Utorak, 13.02.2018.

21:45

"Ovo je bio evropski Vučić, izvinjenje nisam očekivala"

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović gostovala je u Dnevniku <a href="https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/predsjednica-kolinda-grabar-kitarovic-gosca-dnevnika-nove-tv---506654.html" class="text-link" target= "_blank">Nove TV</a> gde je komentarisala posetu srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

Izvor: Nova TV, Dnevnik.hr

"Ovo je bio evropski Vuèiæ, izvinjenje nisam oèekivala" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

realista

pre 6 godina

Nema nama spasa na Balkanu dok god nam je ovako katastrofalnih političara na svim stranama. Svi oni imaju jedino, isljučivo i samo jedan interes - sopstveni.

Sećamo se prošlosti o kojoj nećemo da govorimo

pre 6 godina

Da vidimo da li će ovo proći: u ovoj sali 17. juna 1989. Tuđman je osnovao HDZ, u kasne noćne sate. Svetla u sali bila su pogašena, neko nam je najavio mrak koji nas čeka.

EU Foričar

pre 6 godina

Ala su pritisli Kinezi sa tranzitom svoje robe i Rusi sa gasovodima, a? A i Nemci jer im obe ove stvari trebaju. Ala smo odjednom postali drugari preko noci, a?

Lova bato, lova da se zaradjuje, a ne da se svadjamo oko budalastina kao recimo na koju stranu se krstimo ili mozda ipak klanjamo.
(Bata Sale, 14. februar 2018 09:49)

Ajme kako ste naivni, da je to istia ne bi se nalazio s Kolindom, ona nema nikakve ovlasti da sklapa međudržavne dilove.
Ajde malo proučite materiju, samo je Vučić donosio "poklone" Kolinda njemu nije poklonila ništa.
A inače Kinezima treba tranzit robe kroz Srbiju taman koliko i rupa u čelu, a ova konstatacija s gasovodom mi nije jasna, možda malo da pojasniš.
Fino je rekao onaj slovenski analitičar, svjetske velesile su postavile Hrvatsku kao policajca na Balkanu, Vučić je Kolindi došao na raport!

Napredna istorija

pre 6 godina

Nisu mi jasni ovi prekodunavski komentatori koji za svaki crikus misle da je predizborna strategija, mo'š mislit idu izbori za predsjednika pa Kolinda pozvala Vučića da joj popravi rejting.
Inače ovo ne volite čuti pa se to cenzurira ali kod nas takva nacionalističko-ustašofilna-četnikofobna retorika odavno ne pali, svi koji zaigraju na tu kartu ne prođu dobro, ova desničarska stranka koja je organizirala "protest" sa dvocifrenim brojem učesnika nema ni jedno mjesto u parlamentu a kod vas kad ubrojimo izvorne radikale relikvije iz devedesetih drže 2/3 parlamenta!
Već odavno nema niko iz devedesetih, u zadnjih 10 godina se toliko (vladajućih) političara izmijenilo da više ni ne znam ko je bio prije 10 godina.
I ta spika da nam stalno obećavaju pred izbore iste stvari ali za dve godine isto ne prolazi, evo su se u 3 godine izmijenila 3 premijera, Karamarko i Hasanbegović su najureni.
Sad je nakon Milanovićeve ostavke mladi, perspektivni i nekompromitirani Bernardić preuzeo SDP i na idućim izboria s prilično velikom vjerojatnošću Plenki i HDZ sele u opoziciju.

Bata Sale

pre 6 godina

Ala su pritisli Kinezi sa tranzitom svoje robe i Rusi sa gasovodima, a? A i Nemci jer im obe ove stvari trebaju. Ala smo odjednom postali drugari preko noci, a?

Lova bato, lova da se zaradjuje, a ne da se svadjamo oko budalastina kao recimo na koju stranu se krstimo ili mozda ipak klanjamo.

Bane

pre 6 godina

Pred svake izbore on ide u inostranstvo da glumi EU vučića i da se slika sa stranim političarima. Nije ovo ništa drugo nego predizborna propaganda i gluma.

Rajko

pre 6 godina

Kao Todorić kod Miškovića, znaju oni svi zasto su ratovali, to je tek obican narod shvatio posle 28 godina, ali nazlost manjini je to bilo poznato jos 1990. godine.

stefko

pre 6 godina

botova ima svuda...ali kad su se vec toliko posvetili internet aktivnostima,hvaleci svog vodju,sto bar ne promene malo teks,ovako je sve na istu foru?izmenite malo

Milica

pre 6 godina

Vrhunac licemerja juče u Lisinskom Vučić uzvikuje: "Živelo prijateljstvo srpskog i hrvatskog naroda""......on u to veruje kao ja u vanzemaljce....ali tako mu je rečeno....a nama budalam ostaje da gledamo.....onda se vrati u Bg, pa prvi Vulin, pa ostala bratija kreće priču o mrskim i krvožednim ustašama....i tako već decenijama živimo kao budale.....sve po zaslugama, znaju, pameti.....

Plantago

pre 6 godina

Znači ovako, Hrvatska od svog nastanka garantira 3 poslanika u saboru za pripadnike Srpske manjine koji se biraju na posebnom listiću ... Takvo biranje donosi pripadnicima Srpske manjine u Hrvatskoj pravo dvostrukog glasa jer biraju izravno kao pripadnici manjine za ta 3 garantirana mjesta i još kao državljani Hrvatske za ostala mjesta.
(leptirica, 14. februar 2018 03:06)

Moram vas ispraviti, nema dvostrukog prava glasa.
Svi pripadnici nacionalnih manjina se na izborima mogu odlučiti hoće li birati s opće ILI s manjinske liste svoje nacionalne manjine, a ne jedno I drugo. Za neupućene, u Saboru sjedi 8 zagarantiranih zastupnika manjina, znači oni su tu, bez obzira koliko glasača za njih glasalo (nema praga i nema proporcionalnosti), pa na taj način u Sabor može ući i zastupnik s 10 glasova, dok zastupnik s opće liste mora dobiti cca. 27.000 glasova.

Za napomenuti je da svi hrvatski državljani s prebivalištem u inozemstvu, bez obzira na nacionalnost, mogu glasati za posebnu listu koja bira fiksna 3 zastupnika.

NebaCar

pre 6 godina

Inače nedavno je na HTV gostovao predstavnik Hrvata iz Srbije i iznio je da po službenim podacima broj Hrvata u Srbiji u odnosu na prijeratni popis i one zadnje pao sa oko 150 000 na 50 000, a u Srbiji nije bilo rata (osim sa Albancima i NATO u kojem Hrvati nisu učestvovali). Znači 2/3 Hrvata je ili otišlo iz Srbije ili se drugačije izjašnjavaju.
(leptirica, 14. februar 2018 03:06)

Pa ne beze samo hrvati iz Srbije! I Srba ima manje u Srbiji nego pre, da se nisu doselili sa KiM, pobegli iz Hrvatske, i doselili iz CG bilo bi i nas jos manje , negativni prir prirostaj, ekonomsko nazadovanje itd , to ti je glavni uzrok i sto Vas hrvata ima manje, a nije sigurno zato sto ste ugnjetavani u Srbiji, pa samo u Beogradu ima vise hrvatskih tablica nego Srba u npr Zagrebu, Splitu i Zadru zajedno.

skeptik

pre 6 godina

Vucic obecao arbitazu u vezi granica, citaj dao srpske teritorije. Vucic sa Plenkovicem dogovorio radne grupe za ratnu odstetu,citaj dace milijarde evra Hrvatima.Vucic se sastao sa kardinalom Bozancicem ispod slike Stepinca. Pa naravni da je Kolinda zadivljena ovolikim poklonima, ko ne bi.

Specialist Burnham

pre 6 godina

Ovaj je do sad ispoljio tek dva-tri lica. Strpite se dok upoznate Vulina. Evropski, ruski, japanski, američki, dnevni, noćni, afrički sa sve pustinjom, kanadski (pogotovu kanadski)...

leptirica

pre 6 godina

Da li može neko da me informiše kakva prava traže Hrvati u Srbiji već decenijama?
(SAlle, 13. februar 2018 23:22)

Znači ovako, Hrvatska od svog nastanka garantira 3 poslanika u saboru za pripadnike Srpske manjine koji se biraju na posebnom listiću i iako po Hrvatskom izbornom zakonu sa sadašnjem postotku Srba da Srpska lista dobije sve glasove Srba nebi imala niti jednog zastupnika na ovaj način ima 3/151. Srbija se međudržavnim ugovorom iz 2004.g. obvezala garantirati Hrvatima 1/250 poslanika u skupštini Srbije što do danas nije učinila. Takvo biranje donosi pripadnicima Srpske manjine u Hrvatskoj pravo dvostrukog glasa jer biraju izravno kao pripadnici manjine za ta 3 garantirana mjesta i još kao državljani Hrvatske za ostala mjesta. Ovo je najvažnije šta traže. Inače nedavno je na HTV gostovao predstavnik Hrvata iz Srbije i iznio je da po službenim podacima broj Hrvata u Srbiji u odnosu na prijeratni popis i one zadnje pao sa oko 150 000 na 50 000, a u Srbiji nije bilo rata (osim sa Albancima i NATO u kojem Hrvati nisu učestvovali). Znači 2/3 Hrvata je ili otišlo iz Srbije ili se drugačije izjašnjavaju.

Miro

pre 6 godina

Ovo je stvarno smiješno ili bolje reći tragično od medija,raspisali ste se o nekom Vucevom trimfu u posjeti Hrvatskoj,pitam se gdje tu bio trijumf za njega?Rekao je da Glina nikad neće biti Hrvatska a došao je 20 km od Gline i nije je smio posjetiti.Nisu mu Hrvati ili kako ih on zove ustase zabranile posjet tom gradu,nije smio ili imao hrabrosti izici pred svoj narod kojeg je huskao i ostavio na cjedilu
Gdje je tu Vuciceva pobjeda?

igra mečka

pre 6 godina

Možda je Kolinda lukavija nego što izgleda na prvu. Uhvatila ga je na levoj (europskoj) nozi i sad planira dodati gas. Nema više nazad. Ona ne drži toliko do formalnosti ali traži konkretne rezultate. On demagog, samo reči, reči, reči i nigde dela. Teško da on namerava ispuniti njena očekivanja ali ona će ga satetati u ćošak.

Borat

pre 6 godina

@Zigzag: Jel nije Ivo Josipović bio u Srbiji onda su valjda pričali samo što Vučić nije bio predsednik onda.
Inače se pitam koja prava nemaju hrvati u Srbiji?

cinoeye

pre 6 godina

Да ли се положај Срба у Хрватској неправедно изједначава са положајем Хрвата у Србији?!
Глупост. Као што се изједначавају Четници са Усташама.

Sta da ti kazem

pre 6 godina

Ne znam sta da mislim: ova priča o pravima Hrvata u Srbiji, domovinskom ratu, ratnoj odšteti ... What about us?
(Jaser, 13. februar 2018 22:04)
svako bere svoju brigu,izmedju ostalog zato su se i sastali...vucic za razliku od nje se nijednom nije sastao s predstavnikom hrvata u srbiji sve do prije tjedan dana...
(Zigzag, 13. februar 2018 23:42)

Svako bere svoju brigu, pa tako i prdestavnik Hrvata u Srbiji...

Zigzag

pre 6 godina

Ne znam sta da mislim: ova priča o pravima Hrvata u Srbiji, domovinskom ratu, ratnoj odšteti ... What about us?
(Jaser, 13. februar 2018 22:04)
svako bere svoju brigu,izmedju ostalog zato su se i sastali...vucic za razliku od nje se nijednom nije sastao s predstavnikom hrvata u srbiji sve do prije tjedan dana...

sveti nolan smit ubiva azdahu

pre 6 godina

Koliko je njima lepo.Uzivaju nista ne rade i samo zive na grbaci mucenog naroda.
Iz Hrvatske se od 2013. do danas iselilo 250 000 mladih ljudi,a u Srbiji svake godine 50 000-70 000 ljudi manje.

sveti nolan smit ubiva azdahu

pre 6 godina

Koliko je njima lepo.Uzivaju nista ne rade i samo zive na grbaci mucenog naroda.
Iz Hrvatske se od 2013. do danas iselilo 250 000 mladih ljudi,a u Srbiji svake godine 50 000-70 000 ljudi manje.

Miro

pre 6 godina

Ovo je stvarno smiješno ili bolje reći tragično od medija,raspisali ste se o nekom Vucevom trimfu u posjeti Hrvatskoj,pitam se gdje tu bio trijumf za njega?Rekao je da Glina nikad neće biti Hrvatska a došao je 20 km od Gline i nije je smio posjetiti.Nisu mu Hrvati ili kako ih on zove ustase zabranile posjet tom gradu,nije smio ili imao hrabrosti izici pred svoj narod kojeg je huskao i ostavio na cjedilu
Gdje je tu Vuciceva pobjeda?

Zigzag

pre 6 godina

Ne znam sta da mislim: ova priča o pravima Hrvata u Srbiji, domovinskom ratu, ratnoj odšteti ... What about us?
(Jaser, 13. februar 2018 22:04)
svako bere svoju brigu,izmedju ostalog zato su se i sastali...vucic za razliku od nje se nijednom nije sastao s predstavnikom hrvata u srbiji sve do prije tjedan dana...

Milica

pre 6 godina

Vrhunac licemerja juče u Lisinskom Vučić uzvikuje: "Živelo prijateljstvo srpskog i hrvatskog naroda""......on u to veruje kao ja u vanzemaljce....ali tako mu je rečeno....a nama budalam ostaje da gledamo.....onda se vrati u Bg, pa prvi Vulin, pa ostala bratija kreće priču o mrskim i krvožednim ustašama....i tako već decenijama živimo kao budale.....sve po zaslugama, znaju, pameti.....

Specialist Burnham

pre 6 godina

Ovaj je do sad ispoljio tek dva-tri lica. Strpite se dok upoznate Vulina. Evropski, ruski, japanski, američki, dnevni, noćni, afrički sa sve pustinjom, kanadski (pogotovu kanadski)...

skeptik

pre 6 godina

Vucic obecao arbitazu u vezi granica, citaj dao srpske teritorije. Vucic sa Plenkovicem dogovorio radne grupe za ratnu odstetu,citaj dace milijarde evra Hrvatima.Vucic se sastao sa kardinalom Bozancicem ispod slike Stepinca. Pa naravni da je Kolinda zadivljena ovolikim poklonima, ko ne bi.

Borat

pre 6 godina

@Zigzag: Jel nije Ivo Josipović bio u Srbiji onda su valjda pričali samo što Vučić nije bio predsednik onda.
Inače se pitam koja prava nemaju hrvati u Srbiji?

NebaCar

pre 6 godina

Inače nedavno je na HTV gostovao predstavnik Hrvata iz Srbije i iznio je da po službenim podacima broj Hrvata u Srbiji u odnosu na prijeratni popis i one zadnje pao sa oko 150 000 na 50 000, a u Srbiji nije bilo rata (osim sa Albancima i NATO u kojem Hrvati nisu učestvovali). Znači 2/3 Hrvata je ili otišlo iz Srbije ili se drugačije izjašnjavaju.
(leptirica, 14. februar 2018 03:06)

Pa ne beze samo hrvati iz Srbije! I Srba ima manje u Srbiji nego pre, da se nisu doselili sa KiM, pobegli iz Hrvatske, i doselili iz CG bilo bi i nas jos manje , negativni prir prirostaj, ekonomsko nazadovanje itd , to ti je glavni uzrok i sto Vas hrvata ima manje, a nije sigurno zato sto ste ugnjetavani u Srbiji, pa samo u Beogradu ima vise hrvatskih tablica nego Srba u npr Zagrebu, Splitu i Zadru zajedno.

igra mečka

pre 6 godina

Možda je Kolinda lukavija nego što izgleda na prvu. Uhvatila ga je na levoj (europskoj) nozi i sad planira dodati gas. Nema više nazad. Ona ne drži toliko do formalnosti ali traži konkretne rezultate. On demagog, samo reči, reči, reči i nigde dela. Teško da on namerava ispuniti njena očekivanja ali ona će ga satetati u ćošak.

leptirica

pre 6 godina

Da li može neko da me informiše kakva prava traže Hrvati u Srbiji već decenijama?
(SAlle, 13. februar 2018 23:22)

Znači ovako, Hrvatska od svog nastanka garantira 3 poslanika u saboru za pripadnike Srpske manjine koji se biraju na posebnom listiću i iako po Hrvatskom izbornom zakonu sa sadašnjem postotku Srba da Srpska lista dobije sve glasove Srba nebi imala niti jednog zastupnika na ovaj način ima 3/151. Srbija se međudržavnim ugovorom iz 2004.g. obvezala garantirati Hrvatima 1/250 poslanika u skupštini Srbije što do danas nije učinila. Takvo biranje donosi pripadnicima Srpske manjine u Hrvatskoj pravo dvostrukog glasa jer biraju izravno kao pripadnici manjine za ta 3 garantirana mjesta i još kao državljani Hrvatske za ostala mjesta. Ovo je najvažnije šta traže. Inače nedavno je na HTV gostovao predstavnik Hrvata iz Srbije i iznio je da po službenim podacima broj Hrvata u Srbiji u odnosu na prijeratni popis i one zadnje pao sa oko 150 000 na 50 000, a u Srbiji nije bilo rata (osim sa Albancima i NATO u kojem Hrvati nisu učestvovali). Znači 2/3 Hrvata je ili otišlo iz Srbije ili se drugačije izjašnjavaju.

stefko

pre 6 godina

botova ima svuda...ali kad su se vec toliko posvetili internet aktivnostima,hvaleci svog vodju,sto bar ne promene malo teks,ovako je sve na istu foru?izmenite malo

Plantago

pre 6 godina

Znači ovako, Hrvatska od svog nastanka garantira 3 poslanika u saboru za pripadnike Srpske manjine koji se biraju na posebnom listiću ... Takvo biranje donosi pripadnicima Srpske manjine u Hrvatskoj pravo dvostrukog glasa jer biraju izravno kao pripadnici manjine za ta 3 garantirana mjesta i još kao državljani Hrvatske za ostala mjesta.
(leptirica, 14. februar 2018 03:06)

Moram vas ispraviti, nema dvostrukog prava glasa.
Svi pripadnici nacionalnih manjina se na izborima mogu odlučiti hoće li birati s opće ILI s manjinske liste svoje nacionalne manjine, a ne jedno I drugo. Za neupućene, u Saboru sjedi 8 zagarantiranih zastupnika manjina, znači oni su tu, bez obzira koliko glasača za njih glasalo (nema praga i nema proporcionalnosti), pa na taj način u Sabor može ući i zastupnik s 10 glasova, dok zastupnik s opće liste mora dobiti cca. 27.000 glasova.

Za napomenuti je da svi hrvatski državljani s prebivalištem u inozemstvu, bez obzira na nacionalnost, mogu glasati za posebnu listu koja bira fiksna 3 zastupnika.

Sta da ti kazem

pre 6 godina

Ne znam sta da mislim: ova priča o pravima Hrvata u Srbiji, domovinskom ratu, ratnoj odšteti ... What about us?
(Jaser, 13. februar 2018 22:04)
svako bere svoju brigu,izmedju ostalog zato su se i sastali...vucic za razliku od nje se nijednom nije sastao s predstavnikom hrvata u srbiji sve do prije tjedan dana...
(Zigzag, 13. februar 2018 23:42)

Svako bere svoju brigu, pa tako i prdestavnik Hrvata u Srbiji...

Bane

pre 6 godina

Pred svake izbore on ide u inostranstvo da glumi EU vučića i da se slika sa stranim političarima. Nije ovo ništa drugo nego predizborna propaganda i gluma.

Rajko

pre 6 godina

Kao Todorić kod Miškovića, znaju oni svi zasto su ratovali, to je tek obican narod shvatio posle 28 godina, ali nazlost manjini je to bilo poznato jos 1990. godine.

cinoeye

pre 6 godina

Да ли се положај Срба у Хрватској неправедно изједначава са положајем Хрвата у Србији?!
Глупост. Као што се изједначавају Четници са Усташама.

Bata Sale

pre 6 godina

Ala su pritisli Kinezi sa tranzitom svoje robe i Rusi sa gasovodima, a? A i Nemci jer im obe ove stvari trebaju. Ala smo odjednom postali drugari preko noci, a?

Lova bato, lova da se zaradjuje, a ne da se svadjamo oko budalastina kao recimo na koju stranu se krstimo ili mozda ipak klanjamo.

EU Foričar

pre 6 godina

Ala su pritisli Kinezi sa tranzitom svoje robe i Rusi sa gasovodima, a? A i Nemci jer im obe ove stvari trebaju. Ala smo odjednom postali drugari preko noci, a?

Lova bato, lova da se zaradjuje, a ne da se svadjamo oko budalastina kao recimo na koju stranu se krstimo ili mozda ipak klanjamo.
(Bata Sale, 14. februar 2018 09:49)

Ajme kako ste naivni, da je to istia ne bi se nalazio s Kolindom, ona nema nikakve ovlasti da sklapa međudržavne dilove.
Ajde malo proučite materiju, samo je Vučić donosio "poklone" Kolinda njemu nije poklonila ništa.
A inače Kinezima treba tranzit robe kroz Srbiju taman koliko i rupa u čelu, a ova konstatacija s gasovodom mi nije jasna, možda malo da pojasniš.
Fino je rekao onaj slovenski analitičar, svjetske velesile su postavile Hrvatsku kao policajca na Balkanu, Vučić je Kolindi došao na raport!

Napredna istorija

pre 6 godina

Nisu mi jasni ovi prekodunavski komentatori koji za svaki crikus misle da je predizborna strategija, mo'š mislit idu izbori za predsjednika pa Kolinda pozvala Vučića da joj popravi rejting.
Inače ovo ne volite čuti pa se to cenzurira ali kod nas takva nacionalističko-ustašofilna-četnikofobna retorika odavno ne pali, svi koji zaigraju na tu kartu ne prođu dobro, ova desničarska stranka koja je organizirala "protest" sa dvocifrenim brojem učesnika nema ni jedno mjesto u parlamentu a kod vas kad ubrojimo izvorne radikale relikvije iz devedesetih drže 2/3 parlamenta!
Već odavno nema niko iz devedesetih, u zadnjih 10 godina se toliko (vladajućih) političara izmijenilo da više ni ne znam ko je bio prije 10 godina.
I ta spika da nam stalno obećavaju pred izbore iste stvari ali za dve godine isto ne prolazi, evo su se u 3 godine izmijenila 3 premijera, Karamarko i Hasanbegović su najureni.
Sad je nakon Milanovićeve ostavke mladi, perspektivni i nekompromitirani Bernardić preuzeo SDP i na idućim izboria s prilično velikom vjerojatnošću Plenki i HDZ sele u opoziciju.

realista

pre 6 godina

Nema nama spasa na Balkanu dok god nam je ovako katastrofalnih političara na svim stranama. Svi oni imaju jedino, isljučivo i samo jedan interes - sopstveni.

Sećamo se prošlosti o kojoj nećemo da govorimo

pre 6 godina

Da vidimo da li će ovo proći: u ovoj sali 17. juna 1989. Tuđman je osnovao HDZ, u kasne noćne sate. Svetla u sali bila su pogašena, neko nam je najavio mrak koji nas čeka.

sveti nolan smit ubiva azdahu

pre 6 godina

Koliko je njima lepo.Uzivaju nista ne rade i samo zive na grbaci mucenog naroda.
Iz Hrvatske se od 2013. do danas iselilo 250 000 mladih ljudi,a u Srbiji svake godine 50 000-70 000 ljudi manje.

NebaCar

pre 6 godina

Inače nedavno je na HTV gostovao predstavnik Hrvata iz Srbije i iznio je da po službenim podacima broj Hrvata u Srbiji u odnosu na prijeratni popis i one zadnje pao sa oko 150 000 na 50 000, a u Srbiji nije bilo rata (osim sa Albancima i NATO u kojem Hrvati nisu učestvovali). Znači 2/3 Hrvata je ili otišlo iz Srbije ili se drugačije izjašnjavaju.
(leptirica, 14. februar 2018 03:06)

Pa ne beze samo hrvati iz Srbije! I Srba ima manje u Srbiji nego pre, da se nisu doselili sa KiM, pobegli iz Hrvatske, i doselili iz CG bilo bi i nas jos manje , negativni prir prirostaj, ekonomsko nazadovanje itd , to ti je glavni uzrok i sto Vas hrvata ima manje, a nije sigurno zato sto ste ugnjetavani u Srbiji, pa samo u Beogradu ima vise hrvatskih tablica nego Srba u npr Zagrebu, Splitu i Zadru zajedno.

stefko

pre 6 godina

botova ima svuda...ali kad su se vec toliko posvetili internet aktivnostima,hvaleci svog vodju,sto bar ne promene malo teks,ovako je sve na istu foru?izmenite malo

Zigzag

pre 6 godina

Ne znam sta da mislim: ova priča o pravima Hrvata u Srbiji, domovinskom ratu, ratnoj odšteti ... What about us?
(Jaser, 13. februar 2018 22:04)
svako bere svoju brigu,izmedju ostalog zato su se i sastali...vucic za razliku od nje se nijednom nije sastao s predstavnikom hrvata u srbiji sve do prije tjedan dana...

Milica

pre 6 godina

Vrhunac licemerja juče u Lisinskom Vučić uzvikuje: "Živelo prijateljstvo srpskog i hrvatskog naroda""......on u to veruje kao ja u vanzemaljce....ali tako mu je rečeno....a nama budalam ostaje da gledamo.....onda se vrati u Bg, pa prvi Vulin, pa ostala bratija kreće priču o mrskim i krvožednim ustašama....i tako već decenijama živimo kao budale.....sve po zaslugama, znaju, pameti.....

Bata Sale

pre 6 godina

Ala su pritisli Kinezi sa tranzitom svoje robe i Rusi sa gasovodima, a? A i Nemci jer im obe ove stvari trebaju. Ala smo odjednom postali drugari preko noci, a?

Lova bato, lova da se zaradjuje, a ne da se svadjamo oko budalastina kao recimo na koju stranu se krstimo ili mozda ipak klanjamo.

skeptik

pre 6 godina

Vucic obecao arbitazu u vezi granica, citaj dao srpske teritorije. Vucic sa Plenkovicem dogovorio radne grupe za ratnu odstetu,citaj dace milijarde evra Hrvatima.Vucic se sastao sa kardinalom Bozancicem ispod slike Stepinca. Pa naravni da je Kolinda zadivljena ovolikim poklonima, ko ne bi.

Bane

pre 6 godina

Pred svake izbore on ide u inostranstvo da glumi EU vučića i da se slika sa stranim političarima. Nije ovo ništa drugo nego predizborna propaganda i gluma.

cinoeye

pre 6 godina

Да ли се положај Срба у Хрватској неправедно изједначава са положајем Хрвата у Србији?!
Глупост. Као што се изједначавају Четници са Усташама.

leptirica

pre 6 godina

Da li može neko da me informiše kakva prava traže Hrvati u Srbiji već decenijama?
(SAlle, 13. februar 2018 23:22)

Znači ovako, Hrvatska od svog nastanka garantira 3 poslanika u saboru za pripadnike Srpske manjine koji se biraju na posebnom listiću i iako po Hrvatskom izbornom zakonu sa sadašnjem postotku Srba da Srpska lista dobije sve glasove Srba nebi imala niti jednog zastupnika na ovaj način ima 3/151. Srbija se međudržavnim ugovorom iz 2004.g. obvezala garantirati Hrvatima 1/250 poslanika u skupštini Srbije što do danas nije učinila. Takvo biranje donosi pripadnicima Srpske manjine u Hrvatskoj pravo dvostrukog glasa jer biraju izravno kao pripadnici manjine za ta 3 garantirana mjesta i još kao državljani Hrvatske za ostala mjesta. Ovo je najvažnije šta traže. Inače nedavno je na HTV gostovao predstavnik Hrvata iz Srbije i iznio je da po službenim podacima broj Hrvata u Srbiji u odnosu na prijeratni popis i one zadnje pao sa oko 150 000 na 50 000, a u Srbiji nije bilo rata (osim sa Albancima i NATO u kojem Hrvati nisu učestvovali). Znači 2/3 Hrvata je ili otišlo iz Srbije ili se drugačije izjašnjavaju.

Miro

pre 6 godina

Ovo je stvarno smiješno ili bolje reći tragično od medija,raspisali ste se o nekom Vucevom trimfu u posjeti Hrvatskoj,pitam se gdje tu bio trijumf za njega?Rekao je da Glina nikad neće biti Hrvatska a došao je 20 km od Gline i nije je smio posjetiti.Nisu mu Hrvati ili kako ih on zove ustase zabranile posjet tom gradu,nije smio ili imao hrabrosti izici pred svoj narod kojeg je huskao i ostavio na cjedilu
Gdje je tu Vuciceva pobjeda?

Specialist Burnham

pre 6 godina

Ovaj je do sad ispoljio tek dva-tri lica. Strpite se dok upoznate Vulina. Evropski, ruski, japanski, američki, dnevni, noćni, afrički sa sve pustinjom, kanadski (pogotovu kanadski)...

igra mečka

pre 6 godina

Možda je Kolinda lukavija nego što izgleda na prvu. Uhvatila ga je na levoj (europskoj) nozi i sad planira dodati gas. Nema više nazad. Ona ne drži toliko do formalnosti ali traži konkretne rezultate. On demagog, samo reči, reči, reči i nigde dela. Teško da on namerava ispuniti njena očekivanja ali ona će ga satetati u ćošak.

Rajko

pre 6 godina

Kao Todorić kod Miškovića, znaju oni svi zasto su ratovali, to je tek obican narod shvatio posle 28 godina, ali nazlost manjini je to bilo poznato jos 1990. godine.

Borat

pre 6 godina

@Zigzag: Jel nije Ivo Josipović bio u Srbiji onda su valjda pričali samo što Vučić nije bio predsednik onda.
Inače se pitam koja prava nemaju hrvati u Srbiji?

Napredna istorija

pre 6 godina

Nisu mi jasni ovi prekodunavski komentatori koji za svaki crikus misle da je predizborna strategija, mo'š mislit idu izbori za predsjednika pa Kolinda pozvala Vučića da joj popravi rejting.
Inače ovo ne volite čuti pa se to cenzurira ali kod nas takva nacionalističko-ustašofilna-četnikofobna retorika odavno ne pali, svi koji zaigraju na tu kartu ne prođu dobro, ova desničarska stranka koja je organizirala "protest" sa dvocifrenim brojem učesnika nema ni jedno mjesto u parlamentu a kod vas kad ubrojimo izvorne radikale relikvije iz devedesetih drže 2/3 parlamenta!
Već odavno nema niko iz devedesetih, u zadnjih 10 godina se toliko (vladajućih) političara izmijenilo da više ni ne znam ko je bio prije 10 godina.
I ta spika da nam stalno obećavaju pred izbore iste stvari ali za dve godine isto ne prolazi, evo su se u 3 godine izmijenila 3 premijera, Karamarko i Hasanbegović su najureni.
Sad je nakon Milanovićeve ostavke mladi, perspektivni i nekompromitirani Bernardić preuzeo SDP i na idućim izboria s prilično velikom vjerojatnošću Plenki i HDZ sele u opoziciju.

Sta da ti kazem

pre 6 godina

Ne znam sta da mislim: ova priča o pravima Hrvata u Srbiji, domovinskom ratu, ratnoj odšteti ... What about us?
(Jaser, 13. februar 2018 22:04)
svako bere svoju brigu,izmedju ostalog zato su se i sastali...vucic za razliku od nje se nijednom nije sastao s predstavnikom hrvata u srbiji sve do prije tjedan dana...
(Zigzag, 13. februar 2018 23:42)

Svako bere svoju brigu, pa tako i prdestavnik Hrvata u Srbiji...

Plantago

pre 6 godina

Znači ovako, Hrvatska od svog nastanka garantira 3 poslanika u saboru za pripadnike Srpske manjine koji se biraju na posebnom listiću ... Takvo biranje donosi pripadnicima Srpske manjine u Hrvatskoj pravo dvostrukog glasa jer biraju izravno kao pripadnici manjine za ta 3 garantirana mjesta i još kao državljani Hrvatske za ostala mjesta.
(leptirica, 14. februar 2018 03:06)

Moram vas ispraviti, nema dvostrukog prava glasa.
Svi pripadnici nacionalnih manjina se na izborima mogu odlučiti hoće li birati s opće ILI s manjinske liste svoje nacionalne manjine, a ne jedno I drugo. Za neupućene, u Saboru sjedi 8 zagarantiranih zastupnika manjina, znači oni su tu, bez obzira koliko glasača za njih glasalo (nema praga i nema proporcionalnosti), pa na taj način u Sabor može ući i zastupnik s 10 glasova, dok zastupnik s opće liste mora dobiti cca. 27.000 glasova.

Za napomenuti je da svi hrvatski državljani s prebivalištem u inozemstvu, bez obzira na nacionalnost, mogu glasati za posebnu listu koja bira fiksna 3 zastupnika.

realista

pre 6 godina

Nema nama spasa na Balkanu dok god nam je ovako katastrofalnih političara na svim stranama. Svi oni imaju jedino, isljučivo i samo jedan interes - sopstveni.

Sećamo se prošlosti o kojoj nećemo da govorimo

pre 6 godina

Da vidimo da li će ovo proći: u ovoj sali 17. juna 1989. Tuđman je osnovao HDZ, u kasne noćne sate. Svetla u sali bila su pogašena, neko nam je najavio mrak koji nas čeka.

EU Foričar

pre 6 godina

Ala su pritisli Kinezi sa tranzitom svoje robe i Rusi sa gasovodima, a? A i Nemci jer im obe ove stvari trebaju. Ala smo odjednom postali drugari preko noci, a?

Lova bato, lova da se zaradjuje, a ne da se svadjamo oko budalastina kao recimo na koju stranu se krstimo ili mozda ipak klanjamo.
(Bata Sale, 14. februar 2018 09:49)

Ajme kako ste naivni, da je to istia ne bi se nalazio s Kolindom, ona nema nikakve ovlasti da sklapa međudržavne dilove.
Ajde malo proučite materiju, samo je Vučić donosio "poklone" Kolinda njemu nije poklonila ništa.
A inače Kinezima treba tranzit robe kroz Srbiju taman koliko i rupa u čelu, a ova konstatacija s gasovodom mi nije jasna, možda malo da pojasniš.
Fino je rekao onaj slovenski analitičar, svjetske velesile su postavile Hrvatsku kao policajca na Balkanu, Vučić je Kolindi došao na raport!