Utorak, 16.01.2018.

23:19

Ubistvo Olivera Ivanovića - šta znamo dosad?

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović preminuo je nakon što je upucan ispred kancelarije u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: B92

Ubistvo Olivera Ivanoviæa - šta znamo dosad? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Milan

pre 6 godina

Nažalost,srpske podele i nejedinstvo su uvek prisutne.Ovo sramno i kukavičko ubistvo Ivanovića je najveća tragedija za njegove sinove i ženu, a i za srpski narod.Ubijen je jedan dobar čovek, hrabar,plemenit,razuman,obrazovan prema kome je učinjena velika nepravda.Znalo se da je životno ugrožen,zašto ga država Srbija nije zaštitila,bez obzira na politička neslaganja.Sada je kasno za sve,a najveći gubitnik je njegova porodica.Mediji se utrkuju ko će više opisati celi događaj.Morali bi u celini ispitati srpsku politiku.Nad srpskim narodom na KiM je izvršen nemerljiv zločin koji i dalje se sprovodi.Teroristi i kriminalci albanski potpomognuti od zapadnih obaveštajnih službi godinama ubijaju naš narod,pale,ruše groblja,siluju,proteruju,nevine hapse i zatvaraju, vade i prodaju ljudske organe,a zvanične srpske institucije samo pozivaju na ljubav,mir i razumevanje.Pa ko je ovde lud?Ja sam za mir,ali oteti KiM i sistematski sprovoditi najstrašnije zločine i teror nad našim srpskim narodom,to govori da moramo radikalno promeniti politiku do tog pitanja.Zna se ko je sve to uradio, pa normalno bi bilo da se počne primenjivati neka nova doktrina u odbrani srpskih interesa.Naša diplomatija mora sve učiniti da se Srbija vojno ojača i da nabavi samo jednu vrstu naoružanja,pa da vidite kako bi se i te kako poštovalo mišljenje Srbije i ne bi nikomo na svetu palo napamet da ponižava Srbiju. Postoji bezbroj suptilnih načina kako se obračunati sa zlikovcima,te prestati sa praznim pričama!

pažljivo

pre 6 godina

Ima nešto neobično u načinu izvršenja. Mislim da je ubica poznavao i poštovao Olivera ili nekog iz njegove porodice, jer je pucao u leđa, da ga ne prepozna i nije želeo da ga naruži "overom" u glavu. Umesto toga je, da bi bio siguran da ga je ubio, gađao u telo više puta nego što je bilo potrebno. Moguće je da ubica nije mlada osoba i da je bar nekad u prošlosti pripadao državnom aparatu sile (policija, vojska, db) - u kombinaciji sa ambivalencijom koju je pokazao, mora biti da je u stanju da potisne sopstvene moralne kočnice i sluša naređenja. Mislim da je verovatnije da je neposredni izvršilac Albanac, bez obzira na to ko je naručilac, jer bi bio pod manje striktnom pažnjom kosovske policije u toku priprema i tokom izvršenja.

Zavisno od dubine zavere i potrebe da se sakrije kuda trag vodi, moguće je da tokom sledećih dana nastradaju oni koji su kupili ili prodali automobil, pištolj, municiju, izvršilac ili neposredni naručilac. Ali ako sam u pravu za profil izvršioca, on je možda prirodno na izmaku svojih dana i saglasan sa sopstvenom likvidacijom, ili namerava da se sam ubije, da izbegne agoniju bolesti, a motiv mu je isplata, kojom zbrinjava naslednike. Ako je on ujedno i lično nabavio sve što je koristio i ako je on jedini poznavao naručioca i sa njim se sastao diskretno, onda je ceo ovaj slučaj teško razmrsiv. Eventualno će saučesnik-vozač odgovarati, ako ga identifikuju i pronađu, ali on verovatno radi sopstvene bezbednosti neće znati ništa što bi bio trag.

Komša

pre 6 godina

Mislim da su Srbi krivi za smrt Olivera Ivanovića ali da ga oni nisu ubili.Pokušaću da objasnim.
Ko je imao korist od ovpg čina?
Korist ima Albanska strana.
Zakuvano je kada su morali da otvore priču o ratnim zločinima.Destabilizovana je sotuacija kada su morali nešto da urade u vezi ZSO.I to tako što su ubistvom Srbina primorali srpsku stranu da prekine pregovore (zamislite da beograd nastavi pregovore,šta će misliti Srbi?).
Još pozivaju BG da se vrati za pregovore - kao oni hoće ali eto Srbi...
Dobili su povod da opet "istražuju" i ispituju po severu Kosova.Da pojačaju prisustvo.
Sa druge strane ne taboravimo da je i kod njih rat izmedju klanova.Da je Volijam Voker odbip da primi odlikovanje od Tačija pominjući novu generaciju političara.
Ubiješ nekog,promešaš karte,izazoveš haos i loviš u mutnom.
Zašto Olivera Ivanovića?
Zato što najmanje boli svaku grupu na vlasti jer nije bio ni sa kim.Da dignu ruku na nekog sa srpske liste ugrozili bi vladu kosova i direktno udarili i na BG.
Ovako su ubili nekoga ko se bunio protiv ponašanja Srba sa srpske liste,bacili kosku Srbima...
Što su Srbi krivi.Pa zato što su satanizovali čoveka,zato što su stvorili jaz izmedju Srba iz SL (Briselskih Srba) i onih drugih.
Srpska lista nije baš miroljubivim metodama primoravala Srbe da se integrišu- setote se lupanja kutija kada su Srbi bojkotovali izbore.
Tu su krivi Srbi.Bukvalno su stvorili mogućnost Albancima da rade šta hoće.

XXL

pre 6 godina

Neko je iskoristio dobar momenat da izvrši ovaj gnusni teroristički atentat na jednog divnog čoveka, a svemu tome su doprinele savršene okolnosti za to. Dakle imamo već punih šest i po godina govora mržnje Režima i režimskih čelnika kao i njihovih Izvršnih odbora kada je u pitanju različitost u mišljenju pogotovo političkom izraženo uvek pred nekakve izbore. Na kraju i njega su kritikovali. Naravno srbima samo sada ostaju podele kako nam je sa vrha poručeno na 'žute' i 'ispravne' - njih. Nama građanima ostaje jedino da slepo ih slušamo ili smo ... izopšteni ...

Direktor Fontane

pre 6 godina

Ovih dana u Srbiji:
- kriminalni obračuni I ubistva svaki dan
- navijačke grupe koje štiti država
- Vulin ratuje
- Patrijarh se klanja Vučiću
- Mira Marković se vraća u Srbiju
- Socijalisti I bivši Radikali, medijski mrak
- Narod se iseljava po okolnim I zapadnim državama
- Besmisleni programi na tv
- Vučić na korak do priznanja nezavisnog Kosova
- Nerazjašnjena ubistva po Srbiji
- Poznati policiji kriminalci se slobodno setaju po drzavi
- Sudije ne postoje
- Policija hapsi pogrešne
- Srbija među šljivama, kupusom I kelerabama
- Mafija nas zajašila
- Ubijaju svakog ko im je na putu
- Matematika danas 1990= 2018

chombe

pre 6 godina

Uvek se zna u policiji ko je ubica, jer tu misterija nema, zna se ko je ciji neprijatelj i zbog cega. Ali, oni koji vode istrage samo dobiju u jednom trenutku STOP sa visih instanci. To stop znaci da prestanu da skupljaju dokaze, a ubicu narvno znaju, ali mu ne mogu nista.

Predrag Cvetanović,Niš

pre 6 godina

Samo jedan siguran trag postoji a to je preporuka Amerima da ne idu na sever KIM.Pošto naši političari nemaju kredibilitet da prozovu imenovane,sumnjam da će se ubice pokojnog Ivanovića ikada saznati a zašto je ubijen pokazaće se uskoro.Pokoj mu duši i saučešće porodici.

Osoba A

pre 6 godina

Na zalost ovo kukavicko ubistvo je dalo jos jedan razlog da se podelimo kao narod na "nase-njihove",izdajnike-patriote","pametne i napredne i glupe i zaostale","prozapadne i proruske"trebali jos??? I dok se mi na raznim portalima prepucavamo i optuzujemo oni koji su najveci krivci se smeju i mozda planiraju kako bi nasu slabost jos bolje iskoristili. Citam razne komentare i razmisljam kakvi smo mi to ljudi.Eksperti smo u svemu kada treba komentarisati nasu tragediju.Vidim vecina(onih za tastaturom) je vec resila ovo ubistvo zna i pocinioca i motiv...Ljudi nemojte da nas ovo ubistvo odvede u jos vece podele,nedaj Boze nesto drugo.Ovo pisem kao obican ,porodican covek koji voli ovu zemlju,koji nije politicki "obojen"i kojem je muka od politicara i bivsih i sadasnjih.Nusic i Sterija bi zaista imali o cemu da pisu.

Virius

pre 6 godina

Znamo da postoji sila koja ne zeli, po svaku cenu, da Balkan postane civilizovan deo Evrope i NATO-a.

Ubistvo Djinđića, državni udar u Cnoj gori, nepoštovanje demokratskih izbora u makedoniji, regrutovanje Dodika da pravi haos u Bosni.....

Sve su to jasni pokazatelji da neko želi haos na Balkanu,a ti neki se predstavljaju kao naša braća.
Uspelo im je sa Milosevicem da razbiju Jugoslaviju,sad pokusavaju slicno.

lajavi krelac

pre 6 godina

Zašto ne sme nijedna tv,niti komentar da se objavi da su to uradili srbi sa severa kosova potpomognuti ruskim obaveštajnim službama kojima je u interesu da prekinu integraciju Srbije u EU i NATO?

Borko

pre 6 godina

Gluposti. Ja sam odličan strelac iz pištolja. Gađao sam iz sličnog pištolja. Nema šanse da neko može ispaliti iz pokreta 4-5 metaka a da meta ostane uspravna, pa zatim da metu overi izbliza sa 1-2 hica. Osim ukoliko nije ubijen izbliza sa rastojanja najviše 4-7 metara pa overen sa 1-2 metra. Ovo ukazuje u postojanje minimum dvojice izvršilaca. Jednog koji je lagano vozio i jednog koji je izašao desetak netara iz auta iz pokreta i iz neposredne blizine ispalio hice. Na vrstu oružja iz kog je ubijen ukazuju otisci udarne igle i ogrebotine izvlakača čaure. Čaure su mogle biti i podmetnute u tom slučaju ubica je ispalio kratak rafal sa leđa obezbedivši da čaure posle ispaljenja završe recimo u platnenom spremniku.

Goran

pre 6 godina

Samoubistvo je bilo iznositi u javnost informaciju da mu preti opasnost od atentata od strane Srba iz KM. Ono za šta je Srbinu potrebno kao motiv da puca u svog sunarodnika je osveta, a albanaci imaju više motiva. Osveta, izazivanje nemira da bi se dalo vremena za prikupljanje glasova za ukidanje suda za ratne zločine OVK, pritisak na Srbe političare u Vladi tkzv K da pristanu na formiranje Vojske na K, opstruiranje Briselskog dijaloga o tome govori i činjenica da je baš toga dana takazan sastanak u Briselu, destabilizaciha vlasti u RS jer takav teroristički akt naši organi neće moći da istražuju jer su sami pristali za i tegraciju Srba u sudstvo K i time rušenje imidža albanaca da samo o i opstriraju Briselski sporazum.

Debeo tepih

pre 6 godina

Ne zna se ništa, osim da je Oliver Ivanović ubijen. O mogućim, najverovatnijim motivima atentata mediji složno ćute, i ćutaće sve dok postoje interesi da tako bude. Ipak, neke naznake mogu se pročitati između redova. S obzirom na zlehudo iskustvo iz marta 2003, i ovaj atentat veoma verovatno će ostati podjednako nerasvetljen.

svedok

pre 6 godina

Poznato je ,preko pinka i informera da je Oliver Ivanović bio na listi za politički odstrel.a evo došao je do liste i za fizićki odstrel.Ako ćemo pošteno ovo je trag koji savesni i pošteni državni tužioci treba najpre da ispitaju.

E.G

pre 6 godina

Još jedno ubistvo... al’ ovog puta loše kalkulisano, zato što šanse su 1 prema 100 da se to fakturiše suprotnoj strani.
Nalogodavci su strašno pogrešili!!!

Hidra

pre 6 godina

Sa sigurnoœću znamo da je upro prstom u lokalne srbe moćnike,i da je ovo potpis srba,jer ovako albanci ne ubijaju.A tek bajka o teroristiĉkom aktu,u to mogu da poveruju samo oni koji veruju da će se pronaçi nalogodavac atentat.

tony

pre 6 godina

...ovo je političko ubistvo koje su izveli profesionalci, nebitno da li su Srbi ili Albanci...pitanje je ko je naredio ubistvo...i ukoliko ne bude političke volje verovatno nikad nećemo saznati ko je naredio ubistvo...kao što ni posle 15 godina neznamo ko je naredio ubistvo Đinđića

Plisat

pre 6 godina

Ko je ubio Ivanovica zna samo Vlada Serbije. On je bio jedini koj se bavio problema obicnih gradjana. Imao jako dobru saradnju sa vladom Kosova, sto vlasti u Beogradu nije se svidelo, isto i kriminalcima u Sever Mitrovice koj su povezani sa vladom Serbije. Djuric za izbore je javno rekao "glas za Ivanovica je glas protiv Srbije". Kosovska vlast nije imao nikakvih razloga da ga ubije, posto je bio jedan od retkih Srbskih lidera u Severu sa kim si mogao normalno da razgovaras....
Sada situacia ce postati jos losa za Srbe u Severu. A vlada Kosova da salje policiju da cisti kriminal, odmah Srbske Vlasti ce pretumaci kao napad na Srbe u Kosovo.

ZastaaNaPolaKoplja

pre 6 godina

Znamo da je ubistvo politicko i znamo da ga je ubila kriminlna banda. Verovatno nikad necemo saznati nesto vise od toga. Saucesce porodici.

Decoooo

pre 6 godina

Treba sacekati da se zavrsi sahrana pa posle toga razgovarati sa njegovom zenom i njemu bliskim ljudima . Oni sigurno znaju odakle mu je pretila najveca opasnost . Niposto ne treba iskljuciti ni Srpsku ni Albansku stranu .

Igor

pre 6 godina

Ivanovića su ubili kriminalci koji rade prljav posao za državnu bezbednost. Najavio je formiranje stranke i izgovorio surovu istinu - da se narod plaši Srba na "našem" delu Kosova. Nažalost, to je izgleda dovoljno da čovek bude ubijen. Đinđić je takođe ubijen nakon otpočinjanja inicijative za rešenje problema Kosova. Po ko zna koji put je Srbin najveći neprijatelj Srbinu, a Kosovo ostaje crna rupa u kojoj bogatstvo stiče ološ. A narod neka se zapita ko i koja stranka rukovodi svim bezbednosnim strukturama u zemlji i na Kosovu.

Kiklop

pre 6 godina

Ma sve se zna! I motiv i ko je organizator. Mislim da je politicko ubistvo i da ce biti slučaj "uspesno rešen" kao i Ćuruvija, gardisti, Panda, Pantić i još mnogi drugi.

aca

pre 6 godina

Ako sam posle ubistva Zorana Djindjica posta potpuno svestan kakva je on bio sansa za evropsku Srbiju (ako to nas narod uopste zeli a ja to ne zelim) bez da sam ga licno pre iz svog ugla unizavao pre i uzdizao posle smrti, sada polako postajem svestan sta mi Srbi gubimo odlaskom Olivera Ivanovica coveka od tvrde reci i coveka koji je zivot posvetio opstanku srpskog naroda na tom teskom zavetu predaka na Kosovu.
Da je imao vremena da deluje i u Srbiji verujem da bi mi posle njegovog normalnog odlsaka bili bar nesto bolji.
Ali eto, nema na politickoj sceni mesta za nekog ko nije secikesa i podrepas.

Nalogodavci njegovog ubistva ce morati svakoga dana da ustanu i lezu do kraja zivota sa mislju da su neljudi i da, kada ostare, strepe od cistilista iako trenutno nisu vernici i da tim parama od sverca i isisavanja Srbije nece kupiti srecu i mir a jos manje cast uz prezime makar im patrijarh sekao slavski kolac u kuci.

Ko bio svestan toga ili ne, Oliver svojim zitijem staje uz Lazara i Milosa, na neki drugi civilizovaniji ali ne manje junacki nacin.

Neka je vecna slava ovom velikom borcu i neka mu je laka zemlja.

Jovan

pre 6 godina

Ljajićeva izjava “šta ćeš više u Mitrovici” je prvorazredni skandal i odslikava stav beogradske politike prema srpskom narodu na Kosovu.

mirko

pre 6 godina

znamo jos i da je pokusaj ukljucivanja rusije u pregovore vetar u ledja onim albanskim savetnicima da rade protiv srpskog naroda, i bez ulaska srbije u nato nema sansi da nas rusi odbrane, jer usput nemaju nikakvu korist.
znamo da ne znamo sta se desilo u racku 99, po meni je to licilo na mafijaski obracun ili otimanje droge.
znamo da je kosovo prema srbiji kao mexico prema usa, u smislu proizvodnje i trgovine drogom.

Bivši glasač i simpatizer sns

pre 6 godina

Mislim da su ga ubili domaći izdajnici i strani plaćenici. Ali teško će se to utvrditi. Realno BG je sav u kamerama od lokala do lokala a fantoma nema a bogme je i i slučaj kantrimen ostao nedorečen. Zato apelujem na lažnog izvoznika mercedesa da ne daje više izjave pune optimizma. Nema na osnovu čega.

Teorija zavere

pre 6 godina

Kolateralna steta...svi brzo peru ruke a ustvari svima ovo odgovara,svi su na dobitku i vlasti bgu i pristini i medjunarodnoj zajednici ali niko nije hteo da puca,pucao je neki olos kriminalni jer je mogao jer su svi to dozvolili,svi su krivi,svi su ga ubili.

ivan

pre 6 godina

Dok je palila sveci za Oliverovu dušu, jedna žena je samo prokomentarisrala: " tuga, jad i čemer ... Mislim da je to definicija za danjasnu Srbiju !!!

Drmr

pre 6 godina

Nije iskljuceno da je saznao nesto sto nije smeo,nesto veoma bitno u celoj kosovskoj prici,nesto sto mozda znaju samo kljucni igraci u celoj ovoj saradi i sa jedne i sa druge strane,i srbi i albanci i naravno veliki brat i da je zato bio posebno zabrinut i povucen zadnjih par dana jer je istina preteska i preopasna i mozda je hteo sve to da iznese i mozda su ga zato ubili jer je ipak bio covek od postenja i ugleda kome bi neko i stvarno poverovao i mozda postavio nezgodna pitanja na nezgodnom mestu i ugrozio tajnost projekta u kojem su svi sami glumci u predstavi koju neko kreira da bi ljude odaljio od istine o tome ko stvarno upravlja ovim svetom i time onemogucio bilo kakav otpor ili revoluciju...

Patriota

pre 6 godina

Ubio ga je isti onaj kriminalni rezim koji je ubio i Djindjica, koji ne zeli da se Srbija dovede u red i udje u NATO i EU. Isti onaj ko je i prognao milion Srba iz Srbije u Evropu i Ameriku. Isti onaj kome je uzor Putinov zlocinacki rezim ili tiranija Kineskog stila. A sve to u nadi da ce u Srbiji probuditi jos malo antizapadnog raspolozenja, kao da nismo dovoljno propatili i kao da nam nije vise muka da kleptokratska klika od Srbije pravi Somaliju i bojno polje za igrariju stranih sila.

tapTAP

pre 6 godina

Do sad ne znamo ništa. Doslovce. Sve smo ovo znali. Sve se iste vijesti vrte a konkretno ništa nema. Sve i da uhvate ubicu, ako ne otkriju nalogodavca ne valja im priča 5 para.

ivica

pre 6 godina

онај ко је наручио ово убиство је у току дана разним медијима доставио више верзија догађаја, вероватно и праву.....
даље раде глуви телефони.....
па теорија завере....
проверен метод : Кенеди, Ђинђић....

djole

pre 6 godina

Pitao ga je 'sto ces vise u Mitrovici?',pa ja cu ti Dacicu odgovorit sto je radio u Mitrovici.Radio je ono sto vi niste,branio je zemlju za koju se nas narod vjekovima borio,branio je svetu zemlju predaka,branio je nasu vjeru kad je najugrozenija,nase ljudi kad su najugrozeniji,eto to je on radio Dacicu,dok ste vi iz fotelja vikali i govorili kao i 90% ostalog stanovnista 'Kosovo je Srbija' on je bio u prve redove i borio se za to Kosovo koje ste vi prodali,ali ne smijete jos to da saopstite i ovako vec izmucenom narodu(mislim na srbe sa kosova).Ali niste samo vi politicari krivi,krivi smo svi mi,jer smo kroz vrijeme i kroz komunizam zaboravili prave vrijednosti nase vjere i nase svete zemlje.Dok ovaj narod ne promijeni svijest i dok svi slozno ne krenemo na Kosovo bice sve gore.Pocivaj u miru srbine!

ljubomir

pre 6 godina

Građani ne znaju ništa , osim onoga što su saznali iz medija ! A iz raznih medija su saznali da su ga Albanci hapsili i držali u zatvoru , a Srbi su ga proglasili za izdajnika i ko zna šta već, iz usta Marka Đurića !

Plisat

pre 6 godina

Ko je ubio Ivanovica zna samo Vlada Serbije. On je bio jedini koj se bavio problema obicnih gradjana. Imao jako dobru saradnju sa vladom Kosova, sto vlasti u Beogradu nije se svidelo, isto i kriminalcima u Sever Mitrovice koj su povezani sa vladom Serbije. Djuric za izbore je javno rekao "glas za Ivanovica je glas protiv Srbije". Kosovska vlast nije imao nikakvih razloga da ga ubije, posto je bio jedan od retkih Srbskih lidera u Severu sa kim si mogao normalno da razgovaras....
Sada situacia ce postati jos losa za Srbe u Severu. A vlada Kosova da salje policiju da cisti kriminal, odmah Srbske Vlasti ce pretumaci kao napad na Srbe u Kosovo.

svedok

pre 6 godina

Poznato je ,preko pinka i informera da je Oliver Ivanović bio na listi za politički odstrel.a evo došao je do liste i za fizićki odstrel.Ako ćemo pošteno ovo je trag koji savesni i pošteni državni tužioci treba najpre da ispitaju.

Patriota

pre 6 godina

Ubio ga je isti onaj kriminalni rezim koji je ubio i Djindjica, koji ne zeli da se Srbija dovede u red i udje u NATO i EU. Isti onaj ko je i prognao milion Srba iz Srbije u Evropu i Ameriku. Isti onaj kome je uzor Putinov zlocinacki rezim ili tiranija Kineskog stila. A sve to u nadi da ce u Srbiji probuditi jos malo antizapadnog raspolozenja, kao da nismo dovoljno propatili i kao da nam nije vise muka da kleptokratska klika od Srbije pravi Somaliju i bojno polje za igrariju stranih sila.

Hidra

pre 6 godina

Sa sigurnoœću znamo da je upro prstom u lokalne srbe moćnike,i da je ovo potpis srba,jer ovako albanci ne ubijaju.A tek bajka o teroristiĉkom aktu,u to mogu da poveruju samo oni koji veruju da će se pronaçi nalogodavac atentat.

ljubomir

pre 6 godina

Građani ne znaju ništa , osim onoga što su saznali iz medija ! A iz raznih medija su saznali da su ga Albanci hapsili i držali u zatvoru , a Srbi su ga proglasili za izdajnika i ko zna šta već, iz usta Marka Đurića !

Igor

pre 6 godina

Ivanovića su ubili kriminalci koji rade prljav posao za državnu bezbednost. Najavio je formiranje stranke i izgovorio surovu istinu - da se narod plaši Srba na "našem" delu Kosova. Nažalost, to je izgleda dovoljno da čovek bude ubijen. Đinđić je takođe ubijen nakon otpočinjanja inicijative za rešenje problema Kosova. Po ko zna koji put je Srbin najveći neprijatelj Srbinu, a Kosovo ostaje crna rupa u kojoj bogatstvo stiče ološ. A narod neka se zapita ko i koja stranka rukovodi svim bezbednosnim strukturama u zemlji i na Kosovu.

lajavi krelac

pre 6 godina

Zašto ne sme nijedna tv,niti komentar da se objavi da su to uradili srbi sa severa kosova potpomognuti ruskim obaveštajnim službama kojima je u interesu da prekinu integraciju Srbije u EU i NATO?

Jovan

pre 6 godina

Ljajićeva izjava “šta ćeš više u Mitrovici” je prvorazredni skandal i odslikava stav beogradske politike prema srpskom narodu na Kosovu.

Kiklop

pre 6 godina

Ma sve se zna! I motiv i ko je organizator. Mislim da je politicko ubistvo i da ce biti slučaj "uspesno rešen" kao i Ćuruvija, gardisti, Panda, Pantić i još mnogi drugi.

ivan

pre 6 godina

Dok je palila sveci za Oliverovu dušu, jedna žena je samo prokomentarisrala: " tuga, jad i čemer ... Mislim da je to definicija za danjasnu Srbiju !!!

aca

pre 6 godina

Ako sam posle ubistva Zorana Djindjica posta potpuno svestan kakva je on bio sansa za evropsku Srbiju (ako to nas narod uopste zeli a ja to ne zelim) bez da sam ga licno pre iz svog ugla unizavao pre i uzdizao posle smrti, sada polako postajem svestan sta mi Srbi gubimo odlaskom Olivera Ivanovica coveka od tvrde reci i coveka koji je zivot posvetio opstanku srpskog naroda na tom teskom zavetu predaka na Kosovu.
Da je imao vremena da deluje i u Srbiji verujem da bi mi posle njegovog normalnog odlsaka bili bar nesto bolji.
Ali eto, nema na politickoj sceni mesta za nekog ko nije secikesa i podrepas.

Nalogodavci njegovog ubistva ce morati svakoga dana da ustanu i lezu do kraja zivota sa mislju da su neljudi i da, kada ostare, strepe od cistilista iako trenutno nisu vernici i da tim parama od sverca i isisavanja Srbije nece kupiti srecu i mir a jos manje cast uz prezime makar im patrijarh sekao slavski kolac u kuci.

Ko bio svestan toga ili ne, Oliver svojim zitijem staje uz Lazara i Milosa, na neki drugi civilizovaniji ali ne manje junacki nacin.

Neka je vecna slava ovom velikom borcu i neka mu je laka zemlja.

E.G

pre 6 godina

Još jedno ubistvo... al’ ovog puta loše kalkulisano, zato što šanse su 1 prema 100 da se to fakturiše suprotnoj strani.
Nalogodavci su strašno pogrešili!!!

Bivši glasač i simpatizer sns

pre 6 godina

Mislim da su ga ubili domaći izdajnici i strani plaćenici. Ali teško će se to utvrditi. Realno BG je sav u kamerama od lokala do lokala a fantoma nema a bogme je i i slučaj kantrimen ostao nedorečen. Zato apelujem na lažnog izvoznika mercedesa da ne daje više izjave pune optimizma. Nema na osnovu čega.

ZastaaNaPolaKoplja

pre 6 godina

Znamo da je ubistvo politicko i znamo da ga je ubila kriminlna banda. Verovatno nikad necemo saznati nesto vise od toga. Saucesce porodici.

Direktor Fontane

pre 6 godina

Ovih dana u Srbiji:
- kriminalni obračuni I ubistva svaki dan
- navijačke grupe koje štiti država
- Vulin ratuje
- Patrijarh se klanja Vučiću
- Mira Marković se vraća u Srbiju
- Socijalisti I bivši Radikali, medijski mrak
- Narod se iseljava po okolnim I zapadnim državama
- Besmisleni programi na tv
- Vučić na korak do priznanja nezavisnog Kosova
- Nerazjašnjena ubistva po Srbiji
- Poznati policiji kriminalci se slobodno setaju po drzavi
- Sudije ne postoje
- Policija hapsi pogrešne
- Srbija među šljivama, kupusom I kelerabama
- Mafija nas zajašila
- Ubijaju svakog ko im je na putu
- Matematika danas 1990= 2018

tony

pre 6 godina

...ovo je političko ubistvo koje su izveli profesionalci, nebitno da li su Srbi ili Albanci...pitanje je ko je naredio ubistvo...i ukoliko ne bude političke volje verovatno nikad nećemo saznati ko je naredio ubistvo...kao što ni posle 15 godina neznamo ko je naredio ubistvo Đinđića

djole

pre 6 godina

Pitao ga je 'sto ces vise u Mitrovici?',pa ja cu ti Dacicu odgovorit sto je radio u Mitrovici.Radio je ono sto vi niste,branio je zemlju za koju se nas narod vjekovima borio,branio je svetu zemlju predaka,branio je nasu vjeru kad je najugrozenija,nase ljudi kad su najugrozeniji,eto to je on radio Dacicu,dok ste vi iz fotelja vikali i govorili kao i 90% ostalog stanovnista 'Kosovo je Srbija' on je bio u prve redove i borio se za to Kosovo koje ste vi prodali,ali ne smijete jos to da saopstite i ovako vec izmucenom narodu(mislim na srbe sa kosova).Ali niste samo vi politicari krivi,krivi smo svi mi,jer smo kroz vrijeme i kroz komunizam zaboravili prave vrijednosti nase vjere i nase svete zemlje.Dok ovaj narod ne promijeni svijest i dok svi slozno ne krenemo na Kosovo bice sve gore.Pocivaj u miru srbine!

Teorija zavere

pre 6 godina

Kolateralna steta...svi brzo peru ruke a ustvari svima ovo odgovara,svi su na dobitku i vlasti bgu i pristini i medjunarodnoj zajednici ali niko nije hteo da puca,pucao je neki olos kriminalni jer je mogao jer su svi to dozvolili,svi su krivi,svi su ga ubili.

ivica

pre 6 godina

онај ко је наручио ово убиство је у току дана разним медијима доставио више верзија догађаја, вероватно и праву.....
даље раде глуви телефони.....
па теорија завере....
проверен метод : Кенеди, Ђинђић....

Borko

pre 6 godina

Gluposti. Ja sam odličan strelac iz pištolja. Gađao sam iz sličnog pištolja. Nema šanse da neko može ispaliti iz pokreta 4-5 metaka a da meta ostane uspravna, pa zatim da metu overi izbliza sa 1-2 hica. Osim ukoliko nije ubijen izbliza sa rastojanja najviše 4-7 metara pa overen sa 1-2 metra. Ovo ukazuje u postojanje minimum dvojice izvršilaca. Jednog koji je lagano vozio i jednog koji je izašao desetak netara iz auta iz pokreta i iz neposredne blizine ispalio hice. Na vrstu oružja iz kog je ubijen ukazuju otisci udarne igle i ogrebotine izvlakača čaure. Čaure su mogle biti i podmetnute u tom slučaju ubica je ispalio kratak rafal sa leđa obezbedivši da čaure posle ispaljenja završe recimo u platnenom spremniku.

Virius

pre 6 godina

Znamo da postoji sila koja ne zeli, po svaku cenu, da Balkan postane civilizovan deo Evrope i NATO-a.

Ubistvo Djinđića, državni udar u Cnoj gori, nepoštovanje demokratskih izbora u makedoniji, regrutovanje Dodika da pravi haos u Bosni.....

Sve su to jasni pokazatelji da neko želi haos na Balkanu,a ti neki se predstavljaju kao naša braća.
Uspelo im je sa Milosevicem da razbiju Jugoslaviju,sad pokusavaju slicno.

Debeo tepih

pre 6 godina

Ne zna se ništa, osim da je Oliver Ivanović ubijen. O mogućim, najverovatnijim motivima atentata mediji složno ćute, i ćutaće sve dok postoje interesi da tako bude. Ipak, neke naznake mogu se pročitati između redova. S obzirom na zlehudo iskustvo iz marta 2003, i ovaj atentat veoma verovatno će ostati podjednako nerasvetljen.

tapTAP

pre 6 godina

Do sad ne znamo ništa. Doslovce. Sve smo ovo znali. Sve se iste vijesti vrte a konkretno ništa nema. Sve i da uhvate ubicu, ako ne otkriju nalogodavca ne valja im priča 5 para.

Drmr

pre 6 godina

Nije iskljuceno da je saznao nesto sto nije smeo,nesto veoma bitno u celoj kosovskoj prici,nesto sto mozda znaju samo kljucni igraci u celoj ovoj saradi i sa jedne i sa druge strane,i srbi i albanci i naravno veliki brat i da je zato bio posebno zabrinut i povucen zadnjih par dana jer je istina preteska i preopasna i mozda je hteo sve to da iznese i mozda su ga zato ubili jer je ipak bio covek od postenja i ugleda kome bi neko i stvarno poverovao i mozda postavio nezgodna pitanja na nezgodnom mestu i ugrozio tajnost projekta u kojem su svi sami glumci u predstavi koju neko kreira da bi ljude odaljio od istine o tome ko stvarno upravlja ovim svetom i time onemogucio bilo kakav otpor ili revoluciju...

Decoooo

pre 6 godina

Treba sacekati da se zavrsi sahrana pa posle toga razgovarati sa njegovom zenom i njemu bliskim ljudima . Oni sigurno znaju odakle mu je pretila najveca opasnost . Niposto ne treba iskljuciti ni Srpsku ni Albansku stranu .

Osoba A

pre 6 godina

Na zalost ovo kukavicko ubistvo je dalo jos jedan razlog da se podelimo kao narod na "nase-njihove",izdajnike-patriote","pametne i napredne i glupe i zaostale","prozapadne i proruske"trebali jos??? I dok se mi na raznim portalima prepucavamo i optuzujemo oni koji su najveci krivci se smeju i mozda planiraju kako bi nasu slabost jos bolje iskoristili. Citam razne komentare i razmisljam kakvi smo mi to ljudi.Eksperti smo u svemu kada treba komentarisati nasu tragediju.Vidim vecina(onih za tastaturom) je vec resila ovo ubistvo zna i pocinioca i motiv...Ljudi nemojte da nas ovo ubistvo odvede u jos vece podele,nedaj Boze nesto drugo.Ovo pisem kao obican ,porodican covek koji voli ovu zemlju,koji nije politicki "obojen"i kojem je muka od politicara i bivsih i sadasnjih.Nusic i Sterija bi zaista imali o cemu da pisu.

mirko

pre 6 godina

znamo jos i da je pokusaj ukljucivanja rusije u pregovore vetar u ledja onim albanskim savetnicima da rade protiv srpskog naroda, i bez ulaska srbije u nato nema sansi da nas rusi odbrane, jer usput nemaju nikakvu korist.
znamo da ne znamo sta se desilo u racku 99, po meni je to licilo na mafijaski obracun ili otimanje droge.
znamo da je kosovo prema srbiji kao mexico prema usa, u smislu proizvodnje i trgovine drogom.

Komša

pre 6 godina

Mislim da su Srbi krivi za smrt Olivera Ivanovića ali da ga oni nisu ubili.Pokušaću da objasnim.
Ko je imao korist od ovpg čina?
Korist ima Albanska strana.
Zakuvano je kada su morali da otvore priču o ratnim zločinima.Destabilizovana je sotuacija kada su morali nešto da urade u vezi ZSO.I to tako što su ubistvom Srbina primorali srpsku stranu da prekine pregovore (zamislite da beograd nastavi pregovore,šta će misliti Srbi?).
Još pozivaju BG da se vrati za pregovore - kao oni hoće ali eto Srbi...
Dobili su povod da opet "istražuju" i ispituju po severu Kosova.Da pojačaju prisustvo.
Sa druge strane ne taboravimo da je i kod njih rat izmedju klanova.Da je Volijam Voker odbip da primi odlikovanje od Tačija pominjući novu generaciju političara.
Ubiješ nekog,promešaš karte,izazoveš haos i loviš u mutnom.
Zašto Olivera Ivanovića?
Zato što najmanje boli svaku grupu na vlasti jer nije bio ni sa kim.Da dignu ruku na nekog sa srpske liste ugrozili bi vladu kosova i direktno udarili i na BG.
Ovako su ubili nekoga ko se bunio protiv ponašanja Srba sa srpske liste,bacili kosku Srbima...
Što su Srbi krivi.Pa zato što su satanizovali čoveka,zato što su stvorili jaz izmedju Srba iz SL (Briselskih Srba) i onih drugih.
Srpska lista nije baš miroljubivim metodama primoravala Srbe da se integrišu- setote se lupanja kutija kada su Srbi bojkotovali izbore.
Tu su krivi Srbi.Bukvalno su stvorili mogućnost Albancima da rade šta hoće.

Goran

pre 6 godina

Samoubistvo je bilo iznositi u javnost informaciju da mu preti opasnost od atentata od strane Srba iz KM. Ono za šta je Srbinu potrebno kao motiv da puca u svog sunarodnika je osveta, a albanaci imaju više motiva. Osveta, izazivanje nemira da bi se dalo vremena za prikupljanje glasova za ukidanje suda za ratne zločine OVK, pritisak na Srbe političare u Vladi tkzv K da pristanu na formiranje Vojske na K, opstruiranje Briselskog dijaloga o tome govori i činjenica da je baš toga dana takazan sastanak u Briselu, destabilizaciha vlasti u RS jer takav teroristički akt naši organi neće moći da istražuju jer su sami pristali za i tegraciju Srba u sudstvo K i time rušenje imidža albanaca da samo o i opstriraju Briselski sporazum.

chombe

pre 6 godina

Uvek se zna u policiji ko je ubica, jer tu misterija nema, zna se ko je ciji neprijatelj i zbog cega. Ali, oni koji vode istrage samo dobiju u jednom trenutku STOP sa visih instanci. To stop znaci da prestanu da skupljaju dokaze, a ubicu narvno znaju, ali mu ne mogu nista.

XXL

pre 6 godina

Neko je iskoristio dobar momenat da izvrši ovaj gnusni teroristički atentat na jednog divnog čoveka, a svemu tome su doprinele savršene okolnosti za to. Dakle imamo već punih šest i po godina govora mržnje Režima i režimskih čelnika kao i njihovih Izvršnih odbora kada je u pitanju različitost u mišljenju pogotovo političkom izraženo uvek pred nekakve izbore. Na kraju i njega su kritikovali. Naravno srbima samo sada ostaju podele kako nam je sa vrha poručeno na 'žute' i 'ispravne' - njih. Nama građanima ostaje jedino da slepo ih slušamo ili smo ... izopšteni ...

pažljivo

pre 6 godina

Ima nešto neobično u načinu izvršenja. Mislim da je ubica poznavao i poštovao Olivera ili nekog iz njegove porodice, jer je pucao u leđa, da ga ne prepozna i nije želeo da ga naruži "overom" u glavu. Umesto toga je, da bi bio siguran da ga je ubio, gađao u telo više puta nego što je bilo potrebno. Moguće je da ubica nije mlada osoba i da je bar nekad u prošlosti pripadao državnom aparatu sile (policija, vojska, db) - u kombinaciji sa ambivalencijom koju je pokazao, mora biti da je u stanju da potisne sopstvene moralne kočnice i sluša naređenja. Mislim da je verovatnije da je neposredni izvršilac Albanac, bez obzira na to ko je naručilac, jer bi bio pod manje striktnom pažnjom kosovske policije u toku priprema i tokom izvršenja.

Zavisno od dubine zavere i potrebe da se sakrije kuda trag vodi, moguće je da tokom sledećih dana nastradaju oni koji su kupili ili prodali automobil, pištolj, municiju, izvršilac ili neposredni naručilac. Ali ako sam u pravu za profil izvršioca, on je možda prirodno na izmaku svojih dana i saglasan sa sopstvenom likvidacijom, ili namerava da se sam ubije, da izbegne agoniju bolesti, a motiv mu je isplata, kojom zbrinjava naslednike. Ako je on ujedno i lično nabavio sve što je koristio i ako je on jedini poznavao naručioca i sa njim se sastao diskretno, onda je ceo ovaj slučaj teško razmrsiv. Eventualno će saučesnik-vozač odgovarati, ako ga identifikuju i pronađu, ali on verovatno radi sopstvene bezbednosti neće znati ništa što bi bio trag.

Milan

pre 6 godina

Nažalost,srpske podele i nejedinstvo su uvek prisutne.Ovo sramno i kukavičko ubistvo Ivanovića je najveća tragedija za njegove sinove i ženu, a i za srpski narod.Ubijen je jedan dobar čovek, hrabar,plemenit,razuman,obrazovan prema kome je učinjena velika nepravda.Znalo se da je životno ugrožen,zašto ga država Srbija nije zaštitila,bez obzira na politička neslaganja.Sada je kasno za sve,a najveći gubitnik je njegova porodica.Mediji se utrkuju ko će više opisati celi događaj.Morali bi u celini ispitati srpsku politiku.Nad srpskim narodom na KiM je izvršen nemerljiv zločin koji i dalje se sprovodi.Teroristi i kriminalci albanski potpomognuti od zapadnih obaveštajnih službi godinama ubijaju naš narod,pale,ruše groblja,siluju,proteruju,nevine hapse i zatvaraju, vade i prodaju ljudske organe,a zvanične srpske institucije samo pozivaju na ljubav,mir i razumevanje.Pa ko je ovde lud?Ja sam za mir,ali oteti KiM i sistematski sprovoditi najstrašnije zločine i teror nad našim srpskim narodom,to govori da moramo radikalno promeniti politiku do tog pitanja.Zna se ko je sve to uradio, pa normalno bi bilo da se počne primenjivati neka nova doktrina u odbrani srpskih interesa.Naša diplomatija mora sve učiniti da se Srbija vojno ojača i da nabavi samo jednu vrstu naoružanja,pa da vidite kako bi se i te kako poštovalo mišljenje Srbije i ne bi nikomo na svetu palo napamet da ponižava Srbiju. Postoji bezbroj suptilnih načina kako se obračunati sa zlikovcima,te prestati sa praznim pričama!

Predrag Cvetanović,Niš

pre 6 godina

Samo jedan siguran trag postoji a to je preporuka Amerima da ne idu na sever KIM.Pošto naši političari nemaju kredibilitet da prozovu imenovane,sumnjam da će se ubice pokojnog Ivanovića ikada saznati a zašto je ubijen pokazaće se uskoro.Pokoj mu duši i saučešće porodici.

ljubomir

pre 6 godina

Građani ne znaju ništa , osim onoga što su saznali iz medija ! A iz raznih medija su saznali da su ga Albanci hapsili i držali u zatvoru , a Srbi su ga proglasili za izdajnika i ko zna šta već, iz usta Marka Đurića !

Direktor Fontane

pre 6 godina

Ovih dana u Srbiji:
- kriminalni obračuni I ubistva svaki dan
- navijačke grupe koje štiti država
- Vulin ratuje
- Patrijarh se klanja Vučiću
- Mira Marković se vraća u Srbiju
- Socijalisti I bivši Radikali, medijski mrak
- Narod se iseljava po okolnim I zapadnim državama
- Besmisleni programi na tv
- Vučić na korak do priznanja nezavisnog Kosova
- Nerazjašnjena ubistva po Srbiji
- Poznati policiji kriminalci se slobodno setaju po drzavi
- Sudije ne postoje
- Policija hapsi pogrešne
- Srbija među šljivama, kupusom I kelerabama
- Mafija nas zajašila
- Ubijaju svakog ko im je na putu
- Matematika danas 1990= 2018

Osoba A

pre 6 godina

Na zalost ovo kukavicko ubistvo je dalo jos jedan razlog da se podelimo kao narod na "nase-njihove",izdajnike-patriote","pametne i napredne i glupe i zaostale","prozapadne i proruske"trebali jos??? I dok se mi na raznim portalima prepucavamo i optuzujemo oni koji su najveci krivci se smeju i mozda planiraju kako bi nasu slabost jos bolje iskoristili. Citam razne komentare i razmisljam kakvi smo mi to ljudi.Eksperti smo u svemu kada treba komentarisati nasu tragediju.Vidim vecina(onih za tastaturom) je vec resila ovo ubistvo zna i pocinioca i motiv...Ljudi nemojte da nas ovo ubistvo odvede u jos vece podele,nedaj Boze nesto drugo.Ovo pisem kao obican ,porodican covek koji voli ovu zemlju,koji nije politicki "obojen"i kojem je muka od politicara i bivsih i sadasnjih.Nusic i Sterija bi zaista imali o cemu da pisu.

Patriota

pre 6 godina

Ubio ga je isti onaj kriminalni rezim koji je ubio i Djindjica, koji ne zeli da se Srbija dovede u red i udje u NATO i EU. Isti onaj ko je i prognao milion Srba iz Srbije u Evropu i Ameriku. Isti onaj kome je uzor Putinov zlocinacki rezim ili tiranija Kineskog stila. A sve to u nadi da ce u Srbiji probuditi jos malo antizapadnog raspolozenja, kao da nismo dovoljno propatili i kao da nam nije vise muka da kleptokratska klika od Srbije pravi Somaliju i bojno polje za igrariju stranih sila.

lajavi krelac

pre 6 godina

Zašto ne sme nijedna tv,niti komentar da se objavi da su to uradili srbi sa severa kosova potpomognuti ruskim obaveštajnim službama kojima je u interesu da prekinu integraciju Srbije u EU i NATO?

ivan

pre 6 godina

Dok je palila sveci za Oliverovu dušu, jedna žena je samo prokomentarisrala: " tuga, jad i čemer ... Mislim da je to definicija za danjasnu Srbiju !!!

Teorija zavere

pre 6 godina

Kolateralna steta...svi brzo peru ruke a ustvari svima ovo odgovara,svi su na dobitku i vlasti bgu i pristini i medjunarodnoj zajednici ali niko nije hteo da puca,pucao je neki olos kriminalni jer je mogao jer su svi to dozvolili,svi su krivi,svi su ga ubili.

mirko

pre 6 godina

znamo jos i da je pokusaj ukljucivanja rusije u pregovore vetar u ledja onim albanskim savetnicima da rade protiv srpskog naroda, i bez ulaska srbije u nato nema sansi da nas rusi odbrane, jer usput nemaju nikakvu korist.
znamo da ne znamo sta se desilo u racku 99, po meni je to licilo na mafijaski obracun ili otimanje droge.
znamo da je kosovo prema srbiji kao mexico prema usa, u smislu proizvodnje i trgovine drogom.

Virius

pre 6 godina

Znamo da postoji sila koja ne zeli, po svaku cenu, da Balkan postane civilizovan deo Evrope i NATO-a.

Ubistvo Djinđića, državni udar u Cnoj gori, nepoštovanje demokratskih izbora u makedoniji, regrutovanje Dodika da pravi haos u Bosni.....

Sve su to jasni pokazatelji da neko želi haos na Balkanu,a ti neki se predstavljaju kao naša braća.
Uspelo im je sa Milosevicem da razbiju Jugoslaviju,sad pokusavaju slicno.

Goran

pre 6 godina

Samoubistvo je bilo iznositi u javnost informaciju da mu preti opasnost od atentata od strane Srba iz KM. Ono za šta je Srbinu potrebno kao motiv da puca u svog sunarodnika je osveta, a albanaci imaju više motiva. Osveta, izazivanje nemira da bi se dalo vremena za prikupljanje glasova za ukidanje suda za ratne zločine OVK, pritisak na Srbe političare u Vladi tkzv K da pristanu na formiranje Vojske na K, opstruiranje Briselskog dijaloga o tome govori i činjenica da je baš toga dana takazan sastanak u Briselu, destabilizaciha vlasti u RS jer takav teroristički akt naši organi neće moći da istražuju jer su sami pristali za i tegraciju Srba u sudstvo K i time rušenje imidža albanaca da samo o i opstriraju Briselski sporazum.

Drmr

pre 6 godina

Nije iskljuceno da je saznao nesto sto nije smeo,nesto veoma bitno u celoj kosovskoj prici,nesto sto mozda znaju samo kljucni igraci u celoj ovoj saradi i sa jedne i sa druge strane,i srbi i albanci i naravno veliki brat i da je zato bio posebno zabrinut i povucen zadnjih par dana jer je istina preteska i preopasna i mozda je hteo sve to da iznese i mozda su ga zato ubili jer je ipak bio covek od postenja i ugleda kome bi neko i stvarno poverovao i mozda postavio nezgodna pitanja na nezgodnom mestu i ugrozio tajnost projekta u kojem su svi sami glumci u predstavi koju neko kreira da bi ljude odaljio od istine o tome ko stvarno upravlja ovim svetom i time onemogucio bilo kakav otpor ili revoluciju...

Debeo tepih

pre 6 godina

Ne zna se ništa, osim da je Oliver Ivanović ubijen. O mogućim, najverovatnijim motivima atentata mediji složno ćute, i ćutaće sve dok postoje interesi da tako bude. Ipak, neke naznake mogu se pročitati između redova. S obzirom na zlehudo iskustvo iz marta 2003, i ovaj atentat veoma verovatno će ostati podjednako nerasvetljen.

Jovan

pre 6 godina

Ljajićeva izjava “šta ćeš više u Mitrovici” je prvorazredni skandal i odslikava stav beogradske politike prema srpskom narodu na Kosovu.

Plisat

pre 6 godina

Ko je ubio Ivanovica zna samo Vlada Serbije. On je bio jedini koj se bavio problema obicnih gradjana. Imao jako dobru saradnju sa vladom Kosova, sto vlasti u Beogradu nije se svidelo, isto i kriminalcima u Sever Mitrovice koj su povezani sa vladom Serbije. Djuric za izbore je javno rekao "glas za Ivanovica je glas protiv Srbije". Kosovska vlast nije imao nikakvih razloga da ga ubije, posto je bio jedan od retkih Srbskih lidera u Severu sa kim si mogao normalno da razgovaras....
Sada situacia ce postati jos losa za Srbe u Severu. A vlada Kosova da salje policiju da cisti kriminal, odmah Srbske Vlasti ce pretumaci kao napad na Srbe u Kosovo.

svedok

pre 6 godina

Poznato je ,preko pinka i informera da je Oliver Ivanović bio na listi za politički odstrel.a evo došao je do liste i za fizićki odstrel.Ako ćemo pošteno ovo je trag koji savesni i pošteni državni tužioci treba najpre da ispitaju.

Decoooo

pre 6 godina

Treba sacekati da se zavrsi sahrana pa posle toga razgovarati sa njegovom zenom i njemu bliskim ljudima . Oni sigurno znaju odakle mu je pretila najveca opasnost . Niposto ne treba iskljuciti ni Srpsku ni Albansku stranu .

aca

pre 6 godina

Ako sam posle ubistva Zorana Djindjica posta potpuno svestan kakva je on bio sansa za evropsku Srbiju (ako to nas narod uopste zeli a ja to ne zelim) bez da sam ga licno pre iz svog ugla unizavao pre i uzdizao posle smrti, sada polako postajem svestan sta mi Srbi gubimo odlaskom Olivera Ivanovica coveka od tvrde reci i coveka koji je zivot posvetio opstanku srpskog naroda na tom teskom zavetu predaka na Kosovu.
Da je imao vremena da deluje i u Srbiji verujem da bi mi posle njegovog normalnog odlsaka bili bar nesto bolji.
Ali eto, nema na politickoj sceni mesta za nekog ko nije secikesa i podrepas.

Nalogodavci njegovog ubistva ce morati svakoga dana da ustanu i lezu do kraja zivota sa mislju da su neljudi i da, kada ostare, strepe od cistilista iako trenutno nisu vernici i da tim parama od sverca i isisavanja Srbije nece kupiti srecu i mir a jos manje cast uz prezime makar im patrijarh sekao slavski kolac u kuci.

Ko bio svestan toga ili ne, Oliver svojim zitijem staje uz Lazara i Milosa, na neki drugi civilizovaniji ali ne manje junacki nacin.

Neka je vecna slava ovom velikom borcu i neka mu je laka zemlja.

Bivši glasač i simpatizer sns

pre 6 godina

Mislim da su ga ubili domaći izdajnici i strani plaćenici. Ali teško će se to utvrditi. Realno BG je sav u kamerama od lokala do lokala a fantoma nema a bogme je i i slučaj kantrimen ostao nedorečen. Zato apelujem na lažnog izvoznika mercedesa da ne daje više izjave pune optimizma. Nema na osnovu čega.

Hidra

pre 6 godina

Sa sigurnoœću znamo da je upro prstom u lokalne srbe moćnike,i da je ovo potpis srba,jer ovako albanci ne ubijaju.A tek bajka o teroristiĉkom aktu,u to mogu da poveruju samo oni koji veruju da će se pronaçi nalogodavac atentat.

Kiklop

pre 6 godina

Ma sve se zna! I motiv i ko je organizator. Mislim da je politicko ubistvo i da ce biti slučaj "uspesno rešen" kao i Ćuruvija, gardisti, Panda, Pantić i još mnogi drugi.

Igor

pre 6 godina

Ivanovića su ubili kriminalci koji rade prljav posao za državnu bezbednost. Najavio je formiranje stranke i izgovorio surovu istinu - da se narod plaši Srba na "našem" delu Kosova. Nažalost, to je izgleda dovoljno da čovek bude ubijen. Đinđić je takođe ubijen nakon otpočinjanja inicijative za rešenje problema Kosova. Po ko zna koji put je Srbin najveći neprijatelj Srbinu, a Kosovo ostaje crna rupa u kojoj bogatstvo stiče ološ. A narod neka se zapita ko i koja stranka rukovodi svim bezbednosnim strukturama u zemlji i na Kosovu.

ZastaaNaPolaKoplja

pre 6 godina

Znamo da je ubistvo politicko i znamo da ga je ubila kriminlna banda. Verovatno nikad necemo saznati nesto vise od toga. Saucesce porodici.

E.G

pre 6 godina

Još jedno ubistvo... al’ ovog puta loše kalkulisano, zato što šanse su 1 prema 100 da se to fakturiše suprotnoj strani.
Nalogodavci su strašno pogrešili!!!

chombe

pre 6 godina

Uvek se zna u policiji ko je ubica, jer tu misterija nema, zna se ko je ciji neprijatelj i zbog cega. Ali, oni koji vode istrage samo dobiju u jednom trenutku STOP sa visih instanci. To stop znaci da prestanu da skupljaju dokaze, a ubicu narvno znaju, ali mu ne mogu nista.

XXL

pre 6 godina

Neko je iskoristio dobar momenat da izvrši ovaj gnusni teroristički atentat na jednog divnog čoveka, a svemu tome su doprinele savršene okolnosti za to. Dakle imamo već punih šest i po godina govora mržnje Režima i režimskih čelnika kao i njihovih Izvršnih odbora kada je u pitanju različitost u mišljenju pogotovo političkom izraženo uvek pred nekakve izbore. Na kraju i njega su kritikovali. Naravno srbima samo sada ostaju podele kako nam je sa vrha poručeno na 'žute' i 'ispravne' - njih. Nama građanima ostaje jedino da slepo ih slušamo ili smo ... izopšteni ...

djole

pre 6 godina

Pitao ga je 'sto ces vise u Mitrovici?',pa ja cu ti Dacicu odgovorit sto je radio u Mitrovici.Radio je ono sto vi niste,branio je zemlju za koju se nas narod vjekovima borio,branio je svetu zemlju predaka,branio je nasu vjeru kad je najugrozenija,nase ljudi kad su najugrozeniji,eto to je on radio Dacicu,dok ste vi iz fotelja vikali i govorili kao i 90% ostalog stanovnista 'Kosovo je Srbija' on je bio u prve redove i borio se za to Kosovo koje ste vi prodali,ali ne smijete jos to da saopstite i ovako vec izmucenom narodu(mislim na srbe sa kosova).Ali niste samo vi politicari krivi,krivi smo svi mi,jer smo kroz vrijeme i kroz komunizam zaboravili prave vrijednosti nase vjere i nase svete zemlje.Dok ovaj narod ne promijeni svijest i dok svi slozno ne krenemo na Kosovo bice sve gore.Pocivaj u miru srbine!

Borko

pre 6 godina

Gluposti. Ja sam odličan strelac iz pištolja. Gađao sam iz sličnog pištolja. Nema šanse da neko može ispaliti iz pokreta 4-5 metaka a da meta ostane uspravna, pa zatim da metu overi izbliza sa 1-2 hica. Osim ukoliko nije ubijen izbliza sa rastojanja najviše 4-7 metara pa overen sa 1-2 metra. Ovo ukazuje u postojanje minimum dvojice izvršilaca. Jednog koji je lagano vozio i jednog koji je izašao desetak netara iz auta iz pokreta i iz neposredne blizine ispalio hice. Na vrstu oružja iz kog je ubijen ukazuju otisci udarne igle i ogrebotine izvlakača čaure. Čaure su mogle biti i podmetnute u tom slučaju ubica je ispalio kratak rafal sa leđa obezbedivši da čaure posle ispaljenja završe recimo u platnenom spremniku.

tony

pre 6 godina

...ovo je političko ubistvo koje su izveli profesionalci, nebitno da li su Srbi ili Albanci...pitanje je ko je naredio ubistvo...i ukoliko ne bude političke volje verovatno nikad nećemo saznati ko je naredio ubistvo...kao što ni posle 15 godina neznamo ko je naredio ubistvo Đinđića

pažljivo

pre 6 godina

Ima nešto neobično u načinu izvršenja. Mislim da je ubica poznavao i poštovao Olivera ili nekog iz njegove porodice, jer je pucao u leđa, da ga ne prepozna i nije želeo da ga naruži "overom" u glavu. Umesto toga je, da bi bio siguran da ga je ubio, gađao u telo više puta nego što je bilo potrebno. Moguće je da ubica nije mlada osoba i da je bar nekad u prošlosti pripadao državnom aparatu sile (policija, vojska, db) - u kombinaciji sa ambivalencijom koju je pokazao, mora biti da je u stanju da potisne sopstvene moralne kočnice i sluša naređenja. Mislim da je verovatnije da je neposredni izvršilac Albanac, bez obzira na to ko je naručilac, jer bi bio pod manje striktnom pažnjom kosovske policije u toku priprema i tokom izvršenja.

Zavisno od dubine zavere i potrebe da se sakrije kuda trag vodi, moguće je da tokom sledećih dana nastradaju oni koji su kupili ili prodali automobil, pištolj, municiju, izvršilac ili neposredni naručilac. Ali ako sam u pravu za profil izvršioca, on je možda prirodno na izmaku svojih dana i saglasan sa sopstvenom likvidacijom, ili namerava da se sam ubije, da izbegne agoniju bolesti, a motiv mu je isplata, kojom zbrinjava naslednike. Ako je on ujedno i lično nabavio sve što je koristio i ako je on jedini poznavao naručioca i sa njim se sastao diskretno, onda je ceo ovaj slučaj teško razmrsiv. Eventualno će saučesnik-vozač odgovarati, ako ga identifikuju i pronađu, ali on verovatno radi sopstvene bezbednosti neće znati ništa što bi bio trag.

ivica

pre 6 godina

онај ко је наручио ово убиство је у току дана разним медијима доставио више верзија догађаја, вероватно и праву.....
даље раде глуви телефони.....
па теорија завере....
проверен метод : Кенеди, Ђинђић....

Komša

pre 6 godina

Mislim da su Srbi krivi za smrt Olivera Ivanovića ali da ga oni nisu ubili.Pokušaću da objasnim.
Ko je imao korist od ovpg čina?
Korist ima Albanska strana.
Zakuvano je kada su morali da otvore priču o ratnim zločinima.Destabilizovana je sotuacija kada su morali nešto da urade u vezi ZSO.I to tako što su ubistvom Srbina primorali srpsku stranu da prekine pregovore (zamislite da beograd nastavi pregovore,šta će misliti Srbi?).
Još pozivaju BG da se vrati za pregovore - kao oni hoće ali eto Srbi...
Dobili su povod da opet "istražuju" i ispituju po severu Kosova.Da pojačaju prisustvo.
Sa druge strane ne taboravimo da je i kod njih rat izmedju klanova.Da je Volijam Voker odbip da primi odlikovanje od Tačija pominjući novu generaciju političara.
Ubiješ nekog,promešaš karte,izazoveš haos i loviš u mutnom.
Zašto Olivera Ivanovića?
Zato što najmanje boli svaku grupu na vlasti jer nije bio ni sa kim.Da dignu ruku na nekog sa srpske liste ugrozili bi vladu kosova i direktno udarili i na BG.
Ovako su ubili nekoga ko se bunio protiv ponašanja Srba sa srpske liste,bacili kosku Srbima...
Što su Srbi krivi.Pa zato što su satanizovali čoveka,zato što su stvorili jaz izmedju Srba iz SL (Briselskih Srba) i onih drugih.
Srpska lista nije baš miroljubivim metodama primoravala Srbe da se integrišu- setote se lupanja kutija kada su Srbi bojkotovali izbore.
Tu su krivi Srbi.Bukvalno su stvorili mogućnost Albancima da rade šta hoće.

tapTAP

pre 6 godina

Do sad ne znamo ništa. Doslovce. Sve smo ovo znali. Sve se iste vijesti vrte a konkretno ništa nema. Sve i da uhvate ubicu, ako ne otkriju nalogodavca ne valja im priča 5 para.

Predrag Cvetanović,Niš

pre 6 godina

Samo jedan siguran trag postoji a to je preporuka Amerima da ne idu na sever KIM.Pošto naši političari nemaju kredibilitet da prozovu imenovane,sumnjam da će se ubice pokojnog Ivanovića ikada saznati a zašto je ubijen pokazaće se uskoro.Pokoj mu duši i saučešće porodici.

Milan

pre 6 godina

Nažalost,srpske podele i nejedinstvo su uvek prisutne.Ovo sramno i kukavičko ubistvo Ivanovića je najveća tragedija za njegove sinove i ženu, a i za srpski narod.Ubijen je jedan dobar čovek, hrabar,plemenit,razuman,obrazovan prema kome je učinjena velika nepravda.Znalo se da je životno ugrožen,zašto ga država Srbija nije zaštitila,bez obzira na politička neslaganja.Sada je kasno za sve,a najveći gubitnik je njegova porodica.Mediji se utrkuju ko će više opisati celi događaj.Morali bi u celini ispitati srpsku politiku.Nad srpskim narodom na KiM je izvršen nemerljiv zločin koji i dalje se sprovodi.Teroristi i kriminalci albanski potpomognuti od zapadnih obaveštajnih službi godinama ubijaju naš narod,pale,ruše groblja,siluju,proteruju,nevine hapse i zatvaraju, vade i prodaju ljudske organe,a zvanične srpske institucije samo pozivaju na ljubav,mir i razumevanje.Pa ko je ovde lud?Ja sam za mir,ali oteti KiM i sistematski sprovoditi najstrašnije zločine i teror nad našim srpskim narodom,to govori da moramo radikalno promeniti politiku do tog pitanja.Zna se ko je sve to uradio, pa normalno bi bilo da se počne primenjivati neka nova doktrina u odbrani srpskih interesa.Naša diplomatija mora sve učiniti da se Srbija vojno ojača i da nabavi samo jednu vrstu naoružanja,pa da vidite kako bi se i te kako poštovalo mišljenje Srbije i ne bi nikomo na svetu palo napamet da ponižava Srbiju. Postoji bezbroj suptilnih načina kako se obračunati sa zlikovcima,te prestati sa praznim pričama!