Uskoro prelaženje ulice neće biti isto

Beograd -- Prema Predlogu zakona o izmenama i dopunama zakona o bezbednosti saobraćaja predviđene veće kazne za one koji pretrčavaju ulicu van pešačkog. Idu i do 20.000.

Izvor: Večernje novosti
Pošaljite komentar
 1. ...zato pojedinci sa specijanim dozvolama, poznanstvima i funkcijama mogu nekaznjeno da "odstreljuju" pesake na pesackom prelazu...
  ...je l' tako okanovicu...???
  ...jednog dana cu mu se nakaciti na rep i pratgiti ceo dan, da vidim kako vozi tvorac drakonskih saobracajnih kazni i propisa u srbiji...
  ...i jedno pitanje za okanovica...
  ...kada ce policija poceti da naplacuje kazne gostima restorana kalenic i kafica koji se nalazi na pocetku ulice save kovacevica, koji svakog dana posred ulice parkiraju automobile, pa su vozaci prinudjeni da naizmenicno voze ulicom...
  ...kada ce se policija usuditi da zamoli vlasnike kafica na uglu molerove i njegoseve da ne parkiraju svoja vozila na PESACKOM PRELAZU...???
  ...okanovicu, izvolite...
  (kraja, 7. decembar 2017 19:32)

  # Link komentara

 2. Meni, osobno, se to čini normalnim. U SLO je kazna pretrčavanja ulice mimo zebre jednaka kazni nepravilnog parkiranja-80€! Ako imaš sreču, dobiješ samo opomenu:)
  (samo da primetim, 7. decembar 2017 14:36)

  # Link komentara

 3. Tako i treba. A za one sto kolima gaze pesake na pesackim prelazima, smrtna kazna.
  (Srbin iz USA, 7. decembar 2017 13:55)

  # Link komentara

 4. Pa sve ovo uglavnom već postoji u sadašnjem zakonu.
  (kiza, 7. decembar 2017 13:05)

  # Link komentara

 5. Oduvek je bilo da mozes da predjes va n zebre ako je udaljena 100m. Ista prica kao i sa crvenim farbanjem raskrsnica. Okanovic nam otkriva toplu vodu.
  Jedina razlika je sto su nas ucili da pogledas levo pa desno kad se prelazi ulica. Danas samo istrcavaju bez gledanja svi sa telefonima.
  (Sasa, 7. decembar 2017 13:03)

  # Link komentara

 6. Ma može kazna da bude i milion dinara, ako se bezbednost saobraćaja ne kontroliše od toga nema ništa. Pogledajte kako se i vozila i pešaci kreću u gradu i videćete da tu nikakve kazne niko ne primenjuje. Jer da je kazna do sada bila sto dinara pa bi ih nečemu naučila, ali nije jer nikada nije izrečena.
  (kartmen, 7. decembar 2017 12:58)

  # Link komentara

 7. Pa da, treba slavija da se isplati
   (srbin, 7. decembar 2017 12:29)

  # Link komentara

 8. Noću pešaci obavezno da nose hidroelaktranu sa 18 reflektora a danju kad prelaze ulicu obavezan prsluk za nevidljivost, da ne bi ometali "Šumahere". Inače je kazna 10.000e. Udri samo...
   (Hlebb, 7. decembar 2017 12:26)

  # Link komentara