1. Pored "Cekajuci Godoa" sada imamo i "Cekajuci EU". Misljenja sam da cemo Godoa kad tad docekati.
  (analogija, 7. februar 2018 04:40)

  # Link komentara

 2. Sigurno ulazimo u EU 3891 godine.
  (Džordž, 6. februar 2018 23:38)

  # Link komentara

 3. Jel on to indikativno il odokativno?
  (Dule, 6. februar 2018 19:55)

  # Link komentara

 4. @Znaci pre 2030 nema sanse da udjemo... i tad ako se stvore uslovi mozda.... eee nista od ove zemlje
  (Koki, 6. februar 2018 16:15)

  Nije problem "ova zemlja" problem su njeni stanovnici.
  (Problem na kvadrat, 6. februar 2018 19:15)

  # Link komentara

 5. Pre tog ulaska u famoznu EU bi trebao veliki kolovodja da raspise referendum da narod kaze oce li oli nece a sva je prilika da ga nece u eu
  (Vlajo, 6. februar 2018 18:04)

  # Link komentara

 6. I? Šsta je pisac hteo da kaže? Šta misliš zbog čega su te zemlje toliko uspešne a Srbija i region nisu? Mentalitet i kolektivna svest samog naroda ili samo zato što nisu u EU pa zbog toga su uspešnije?
  (Prolaznik X, 06. februar 2018 16:09)

  I, hoćeš da kažeš da će narod da promeni mentalitet i kolektivnu svest kad dobiju papir da su "primljeni" u EU? Mada, delimično si u pravu, jer očigledno je da se upregla ogromna politička mašinerija kako bi izbrisala kolektivnu svest i samosvest srpskog naroda. Kako to nije uspelo Turcima za 500 godina, i ovim evrounijatima to malo teže ide, pa odugovlače sa priznanjem da Srbi žive u Evropi i da su stari evropski narod, za razliku recimo od Hrvata koji su mlad i eu-ropski narod, te su ekspresno prihvaćeni, bez obzira na njihovu kolektivnu amneziju perioda od 1941. do 1945. godine.
   (kontroverzni penzioner, 6. februar 2018 17:08)

  # Link komentara

 7. (primjer, 6. februar 2018 15:03)

  Hvala na odgovoru, veoma dobar komentar. Uvek će biti načina da ode onaj ko želi da ode. Ukoliko sve prepustimo spoljašnjem faktoru (EU?) - da nam sređuje državu i uteruje političare u red - to znači da smo se odrekli kontrole, političari će tada sprovoditi volju EU, a ne nas naroda. Postajemo podstanari u svojoj zemlji. Sredstva koja daje EU sigurno nisu "besplatna", pošto u kapitalizmu nema "besplatnog ručka" - Hrvatska je tih 800 miliona verovatno već višestruko otplatila.

  Investicije i bolja radna mesta su šarena laža: svakako je bolje da ljudi rade i zarađuju nego da sede bez posla, ali je problem što će od aktuelnih investicija vrlo malo dobiti ostati u Srbiji (ili Hrvatskoj), a radnici će zarađivati proračunati minimum. Profit tj. novostvorena vrednost od uloženog rada i resursa će otići van zemlje.

  U komentaru ste mnogo koristili reč "sigurnost" i na tu temu odgovor je dao Bendžamin Frenklin: "Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety." U slučaju Srbije, govorimo o odricanju od slobode. Ukoliko vidimo sebe kao stoku koju samo tuđa motka može da dovede u red, bolje i ne zaslužujemo.

  Ja bih bio srećan kada niko ne bi hteo da ide, jer mu je ovde dobro - ne lako, nego dobro.
  (Bogi, 6. februar 2018 17:02)

  # Link komentara

 8. Znaci pre 2030 nema sanse da udjemo... i tad ako se stvore uslovi mozda.... eee nista od ove zemlje
  (Koki, 6. februar 2018 16:15)

  # Link komentara

 9. U slobodnom prevodu 2049 godine...
  (miki, 6. februar 2018 10:54)
  Pa, možda 2389, ako budete toga vredni! Volim ovakve postove, objavljivate decu nafilovanom "vašom" istorijom, a istodobno bi ušli u EU, samo po vašim uslovima!? Dokle više? Teško zaboravljam onu ikonografiju sa MiloŠEVIĆEM! Hteli ste sve, dobili Kumanovo, a sada posle toliko godina na istom ste, samo još malo dublje!:(
  (stranac 1952, 6. februar 2018 16:12)

  # Link komentara

 10. Norveska i Island nisu u Eu, pa su im drzave mnogo stabilnije i bogatije od skoro svih drzava EU.
  (Protoss, 6. februar 2018 15:34

  I? Šsta je pisac hteo da kaže? Šta misliš zbog čega su te zemlje toliko uspešne a Srbija i region nisu? Mentalitet i kolektivna svest samog naroda ili samo zato što nisu u EU pa zbog toga su uspešnije?
  (Prolaznik X, 6. februar 2018 16:09)

  # Link komentara

 11. Norveska i Island nisu u Eu, pa su im drzave mnogo stabilnije i bogatije od skoro svih drzava EU.
  (Protoss)

  pa naravno, ne znam sto kukumacemo kako nas zavaravaju, mi ocemo sa nima a oni nas zamajavaju zahtevima...treba samo da kazemo dovidjenja, nismo zainteresovani, i kao da gledam, pitanje je dana kada cemo postati Norveska i Island. .
  (xzy, 6. februar 2018 16:06)

  # Link komentara

 12. Norveska i Island nisu u Eu, pa su im drzave mnogo stabilnije i bogatije od skoro svih drzava EU.
  (Protoss, 6. februar 2018 15:34)

  # Link komentara

 13. Kada budemo resili probleme EU nam nece ni trebati, dragi moj Junkeru.
  (Bole, 6. februar 2018 14:33)

  Hajde, reši ih. Politički se aktiviraj i rešavaj. Nećeš? Onda ide rečenica: "Dragi Junkeru, kad neko ko nisam ja sredi preobleme, vi nam nećete trebati". Dalje, koje smo probleme rešili, ikada? Nevedite jedan.
  (Da, ali ne, 6. februar 2018 15:31)

  # Link komentara

 14. A onda ce se 2025 setiti novih uslova koje samo Srbija mora da ispuni. Nisam evroskeptik, naprotiv, 30 gidina cekam da udjemo nadajuci se dobrom standardu u ovoj zemlji, ali se smucilo vise svima, lagano mi pistaje jasno da smo od EU daleko koliko i Turska.
  (garda, 6. februar 2018 14:47)

  Klasična zamena teza. Nije loš standard zbog novih uslova nego zbog ne ostvarivanja osnovih nčela uređenosti države Srbije. Uslovi treba da doprinesu uređenju države, mi ih ne ispunjavamo. Novih uslova nema, isti su uvek bili, ali smo nesposobni da ih realizujemo, pa je lakše da se kaže kako stalno stižu novi.
  (Zes, 6. februar 2018 15:28)

  # Link komentara

 15. Sad mene zanima na koga treba da se ugledamo? Na meni najdrazu Francusku ili Holandiju naprimer, ili na nase komsije Bugare i Rumune? Sve je to Unija, zar ne? Ili nije?
  (Zoran)

  Pa sta mi mislimo da cemo postati Francuska ili Holandija preko noci??? Da si bio u Bugarskoj i Rumuniji prije uklaska u UN video bi razliku i ne bi pravio takva poredjenja, po tebi svi u Uniji ce postati equal kao Francuska i Holandija ...bez obzira na prethodno stanje...necemo ni mi, mada mogli bi da smo znali i hteli i da smo drugaciji, ali nismo.
  (Filozof, 6. februar 2018 15:12)

  # Link komentara

 16. @Bogi
  Argument vam je doista suvisao pa ću nastaviti raspravu. Ne želim pritom ulaziti u politološki pojmove, što je država i što čini državu ? Znam jedno, bez obzira u kojoj mjeri se vi zatvarali djeca će vam pronalaziti put da idu vani jer je prirodno da žele više a i radoznala su. Radi se samo o tome, da li će ići dostojanstveno ili " na crno". Drugo, uvijete pa i za njihov povratak ćete sigurno prije uspostaviti ako ste u EU nego ako niste. Kako ? npr. preko 800 mil. eura HR dobiva bespovratnih sredstava (ne kredita!) za Pelješački most. EU znači sigurnost a sigurnost je uvijet dobrom investiranju i kvalitetnim radnim mjestima. Dakle, vaše dijete koje je emocionalno vezano za ljude u Srbiji ukoliko dobije kvalitetno radno mjesto će se vratiti. Na tisuće Hrvata se vraća u HR (osobni primjer) a isto tako na milijune Poljaka se vratilo u Poljsku iz drugih država EU. Zašto? Zato što su u Poljskoj puno bolji uvijeti nego su bili kada su otišli a i zato što su naučili engleski ili španjolski pa lakše pronalaze dobro radno mjesto u Poljskoj.
  (primjer, 6. februar 2018 15:03)

  # Link komentara

 17. Ma misli se ti Srbijo koliko hoćeš, ako si rešila u propast idi, ali BEZ moje dece! Decu ću lepo da otpratim u EU kako znam i umem a ti Srbijo kako hoćeš. Bilo bi lepo da deca ostanu tu, ali mi teramo kontru svima, mi nećemo u EU, mi nedamo Kosovo, koje bre Kosovo više ?
  (Dragan, 6. februar 2018 14:54)

  # Link komentara

 18. A onda ce se 2025 setiti novih uslova koje samo Srbija mora da ispuni. Nisam evroskeptik, naprotiv, 30 gidina cekam da udjemo nadajuci se dobrom standardu u ovoj zemlji, ali se smucilo vise svima, lagano mi pistaje jasno da smo od EU daleko koliko i Turska.
  (garda, 6. februar 2018 14:47)

  # Link komentara

 19. (kako da ne, 6. februar 2018 12:53)
  Od kako pamtim,a to je 60-tak godina svaka vlast je obecavala bice bolje, evo samo sto nije.Jel' neko misli da ovoj vlasti odgovara da udju u EU?Pa oni da zele oni bi mnoge reforme i sproveli sami imaju apsolutnu vlast.Gde u EU ima da jedna partija drzi odbranu, bezbednost, predsednik "svih" gradjana je nosilac liste na lokalnim izborima.Ni prethodnici nisu nista bolji, ovi se stalno porede sa "zutim", a obecavali su da su oni drugaciji.Niti njima treba EU, a pogotovo obrazovani i nezavisni podanici.
  (Samo da dodam, 6. februar 2018 14:41)

  # Link komentara

 20. Kada neko slabašan ulazi u jako društvo, mogu samo da ga "izmuzu", sigurno mu neće dati više nego što je sposoban sam da izbori. Mi ne možemo ništa sami da izborimo, zato i ne treba da idemo u EU.
  (Bogi, 6. februar 2018 14:09)

  Koja uvrnuta logika. Pa pogledaj malo kolike milijarde su dobile i Rumunija i Bugarska od te EU. Valjda se po novosrBskom govoru to naziva "muzenje". A i nama salju stotine miliona, ali o tome se ne prica u vestima.
  (S kim se ja raspravljam, 6. februar 2018 14:38)

  # Link komentara

 21. Kada budemo resili probleme EU nam nece ni trebati, dragi moj Junkeru.
  (Bole, 6. februar 2018 14:33)

  # Link komentara

 22. Zbog posla koji radim obisao sam 80% Evrope. Sever je zaista ono sto prosecan gradjanin Srbije zamislja kada kaze Evropa. Madjarska medjutim (ne govorim o Budimpesti, vec o drugim gradovima i unutrasnjosti), Hrvatska, Bugarska, Rumunija i donekle Slovacka, nisu ni blizu severu. Ni kada je stanje infrastrukture u pitanju, niti po stepenu korupcije, niti po nivou ekonomskog razvoja. O zivotnom standardu, stanju zivotne sredine i ukupnoj slici koja se stice boravkom tamo, necu ni da govorim. Sad mene zanima na koga treba da se ugledamo? Na meni najdrazu Francusku ili Holandiju naprimer, ili na nase komsije Bugare i Rumune? Sve je to Unija, zar ne? Ili nije?
  (Zoran, 6. februar 2018 14:23)

  # Link komentara

 23. Sve je jasno. Srbije nema u EU dok formalno ne prizna nezavisnost Kosova i Metohije. Za SAD i EU to je glavni problem. Ona vlast u Srbiji koja formalno prizna nezavisnost KiM dobiće priliku da Srbiju uvede u EU, mada ni to nije sigurno. Uvek može da iskoći neki novi zahtev- uslov. Priča o ulasku Srbije u EU predugo traje. Otrcala se. Sve mi više liči da glavni igrači u EU nemaju nameru da nas prime nego nas zamajavaju, zaglupljuju i vuku za nos a naši političari vrte tu priču zato što im omogućava da opstanu na sceni. Sve u svemu velika ujdurma prepuna neiskrenih igrača.
  (Slavko, 6. februar 2018 14:14)

  # Link komentara

 24. A sad zamislite da nema nikakve EU i da nema nikakvih zahtjeva izvana oko promjena u državi. Kakve bi bile države Balkana? Koliko bi bilo mita, korupcije, neslobode, političkih ubojstava, turbo nacionalizma, fašizma, krađa, pronevjera, rodijačkih zapošljavanja, namještanja poslova, neplacanja poreza, neplaćanja računa i dugova, sitnih kazni za teške zločine, zaštite ratnih zločinaca, izrugivanje žrtava, zastrašivanje svjedoka, negiranja zločina itd. Ovako ide sporo i presporo a šta bi bilo da nema EU? Bio bi totalni kaos i ubrzo bi izbio novi rat. Zato sva sreća da postoji EU i da Balkan pokazuje bar mlaku želju da postane član EU.

  EU traži mir, red, poštivanje granica federalnih jedinica, slobodu, pravdu, poštivanje istine, suzbijanje turbonacionalizma, suzbijanje lažne “istorije”, poštivanje presuda međunarodnih sudova, poštivanje žrtava, kažnjavanje zločinaca, funkcioniranje domaćih sudova, afirmaciju prava i pravde, plaćanje računa i dugova. EU traži ono što bi trebao da traži svaki čovjek u svojoj državi. EU ne ucjenjuje samo kaže koji su uvjeti za priključenje.
  (nema na dve stolice, 6. februar 2018 14:11)

  # Link komentara

 25. (primjer, 6. februar 2018 13:36)

  Vi tumačite kao pozitivno nešto što je za državu pogubno. Super je što će neko otići da studira u inostranstvu, isto tako će u inostranstvu ostati i da radi, jer ima bolje uslove. Sve te "dobrobiti" su na ličnom nivou OK, ali iz perspektive države predstavljaju siguran put u propast. Kada neko slabašan ulazi u jako društvo, mogu samo da ga "izmuzu", sigurno mu neće dati više nego što je sposoban sam da izbori. Mi ne možemo ništa sami da izborimo, zato i ne treba da idemo u EU.
  (Bogi, 6. februar 2018 14:09)

  # Link komentara

 26. Pa, ovde ljudi i ne shvataju poentu tih usliva. Nije cilj ući u EU zbog ulaska, već postati uređena država, koja može (a i ne mora) da uđe u nju. Da smo iole pametni, ispunili bismo te uslove da nama bude bolje. Ali jok ... u uređenoj zemlji ne može da se mulja (bar ne u takvoj meri u kakvoj to kod nas može), ne isplati se.
   (Goran, 6. februar 2018 14:06)

  # Link komentara

 27. I šta neki misle ako uđu u E.U.da će im neko nešto dati i tu je korupcija kao po celom svetu.
  E.U. samo uzima na pr.1000 Evra uzme vrati vam 500 i to zovu pomoć.
  Dragi moji stara srpska poslovica uzdaj se use i u svoje kljuse.
  (Sirius, 6. februar 2018 12:36)

  Ništa od toga nije tačno. Korupcije je na drastično nižem nivou u bilo kojoj EU državi. EU siromašnijim članicama daje višestruko više nego što uzima. Nama trenutno aju barem 100x više nego što "uzimaju". "Use i u svoje kljuse" - To ne važi na međunarodnom planu, Srbija nije pršla ni prvobitnu akumulaciju kapitala da bi imala rupe da pokrpi, a kamoli da investira u sebe. Najbolji kadrovi idu u penziju ili u EU, ne znam samo pomoću kojih resursa ćemo nešto da napravimo. Ako je use i u svoje kljuse, što nemate neki svoju firmu? Ili 5?
  (123, 6. februar 2018 14:05)

  # Link komentara

 28. Znači ući ćemo na sveto nikad...
   (Da primetim, 6. februar 2018 14:04)

  # Link komentara

 29. Koje ucene daleko vam lepa kuća,od 2000 slušamo ove pripovetke....
  (Baki, 6. februar 2018 10:59)
  Pa upravo ste otkrili sustinu svega! Vi ste smao slušali koja se pravila ali NISTE RADILI NIŠTA po pitanju rešavanja domaćih zadataka. Vi bi da ste student koji bi da provule godine bez izlaženja na ispit, e pa to EU ne dozvoljava.
  (Marsijanac, 6. februar 2018 14:03)

  # Link komentara

 30. Da smo neka drzava a ne sprdnja trebao bi se raspise referendum sa pitanjem da li gradjani srbije uopste hoce u EU?
  Evo ja kao neko ko je bio pre 10-15 godina proevropski nastrojen sam postao evroskeptik i glasao bi protiv ulaska. Cemu?
  (Citizen X, 6. februar 2018 13:59)

  # Link komentara

 31. Pogresno je Junker shvatio, jer samo politicari zele u EU, ja sigurno ne zelim.
  (Milan, 6. februar 2018 10:57)

  Zašto? Svi osim nas su tamo. Svi su razvijeniji od nas. Svi bolje žive od nas. Svi imaju uređenije države od nas. Naša deca i oni najsposobniji i najpametniji idu tamo. Tako je pola milijarde ljudi, ovde je manje od 20 miliona. Da ste proveli mesec dana, makar i u Hrvatskoj, ne biste pisali tako.
  (123, 6. februar 2018 13:57)

  # Link komentara

 32. U kontekstu jačanja Rusije, više mi trebamo vama, nego vi nama. Samo tvrdite pazar...
  (Predrag, 06. februar 2018 12:11)

  O kojem ti jačanju Rusije govoriš? Nedavno na B92 članak kako Putin diže minimalac u Rusiji na 165 usd. Ako pak misliš na vojnom planu, tu je istina da Rusija jača, ali ako dođe do rata između EU i Rusije, misliš ozbiljno da će ga Srbija spriječiti?

  Ljudi imate 35 poglavlja. Poglavlja su skup stvari koje morate promjeniti u propisima, zakonima i standardima. Srbija zna šta se nalazi u svim poglavljima i niti ne mora otvoriti poglavlje da napravi reforme. Iz nekog razloga vlasti u Srbiji se ne žuri provesti te reforme i privesti pregovore kraju, ako se Srbiji ne žuri, pa neće se žuriti ni EU. Hrvatska je npr u skoro 2 godine kad je bila blokirana od strane Slovenije provela reforme iz jako puno poglavlja, pa je nakon blokade neka poglavlja otvorila i zatvorila isti dan. Sve je stvar volje, ako volja ne postoji.... bolje je reći tako, a ne mi idemo prema EU.... a ne radimo ništa da tamo stignemo.
   (leptirica, 6. februar 2018 13:57)

  # Link komentara

 33. Ha,ha,a mi kao treba da se radujemo što ćemo biti primljeni u tzv. viskoko društvo.Kakva je ovo budalaština i demagogija sa tom Evropskom Unijom...Zašto neko mora da bude u EU da bi se razvijao?Zar smo toliko nesposobni da nam treba tamo neki tutor uz Brisela da nam govori šta da radimo?Meni se čini da mi srljamo u ropstvo...
  (Svašta..., 06. februar 2018 11:10)

  Ne kapiram vaša pitanja. Pa zar ne vidite da ništa ne proizvodimo što se u svetu traži? Zar ne vidite da su svi pametni i sposobni pobegli u tu EU? Sve je jasno.
  (Hmmm, 6. februar 2018 13:55)

  # Link komentara

 34. Ovo vam je kao kad neko zaboravi DA uradi domaći zadatak , ili odbija pismeni , od čega mu zavisi prolaz u sledeći.razred!
  E sad možemo da se pitamo ko je taj đak što nije mogao , ili jos gore , nije hteo da uradi zadato ?!

  A vi što trabunjate celo vreme da države poput rumunije i bugarske nisu napredovale sednite u auto , pod uslovom da od 300 evra plate uopšte možete nešto da odvojite , i provozajte se kroz navedene države !
  Vec Na ulazu iz mađarske biće te jako iznenađeni !
  (s.nikolić, austrija, 6. februar 2018 13:35)

  Tako je. U okolnim državama se doživi iznenađenje, već zapadnije šok. Nije onako kako piše u novinama, ljudi lepo žive.
  (HiH, 6. februar 2018 13:53)

  # Link komentara

 35. I vi ste pogresno shvatili da Srbija zeli u vasu ucenjivacku EU. Ni mi vas ne zelimo. Sada razlaz...
  (Zurkolomac, 6. februar 2018 13:11)

  Mislim da niste svesni koliko ovaj naš, ionako niski standard, održava EU. Naravno, ratovima su nam krivicom svih učesnika uništili standard, ali trenutno stanje je takvo da se Srbija ekonomski slomila okretanjem leđa EU. Takođe, bez "presije" sa zapada, ovde nastaje vakum koji će da ispune kriminalci i slična bagra. Posle će se ljudi kao vi češkati po glavi tražeći odgovor na pitanje: "Zašto loše živimo, zašto je nebezbedno, zašto moje dete nema posao?" Neulaskom u EU, Srbija ostale na dnu Evrope, slaba, bez mladih. Dalji scenario je poznat.
  (MiM, 6. februar 2018 13:50)

  # Link komentara

 36. @EU ... Odlicno. Mi smo to vama nudili iz ciste ljubaznosti i fer-pleja. Zbogom. Ah da, znate one sve pare, pomoc i olaksice sto vam dajemo svake godine? E pa nema vise, 'razlaz' kako bi vi to rekli. Probajte kod vase brace Rusa, oni 'sigurno' imaju da vam daju...
  Pre nego sto probamo kod "brace" da vidimo koliko su nas kostale te silne pare, pomoc i olaksice sto nam EU daje svake godine ... Cena bombardovanja, otimanje Kosova, ukidanje "juznog toka" koji je trebao Srbiji donositi cca 3 mlrd dolara godisnje samo od tranzita, ispumpavanje novca preko EU-banaka, unistavanje domace industrije ukidanjem carinskih barijera i da ne nabrajam vise. Ovde Rusi nisu ni potrebni za ispravan zakljucak.
  (mikin, 6. februar 2018 13:49)

  # Link komentara

 37. Mentalitet nerada, krađa, pronevjera, korupcije i neslobode se održavao dugo, dugo i nije ga lako riješiti. Nije problem samo u VA i SNS, već je problem mnogo dublji i širi. Borba sa tim lošim stvarima mora da počne odozgo a narod će da slijedi. Narod je često zbog neimaštine prisiljen na kršenje zakona. Pomaci u dobro smjeru su napravljeni ali procese transformacije treba ubrzati. Srbija može bolje.
  (eu, 6. februar 2018 13:03)

  Kako je to zbog nemaštine narod prisiljen na kršenje zakona? Hoćeš da kažeš da ako si siromašan, normalno je da kradeš? Pardon, to se ovde kaže "snalaženje".
  Kakva crna nemaština. Nisi ti video kako izgleda nemaština u Africi i Južnoj Americi. Ovde ne vlada nikakva nemaština već beda duha. Nigde se od nerada tako lepo ne živi kao u Srbiji.
  I stvari nikada ne kreću od gore, nego od dole. Prvo ta "sirotinja" da prestane sa kršenjem zakona, bacanjem djubreta sa terasa i bacanja bombi u Dunav da bi se "prehranila"...pa ćemo shodno tome i birati ljude spram nas samih da nas vode i budu vlast. Vlast je ogledalo naroda. Uvek bilo i biće.
  (Negativni, 6. februar 2018 13:43)

  # Link komentara

 38. ... onda ništa... ostajemo tu gde jesmo... Kad se EU dogovori sama sa sobom, nek se jave...
   (Čvarkov, 6. februar 2018 13:39)

  # Link komentara

 39. I vi ste pogresno shvatili da Srbija zeli u vasu ucenjivacku EU. Ni mi vas ne zelimo. Sada razlaz...
  (Zurkolomac, 6. februar 2018 13:11)

  Odlicno. Mi smo to vama nudili iz ciste ljubaznosti i fer-pleja. Zbogom.
  Ah da, znate one sve pare, pomoc i olaksice sto vam dajemo svake godine? E pa nema vise, 'razlaz' kako bi vi to rekli. Probajte kod vase brace Rusa, oni 'sigurno' imaju da vam daju...
  (EU, 6. februar 2018 13:37)

  # Link komentara

 40. Kažete proći će mi život čekajući. Možda, ali neće vašoj djeci. Zašto oni ne bi imali mogućnost da npr. prve dvije godine završe faks u Beogradu ili Nišu a treću godinu upišu u Barceloni ili Parizu ili Zagrebu ? Sve se prizna što su položili u Bgdu i po potpuno istim uvijetima upisuju treću kao Španjolac u Barci. Zašto bi to uskraćivali svojoj djeci ? Molim suvisli argument ovih koji kažu da im ne treba EU. Nakon odgovora, napisat ću još dvadesetak konkretnih stvari zašto je bolje u EU.
  (primjer, 6. februar 2018 13:36)

  # Link komentara

 41. Ovo vam je kao kad neko zaboravi DA uradi domaći zadatak , ili odbija pismeni , od čega mu zavisi prolaz u sledeći.razred!
  E sad možemo da se pitamo ko je taj đak što nije mogao , ili jos gore , nije hteo da uradi zadato ?!

  A vi što trabunjate celo vreme da države poput rumunije i bugarske nisu napredovale sednite u auto , pod uslovom da od 300 evra plate uopšte možete nešto da odvojite , i provozajte se kroz navedene države !
  Vec Na ulazu iz mađarske biće te jako iznenađeni !
  (s.nikolić, austrija, 6. februar 2018 13:35)

  # Link komentara

 42. Pre cemo mi u evroazijsku uniju...
  (Dacha, 6. februar 2018 13:32)

  # Link komentara

 43. Naravno , kada rešite sve probleme unutar EU , tada ćemo ući ! Znači ..........!
   (Boris Banović, 6. februar 2018 13:30)

  # Link komentara

 44. Koga vise briga za EU, ja ostarah slusajuci istu pricu. To se vec pretvorilo u svojevrsni mazohizam.
   (pribil, 6. februar 2018 13:21)

  # Link komentara

 45. Samo EU je buducnost Srbije ali sa ovakom vlascu se ne ide nigde
   (Nazadni, 6. februar 2018 13:18)

  # Link komentara

 46. Ha,ha,a mi kao treba da se radujemo što ćemo biti primljeni u tzv. viskoko društvo.Kakva je ovo budalaština i demagogija sa tom Evropskom Unijom...Zašto neko mora da bude u EU da bi se razvijao?Zar smo toliko nesposobni da nam treba tamo neki tutor uz Brisela da nam govori šta da radimo?Meni se čini da mi srljamo u ropstvo...
  (Svašta..., 06. februar 2018 11:10)

  Pa, ako se malo osvrnes u proslost i sadasnjost, skontaces da si u pravu. ;)
  (neopterecen, 6. februar 2018 13:18)

  # Link komentara

 47. Tako je, prvo da se reši pitanje granica, čim nam vratite naše Kosovo i Metohiju, odmah raspisujemo referendum za ulazak u EU. Morate i građane Srbije da pitate da li žele da uđu u EU.
   (Zemunac, 6. februar 2018 13:17)

  # Link komentara

 48. Tužna je činjenica da ovim narodima na Balkanu treba proces ulazka u EU da bi napravili uređene države,ali je notorna činjenica da je tako.Ako je moguće bez EU napraviti takvu državu,zašto je nema u ovih zadnjih 27 godina višestranačja.Na ovim prostorima tzv. Zapadnog Balkana ne žive ni Islanđani,ni Norvežani a Boga mi ni Švajcarci,već Blakanci koji su navikli da poslovično izigravaju zakon,kako od običnog malog čovjeka tako da političke elite.Onaj mali gleda da zakine državu pod izgovorom da bi preživio i uz opasku kako svi kradu posebno oni na vlasti.Oni pak na vlasti kradu da bi bili što moćniji i bogatiji i jer su u mogućnosti,jer nema efikasnog mehanizma i nezavisnog pravosuđa koje će ih adekvatno procesuirati i kažnjavati.Tu se onda javlja čitav niz povlašćenih biznismena,tajkuna,mafijaša u sprezi sa političarima i to je ta čuvena burazerska ekonomija,koja je van zakona.To je jedan začarani krug koji je plod mentaliteta i takvi narodi zaista jako teško mogu da naprave ozbiljnu i uređenu državu,bez uslovljavanja u vidu ispunjavanja svih normi i standarda koji treba da ojačaju vladavinu prava i uređenost u svim društveno-ekonomskim oblastima države.Žalosna činjenica ali istinita,dokazana u ovih zadnjih 27 godina.Ako hoćete možemo i ovako definisati,a to je da je EU nužno zlo za sve ove balkanske narode,ukoliko žele da žive u koliko toliko pristojnoj i pravednijoj banana državi.
  (PeruN, 6. februar 2018 13:11)

  # Link komentara

 49. I vi ste pogresno shvatili da Srbija zeli u vasu ucenjivacku EU. Ni mi vas ne zelimo. Sada razlaz...
  (Zurkolomac, 6. februar 2018 13:11)

  # Link komentara

 50. Mentalitet nerada, krađa, pronevjera, korupcije i neslobode se održavao dugo, dugo i nije ga lako riješiti. Nije problem samo u VA i SNS, već je problem mnogo dublji i širi. Borba sa tim lošim stvarima mora da počne odozgo a narod će da slijedi. Narod je često zbog neimaštine prisiljen na kršenje zakona. Pomaci u dobro smjeru su napravljeni ali procese transformacije treba ubrzati. Srbija može bolje.
  (eu, 6. februar 2018 13:03)

  # Link komentara

 51. Neki Srbi nece u EU i to iz cistog inata - kao mala deca. Cak i da se raspadne ta EU (a nece) ostati ce infrastruktura i uredjenija drzava. Ne postoji objektivan razglog zasto Srbija ne bi usla u EU. Da. Postoje Svajcarska, Norveska, Island, ali postoji i razlog zasto nisu usle, no i one uplacuju pare u EU proracun da bi dobile pristup trzistu. Koliko ja vidim Srbija ne uplacuje nista, ali zato veoma voli kada dobija te iste pare od te EU koja se 'raspada'.
  (hm, 6. februar 2018 12:55)

  # Link komentara

 52. @Milan
  Sredi sudstvo, zdravstvo, mito i korupciju, sredi kriminal, sredi celu drzavu pa cemo videti da li ce Srbija uci u EU. Naravno da hoce jer oni hoce normalne clanove, napravili bi neki dogovor u vezi Kosova. Kako vi mislite u EU, a pola Bg-a nema kanalizaciju, nema cistu vodu. Da ne pricamo o ostatku Srbije. Kako mislite kada deca na jugu Srbije nemaju toalete u skolama vec imaju poljske wc-e ispred skole. Kako u EU kada mito i korupcija cvetaju, kako u EU kada cveta partokratija, kako u EU pored toga i da ne nabrajam jos milion problema? Kako ? Ko zeli takvog partnera? Mislis da oni sve to ne vide? Ne poredite Rumuniju i Bugarsku sa Srbijom jer su svakako te zemlje otisle mnogo ispred Srbije kada su usle u EU. A, trebaju im i strateski. Pa nekada smo za te Bugare bili Svajcarska, zadnjih 10 godina Beograd zivi bre od Bugarskih turista, pa i ostatak Srbije. Imamo kao ‘strance’ turiste, a ustvari su to 80% Bugari. A, nekad smo pojam za njih bili. Idite da vidite Sofiju koliko se popravila i koliko se gradi i sto se tice puteva i svega. Srbiji treba EU jer nema industriju, privredu, nema nista bolje receno. Svajcarska moze bez EU jer ima sve to, ima turizam, ima organizaciju, njih zovu stalno, zele ih ali Svajcarci ne zele da placaju slabim drzavama razvijanje, zato Britanci i izlaze. Bas takvim drzavama kao sto je Srbija. Da je Srbija opravdala barem 50% para sto je EU dala bezpovratno, mozda bi nesto razmisli. Ovako videli da guraju pare u rupu bez dna. I ti Rusi i Kinezi takodje gledaju profit, ne sekirajte se. Oni prave pare, zaradjuju. Dodju da zarade. Ko pominje Tursku...Hoce Turska kaze. Draza vam Turska od Evrope? Srecan put u Tursku. Srbija po trenutnom nece u EU barem do 2040. Minimum. Pozdrav
  (kako da ne, 6. februar 2018 12:53)

  # Link komentara

 53. Sasvim OK. Vidimo kako su brojne clanice (da ih ne navodim) resile brojne probleme i postale clanice biblioteke... pricajte tu pricu nekom drugom.
  (mlekadzija, 6. februar 2018 12:52)

  # Link komentara

 54. Ma shvatili smo mi dobro,nego to recite i objasnite ovim nasim politicarima koji izgibose od laganja i laznih tumacenja. Mi sve razumemo.
  (Drzavnik, 6. februar 2018 12:47)

  # Link komentara

 55. Mi smo kao narod nezreli za uredjen i bolji zivot, jer mnogi od nas ne znaju sta je to bolji zivot.Pretili smo Slovencima kako ce da propadnu bez nas, takodje Hrvatima, Rumunima, Madjarima i td.Sada trenutno najgore zivimo i nemamo pojma da povezemo zasto je to tako.Zato ce nam svi najbolji otici, a oni drugi, ce ostati kao zarobljeni u zoni sumraka(istoriji).
  (Djurra, 6. februar 2018 12:44)

  # Link komentara

 56. Jos samo u Srbiji se na EU gleda kao na nesto pozitivno.
  (Nenad, 6. februar 2018 12:44)

  # Link komentara

 57. zasto toliko rasprave u vezi clanstvo u EU i status Kosova ? Meni je sve jasno, Srbija je za clanstvo u EU ali ne po svaku cenu, ako od nas traze priznanje nove drzave na nasu teritoriju onda dovidjenja !
   (goran, 6. februar 2018 12:41)

  # Link komentara

 58. A on misli da će EU postojati još 10-ak god? Kakva zabluda...
   (Branko BG, 6. februar 2018 12:41)

  # Link komentara

 59. I šta neki misle ako uđu u E.U.da će im neko nešto dati i tu je korupcija kao po celom svetu.
  E.U. samo uzima na pr.1000 Evra uzme vrati vam 500 i to zovu pomoć.
  Dragi moji stara srpska poslovica uzdaj se use i u svoje kljuse.
  (Sirius, 6. februar 2018 12:36)

  # Link komentara

 60. Zapadni Balkanci su vec u Evropskoj Uniji. Rade, zive i stvaraju. Da li ce Zapadnie Balkanske zemlje odnosno drzave uci u EU to je na politicarima da odluce.
  (SKOJ, 6. februar 2018 12:30)

  # Link komentara

 61. Pogrešno ste Vi shvatili nas gospodine Junkeru, predsednik Srbije hoće u Evropsku Uniju, a ne i državljani Srbije! Hvala lepo na ponudi, nismo zainteresovani!
  Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (marsovac, 6. februar 2018 11:58)

  Govori u svoje ime jer ti nisi "državljani" već "državljaniN". To je tvoja lična stvar i to ti niko ne sme da oduzme.
  (Prolaznik X, 6. februar 2018 12:29)

  # Link komentara

 62. Pogrešno ste Vi shvatili nas gospodine Junkeru, predsednik Srbije hoće u Evropsku Uniju, a ne i državljani Srbije! Hvala lepo na ponudi, nismo zainteresovani!
  [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (marsovac, 6. februar 2018 11:58)


  Ti ne moraš, ja bih voleo pasoš EU, otvorneo tržište rada, socijalno uređenje, malo dostojanstva i kulture u Srbiji.

  Ali takvi ljudi su nepoželjni izgleda. Zato i odlaze šakom i kapom. Neće botovi nikome zaraditi penziju
  (Bokela, 6. februar 2018 12:25)

  # Link komentara

 63. Ma koga vise to zanima?! prođe nam ceo život čekajuci EU. Koješta!
  (Miloš)

  Pa mogli bi dok cekamo nesto i da radimo na svim poljima koji su oznaceni a vidim da nam trebaju bez ili sa EU, zar ne? tek toliko da nam ne prodje zivot uzalud "cekajuci EU".
  (Filozof, 6. februar 2018 12:22)

  # Link komentara

 64. Mi u RH smo mislili da moramo ispunjavati uvjete koji drugi nisu morali.
  Bugarska i Rumunjska su ekspresno primljene da ne bi pali opet pod utjecaj Rusije, a tek se srušio Varšavski pakt.
  Danas se situacija promijenila, a osim toga Srbija kao i Hrvatska i ostale zemlje koje još nisu u EU ne graniče sa Rusijom.
  Da je Jugoslavija išla u EU naravno da ne bi morala sve ispuniti unaprijed, ali vrijeme se ne može vratiti. Zato rasprave o tome kako je neka zemlja ušla su rasprave što bi bilo kada bi bilo i nemaju nikakva smisla.
  Ako želite u EU morate promijeniti jedno 500 zakona i počet ih sprovoditi. Uz to morate riješiti otvorena pitanja sa drugim zemljama. Sve je to izvedivo za 5 godina.
  Samo ne sa postojećom garniturom političara. Ovi niti su za to sposobni niti to žele sprovesti. Kada na vlast dođe neki novi Đinđić sve će se riješiti vrlo brzo. Samo ne znam koliko će vode Savom do tada proteć.
  (Ivan ZG, 6. februar 2018 12:20)

  # Link komentara

 65. Hvala ali ne hvala. Doviđenja i prijatno.
  (Mare, 6. februar 2018 12:18)

  # Link komentara

 66. Vi što nećete u EU i jako ste ponosni a svoj stav... provozajte se do Madjarske, Češke, Slovačke ili Poljske... ako vam još niko nije rekao te zemlje su 1989 godine bile svetlosne iza nas... a danas?! Kad nemš pojma o nečemu pametnije je ćutati!
   (da i ja nešto kažem..., 6. februar 2018 12:17)

  # Link komentara

 67. Da je borba protiv korupcije, uredjenje drzave i bolja ekonomija bilo zahtevano od starta, mi bi bili bolja drzava. Ali oni su saradnju sa Hagom postavljali kao najbitniji uslov i tu saradnju nagradjivali koracima ka EU ignorisuci stanje u drzavi, uspon korupcije i nedostatak nezavisnog sudstva.
  (Z, 6. februar 2018 12:16)

  # Link komentara

 68. Ovako da bude jasnije - necemo u EU i pustite nas na miru da gradimo svoje zivote i svoju buducnost.
   (Милош, 6. februar 2018 12:13)

  # Link komentara

 69. U kontekstu jačanja Rusije, više mi trebamo vama, nego vi nama. Samo tvrdite pazar...
  (Predrag, 6. februar 2018 12:11)

  # Link komentara

 70. @(marsovac, 6. februar 2018 11:58)

  A što onda državljani Srbije izglasaše tog Predsednika (a i stranku mu pre toga) da vodi državu u EU što je bila važna tačka njegovog (i stranke mu) predizbornog programa? Da nisu možda državljani Srbije oboleli od kolektivne šizofrenije pa namerno izglasavaju (u preko dvotrećinskoj većini) one koji obećavaju da će raditi ono protiv čega su ti državljani?
  (Aleksandar, 6. februar 2018 12:10)

  # Link komentara

 71. Pozdrav iz Bugarske i Rumunije, oni onakvi su vam bili spremni?!!!!! (Nikola, 6. februar 2018 11:33)

  Rumunija i Bugarska su imale iste uslove kao i mi, potrudili su se, i BILI SU spremni. Koji deo od "bili su" ti nije jasan?
  (Sk, 6. februar 2018 12:09)

  # Link komentara

 72. Razumemo mi Vas odlično.
   (Duško, 6. februar 2018 12:03)

  # Link komentara

 73. @A kao drugo,mislim da je Srbiji potreban Referendum za taj ulazak.
  Zna se šta traže ovi iz EU.
  (uefamafia, 6. februar 2018 10:59)

  Evo ja prvi glasam za EU i dajem to sto traze ovi iz EU. Cak i guster sam sebi otkine rep kad shvati da ga koci u daljem zivotu.
  (Igor, 6. februar 2018 12:02)

  # Link komentara

 74. Dok se vi smislite Kina ce toliko da ojaca da ce te ostati bez uticaja.Vec uveliko sire uticaj na Balkanu, a za 10 godina nece biti samo Balkan.
  (Miloš Mihajlović, 6. februar 2018 11:59)

  # Link komentara

 75. Pogrešno ste Vi shvatili nas gospodine Junkeru, predsednik Srbije hoće u Evropsku Uniju, a ne i državljani Srbije! Hvala lepo na ponudi, nismo zainteresovani!
   (marsovac, 6. februar 2018 11:58)

  # Link komentara

 76. pa tako je i rekao onda. sta je sada drugacije?
   (boban, 6. februar 2018 11:54)

  # Link komentara

 77. Ma koga vise to zanima?! prođe nam ceo život čekajuci EU. Koješta!
  (Miloš)

  Mislis prodje nam zivot cekajuci da postanemo uredjena zemlja sa vladavinom prava, gde je korupcija izuzetak a ne pravilo, kraj agresivnoh i neuredjenih odnosa sa SVIM susedima ?
  (velibor, 6. februar 2018 11:53)

  # Link komentara

 78. Vi ste nam probleme napravili.
  (Dejan, 6. februar 2018 11:52)

  # Link komentara

 79. Spanija i Katalonija? Kipar i njegov severni deo? Hrvatska i Slovenija?
  (z, 06. februar 2018 10:53)

  Losi primeri. Spanija nema problema sa svojim granicama. Na Kipru se takodje zna granica i pod punom je kontrolom Kipra. Hrvatska i Slovenija imaju problem sa medjusobnim granicama ali ne i sa spoljnim granicama EU.
  Srbija ne kontrolise svoje juzne granice prema Albaniji.
   (Gazda Dojkan, 6. februar 2018 11:46)

  # Link komentara

 80. Ja spadam u osobe srednjih godina, relativno sam dobrog zdravlja. Što se tiče pameti, ko zna gde sam ali ne treba mi mnogo da prosto zaključim-neću doživeti da kao građanin države Srbije uđem u EU. Jedino ako se prosečni ljudski vek ne produži na 100-200 godina i ako ova zemlja bude nešto sasvim drugo u odnosu na ovo danas.
  (BAKI, 6. februar 2018 11:46)

  # Link komentara

 81. Ne u EU bez Kosova!Kosovo moze dobiti samo autonomiju,nezavisnost NIKAD!
   (riko, 6. februar 2018 11:44)

  # Link komentara

 82. Spanija i Katalonija? Kipar i njegov severni deo? Hrvatska i Slovenija?
  (z, 6. februar 2018 10:53)

  1. spanija je primljena u eu pre svih nedavnih dogadjaja oko katalonije i njene nezavisnosti. to je kao da si pitao kako su primili veliku britaniju kad je skotska imala referendum o nezavisnosti pre koju godinu.

  3. hrvatska i slovenija se spore oko dva sela i imaginarne linije u moru, ne oko ~20% teritorije.

  2. kipar je greska koju su napravili i ne zele da je ponove. pametni ljudi uce na greskama, sto svojim a sto tudjim, dok budale stalno prave iste greske i nadaju se da nece valjda bas svaki put da se desi isto.
  (mrmlj, 6. februar 2018 11:41)

  # Link komentara

 83. Dobro smo shvatili. Nema mesta za nas.
   (pilgrim, 6. februar 2018 11:41)

  # Link komentara

 84. Bas se pitam ko je napravio sve te probleme???
   (Maja, 6. februar 2018 11:38)

  # Link komentara

 85. @(zoran, 6. februar 2018 11:01)
  niko ne tvrdi da je EU savrsena i da nema nikakvih trzavica medju drzavama clanicama, ali reci da MI cekamo da ONI pocnu da funkcionisu NA NORMALNIJOJ OSNOVI mora da je vic dana, u najmanju ruku.

  iskreno, ja bih najvise voleo da mi dovedemo drzavu u red - da sudstvo sudi "ni po babu ni po stricevima", da policija resava zlocine bez uplitanja drzavnog vrha, da drzavna uprava funkcionise bez obzira ko je predsednik/premijer/ministar a ne da svaki od njih menja pola zaposlenih i da sve stoji mesecima pre i posle izbora itd.

  kad to uradimo, mozemo a ne moramo da udjemo u EU, mozemo a ne moramo da se proglasimo za rusku guberniju, mozemo a ne moramo da ponovo pokrecemo pokret nesvrstanih, bas me briga.
  (mrmlj, 6. februar 2018 11:33)

  # Link komentara

 86. Pozdrav iz Bugarske i Rumunije, oni onakvi su vam bili spremni?!!!!!
   (Nikola, 6. februar 2018 11:33)

  # Link komentara

 87. Mi kao narod treba da razumemo da treba da unapredjujemo naše društvo i da svakodnevno rešavamo probleme. Posle nam krivo kada vidimo da druge države napreduju a mi tapkamo u mestu, kukamo i žalimo se na druge, sažaljevajući sebe.
   (Boot, 6. februar 2018 11:33)

  # Link komentara

 88. Procitaste li pretposlednji pasus? Jasnije od toga ne moze!
   (top, 6. februar 2018 11:32)

  # Link komentara

 89. E sad je jasnije!
   (pc,Niš, 6. februar 2018 11:30)

  # Link komentara

 90. Ne, ne... dobro su oni shvatili, nego su krivo preneli informaciju.
  (magistar čović i doktor terzić, 6. februar 2018 11:27)

  # Link komentara

 91. Sa takvim stavom mozete ocekivati blize veze Srbije sa Rusijom i Kinom.

  Hvala dovidjenja.
  (Igor, 6. februar 2018 11:27)

  # Link komentara

 92. Ako necete vi ima ko hoce: Turci,Kinezi,Rusi...
   (Pera Detlic 2, 6. februar 2018 11:27)

  # Link komentara

 93. Потврда Јункерове констатације је Кипар.
   (Лиманац, 6. februar 2018 11:25)

  # Link komentara

 94. Nismo ni shvatili da će biti drugačije, ne znam otkuda ovakve ocene iz Brisela. Mi se ovde ne nadamo ni 2025. ni 2030. godini. Možda neka godina posle ali većina nas koji o tome promišljamo neće biti živa niti mentalno sposobna da o tome više razmišlja pa nam nije ni bitno. Gledamo ovih još deceniju, dve što su ostale da nekako preživimo. Znamo kako su nas zamajavali i znamo da to rade i sada. Nema uzbuđivanja, više me potrese kada nestane rano petkom novina pa nemam tv program za sledeću nedelju.
  (Vlajko, 6. februar 2018 11:13)

  # Link komentara

 95. Ma koga vise to zanima?! prođe nam ceo život čekajuci EU. Koješta!
   (Miloš, 6. februar 2018 11:13)

  # Link komentara

 96. Prvo treba neko da izađe sa real politikom, i da se tačno locira gde je ko, da bi znao koliko treba da pređe i šta da uradi na tom putu i usmerenju. Ovako guske u magli gaču decenijama i nema ni fokusa, ni realnosti, i ono što je bilo potencijala vremenom propada. Mafija je rak rana, ona korumpira državu i zakone i pravosuđe, ekonomiju, i onda lančano razara sve ćelije društva. Ako samo postoji virtuelna i deklarativna politika lepih želja kao i do sada, od tog puta i napretka nema ništa. Samo propale, popljačkane investicije, dugovi, nerealizovani krediti i propast. Radnici po fabrikama bez budućnosti, bez socijalnog programa, staža, plate, sa ogromnim dugovima tranzicije, to je realnost brale.
   (Mediocritical, 6. februar 2018 11:13)

  # Link komentara

 97. Šta sad vučko?! Treba prihvatiti zahteve , doneti zakone, primenjivati te zakone za svakog, pustiti sudstvo da radi nezavisno, prihvatiti odgovornost za svaki debakl... Ali to nama ne ide, jeli?!
   (Google, 6. februar 2018 11:12)

  # Link komentara

 98. A šta su vam Bugarska i Rumunija ispunile?
   (tajmon, 6. februar 2018 11:11)

  # Link komentara

 99. Srbija nece uci u EU ni 2040. godine. Uslov za uslovom, u stvari im Srbija ne treba. Cekaju samo da priznamo tkz. Kosovo i to je to.
  (Milan, 6. februar 2018 11:10)

  # Link komentara

 100. Sve je to politika. Ispunjavanje pustih poglavlja i ovo pa ono i tako u nedogled.
  Sjecam se kad su pribalticke drzave primane u EU ,razgovorao sam sa Litvancima i Estoncima koji nisu mogli razumjeti po kojim osnovama su njihove zemlje primljene u EU. Tih 2000 -ih korupcija i kriminal su vladale zemljama, narod masovno bjezao na Zapad. Svu njihovu industriju pokupovali zapadnjaci, narod bukvalno gladovao. Ali zato su usli u NATO, i cim udjes u NATO, sva vrata ti se otvaraju. Nisu njima otvarali jedno po jedno poglavlje, nego ih ekspresno primali.
   (Alex, 6. februar 2018 11:10)

  # Link komentara

 101. Ha,ha,a mi kao treba da se radujemo što ćemo biti primljeni u tzv. viskoko društvo.Kakva je ovo budalaština i demagogija sa tom Evropskom Unijom...Zašto neko mora da bude u EU da bi se razvijao?Zar smo toliko nesposobni da nam treba tamo neki tutor uz Brisela da nam govori šta da radimo?Meni se čini da mi srljamo u ropstvo...
   (Svašta..., 6. februar 2018 11:10)

  # Link komentara

 102. Ako daješ sve ispite u roku i ne rastežeš apsolventski pet godina diplomirat ćeš ranije, ali ti dekan nikako ne može dati datum kad ćeš diplomirati!
  Hrvatska je u nekih mislim 7 mjeseci otvorila 16 poglavlja a Srbija u 3-4 godine ili koliko već samo 10.
  (Jednostavno, 6. februar 2018 11:10)

  # Link komentara

 103. Не липши магарче... тек кад уђемо биће игранка ...
  (Мики, 6. februar 2018 11:09)

  # Link komentara

 104. Odlicno smo shvatili..
  (Silvija Sokratinipis, 6. februar 2018 11:08)

  # Link komentara

 105. Slovenci i Hrvati nisu resili pitanje granica pre ulaska. Hrvatska nije resila pitanje granica sa BiH, Srbijom. Bugarska i Rumunija u trenutku ulaska nisu bile ni blizu ispunjavanja standarda... pa ipak.
  Uci cemo kada zurka bude gotova, a o dostojanstvu i da ne govorimo.
  Cekaj sta to bese?
  (Gille, 6. februar 2018 11:07)

  # Link komentara

 106. 2007.
  2013.
  2020.
  2025?

  život prodje, EU ne dođe.
   (limeni, 6. februar 2018 11:01)

  # Link komentara

 107. Ja ne bih u EU. Voleo bih stalno da bude da mi bi kao hteli, a oni kao nece jos da nas prime. I tako sve dok se ne raspadnu, ili dok pocnu da funkcionisu na nekim normalnijoj osnovi.
   (zoran, 6. februar 2018 11:01)

  # Link komentara

 108. Molim vas nemojte više da nas ohrabrujete - propadosmo.
  (Doca, 6. februar 2018 10:59)

  # Link komentara

 109. Ahahahahahaa...
  Pa ovo je tragikomedija!
  Kao prvo mislim da će CG prvu uvesti u EU,i to baš 2025.-te ,a nas ko zna kad.
  A kao drugo,mislim da je Srbiji potreban Referendum za taj ulazak.
  Zna se šta traže ovi iz EU.
   (uefamafia, 6. februar 2018 10:59)

  # Link komentara

 110. Srbija treba da postane uredjena drzava zbog sebe na prvom mestu....

  Samo kako ce to da se desi, kad oni koji zasednu na vlast prvo gledaju sopstvene intetese, a za drugo nemaju ni volje, ni vremena, pa cak ni ideje kako da nesto promene.
   (lilly..., 6. februar 2018 10:59)

  # Link komentara

 111. Koje ucene daleko vam lepa kuća,od 2000 slušamo ove pripovetke....
   (Baki, 6. februar 2018 10:59)

  # Link komentara

 112. Ovi sve više i više ucenjuju!!
   (dule27, 6. februar 2018 10:58)

  # Link komentara

 113. Pogresno je Junker shvatio, jer samo politicari zele u EU, ja sigurno ne zelim.
  (Milan, 6. februar 2018 10:57)

  # Link komentara

 114. Aaaa, onda ništa.
   (brza fotografija, 6. februar 2018 10:57)

  # Link komentara

 115. Aman ljudi, pa zar nije u pravu?
  Zar bi ste vi u svoju kucu pustili svakoga, pogotovo ako znate da ne poznaje i ne postuje vasa pravila?
  E sad, da li smo mi u stanju da se kultivisemo je druga prica. S`obzirom kako glasamo, tako nam je kako nam je.
  (Zile, 6. februar 2018 10:55)

  # Link komentara

 116. U slobodnom prevodu 2049 godine...
  (miki, 6. februar 2018 10:54)

  # Link komentara

 117. Pošteno.Sad većinom zavisi od nas.
  (veterinarBG, 6. februar 2018 10:54)

  # Link komentara

 118. Spanija i Katalonija? Kipar i njegov severni deo? Hrvatska i Slovenija?
  (z, 6. februar 2018 10:53)

  # Link komentara