Četvrtak, 07.12.2017.

19:27

Sukobi zbog Jerusalima: Raketama na Izrael, stigao odgovor

Dve rakete ispaljene u pravcu Izraela pale su u pojas Gaze. Izraelska vojska je potom saopštila da je gađala ciljeve u Pojasu Gaze kao odgovor na te projektile

Izvor: B92

Sukobi zbog Jerusalima: Raketama na Izrael, stigao odgovor IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

komsija

pre 6 godina

@ Lew Key Lyesmith

Sponjes pranje mozga.Danas jos 52% amera misle da je Sadam srusio (organizovao)nebodere.Da palestinci poseduju F17 vrsli bi drzavni terorizam kao Izrael.1972 palestinci ubili 9 izraelskih atleticara (citav svet osudio atentat).par dana ranije izraelski avioni ubili 72 Egipatska radnika u jednoj fabrici,i danas se ceka osuda od strana medunarodne zajednice.

ernesto che

pre 6 godina

Pocetak dugo planiranog sukoba, sukoba koji moraju naterati iran da se povinule i vrati petro-dolar kao platezno sredstvo, a usput i kroz te sukobe da prodaju gomilu oruzja i pojacaju uticaj.

ana

pre 6 godina

Samo da vas podsetim da je Engleska stvorila drzavu Izrael, i svedusno podrzavala naseljavanje Jevreja zbog svojih interesana bliskom istoku. Tu ulogu je kasnije preuzela Amerika. To je ujedno i dokaz koliko je Jevrejski lobi mocan. Cilj je kontrola svih arapskih drzava. Sirija je vec unistena a hiljade izbeglica sada zive u Evropi a u Ameriku ni ne mogu da odu. To sto neki narodi imaju drugaciju kulturu, zele da zive na svoj nacin i praktikuju svoju religiju ne daje za pravo drugima da odlucuju o njihovoj sudbini. SAD je kriv za sve teroristicke organizacije koje su nastale u arapskom svetu i sve zrtve idu na dusu njihovoj vlasti. Nadam se da ce svi koji su odgovorni otici u pakao.

nisamneznamkakosamzavršioosnovnuškolu

pre 6 godina

Najbolji spot za pesmu "šta s' to poj'o" je bilo koji američki predsednik na konferenciji za novinare.

Zorann

pre 6 godina

"Protesti su se prelili i na Jemen" - to je baš ozbiljno prelivanje, s obzirom na to da je Jemen udaljen par hiljada kilometara i da je tamo u toku ozbiljan rat.

Vlada

pre 6 godina

Ljudi, ja živim u UA Emiratima i ovde se već par godina širi propaganda da je potrebno ratno se obračunati sa Iranom na strani Saudijske Arabije. Zadnjih meseci sve više se piše po stranoj štampi o dogovorima i ratnom savezništvu sa Izraelom sa tim ciljem, što je do juče bilo nezamislivo. Međutim, od ove Trampove neverovatne odluke ovde vlada šok i neverica i piše se opet protiv Izraela.

Tramp ili ne želi takav savez, ili je neverovatna budala.

Walldorf

pre 6 godina

Sve ovo je tek pocetak. Deo neceg sto je isplanirano jos pre dvadeset i vise godina. Amerika jednostavno ne ume i ne zeli ziveti u miru sa sobom i drugima. Ona zivi od tudje krvi. Jesu li unakazili Irak? Jesu. Jesu li unistili najjacu zemlju severne Afrike, Libiju? Jesu. Zasto? Zbog demokratije? Hahahahahaaaa... Sada americke kompanije bukvalno cerupaju zrtve "Arapskog proleca". Ko placa, sem tih zrmalja, americko divljastvo? Placa ga Evropa!!! I tek ce ga placati ako nove reke migranata zapljusnu evropske obale. Da li je sada malo jasnije, gospodo "analiticari"? Neka nam je svima Bog u pomoc dok americka zver nekontrolisano divlja svetom...

rusosaurus

pre 6 godina

Taramp i Izrael su morali da znaju da ce ovakav gest Amerikanaca da dovede do nemira,iako su sve istoriske cinjenice na strani Jevreja.Arapi su nakaradan narod.
(sofija, 7. decembar 2017 23:26)
Kad već želite da koristite istorijske činjenice onnda morate uvaži sve ,a ne slektivno odabirati one koje vas se sviđaju iz subjektivnih razloga.Nikako se ne bi složio da je bilo koji narod nakaradan , a pogotovo ne Arapi jer npr. da nije Arapa kakvu bi vi sad matematiku imali ,da li bi ikad čuli za Aristotela ili Pitagoru jer su upravo arapski filozofi i naučnici sačuvali većinu nama znanih pisanih antičkih dela,zatim astronmija,navigacija i niz drugih prirodnih nauka.Šta mislite gde su Evropljani prvi put vidili kupatilo,pribor za jelo ,začine,svilu,mirise itd..A što se tiče Jerusalima i istorijskog prava to je kao da mi Srbi polaćemo pravo na Rim jer su tamo pre Rimljana živeli Etruščani koji su sebe nazivali Rasenima i govorili jezikom koji je sličan Staroslovenskom .Kao što mi verovatno nismo potomci tih Rasena tako ni najveći deo sadašnje poulacije Izraela nisu potomci naroda koji je podigao Hram Gore već samo imaju istu religiju i preko nje vezu sa potomcima Sema,Avrama i Isaka ,a Arapi jesu potomci (muslimani,hrišćani)Sema,Avrama i Ismaila (brat po ocu Isakov).Čiji je Jrusalim glavni grad ako je u njemu Hristova grobnica,Zid plača i Al Aksa?

AntiBot

pre 6 godina

Negde procitah pre jedno dve godine, da III Sv.rat krece napadom Izraela na Iran (znaci neko je to planirao). Da nije ovo prvi korak ka tome??

CARNEX

pre 6 godina

Šta svi pominjete Trampa, čovek je, kao i svi ostali američki predsednici samo figura koja objavljuje tuđe namere i planove, očigledno. Nema taj mozak za ovako perfidan potez. Opet se pokreće još jedno krizno žarište koje je neko vreme, koliko toliko mirovalo. Rat im se debelo isplati.

Filip

pre 6 godina

Puna podrska Izraelu. Nekako opstaju medju onakvim komsijama.. drugi izraz bih upotrebio da opisem njihov evolutivni nivo al nece pustiti komentar.

sasha tthe red baron

pre 6 godina

CUJ "Israel okupirao Jerzalim"?
Nesto kao Srbija okupirala Beograd...

POdrska za Izrael, a ludacima iz Hamasa i ostalih "nevernici ce umereti" zelim sretn novu godin na Guantanamu,.

marko

pre 6 godina

Били ту ко зна који, па онда ваљда асирци-сумерци-вавилонци шта већ, па затим јевреји, па затим хришћани, па онда муслимани, па онда комбинација Енглеза Израела са америма, и колико видим једино историјско право је правило да ко је јачи одређује право.

doosh

pre 6 godina

Realno, Palestinci nemaju preteran razlog da se lože, u pitanju je priznanje jedne zemlje. Da su mudri iskulirali bi. Ali opet, ovakva reakcija je bila lako predvidiva, što znači da je urađeno planski. Samo me interesuje zašto sada, i šta će sve dalje da se desi?!

sofija

pre 6 godina

Taramp i Izrael su morali da znaju da ce ovakav gest Amerikanaca da dovede do nemira,iako su sve istoriske cinjenice na strani Jevreja.Arapi su nakaradan narod.

Georgije ubiva azdahu

pre 6 godina

To je bilo najbolje ne dirati jer i jedni i drugi polažu pravo na tu zemlju,ali svakako više muslimani nego jevreji.Dokaz da sila može apsolutno sve!
(Bojan, 7. decembar 2017 21:55)

Ne razumem po cemu je vise muslimanski nego jevrejski ili hriscanski ? Sto se sile tice - uvek je Jerusalim prelazio iz ruke u ruku silom. Tako su ga i muslimani uzeli.

Jedino odrzivo resenje je dogovor i Tramp ovim nije postigao nista.

Ivan NBg

pre 6 godina

Naslagaće nekoliko hiljada Palestinaca, Izraelci i nikom ništa. Palestinci nemaju nikakve šanse. A Jerusalim je jevrejski, treba biti pošten, istorijski gledano, to ne znači da i drugi narodi i konfesije ne mogu da žive u tom gradu. Mir medju ljudima.

U fudbalu je rešenje

pre 6 godina

Krece,Ameri otvaraju jos jedan rat.
(Vozd, 07. decembar 2017 21:10)

A ko će protiv koga da ratuje svega ti? Izrael u 3 dana može da oduva pola kontinenta.

ernesto che

pre 6 godina

@ Gale

Nisam siguran gde zivis, ali sve americke administracije, manje ili vise, od vijetnama na ovamo su ovo radile, nezavisno od predsednika ili bilo cega, to je sistem, sistem koji je napravljen i uspostavljen da bi se zavladalo svetom, ali prsli su.

Low Key Lyesmith

pre 6 godina

@Levica, 7. decembar 2017 19:55
Tipično commie/modern left lupetanje. Fokus na buzzwords - apartheid, racism, Nazism/Naziism... - uz ever so popular pominjanje okupirane Palestine, i jadnih Palestinaca. A load of bollocks. Ako u Izraelu i postoji nekakav apartheid, isti je u biti self-imposed od strane upravo tih Palestinaca. Usput, narod koji ispire mozak svojoj deci, uči ih da mrze druge, indoktrinira ih i trenira ih, priprema ih za samoubilačke terorističke napade, svesno ih izlaže riziku i slično, NE ZASLUŽUJE ničije poštovanje.
"...uvesti politicku korektnost..." - po ovome bih rekao da Vi nemate problem s političkom korektnošću, stvarnim najvećim zlom XXI veka, i najvećom sramotom savremenog društva? Mislim da to dosta govori.

Nadam se da će IDF pokazati restrain, i ne nasedati na provokacije, ali ipak odgovoriti tamo gde treba. Možda konačno svet uvidi ko su zaista dobri, a ko loši momci na tom prostoru. Mada, ako se to i dogodi, sumnjam da će brainwashed pripadnici moderne levice korigovati svoje stavove, ali ko zna. I veća čuda su se dešavala.

obi van

pre 6 godina

ništa se neće dogoditi, biće nereda nedelju dve i na tome će se završiti.
Ali ovim potezom je Tramp sebe osigurao - kladim se da će Washington Post i New York Times prestati sa napadima na njega kao i ostali mediji gdje radi proizraelski lobi.

Bojan

pre 6 godina

To je bilo najbolje ne dirati jer i jedni i drugi polažu pravo na tu zemlju,ali svakako više muslimani nego jevreji.Dokaz da sila može apsolutno sve!

gile

pre 6 godina

Izrael je sramota danasnjeg sveta!Kada su mogli unistiti fasizam,nacizam,rasizam,uvesti politicku korektnost,zasto svet nije ukinuo aparthejd koji vlada u Izraelu.Nema vise ni Juznoafricke Unije,ni Rodezije,ni Jugozapadne Afrike,sve te zemlje su oslobodjene od rasizma i aparthejda.Samo aparthejd i segregacija vladaju u Izraelu.Pa zar ti okupirani Palestinci nisu ljudi?Ovo se desava u 21.veku?!SRAMOTA!Samo to mogu reci.
(Levica, 7. decembar 2017 19:55)

Ako nisi procitao tekst da ti ja pojasnim , Palestinci su ispalili rakete na decu u Izraelu i ti govoris kako su Izraelci rasisti ... Zbog nekoliko recenica Palestinci pokusavaju da ubijaju neduzne bebe u izraelu , pa ja ne znam ko je ovde rasista . Palestinci su prvi ipalili rakete na Izrael i sta bi po tebi trebalo da bude odgovor Izraela ? Mora Izrael jos vise da stegne Palestince dok se oni sami ne izbore sa tim ludacima Hamasom i Fatahom i ostalim teroristima i bandama koji jedva cekaju povod da ubijaju neduznu decu u Izraelu .

kolateralna šteta

pre 6 godina

Amerika generiše nesreću miliona ljudi, a za račun toliko ništavne manjine, da je na duži rok takvo stanje neodrživo. Jadan je narod na Bliskom istoku.

Džoni

pre 6 godina

Šta uradi neodgovorna i bahata budala? Ja sam mislio da je naša "privilegija" da biramo najgora rešenja za najbitnija mesta u državi, ali izborom Trampa Ameri su postavili nove standarde!

dvorska_luda

pre 6 godina

Hamas poziva na sveopsti rat protiv Izraela, Palestinci ispalili dve rakete na grad Askelon, nasilje i terorizam i to sve zato sto su Amerikanci priznali Jeruzalem kao glavni grad Izraela! Bojim se da ce Izrael odgovoriti onako kako treba da bi zaoustavio ove "jadne" Palestince.
Ne mogu na Amerikance pa ajde onda na Izraelce ... kada su vec tu pri ruci.

NoName

pre 6 godina

Eto, to je ljudski rod. Jedan klovn izlupeta nešto o čemu nema pojma i na ko zna čiji nagovor, zatim neki drugi mutni likovi dodatno potpale vatru svojim izjavama i 24 sata kasnije imamo posledicu da ljudi ginu. I izgleda da je to samo početak i da će biti sve gore.

degi

pre 6 godina

Ne ulazeci u razloge, ovde se vidi pravo lice Palestinaca - ispaljuju rakete na grad Askelon (Izrael) zato sto su Amerikanci priznali Jeruzalem kao glavni grad! Neredi i nasilje zato sto im se neko treci zamerio. Normalni ljudi ne mogu imati razumevanje za ovakve stvari. I kada Izrael bude uzvratio onda ce biti povike na "neadekvatan odgovor" i "jadni Palestinci".

Levica

pre 6 godina

Izrael je sramota danasnjeg sveta!Kada su mogli unistiti fasizam,nacizam,rasizam,uvesti politicku korektnost,zasto svet nije ukinuo aparthejd koji vlada u Izraelu.Nema vise ni Juznoafricke Unije,ni Rodezije,ni Jugozapadne Afrike,sve te zemlje su oslobodjene od rasizma i aparthejda.Samo aparthejd i segregacija vladaju u Izraelu.Pa zar ti okupirani Palestinci nisu ljudi?Ovo se desava u 21.veku?!SRAMOTA!Samo to mogu reci.

Gdje bese taj... Surinam

pre 6 godina

"Izrael je preuzeo kontrolu nad istočnim delom grada.."

Zasto to ne nazovete pravim imenom...
Izrael je okupirao, ne samo Jerusalem, nego citavu palestinsku zemlju, dio Jordana, dio Egipta i dio Sirije...

Levica

pre 6 godina

Izrael je sramota danasnjeg sveta!Kada su mogli unistiti fasizam,nacizam,rasizam,uvesti politicku korektnost,zasto svet nije ukinuo aparthejd koji vlada u Izraelu.Nema vise ni Juznoafricke Unije,ni Rodezije,ni Jugozapadne Afrike,sve te zemlje su oslobodjene od rasizma i aparthejda.Samo aparthejd i segregacija vladaju u Izraelu.Pa zar ti okupirani Palestinci nisu ljudi?Ovo se desava u 21.veku?!SRAMOTA!Samo to mogu reci.

Gdje bese taj... Surinam

pre 6 godina

"Izrael je preuzeo kontrolu nad istočnim delom grada.."

Zasto to ne nazovete pravim imenom...
Izrael je okupirao, ne samo Jerusalem, nego citavu palestinsku zemlju, dio Jordana, dio Egipta i dio Sirije...

NoName

pre 6 godina

Eto, to je ljudski rod. Jedan klovn izlupeta nešto o čemu nema pojma i na ko zna čiji nagovor, zatim neki drugi mutni likovi dodatno potpale vatru svojim izjavama i 24 sata kasnije imamo posledicu da ljudi ginu. I izgleda da je to samo početak i da će biti sve gore.

marko

pre 6 godina

Били ту ко зна који, па онда ваљда асирци-сумерци-вавилонци шта већ, па затим јевреји, па затим хришћани, па онда муслимани, па онда комбинација Енглеза Израела са америма, и колико видим једино историјско право је правило да ко је јачи одређује право.

degi

pre 6 godina

Ne ulazeci u razloge, ovde se vidi pravo lice Palestinaca - ispaljuju rakete na grad Askelon (Izrael) zato sto su Amerikanci priznali Jeruzalem kao glavni grad! Neredi i nasilje zato sto im se neko treci zamerio. Normalni ljudi ne mogu imati razumevanje za ovakve stvari. I kada Izrael bude uzvratio onda ce biti povike na "neadekvatan odgovor" i "jadni Palestinci".

gile

pre 6 godina

Izrael je sramota danasnjeg sveta!Kada su mogli unistiti fasizam,nacizam,rasizam,uvesti politicku korektnost,zasto svet nije ukinuo aparthejd koji vlada u Izraelu.Nema vise ni Juznoafricke Unije,ni Rodezije,ni Jugozapadne Afrike,sve te zemlje su oslobodjene od rasizma i aparthejda.Samo aparthejd i segregacija vladaju u Izraelu.Pa zar ti okupirani Palestinci nisu ljudi?Ovo se desava u 21.veku?!SRAMOTA!Samo to mogu reci.
(Levica, 7. decembar 2017 19:55)

Ako nisi procitao tekst da ti ja pojasnim , Palestinci su ispalili rakete na decu u Izraelu i ti govoris kako su Izraelci rasisti ... Zbog nekoliko recenica Palestinci pokusavaju da ubijaju neduzne bebe u izraelu , pa ja ne znam ko je ovde rasista . Palestinci su prvi ipalili rakete na Izrael i sta bi po tebi trebalo da bude odgovor Izraela ? Mora Izrael jos vise da stegne Palestince dok se oni sami ne izbore sa tim ludacima Hamasom i Fatahom i ostalim teroristima i bandama koji jedva cekaju povod da ubijaju neduznu decu u Izraelu .

kolateralna šteta

pre 6 godina

Amerika generiše nesreću miliona ljudi, a za račun toliko ništavne manjine, da je na duži rok takvo stanje neodrživo. Jadan je narod na Bliskom istoku.

Ivan NBg

pre 6 godina

Naslagaće nekoliko hiljada Palestinaca, Izraelci i nikom ništa. Palestinci nemaju nikakve šanse. A Jerusalim je jevrejski, treba biti pošten, istorijski gledano, to ne znači da i drugi narodi i konfesije ne mogu da žive u tom gradu. Mir medju ljudima.

U fudbalu je rešenje

pre 6 godina

Krece,Ameri otvaraju jos jedan rat.
(Vozd, 07. decembar 2017 21:10)

A ko će protiv koga da ratuje svega ti? Izrael u 3 dana može da oduva pola kontinenta.

Georgije ubiva azdahu

pre 6 godina

To je bilo najbolje ne dirati jer i jedni i drugi polažu pravo na tu zemlju,ali svakako više muslimani nego jevreji.Dokaz da sila može apsolutno sve!
(Bojan, 7. decembar 2017 21:55)

Ne razumem po cemu je vise muslimanski nego jevrejski ili hriscanski ? Sto se sile tice - uvek je Jerusalim prelazio iz ruke u ruku silom. Tako su ga i muslimani uzeli.

Jedino odrzivo resenje je dogovor i Tramp ovim nije postigao nista.

sasha tthe red baron

pre 6 godina

CUJ "Israel okupirao Jerzalim"?
Nesto kao Srbija okupirala Beograd...

POdrska za Izrael, a ludacima iz Hamasa i ostalih "nevernici ce umereti" zelim sretn novu godin na Guantanamu,.

Džoni

pre 6 godina

Šta uradi neodgovorna i bahata budala? Ja sam mislio da je naša "privilegija" da biramo najgora rešenja za najbitnija mesta u državi, ali izborom Trampa Ameri su postavili nove standarde!

ernesto che

pre 6 godina

@ Gale

Nisam siguran gde zivis, ali sve americke administracije, manje ili vise, od vijetnama na ovamo su ovo radile, nezavisno od predsednika ili bilo cega, to je sistem, sistem koji je napravljen i uspostavljen da bi se zavladalo svetom, ali prsli su.

obi van

pre 6 godina

ništa se neće dogoditi, biće nereda nedelju dve i na tome će se završiti.
Ali ovim potezom je Tramp sebe osigurao - kladim se da će Washington Post i New York Times prestati sa napadima na njega kao i ostali mediji gdje radi proizraelski lobi.

dvorska_luda

pre 6 godina

Hamas poziva na sveopsti rat protiv Izraela, Palestinci ispalili dve rakete na grad Askelon, nasilje i terorizam i to sve zato sto su Amerikanci priznali Jeruzalem kao glavni grad Izraela! Bojim se da ce Izrael odgovoriti onako kako treba da bi zaoustavio ove "jadne" Palestince.
Ne mogu na Amerikance pa ajde onda na Izraelce ... kada su vec tu pri ruci.

Filip

pre 6 godina

Puna podrska Izraelu. Nekako opstaju medju onakvim komsijama.. drugi izraz bih upotrebio da opisem njihov evolutivni nivo al nece pustiti komentar.

doosh

pre 6 godina

Realno, Palestinci nemaju preteran razlog da se lože, u pitanju je priznanje jedne zemlje. Da su mudri iskulirali bi. Ali opet, ovakva reakcija je bila lako predvidiva, što znači da je urađeno planski. Samo me interesuje zašto sada, i šta će sve dalje da se desi?!

Bojan

pre 6 godina

To je bilo najbolje ne dirati jer i jedni i drugi polažu pravo na tu zemlju,ali svakako više muslimani nego jevreji.Dokaz da sila može apsolutno sve!

sofija

pre 6 godina

Taramp i Izrael su morali da znaju da ce ovakav gest Amerikanaca da dovede do nemira,iako su sve istoriske cinjenice na strani Jevreja.Arapi su nakaradan narod.

Low Key Lyesmith

pre 6 godina

@Levica, 7. decembar 2017 19:55
Tipično commie/modern left lupetanje. Fokus na buzzwords - apartheid, racism, Nazism/Naziism... - uz ever so popular pominjanje okupirane Palestine, i jadnih Palestinaca. A load of bollocks. Ako u Izraelu i postoji nekakav apartheid, isti je u biti self-imposed od strane upravo tih Palestinaca. Usput, narod koji ispire mozak svojoj deci, uči ih da mrze druge, indoktrinira ih i trenira ih, priprema ih za samoubilačke terorističke napade, svesno ih izlaže riziku i slično, NE ZASLUŽUJE ničije poštovanje.
"...uvesti politicku korektnost..." - po ovome bih rekao da Vi nemate problem s političkom korektnošću, stvarnim najvećim zlom XXI veka, i najvećom sramotom savremenog društva? Mislim da to dosta govori.

Nadam se da će IDF pokazati restrain, i ne nasedati na provokacije, ali ipak odgovoriti tamo gde treba. Možda konačno svet uvidi ko su zaista dobri, a ko loši momci na tom prostoru. Mada, ako se to i dogodi, sumnjam da će brainwashed pripadnici moderne levice korigovati svoje stavove, ali ko zna. I veća čuda su se dešavala.

Walldorf

pre 6 godina

Sve ovo je tek pocetak. Deo neceg sto je isplanirano jos pre dvadeset i vise godina. Amerika jednostavno ne ume i ne zeli ziveti u miru sa sobom i drugima. Ona zivi od tudje krvi. Jesu li unakazili Irak? Jesu. Jesu li unistili najjacu zemlju severne Afrike, Libiju? Jesu. Zasto? Zbog demokratije? Hahahahahaaaa... Sada americke kompanije bukvalno cerupaju zrtve "Arapskog proleca". Ko placa, sem tih zrmalja, americko divljastvo? Placa ga Evropa!!! I tek ce ga placati ako nove reke migranata zapljusnu evropske obale. Da li je sada malo jasnije, gospodo "analiticari"? Neka nam je svima Bog u pomoc dok americka zver nekontrolisano divlja svetom...

rusosaurus

pre 6 godina

Taramp i Izrael su morali da znaju da ce ovakav gest Amerikanaca da dovede do nemira,iako su sve istoriske cinjenice na strani Jevreja.Arapi su nakaradan narod.
(sofija, 7. decembar 2017 23:26)
Kad već želite da koristite istorijske činjenice onnda morate uvaži sve ,a ne slektivno odabirati one koje vas se sviđaju iz subjektivnih razloga.Nikako se ne bi složio da je bilo koji narod nakaradan , a pogotovo ne Arapi jer npr. da nije Arapa kakvu bi vi sad matematiku imali ,da li bi ikad čuli za Aristotela ili Pitagoru jer su upravo arapski filozofi i naučnici sačuvali većinu nama znanih pisanih antičkih dela,zatim astronmija,navigacija i niz drugih prirodnih nauka.Šta mislite gde su Evropljani prvi put vidili kupatilo,pribor za jelo ,začine,svilu,mirise itd..A što se tiče Jerusalima i istorijskog prava to je kao da mi Srbi polaćemo pravo na Rim jer su tamo pre Rimljana živeli Etruščani koji su sebe nazivali Rasenima i govorili jezikom koji je sličan Staroslovenskom .Kao što mi verovatno nismo potomci tih Rasena tako ni najveći deo sadašnje poulacije Izraela nisu potomci naroda koji je podigao Hram Gore već samo imaju istu religiju i preko nje vezu sa potomcima Sema,Avrama i Isaka ,a Arapi jesu potomci (muslimani,hrišćani)Sema,Avrama i Ismaila (brat po ocu Isakov).Čiji je Jrusalim glavni grad ako je u njemu Hristova grobnica,Zid plača i Al Aksa?

Zorann

pre 6 godina

"Protesti su se prelili i na Jemen" - to je baš ozbiljno prelivanje, s obzirom na to da je Jemen udaljen par hiljada kilometara i da je tamo u toku ozbiljan rat.

Vlada

pre 6 godina

Ljudi, ja živim u UA Emiratima i ovde se već par godina širi propaganda da je potrebno ratno se obračunati sa Iranom na strani Saudijske Arabije. Zadnjih meseci sve više se piše po stranoj štampi o dogovorima i ratnom savezništvu sa Izraelom sa tim ciljem, što je do juče bilo nezamislivo. Međutim, od ove Trampove neverovatne odluke ovde vlada šok i neverica i piše se opet protiv Izraela.

Tramp ili ne želi takav savez, ili je neverovatna budala.

CARNEX

pre 6 godina

Šta svi pominjete Trampa, čovek je, kao i svi ostali američki predsednici samo figura koja objavljuje tuđe namere i planove, očigledno. Nema taj mozak za ovako perfidan potez. Opet se pokreće još jedno krizno žarište koje je neko vreme, koliko toliko mirovalo. Rat im se debelo isplati.

AntiBot

pre 6 godina

Negde procitah pre jedno dve godine, da III Sv.rat krece napadom Izraela na Iran (znaci neko je to planirao). Da nije ovo prvi korak ka tome??

ana

pre 6 godina

Samo da vas podsetim da je Engleska stvorila drzavu Izrael, i svedusno podrzavala naseljavanje Jevreja zbog svojih interesana bliskom istoku. Tu ulogu je kasnije preuzela Amerika. To je ujedno i dokaz koliko je Jevrejski lobi mocan. Cilj je kontrola svih arapskih drzava. Sirija je vec unistena a hiljade izbeglica sada zive u Evropi a u Ameriku ni ne mogu da odu. To sto neki narodi imaju drugaciju kulturu, zele da zive na svoj nacin i praktikuju svoju religiju ne daje za pravo drugima da odlucuju o njihovoj sudbini. SAD je kriv za sve teroristicke organizacije koje su nastale u arapskom svetu i sve zrtve idu na dusu njihovoj vlasti. Nadam se da ce svi koji su odgovorni otici u pakao.

ernesto che

pre 6 godina

Pocetak dugo planiranog sukoba, sukoba koji moraju naterati iran da se povinule i vrati petro-dolar kao platezno sredstvo, a usput i kroz te sukobe da prodaju gomilu oruzja i pojacaju uticaj.

nisamneznamkakosamzavršioosnovnuškolu

pre 6 godina

Najbolji spot za pesmu "šta s' to poj'o" je bilo koji američki predsednik na konferenciji za novinare.

komsija

pre 6 godina

@ Lew Key Lyesmith

Sponjes pranje mozga.Danas jos 52% amera misle da je Sadam srusio (organizovao)nebodere.Da palestinci poseduju F17 vrsli bi drzavni terorizam kao Izrael.1972 palestinci ubili 9 izraelskih atleticara (citav svet osudio atentat).par dana ranije izraelski avioni ubili 72 Egipatska radnika u jednoj fabrici,i danas se ceka osuda od strana medunarodne zajednice.

Levica

pre 6 godina

Izrael je sramota danasnjeg sveta!Kada su mogli unistiti fasizam,nacizam,rasizam,uvesti politicku korektnost,zasto svet nije ukinuo aparthejd koji vlada u Izraelu.Nema vise ni Juznoafricke Unije,ni Rodezije,ni Jugozapadne Afrike,sve te zemlje su oslobodjene od rasizma i aparthejda.Samo aparthejd i segregacija vladaju u Izraelu.Pa zar ti okupirani Palestinci nisu ljudi?Ovo se desava u 21.veku?!SRAMOTA!Samo to mogu reci.

gile

pre 6 godina

Izrael je sramota danasnjeg sveta!Kada su mogli unistiti fasizam,nacizam,rasizam,uvesti politicku korektnost,zasto svet nije ukinuo aparthejd koji vlada u Izraelu.Nema vise ni Juznoafricke Unije,ni Rodezije,ni Jugozapadne Afrike,sve te zemlje su oslobodjene od rasizma i aparthejda.Samo aparthejd i segregacija vladaju u Izraelu.Pa zar ti okupirani Palestinci nisu ljudi?Ovo se desava u 21.veku?!SRAMOTA!Samo to mogu reci.
(Levica, 7. decembar 2017 19:55)

Ako nisi procitao tekst da ti ja pojasnim , Palestinci su ispalili rakete na decu u Izraelu i ti govoris kako su Izraelci rasisti ... Zbog nekoliko recenica Palestinci pokusavaju da ubijaju neduzne bebe u izraelu , pa ja ne znam ko je ovde rasista . Palestinci su prvi ipalili rakete na Izrael i sta bi po tebi trebalo da bude odgovor Izraela ? Mora Izrael jos vise da stegne Palestince dok se oni sami ne izbore sa tim ludacima Hamasom i Fatahom i ostalim teroristima i bandama koji jedva cekaju povod da ubijaju neduznu decu u Izraelu .

sasha tthe red baron

pre 6 godina

CUJ "Israel okupirao Jerzalim"?
Nesto kao Srbija okupirala Beograd...

POdrska za Izrael, a ludacima iz Hamasa i ostalih "nevernici ce umereti" zelim sretn novu godin na Guantanamu,.

Gdje bese taj... Surinam

pre 6 godina

"Izrael je preuzeo kontrolu nad istočnim delom grada.."

Zasto to ne nazovete pravim imenom...
Izrael je okupirao, ne samo Jerusalem, nego citavu palestinsku zemlju, dio Jordana, dio Egipta i dio Sirije...

Filip

pre 6 godina

Puna podrska Izraelu. Nekako opstaju medju onakvim komsijama.. drugi izraz bih upotrebio da opisem njihov evolutivni nivo al nece pustiti komentar.

degi

pre 6 godina

Ne ulazeci u razloge, ovde se vidi pravo lice Palestinaca - ispaljuju rakete na grad Askelon (Izrael) zato sto su Amerikanci priznali Jeruzalem kao glavni grad! Neredi i nasilje zato sto im se neko treci zamerio. Normalni ljudi ne mogu imati razumevanje za ovakve stvari. I kada Izrael bude uzvratio onda ce biti povike na "neadekvatan odgovor" i "jadni Palestinci".

Low Key Lyesmith

pre 6 godina

@Levica, 7. decembar 2017 19:55
Tipično commie/modern left lupetanje. Fokus na buzzwords - apartheid, racism, Nazism/Naziism... - uz ever so popular pominjanje okupirane Palestine, i jadnih Palestinaca. A load of bollocks. Ako u Izraelu i postoji nekakav apartheid, isti je u biti self-imposed od strane upravo tih Palestinaca. Usput, narod koji ispire mozak svojoj deci, uči ih da mrze druge, indoktrinira ih i trenira ih, priprema ih za samoubilačke terorističke napade, svesno ih izlaže riziku i slično, NE ZASLUŽUJE ničije poštovanje.
"...uvesti politicku korektnost..." - po ovome bih rekao da Vi nemate problem s političkom korektnošću, stvarnim najvećim zlom XXI veka, i najvećom sramotom savremenog društva? Mislim da to dosta govori.

Nadam se da će IDF pokazati restrain, i ne nasedati na provokacije, ali ipak odgovoriti tamo gde treba. Možda konačno svet uvidi ko su zaista dobri, a ko loši momci na tom prostoru. Mada, ako se to i dogodi, sumnjam da će brainwashed pripadnici moderne levice korigovati svoje stavove, ali ko zna. I veća čuda su se dešavala.

Bojan

pre 6 godina

To je bilo najbolje ne dirati jer i jedni i drugi polažu pravo na tu zemlju,ali svakako više muslimani nego jevreji.Dokaz da sila može apsolutno sve!

sofija

pre 6 godina

Taramp i Izrael su morali da znaju da ce ovakav gest Amerikanaca da dovede do nemira,iako su sve istoriske cinjenice na strani Jevreja.Arapi su nakaradan narod.

dvorska_luda

pre 6 godina

Hamas poziva na sveopsti rat protiv Izraela, Palestinci ispalili dve rakete na grad Askelon, nasilje i terorizam i to sve zato sto su Amerikanci priznali Jeruzalem kao glavni grad Izraela! Bojim se da ce Izrael odgovoriti onako kako treba da bi zaoustavio ove "jadne" Palestince.
Ne mogu na Amerikance pa ajde onda na Izraelce ... kada su vec tu pri ruci.

Ivan NBg

pre 6 godina

Naslagaće nekoliko hiljada Palestinaca, Izraelci i nikom ništa. Palestinci nemaju nikakve šanse. A Jerusalim je jevrejski, treba biti pošten, istorijski gledano, to ne znači da i drugi narodi i konfesije ne mogu da žive u tom gradu. Mir medju ljudima.

U fudbalu je rešenje

pre 6 godina

Krece,Ameri otvaraju jos jedan rat.
(Vozd, 07. decembar 2017 21:10)

A ko će protiv koga da ratuje svega ti? Izrael u 3 dana može da oduva pola kontinenta.

Džoni

pre 6 godina

Šta uradi neodgovorna i bahata budala? Ja sam mislio da je naša "privilegija" da biramo najgora rešenja za najbitnija mesta u državi, ali izborom Trampa Ameri su postavili nove standarde!

kolateralna šteta

pre 6 godina

Amerika generiše nesreću miliona ljudi, a za račun toliko ništavne manjine, da je na duži rok takvo stanje neodrživo. Jadan je narod na Bliskom istoku.

ernesto che

pre 6 godina

@ Gale

Nisam siguran gde zivis, ali sve americke administracije, manje ili vise, od vijetnama na ovamo su ovo radile, nezavisno od predsednika ili bilo cega, to je sistem, sistem koji je napravljen i uspostavljen da bi se zavladalo svetom, ali prsli su.

NoName

pre 6 godina

Eto, to je ljudski rod. Jedan klovn izlupeta nešto o čemu nema pojma i na ko zna čiji nagovor, zatim neki drugi mutni likovi dodatno potpale vatru svojim izjavama i 24 sata kasnije imamo posledicu da ljudi ginu. I izgleda da je to samo početak i da će biti sve gore.

obi van

pre 6 godina

ništa se neće dogoditi, biće nereda nedelju dve i na tome će se završiti.
Ali ovim potezom je Tramp sebe osigurao - kladim se da će Washington Post i New York Times prestati sa napadima na njega kao i ostali mediji gdje radi proizraelski lobi.

Georgije ubiva azdahu

pre 6 godina

To je bilo najbolje ne dirati jer i jedni i drugi polažu pravo na tu zemlju,ali svakako više muslimani nego jevreji.Dokaz da sila može apsolutno sve!
(Bojan, 7. decembar 2017 21:55)

Ne razumem po cemu je vise muslimanski nego jevrejski ili hriscanski ? Sto se sile tice - uvek je Jerusalim prelazio iz ruke u ruku silom. Tako su ga i muslimani uzeli.

Jedino odrzivo resenje je dogovor i Tramp ovim nije postigao nista.

rusosaurus

pre 6 godina

Taramp i Izrael su morali da znaju da ce ovakav gest Amerikanaca da dovede do nemira,iako su sve istoriske cinjenice na strani Jevreja.Arapi su nakaradan narod.
(sofija, 7. decembar 2017 23:26)
Kad već želite da koristite istorijske činjenice onnda morate uvaži sve ,a ne slektivno odabirati one koje vas se sviđaju iz subjektivnih razloga.Nikako se ne bi složio da je bilo koji narod nakaradan , a pogotovo ne Arapi jer npr. da nije Arapa kakvu bi vi sad matematiku imali ,da li bi ikad čuli za Aristotela ili Pitagoru jer su upravo arapski filozofi i naučnici sačuvali većinu nama znanih pisanih antičkih dela,zatim astronmija,navigacija i niz drugih prirodnih nauka.Šta mislite gde su Evropljani prvi put vidili kupatilo,pribor za jelo ,začine,svilu,mirise itd..A što se tiče Jerusalima i istorijskog prava to je kao da mi Srbi polaćemo pravo na Rim jer su tamo pre Rimljana živeli Etruščani koji su sebe nazivali Rasenima i govorili jezikom koji je sličan Staroslovenskom .Kao što mi verovatno nismo potomci tih Rasena tako ni najveći deo sadašnje poulacije Izraela nisu potomci naroda koji je podigao Hram Gore već samo imaju istu religiju i preko nje vezu sa potomcima Sema,Avrama i Isaka ,a Arapi jesu potomci (muslimani,hrišćani)Sema,Avrama i Ismaila (brat po ocu Isakov).Čiji je Jrusalim glavni grad ako je u njemu Hristova grobnica,Zid plača i Al Aksa?

doosh

pre 6 godina

Realno, Palestinci nemaju preteran razlog da se lože, u pitanju je priznanje jedne zemlje. Da su mudri iskulirali bi. Ali opet, ovakva reakcija je bila lako predvidiva, što znači da je urađeno planski. Samo me interesuje zašto sada, i šta će sve dalje da se desi?!

marko

pre 6 godina

Били ту ко зна који, па онда ваљда асирци-сумерци-вавилонци шта већ, па затим јевреји, па затим хришћани, па онда муслимани, па онда комбинација Енглеза Израела са америма, и колико видим једино историјско право је правило да ко је јачи одређује право.

Walldorf

pre 6 godina

Sve ovo je tek pocetak. Deo neceg sto je isplanirano jos pre dvadeset i vise godina. Amerika jednostavno ne ume i ne zeli ziveti u miru sa sobom i drugima. Ona zivi od tudje krvi. Jesu li unakazili Irak? Jesu. Jesu li unistili najjacu zemlju severne Afrike, Libiju? Jesu. Zasto? Zbog demokratije? Hahahahahaaaa... Sada americke kompanije bukvalno cerupaju zrtve "Arapskog proleca". Ko placa, sem tih zrmalja, americko divljastvo? Placa ga Evropa!!! I tek ce ga placati ako nove reke migranata zapljusnu evropske obale. Da li je sada malo jasnije, gospodo "analiticari"? Neka nam je svima Bog u pomoc dok americka zver nekontrolisano divlja svetom...

Vlada

pre 6 godina

Ljudi, ja živim u UA Emiratima i ovde se već par godina širi propaganda da je potrebno ratno se obračunati sa Iranom na strani Saudijske Arabije. Zadnjih meseci sve više se piše po stranoj štampi o dogovorima i ratnom savezništvu sa Izraelom sa tim ciljem, što je do juče bilo nezamislivo. Međutim, od ove Trampove neverovatne odluke ovde vlada šok i neverica i piše se opet protiv Izraela.

Tramp ili ne želi takav savez, ili je neverovatna budala.

ana

pre 6 godina

Samo da vas podsetim da je Engleska stvorila drzavu Izrael, i svedusno podrzavala naseljavanje Jevreja zbog svojih interesana bliskom istoku. Tu ulogu je kasnije preuzela Amerika. To je ujedno i dokaz koliko je Jevrejski lobi mocan. Cilj je kontrola svih arapskih drzava. Sirija je vec unistena a hiljade izbeglica sada zive u Evropi a u Ameriku ni ne mogu da odu. To sto neki narodi imaju drugaciju kulturu, zele da zive na svoj nacin i praktikuju svoju religiju ne daje za pravo drugima da odlucuju o njihovoj sudbini. SAD je kriv za sve teroristicke organizacije koje su nastale u arapskom svetu i sve zrtve idu na dusu njihovoj vlasti. Nadam se da ce svi koji su odgovorni otici u pakao.

komsija

pre 6 godina

@ Lew Key Lyesmith

Sponjes pranje mozga.Danas jos 52% amera misle da je Sadam srusio (organizovao)nebodere.Da palestinci poseduju F17 vrsli bi drzavni terorizam kao Izrael.1972 palestinci ubili 9 izraelskih atleticara (citav svet osudio atentat).par dana ranije izraelski avioni ubili 72 Egipatska radnika u jednoj fabrici,i danas se ceka osuda od strana medunarodne zajednice.

AntiBot

pre 6 godina

Negde procitah pre jedno dve godine, da III Sv.rat krece napadom Izraela na Iran (znaci neko je to planirao). Da nije ovo prvi korak ka tome??

CARNEX

pre 6 godina

Šta svi pominjete Trampa, čovek je, kao i svi ostali američki predsednici samo figura koja objavljuje tuđe namere i planove, očigledno. Nema taj mozak za ovako perfidan potez. Opet se pokreće još jedno krizno žarište koje je neko vreme, koliko toliko mirovalo. Rat im se debelo isplati.

ernesto che

pre 6 godina

Pocetak dugo planiranog sukoba, sukoba koji moraju naterati iran da se povinule i vrati petro-dolar kao platezno sredstvo, a usput i kroz te sukobe da prodaju gomilu oruzja i pojacaju uticaj.

Zorann

pre 6 godina

"Protesti su se prelili i na Jemen" - to je baš ozbiljno prelivanje, s obzirom na to da je Jemen udaljen par hiljada kilometara i da je tamo u toku ozbiljan rat.

nisamneznamkakosamzavršioosnovnuškolu

pre 6 godina

Najbolji spot za pesmu "šta s' to poj'o" je bilo koji američki predsednik na konferenciji za novinare.