Utorak, 12.12.2017.

17:15

"Posle mog sina, ubijeno još devet vojnika zbog Mladića"

Rosa Jakovljević, majka gardiste Dragana Jakovljevića, koji je nastradao u kasarni "Topčider", 5. oktobra 2004, govorila je na Ženskom sudu u Sarajevu.

Izvor: Danas

"Posle mog sina, ubijeno još devet vojnika zbog Mladiæa" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Komšija

pre 6 godina

Ako se mlade ljude u Srbiji uči da je Mladić heroj, imam li ja razloga strahovat da će neko u budućnosti pokušat ponovit njegova "herojstva"?

Ivan Jovanović

pre 6 godina

Još devet nevinih života čine Ratka još većim ,,herojem'' nego što sam ga do sada smatrao. Zbog ovakvih stvari počinjem da prezirem Srbiju.

Владан

pre 6 godina

Докази , нешто, ништа а?
Важно је ангажовати ботове да пљују све што је српско.
Молим вас да објавите коментар.

who cares

pre 6 godina

I to uzaludno, nije sto su ih ubili za Mladica, nego sto je potpuno uzaludno, i on je bio svestan i drzava da ne moze zauvek da ga kriju i da ce kad tad neki politicae napraviti dil i predati ih. Da ne pricamo o odgovornosti vlasti za skrivanje zlocinaca, ali ne zbog Haga, nego sto smo mi ti koji su smo trebali da im presudimo odmah 2000. Takodje i da ne pricamo o amaterizmu, ako se secate Cia izvestaja, tacno su naveli lokacije kroz godine na kojima smo krili Mladica i Karadzica, pa kakva je to sluzba kojoj provalise svaki korak. Tako se i doslo do zakljucka kako su ubijeni ovi momci, za sve ove sto se pitaju, a posto se sve ostalo sto je pisalo u tim izvestajima Cia pokazalo kao tacno za lokacije i kretanja i aliase, ne sumnjam da je i ovaj deo tacan, tj malo je verovatno da su samo tu pogresili. Takodje izvestaji forenzicara su se razvlacili i fingirali sve do trenutka objavljivanja tog izvestaja, tada odjednom vise forenzicarskih ekipa potvrdjuje isti zakljucak, da ih je treca osoba ubila, videli da nema vise mesta za vrdanje. Ali slucaj na kraju nikad rasvetljen, a cak i ako nadju nekad nekog tamo pod oficira koji je kao ucestvovao u tome to nije razjasnjen slucaj, jer taj koji je povukao obarac nije to smislio, organizovao, naredio i probao da zataska.

toliko

pre 6 godina

@(Бата Стојковић, 12. decembar 2017 20:56) smatras da nema dokaza? koliko blesav treba da budem da poverujem da su se njih dvojica UPUCAVALI sa vise metaka? imas li ikakvu predstavu sta znaci da te pogodi jedan jedini metak i to u gornji deo tela gde se nalaze svi vitalni organi? cak i da te ne ubije kakav je to bol? ili su te poducavali holivudski filmovi...

Sandzak

pre 6 godina

Dva Srpska obavestajca danas sjede u zatvoru u Beogradu samo zato sto su otkili istinu o napadu na Vucica u Srebrenicu.. Dokle vise duplih arsina?

Dovla

pre 6 godina

@helios i svi ostali koji ne verujete majci

Svim vojnicima koji su stradali u tom periodu od +- 4god, svima su namestili da je bilo samoubistvo. Povezali su petoricu njih da su sektasi jer su svi zavrsili Visu PTT skolu, na kojoj sam i sam bio i znam Kostica, koji je bio mirna dusica, duboko stidljiv i fino dete. Mozes da ukucas u Google: "samoubistva vojnika visa ptt" da vidis sta kazu iz vojske, ima clanak na B92 o tome.
Drugo, bio sam u vojsci na Topcideru 2004god kada su ubili Jakovljevica i Milovanovica, mogu ti reci da sam 3 nedelje kasnije isao na strazu, kao i celog leta pre toga. Nista se nije desavalo sumnjivo, osim toga, a pred svaku strazu dodju iz vojne bezbednosne sluzbe i kazu da nemaju nikakvih indicija da ce kasarna biti napadnuta itd.
Trece, kada smo isli na strazu, potpisali smo da smo saglasni sa Pravilom sluzbe, odnosno PS. Oficir koji nam je komandovao nam je rekao: "To potpisujete da bi vojska mogla da se ogradi od nezeljenih dela, vi ste krivi ako se bilo sta desi".
Da se vratim na "samoubistva", toliko su daleko otisli da roditeljima po nekom zakonu nisu dali mogucnost da urade autopsiju van vojske. Ali su roditelji slikali telefonom, slike nisu savrsene, ali mozes da vidis koliko je Kostic mucen, pokidan misic ruke... Sve je to uradio sebi pre nego sto se upucao iz puske!? A znas i sam koliko je dugacka, pa jos da to uradi sa pokidanim misicem. Kukao sam ko malo dete kada sam pokidao ligamente, a ne kada onako nekome pokidaju misic.

Mladen Mladenović

pre 6 godina

Bože mili, svašta li osvane u novinama?! Zanima me čija li je ovo konstrukcija? Da li opet ovih naših "demokrata", koji na svaki način gledaju da opanjkaju sopstvenu državu, a poseban gušt im je, kada to urade pred inostranim političarima, pa čak i ovako gnusnim konstrukcijama?! Sećam se od početka kako su se stvari odvijale, kada je potraga za Mladićem bila u pitanju. Prvo je u štampi osvanula "informacija" da se ucenjena glava Mladića, za koju se dobijalo 10.000.000 evra krije u Topčideru?! Time je neko hteo da ocrni tadašnje vlastodršce da kriju generala Mladića, nesvesni posledica. Potom su druge novinske kuće, pustile u etar vest da Srbija vrvi od stranih i domaćih lovaca na ucene, da bi se na kraju došlo do fenomenalnog zaključka da Mladić ubija sve one "koji su ga videli"?! Šta reći a ne zaplakati?! Razumem bol ove majke i roditelja koji izgube svoju decu, ali, znam da je sa njima najlakše manipulisati. Najlakše ih je ubediti da nije onako kako jeste već da je to uradio niko drugi nego general, kome je bila osnovna dužnost da u ratu sačuva živote svojih vojnika?! Kao laik, sasvim sam siguran da su u ubistvo ove dece umešani strani "konkvistadori", kojima tudji život nikada nije bio važan. Posebno srpski.Oni nisu došli iz Španije već iz drugih država, koje propagandnim trikovima pokušavaju da zatrpaju svoje prljave tragove a da Mladiću pripišu još jedan najgnusniji zločin, kako bi njegov lik ogadili, čak i onima koji ga smatraju herojem.

abraham

pre 6 godina

iste godine i meni su upali na strazu, u Han Pijesku, da traze Mladica. Holandjani. ali smo ih potprasili pa se vise nisu junacili. jedina zrtva je bio jedan prijevremeno penzionisan pukovnik. a epilog, zamjena redovnih vojnika ugovorcima na strazi u toj kasarni. o tome se nije pisalo.

Милош

pre 6 godina

Колико манипулишу унесрећеним љдима!!Што не кажу из ког разлога бих ико из Младићевог тадашњег обезбеђења убијао тек тако војску,јер ето "видели су" а затим,тај који је толико "чувао Младића" остави га шлогираног у селу у Банату!Слеп види да су у питању неке диверзије у питању биле...какве тачно,то се вероватно неће сазнати

aleksandar grozni

pre 6 godina

Kakav bre general Mladic?,ovo ubistvo nema veze sa Mladicem koji se slobodno setkao po Beogradu,cak i odlazio na utakmice.Nadajmose da ce jednog dana doci neka vlast koja ce malo procesljati imovinsko stanje pojedinih generala,i bice vise nego jasno i ovo ubistvo i mnoga druga nedela.A dotle manipulacije nece nedostajati nebili se tragovi zatrpali.Ako u jednoj banci stoi pola tone heroina,o cemu mi onda da raspravljamo ili se cudimo streljanju ove dvojce gardista?.

kerefeke

pre 6 godina

nekada su se heroji zrtvovali za druge. za opsti interes.
ovaj zlocinac, haski osudjenik je zrtvovao druge u mirno doba za svoj interes.
a ima glupih koji ga uprkos svemu velicaju i smatraju nekim herojem.

zoran

pre 6 godina

Bio sam više puta po mesec dana na garnizonoj straži u Hrvatsmoj.Čuvali smo magacin municije (1984g).Bilo je pravilo da ako te neko provocira od spolja mogao si jedino da ga opomeneš.Tek kad bi se skroz popeo na ogradu smeo si da pucaš i to da pogođeni padne unutar objekta.Bio sam na straži kad je pucano na susedno stražarsko mesto negde 2h po ponoći.Komandir straže je duplirao stražu.Nije nađeno nikad ko.Javašluk u vojsci je odavno prisutna kad su današnji oficiri deca komunista oficira koji su izdali državu za koju su dali zakletvu al su prigrabili imovinu moje om je dala država (namešteni stanovi,činovi).

marija

pre 6 godina

Kako je moguce da je Mladic slobodno setao Beogradom, isao na utakmice i za to se znalo. Zbog toga mi nije jasno da bi ubili vojnike sto su ga vidjeli. Mislim, kao da nisu mogli da ih sklone sa strazarskog mjesta dok ovi ne prodju ili tako nesto...
(pero, 12. decembar 2017 20:14)

Zato sto Srbija tada nije imala zakon po kojoj je obavezna da saradjuje sa Haskim tribunalom. Znaci, niko nije smeo da ga dira. Mislim da je zakon donet negde 2002. pa se Mladic vise nije pojavljivao na utakmicama, vec se krio. A navodno su ga krile neke drzavne strukture, Vojska pre svega.

Doktor

pre 6 godina

Mozda nisu krili Mladica, mozda su skladistili gudru ili tako nesto? Neki kriminal jeste sigurno!!!
A sto se tice "njih" zrtvovali bi oni i milion ljudi za svoje interese a kamo li dvojicu ili devetoricu!
Ili sesnaestoro ostavljenih u masteru RTS da poginu kako bi se provela propaganda...Pa oni su citav medjurepublicki rat izmislili da bi ostvarili svoje interese, oni su sve uradili da dodje do NATO bombardovanja, Lenjinovi su to unuci... Tek cete da vidite gradjani Srbije sta ce da vam prirede...I sta ce da zrtvuju.O ubistvu Djindjica da i ne govorim...

Јабучило

pre 6 godina

Užasno!!! 
Da li stvarno jedan Mladić vredi 9 nedužnih života jer je viđen?! Film treba napraviti....
(Kibo, 12. decembar 2017 17:48)

Који су докази за то? Реч мајке скрхане болом, можда и злоупотребљене?

John

pre 6 godina

(ja, 12. decembar 2017 21:29)

Nisi razumeo šta je pisac hteo da kaže. Ne "strani" već "međunarodni" stručnjaci i istražitelji. U čemu je razlika? Prosto. Strani rade u ime i za račun strane države. A međunarodni bi radili u interesu... sad bi trebalo reći u interesu Srbije, ali bojim se da država Srbija nema pojma šta joj je u interesu, a šta nije... radili bi u interesu žrtava i njihovih portodica, u interesu zadovoljenja pravde, eto, je l' to dovoljno?

Džule

pre 6 godina

Uz duzno postovanje, ipak mislim da su vojnici nastradali jer su bili svedoci obicnog razbojnistva, pljacke.
(Miodrag, 12. decembar 2017 18:29)
Upravo tako. O vojnoj mafiji se ne govori i nikada nije govorilo upravo zato što u to nisu bili direktno uključeni obični vojnici. Oni koji znaju, znaju i kako bi prošli da progovore.

Narod kao narod, toliko mu je ispran mozak da i danas veruje kako se vojska rukovodila nekakvim idealima, bilo dobrim ili lošim, zavisno od ugla gledanja. U stvarnosti, to je bila još jedna državna banda i ništa drugo.

ja

pre 6 godina

@ (Aldebaran, 12. decembar 2017 18:50)

Imaš potpuno pogrešan stav. Ti predlažeš ono što nijedna ozbiljna zemlja ne bi dozvolila, a to je da strani istražitelji, bez ograničenja, vršljaju po njenoj teritoriji. Srbija danas nije ozbiljna zemlja, a ti bi to da rešiš tako što bi povukao potez tipičan za neozbiljne zemlje, nadajući se da će tako postati ozbiljna zemlja!? To ti je isto kao da pokušavaš da se izbaviš iz rupe, još dublje kopajući... A na stranu to što je domaća, nezavisna istraga utvrdila da je gardiste ubilo treće lice...

pero

pre 6 godina

Kako je moguce da je Mladic slobodno setao Beogradom, isao na utakmice i za to se znalo. Zbog toga mi nije jasno da bi ubili vojnike sto su ga vidjeli. Mislim, kao da nisu mogli da ih sklone sa strazarskog mjesta dok ovi ne prodju ili tako nesto...

Бата Стојковић

pre 6 godina

Жао ми је ове мајке али не разумем потребу да се неко оптужује без икаквих доказа.

Helios

pre 6 godina

Nisam razumeo tekst. Kojih 9 vojnika je još izgubilo život zbog Ratka Mladića? Gde i kako? Kako se zove navedeni vojnik iz auto jedinice? Kako niko ne pita za njega, za njih, i nijedan medij ako već ne država nije aktiviran tim povodom?

Validno ali zabranjeno pitanje

pre 6 godina

Da li je do sada izaslo ista sto bi bar malo licilo na dokaz da su ubistva ikako povezana sa Mladicem?

Ne kazem da nije, ali do sada nisam tako video nego samo cuo nagadjanja. Ako neko zna neka me ispravi.

C i n i k

pre 6 godina

Jadna zena i majka.A sto se tice sluzbi u Srbiji, treba da ih je sramota ako je samo 1 jedina rec iz te mucne izjave, te majke, tacna, a ja ne sumnjam..

Miodrag

pre 6 godina

Uz duzno postovanje, ipak mislim da su vojnici nastradali jer su bili svedoci obicnog razbojnistva, pljacke.
Degutantno je sad pricati, ali zasto bi iko mislio da je bolje da ubije nekoga ko je video nekoga/nesto, narocito sto bi takvih bilo na desetine i stotine. Da si nekoga krio, na taj ulaz bi postavio posebnu strazu recimo.

stariji gradjanin

pre 6 godina

@Miki_In:

Najgore od svega je sto su ti mladici poginuli u mirnodopskim uslovima, citavih 5 godina nakon zavrsetka svih ratova na podrucju bivse Jugoslavije. Onaj ko ide u rat barem zna zasto tamo ide, za koje ideale se bori i za sta rizikuje sopstveni zivot. Dok su se ovi mladici uredno javili kada su dobili ceduljicu sa recimoa "otadzbina te zove"! Oni su otisli u kasarnu puni optimizma da ce vojsku odsluziti kao njihovi ocevi, u mirnoj i sredjenoj zemlji, da ce tamo steci nova prijateljstva i iskustva ili barem samo precrtati svih 365 dana u dzepnom kalendaru. Umesto toga dobili su metak. A tuzne li simbolike, poginuli su bas 5. oktobra 2004, tacno 4 godine od datuma koji smo smatrali istorijskim za Srbiju, kada smo Milosevica poslali na smetliste istorije, a Srbiju izveli iz mracnih devedesetih. Medjutim, njihova pogibija, bas poput atentata na Zorana Djindjica, pokazala nam je na surov nacin da devedesete zapravo nikada nisu prosle. Te dve tragedije pokazale su nam da je 5. oktobar 2000. bio zapravo samo olicenje one stare narodne "sjasi Kurta da uzjase Murta", iliti u novijem izdanju: "sve je isto, samo Slobe nema". Srbijom su i posle oktobra 2000 nastavile da vladaju tajne sluzbe, koje nisu na vreme demontirane i lustrirane. A za tu dvojicu jadnika vise niko izgleda ne mari, osim njihovih unesrecenih porodica.

Aldebaran

pre 6 godina

Ljagu koju je vojska navukla na sebe zbog slučaja gardista neće oprati ni Dunav ni Sava. Nikada.
(Miki, 12. decembar 2017 18:22)

Tu ogromnu ljagu vojska može da opere, samo ako hoće i ako uradi pravu stvar: a to je da otvori novu istragu, koju će voditi nezavisni inostrani stručnjaci, koji će imati puna ovlašćenja i raditi potpuno slobodno, bez ikakvog prtiska ni uplitanja od bilo koga iz Srbije. NIKO, ali baš NIKO da ne bude zaštićen! Pa do koga istraga dođe - dođe! Pa čije ime ispliva - ispliva! Heroj ili ne, svejedno!

Naravno, od toga nema ništa, ovo je Srbija. Da bi se zaštitio jedan zločinac ili vrlo mala grupa zločinaca, ljagu će večno nositi cela vojska Srbije i cela država Srbija. Tako je u Srbiji oduvek bilo i zato je Srbija tu gde je. Beznadežno zaglavljena u glibu i kaljuzi do očiju...

Miki_In

pre 6 godina

Velika sramota prosle i ove vlasti da ovo jos nije rasvetljeno, a jos uvek ima podobar broj nasih gradjana za koga je mladic sa malim m heroj, zalosno i jadno.... R.I.P deco i svi neduzno ubijeni u ratu 90tih kad je brat pucao na brata a da ni danas ne zna zasto!

Miki_In

pre 6 godina

Velika sramota prosle i ove vlasti da ovo jos nije rasvetljeno, a jos uvek ima podobar broj nasih gradjana za koga je mladic sa malim m heroj, zalosno i jadno.... R.I.P deco i svi neduzno ubijeni u ratu 90tih kad je brat pucao na brata a da ni danas ne zna zasto!

stariji gradjanin

pre 6 godina

@Miki_In:

Najgore od svega je sto su ti mladici poginuli u mirnodopskim uslovima, citavih 5 godina nakon zavrsetka svih ratova na podrucju bivse Jugoslavije. Onaj ko ide u rat barem zna zasto tamo ide, za koje ideale se bori i za sta rizikuje sopstveni zivot. Dok su se ovi mladici uredno javili kada su dobili ceduljicu sa recimoa "otadzbina te zove"! Oni su otisli u kasarnu puni optimizma da ce vojsku odsluziti kao njihovi ocevi, u mirnoj i sredjenoj zemlji, da ce tamo steci nova prijateljstva i iskustva ili barem samo precrtati svih 365 dana u dzepnom kalendaru. Umesto toga dobili su metak. A tuzne li simbolike, poginuli su bas 5. oktobra 2004, tacno 4 godine od datuma koji smo smatrali istorijskim za Srbiju, kada smo Milosevica poslali na smetliste istorije, a Srbiju izveli iz mracnih devedesetih. Medjutim, njihova pogibija, bas poput atentata na Zorana Djindjica, pokazala nam je na surov nacin da devedesete zapravo nikada nisu prosle. Te dve tragedije pokazale su nam da je 5. oktobar 2000. bio zapravo samo olicenje one stare narodne "sjasi Kurta da uzjase Murta", iliti u novijem izdanju: "sve je isto, samo Slobe nema". Srbijom su i posle oktobra 2000 nastavile da vladaju tajne sluzbe, koje nisu na vreme demontirane i lustrirane. A za tu dvojicu jadnika vise niko izgleda ne mari, osim njihovih unesrecenih porodica.

Aldebaran

pre 6 godina

Ljagu koju je vojska navukla na sebe zbog slučaja gardista neće oprati ni Dunav ni Sava. Nikada.
(Miki, 12. decembar 2017 18:22)

Tu ogromnu ljagu vojska može da opere, samo ako hoće i ako uradi pravu stvar: a to je da otvori novu istragu, koju će voditi nezavisni inostrani stručnjaci, koji će imati puna ovlašćenja i raditi potpuno slobodno, bez ikakvog prtiska ni uplitanja od bilo koga iz Srbije. NIKO, ali baš NIKO da ne bude zaštićen! Pa do koga istraga dođe - dođe! Pa čije ime ispliva - ispliva! Heroj ili ne, svejedno!

Naravno, od toga nema ništa, ovo je Srbija. Da bi se zaštitio jedan zločinac ili vrlo mala grupa zločinaca, ljagu će večno nositi cela vojska Srbije i cela država Srbija. Tako je u Srbiji oduvek bilo i zato je Srbija tu gde je. Beznadežno zaglavljena u glibu i kaljuzi do očiju...

Helios

pre 6 godina

Nisam razumeo tekst. Kojih 9 vojnika je još izgubilo život zbog Ratka Mladića? Gde i kako? Kako se zove navedeni vojnik iz auto jedinice? Kako niko ne pita za njega, za njih, i nijedan medij ako već ne država nije aktiviran tim povodom?

C i n i k

pre 6 godina

Jadna zena i majka.A sto se tice sluzbi u Srbiji, treba da ih je sramota ako je samo 1 jedina rec iz te mucne izjave, te majke, tacna, a ja ne sumnjam..

pero

pre 6 godina

Kako je moguce da je Mladic slobodno setao Beogradom, isao na utakmice i za to se znalo. Zbog toga mi nije jasno da bi ubili vojnike sto su ga vidjeli. Mislim, kao da nisu mogli da ih sklone sa strazarskog mjesta dok ovi ne prodju ili tako nesto...

Džule

pre 6 godina

Uz duzno postovanje, ipak mislim da su vojnici nastradali jer su bili svedoci obicnog razbojnistva, pljacke.
(Miodrag, 12. decembar 2017 18:29)
Upravo tako. O vojnoj mafiji se ne govori i nikada nije govorilo upravo zato što u to nisu bili direktno uključeni obični vojnici. Oni koji znaju, znaju i kako bi prošli da progovore.

Narod kao narod, toliko mu je ispran mozak da i danas veruje kako se vojska rukovodila nekakvim idealima, bilo dobrim ili lošim, zavisno od ugla gledanja. U stvarnosti, to je bila još jedna državna banda i ništa drugo.

Validno ali zabranjeno pitanje

pre 6 godina

Da li je do sada izaslo ista sto bi bar malo licilo na dokaz da su ubistva ikako povezana sa Mladicem?

Ne kazem da nije, ali do sada nisam tako video nego samo cuo nagadjanja. Ako neko zna neka me ispravi.

Miodrag

pre 6 godina

Uz duzno postovanje, ipak mislim da su vojnici nastradali jer su bili svedoci obicnog razbojnistva, pljacke.
Degutantno je sad pricati, ali zasto bi iko mislio da je bolje da ubije nekoga ko je video nekoga/nesto, narocito sto bi takvih bilo na desetine i stotine. Da si nekoga krio, na taj ulaz bi postavio posebnu strazu recimo.

Бата Стојковић

pre 6 godina

Жао ми је ове мајке али не разумем потребу да се неко оптужује без икаквих доказа.

John

pre 6 godina

(ja, 12. decembar 2017 21:29)

Nisi razumeo šta je pisac hteo da kaže. Ne "strani" već "međunarodni" stručnjaci i istražitelji. U čemu je razlika? Prosto. Strani rade u ime i za račun strane države. A međunarodni bi radili u interesu... sad bi trebalo reći u interesu Srbije, ali bojim se da država Srbija nema pojma šta joj je u interesu, a šta nije... radili bi u interesu žrtava i njihovih portodica, u interesu zadovoljenja pravde, eto, je l' to dovoljno?

ja

pre 6 godina

@ (Aldebaran, 12. decembar 2017 18:50)

Imaš potpuno pogrešan stav. Ti predlažeš ono što nijedna ozbiljna zemlja ne bi dozvolila, a to je da strani istražitelji, bez ograničenja, vršljaju po njenoj teritoriji. Srbija danas nije ozbiljna zemlja, a ti bi to da rešiš tako što bi povukao potez tipičan za neozbiljne zemlje, nadajući se da će tako postati ozbiljna zemlja!? To ti je isto kao da pokušavaš da se izbaviš iz rupe, još dublje kopajući... A na stranu to što je domaća, nezavisna istraga utvrdila da je gardiste ubilo treće lice...

Komšija

pre 6 godina

Ako se mlade ljude u Srbiji uči da je Mladić heroj, imam li ja razloga strahovat da će neko u budućnosti pokušat ponovit njegova "herojstva"?

Ivan Jovanović

pre 6 godina

Još devet nevinih života čine Ratka još većim ,,herojem'' nego što sam ga do sada smatrao. Zbog ovakvih stvari počinjem da prezirem Srbiju.

Doktor

pre 6 godina

Mozda nisu krili Mladica, mozda su skladistili gudru ili tako nesto? Neki kriminal jeste sigurno!!!
A sto se tice "njih" zrtvovali bi oni i milion ljudi za svoje interese a kamo li dvojicu ili devetoricu!
Ili sesnaestoro ostavljenih u masteru RTS da poginu kako bi se provela propaganda...Pa oni su citav medjurepublicki rat izmislili da bi ostvarili svoje interese, oni su sve uradili da dodje do NATO bombardovanja, Lenjinovi su to unuci... Tek cete da vidite gradjani Srbije sta ce da vam prirede...I sta ce da zrtvuju.O ubistvu Djindjica da i ne govorim...

Dovla

pre 6 godina

@helios i svi ostali koji ne verujete majci

Svim vojnicima koji su stradali u tom periodu od +- 4god, svima su namestili da je bilo samoubistvo. Povezali su petoricu njih da su sektasi jer su svi zavrsili Visu PTT skolu, na kojoj sam i sam bio i znam Kostica, koji je bio mirna dusica, duboko stidljiv i fino dete. Mozes da ukucas u Google: "samoubistva vojnika visa ptt" da vidis sta kazu iz vojske, ima clanak na B92 o tome.
Drugo, bio sam u vojsci na Topcideru 2004god kada su ubili Jakovljevica i Milovanovica, mogu ti reci da sam 3 nedelje kasnije isao na strazu, kao i celog leta pre toga. Nista se nije desavalo sumnjivo, osim toga, a pred svaku strazu dodju iz vojne bezbednosne sluzbe i kazu da nemaju nikakvih indicija da ce kasarna biti napadnuta itd.
Trece, kada smo isli na strazu, potpisali smo da smo saglasni sa Pravilom sluzbe, odnosno PS. Oficir koji nam je komandovao nam je rekao: "To potpisujete da bi vojska mogla da se ogradi od nezeljenih dela, vi ste krivi ako se bilo sta desi".
Da se vratim na "samoubistva", toliko su daleko otisli da roditeljima po nekom zakonu nisu dali mogucnost da urade autopsiju van vojske. Ali su roditelji slikali telefonom, slike nisu savrsene, ali mozes da vidis koliko je Kostic mucen, pokidan misic ruke... Sve je to uradio sebi pre nego sto se upucao iz puske!? A znas i sam koliko je dugacka, pa jos da to uradi sa pokidanim misicem. Kukao sam ko malo dete kada sam pokidao ligamente, a ne kada onako nekome pokidaju misic.

toliko

pre 6 godina

@(Бата Стојковић, 12. decembar 2017 20:56) smatras da nema dokaza? koliko blesav treba da budem da poverujem da su se njih dvojica UPUCAVALI sa vise metaka? imas li ikakvu predstavu sta znaci da te pogodi jedan jedini metak i to u gornji deo tela gde se nalaze svi vitalni organi? cak i da te ne ubije kakav je to bol? ili su te poducavali holivudski filmovi...

Јабучило

pre 6 godina

Užasno!!! 
Da li stvarno jedan Mladić vredi 9 nedužnih života jer je viđen?! Film treba napraviti....
(Kibo, 12. decembar 2017 17:48)

Који су докази за то? Реч мајке скрхане болом, можда и злоупотребљене?

marija

pre 6 godina

Kako je moguce da je Mladic slobodno setao Beogradom, isao na utakmice i za to se znalo. Zbog toga mi nije jasno da bi ubili vojnike sto su ga vidjeli. Mislim, kao da nisu mogli da ih sklone sa strazarskog mjesta dok ovi ne prodju ili tako nesto...
(pero, 12. decembar 2017 20:14)

Zato sto Srbija tada nije imala zakon po kojoj je obavezna da saradjuje sa Haskim tribunalom. Znaci, niko nije smeo da ga dira. Mislim da je zakon donet negde 2002. pa se Mladic vise nije pojavljivao na utakmicama, vec se krio. A navodno su ga krile neke drzavne strukture, Vojska pre svega.

kerefeke

pre 6 godina

nekada su se heroji zrtvovali za druge. za opsti interes.
ovaj zlocinac, haski osudjenik je zrtvovao druge u mirno doba za svoj interes.
a ima glupih koji ga uprkos svemu velicaju i smatraju nekim herojem.

zoran

pre 6 godina

Bio sam više puta po mesec dana na garnizonoj straži u Hrvatsmoj.Čuvali smo magacin municije (1984g).Bilo je pravilo da ako te neko provocira od spolja mogao si jedino da ga opomeneš.Tek kad bi se skroz popeo na ogradu smeo si da pucaš i to da pogođeni padne unutar objekta.Bio sam na straži kad je pucano na susedno stražarsko mesto negde 2h po ponoći.Komandir straže je duplirao stražu.Nije nađeno nikad ko.Javašluk u vojsci je odavno prisutna kad su današnji oficiri deca komunista oficira koji su izdali državu za koju su dali zakletvu al su prigrabili imovinu moje om je dala država (namešteni stanovi,činovi).

aleksandar grozni

pre 6 godina

Kakav bre general Mladic?,ovo ubistvo nema veze sa Mladicem koji se slobodno setkao po Beogradu,cak i odlazio na utakmice.Nadajmose da ce jednog dana doci neka vlast koja ce malo procesljati imovinsko stanje pojedinih generala,i bice vise nego jasno i ovo ubistvo i mnoga druga nedela.A dotle manipulacije nece nedostajati nebili se tragovi zatrpali.Ako u jednoj banci stoi pola tone heroina,o cemu mi onda da raspravljamo ili se cudimo streljanju ove dvojce gardista?.

Владан

pre 6 godina

Докази , нешто, ништа а?
Важно је ангажовати ботове да пљују све што је српско.
Молим вас да објавите коментар.

who cares

pre 6 godina

I to uzaludno, nije sto su ih ubili za Mladica, nego sto je potpuno uzaludno, i on je bio svestan i drzava da ne moze zauvek da ga kriju i da ce kad tad neki politicae napraviti dil i predati ih. Da ne pricamo o odgovornosti vlasti za skrivanje zlocinaca, ali ne zbog Haga, nego sto smo mi ti koji su smo trebali da im presudimo odmah 2000. Takodje i da ne pricamo o amaterizmu, ako se secate Cia izvestaja, tacno su naveli lokacije kroz godine na kojima smo krili Mladica i Karadzica, pa kakva je to sluzba kojoj provalise svaki korak. Tako se i doslo do zakljucka kako su ubijeni ovi momci, za sve ove sto se pitaju, a posto se sve ostalo sto je pisalo u tim izvestajima Cia pokazalo kao tacno za lokacije i kretanja i aliase, ne sumnjam da je i ovaj deo tacan, tj malo je verovatno da su samo tu pogresili. Takodje izvestaji forenzicara su se razvlacili i fingirali sve do trenutka objavljivanja tog izvestaja, tada odjednom vise forenzicarskih ekipa potvrdjuje isti zakljucak, da ih je treca osoba ubila, videli da nema vise mesta za vrdanje. Ali slucaj na kraju nikad rasvetljen, a cak i ako nadju nekad nekog tamo pod oficira koji je kao ucestvovao u tome to nije razjasnjen slucaj, jer taj koji je povukao obarac nije to smislio, organizovao, naredio i probao da zataska.

Mladen Mladenović

pre 6 godina

Bože mili, svašta li osvane u novinama?! Zanima me čija li je ovo konstrukcija? Da li opet ovih naših "demokrata", koji na svaki način gledaju da opanjkaju sopstvenu državu, a poseban gušt im je, kada to urade pred inostranim političarima, pa čak i ovako gnusnim konstrukcijama?! Sećam se od početka kako su se stvari odvijale, kada je potraga za Mladićem bila u pitanju. Prvo je u štampi osvanula "informacija" da se ucenjena glava Mladića, za koju se dobijalo 10.000.000 evra krije u Topčideru?! Time je neko hteo da ocrni tadašnje vlastodršce da kriju generala Mladića, nesvesni posledica. Potom su druge novinske kuće, pustile u etar vest da Srbija vrvi od stranih i domaćih lovaca na ucene, da bi se na kraju došlo do fenomenalnog zaključka da Mladić ubija sve one "koji su ga videli"?! Šta reći a ne zaplakati?! Razumem bol ove majke i roditelja koji izgube svoju decu, ali, znam da je sa njima najlakše manipulisati. Najlakše ih je ubediti da nije onako kako jeste već da je to uradio niko drugi nego general, kome je bila osnovna dužnost da u ratu sačuva živote svojih vojnika?! Kao laik, sasvim sam siguran da su u ubistvo ove dece umešani strani "konkvistadori", kojima tudji život nikada nije bio važan. Posebno srpski.Oni nisu došli iz Španije već iz drugih država, koje propagandnim trikovima pokušavaju da zatrpaju svoje prljave tragove a da Mladiću pripišu još jedan najgnusniji zločin, kako bi njegov lik ogadili, čak i onima koji ga smatraju herojem.

Sandzak

pre 6 godina

Dva Srpska obavestajca danas sjede u zatvoru u Beogradu samo zato sto su otkili istinu o napadu na Vucica u Srebrenicu.. Dokle vise duplih arsina?

Милош

pre 6 godina

Колико манипулишу унесрећеним љдима!!Што не кажу из ког разлога бих ико из Младићевог тадашњег обезбеђења убијао тек тако војску,јер ето "видели су" а затим,тај који је толико "чувао Младића" остави га шлогираног у селу у Банату!Слеп види да су у питању неке диверзије у питању биле...какве тачно,то се вероватно неће сазнати

abraham

pre 6 godina

iste godine i meni su upali na strazu, u Han Pijesku, da traze Mladica. Holandjani. ali smo ih potprasili pa se vise nisu junacili. jedina zrtva je bio jedan prijevremeno penzionisan pukovnik. a epilog, zamjena redovnih vojnika ugovorcima na strazi u toj kasarni. o tome se nije pisalo.

Бата Стојковић

pre 6 godina

Жао ми је ове мајке али не разумем потребу да се неко оптужује без икаквих доказа.

Miodrag

pre 6 godina

Uz duzno postovanje, ipak mislim da su vojnici nastradali jer su bili svedoci obicnog razbojnistva, pljacke.
Degutantno je sad pricati, ali zasto bi iko mislio da je bolje da ubije nekoga ko je video nekoga/nesto, narocito sto bi takvih bilo na desetine i stotine. Da si nekoga krio, na taj ulaz bi postavio posebnu strazu recimo.

Validno ali zabranjeno pitanje

pre 6 godina

Da li je do sada izaslo ista sto bi bar malo licilo na dokaz da su ubistva ikako povezana sa Mladicem?

Ne kazem da nije, ali do sada nisam tako video nego samo cuo nagadjanja. Ako neko zna neka me ispravi.

Miki_In

pre 6 godina

Velika sramota prosle i ove vlasti da ovo jos nije rasvetljeno, a jos uvek ima podobar broj nasih gradjana za koga je mladic sa malim m heroj, zalosno i jadno.... R.I.P deco i svi neduzno ubijeni u ratu 90tih kad je brat pucao na brata a da ni danas ne zna zasto!

pero

pre 6 godina

Kako je moguce da je Mladic slobodno setao Beogradom, isao na utakmice i za to se znalo. Zbog toga mi nije jasno da bi ubili vojnike sto su ga vidjeli. Mislim, kao da nisu mogli da ih sklone sa strazarskog mjesta dok ovi ne prodju ili tako nesto...

Helios

pre 6 godina

Nisam razumeo tekst. Kojih 9 vojnika je još izgubilo život zbog Ratka Mladića? Gde i kako? Kako se zove navedeni vojnik iz auto jedinice? Kako niko ne pita za njega, za njih, i nijedan medij ako već ne država nije aktiviran tim povodom?

ja

pre 6 godina

@ (Aldebaran, 12. decembar 2017 18:50)

Imaš potpuno pogrešan stav. Ti predlažeš ono što nijedna ozbiljna zemlja ne bi dozvolila, a to je da strani istražitelji, bez ograničenja, vršljaju po njenoj teritoriji. Srbija danas nije ozbiljna zemlja, a ti bi to da rešiš tako što bi povukao potez tipičan za neozbiljne zemlje, nadajući se da će tako postati ozbiljna zemlja!? To ti je isto kao da pokušavaš da se izbaviš iz rupe, još dublje kopajući... A na stranu to što je domaća, nezavisna istraga utvrdila da je gardiste ubilo treće lice...

Aldebaran

pre 6 godina

Ljagu koju je vojska navukla na sebe zbog slučaja gardista neće oprati ni Dunav ni Sava. Nikada.
(Miki, 12. decembar 2017 18:22)

Tu ogromnu ljagu vojska može da opere, samo ako hoće i ako uradi pravu stvar: a to je da otvori novu istragu, koju će voditi nezavisni inostrani stručnjaci, koji će imati puna ovlašćenja i raditi potpuno slobodno, bez ikakvog prtiska ni uplitanja od bilo koga iz Srbije. NIKO, ali baš NIKO da ne bude zaštićen! Pa do koga istraga dođe - dođe! Pa čije ime ispliva - ispliva! Heroj ili ne, svejedno!

Naravno, od toga nema ništa, ovo je Srbija. Da bi se zaštitio jedan zločinac ili vrlo mala grupa zločinaca, ljagu će večno nositi cela vojska Srbije i cela država Srbija. Tako je u Srbiji oduvek bilo i zato je Srbija tu gde je. Beznadežno zaglavljena u glibu i kaljuzi do očiju...

C i n i k

pre 6 godina

Jadna zena i majka.A sto se tice sluzbi u Srbiji, treba da ih je sramota ako je samo 1 jedina rec iz te mucne izjave, te majke, tacna, a ja ne sumnjam..

stariji gradjanin

pre 6 godina

@Miki_In:

Najgore od svega je sto su ti mladici poginuli u mirnodopskim uslovima, citavih 5 godina nakon zavrsetka svih ratova na podrucju bivse Jugoslavije. Onaj ko ide u rat barem zna zasto tamo ide, za koje ideale se bori i za sta rizikuje sopstveni zivot. Dok su se ovi mladici uredno javili kada su dobili ceduljicu sa recimoa "otadzbina te zove"! Oni su otisli u kasarnu puni optimizma da ce vojsku odsluziti kao njihovi ocevi, u mirnoj i sredjenoj zemlji, da ce tamo steci nova prijateljstva i iskustva ili barem samo precrtati svih 365 dana u dzepnom kalendaru. Umesto toga dobili su metak. A tuzne li simbolike, poginuli su bas 5. oktobra 2004, tacno 4 godine od datuma koji smo smatrali istorijskim za Srbiju, kada smo Milosevica poslali na smetliste istorije, a Srbiju izveli iz mracnih devedesetih. Medjutim, njihova pogibija, bas poput atentata na Zorana Djindjica, pokazala nam je na surov nacin da devedesete zapravo nikada nisu prosle. Te dve tragedije pokazale su nam da je 5. oktobar 2000. bio zapravo samo olicenje one stare narodne "sjasi Kurta da uzjase Murta", iliti u novijem izdanju: "sve je isto, samo Slobe nema". Srbijom su i posle oktobra 2000 nastavile da vladaju tajne sluzbe, koje nisu na vreme demontirane i lustrirane. A za tu dvojicu jadnika vise niko izgleda ne mari, osim njihovih unesrecenih porodica.

Džule

pre 6 godina

Uz duzno postovanje, ipak mislim da su vojnici nastradali jer su bili svedoci obicnog razbojnistva, pljacke.
(Miodrag, 12. decembar 2017 18:29)
Upravo tako. O vojnoj mafiji se ne govori i nikada nije govorilo upravo zato što u to nisu bili direktno uključeni obični vojnici. Oni koji znaju, znaju i kako bi prošli da progovore.

Narod kao narod, toliko mu je ispran mozak da i danas veruje kako se vojska rukovodila nekakvim idealima, bilo dobrim ili lošim, zavisno od ugla gledanja. U stvarnosti, to je bila još jedna državna banda i ništa drugo.

John

pre 6 godina

(ja, 12. decembar 2017 21:29)

Nisi razumeo šta je pisac hteo da kaže. Ne "strani" već "međunarodni" stručnjaci i istražitelji. U čemu je razlika? Prosto. Strani rade u ime i za račun strane države. A međunarodni bi radili u interesu... sad bi trebalo reći u interesu Srbije, ali bojim se da država Srbija nema pojma šta joj je u interesu, a šta nije... radili bi u interesu žrtava i njihovih portodica, u interesu zadovoljenja pravde, eto, je l' to dovoljno?

Владан

pre 6 godina

Докази , нешто, ништа а?
Важно је ангажовати ботове да пљују све што је српско.
Молим вас да објавите коментар.

Mladen Mladenović

pre 6 godina

Bože mili, svašta li osvane u novinama?! Zanima me čija li je ovo konstrukcija? Da li opet ovih naših "demokrata", koji na svaki način gledaju da opanjkaju sopstvenu državu, a poseban gušt im je, kada to urade pred inostranim političarima, pa čak i ovako gnusnim konstrukcijama?! Sećam se od početka kako su se stvari odvijale, kada je potraga za Mladićem bila u pitanju. Prvo je u štampi osvanula "informacija" da se ucenjena glava Mladića, za koju se dobijalo 10.000.000 evra krije u Topčideru?! Time je neko hteo da ocrni tadašnje vlastodršce da kriju generala Mladića, nesvesni posledica. Potom su druge novinske kuće, pustile u etar vest da Srbija vrvi od stranih i domaćih lovaca na ucene, da bi se na kraju došlo do fenomenalnog zaključka da Mladić ubija sve one "koji su ga videli"?! Šta reći a ne zaplakati?! Razumem bol ove majke i roditelja koji izgube svoju decu, ali, znam da je sa njima najlakše manipulisati. Najlakše ih je ubediti da nije onako kako jeste već da je to uradio niko drugi nego general, kome je bila osnovna dužnost da u ratu sačuva živote svojih vojnika?! Kao laik, sasvim sam siguran da su u ubistvo ove dece umešani strani "konkvistadori", kojima tudji život nikada nije bio važan. Posebno srpski.Oni nisu došli iz Španije već iz drugih država, koje propagandnim trikovima pokušavaju da zatrpaju svoje prljave tragove a da Mladiću pripišu još jedan najgnusniji zločin, kako bi njegov lik ogadili, čak i onima koji ga smatraju herojem.

Komšija

pre 6 godina

Ako se mlade ljude u Srbiji uči da je Mladić heroj, imam li ja razloga strahovat da će neko u budućnosti pokušat ponovit njegova "herojstva"?

Милош

pre 6 godina

Колико манипулишу унесрећеним љдима!!Што не кажу из ког разлога бих ико из Младићевог тадашњег обезбеђења убијао тек тако војску,јер ето "видели су" а затим,тај који је толико "чувао Младића" остави га шлогираног у селу у Банату!Слеп види да су у питању неке диверзије у питању биле...какве тачно,то се вероватно неће сазнати

Јабучило

pre 6 godina

Užasno!!! 
Da li stvarno jedan Mladić vredi 9 nedužnih života jer je viđen?! Film treba napraviti....
(Kibo, 12. decembar 2017 17:48)

Који су докази за то? Реч мајке скрхане болом, можда и злоупотребљене?

kerefeke

pre 6 godina

nekada su se heroji zrtvovali za druge. za opsti interes.
ovaj zlocinac, haski osudjenik je zrtvovao druge u mirno doba za svoj interes.
a ima glupih koji ga uprkos svemu velicaju i smatraju nekim herojem.

Ivan Jovanović

pre 6 godina

Još devet nevinih života čine Ratka još većim ,,herojem'' nego što sam ga do sada smatrao. Zbog ovakvih stvari počinjem da prezirem Srbiju.

toliko

pre 6 godina

@(Бата Стојковић, 12. decembar 2017 20:56) smatras da nema dokaza? koliko blesav treba da budem da poverujem da su se njih dvojica UPUCAVALI sa vise metaka? imas li ikakvu predstavu sta znaci da te pogodi jedan jedini metak i to u gornji deo tela gde se nalaze svi vitalni organi? cak i da te ne ubije kakav je to bol? ili su te poducavali holivudski filmovi...

Doktor

pre 6 godina

Mozda nisu krili Mladica, mozda su skladistili gudru ili tako nesto? Neki kriminal jeste sigurno!!!
A sto se tice "njih" zrtvovali bi oni i milion ljudi za svoje interese a kamo li dvojicu ili devetoricu!
Ili sesnaestoro ostavljenih u masteru RTS da poginu kako bi se provela propaganda...Pa oni su citav medjurepublicki rat izmislili da bi ostvarili svoje interese, oni su sve uradili da dodje do NATO bombardovanja, Lenjinovi su to unuci... Tek cete da vidite gradjani Srbije sta ce da vam prirede...I sta ce da zrtvuju.O ubistvu Djindjica da i ne govorim...

Sandzak

pre 6 godina

Dva Srpska obavestajca danas sjede u zatvoru u Beogradu samo zato sto su otkili istinu o napadu na Vucica u Srebrenicu.. Dokle vise duplih arsina?

Dovla

pre 6 godina

@helios i svi ostali koji ne verujete majci

Svim vojnicima koji su stradali u tom periodu od +- 4god, svima su namestili da je bilo samoubistvo. Povezali su petoricu njih da su sektasi jer su svi zavrsili Visu PTT skolu, na kojoj sam i sam bio i znam Kostica, koji je bio mirna dusica, duboko stidljiv i fino dete. Mozes da ukucas u Google: "samoubistva vojnika visa ptt" da vidis sta kazu iz vojske, ima clanak na B92 o tome.
Drugo, bio sam u vojsci na Topcideru 2004god kada su ubili Jakovljevica i Milovanovica, mogu ti reci da sam 3 nedelje kasnije isao na strazu, kao i celog leta pre toga. Nista se nije desavalo sumnjivo, osim toga, a pred svaku strazu dodju iz vojne bezbednosne sluzbe i kazu da nemaju nikakvih indicija da ce kasarna biti napadnuta itd.
Trece, kada smo isli na strazu, potpisali smo da smo saglasni sa Pravilom sluzbe, odnosno PS. Oficir koji nam je komandovao nam je rekao: "To potpisujete da bi vojska mogla da se ogradi od nezeljenih dela, vi ste krivi ako se bilo sta desi".
Da se vratim na "samoubistva", toliko su daleko otisli da roditeljima po nekom zakonu nisu dali mogucnost da urade autopsiju van vojske. Ali su roditelji slikali telefonom, slike nisu savrsene, ali mozes da vidis koliko je Kostic mucen, pokidan misic ruke... Sve je to uradio sebi pre nego sto se upucao iz puske!? A znas i sam koliko je dugacka, pa jos da to uradi sa pokidanim misicem. Kukao sam ko malo dete kada sam pokidao ligamente, a ne kada onako nekome pokidaju misic.

who cares

pre 6 godina

I to uzaludno, nije sto su ih ubili za Mladica, nego sto je potpuno uzaludno, i on je bio svestan i drzava da ne moze zauvek da ga kriju i da ce kad tad neki politicae napraviti dil i predati ih. Da ne pricamo o odgovornosti vlasti za skrivanje zlocinaca, ali ne zbog Haga, nego sto smo mi ti koji su smo trebali da im presudimo odmah 2000. Takodje i da ne pricamo o amaterizmu, ako se secate Cia izvestaja, tacno su naveli lokacije kroz godine na kojima smo krili Mladica i Karadzica, pa kakva je to sluzba kojoj provalise svaki korak. Tako se i doslo do zakljucka kako su ubijeni ovi momci, za sve ove sto se pitaju, a posto se sve ostalo sto je pisalo u tim izvestajima Cia pokazalo kao tacno za lokacije i kretanja i aliase, ne sumnjam da je i ovaj deo tacan, tj malo je verovatno da su samo tu pogresili. Takodje izvestaji forenzicara su se razvlacili i fingirali sve do trenutka objavljivanja tog izvestaja, tada odjednom vise forenzicarskih ekipa potvrdjuje isti zakljucak, da ih je treca osoba ubila, videli da nema vise mesta za vrdanje. Ali slucaj na kraju nikad rasvetljen, a cak i ako nadju nekad nekog tamo pod oficira koji je kao ucestvovao u tome to nije razjasnjen slucaj, jer taj koji je povukao obarac nije to smislio, organizovao, naredio i probao da zataska.

marija

pre 6 godina

Kako je moguce da je Mladic slobodno setao Beogradom, isao na utakmice i za to se znalo. Zbog toga mi nije jasno da bi ubili vojnike sto su ga vidjeli. Mislim, kao da nisu mogli da ih sklone sa strazarskog mjesta dok ovi ne prodju ili tako nesto...
(pero, 12. decembar 2017 20:14)

Zato sto Srbija tada nije imala zakon po kojoj je obavezna da saradjuje sa Haskim tribunalom. Znaci, niko nije smeo da ga dira. Mislim da je zakon donet negde 2002. pa se Mladic vise nije pojavljivao na utakmicama, vec se krio. A navodno su ga krile neke drzavne strukture, Vojska pre svega.

aleksandar grozni

pre 6 godina

Kakav bre general Mladic?,ovo ubistvo nema veze sa Mladicem koji se slobodno setkao po Beogradu,cak i odlazio na utakmice.Nadajmose da ce jednog dana doci neka vlast koja ce malo procesljati imovinsko stanje pojedinih generala,i bice vise nego jasno i ovo ubistvo i mnoga druga nedela.A dotle manipulacije nece nedostajati nebili se tragovi zatrpali.Ako u jednoj banci stoi pola tone heroina,o cemu mi onda da raspravljamo ili se cudimo streljanju ove dvojce gardista?.

abraham

pre 6 godina

iste godine i meni su upali na strazu, u Han Pijesku, da traze Mladica. Holandjani. ali smo ih potprasili pa se vise nisu junacili. jedina zrtva je bio jedan prijevremeno penzionisan pukovnik. a epilog, zamjena redovnih vojnika ugovorcima na strazi u toj kasarni. o tome se nije pisalo.

zoran

pre 6 godina

Bio sam više puta po mesec dana na garnizonoj straži u Hrvatsmoj.Čuvali smo magacin municije (1984g).Bilo je pravilo da ako te neko provocira od spolja mogao si jedino da ga opomeneš.Tek kad bi se skroz popeo na ogradu smeo si da pucaš i to da pogođeni padne unutar objekta.Bio sam na straži kad je pucano na susedno stražarsko mesto negde 2h po ponoći.Komandir straže je duplirao stražu.Nije nađeno nikad ko.Javašluk u vojsci je odavno prisutna kad su današnji oficiri deca komunista oficira koji su izdali državu za koju su dali zakletvu al su prigrabili imovinu moje om je dala država (namešteni stanovi,činovi).