Subota, 17.02.2018.

09:23

"Moj prilog proslavi - Burundi povukao priznanje Kosova"

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je Burundi povukao priznanje Kosova kao nezavisne države.

Izvor: Tanjug

"Moj prilog proslavi - Burundi povukao priznanje Kosova" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

90 Komentari

Sortiraj po:

Dragor

pre 6 godina

Nije problem Srbije sto je Kosmet proglasilo nezavisnost vec sto nemamo uopste nikakvu platformu sta da radimo sa Kosmetom sve da nam i velike sile izadju u susret i priznaju suverenitet na tom delu nase teritorije.Kako bi smo uopste integrisali toliki broj Albanaca u nasu drzavnu organizaciju,kako mlade Albance rodjene od 1999 do danas nauciti srpskom jeziku omoguciti da se skoluju u nasim obrazovnim ustanovama,kako integrisati toliki broj Albanaca u nas izborni proces posto bi sve da i Albanci ucestvuju na nasim izborima jedna albanska partija osvojila skoro trecinu ako ne i vise poslanickih mesta u skupstini.Milion pitanja na koje nasi politicari nemaju odgovor osim sto kao papagaji ponavljaju da nece priznati nezavisnost Kosmeta.Jedan od modela je mogao biti neki oblik konfederacije ili realne unije ali je sada kasno za takvim resenjima.Mislim da nam je jedino preostalo da se borimo za neki oblik medjunarodne cesije gde bi smo ustupanjem albanskih opstina na jugu Srbije dobili sever Kosmeta gde zive nasi gradjani.Za sve ostalo mislim da nema vremana i da su sve vlasti od 5 oktobra do danas svojim stalnim popustanjima doveli polozaj Srbije u pregovarackom procesu u tezak polozaj.

Zoran Cvetković

pre 6 godina

E Srbijo, kada si spala na Burundi, Burkinu Faso i takve sile (uz dužno poštovanje) i, naravno, na Dačića da ti brane teritorijalnu celovitost (koja de fakto u odnosu na Kosovo ne postoji) i suverenitet. Moja profesorka, koja je pre neki dan napunila 100 godina života, me je pre četrdeset godina učila šta faktički čini jednu državu. Ne bih da ponavljam uzmite u ruke izdanje njenog udžbenika Međunarodno javno pravo iz 1979. izdanje Savremene administracije i Praktikum međunarodnog javnog prava (Smilja Avramova i Miljenko Kreća) pa će svakom valjda sve biti jasno štagod autori tih knjiga i aktuelni pajac-političirai pričali. Želim svakom prijatan vikend.

Марко

pre 6 godina

Ma koga briga,dok je Amerika Ÿiva biče i nezavisnost Kosova.
(neighbor, 17. februar 2018 10:32)

Независност Косова ЗАВИСИ од Америке. Независност која ЗАВИСИ.

marko

pre 6 godina

Ko na Kosovo odlučuje o budzetu, Skupstini, Vladi?

Ko na Kosovo odlucuje o Ustavu, zakonima?

Da li na Kosovo ima neke druga vlada osim Kosovske?

Sta odlučuje Srbija na Kosovo? Pa NISTA naravno.

Dakle Kosovo ima sve ATRIBUTE državnosti po međunarodnom pravu a to su:
1. Teritorija
2. Populacija
3. Centralna vlada koja vlada na toj teritoriji
4. Diplomatski odnosi sa drugim državama.
(pravnik, 17. februar 2018 15:47)

О буџету тзв. Косова одлучује онај ко га пуни, а то је тренутно међународна заједница која упумпава новац да би се одрѕавао привид дрѕавности. О тзв влади нема потребе трошити речи пошто се зна како се формира.

О тзв уставу исто одлучује међународна заједница пошто тзв Косово нема ни капацитет за прављење истог, а да не причамо тек о основу.

Да, на тзв Косову постоји неколико Влада, поред УСА као најутицајније и ЕУ има своје интересе који се морају узети у обзир и пре тзв косовских, као и што Влада Србије још има утицај.

Србија тј Влада Србије има убедљиво највећи утицај од свих Влада на тзв Косову, и то се види поред великог притиска такође и по акцијама осталих Влада разних дрѕава.

Тако да тзв Косово од свих атрибута дрѕавности има само становништво и то захваљујући томе што је остало неалбанско становништво протерано или ѕиви у гету. Тако да тзв Косово нема ни основне елементе демократије. Нема територију јер није ни признато од пола света. Нема дипломатију пошто су други преузели да спроводе свој пројекат.

ne treba komplikovati pravnim zavrzlamama

pre 6 godina

UN (iz linka) - Priznanje jedne države jeste AKT koji SAMO druge države mogu preduzeti. UN su organizacija i kao takva NEMAJU OVLASCENJE da priznaju ili ne neku državu.
I tu je KRAJ priče o "priznanju" od Ujedninjenih Nacija.
(pravnik, 17. februar 2018 13:23)

Naravno da svaka drzava moze da prizna neku teritoriju kao drzavu. Ali to nista ne znace dok ne postane clan UN.
Isto kao sto svaka teritorija moze da napravi svoj fudbalski tim, ali nece moci da igra zvanicne medjunarodne meceve dok je UEFA, FIFA itt ne priznaju.


# Link komenta

Douglas Bader

pre 6 godina

Jao boze, kakvo kuvanje zabe. Kao, povukli priznanje, kao ovo, kao ono...a u svakoj recenici govori o KiM kao o drzavi. Cak vise i ne spominju KiM, nego samo Kosovo. Boze, boze...

pravnik

pre 6 godina

Hahahahahaa. Prava drzava i ne mora u UN, svako je priznaje kao dzravu i ne mora nikome nista da dokazuje.
(istina, 17. februar 2018 13:41)

A šta to Kosovo mora da dokazuje da je država? Pa ako Kosovo nije država onda KO je država na kosovo?

Ko na Kosovo odlučuje o budzetu, Skupstini, Vladi?

Ko na Kosovo odlucuje o Ustavu, zakonima?

Da li na Kosovo ima neke druga vlada osim Kosovske?

Sta odlučuje Srbija na Kosovo? Pa NISTA naravno.

Dakle Kosovo ima sve ATRIBUTE državnosti po međunarodnom pravu a to su:

1. Teritorija
2. Populacija
3. Centralna vlada koja vlada na toj teritoriji
4. Diplomatski odnosi sa drugim državama.

Sve to Kosovo ima i tu je kraj priče o državi Kosovo.

pravnik

pre 6 godina

Je li UN priznale Kosovo? Nisu. Kraj price.
(Mare, 17. februar 2018 12:06)

Batalite bre tu priču jer je velika izmišljotina da UN "priznaje" države kada SAM UN kaže do to NIJE njihov posao.

Evo te lepo objanšjava UN: http://www.un.org/en/sections/member-states/about-un-membership/index.html

UN (iz linka) - Priznanje jedne države jeste AKT koji SAMO druge države mogu preduzeti. UN su organizacija i kao takva NEMAJU OVLASCENJE da priznaju ili ne neku državu.

I tu je KRAJ priče o "priznanju" od Ujedninjenih Nacija.

Pa SRJ (državna zajednica Srbije i Crne Gore) nije bila članica UN u 1999 i šta onda. Koga onda NATO bombardovao? SRJ je postala članica UN tek Novembra 2000 godine.

I kao što neko reče, pa šta je to falilo Švajcarskoj što nije bila članica UN sve do 2002 godine?!

istina

pre 6 godina

@pravnik


Hahahahahaa. Prava drzava i ne mora u UN, svako je priznaje kao dzravu i ne mora nikome nista da dokazuje. Takav je slucaj sa Svajcarskom. Postoje protektorati, sporne i nepriznate teritorije koje se jako trude da udju u UN kako bi dokazali da su zaista dzrava i dobili legimitet, ali ne mogu. takav je slucaj sa "dzravom kosova".

leptirica

pre 6 godina

Je li Amerika priznala Kosovo? Jeste. Kraj priče. 
(Revile, 17. februar 2018 11:43) 

Je li UN priznale Kosovo? Nisu. Kraj price.
(Mare, 17. februar 2018 12:06)

Švicarska je postala članica UN-a 2002.g. Jel ikom bilo bitno što do tada nije članica UN-a?

Cilj Srbije bi trebao biti da uvjeri države koje imaju stvarni utjecaj na situaciju npr Njemačka, Francuska, UK... da bi se situacija okrenula u korist Srbije. Sve dok se to to ne desi možemo se mi lagati ali ovo povlačenje priznanja od sirotinje bez ikakvog utjecaja na ostatak svijeta neće promjeniti ništa.

Bane

pre 6 godina

Ko misli da ce se neko baviti vasim materijalnim polozajem kada se ne budu bavili kosovom u grdnoj je zabludi. Politicarima odgovara siromasan narod, takvi manje putuju, manje se krecu, manje se informusu vise sede u svojim zabitima ispred TV i gledaju ispiranje mozga i rade kako vodja kaze. Takodje osiromasen i napacen narod ima manje snage i volje za udruzeno delovanje protiv lose vlasti, da izadje na demonstracije ili na neki drugi nacin preuzme aktivnu ulogu u borbi proti rezima loji je los. Takodje mozete se sprdati sa ovim Africkim zemljama ali njihov glas u UN je jedan kao i od USA.
Isto tako, ovde nije rec o medjunarodnoj bitnosti tih zemalja vec u odnosu glasova koji utice na nasu pregovaracku poziciju....sto je u ukupnom skoru taj broj priblizno jednak manje se moze govoriti o nekakvoj gotovoj prici.
Ako spominjemo USA, VB, Nemacku onda treba reci i da neke druge jake i daleko mnogoljudnije zemlje nisu priznale kosovo poput Kine, Rusije, Indije, Brazila, Izraela i sl....a onda ni 5 zemalja EU nisu priznale kosovo pre svega Grcka i Spanija, a potom i Slovacka, Rumunija pa i Kipar. Sama cinjenica da se u Austriji pa i Ceskoj suska i prica o tome da su te zemlje mozda napravile i gresku priznajuci kosovo ide nama u prilog opet u tom smislu sto se ne moze reci "priznajte i onako je gotova stvar" time se vidi da nije i da se Srbija pita a ne oni pa ni Amerika.

Boba

pre 6 godina

A kako bre to funkcioniše? Oni kažu da ih je neko priznao mi kažemo da nije... Je l' pkstoji neki dokumenti ili kako to već ide?

Ništa ti ja ne kapiram tu diplomatiju...

marko_sthlm

pre 6 godina

@ "Ne može se povući priznanje kada je već jednom učinjeno. U diplomaciji ne postoji povlačenje priznanja! Možete povući ambasadora iz dotične države ako ga imate i prekinuti diplomatske odnose i to je sve.
(leni, 17. februar 2018 10:02)"



Ne bih da uveličavam značaj ovog povlačenja (ako ga je uopšte i bilo jer Dačić nije pokazao dokaz za to), ali povlačenje priznanja itekako postoji.

Treba samo pogledati na primer slučaj Tajvana.

moje misljenje

pre 6 godina

Koliko je ovo smesno...Barbados,Burundi...i albanci i mi se frljamo nekim priznanjima a to veze sa zivotom nema...prosto zamajavanje ljudi i na Kosovu i kod nas...kad budu neke ozbiljne zemlje menjale stavove kao Spanija ili neka druga onda mozemo da pricamo o ozbiljnosti...

...

pre 6 godina

@ Burundi je država u istočnoj Africi bez izlaza na more. Graniči s Ruandom na sjeveru, Tanzanijom na istoku i DR Kongom na zapadu. Burundi je najsiromašnija zemlja na svijetu. Opterećuju ga, kao i susjednu Ruandu, etnički sukobi većinskih Hutua i manjinskih, ali povijesno dominantnih Tutsija.
(Sonja, 17. februar 2018 10:05)
I sta mi sad treba da uradimo sa ovim informacijama?

gavran

pre 6 godina

Pa ovo je nešto najlepše što je moglo da se desi! Ja sam samo čekao dan kad će se Burundi predomisliti. Sad me ne interesuje materijalna situacija uopšte! Još ako ubedite i Kiribati...

Samo realno

pre 6 godina

Povukli proznanje i sta sa tim? Hoce hleb da bude 3 dinara? Krenuce izvoz Mercedesa? Izmisljaju se razlozi zasto na stadionima nema navijaca a vidi se iz aviona zasto. Otisli ljudi u inostranstvo da rade. Svake godine Srbiju napusti broj ljudi koji je bio na Rajko Mitic stadionu ili na JNA brojku odaberite sami.

Bosanac

pre 6 godina

Definitivno poslije 30 godina shvatam da nije stvar u 5-6 političara Srbije već je riječ o vašem narodu koji podržava ovakve ljude koji konstantno siluju vašu pamet.Vaš narod želi ovakvo stanje.

Sonja

pre 6 godina

Burundi je država u istočnoj Africi bez izlaza na more. Graniči s Ruandom na sjeveru, Tanzanijom na istoku i DR Kongom na zapadu.
Burundi je najsiromašnija zemlja na svijetu. Opterećuju ga, kao i susjednu Ruandu, etnički sukobi većinskih Hutua i manjinskih, ali povijesno dominantnih Tutsija.

Crkveni kalendar za gospodu iz Burundija !

pre 6 godina

Burundijci bi bili smeckeri ako bi stvarno, uz izvinjenje zbog pogresnog tajminga, dana drzavnosti, povukli priznanje, a onda, par dana posle, kada u Srbiji nije crveno slovo, ponovo priznali !

dragan

pre 6 godina

O ne, upropasti im sad covek proslavu. Nista, Albanci, sve vam je oprosteno, u ponedeljak da se javite u skupstinu Srbije na radno mesto, pravicemo se da se ova vasa epizoda sa igranjem nezavisnosti nije ni dogodila.

leni

pre 6 godina

Ne može se povući priznanje kada je već jednom učinjeno. U diplomaciji ne postoji povlačenje priznanja! Možete povući ambasadora iz dotične države ako ga imate i prekinuti diplomatske odnose i to je sve.

Monika

pre 6 godina

Bilo bi dobro da se do kraja 2018. konacno raspetlja kosovski cvor ali ne trebamo da budemo optimisti po pitanju postizanja dogovora sa Albancima.

Dovla

pre 6 godina

Kada ovako nesto procitam, samo mi Miljacka pada na pamet i Dacic koji to peva. Razmisljam kakav bi hit imala pesma Banjicki potok!? Jos Saban da otpeva, jaooooo secem vene!
Pozdrav svima u Budzumburi braco nasa napacena, hvala vam sto ste povukli priznanje!

zimzeleni

pre 6 godina

Ova sitna igra, sutiranje u cevanicu ispod stola... to je prava slika i prilika SPS-a i nase "politike". I naravno, cenu cemo platiti mi.

White Power

pre 6 godina

Opa, bas se zakuvalo.
Cenim da je sledeci Hvanahvato.
Sve sila do sile.
Elem, kada ministar ino poslova krene da se zamlacuje ovakvim trivijalnostima, jasno je da nema i ideje ni plana ni resenja.

Мики

pre 6 godina

Ови ко деца а шта народ има од нота,повлачења,прозмања Дачићу стари преваранту.

zli vuk

pre 6 godina

I ako me sve ovo nervira i potpuno je nebitno ko jeste a ko nije priznao Kosovo, u diplomatiji POSTOJI institucija povlačenja priznanja. Nije uobičajeno ali postoji.

hehe

pre 6 godina

Ovo je licitacija. Koliko si iskesirao (penzionerskih) para Ministre ?Pecoli je na aparatima, stedi novac pa da na Djurdjedan obraduje svoje i da prilog.Igranka bez prestanka, politicari misle da igraju uloge u Igri Prestola a ne vide da su takodje lutke na koncu , da upotrebim izraz marionete da ne bi zazvucalo uvredljivo. Umesto stvarnog dogovora potrebnog svima imamo predstavu sa losim glumcima. I konacno, Burundi nije jezicak na vagi koji bi prelomio nesto oni gledaju svoja posla i trlaju ruke.

Mileta

pre 6 godina

Aktivnosti naseg MIP u poslednje vreme u vezi sa priznavanjem i nepriznavanjem KiM pretvaraju ceo taj proces u ono sto i jeste: medjunarodna lakrdija sa tragicnim posledicama po narode na Balkanu. Veliki broj malih zemalja priznalo je Kosovo pod direktnim i nimalo diplomatskim pritiscima SAD. Najvece zemlje sveta nisu priznale Kosovo, a kada se nabrajaju znacajne zemlje koje nisu priznale tu tvorevinu nikada ne treba preskakati Izrael i Vatikan.

Jayne Cobb

pre 6 godina

A to je bitno tačno zašto?
Da bi na političari još decenijama zamajavali kako nije vreme da se rešavaju trivijalna pitanja kao što su životni standard i zaposlenje zato što, eto, Kosovo nam otimaju.
Kosovo je izgubio Milošević i tu se ništa neče promeniti. U međuvremenu, ekonomska situacija na Kosovu je takva u odnosu na Srbiju kao što je nekad Jugoslavija bila daleko ispred Albanije. Mislite o tome.

HARIS

pre 6 godina

"Nismo velika sila, ali od Kosova smo svakako veći", poručio je Dačić.
Zar Kosovo nije 'srce Srbije', sto se takmicite sa svojom teritorijom?

Aleksandra

pre 6 godina

Neretko, samo zahvaljujuci dobroj volji srpske vlade postizani su sporazumi koji su predstavljali temelj racionalnijih i normalnijih odnosa izmedju Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji, iako su ti politicki potezi nailazili na veoma negativne reakcije javnosti u Srbiji. Bez obzira na to, ostali smo i i dalje smo cvrsto opredeljeni za dijalog sa kosovskim Albancima i pronalazenje resenja koja ce stabilizovati i normalizovati nase medjusobne odnose.

Neutralni posmatrac

pre 6 godina

Kada neka evropska ili svetska sila povuju svoje priznanje (ameri, nemci, sl) onda cu to uvaziti. Ove zemlje koje za saku pirinca prodaju glas ne racunam. Sutra ce im Taci dati dve sake i eto, priznace ih opet

Sonja

pre 6 godina

Burundi je država u istočnoj Africi bez izlaza na more. Graniči s Ruandom na sjeveru, Tanzanijom na istoku i DR Kongom na zapadu.
Burundi je najsiromašnija zemlja na svijetu. Opterećuju ga, kao i susjednu Ruandu, etnički sukobi većinskih Hutua i manjinskih, ali povijesno dominantnih Tutsija.

Мики

pre 6 godina

Ови ко деца а шта народ има од нота,повлачења,прозмања Дачићу стари преваранту.

Bosanac

pre 6 godina

Definitivno poslije 30 godina shvatam da nije stvar u 5-6 političara Srbije već je riječ o vašem narodu koji podržava ovakve ljude koji konstantno siluju vašu pamet.Vaš narod želi ovakvo stanje.

HARIS

pre 6 godina

"Nismo velika sila, ali od Kosova smo svakako veći", poručio je Dačić.
Zar Kosovo nije 'srce Srbije', sto se takmicite sa svojom teritorijom?

Jayne Cobb

pre 6 godina

A to je bitno tačno zašto?
Da bi na političari još decenijama zamajavali kako nije vreme da se rešavaju trivijalna pitanja kao što su životni standard i zaposlenje zato što, eto, Kosovo nam otimaju.
Kosovo je izgubio Milošević i tu se ništa neče promeniti. U međuvremenu, ekonomska situacija na Kosovu je takva u odnosu na Srbiju kao što je nekad Jugoslavija bila daleko ispred Albanije. Mislite o tome.

gavran

pre 6 godina

Pa ovo je nešto najlepše što je moglo da se desi! Ja sam samo čekao dan kad će se Burundi predomisliti. Sad me ne interesuje materijalna situacija uopšte! Još ako ubedite i Kiribati...

leni

pre 6 godina

Ne može se povući priznanje kada je već jednom učinjeno. U diplomaciji ne postoji povlačenje priznanja! Možete povući ambasadora iz dotične države ako ga imate i prekinuti diplomatske odnose i to je sve.

Samo realno

pre 6 godina

Povukli proznanje i sta sa tim? Hoce hleb da bude 3 dinara? Krenuce izvoz Mercedesa? Izmisljaju se razlozi zasto na stadionima nema navijaca a vidi se iz aviona zasto. Otisli ljudi u inostranstvo da rade. Svake godine Srbiju napusti broj ljudi koji je bio na Rajko Mitic stadionu ili na JNA brojku odaberite sami.

moje misljenje

pre 6 godina

Koliko je ovo smesno...Barbados,Burundi...i albanci i mi se frljamo nekim priznanjima a to veze sa zivotom nema...prosto zamajavanje ljudi i na Kosovu i kod nas...kad budu neke ozbiljne zemlje menjale stavove kao Spanija ili neka druga onda mozemo da pricamo o ozbiljnosti...

White Power

pre 6 godina

Opa, bas se zakuvalo.
Cenim da je sledeci Hvanahvato.
Sve sila do sile.
Elem, kada ministar ino poslova krene da se zamlacuje ovakvim trivijalnostima, jasno je da nema i ideje ni plana ni resenja.

dragan

pre 6 godina

O ne, upropasti im sad covek proslavu. Nista, Albanci, sve vam je oprosteno, u ponedeljak da se javite u skupstinu Srbije na radno mesto, pravicemo se da se ova vasa epizoda sa igranjem nezavisnosti nije ni dogodila.

zimzeleni

pre 6 godina

Ova sitna igra, sutiranje u cevanicu ispod stola... to je prava slika i prilika SPS-a i nase "politike". I naravno, cenu cemo platiti mi.

Dovla

pre 6 godina

Kada ovako nesto procitam, samo mi Miljacka pada na pamet i Dacic koji to peva. Razmisljam kakav bi hit imala pesma Banjicki potok!? Jos Saban da otpeva, jaooooo secem vene!
Pozdrav svima u Budzumburi braco nasa napacena, hvala vam sto ste povukli priznanje!

leptirica

pre 6 godina

Je li Amerika priznala Kosovo? Jeste. Kraj priče. 
(Revile, 17. februar 2018 11:43) 

Je li UN priznale Kosovo? Nisu. Kraj price.
(Mare, 17. februar 2018 12:06)

Švicarska je postala članica UN-a 2002.g. Jel ikom bilo bitno što do tada nije članica UN-a?

Cilj Srbije bi trebao biti da uvjeri države koje imaju stvarni utjecaj na situaciju npr Njemačka, Francuska, UK... da bi se situacija okrenula u korist Srbije. Sve dok se to to ne desi možemo se mi lagati ali ovo povlačenje priznanja od sirotinje bez ikakvog utjecaja na ostatak svijeta neće promjeniti ništa.

pravnik

pre 6 godina

Je li UN priznale Kosovo? Nisu. Kraj price.
(Mare, 17. februar 2018 12:06)

Batalite bre tu priču jer je velika izmišljotina da UN "priznaje" države kada SAM UN kaže do to NIJE njihov posao.

Evo te lepo objanšjava UN: http://www.un.org/en/sections/member-states/about-un-membership/index.html

UN (iz linka) - Priznanje jedne države jeste AKT koji SAMO druge države mogu preduzeti. UN su organizacija i kao takva NEMAJU OVLASCENJE da priznaju ili ne neku državu.

I tu je KRAJ priče o "priznanju" od Ujedninjenih Nacija.

Pa SRJ (državna zajednica Srbije i Crne Gore) nije bila članica UN u 1999 i šta onda. Koga onda NATO bombardovao? SRJ je postala članica UN tek Novembra 2000 godine.

I kao što neko reče, pa šta je to falilo Švajcarskoj što nije bila članica UN sve do 2002 godine?!

pravnik

pre 6 godina

Hahahahahaa. Prava drzava i ne mora u UN, svako je priznaje kao dzravu i ne mora nikome nista da dokazuje.
(istina, 17. februar 2018 13:41)

A šta to Kosovo mora da dokazuje da je država? Pa ako Kosovo nije država onda KO je država na kosovo?

Ko na Kosovo odlučuje o budzetu, Skupstini, Vladi?

Ko na Kosovo odlucuje o Ustavu, zakonima?

Da li na Kosovo ima neke druga vlada osim Kosovske?

Sta odlučuje Srbija na Kosovo? Pa NISTA naravno.

Dakle Kosovo ima sve ATRIBUTE državnosti po međunarodnom pravu a to su:

1. Teritorija
2. Populacija
3. Centralna vlada koja vlada na toj teritoriji
4. Diplomatski odnosi sa drugim državama.

Sve to Kosovo ima i tu je kraj priče o državi Kosovo.

zli vuk

pre 6 godina

I ako me sve ovo nervira i potpuno je nebitno ko jeste a ko nije priznao Kosovo, u diplomatiji POSTOJI institucija povlačenja priznanja. Nije uobičajeno ali postoji.

Neutralni posmatrac

pre 6 godina

Kada neka evropska ili svetska sila povuju svoje priznanje (ameri, nemci, sl) onda cu to uvaziti. Ove zemlje koje za saku pirinca prodaju glas ne racunam. Sutra ce im Taci dati dve sake i eto, priznace ih opet

...

pre 6 godina

@ Burundi je država u istočnoj Africi bez izlaza na more. Graniči s Ruandom na sjeveru, Tanzanijom na istoku i DR Kongom na zapadu. Burundi je najsiromašnija zemlja na svijetu. Opterećuju ga, kao i susjednu Ruandu, etnički sukobi većinskih Hutua i manjinskih, ali povijesno dominantnih Tutsija.
(Sonja, 17. februar 2018 10:05)
I sta mi sad treba da uradimo sa ovim informacijama?

Crkveni kalendar za gospodu iz Burundija !

pre 6 godina

Burundijci bi bili smeckeri ako bi stvarno, uz izvinjenje zbog pogresnog tajminga, dana drzavnosti, povukli priznanje, a onda, par dana posle, kada u Srbiji nije crveno slovo, ponovo priznali !

Mileta

pre 6 godina

Aktivnosti naseg MIP u poslednje vreme u vezi sa priznavanjem i nepriznavanjem KiM pretvaraju ceo taj proces u ono sto i jeste: medjunarodna lakrdija sa tragicnim posledicama po narode na Balkanu. Veliki broj malih zemalja priznalo je Kosovo pod direktnim i nimalo diplomatskim pritiscima SAD. Najvece zemlje sveta nisu priznale Kosovo, a kada se nabrajaju znacajne zemlje koje nisu priznale tu tvorevinu nikada ne treba preskakati Izrael i Vatikan.

Aleksandra

pre 6 godina

Neretko, samo zahvaljujuci dobroj volji srpske vlade postizani su sporazumi koji su predstavljali temelj racionalnijih i normalnijih odnosa izmedju Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji, iako su ti politicki potezi nailazili na veoma negativne reakcije javnosti u Srbiji. Bez obzira na to, ostali smo i i dalje smo cvrsto opredeljeni za dijalog sa kosovskim Albancima i pronalazenje resenja koja ce stabilizovati i normalizovati nase medjusobne odnose.

marko_sthlm

pre 6 godina

@ "Ne može se povući priznanje kada je već jednom učinjeno. U diplomaciji ne postoji povlačenje priznanja! Možete povući ambasadora iz dotične države ako ga imate i prekinuti diplomatske odnose i to je sve.
(leni, 17. februar 2018 10:02)"



Ne bih da uveličavam značaj ovog povlačenja (ako ga je uopšte i bilo jer Dačić nije pokazao dokaz za to), ali povlačenje priznanja itekako postoji.

Treba samo pogledati na primer slučaj Tajvana.

Bane

pre 6 godina

Ko misli da ce se neko baviti vasim materijalnim polozajem kada se ne budu bavili kosovom u grdnoj je zabludi. Politicarima odgovara siromasan narod, takvi manje putuju, manje se krecu, manje se informusu vise sede u svojim zabitima ispred TV i gledaju ispiranje mozga i rade kako vodja kaze. Takodje osiromasen i napacen narod ima manje snage i volje za udruzeno delovanje protiv lose vlasti, da izadje na demonstracije ili na neki drugi nacin preuzme aktivnu ulogu u borbi proti rezima loji je los. Takodje mozete se sprdati sa ovim Africkim zemljama ali njihov glas u UN je jedan kao i od USA.
Isto tako, ovde nije rec o medjunarodnoj bitnosti tih zemalja vec u odnosu glasova koji utice na nasu pregovaracku poziciju....sto je u ukupnom skoru taj broj priblizno jednak manje se moze govoriti o nekakvoj gotovoj prici.
Ako spominjemo USA, VB, Nemacku onda treba reci i da neke druge jake i daleko mnogoljudnije zemlje nisu priznale kosovo poput Kine, Rusije, Indije, Brazila, Izraela i sl....a onda ni 5 zemalja EU nisu priznale kosovo pre svega Grcka i Spanija, a potom i Slovacka, Rumunija pa i Kipar. Sama cinjenica da se u Austriji pa i Ceskoj suska i prica o tome da su te zemlje mozda napravile i gresku priznajuci kosovo ide nama u prilog opet u tom smislu sto se ne moze reci "priznajte i onako je gotova stvar" time se vidi da nije i da se Srbija pita a ne oni pa ni Amerika.

Douglas Bader

pre 6 godina

Jao boze, kakvo kuvanje zabe. Kao, povukli priznanje, kao ovo, kao ono...a u svakoj recenici govori o KiM kao o drzavi. Cak vise i ne spominju KiM, nego samo Kosovo. Boze, boze...

hehe

pre 6 godina

Ovo je licitacija. Koliko si iskesirao (penzionerskih) para Ministre ?Pecoli je na aparatima, stedi novac pa da na Djurdjedan obraduje svoje i da prilog.Igranka bez prestanka, politicari misle da igraju uloge u Igri Prestola a ne vide da su takodje lutke na koncu , da upotrebim izraz marionete da ne bi zazvucalo uvredljivo. Umesto stvarnog dogovora potrebnog svima imamo predstavu sa losim glumcima. I konacno, Burundi nije jezicak na vagi koji bi prelomio nesto oni gledaju svoja posla i trlaju ruke.

Boba

pre 6 godina

A kako bre to funkcioniše? Oni kažu da ih je neko priznao mi kažemo da nije... Je l' pkstoji neki dokumenti ili kako to već ide?

Ništa ti ja ne kapiram tu diplomatiju...

istina

pre 6 godina

@pravnik


Hahahahahaa. Prava drzava i ne mora u UN, svako je priznaje kao dzravu i ne mora nikome nista da dokazuje. Takav je slucaj sa Svajcarskom. Postoje protektorati, sporne i nepriznate teritorije koje se jako trude da udju u UN kako bi dokazali da su zaista dzrava i dobili legimitet, ali ne mogu. takav je slucaj sa "dzravom kosova".

Марко

pre 6 godina

Ma koga briga,dok je Amerika Ÿiva biče i nezavisnost Kosova.
(neighbor, 17. februar 2018 10:32)

Независност Косова ЗАВИСИ од Америке. Независност која ЗАВИСИ.

marko

pre 6 godina

Ko na Kosovo odlučuje o budzetu, Skupstini, Vladi?

Ko na Kosovo odlucuje o Ustavu, zakonima?

Da li na Kosovo ima neke druga vlada osim Kosovske?

Sta odlučuje Srbija na Kosovo? Pa NISTA naravno.

Dakle Kosovo ima sve ATRIBUTE državnosti po međunarodnom pravu a to su:
1. Teritorija
2. Populacija
3. Centralna vlada koja vlada na toj teritoriji
4. Diplomatski odnosi sa drugim državama.
(pravnik, 17. februar 2018 15:47)

О буџету тзв. Косова одлучује онај ко га пуни, а то је тренутно међународна заједница која упумпава новац да би се одрѕавао привид дрѕавности. О тзв влади нема потребе трошити речи пошто се зна како се формира.

О тзв уставу исто одлучује међународна заједница пошто тзв Косово нема ни капацитет за прављење истог, а да не причамо тек о основу.

Да, на тзв Косову постоји неколико Влада, поред УСА као најутицајније и ЕУ има своје интересе који се морају узети у обзир и пре тзв косовских, као и што Влада Србије још има утицај.

Србија тј Влада Србије има убедљиво највећи утицај од свих Влада на тзв Косову, и то се види поред великог притиска такође и по акцијама осталих Влада разних дрѕава.

Тако да тзв Косово од свих атрибута дрѕавности има само становништво и то захваљујући томе што је остало неалбанско становништво протерано или ѕиви у гету. Тако да тзв Косово нема ни основне елементе демократије. Нема територију јер није ни признато од пола света. Нема дипломатију пошто су други преузели да спроводе свој пројекат.

ne treba komplikovati pravnim zavrzlamama

pre 6 godina

UN (iz linka) - Priznanje jedne države jeste AKT koji SAMO druge države mogu preduzeti. UN su organizacija i kao takva NEMAJU OVLASCENJE da priznaju ili ne neku državu.
I tu je KRAJ priče o "priznanju" od Ujedninjenih Nacija.
(pravnik, 17. februar 2018 13:23)

Naravno da svaka drzava moze da prizna neku teritoriju kao drzavu. Ali to nista ne znace dok ne postane clan UN.
Isto kao sto svaka teritorija moze da napravi svoj fudbalski tim, ali nece moci da igra zvanicne medjunarodne meceve dok je UEFA, FIFA itt ne priznaju.


# Link komenta

Zoran Cvetković

pre 6 godina

E Srbijo, kada si spala na Burundi, Burkinu Faso i takve sile (uz dužno poštovanje) i, naravno, na Dačića da ti brane teritorijalnu celovitost (koja de fakto u odnosu na Kosovo ne postoji) i suverenitet. Moja profesorka, koja je pre neki dan napunila 100 godina života, me je pre četrdeset godina učila šta faktički čini jednu državu. Ne bih da ponavljam uzmite u ruke izdanje njenog udžbenika Međunarodno javno pravo iz 1979. izdanje Savremene administracije i Praktikum međunarodnog javnog prava (Smilja Avramova i Miljenko Kreća) pa će svakom valjda sve biti jasno štagod autori tih knjiga i aktuelni pajac-političirai pričali. Želim svakom prijatan vikend.

Monika

pre 6 godina

Bilo bi dobro da se do kraja 2018. konacno raspetlja kosovski cvor ali ne trebamo da budemo optimisti po pitanju postizanja dogovora sa Albancima.

Dragor

pre 6 godina

Nije problem Srbije sto je Kosmet proglasilo nezavisnost vec sto nemamo uopste nikakvu platformu sta da radimo sa Kosmetom sve da nam i velike sile izadju u susret i priznaju suverenitet na tom delu nase teritorije.Kako bi smo uopste integrisali toliki broj Albanaca u nasu drzavnu organizaciju,kako mlade Albance rodjene od 1999 do danas nauciti srpskom jeziku omoguciti da se skoluju u nasim obrazovnim ustanovama,kako integrisati toliki broj Albanaca u nas izborni proces posto bi sve da i Albanci ucestvuju na nasim izborima jedna albanska partija osvojila skoro trecinu ako ne i vise poslanickih mesta u skupstini.Milion pitanja na koje nasi politicari nemaju odgovor osim sto kao papagaji ponavljaju da nece priznati nezavisnost Kosmeta.Jedan od modela je mogao biti neki oblik konfederacije ili realne unije ali je sada kasno za takvim resenjima.Mislim da nam je jedino preostalo da se borimo za neki oblik medjunarodne cesije gde bi smo ustupanjem albanskih opstina na jugu Srbije dobili sever Kosmeta gde zive nasi gradjani.Za sve ostalo mislim da nema vremana i da su sve vlasti od 5 oktobra do danas svojim stalnim popustanjima doveli polozaj Srbije u pregovarackom procesu u tezak polozaj.

leni

pre 6 godina

Ne može se povući priznanje kada je već jednom učinjeno. U diplomaciji ne postoji povlačenje priznanja! Možete povući ambasadora iz dotične države ako ga imate i prekinuti diplomatske odnose i to je sve.

Jayne Cobb

pre 6 godina

A to je bitno tačno zašto?
Da bi na političari još decenijama zamajavali kako nije vreme da se rešavaju trivijalna pitanja kao što su životni standard i zaposlenje zato što, eto, Kosovo nam otimaju.
Kosovo je izgubio Milošević i tu se ništa neče promeniti. U međuvremenu, ekonomska situacija na Kosovu je takva u odnosu na Srbiju kao što je nekad Jugoslavija bila daleko ispred Albanije. Mislite o tome.

Мики

pre 6 godina

Ови ко деца а шта народ има од нота,повлачења,прозмања Дачићу стари преваранту.

Bane

pre 6 godina

Ko misli da ce se neko baviti vasim materijalnim polozajem kada se ne budu bavili kosovom u grdnoj je zabludi. Politicarima odgovara siromasan narod, takvi manje putuju, manje se krecu, manje se informusu vise sede u svojim zabitima ispred TV i gledaju ispiranje mozga i rade kako vodja kaze. Takodje osiromasen i napacen narod ima manje snage i volje za udruzeno delovanje protiv lose vlasti, da izadje na demonstracije ili na neki drugi nacin preuzme aktivnu ulogu u borbi proti rezima loji je los. Takodje mozete se sprdati sa ovim Africkim zemljama ali njihov glas u UN je jedan kao i od USA.
Isto tako, ovde nije rec o medjunarodnoj bitnosti tih zemalja vec u odnosu glasova koji utice na nasu pregovaracku poziciju....sto je u ukupnom skoru taj broj priblizno jednak manje se moze govoriti o nekakvoj gotovoj prici.
Ako spominjemo USA, VB, Nemacku onda treba reci i da neke druge jake i daleko mnogoljudnije zemlje nisu priznale kosovo poput Kine, Rusije, Indije, Brazila, Izraela i sl....a onda ni 5 zemalja EU nisu priznale kosovo pre svega Grcka i Spanija, a potom i Slovacka, Rumunija pa i Kipar. Sama cinjenica da se u Austriji pa i Ceskoj suska i prica o tome da su te zemlje mozda napravile i gresku priznajuci kosovo ide nama u prilog opet u tom smislu sto se ne moze reci "priznajte i onako je gotova stvar" time se vidi da nije i da se Srbija pita a ne oni pa ni Amerika.

leptirica

pre 6 godina

Je li Amerika priznala Kosovo? Jeste. Kraj priče. 
(Revile, 17. februar 2018 11:43) 

Je li UN priznale Kosovo? Nisu. Kraj price.
(Mare, 17. februar 2018 12:06)

Švicarska je postala članica UN-a 2002.g. Jel ikom bilo bitno što do tada nije članica UN-a?

Cilj Srbije bi trebao biti da uvjeri države koje imaju stvarni utjecaj na situaciju npr Njemačka, Francuska, UK... da bi se situacija okrenula u korist Srbije. Sve dok se to to ne desi možemo se mi lagati ali ovo povlačenje priznanja od sirotinje bez ikakvog utjecaja na ostatak svijeta neće promjeniti ništa.

...

pre 6 godina

@ Burundi je država u istočnoj Africi bez izlaza na more. Graniči s Ruandom na sjeveru, Tanzanijom na istoku i DR Kongom na zapadu. Burundi je najsiromašnija zemlja na svijetu. Opterećuju ga, kao i susjednu Ruandu, etnički sukobi većinskih Hutua i manjinskih, ali povijesno dominantnih Tutsija.
(Sonja, 17. februar 2018 10:05)
I sta mi sad treba da uradimo sa ovim informacijama?

Dovla

pre 6 godina

Kada ovako nesto procitam, samo mi Miljacka pada na pamet i Dacic koji to peva. Razmisljam kakav bi hit imala pesma Banjicki potok!? Jos Saban da otpeva, jaooooo secem vene!
Pozdrav svima u Budzumburi braco nasa napacena, hvala vam sto ste povukli priznanje!

Samo realno

pre 6 godina

Povukli proznanje i sta sa tim? Hoce hleb da bude 3 dinara? Krenuce izvoz Mercedesa? Izmisljaju se razlozi zasto na stadionima nema navijaca a vidi se iz aviona zasto. Otisli ljudi u inostranstvo da rade. Svake godine Srbiju napusti broj ljudi koji je bio na Rajko Mitic stadionu ili na JNA brojku odaberite sami.

Sonja

pre 6 godina

Burundi je država u istočnoj Africi bez izlaza na more. Graniči s Ruandom na sjeveru, Tanzanijom na istoku i DR Kongom na zapadu.
Burundi je najsiromašnija zemlja na svijetu. Opterećuju ga, kao i susjednu Ruandu, etnički sukobi većinskih Hutua i manjinskih, ali povijesno dominantnih Tutsija.

istina

pre 6 godina

@pravnik


Hahahahahaa. Prava drzava i ne mora u UN, svako je priznaje kao dzravu i ne mora nikome nista da dokazuje. Takav je slucaj sa Svajcarskom. Postoje protektorati, sporne i nepriznate teritorije koje se jako trude da udju u UN kako bi dokazali da su zaista dzrava i dobili legimitet, ali ne mogu. takav je slucaj sa "dzravom kosova".

Mileta

pre 6 godina

Aktivnosti naseg MIP u poslednje vreme u vezi sa priznavanjem i nepriznavanjem KiM pretvaraju ceo taj proces u ono sto i jeste: medjunarodna lakrdija sa tragicnim posledicama po narode na Balkanu. Veliki broj malih zemalja priznalo je Kosovo pod direktnim i nimalo diplomatskim pritiscima SAD. Najvece zemlje sveta nisu priznale Kosovo, a kada se nabrajaju znacajne zemlje koje nisu priznale tu tvorevinu nikada ne treba preskakati Izrael i Vatikan.

dragan

pre 6 godina

O ne, upropasti im sad covek proslavu. Nista, Albanci, sve vam je oprosteno, u ponedeljak da se javite u skupstinu Srbije na radno mesto, pravicemo se da se ova vasa epizoda sa igranjem nezavisnosti nije ni dogodila.

Crkveni kalendar za gospodu iz Burundija !

pre 6 godina

Burundijci bi bili smeckeri ako bi stvarno, uz izvinjenje zbog pogresnog tajminga, dana drzavnosti, povukli priznanje, a onda, par dana posle, kada u Srbiji nije crveno slovo, ponovo priznali !

Bosanac

pre 6 godina

Definitivno poslije 30 godina shvatam da nije stvar u 5-6 političara Srbije već je riječ o vašem narodu koji podržava ovakve ljude koji konstantno siluju vašu pamet.Vaš narod želi ovakvo stanje.

Neutralni posmatrac

pre 6 godina

Kada neka evropska ili svetska sila povuju svoje priznanje (ameri, nemci, sl) onda cu to uvaziti. Ove zemlje koje za saku pirinca prodaju glas ne racunam. Sutra ce im Taci dati dve sake i eto, priznace ih opet

pravnik

pre 6 godina

Je li UN priznale Kosovo? Nisu. Kraj price.
(Mare, 17. februar 2018 12:06)

Batalite bre tu priču jer je velika izmišljotina da UN "priznaje" države kada SAM UN kaže do to NIJE njihov posao.

Evo te lepo objanšjava UN: http://www.un.org/en/sections/member-states/about-un-membership/index.html

UN (iz linka) - Priznanje jedne države jeste AKT koji SAMO druge države mogu preduzeti. UN su organizacija i kao takva NEMAJU OVLASCENJE da priznaju ili ne neku državu.

I tu je KRAJ priče o "priznanju" od Ujedninjenih Nacija.

Pa SRJ (državna zajednica Srbije i Crne Gore) nije bila članica UN u 1999 i šta onda. Koga onda NATO bombardovao? SRJ je postala članica UN tek Novembra 2000 godine.

I kao što neko reče, pa šta je to falilo Švajcarskoj što nije bila članica UN sve do 2002 godine?!

HARIS

pre 6 godina

"Nismo velika sila, ali od Kosova smo svakako veći", poručio je Dačić.
Zar Kosovo nije 'srce Srbije', sto se takmicite sa svojom teritorijom?

moje misljenje

pre 6 godina

Koliko je ovo smesno...Barbados,Burundi...i albanci i mi se frljamo nekim priznanjima a to veze sa zivotom nema...prosto zamajavanje ljudi i na Kosovu i kod nas...kad budu neke ozbiljne zemlje menjale stavove kao Spanija ili neka druga onda mozemo da pricamo o ozbiljnosti...

Monika

pre 6 godina

Bilo bi dobro da se do kraja 2018. konacno raspetlja kosovski cvor ali ne trebamo da budemo optimisti po pitanju postizanja dogovora sa Albancima.

gavran

pre 6 godina

Pa ovo je nešto najlepše što je moglo da se desi! Ja sam samo čekao dan kad će se Burundi predomisliti. Sad me ne interesuje materijalna situacija uopšte! Još ako ubedite i Kiribati...

White Power

pre 6 godina

Opa, bas se zakuvalo.
Cenim da je sledeci Hvanahvato.
Sve sila do sile.
Elem, kada ministar ino poslova krene da se zamlacuje ovakvim trivijalnostima, jasno je da nema i ideje ni plana ni resenja.

zimzeleni

pre 6 godina

Ova sitna igra, sutiranje u cevanicu ispod stola... to je prava slika i prilika SPS-a i nase "politike". I naravno, cenu cemo platiti mi.

hehe

pre 6 godina

Ovo je licitacija. Koliko si iskesirao (penzionerskih) para Ministre ?Pecoli je na aparatima, stedi novac pa da na Djurdjedan obraduje svoje i da prilog.Igranka bez prestanka, politicari misle da igraju uloge u Igri Prestola a ne vide da su takodje lutke na koncu , da upotrebim izraz marionete da ne bi zazvucalo uvredljivo. Umesto stvarnog dogovora potrebnog svima imamo predstavu sa losim glumcima. I konacno, Burundi nije jezicak na vagi koji bi prelomio nesto oni gledaju svoja posla i trlaju ruke.

marko_sthlm

pre 6 godina

@ "Ne može se povući priznanje kada je već jednom učinjeno. U diplomaciji ne postoji povlačenje priznanja! Možete povući ambasadora iz dotične države ako ga imate i prekinuti diplomatske odnose i to je sve.
(leni, 17. februar 2018 10:02)"



Ne bih da uveličavam značaj ovog povlačenja (ako ga je uopšte i bilo jer Dačić nije pokazao dokaz za to), ali povlačenje priznanja itekako postoji.

Treba samo pogledati na primer slučaj Tajvana.

marko

pre 6 godina

Ko na Kosovo odlučuje o budzetu, Skupstini, Vladi?

Ko na Kosovo odlucuje o Ustavu, zakonima?

Da li na Kosovo ima neke druga vlada osim Kosovske?

Sta odlučuje Srbija na Kosovo? Pa NISTA naravno.

Dakle Kosovo ima sve ATRIBUTE državnosti po međunarodnom pravu a to su:
1. Teritorija
2. Populacija
3. Centralna vlada koja vlada na toj teritoriji
4. Diplomatski odnosi sa drugim državama.
(pravnik, 17. februar 2018 15:47)

О буџету тзв. Косова одлучује онај ко га пуни, а то је тренутно међународна заједница која упумпава новац да би се одрѕавао привид дрѕавности. О тзв влади нема потребе трошити речи пошто се зна како се формира.

О тзв уставу исто одлучује међународна заједница пошто тзв Косово нема ни капацитет за прављење истог, а да не причамо тек о основу.

Да, на тзв Косову постоји неколико Влада, поред УСА као најутицајније и ЕУ има своје интересе који се морају узети у обзир и пре тзв косовских, као и што Влада Србије још има утицај.

Србија тј Влада Србије има убедљиво највећи утицај од свих Влада на тзв Косову, и то се види поред великог притиска такође и по акцијама осталих Влада разних дрѕава.

Тако да тзв Косово од свих атрибута дрѕавности има само становништво и то захваљујући томе што је остало неалбанско становништво протерано или ѕиви у гету. Тако да тзв Косово нема ни основне елементе демократије. Нема територију јер није ни признато од пола света. Нема дипломатију пошто су други преузели да спроводе свој пројекат.

pravnik

pre 6 godina

Hahahahahaa. Prava drzava i ne mora u UN, svako je priznaje kao dzravu i ne mora nikome nista da dokazuje.
(istina, 17. februar 2018 13:41)

A šta to Kosovo mora da dokazuje da je država? Pa ako Kosovo nije država onda KO je država na kosovo?

Ko na Kosovo odlučuje o budzetu, Skupstini, Vladi?

Ko na Kosovo odlucuje o Ustavu, zakonima?

Da li na Kosovo ima neke druga vlada osim Kosovske?

Sta odlučuje Srbija na Kosovo? Pa NISTA naravno.

Dakle Kosovo ima sve ATRIBUTE državnosti po međunarodnom pravu a to su:

1. Teritorija
2. Populacija
3. Centralna vlada koja vlada na toj teritoriji
4. Diplomatski odnosi sa drugim državama.

Sve to Kosovo ima i tu je kraj priče o državi Kosovo.

Aleksandra

pre 6 godina

Neretko, samo zahvaljujuci dobroj volji srpske vlade postizani su sporazumi koji su predstavljali temelj racionalnijih i normalnijih odnosa izmedju Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji, iako su ti politicki potezi nailazili na veoma negativne reakcije javnosti u Srbiji. Bez obzira na to, ostali smo i i dalje smo cvrsto opredeljeni za dijalog sa kosovskim Albancima i pronalazenje resenja koja ce stabilizovati i normalizovati nase medjusobne odnose.

Boba

pre 6 godina

A kako bre to funkcioniše? Oni kažu da ih je neko priznao mi kažemo da nije... Je l' pkstoji neki dokumenti ili kako to već ide?

Ništa ti ja ne kapiram tu diplomatiju...

Марко

pre 6 godina

Ma koga briga,dok je Amerika Ÿiva biče i nezavisnost Kosova.
(neighbor, 17. februar 2018 10:32)

Независност Косова ЗАВИСИ од Америке. Независност која ЗАВИСИ.

zli vuk

pre 6 godina

I ako me sve ovo nervira i potpuno je nebitno ko jeste a ko nije priznao Kosovo, u diplomatiji POSTOJI institucija povlačenja priznanja. Nije uobičajeno ali postoji.

ne treba komplikovati pravnim zavrzlamama

pre 6 godina

UN (iz linka) - Priznanje jedne države jeste AKT koji SAMO druge države mogu preduzeti. UN su organizacija i kao takva NEMAJU OVLASCENJE da priznaju ili ne neku državu.
I tu je KRAJ priče o "priznanju" od Ujedninjenih Nacija.
(pravnik, 17. februar 2018 13:23)

Naravno da svaka drzava moze da prizna neku teritoriju kao drzavu. Ali to nista ne znace dok ne postane clan UN.
Isto kao sto svaka teritorija moze da napravi svoj fudbalski tim, ali nece moci da igra zvanicne medjunarodne meceve dok je UEFA, FIFA itt ne priznaju.


# Link komenta

Douglas Bader

pre 6 godina

Jao boze, kakvo kuvanje zabe. Kao, povukli priznanje, kao ovo, kao ono...a u svakoj recenici govori o KiM kao o drzavi. Cak vise i ne spominju KiM, nego samo Kosovo. Boze, boze...

Zoran Cvetković

pre 6 godina

E Srbijo, kada si spala na Burundi, Burkinu Faso i takve sile (uz dužno poštovanje) i, naravno, na Dačića da ti brane teritorijalnu celovitost (koja de fakto u odnosu na Kosovo ne postoji) i suverenitet. Moja profesorka, koja je pre neki dan napunila 100 godina života, me je pre četrdeset godina učila šta faktički čini jednu državu. Ne bih da ponavljam uzmite u ruke izdanje njenog udžbenika Međunarodno javno pravo iz 1979. izdanje Savremene administracije i Praktikum međunarodnog javnog prava (Smilja Avramova i Miljenko Kreća) pa će svakom valjda sve biti jasno štagod autori tih knjiga i aktuelni pajac-političirai pričali. Želim svakom prijatan vikend.

Dragor

pre 6 godina

Nije problem Srbije sto je Kosmet proglasilo nezavisnost vec sto nemamo uopste nikakvu platformu sta da radimo sa Kosmetom sve da nam i velike sile izadju u susret i priznaju suverenitet na tom delu nase teritorije.Kako bi smo uopste integrisali toliki broj Albanaca u nasu drzavnu organizaciju,kako mlade Albance rodjene od 1999 do danas nauciti srpskom jeziku omoguciti da se skoluju u nasim obrazovnim ustanovama,kako integrisati toliki broj Albanaca u nas izborni proces posto bi sve da i Albanci ucestvuju na nasim izborima jedna albanska partija osvojila skoro trecinu ako ne i vise poslanickih mesta u skupstini.Milion pitanja na koje nasi politicari nemaju odgovor osim sto kao papagaji ponavljaju da nece priznati nezavisnost Kosmeta.Jedan od modela je mogao biti neki oblik konfederacije ili realne unije ali je sada kasno za takvim resenjima.Mislim da nam je jedino preostalo da se borimo za neki oblik medjunarodne cesije gde bi smo ustupanjem albanskih opstina na jugu Srbije dobili sever Kosmeta gde zive nasi gradjani.Za sve ostalo mislim da nema vremana i da su sve vlasti od 5 oktobra do danas svojim stalnim popustanjima doveli polozaj Srbije u pregovarackom procesu u tezak polozaj.