih izbaci ili UEFA ili MOK? Ili kako će da natera sve okolo da Kosovo ne sme da učestvuje u susretima ni sa fusnotom? Ima mnogo nepovratnih stvari koje su naši mudri pregovarači odradili, ali sada kada su nas zeznuli sada se prave kako smo mnogo jaki... E Dačiću, e Vučiću, jel opet 5:0 za nas!?

zanimljivo

pre 6 godina

Lepo ste nas ovde prodali zarad te Zajednice Srpskih Opstina, a na kraju od nje nema nista. Veliko nista!
Izmedju EU i Srbije je bukvalno bilo sledece:
Mi vama ZSO, vi nama "administrativni prelaz". Srbija daje prelaz.
Sledeca runda: Mi vama ZSO, vi nama sudstvo. Srbija daje sudstvo.
Sledeca runda: Mi vama ZSO, vi nama pozivni broj. Srbija pristaje.
A u citavom tom nasem "iskusnom" pregovarackom timu niko da se zapita, kaze: Cekaj bre, a sta je sa ZSO. 3 puta pregovaramo za ZSO i ne dobijamo nista. Sad ste i stvarno dobili NISTA !

miki

pre 6 godina

Dacic i Vucic se prave kao da su toboze neki jaki drzavnici u medijima a u stvari su samo u 24h kampanji i baorbi za popularnost, dok je realnost sasvim drugacija, Kosovo je u UEFA, FIFA, Olimpijskom komitetu,i ostalim medjunarodnim sportskim organizacijama, to se vidi kada su sportska takmicenja, posto drugacije ne moze neko iz Srbije tako nesto da sazna jer je ovde medijski mrak, dobili su pozivni broj, kontrolisu granice (i prema central. Srbiji), carina, sudstvo, trgovina i to su sve postigli tokom vladavine ova dva "jaka drzavnika".

Bsto

pre 6 godina

Nigde nisam cuo niti procitao da je Pristina izasla iz dijaloga, navikli smo na ovakve izjave Dacica, svojstvene samo njemu. Pa Taci i kompanija lucidno kao papagaji svaki dan izjavljuju da pregovori nemaju alternativu. Problem je u tome da ce se ZSO formirati ali bez izvrsnih ovlascenja. Da podsetim da prvi bazicni dogovor od petnaestak tacaka potpisan ns pocetku dijaloga kaze da ce svi dogovori biti na osnovu ustava i zakona takozvanog Kosova a oni se toga drze kao pijan plota.AQ

U nebo gledam...

pre 6 godina

Koji je garant sporazuma u Briselu, sta se sad desava? Okej ako suspendujemo sporazum, sta to znaci konkretno? Koji su koraci Srbija? Srpski policajci napustaju Kosovsku policiju? Nije problem, mnogo je mladih na Kosovu bez posla. Srpske sudije napustaju sud? Ni to nije problem. Vraticemo Srpske institucije na Kosovo? Kako? Granicni prelaz, carina, hocemo li je ukloniti bagerima? Pozivni broj za Kosovo? Sve sto je ucinjeno sa nase strane je nepovratno. I to su oni dobro znali, inace nebi ovako postupili.

Zmaj

pre 6 godina

Dokle vise sa ovim nebulozama! Pa gradjani Srbije ne znaju sta je dogovoreno u Briselu. Prvo nam daj dokument na uvid i prestani da pricas sta ste se dogovorili sa Albancima Dacicu vec nam pokazi ta dokumenta. Ti imas mandat da predstavljas gradjane Srbije, a ne da krijes od njih informacije! U stvari, ne znam ni ko ti je dao mandat kad nemas ni 2,5 posto podrske glasaca.

Branko BG

pre 6 godina

Čekaj, a ko snosi odgovornost za to@ Nije li Vučić lično dogovarao stvari koje nisu ispoštovane? Jel' vođa nije video da će se ovako završiti njegovi pregovori? Možda su albanci "prvi put u novijoj istoriji" prekršili neki sporazum, pa je iznenađen i uvređen?

Keserovic

pre 6 godina

Pa sto ne ponistite sve dosadasnje "dogovore" (citaj - listu taskova koje su vam dali da ispunite)? Kad se jedna strana ne pridrzava ugovora, suprotna ima pravo da isti raskine. Prosto. A, da, zaboravio sam... Zbog "nase dece", "evropskog puta", "ekonomskih reformi"...necemo moci.

zema

pre 6 godina

Dačiću, tako država štiti svoje interese! Sve ste im dali što im je bilo praktično potrebno, koga više briga za UN stolicu, svoju državu su praktično zaokružili. Oko čega više da pregovaraju, nisu ludi. Kako smo glupi ispali po 100ti put... strašno

misko

pre 6 godina

Ko je naterao Srpsku listu i ko je naterao Srbe da izglasaju Haradinaja za premijera Kosovske vlade.E taj ima najveću odgovornost i treba sada da povlači nepopularne poteze.Ostavke ili povlačenje potpisanog.

Remington

pre 6 godina

Pa ako su oni "privremeni i takozvani" a ti ionako "stalni" koji ne sjaše sa grbače naroda, zašto onda sa njima pregovaraš i ispunjuješ sve njihove zahteve več 20 god. Ko te ne zna skupo bi te platio kao što te srpski narod najskuplje plača.

Raca

pre 6 godina

Nadmudrili su vas,tebe i AV,potpisali ste i dali sve što su vam tražili,a za uzvrat ste dobili jedno veliko ništa.I sve to naravno uz znanje i prećutnu saglasnost vaših partnera iz EU.
Naivčine !!

Rio

pre 6 godina

Zar ne vidite sta se iza brda valja. Nista ne sluti na dobro. Nije odmakao daleko od Slobe. Njegove izjave i zamajavanje pevanjem su samo za unutrasnju upotrebu. Znate valjda gde je njemu mesto !

veteran

pre 6 godina

ustalom kao i zadnjih 30 godina, uvek smo izigrani i lakomisleni, politićki veoma neobrazovani i kratkovidi, mi ne pregovaramo sa Prištinom već sa SAD, ali to ovim našima nikako da bude jasno

bachi

pre 6 godina

Prvi put da kažem Bravo Dačiću, pravo vreme da se kaže. A nisam verovao da ću ikad ovo reći.
(Milena, 08. mart 2018 13:07)
Ni ja nisam verovao da je Milena muško ime.

pixhama

pre 6 godina

“Privremene kosovske institucije u Prištini”. Privremene od 1999 godine... a koliko dugo treba nesto da postoji da se smatra stalnim??

Tera

pre 6 godina

nije izasla Dacicu nego je ti sam komentarises i sam dolazis do nekakvih odluka.
(faton, 8. mart 2018 13:01

Pa jel su izasli ili nisu? Sta se pravite blesavi? 5 godina ne mogu da ispune dogovoreno, i sada na kraju ne skupstina kaze da niko nema mandat, i da se to ne moze? Pa da nije mozda Srbija za to kriva? Takvom logikom Srbija moze da kaze pa ni po nasem ustavu nije da se vi odvojite i cao. Tapkacemo u mestu 20 godina, sa tim da Srbija ima mnogo vise danas nego Kosovo. Vize itd. Prihvatite odgovornost jednom za svoje postupke!

east

pre 6 godina

Па ставите ван снаге, боже!
Искористите прилику, бар једном у ових 30 година повуците паметан потез, у корист државе и народа!

Milan

pre 6 godina

Smesno, nasamarili ih kao malu decu, ovi nasi ispostovali svako slovo sporazuma, oni nista i dobili su sve, mi ukinuli institucije na kosovu nase, prepustili im narod nas kompletan i sta sad?

IvanM

pre 6 godina

А да се прво разговара са својим народом можда? То не. Они ионако на изборима показују како им је све боље и боље. А шта ће тек бити за 2-3 године...

Mrgud

pre 6 godina

Rasformirali ste policiju, sudove, uterali tamošnje Srbe u kosovski politički sistem, sklopili koaliciju sa Haradinajem...sad možete da odgovarate 'do mile volje', ali to je OK i građani to pokazuju na svim izborima.

Бата Стојковић

pre 6 godina

Београд не да треба да размотри већ треба одлучно да спроведе поништавање свих досадашњих договора као што су Тома и Вучић и обећали пре него што су дошли на власт.

Dejan XXX

pre 6 godina

Ovo je sve unapred pripremljeno. Sa ZSO bacili vam udicu na kojoj se vi vec 2 god koprcate... I SAD I EU dobro znaju da od ZSO nema nista zato sto oni tako kazu a ne Albanci.
Sad mozete da kukate kolko ocete..
Nasankali vas 100%....
Vreme je prolazilo I radilo za njih...

Bojan

pre 6 godina

Nije tačno, pregovarački proces se ne može vratiti na nulu.
Vučićev i njegov potpuno nesposoban pregovarčki tim je već Tačiju dao sve ustupke, i primenio ih... a da zauzvrat nije dobio baš ništa.
Srbija je Kosovu dala pravo na: carinu na celoj teritoriji (tj. severna granica prema centralnoj Srbiji je ušla u Kosovski carinski sistem), policiju na celoj teritoriji, poreski sistem na celoj teritoriji, sudstvo (nateravši srpske sudije na severu da daju otkaze, a onda se zaposle i polože zakletvu Kosovskoj administraciji). Napokon, Srbija je Kosovu dozvolila da dobije i međunarodni pozivni broj. Praktično, Vučić je Kosovu dao sve sem ulaska u tela Ujedinjenih nacija.
Šta je Srbija dobila zauzvrat?
Ništa. Baš ništa.
Napravljena je velika i nepopravljiva šteta.
Goru vlast nismo imali, od drugog svetskog rata naovamo.

Mudar srbski narod "zna" za koga glasa

pre 6 godina

Znate ono kad Vučič pita Gabrijela: "Šta ja sad da kažem Srbima?" Koliko ste godina protraćili na te vaše briselske dijaloge, i ništa?

Bojan

pre 6 godina

Nije tačno, pregovarački proces se ne može vratiti na nulu.
Vučićev i njegov potpuno nesposoban pregovarčki tim je već Tačiju dao sve ustupke, i primenio ih... a da zauzvrat nije dobio baš ništa.
Srbija je Kosovu dala pravo na: carinu na celoj teritoriji (tj. severna granica prema centralnoj Srbiji je ušla u Kosovski carinski sistem), policiju na celoj teritoriji, poreski sistem na celoj teritoriji, sudstvo (nateravši srpske sudije na severu da daju otkaze, a onda se zaposle i polože zakletvu Kosovskoj administraciji). Napokon, Srbija je Kosovu dozvolila da dobije i međunarodni pozivni broj. Praktično, Vučić je Kosovu dao sve sem ulaska u tela Ujedinjenih nacija.
Šta je Srbija dobila zauzvrat?
Ništa. Baš ništa.
Napravljena je velika i nepopravljiva šteta.
Goru vlast nismo imali, od drugog svetskog rata naovamo.

bachi

pre 6 godina

Prvi put da kažem Bravo Dačiću, pravo vreme da se kaže. A nisam verovao da ću ikad ovo reći.
(Milena, 08. mart 2018 13:07)
Ni ja nisam verovao da je Milena muško ime.

Mrgud

pre 6 godina

Rasformirali ste policiju, sudove, uterali tamošnje Srbe u kosovski politički sistem, sklopili koaliciju sa Haradinajem...sad možete da odgovarate 'do mile volje', ali to je OK i građani to pokazuju na svim izborima.

Mudar srbski narod "zna" za koga glasa

pre 6 godina

Znate ono kad Vučič pita Gabrijela: "Šta ja sad da kažem Srbima?" Koliko ste godina protraćili na te vaše briselske dijaloge, i ništa?

Milan

pre 6 godina

Smesno, nasamarili ih kao malu decu, ovi nasi ispostovali svako slovo sporazuma, oni nista i dobili su sve, mi ukinuli institucije na kosovu nase, prepustili im narod nas kompletan i sta sad?

pixhama

pre 6 godina

“Privremene kosovske institucije u Prištini”. Privremene od 1999 godine... a koliko dugo treba nesto da postoji da se smatra stalnim??

east

pre 6 godina

Па ставите ван снаге, боже!
Искористите прилику, бар једном у ових 30 година повуците паметан потез, у корист државе и народа!

misko

pre 6 godina

Ko je naterao Srpsku listu i ko je naterao Srbe da izglasaju Haradinaja za premijera Kosovske vlade.E taj ima najveću odgovornost i treba sada da povlači nepopularne poteze.Ostavke ili povlačenje potpisanog.

Zmaj

pre 6 godina

Dokle vise sa ovim nebulozama! Pa gradjani Srbije ne znaju sta je dogovoreno u Briselu. Prvo nam daj dokument na uvid i prestani da pricas sta ste se dogovorili sa Albancima Dacicu vec nam pokazi ta dokumenta. Ti imas mandat da predstavljas gradjane Srbije, a ne da krijes od njih informacije! U stvari, ne znam ni ko ti je dao mandat kad nemas ni 2,5 posto podrske glasaca.

Dejan XXX

pre 6 godina

Ovo je sve unapred pripremljeno. Sa ZSO bacili vam udicu na kojoj se vi vec 2 god koprcate... I SAD I EU dobro znaju da od ZSO nema nista zato sto oni tako kazu a ne Albanci.
Sad mozete da kukate kolko ocete..
Nasankali vas 100%....
Vreme je prolazilo I radilo za njih...

Remington

pre 6 godina

Pa ako su oni "privremeni i takozvani" a ti ionako "stalni" koji ne sjaše sa grbače naroda, zašto onda sa njima pregovaraš i ispunjuješ sve njihove zahteve več 20 god. Ko te ne zna skupo bi te platio kao što te srpski narod najskuplje plača.

zema

pre 6 godina

Dačiću, tako država štiti svoje interese! Sve ste im dali što im je bilo praktično potrebno, koga više briga za UN stolicu, svoju državu su praktično zaokružili. Oko čega više da pregovaraju, nisu ludi. Kako smo glupi ispali po 100ti put... strašno

Raca

pre 6 godina

Nadmudrili su vas,tebe i AV,potpisali ste i dali sve što su vam tražili,a za uzvrat ste dobili jedno veliko ništa.I sve to naravno uz znanje i prećutnu saglasnost vaših partnera iz EU.
Naivčine !!

miki

pre 6 godina

Dacic i Vucic se prave kao da su toboze neki jaki drzavnici u medijima a u stvari su samo u 24h kampanji i baorbi za popularnost, dok je realnost sasvim drugacija, Kosovo je u UEFA, FIFA, Olimpijskom komitetu,i ostalim medjunarodnim sportskim organizacijama, to se vidi kada su sportska takmicenja, posto drugacije ne moze neko iz Srbije tako nesto da sazna jer je ovde medijski mrak, dobili su pozivni broj, kontrolisu granice (i prema central. Srbiji), carina, sudstvo, trgovina i to su sve postigli tokom vladavine ova dva "jaka drzavnika".

veteran

pre 6 godina

ustalom kao i zadnjih 30 godina, uvek smo izigrani i lakomisleni, politićki veoma neobrazovani i kratkovidi, mi ne pregovaramo sa Prištinom već sa SAD, ali to ovim našima nikako da bude jasno

IvanM

pre 6 godina

А да се прво разговара са својим народом можда? То не. Они ионако на изборима показују како им је све боље и боље. А шта ће тек бити за 2-3 године...

Бата Стојковић

pre 6 godina

Београд не да треба да размотри већ треба одлучно да спроведе поништавање свих досадашњих договора као што су Тома и Вучић и обећали пре него што су дошли на власт.

Rio

pre 6 godina

Zar ne vidite sta se iza brda valja. Nista ne sluti na dobro. Nije odmakao daleko od Slobe. Njegove izjave i zamajavanje pevanjem su samo za unutrasnju upotrebu. Znate valjda gde je njemu mesto !

Keserovic

pre 6 godina

Pa sto ne ponistite sve dosadasnje "dogovore" (citaj - listu taskova koje su vam dali da ispunite)? Kad se jedna strana ne pridrzava ugovora, suprotna ima pravo da isti raskine. Prosto. A, da, zaboravio sam... Zbog "nase dece", "evropskog puta", "ekonomskih reformi"...necemo moci.

U nebo gledam...

pre 6 godina

Koji je garant sporazuma u Briselu, sta se sad desava? Okej ako suspendujemo sporazum, sta to znaci konkretno? Koji su koraci Srbija? Srpski policajci napustaju Kosovsku policiju? Nije problem, mnogo je mladih na Kosovu bez posla. Srpske sudije napustaju sud? Ni to nije problem. Vraticemo Srpske institucije na Kosovo? Kako? Granicni prelaz, carina, hocemo li je ukloniti bagerima? Pozivni broj za Kosovo? Sve sto je ucinjeno sa nase strane je nepovratno. I to su oni dobro znali, inace nebi ovako postupili.

Tera

pre 6 godina

nije izasla Dacicu nego je ti sam komentarises i sam dolazis do nekakvih odluka.
(faton, 8. mart 2018 13:01

Pa jel su izasli ili nisu? Sta se pravite blesavi? 5 godina ne mogu da ispune dogovoreno, i sada na kraju ne skupstina kaze da niko nema mandat, i da se to ne moze? Pa da nije mozda Srbija za to kriva? Takvom logikom Srbija moze da kaze pa ni po nasem ustavu nije da se vi odvojite i cao. Tapkacemo u mestu 20 godina, sa tim da Srbija ima mnogo vise danas nego Kosovo. Vize itd. Prihvatite odgovornost jednom za svoje postupke!

Bsto

pre 6 godina

Nigde nisam cuo niti procitao da je Pristina izasla iz dijaloga, navikli smo na ovakve izjave Dacica, svojstvene samo njemu. Pa Taci i kompanija lucidno kao papagaji svaki dan izjavljuju da pregovori nemaju alternativu. Problem je u tome da ce se ZSO formirati ali bez izvrsnih ovlascenja. Da podsetim da prvi bazicni dogovor od petnaestak tacaka potpisan ns pocetku dijaloga kaze da ce svi dogovori biti na osnovu ustava i zakona takozvanog Kosova a oni se toga drze kao pijan plota.AQ

Branko BG

pre 6 godina

Čekaj, a ko snosi odgovornost za to@ Nije li Vučić lično dogovarao stvari koje nisu ispoštovane? Jel' vođa nije video da će se ovako završiti njegovi pregovori? Možda su albanci "prvi put u novijoj istoriji" prekršili neki sporazum, pa je iznenađen i uvređen?

zanimljivo

pre 6 godina

Lepo ste nas ovde prodali zarad te Zajednice Srpskih Opstina, a na kraju od nje nema nista. Veliko nista!
Izmedju EU i Srbije je bukvalno bilo sledece:
Mi vama ZSO, vi nama "administrativni prelaz". Srbija daje prelaz.
Sledeca runda: Mi vama ZSO, vi nama sudstvo. Srbija daje sudstvo.
Sledeca runda: Mi vama ZSO, vi nama pozivni broj. Srbija pristaje.
A u citavom tom nasem "iskusnom" pregovarackom timu niko da se zapita, kaze: Cekaj bre, a sta je sa ZSO. 3 puta pregovaramo za ZSO i ne dobijamo nista. Sad ste i stvarno dobili NISTA !

Neko iz mase

pre 6 godina

Ja nigde,ama bas nigde u Kosovskim medijama nisam cuo da Kosovska Vlada odlucila da ne formira ZSO.
Prvo ne znam odakle ova dezinformacija,drugo ZSO ce se formirati ali samo po Ustavu Kosova sto ima podrsku i USA i EU.

Black

pre 6 godina

Ok, znači mi smo dopustili nekoliko stvari koje ne mogu da se vrate nikako, a oni nisu dopustili jednu jedinu koju smo mi tražili!? I šta sad!? Kako lako Dačić kaže da će dijalog da se vrati na nulu, ali ajde neka objasni kako će tačno da natera ceo svet da istera Kosovo iz raznih organizacija? Kako će da natera Interpol da ih izbaci ili UEFA ili MOK? Ili kako će da natera sve okolo da Kosovo ne sme da učestvuje u susretima ni sa fusnotom? Ima mnogo nepovratnih stvari koje su naši mudri pregovarači odradili, ali sada kada su nas zeznuli sada se prave kako smo mnogo jaki... E Dačiću, e Vučiću, jel opet 5:0 za nas!?

Mauro

pre 6 godina

Zašto izgleda da nije jasno? Amerikanci su još pre četiri godine izjavili da neće Republiku Srpsku na Kosovu, preciznije tadašnji ambasador na Kosovu. I sada se mi nešto užasavamo kako se ne poštuje dogovoreno. Naravno, da se ne poštuje kad Amerika opstruiraju ZSO, baš onako kako su rekli.

Srbin iz Srbije

pre 6 godina

@Uci sa vojskom i cao djaci da nece mozda ameri opet da se mesaju
(marko, 8. mart 2018 19:03)

Udji marko ti sa svojom familijom, a normalne ljude ostavi da zive u miru.

PRIZNAJTE NEZAVISNO KOSOVO MOMENTALNO, manite se corava posla. Ivice dacicu - podnesi ostavku MOMENTALNO, nisi ti za ministra nicega, a kamo li spoljnih poslova.

miloš

pre 6 godina

problem je u tome sto nas imaju čime da ucenjuju (članstvo u eu deluje bar polu-realno), dok je príštini sve na dugačkom štapu (članstvo se i ne pominje, pa čak ni vizna liberalizacija), tako da je za albanske političare važnije da lože biračko telo odbijanjem zso

...

pre 6 godina

Znaci sada Kosovo vise nije clan UEFA,nemaju vise pozivni broj,ne priznajemo njihove tablice,ne uvestvuju na olimpijadi?!A to sve ostaje?!O.K.Izvinite.

smarate spineri

pre 6 godina

@Srbin iz Srbije

Ti si Srbin iz Srbije bas kao sto sam ja Albanac iz Albanije. Eto, pozivam i ja moje sunarodnike Albance da ukinu tu "drzavu" na Kosovu, jasno je vec svima da to nije drzava i da nikada nece biti legalizovana i postati prava drava, neka se manu corava posla i neka se okrenu radu i obrazovanju dece da ne bi bili zadnji u svemu.

Beqa

pre 6 godina

"Beograd sada može da razmotri stavljanje van snage sve dosadašnje dogovore koje smo postigli u Briselu" kaze drug Dacic. Znaci li to druze Dacicu da isto pravo ima i Kosovo!? Da li uopste znate o cemu se vodio dijalog i o cemu ste se dogovorili! Radilo se o pravima Srba koji su ostali da zive na Kosovo. A vi, druze Dacicu, bili hteli da sve to da stavite van snage! Sta reci osim masohizam na srpski nacin.

Bojan

pre 6 godina

Nije tačno, pregovarački proces se ne može vratiti na nulu.
Vučićev i njegov potpuno nesposoban pregovarčki tim je već Tačiju dao sve ustupke, i primenio ih... a da zauzvrat nije dobio baš ništa.
Srbija je Kosovu dala pravo na: carinu na celoj teritoriji (tj. severna granica prema centralnoj Srbiji je ušla u Kosovski carinski sistem), policiju na celoj teritoriji, poreski sistem na celoj teritoriji, sudstvo (nateravši srpske sudije na severu da daju otkaze, a onda se zaposle i polože zakletvu Kosovskoj administraciji). Napokon, Srbija je Kosovu dozvolila da dobije i međunarodni pozivni broj. Praktično, Vučić je Kosovu dao sve sem ulaska u tela Ujedinjenih nacija.
Šta je Srbija dobila zauzvrat?
Ništa. Baš ništa.
Napravljena je velika i nepopravljiva šteta.
Goru vlast nismo imali, od drugog svetskog rata naovamo.

Tera

pre 6 godina

nije izasla Dacicu nego je ti sam komentarises i sam dolazis do nekakvih odluka.
(faton, 8. mart 2018 13:01

Pa jel su izasli ili nisu? Sta se pravite blesavi? 5 godina ne mogu da ispune dogovoreno, i sada na kraju ne skupstina kaze da niko nema mandat, i da se to ne moze? Pa da nije mozda Srbija za to kriva? Takvom logikom Srbija moze da kaze pa ni po nasem ustavu nije da se vi odvojite i cao. Tapkacemo u mestu 20 godina, sa tim da Srbija ima mnogo vise danas nego Kosovo. Vize itd. Prihvatite odgovornost jednom za svoje postupke!

east

pre 6 godina

Па ставите ван снаге, боже!
Искористите прилику, бар једном у ових 30 година повуците паметан потез, у корист државе и народа!

bachi

pre 6 godina

Prvi put da kažem Bravo Dačiću, pravo vreme da se kaže. A nisam verovao da ću ikad ovo reći.
(Milena, 08. mart 2018 13:07)
Ni ja nisam verovao da je Milena muško ime.

pixhama

pre 6 godina

“Privremene kosovske institucije u Prištini”. Privremene od 1999 godine... a koliko dugo treba nesto da postoji da se smatra stalnim??

Rio

pre 6 godina

Zar ne vidite sta se iza brda valja. Nista ne sluti na dobro. Nije odmakao daleko od Slobe. Njegove izjave i zamajavanje pevanjem su samo za unutrasnju upotrebu. Znate valjda gde je njemu mesto !

Srbin iz Srbije

pre 6 godina

@Uci sa vojskom i cao djaci da nece mozda ameri opet da se mesaju
(marko, 8. mart 2018 19:03)

Udji marko ti sa svojom familijom, a normalne ljude ostavi da zive u miru.

PRIZNAJTE NEZAVISNO KOSOVO MOMENTALNO, manite se corava posla. Ivice dacicu - podnesi ostavku MOMENTALNO, nisi ti za ministra nicega, a kamo li spoljnih poslova.

Neko iz mase

pre 6 godina

Ja nigde,ama bas nigde u Kosovskim medijama nisam cuo da Kosovska Vlada odlucila da ne formira ZSO.
Prvo ne znam odakle ova dezinformacija,drugo ZSO ce se formirati ali samo po Ustavu Kosova sto ima podrsku i USA i EU.

Бата Стојковић

pre 6 godina

Београд не да треба да размотри већ треба одлучно да спроведе поништавање свих досадашњих договора као што су Тома и Вучић и обећали пре него што су дошли на власт.

Milan

pre 6 godina

Smesno, nasamarili ih kao malu decu, ovi nasi ispostovali svako slovo sporazuma, oni nista i dobili su sve, mi ukinuli institucije na kosovu nase, prepustili im narod nas kompletan i sta sad?

smarate spineri

pre 6 godina

@Srbin iz Srbije

Ti si Srbin iz Srbije bas kao sto sam ja Albanac iz Albanije. Eto, pozivam i ja moje sunarodnike Albance da ukinu tu "drzavu" na Kosovu, jasno je vec svima da to nije drzava i da nikada nece biti legalizovana i postati prava drava, neka se manu corava posla i neka se okrenu radu i obrazovanju dece da ne bi bili zadnji u svemu.

Zmaj

pre 6 godina

Dokle vise sa ovim nebulozama! Pa gradjani Srbije ne znaju sta je dogovoreno u Briselu. Prvo nam daj dokument na uvid i prestani da pricas sta ste se dogovorili sa Albancima Dacicu vec nam pokazi ta dokumenta. Ti imas mandat da predstavljas gradjane Srbije, a ne da krijes od njih informacije! U stvari, ne znam ni ko ti je dao mandat kad nemas ni 2,5 posto podrske glasaca.

Dejan XXX

pre 6 godina

Ovo je sve unapred pripremljeno. Sa ZSO bacili vam udicu na kojoj se vi vec 2 god koprcate... I SAD I EU dobro znaju da od ZSO nema nista zato sto oni tako kazu a ne Albanci.
Sad mozete da kukate kolko ocete..
Nasankali vas 100%....
Vreme je prolazilo I radilo za njih...

zema

pre 6 godina

Dačiću, tako država štiti svoje interese! Sve ste im dali što im je bilo praktično potrebno, koga više briga za UN stolicu, svoju državu su praktično zaokružili. Oko čega više da pregovaraju, nisu ludi. Kako smo glupi ispali po 100ti put... strašno

Remington

pre 6 godina

Pa ako su oni "privremeni i takozvani" a ti ionako "stalni" koji ne sjaše sa grbače naroda, zašto onda sa njima pregovaraš i ispunjuješ sve njihove zahteve več 20 god. Ko te ne zna skupo bi te platio kao što te srpski narod najskuplje plača.

zanimljivo

pre 6 godina

Lepo ste nas ovde prodali zarad te Zajednice Srpskih Opstina, a na kraju od nje nema nista. Veliko nista!
Izmedju EU i Srbije je bukvalno bilo sledece:
Mi vama ZSO, vi nama "administrativni prelaz". Srbija daje prelaz.
Sledeca runda: Mi vama ZSO, vi nama sudstvo. Srbija daje sudstvo.
Sledeca runda: Mi vama ZSO, vi nama pozivni broj. Srbija pristaje.
A u citavom tom nasem "iskusnom" pregovarackom timu niko da se zapita, kaze: Cekaj bre, a sta je sa ZSO. 3 puta pregovaramo za ZSO i ne dobijamo nista. Sad ste i stvarno dobili NISTA !

Keserovic

pre 6 godina

Pa sto ne ponistite sve dosadasnje "dogovore" (citaj - listu taskova koje su vam dali da ispunite)? Kad se jedna strana ne pridrzava ugovora, suprotna ima pravo da isti raskine. Prosto. A, da, zaboravio sam... Zbog "nase dece", "evropskog puta", "ekonomskih reformi"...necemo moci.

veteran

pre 6 godina

ustalom kao i zadnjih 30 godina, uvek smo izigrani i lakomisleni, politićki veoma neobrazovani i kratkovidi, mi ne pregovaramo sa Prištinom već sa SAD, ali to ovim našima nikako da bude jasno

misko

pre 6 godina

Ko je naterao Srpsku listu i ko je naterao Srbe da izglasaju Haradinaja za premijera Kosovske vlade.E taj ima najveću odgovornost i treba sada da povlači nepopularne poteze.Ostavke ili povlačenje potpisanog.

Raca

pre 6 godina

Nadmudrili su vas,tebe i AV,potpisali ste i dali sve što su vam tražili,a za uzvrat ste dobili jedno veliko ništa.I sve to naravno uz znanje i prećutnu saglasnost vaših partnera iz EU.
Naivčine !!

Bsto

pre 6 godina

Nigde nisam cuo niti procitao da je Pristina izasla iz dijaloga, navikli smo na ovakve izjave Dacica, svojstvene samo njemu. Pa Taci i kompanija lucidno kao papagaji svaki dan izjavljuju da pregovori nemaju alternativu. Problem je u tome da ce se ZSO formirati ali bez izvrsnih ovlascenja. Da podsetim da prvi bazicni dogovor od petnaestak tacaka potpisan ns pocetku dijaloga kaze da ce svi dogovori biti na osnovu ustava i zakona takozvanog Kosova a oni se toga drze kao pijan plota.AQ

Mudar srbski narod "zna" za koga glasa

pre 6 godina

Znate ono kad Vučič pita Gabrijela: "Šta ja sad da kažem Srbima?" Koliko ste godina protraćili na te vaše briselske dijaloge, i ništa?

Mrgud

pre 6 godina

Rasformirali ste policiju, sudove, uterali tamošnje Srbe u kosovski politički sistem, sklopili koaliciju sa Haradinajem...sad možete da odgovarate 'do mile volje', ali to je OK i građani to pokazuju na svim izborima.

Branko BG

pre 6 godina

Čekaj, a ko snosi odgovornost za to@ Nije li Vučić lično dogovarao stvari koje nisu ispoštovane? Jel' vođa nije video da će se ovako završiti njegovi pregovori? Možda su albanci "prvi put u novijoj istoriji" prekršili neki sporazum, pa je iznenađen i uvređen?

IvanM

pre 6 godina

А да се прво разговара са својим народом можда? То не. Они ионако на изборима показују како им је све боље и боље. А шта ће тек бити за 2-3 године...

miloš

pre 6 godina

problem je u tome sto nas imaju čime da ucenjuju (članstvo u eu deluje bar polu-realno), dok je príštini sve na dugačkom štapu (članstvo se i ne pominje, pa čak ni vizna liberalizacija), tako da je za albanske političare važnije da lože biračko telo odbijanjem zso

miki

pre 6 godina

Dacic i Vucic se prave kao da su toboze neki jaki drzavnici u medijima a u stvari su samo u 24h kampanji i baorbi za popularnost, dok je realnost sasvim drugacija, Kosovo je u UEFA, FIFA, Olimpijskom komitetu,i ostalim medjunarodnim sportskim organizacijama, to se vidi kada su sportska takmicenja, posto drugacije ne moze neko iz Srbije tako nesto da sazna jer je ovde medijski mrak, dobili su pozivni broj, kontrolisu granice (i prema central. Srbiji), carina, sudstvo, trgovina i to su sve postigli tokom vladavine ova dva "jaka drzavnika".

U nebo gledam...

pre 6 godina

Koji je garant sporazuma u Briselu, sta se sad desava? Okej ako suspendujemo sporazum, sta to znaci konkretno? Koji su koraci Srbija? Srpski policajci napustaju Kosovsku policiju? Nije problem, mnogo je mladih na Kosovu bez posla. Srpske sudije napustaju sud? Ni to nije problem. Vraticemo Srpske institucije na Kosovo? Kako? Granicni prelaz, carina, hocemo li je ukloniti bagerima? Pozivni broj za Kosovo? Sve sto je ucinjeno sa nase strane je nepovratno. I to su oni dobro znali, inace nebi ovako postupili.

Mauro

pre 6 godina

Zašto izgleda da nije jasno? Amerikanci su još pre četiri godine izjavili da neće Republiku Srpsku na Kosovu, preciznije tadašnji ambasador na Kosovu. I sada se mi nešto užasavamo kako se ne poštuje dogovoreno. Naravno, da se ne poštuje kad Amerika opstruiraju ZSO, baš onako kako su rekli.

Black

pre 6 godina

Ok, znači mi smo dopustili nekoliko stvari koje ne mogu da se vrate nikako, a oni nisu dopustili jednu jedinu koju smo mi tražili!? I šta sad!? Kako lako Dačić kaže da će dijalog da se vrati na nulu, ali ajde neka objasni kako će tačno da natera ceo svet da istera Kosovo iz raznih organizacija? Kako će da natera Interpol da ih izbaci ili UEFA ili MOK? Ili kako će da natera sve okolo da Kosovo ne sme da učestvuje u susretima ni sa fusnotom? Ima mnogo nepovratnih stvari koje su naši mudri pregovarači odradili, ali sada kada su nas zeznuli sada se prave kako smo mnogo jaki... E Dačiću, e Vučiću, jel opet 5:0 za nas!?

...

pre 6 godina

Znaci sada Kosovo vise nije clan UEFA,nemaju vise pozivni broj,ne priznajemo njihove tablice,ne uvestvuju na olimpijadi?!A to sve ostaje?!O.K.Izvinite.

Beqa

pre 6 godina

"Beograd sada može da razmotri stavljanje van snage sve dosadašnje dogovore koje smo postigli u Briselu" kaze drug Dacic. Znaci li to druze Dacicu da isto pravo ima i Kosovo!? Da li uopste znate o cemu se vodio dijalog i o cemu ste se dogovorili! Radilo se o pravima Srba koji su ostali da zive na Kosovo. A vi, druze Dacicu, bili hteli da sve to da stavite van snage! Sta reci osim masohizam na srpski nacin.