Petak, 15.12.2017.

19:12

BG: Dečak izboden u tuči osmaka kod škole

Maloletni dečak povređen je “oštrim predmetom” tokom tuče kod Osnovne škole “Vladimir Rolović” u Rakovici, nezvanično saznaje B92.

Izvor: RTS

BG: Deèak izboden u tuèi osmaka kod škole IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

Otac

pre 6 godina

Znam nekoliko slucajeva u kojima su ucestvovala maloletna lica. Ranjavanje i ubistva nozevima, premlacivanje do smrti... Obicno ne odgovaraju ili budu blago kaznjeni, jer su maloletni. I onda vide da su se lagano izvukli i kasnije nastavljaju da ponavljaju incidente. Pod hitno uvesti strozije kazne za maloletnike, pa kada sledeci put budu potezali nozeve neka pomisle da ce im mladost i pola zivota proci na robiji. A najvecu krivicu i odgovornost snose roditelji koji (ni)su vaspitali tu decu. STROZIJE KAZNE ZA MALOLETNE DELIKVENTE

Нина

pre 6 godina

Школе више нису безбедна места уа нашу децу. Поред тога што је обезвређен васпитно - образовни рад, укинуте обавезе у понашању родитељимаби деци, а дата су им сва права која су доректно провисање насиља с циљем да се уништи васпитно - образовни процес.

Draginja

pre 6 godina

Stanujem u Beogradu a radim u Zemunu.Cesto koristim gradski prevoz i to u vreme kad deca idu ili se vracaju iz skola,verovatno osmogodisnjih.Ulaze u autobus nasilno,probijaju se kroz guzvu,guraju i gaze sve oko sebe a jos ako vide slobodno mesto u stanju su da vas sruse samo da sto pre dodju do njega.Danas gledam dve devojcice,sede na sedistu jedna pored druge,podigle noge sa skupim patikama i poduprle naslon sedista ispred,svaka druga rec "j....e" ili "boli me k...c" Neko ih pogleda ali ne rece nista,bolje,ko zna sta bi im uzvratile.
Neki dan ide komsija sa sinom ,dok je otac trazio kljuc za ulazna vrata sin sutnu nogom i ista se otvorise.Otac sav ponosan kako je decko snalaznjiv.
I sad je nama neko drugi kriv sto su nam deca takva,sto smo ih u predskolskom uzrastu raspustili a od skole ocekujemo da sve poprave i stvore od njih primernu decu.

@$+&;

pre 6 godina

Daleko od toga da opravdavam tuce al to je vecini bio sastavni deo odrastanja, da l na fudbalu oko toga da l je bio faul, il oko devojke, nebitno je. 
Al bogami mi nozeve koristili nismo, nit si jurio da prebijes nekog, imala se granica neka. 
Ovo danas sramota.
(ogranicenost, 15. decembar 2017 19:46)

Taman posla daleko, iz prvog reda se opravdavaju tuce! Najvise vilim ovo folira je o viteskim borbama nekada - e, pa, imam dovoljno godina (48) da mogu da kazem da tuca nikada nije sredstvo normalnog sveta. SVI koji su se u tukli u mojoj OS na Vizdovcu postali su kriminalci, a jedan deo uveliko i pokojan. I svaki od njih imao je i tatu koji je bio pun razumevanja za to "vitestvo", pa posle pogibije isao i pricao o velikoj zaveri protiv njegovog dobrog deteta.

OSTAVKA

pre 6 godina

Može li iko više da tvrdi da nemamo generalni problem sa nasiljem u društvu?
Da su krivi Hrvati na derbiju?
Da nemamo krizu kulture?
Da nas politika nije sabila u crnu zemlju?
Da smo u bilo čemu uspeli kao država?

Derbi nije povod za oglašavanje predsednika, ali ovo jeste. Vučiću, ja čekam.

besna glista

pre 6 godina

Velika vecina dece je postala zastrasujuce agresivna. Ovde se vise ne radi o nekolicini nasilnika vec o citavim generacijama koje su fizicki obracun usvojile kao jedini nacin komunikacije. Ukoliko se to usvoji kao norma, a vec se usvojilo, ova zemlja nece imati buducnost.

ArtuDitu

pre 6 godina

A doktor mudro cuti. Ni da zucne o skandalu na derbiju kao i potpuno neefikasnoj policiji koja ako nije umela da spreci nije pokusala ni da prekine makljazu. Ni da se oglasi o ovom incidentu. Znao je sto bi rekli atleticari "da udje u pucanj" i bude prvi koji se obraca javnosti kada su neke druge teme u pitanju. Obicno one sa kojima nema mnogo veze ili kada neko treba da se javno diskredituje.
Nasilje prolazi nekaznjeno, promovise se na svim medijima i sasvim je normalno da deca usvajaju takve oblike ponasanja. Na kraju ce biti nikom nista. Do sledeceg dogadjaja koji ce nas sve iznenaditi i zgroziti. Deci smo omogucili prava ali ne i obaveze i tu je greska.

luda

pre 6 godina

Moram.da se javno izvinim jer sam greskom dok sam citala komentare dotakla onaj minus na komentar ... jadan dečak...
Da zaista jadno dete i zelim mu brz oporavak a za drugog decaka zaista ne znam sta bih rekla ... jadan i on ... nesrecnici .. ova nasa deca rastu u ovoj dno dna drzavi ...

Mira

pre 6 godina

Ko ih vaspitava nije ni cudo. Sve to pametno, vaspitano u svim disciplinama, zna sve i vise nego sto mu treba. Pusenje na ulici i plasticne kese smatra kulturom. Sve sjajne majke i ocevi, najbolji na svetu, kad pocnu da pricaju kako zive za decu i sve im pruzaju suze im na oci udaraju. Niko nema ni gram samokriticnosti, ljudskosti, uvidjavnosti, svesti o zajednistvu. Svako je sebi najpreci a deca hoce da im budu nesto drugo, e ne ide to tako. Znam roditelja koji je smrsao I ostavio pusenje kad je saznao da ce postati otac jer kaze, ne moze da trazi od deteta nesto sto svojim primerom ne pokazuje. Sada sin sa 22 godine leti,odlican student, fin, ispunjen u svemu. Ovakvi su roditelji retki ali o njihovoj deci ne pisu u crnoj hronici.

Shirobon

pre 6 godina

Mitrovic je sa svojim bacanjem banana i koncertom, objasnio srz i mehanizam ovog tuznog i jalovog naroda. Sve je suvisno posle toga komentarisati.

Aleksandar

pre 6 godina

Dajte jos neki rijaliti!!! Pink, Hepi i Informer najvece zlo ove drzave, ubise ljude u pojam. Deca gledaju parove, farme, zadruge, zvezde i zvezdice granda. Idoli su im razne cece, jece, soraje, mace, gastoz, zmaj, nije ni cudo sto se ovo desava, a sve sa blagoslovom velikog poglavice! Tako volim ovu zemlju i zbog toga je nisam napustio, evo javno priznajem da sam idiot

scepanmali

pre 6 godina

Smenite direktora i dajte odeljenskom staresino otkaz, a i uciteljici jer ga nije dobro vaspitala, a i vaspitacici...
(Ministar, 15. decembar 2017 19:43)

Ma, svi su krivi. Samo roditelj nema nikakvu odgovornost. E, sto ste pravili decu kad ste nesposobni i da mislite logicno, a kamoli da vaspitavate decu.

luda

pre 6 godina

Meni je 47 god ... obracam se svojim vrsnjacima i onim starijim
Secate li se vremena kad smo mi pohadjali osnovnu skolu
Nama su ucitelji u kuce dolazili ... obilazili porodice ... o svakom detetu se sve znalo .. u kakvim uslovima zivi ... kakva je porodica
Danas ucitelji ne znaju svoj deci ni ime u odeljenju
Sramota sta smo docekali

93

pre 6 godina

Pre par meseci je bila masovna tuca u Tesli, to je isto Rakovica, stariji vrbuju klince da se loze na FK Rad i tripuju forse, nose nozeve od 6 razreda osnovne.. Zemljo Srbijo

Milan_C

pre 6 godina

Znam da su za stanje u srbiji i svuda po svetu krivi manje vise politicari, sta se tice plata posla i standarda...ali da se za sve krivi njih...kao sto je jedan napisao, da li ce ministar dati ostavku...zasto? Sta je on tu kriv...isto kao da bi trazio ostavku direktora firme BMW, zato sto je jedan idion napravio udes i zbog toga poginula jedna osoba...nevolim politicare ali za sve kriviti njih je glupost

Sale

pre 6 godina

Gledam neki pricaju o drzavi i Vucicu,koga inace ne volim, vezano za ovaj problem. Tuce u skolama je bilo i pre 10 i pre 20 godina, i to jos gorih. Problem je u roditeljima,sve ide iz kuce, da se ja pitam roditelji bi odgovarali i tu nema velike filozofije, ako ne znas da vaspitas dete i pustis da ga vaspitava ulica, onda ne zasluzujes da budes roditelj, i tu izgovora nema.

Kokolo

pre 6 godina

Čemu čuđenje rođaci, pa vrtlog nenormalnosti i pogrešnih odluka u životu se samo malo ubrzao, a đavo došao po svoje. Samo dalje furajte Vučića, rialitije, Cecu, Acu, splavove, menađere, prečice razne, pa se i dalje čudite.

košarka je samo igra

pre 6 godina

Država je kriva i tačka. Dokazano je da se ne mogu izboriti sa huliganima, ponudili su obrazac ponašanja djeci, koja vide da nema sankcija za velike greške. Uz Pink kulturu, šta se može očekivati od ovog društva? Vladari njeguju samoljublje i ništa drugo.

Pera

pre 6 godina

Ne preporučen (-3)
Oni su vaši učenici 24 sata dnevno i ovo isticanje da se to nije dogodilo tokom nastave je sramota za školu i prosvetu uopšte.
(Nenad, 15. decembar 2017 19:34)
Vecu glupost procitao u zivotu nisam!
Znaci profesori treba da prate svoje ucenike kuci, da gledaju sta rade kad izadju iz kuce, da dodju dok su kici da "odmene roditelje"? Roditelji su krivi apsolutno 100%!
Naglasavanje toga da se nije desilo za vreme casova u skoli zapravo jeste kljucni detalj ovde! Ovaj bi ga ubo nozem bilo gde!
Roditelji krivicno da odgovaraju! A ovaj debil, a ne dete, da dobije neki dosije kao psihopata ili tako nesto. Sa 14-15 ubodes nekog nozem u ledja!?

Mirjana K

pre 6 godina

Glad,beda,siromastvo...Sve to proizvodi ovo!!!Deca vape da odrasli nesto ucine,al dzaba!!!Jos glave u pesak zabijamo!!!
(.bb, 15. decembar 2017 20:15)

Meni ovo liči na bahatost i nevaspitanje, al dobro ako je od gladi...Ne znam kako ona deca koja idu peške u školu kilometre, sa parčetom sira i hleba u torbici, ne divljaju. Siti su verovatno i bogati.

jes

pre 6 godina

Vučiću nemoj slučajno da reaguješ na kanale koji propagiraju nasilje, noževe i pištolje pored diskutabilnih žena u svojim spotovima i emisijama. Samo truj omladinu. Nije nam dovoljno.

Mirko

pre 6 godina

Ma kakve veze ima ministar, kakva ostavka ministra, o cemu vi pricate?! Ministar je kriv zato sto neko ocigledno ne zna da vaspita svoje dete i pusti da ga ulica napravi na huligana i vandala, eee moji vi. Roditelje bih ja po kratkom postupku, u paketu sa izvrsiocem ovog dela.

John

pre 6 godina

(Sale, 15. decembar 2017 20:17)

Tuča u školama je uvek bilo, naravno.
Ali u neka druga vremena, to se rešavalo drugačije. Zapravo, samo se rešavalo, jer danas niko ništa ne rešava. Uglavnom se sve završavalo sa direktorom škole koji je bio bog i batina, i koji se brinuo o školi i đacima, umesto kao danas samo o fotelji.

natalija

pre 6 godina

Agresija samo raste... U 2 škole u Nišu tukli vršnjaka letvom na času hemije a u drugoj bacili dimnu bobu....čim neko navrši 12 godina mora krivično da odgovara. To su krivična dela i treba da idu u zatvor (na kazne i prevaspitavanje)....to je prevencija.
Pa u kojoj normalnoj državi deca mogu da koriste (kad im se hoće, i gde hoće 24h) EKSPLOZIV. Jer te tzv petarde nisu ništa drugo do eksploziv. I to traje 27 godina. Evo kao i svake godine danima gde god se krećem Beogradom deca bacaju te eksplozivne naprave i NIKO IH NE KAŽNJAVA. Ako policija neće, nije sposobna, ne sme to da reši (zabrani u praksi) daj da se mi sami građani organizujemo i zavodimo red!

limitedly

pre 6 godina

Dokle vise Srbijooooo????????
Sramota sta se radi,sramota pred Bogom i pred nasim precima...ista stvar u svakom gradu.
Ja sam licno iz Sandzaka i ista je situacija kao i u svakom drugom delu Srbije,kad ste u skoli na razgovoru o bilo kom problemu zvanicnici skole stite svoje dupe tako sto prikrivaju probleme,guraju pod tepih dok deca stradaju...
Dokle vise Srbijo,evropski,nebeski narode...dokle vise????

Marijan

pre 6 godina

Kada bih ja bio roditelj nekoga ko bi uradio ovako nesto, krivio bih sebe i nikoga vise, kakvi ministri kakvi bakraci, price za malu decu. Zna se ko je odgovoran kada se dete vaspitava na takav nacin da postane nasilnik.

Direktor Fontane

pre 6 godina

Kada je u Subotici ubijen lokalni kriminalac Hajčar, onda je ministar policije Stefanović lično došao da vidi šta se desilo.
Kada neko napadne dete u školi ministar se ni ne počeše.

BOBA

pre 6 godina

Sad ide sledeće, na televizije dolaze neke mlade, zgodne, elokventne dame koje rade u raznim ministarstvima i kreće priča: Mi svakodnevno pratimo stanje i probleme vršnjačkog nasilja, istražujemo uzroke koji su pre svega u porodici, mi svakodnevno radimo na suzbijanju vršnjačkog nasilja, mi imamo razne programe u saradnji sa (pa onda dodje nekoliko naziva nekih organizacija na engleskom jeziku), mi smo imali pilot programe u mnogim školskim sredinama uz učešće roditelja, lokalne samouprave, centara za socijalni rad, organizovali smo seminare, tribine, okrugle stolove, radionice i imali smo izuzetne rezultate, upravo sada pripremamo jedan program..... I to je sve, do sledećeg nasilja, povredjivanja i ubistva, a svi primaju lepe plate i ove priče ništa ih ne koštaju a i lepo je pojaviti se u jutarnjem programu ili Bg hronici. Idemo dalje.

Rista

pre 6 godina

Kada sam ja isao u skolu, pre 15 godina, tuca samo u mojoj skoli bilo je svake nedelje, ali se o tome nije pisalo u medijima. Ovo nema veze sa vlasti, ministrom, koji god da je, ovo je problem drustva a pre svega roditelja koji ocigledno nisu sposobni za vaspitanje jednog deteta, te on izraste u vandala.

321

pre 6 godina

Svaki dan ista prica nasilje u skolama. Kad su huligani jaci od drzave , kad su farme i rijaliti programi na tv , nigde obrazovanja sve zatupljeno do zla boga. A roditelji jos gori.

Gde ja živim

pre 6 godina

Alo, ima li nekog, ej, Zemlja zove policiju, sudstvo, sistem neki. Ima li koga? Jeste živi? Radi li neko nešto u ovoj močvari? Jesu li i ovi došli iz Hrvatske? Možda za 5000 evra, ipak su manji. Hoćemo li da se pozabavimo problemima ili da idemo negde i potražimo nekog sposobnijeg u svetu.

Neske86

pre 6 godina

@ Nenad

Imenjace, oni su necija deca 24 sata dnevno! Jel ja treba da znam gde su oni posle 2 popodne ili vikendom, kad ni sami roditelji ne znaju, niti ih je briga? Kad cete vec jednom shvatiti da se deca vaspitavaju kod kuce?

nigde veze

pre 6 godina

Sad ce razredne staresine da kazu kako su iznenadjeni i kako su to po njihovom misljenju dobra deca...
(Mare, 15. decembar 2017 19:21)
Nema to veze sa razrednim staresinama nego sa osnovnim kucnim vaspitanjem.
Deca idu u skolu da nesto nauce, a zna se ko treba da ih vaspitava.

bajkic

pre 6 godina

Ministre, umesto smena direktora i skolskih uniformi - OSTAVKA i to odmah! Ovako se nesto jos nije desavalo dan za danom i rezultat je mera pritisaka za koje je ministar iskljucivo odgovoran (a da ne pomenemo da je i podsticao na nasilje - mora biti da je izbodeni prosto trazio da bude izboden, a onaj od juce premlacen letvama)

BoltonBastard

pre 6 godina

Nama kao narodu jedino preostaje da nemo i u tišini mraka svoje sopstvene propasti posmatramo kako nam biološki ističe vreme postojanja i to će biti kraj nas kao naroda. Zahvaljujem se svima na tome, a posebno ovima danas koji su toliko ubrzali proces kulturno-moralno-duhovnog masakriranja ovog naroda.

marija

pre 6 godina

NE, NE i NE, neću čitati ništa dalje od naslova!!!

Obratite se Željku Mitroviću i Mariću za komentar na ove, gotovo svakodnevne, horore!!!!!!!!!!!!!!
Nisu deca kriva,
krivi smo MI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bitna je, kaže poludeli (od para) Marić, famozna - gledanost,
borba za gledanost,
borba da Mitrović i onaj Marićev gazda kupe još po jedan avion,
a deca,
nebitno!

tuzan

pre 6 godina

Sirota deca, rastu u haoticnoj i propaloj drzavi- u sve siromasnijim porodicama koje se sve slabije hrane. Nasilje im je svuda pred ocima- na ulici, na tv, na stadionima..Deca su najvece zrtve ove korumpirane kvazidrzave.

Alan Ford

pre 6 godina

A ovi prete uvodjenjem upravnika eee...celo drustvo u rasulu i umesto da sredjuju stanje od glave na dole oni bi obrnuto. Nece da može...

ogranicenost

pre 6 godina

Daleko od toga da opravdavam tuce al to je vecini bio sastavni deo odrastanja, da l na fudbalu oko toga da l je bio faul, il oko devojke, nebitno je.
Al bogami mi nozeve koristili nismo, nit si jurio da prebijes nekog, imala se granica neka.
Ovo danas sramota.

tuzan

pre 6 godina

Sirota deca, rastu u haoticnoj i propaloj drzavi- u sve siromasnijim porodicama koje se sve slabije hrane. Nasilje im je svuda pred ocima- na ulici, na tv, na stadionima..Deca su najvece zrtve ove korumpirane kvazidrzave.

BoltonBastard

pre 6 godina

Nama kao narodu jedino preostaje da nemo i u tišini mraka svoje sopstvene propasti posmatramo kako nam biološki ističe vreme postojanja i to će biti kraj nas kao naroda. Zahvaljujem se svima na tome, a posebno ovima danas koji su toliko ubrzali proces kulturno-moralno-duhovnog masakriranja ovog naroda.

marija

pre 6 godina

NE, NE i NE, neću čitati ništa dalje od naslova!!!

Obratite se Željku Mitroviću i Mariću za komentar na ove, gotovo svakodnevne, horore!!!!!!!!!!!!!!
Nisu deca kriva,
krivi smo MI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bitna je, kaže poludeli (od para) Marić, famozna - gledanost,
borba za gledanost,
borba da Mitrović i onaj Marićev gazda kupe još po jedan avion,
a deca,
nebitno!

Direktor Fontane

pre 6 godina

Kada je u Subotici ubijen lokalni kriminalac Hajčar, onda je ministar policije Stefanović lično došao da vidi šta se desilo.
Kada neko napadne dete u školi ministar se ni ne počeše.

Gde ja živim

pre 6 godina

Alo, ima li nekog, ej, Zemlja zove policiju, sudstvo, sistem neki. Ima li koga? Jeste živi? Radi li neko nešto u ovoj močvari? Jesu li i ovi došli iz Hrvatske? Možda za 5000 evra, ipak su manji. Hoćemo li da se pozabavimo problemima ili da idemo negde i potražimo nekog sposobnijeg u svetu.

ogranicenost

pre 6 godina

Daleko od toga da opravdavam tuce al to je vecini bio sastavni deo odrastanja, da l na fudbalu oko toga da l je bio faul, il oko devojke, nebitno je.
Al bogami mi nozeve koristili nismo, nit si jurio da prebijes nekog, imala se granica neka.
Ovo danas sramota.

Neske86

pre 6 godina

@ Nenad

Imenjace, oni su necija deca 24 sata dnevno! Jel ja treba da znam gde su oni posle 2 popodne ili vikendom, kad ni sami roditelji ne znaju, niti ih je briga? Kad cete vec jednom shvatiti da se deca vaspitavaju kod kuce?

nigde veze

pre 6 godina

Sad ce razredne staresine da kazu kako su iznenadjeni i kako su to po njihovom misljenju dobra deca...
(Mare, 15. decembar 2017 19:21)
Nema to veze sa razrednim staresinama nego sa osnovnim kucnim vaspitanjem.
Deca idu u skolu da nesto nauce, a zna se ko treba da ih vaspitava.

košarka je samo igra

pre 6 godina

Država je kriva i tačka. Dokazano je da se ne mogu izboriti sa huliganima, ponudili su obrazac ponašanja djeci, koja vide da nema sankcija za velike greške. Uz Pink kulturu, šta se može očekivati od ovog društva? Vladari njeguju samoljublje i ništa drugo.

BOBA

pre 6 godina

Sad ide sledeće, na televizije dolaze neke mlade, zgodne, elokventne dame koje rade u raznim ministarstvima i kreće priča: Mi svakodnevno pratimo stanje i probleme vršnjačkog nasilja, istražujemo uzroke koji su pre svega u porodici, mi svakodnevno radimo na suzbijanju vršnjačkog nasilja, mi imamo razne programe u saradnji sa (pa onda dodje nekoliko naziva nekih organizacija na engleskom jeziku), mi smo imali pilot programe u mnogim školskim sredinama uz učešće roditelja, lokalne samouprave, centara za socijalni rad, organizovali smo seminare, tribine, okrugle stolove, radionice i imali smo izuzetne rezultate, upravo sada pripremamo jedan program..... I to je sve, do sledećeg nasilja, povredjivanja i ubistva, a svi primaju lepe plate i ove priče ništa ih ne koštaju a i lepo je pojaviti se u jutarnjem programu ili Bg hronici. Idemo dalje.

Shirobon

pre 6 godina

Mitrovic je sa svojim bacanjem banana i koncertom, objasnio srz i mehanizam ovog tuznog i jalovog naroda. Sve je suvisno posle toga komentarisati.

scepanmali

pre 6 godina

Smenite direktora i dajte odeljenskom staresino otkaz, a i uciteljici jer ga nije dobro vaspitala, a i vaspitacici...
(Ministar, 15. decembar 2017 19:43)

Ma, svi su krivi. Samo roditelj nema nikakvu odgovornost. E, sto ste pravili decu kad ste nesposobni i da mislite logicno, a kamoli da vaspitavate decu.

jes

pre 6 godina

Vučiću nemoj slučajno da reaguješ na kanale koji propagiraju nasilje, noževe i pištolje pored diskutabilnih žena u svojim spotovima i emisijama. Samo truj omladinu. Nije nam dovoljno.

Pera

pre 6 godina

Ne preporučen (-3)
Oni su vaši učenici 24 sata dnevno i ovo isticanje da se to nije dogodilo tokom nastave je sramota za školu i prosvetu uopšte.
(Nenad, 15. decembar 2017 19:34)
Vecu glupost procitao u zivotu nisam!
Znaci profesori treba da prate svoje ucenike kuci, da gledaju sta rade kad izadju iz kuce, da dodju dok su kici da "odmene roditelje"? Roditelji su krivi apsolutno 100%!
Naglasavanje toga da se nije desilo za vreme casova u skoli zapravo jeste kljucni detalj ovde! Ovaj bi ga ubo nozem bilo gde!
Roditelji krivicno da odgovaraju! A ovaj debil, a ne dete, da dobije neki dosije kao psihopata ili tako nesto. Sa 14-15 ubodes nekog nozem u ledja!?

321

pre 6 godina

Svaki dan ista prica nasilje u skolama. Kad su huligani jaci od drzave , kad su farme i rijaliti programi na tv , nigde obrazovanja sve zatupljeno do zla boga. A roditelji jos gori.

93

pre 6 godina

Pre par meseci je bila masovna tuca u Tesli, to je isto Rakovica, stariji vrbuju klince da se loze na FK Rad i tripuju forse, nose nozeve od 6 razreda osnovne.. Zemljo Srbijo

Alan Ford

pre 6 godina

A ovi prete uvodjenjem upravnika eee...celo drustvo u rasulu i umesto da sredjuju stanje od glave na dole oni bi obrnuto. Nece da može...

Marijan

pre 6 godina

Kada bih ja bio roditelj nekoga ko bi uradio ovako nesto, krivio bih sebe i nikoga vise, kakvi ministri kakvi bakraci, price za malu decu. Zna se ko je odgovoran kada se dete vaspitava na takav nacin da postane nasilnik.

Mirjana K

pre 6 godina

Glad,beda,siromastvo...Sve to proizvodi ovo!!!Deca vape da odrasli nesto ucine,al dzaba!!!Jos glave u pesak zabijamo!!!
(.bb, 15. decembar 2017 20:15)

Meni ovo liči na bahatost i nevaspitanje, al dobro ako je od gladi...Ne znam kako ona deca koja idu peške u školu kilometre, sa parčetom sira i hleba u torbici, ne divljaju. Siti su verovatno i bogati.

natalija

pre 6 godina

Agresija samo raste... U 2 škole u Nišu tukli vršnjaka letvom na času hemije a u drugoj bacili dimnu bobu....čim neko navrši 12 godina mora krivično da odgovara. To su krivična dela i treba da idu u zatvor (na kazne i prevaspitavanje)....to je prevencija.
Pa u kojoj normalnoj državi deca mogu da koriste (kad im se hoće, i gde hoće 24h) EKSPLOZIV. Jer te tzv petarde nisu ništa drugo do eksploziv. I to traje 27 godina. Evo kao i svake godine danima gde god se krećem Beogradom deca bacaju te eksplozivne naprave i NIKO IH NE KAŽNJAVA. Ako policija neće, nije sposobna, ne sme to da reši (zabrani u praksi) daj da se mi sami građani organizujemo i zavodimo red!

Kokolo

pre 6 godina

Čemu čuđenje rođaci, pa vrtlog nenormalnosti i pogrešnih odluka u životu se samo malo ubrzao, a đavo došao po svoje. Samo dalje furajte Vučića, rialitije, Cecu, Acu, splavove, menađere, prečice razne, pa se i dalje čudite.

bajkic

pre 6 godina

Ministre, umesto smena direktora i skolskih uniformi - OSTAVKA i to odmah! Ovako se nesto jos nije desavalo dan za danom i rezultat je mera pritisaka za koje je ministar iskljucivo odgovoran (a da ne pomenemo da je i podsticao na nasilje - mora biti da je izbodeni prosto trazio da bude izboden, a onaj od juce premlacen letvama)

Aleksandar

pre 6 godina

Dajte jos neki rijaliti!!! Pink, Hepi i Informer najvece zlo ove drzave, ubise ljude u pojam. Deca gledaju parove, farme, zadruge, zvezde i zvezdice granda. Idoli su im razne cece, jece, soraje, mace, gastoz, zmaj, nije ni cudo sto se ovo desava, a sve sa blagoslovom velikog poglavice! Tako volim ovu zemlju i zbog toga je nisam napustio, evo javno priznajem da sam idiot

besna glista

pre 6 godina

Velika vecina dece je postala zastrasujuce agresivna. Ovde se vise ne radi o nekolicini nasilnika vec o citavim generacijama koje su fizicki obracun usvojile kao jedini nacin komunikacije. Ukoliko se to usvoji kao norma, a vec se usvojilo, ova zemlja nece imati buducnost.

OSTAVKA

pre 6 godina

Može li iko više da tvrdi da nemamo generalni problem sa nasiljem u društvu?
Da su krivi Hrvati na derbiju?
Da nemamo krizu kulture?
Da nas politika nije sabila u crnu zemlju?
Da smo u bilo čemu uspeli kao država?

Derbi nije povod za oglašavanje predsednika, ali ovo jeste. Vučiću, ja čekam.

Rista

pre 6 godina

Kada sam ja isao u skolu, pre 15 godina, tuca samo u mojoj skoli bilo je svake nedelje, ali se o tome nije pisalo u medijima. Ovo nema veze sa vlasti, ministrom, koji god da je, ovo je problem drustva a pre svega roditelja koji ocigledno nisu sposobni za vaspitanje jednog deteta, te on izraste u vandala.

John

pre 6 godina

(Sale, 15. decembar 2017 20:17)

Tuča u školama je uvek bilo, naravno.
Ali u neka druga vremena, to se rešavalo drugačije. Zapravo, samo se rešavalo, jer danas niko ništa ne rešava. Uglavnom se sve završavalo sa direktorom škole koji je bio bog i batina, i koji se brinuo o školi i đacima, umesto kao danas samo o fotelji.

limitedly

pre 6 godina

Dokle vise Srbijooooo????????
Sramota sta se radi,sramota pred Bogom i pred nasim precima...ista stvar u svakom gradu.
Ja sam licno iz Sandzaka i ista je situacija kao i u svakom drugom delu Srbije,kad ste u skoli na razgovoru o bilo kom problemu zvanicnici skole stite svoje dupe tako sto prikrivaju probleme,guraju pod tepih dok deca stradaju...
Dokle vise Srbijo,evropski,nebeski narode...dokle vise????

ArtuDitu

pre 6 godina

A doktor mudro cuti. Ni da zucne o skandalu na derbiju kao i potpuno neefikasnoj policiji koja ako nije umela da spreci nije pokusala ni da prekine makljazu. Ni da se oglasi o ovom incidentu. Znao je sto bi rekli atleticari "da udje u pucanj" i bude prvi koji se obraca javnosti kada su neke druge teme u pitanju. Obicno one sa kojima nema mnogo veze ili kada neko treba da se javno diskredituje.
Nasilje prolazi nekaznjeno, promovise se na svim medijima i sasvim je normalno da deca usvajaju takve oblike ponasanja. Na kraju ce biti nikom nista. Do sledeceg dogadjaja koji ce nas sve iznenaditi i zgroziti. Deci smo omogucili prava ali ne i obaveze i tu je greska.

Mira

pre 6 godina

Ko ih vaspitava nije ni cudo. Sve to pametno, vaspitano u svim disciplinama, zna sve i vise nego sto mu treba. Pusenje na ulici i plasticne kese smatra kulturom. Sve sjajne majke i ocevi, najbolji na svetu, kad pocnu da pricaju kako zive za decu i sve im pruzaju suze im na oci udaraju. Niko nema ni gram samokriticnosti, ljudskosti, uvidjavnosti, svesti o zajednistvu. Svako je sebi najpreci a deca hoce da im budu nesto drugo, e ne ide to tako. Znam roditelja koji je smrsao I ostavio pusenje kad je saznao da ce postati otac jer kaze, ne moze da trazi od deteta nesto sto svojim primerom ne pokazuje. Sada sin sa 22 godine leti,odlican student, fin, ispunjen u svemu. Ovakvi su roditelji retki ali o njihovoj deci ne pisu u crnoj hronici.

luda

pre 6 godina

Meni je 47 god ... obracam se svojim vrsnjacima i onim starijim
Secate li se vremena kad smo mi pohadjali osnovnu skolu
Nama su ucitelji u kuce dolazili ... obilazili porodice ... o svakom detetu se sve znalo .. u kakvim uslovima zivi ... kakva je porodica
Danas ucitelji ne znaju svoj deci ni ime u odeljenju
Sramota sta smo docekali

Sale

pre 6 godina

Gledam neki pricaju o drzavi i Vucicu,koga inace ne volim, vezano za ovaj problem. Tuce u skolama je bilo i pre 10 i pre 20 godina, i to jos gorih. Problem je u roditeljima,sve ide iz kuce, da se ja pitam roditelji bi odgovarali i tu nema velike filozofije, ako ne znas da vaspitas dete i pustis da ga vaspitava ulica, onda ne zasluzujes da budes roditelj, i tu izgovora nema.

Mirko

pre 6 godina

Ma kakve veze ima ministar, kakva ostavka ministra, o cemu vi pricate?! Ministar je kriv zato sto neko ocigledno ne zna da vaspita svoje dete i pusti da ga ulica napravi na huligana i vandala, eee moji vi. Roditelje bih ja po kratkom postupku, u paketu sa izvrsiocem ovog dela.

luda

pre 6 godina

Moram.da se javno izvinim jer sam greskom dok sam citala komentare dotakla onaj minus na komentar ... jadan dečak...
Da zaista jadno dete i zelim mu brz oporavak a za drugog decaka zaista ne znam sta bih rekla ... jadan i on ... nesrecnici .. ova nasa deca rastu u ovoj dno dna drzavi ...

Milan_C

pre 6 godina

Znam da su za stanje u srbiji i svuda po svetu krivi manje vise politicari, sta se tice plata posla i standarda...ali da se za sve krivi njih...kao sto je jedan napisao, da li ce ministar dati ostavku...zasto? Sta je on tu kriv...isto kao da bi trazio ostavku direktora firme BMW, zato sto je jedan idion napravio udes i zbog toga poginula jedna osoba...nevolim politicare ali za sve kriviti njih je glupost

Draginja

pre 6 godina

Stanujem u Beogradu a radim u Zemunu.Cesto koristim gradski prevoz i to u vreme kad deca idu ili se vracaju iz skola,verovatno osmogodisnjih.Ulaze u autobus nasilno,probijaju se kroz guzvu,guraju i gaze sve oko sebe a jos ako vide slobodno mesto u stanju su da vas sruse samo da sto pre dodju do njega.Danas gledam dve devojcice,sede na sedistu jedna pored druge,podigle noge sa skupim patikama i poduprle naslon sedista ispred,svaka druga rec "j....e" ili "boli me k...c" Neko ih pogleda ali ne rece nista,bolje,ko zna sta bi im uzvratile.
Neki dan ide komsija sa sinom ,dok je otac trazio kljuc za ulazna vrata sin sutnu nogom i ista se otvorise.Otac sav ponosan kako je decko snalaznjiv.
I sad je nama neko drugi kriv sto su nam deca takva,sto smo ih u predskolskom uzrastu raspustili a od skole ocekujemo da sve poprave i stvore od njih primernu decu.

@$+&;

pre 6 godina

Daleko od toga da opravdavam tuce al to je vecini bio sastavni deo odrastanja, da l na fudbalu oko toga da l je bio faul, il oko devojke, nebitno je. 
Al bogami mi nozeve koristili nismo, nit si jurio da prebijes nekog, imala se granica neka. 
Ovo danas sramota.
(ogranicenost, 15. decembar 2017 19:46)

Taman posla daleko, iz prvog reda se opravdavaju tuce! Najvise vilim ovo folira je o viteskim borbama nekada - e, pa, imam dovoljno godina (48) da mogu da kazem da tuca nikada nije sredstvo normalnog sveta. SVI koji su se u tukli u mojoj OS na Vizdovcu postali su kriminalci, a jedan deo uveliko i pokojan. I svaki od njih imao je i tatu koji je bio pun razumevanja za to "vitestvo", pa posle pogibije isao i pricao o velikoj zaveri protiv njegovog dobrog deteta.

Otac

pre 6 godina

Znam nekoliko slucajeva u kojima su ucestvovala maloletna lica. Ranjavanje i ubistva nozevima, premlacivanje do smrti... Obicno ne odgovaraju ili budu blago kaznjeni, jer su maloletni. I onda vide da su se lagano izvukli i kasnije nastavljaju da ponavljaju incidente. Pod hitno uvesti strozije kazne za maloletnike, pa kada sledeci put budu potezali nozeve neka pomisle da ce im mladost i pola zivota proci na robiji. A najvecu krivicu i odgovornost snose roditelji koji (ni)su vaspitali tu decu. STROZIJE KAZNE ZA MALOLETNE DELIKVENTE

Нина

pre 6 godina

Школе више нису безбедна места уа нашу децу. Поред тога што је обезвређен васпитно - образовни рад, укинуте обавезе у понашању родитељимаби деци, а дата су им сва права која су доректно провисање насиља с циљем да се уништи васпитно - образовни процес.

Milan_C

pre 6 godina

Znam da su za stanje u srbiji i svuda po svetu krivi manje vise politicari, sta se tice plata posla i standarda...ali da se za sve krivi njih...kao sto je jedan napisao, da li ce ministar dati ostavku...zasto? Sta je on tu kriv...isto kao da bi trazio ostavku direktora firme BMW, zato sto je jedan idion napravio udes i zbog toga poginula jedna osoba...nevolim politicare ali za sve kriviti njih je glupost

Mirko

pre 6 godina

Ma kakve veze ima ministar, kakva ostavka ministra, o cemu vi pricate?! Ministar je kriv zato sto neko ocigledno ne zna da vaspita svoje dete i pusti da ga ulica napravi na huligana i vandala, eee moji vi. Roditelje bih ja po kratkom postupku, u paketu sa izvrsiocem ovog dela.

ogranicenost

pre 6 godina

Daleko od toga da opravdavam tuce al to je vecini bio sastavni deo odrastanja, da l na fudbalu oko toga da l je bio faul, il oko devojke, nebitno je.
Al bogami mi nozeve koristili nismo, nit si jurio da prebijes nekog, imala se granica neka.
Ovo danas sramota.

tuzan

pre 6 godina

Sirota deca, rastu u haoticnoj i propaloj drzavi- u sve siromasnijim porodicama koje se sve slabije hrane. Nasilje im je svuda pred ocima- na ulici, na tv, na stadionima..Deca su najvece zrtve ove korumpirane kvazidrzave.

Rista

pre 6 godina

Kada sam ja isao u skolu, pre 15 godina, tuca samo u mojoj skoli bilo je svake nedelje, ali se o tome nije pisalo u medijima. Ovo nema veze sa vlasti, ministrom, koji god da je, ovo je problem drustva a pre svega roditelja koji ocigledno nisu sposobni za vaspitanje jednog deteta, te on izraste u vandala.

Sale

pre 6 godina

Gledam neki pricaju o drzavi i Vucicu,koga inace ne volim, vezano za ovaj problem. Tuce u skolama je bilo i pre 10 i pre 20 godina, i to jos gorih. Problem je u roditeljima,sve ide iz kuce, da se ja pitam roditelji bi odgovarali i tu nema velike filozofije, ako ne znas da vaspitas dete i pustis da ga vaspitava ulica, onda ne zasluzujes da budes roditelj, i tu izgovora nema.

BoltonBastard

pre 6 godina

Nama kao narodu jedino preostaje da nemo i u tišini mraka svoje sopstvene propasti posmatramo kako nam biološki ističe vreme postojanja i to će biti kraj nas kao naroda. Zahvaljujem se svima na tome, a posebno ovima danas koji su toliko ubrzali proces kulturno-moralno-duhovnog masakriranja ovog naroda.

Marijan

pre 6 godina

Kada bih ja bio roditelj nekoga ko bi uradio ovako nesto, krivio bih sebe i nikoga vise, kakvi ministri kakvi bakraci, price za malu decu. Zna se ko je odgovoran kada se dete vaspitava na takav nacin da postane nasilnik.

luda

pre 6 godina

Meni je 47 god ... obracam se svojim vrsnjacima i onim starijim
Secate li se vremena kad smo mi pohadjali osnovnu skolu
Nama su ucitelji u kuce dolazili ... obilazili porodice ... o svakom detetu se sve znalo .. u kakvim uslovima zivi ... kakva je porodica
Danas ucitelji ne znaju svoj deci ni ime u odeljenju
Sramota sta smo docekali

jes

pre 6 godina

Vučiću nemoj slučajno da reaguješ na kanale koji propagiraju nasilje, noževe i pištolje pored diskutabilnih žena u svojim spotovima i emisijama. Samo truj omladinu. Nije nam dovoljno.

scepanmali

pre 6 godina

Smenite direktora i dajte odeljenskom staresino otkaz, a i uciteljici jer ga nije dobro vaspitala, a i vaspitacici...
(Ministar, 15. decembar 2017 19:43)

Ma, svi su krivi. Samo roditelj nema nikakvu odgovornost. E, sto ste pravili decu kad ste nesposobni i da mislite logicno, a kamoli da vaspitavate decu.

nigde veze

pre 6 godina

Sad ce razredne staresine da kazu kako su iznenadjeni i kako su to po njihovom misljenju dobra deca...
(Mare, 15. decembar 2017 19:21)
Nema to veze sa razrednim staresinama nego sa osnovnim kucnim vaspitanjem.
Deca idu u skolu da nesto nauce, a zna se ko treba da ih vaspitava.

bajkic

pre 6 godina

Ministre, umesto smena direktora i skolskih uniformi - OSTAVKA i to odmah! Ovako se nesto jos nije desavalo dan za danom i rezultat je mera pritisaka za koje je ministar iskljucivo odgovoran (a da ne pomenemo da je i podsticao na nasilje - mora biti da je izbodeni prosto trazio da bude izboden, a onaj od juce premlacen letvama)

Mirjana K

pre 6 godina

Glad,beda,siromastvo...Sve to proizvodi ovo!!!Deca vape da odrasli nesto ucine,al dzaba!!!Jos glave u pesak zabijamo!!!
(.bb, 15. decembar 2017 20:15)

Meni ovo liči na bahatost i nevaspitanje, al dobro ako je od gladi...Ne znam kako ona deca koja idu peške u školu kilometre, sa parčetom sira i hleba u torbici, ne divljaju. Siti su verovatno i bogati.

natalija

pre 6 godina

Agresija samo raste... U 2 škole u Nišu tukli vršnjaka letvom na času hemije a u drugoj bacili dimnu bobu....čim neko navrši 12 godina mora krivično da odgovara. To su krivična dela i treba da idu u zatvor (na kazne i prevaspitavanje)....to je prevencija.
Pa u kojoj normalnoj državi deca mogu da koriste (kad im se hoće, i gde hoće 24h) EKSPLOZIV. Jer te tzv petarde nisu ništa drugo do eksploziv. I to traje 27 godina. Evo kao i svake godine danima gde god se krećem Beogradom deca bacaju te eksplozivne naprave i NIKO IH NE KAŽNJAVA. Ako policija neće, nije sposobna, ne sme to da reši (zabrani u praksi) daj da se mi sami građani organizujemo i zavodimo red!

košarka je samo igra

pre 6 godina

Država je kriva i tačka. Dokazano je da se ne mogu izboriti sa huliganima, ponudili su obrazac ponašanja djeci, koja vide da nema sankcija za velike greške. Uz Pink kulturu, šta se može očekivati od ovog društva? Vladari njeguju samoljublje i ništa drugo.

Neske86

pre 6 godina

@ Nenad

Imenjace, oni su necija deca 24 sata dnevno! Jel ja treba da znam gde su oni posle 2 popodne ili vikendom, kad ni sami roditelji ne znaju, niti ih je briga? Kad cete vec jednom shvatiti da se deca vaspitavaju kod kuce?

Aleksandar

pre 6 godina

Dajte jos neki rijaliti!!! Pink, Hepi i Informer najvece zlo ove drzave, ubise ljude u pojam. Deca gledaju parove, farme, zadruge, zvezde i zvezdice granda. Idoli su im razne cece, jece, soraje, mace, gastoz, zmaj, nije ni cudo sto se ovo desava, a sve sa blagoslovom velikog poglavice! Tako volim ovu zemlju i zbog toga je nisam napustio, evo javno priznajem da sam idiot

marija

pre 6 godina

NE, NE i NE, neću čitati ništa dalje od naslova!!!

Obratite se Željku Mitroviću i Mariću za komentar na ove, gotovo svakodnevne, horore!!!!!!!!!!!!!!
Nisu deca kriva,
krivi smo MI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bitna je, kaže poludeli (od para) Marić, famozna - gledanost,
borba za gledanost,
borba da Mitrović i onaj Marićev gazda kupe još po jedan avion,
a deca,
nebitno!

Pera

pre 6 godina

Ne preporučen (-3)
Oni su vaši učenici 24 sata dnevno i ovo isticanje da se to nije dogodilo tokom nastave je sramota za školu i prosvetu uopšte.
(Nenad, 15. decembar 2017 19:34)
Vecu glupost procitao u zivotu nisam!
Znaci profesori treba da prate svoje ucenike kuci, da gledaju sta rade kad izadju iz kuce, da dodju dok su kici da "odmene roditelje"? Roditelji su krivi apsolutno 100%!
Naglasavanje toga da se nije desilo za vreme casova u skoli zapravo jeste kljucni detalj ovde! Ovaj bi ga ubo nozem bilo gde!
Roditelji krivicno da odgovaraju! A ovaj debil, a ne dete, da dobije neki dosije kao psihopata ili tako nesto. Sa 14-15 ubodes nekog nozem u ledja!?

Kokolo

pre 6 godina

Čemu čuđenje rođaci, pa vrtlog nenormalnosti i pogrešnih odluka u životu se samo malo ubrzao, a đavo došao po svoje. Samo dalje furajte Vučića, rialitije, Cecu, Acu, splavove, menađere, prečice razne, pa se i dalje čudite.

BOBA

pre 6 godina

Sad ide sledeće, na televizije dolaze neke mlade, zgodne, elokventne dame koje rade u raznim ministarstvima i kreće priča: Mi svakodnevno pratimo stanje i probleme vršnjačkog nasilja, istražujemo uzroke koji su pre svega u porodici, mi svakodnevno radimo na suzbijanju vršnjačkog nasilja, mi imamo razne programe u saradnji sa (pa onda dodje nekoliko naziva nekih organizacija na engleskom jeziku), mi smo imali pilot programe u mnogim školskim sredinama uz učešće roditelja, lokalne samouprave, centara za socijalni rad, organizovali smo seminare, tribine, okrugle stolove, radionice i imali smo izuzetne rezultate, upravo sada pripremamo jedan program..... I to je sve, do sledećeg nasilja, povredjivanja i ubistva, a svi primaju lepe plate i ove priče ništa ih ne koštaju a i lepo je pojaviti se u jutarnjem programu ili Bg hronici. Idemo dalje.

John

pre 6 godina

(Sale, 15. decembar 2017 20:17)

Tuča u školama je uvek bilo, naravno.
Ali u neka druga vremena, to se rešavalo drugačije. Zapravo, samo se rešavalo, jer danas niko ništa ne rešava. Uglavnom se sve završavalo sa direktorom škole koji je bio bog i batina, i koji se brinuo o školi i đacima, umesto kao danas samo o fotelji.

luda

pre 6 godina

Moram.da se javno izvinim jer sam greskom dok sam citala komentare dotakla onaj minus na komentar ... jadan dečak...
Da zaista jadno dete i zelim mu brz oporavak a za drugog decaka zaista ne znam sta bih rekla ... jadan i on ... nesrecnici .. ova nasa deca rastu u ovoj dno dna drzavi ...

OSTAVKA

pre 6 godina

Može li iko više da tvrdi da nemamo generalni problem sa nasiljem u društvu?
Da su krivi Hrvati na derbiju?
Da nemamo krizu kulture?
Da nas politika nije sabila u crnu zemlju?
Da smo u bilo čemu uspeli kao država?

Derbi nije povod za oglašavanje predsednika, ali ovo jeste. Vučiću, ja čekam.

Shirobon

pre 6 godina

Mitrovic je sa svojim bacanjem banana i koncertom, objasnio srz i mehanizam ovog tuznog i jalovog naroda. Sve je suvisno posle toga komentarisati.

Mira

pre 6 godina

Ko ih vaspitava nije ni cudo. Sve to pametno, vaspitano u svim disciplinama, zna sve i vise nego sto mu treba. Pusenje na ulici i plasticne kese smatra kulturom. Sve sjajne majke i ocevi, najbolji na svetu, kad pocnu da pricaju kako zive za decu i sve im pruzaju suze im na oci udaraju. Niko nema ni gram samokriticnosti, ljudskosti, uvidjavnosti, svesti o zajednistvu. Svako je sebi najpreci a deca hoce da im budu nesto drugo, e ne ide to tako. Znam roditelja koji je smrsao I ostavio pusenje kad je saznao da ce postati otac jer kaze, ne moze da trazi od deteta nesto sto svojim primerom ne pokazuje. Sada sin sa 22 godine leti,odlican student, fin, ispunjen u svemu. Ovakvi su roditelji retki ali o njihovoj deci ne pisu u crnoj hronici.

besna glista

pre 6 godina

Velika vecina dece je postala zastrasujuce agresivna. Ovde se vise ne radi o nekolicini nasilnika vec o citavim generacijama koje su fizicki obracun usvojile kao jedini nacin komunikacije. Ukoliko se to usvoji kao norma, a vec se usvojilo, ova zemlja nece imati buducnost.

Alan Ford

pre 6 godina

A ovi prete uvodjenjem upravnika eee...celo drustvo u rasulu i umesto da sredjuju stanje od glave na dole oni bi obrnuto. Nece da može...

limitedly

pre 6 godina

Dokle vise Srbijooooo????????
Sramota sta se radi,sramota pred Bogom i pred nasim precima...ista stvar u svakom gradu.
Ja sam licno iz Sandzaka i ista je situacija kao i u svakom drugom delu Srbije,kad ste u skoli na razgovoru o bilo kom problemu zvanicnici skole stite svoje dupe tako sto prikrivaju probleme,guraju pod tepih dok deca stradaju...
Dokle vise Srbijo,evropski,nebeski narode...dokle vise????

321

pre 6 godina

Svaki dan ista prica nasilje u skolama. Kad su huligani jaci od drzave , kad su farme i rijaliti programi na tv , nigde obrazovanja sve zatupljeno do zla boga. A roditelji jos gori.

Direktor Fontane

pre 6 godina

Kada je u Subotici ubijen lokalni kriminalac Hajčar, onda je ministar policije Stefanović lično došao da vidi šta se desilo.
Kada neko napadne dete u školi ministar se ni ne počeše.

ArtuDitu

pre 6 godina

A doktor mudro cuti. Ni da zucne o skandalu na derbiju kao i potpuno neefikasnoj policiji koja ako nije umela da spreci nije pokusala ni da prekine makljazu. Ni da se oglasi o ovom incidentu. Znao je sto bi rekli atleticari "da udje u pucanj" i bude prvi koji se obraca javnosti kada su neke druge teme u pitanju. Obicno one sa kojima nema mnogo veze ili kada neko treba da se javno diskredituje.
Nasilje prolazi nekaznjeno, promovise se na svim medijima i sasvim je normalno da deca usvajaju takve oblike ponasanja. Na kraju ce biti nikom nista. Do sledeceg dogadjaja koji ce nas sve iznenaditi i zgroziti. Deci smo omogucili prava ali ne i obaveze i tu je greska.

Gde ja živim

pre 6 godina

Alo, ima li nekog, ej, Zemlja zove policiju, sudstvo, sistem neki. Ima li koga? Jeste živi? Radi li neko nešto u ovoj močvari? Jesu li i ovi došli iz Hrvatske? Možda za 5000 evra, ipak su manji. Hoćemo li da se pozabavimo problemima ili da idemo negde i potražimo nekog sposobnijeg u svetu.

@$+&;

pre 6 godina

Daleko od toga da opravdavam tuce al to je vecini bio sastavni deo odrastanja, da l na fudbalu oko toga da l je bio faul, il oko devojke, nebitno je. 
Al bogami mi nozeve koristili nismo, nit si jurio da prebijes nekog, imala se granica neka. 
Ovo danas sramota.
(ogranicenost, 15. decembar 2017 19:46)

Taman posla daleko, iz prvog reda se opravdavaju tuce! Najvise vilim ovo folira je o viteskim borbama nekada - e, pa, imam dovoljno godina (48) da mogu da kazem da tuca nikada nije sredstvo normalnog sveta. SVI koji su se u tukli u mojoj OS na Vizdovcu postali su kriminalci, a jedan deo uveliko i pokojan. I svaki od njih imao je i tatu koji je bio pun razumevanja za to "vitestvo", pa posle pogibije isao i pricao o velikoj zaveri protiv njegovog dobrog deteta.

Нина

pre 6 godina

Школе више нису безбедна места уа нашу децу. Поред тога што је обезвређен васпитно - образовни рад, укинуте обавезе у понашању родитељимаби деци, а дата су им сва права која су доректно провисање насиља с циљем да се уништи васпитно - образовни процес.

93

pre 6 godina

Pre par meseci je bila masovna tuca u Tesli, to je isto Rakovica, stariji vrbuju klince da se loze na FK Rad i tripuju forse, nose nozeve od 6 razreda osnovne.. Zemljo Srbijo

Draginja

pre 6 godina

Stanujem u Beogradu a radim u Zemunu.Cesto koristim gradski prevoz i to u vreme kad deca idu ili se vracaju iz skola,verovatno osmogodisnjih.Ulaze u autobus nasilno,probijaju se kroz guzvu,guraju i gaze sve oko sebe a jos ako vide slobodno mesto u stanju su da vas sruse samo da sto pre dodju do njega.Danas gledam dve devojcice,sede na sedistu jedna pored druge,podigle noge sa skupim patikama i poduprle naslon sedista ispred,svaka druga rec "j....e" ili "boli me k...c" Neko ih pogleda ali ne rece nista,bolje,ko zna sta bi im uzvratile.
Neki dan ide komsija sa sinom ,dok je otac trazio kljuc za ulazna vrata sin sutnu nogom i ista se otvorise.Otac sav ponosan kako je decko snalaznjiv.
I sad je nama neko drugi kriv sto su nam deca takva,sto smo ih u predskolskom uzrastu raspustili a od skole ocekujemo da sve poprave i stvore od njih primernu decu.

Otac

pre 6 godina

Znam nekoliko slucajeva u kojima su ucestvovala maloletna lica. Ranjavanje i ubistva nozevima, premlacivanje do smrti... Obicno ne odgovaraju ili budu blago kaznjeni, jer su maloletni. I onda vide da su se lagano izvukli i kasnije nastavljaju da ponavljaju incidente. Pod hitno uvesti strozije kazne za maloletnike, pa kada sledeci put budu potezali nozeve neka pomisle da ce im mladost i pola zivota proci na robiji. A najvecu krivicu i odgovornost snose roditelji koji (ni)su vaspitali tu decu. STROZIJE KAZNE ZA MALOLETNE DELIKVENTE