Petak, 27.10.2017.

07:12

Tajni dokumenti o ubistvu Kenedija - Pandorina kutija

Obećana objava kompletne dokumentacije o ubistvu Džona F. Kenedija odložena je zbog uverenja da neke stranice ipak moraju ostati tajne. Četiri pitanja ključna.

Izvor: B92

Tajni dokumenti o ubistvu Kenedija - Pandorina kutija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Sho

pre 6 godina

@baka " A to sto Rusi (o nama da ne govorim) nisu NIKADA nista objavili, to je OK, zar ne?"

Rusi nikada nisu ubili svog predsednika. Ubili su Cara koga su smatrali kriminalcem i, nažalost, njegovu porodicu još početkom veka (i to ne sami Rusi nego Sovjeti) i o tome je sve do detalja objavljeno.

bla

pre 6 godina

svakoga koga zanimaju detalji ubistva i skoro sve sto je dovelo do toga treba da pogleda dokumentarni film 'jfk to 9/11 everything is a rich man's trick'. Isto tako slucaj ubice njegovog brata (sirhan sirhan) je vise nego interesantan. dodatno mislim da su iste godine kada je ubijen bobi kenedi ubili i kinga. sva tri ubistva su sigurno povezana.

Ili noice

pre 6 godina

Ipak je sve to organizovao Nixon. Jedan kriminalac (Hunter) ga je ucenjivao iz zatvora da će da oda njegovu ulogu u atentatu a sam Nixon je lepo opisan u jednom američkom dokumentarcu na Youtube-u gde se kaže:Bio je to čovek koji je u politici imao samo neprijatelje i za koga se ne zna odakle je došao. A oni koji znaju " odakle je došao" smatraju da je taj "predeo" nacistička Nemačka i da je Nixon, Joseph Goebels ,lično, u telu amerikanca Nixona i potpredsednik u vreme Dwight David Eisenhower-a.

neobavezno

pre 6 godina

Svakako da je Pandorina kutija iz koje bi isplivale tajne famulije Kenedi ali ne samo ubijenog Predsednika vec i oca a onda umesanost drzave i tajne sluzbe.

mil@n

pre 6 godina

Prvo od njih je veza između ubice Kenedija i Rusije. Naime, postoje dokumenti koji ukazuju na to da se Li Harvi Osvald pre nego što je pucao na Kenedija sastao sa jednim ruskom agentom, povezanim s nekoliko političkih likvidacija.
Да је ово у питању, документи би били давно објављени. Тешко је објавити, а сигурно неће никад, да је убијен од стране циа и мафије уз сагласност људи из сенке.

seljadin

pre 6 godina

i Kenedija i Djindjica je ubila mafija a ko je bio iza mafije ? ista organizacija koja ispaljuje 3 metka a sud belezi 2 i hapsi osobu koja je ispalila 2 metka a onu koja je ispalila treci metak prvo svi vidimo na poternici fotorobota a potom sud kaze da nije postojao.

Komša

pre 6 godina

Čovek je od '61 bio u otvorenom ratu sa "dubokom državom" - pofledati njegovo obraćanje javnosti " o novinarima i tajnim društvima" . Pri tom nije misloo na tajna društva na koja se obično misli nego na ugrožavanje demokratije donošenjem odluka van sistema odlučivanja.
Čivek je bukvalno skapirao demokratiju,kulirali su ga dok je pričao,kada je hteo da radi onda su ga sklonili.
Nije ni prvi ni poslednji.
Uvek ima snaga koje deluju u senci - Informacije da će Ferdinand biti ubijen su postojale,jednostavno su dozvolili da bude ubijen (odgovaralo vojnom lobiju ). Za kralja Aleksandra se isto znalo - Hrvat,špijun Kraljevine koji je bio ubačen u ustaški pokret je javio na vreme šta se sprema.I?
Činkenjem ili nečinjenjem se neko može ugroziti.

Ko o čemu

pre 6 godina

55 godina nakon atentata, još postoje stvari, čijim obelodavanjem bi mogle da ugrože nacionalnu bezbednost? Neka ih nikad ni ne objave. Samo potvrdjuju da je u i oko atentata bilo mnoštvo prljavih radnji, a oni bi da ispadnu pošteni. Nisu ni svesni da je Wikileaks njihovu demokratiju, korektnost, neutralnost...poderao kao stare novine.

Da se zna...

pre 6 godina

CIA da objavi da ga je ona(država) ubila jer nije hteo da ratuje, već da diplomatijom vodi Američku politiku???

Teško Boga mi.

Zagor

pre 6 godina

JFK ubistvo,hiljadu pitanja,nijedan odgovor..samo nagadjanja i sumnje,ali jedno je sigurno,htio je da vrati dolar pod kontrolu drzave,ali FED(stampa dolar) je izgleda uradio svoje,postoji cuveni snimak u Njujorskom hotelu,gde JFK upravo prica o vracanju dolara pod kontrolu drzave..

djidji govedina

pre 6 godina

na tako vaznu metu nikad ne puca samo jedan strelac..to su obicno 3 tima koji se medjusobno ne poznaju..usaglaseno im je samo vreme i mesto pucanja ..unakrsna vatra sa povisenih polozaja i kenedi je bio glineni golub!krucijalan je zapruderov snimak koji jasno pokazuje da ga metak pogadja sa prednje leve strane slepoocnica ..zabacuje mu glavu unazad..u tom momentu lee h.oswald je njemu iza ledja i njegov metak to ne moze da uradi..dakle bilo je vise pucaca!prosto laicki gledajuci zapruderov film

Sipa

pre 6 godina

Posle 50godina? Da parafraziram, izgleda da Amerikanci imaju pravo na transparentnost toliko koliko im s nesto ucini transparentnim.
Mislim, nema iluzija, nije nista bitno ni u tih 300 stranica, niko nije lud da to pise.

A Topčider?!

pre 6 godina

Veliki je to sistem, predugo projektovan I građen, da bi ga tek tako ugrozili nekom nazovi-transparentnošću.
Ono što je, nadam se, svima jasno je da zvanična verzija kompletna manipulacija činjenicama I zdravim razumom.
Istina, u pravom smislu te reči, očigledno je do te mere spektakularna i šokantna, da čak ni posle više od pola veka jednostavno NE SME biti obelodanjena.
Nedvosmisleno su u ubistvo Kenedija umešani neki od nosećih stubova države (vojska pre svih!), kao i službe koje bi trebalo da brane, a ne da ubiju predsednika.
Ono što je neosporno je da se "prvi katolik u Beloj Kući" žestoko zamerio moćnicima u nekoliko ključnih stvari:
1. protivio se širem američkom vojnom angažmanu u Vijetnamu I time ugrozio profit vojnih lobija (sve sami privatnici!)
2. bio je ZA unapređenje odnosa sa SSSR i "labavljenje" hladno-ratovske retorike
3. udario je na FED vezano za monopol na izdavanje $$$ (inicirao izdavanje tzv. "srebrnog dolara", koji je povučen iz upotrebe odmah nakon atentata?!)
4. ne dirajući Kastra koji je gotovo preko noći američkoj mafiji onemogućio ogromne prihode od kockarnica, droge i hotela, zamerio se istoj toj mafiji koja mu je, navodno, pomogla da u državi Ilinois “prevagne” u suludo tesnoj pobedi protiv Niksona (49,7% vs 49,5% ?!?)
Imajući protiv sebe toliko moćne neprijatelje, Kenedi nije imao nikakvu šansu.
Onako usput, poslednji strani zvaničnik koji se sastao sa Kenedijem pre atentata bio je J.B. Tito.

Oliver

pre 6 godina

Jasno je i da su objavili sve dokumente da nista novo ne bismo saznali,jer se takve stvari rade bez pisanih tragova.Danas niko sa zrnom mozga ne moze verovati da je Li Harvi Osvald delovao sam,jer je dokazano balisticki i sudsko-medicinski da je to nemoguce.Neko je spomenuo Dzekovog brata Bobija,kojeg su ubili 1968.po slicnom obrascu,samo su taj atentat malo bolje pripremili.Tuce svedoka je videlo Sirhana Sirhana da puca sa 2 metra u Bobija.A onda je sudski patolog Tomas Noguci na obdukciji nasao barutne cestice na usnoj skoljci sto je moguce samo kad je cev pistolja jako blizu glave.Uradili su eksperiment na svinjskim glavama i identican raspored cestica nasli kad je pucano sa udaljenosti od samo 7 centimetara.U opstoj gunguli vrlo je moguce da je neko prislonio penkalo-pistolj Bobijevoj glavi i ispalio smrtonosni hitac u glavu.Sirhan Sirhan je zrtveno jagnje,kao i Osvald i jos uvek je na dozivotnoj robiji.U takvim atentatima uvek se pravi izlazna strategija sa zrtvenim jagnjetom.Sa OSvaldom je krenulo naopako pa su morali da ubiju i njega,za sta je posluzio lokalni mafijas Dzek Rubi(inace je juce objavljen i dokument gde Huver kaze da je Rubi gej,sto je interesantno posto se zna da je Huver bio gej).Dakle,nikada necemo saznati ko je ubio bracu Kenedi,jer bi to srusilo iluziju o Americi.Inace,Dr Noguci je,kao glavni patolog Los Andjelesa sezdesetih,obdukovao i cuvene glumice Merilin Monro i Natali Vud,i u oba slucaja opovrgao zvanicne verzije o samoubistvu.

baka

pre 6 godina

Kako komentatori dobro znaju sta je demokratija!? U TUDJIM drzavama. A to sto Rusi (o nama da ne govorim) nisu NIKADA nista objavili, to je OK, zar ne? I bas zgodno sto ce dokumenta stici na so jednom prevejanom manipulatoru zvanom Tramp. Dakle, ON je taj koji ce, nazalost moci sve da procita.

IQ 149

pre 6 godina

Cuveni film JFK sa Kostnerom dobrano objasnjava sta je sve establisment spreman da mu se ne drma pozicija. Odgledajte, fantasticno ostvarenje.

kraja

pre 6 godina

...mozda bi trebalo pogledati ko je jos ziv od savremenika ubistva od pre 54 godine...
...mozda je neko od porodice organizatora ubistva i dalje visoko rangiran u danasnjoj vlasti...
...u svakom slucaju, obrazlozenje je potpuno besmisleno posle pola veka i samo potvrdjuje sumnju da je u ubistvo kenedija umesana sama drzava ili njeni visoki sluzbenici...
...nesto slicno nasoj aferi topcider...

Nemanja NS

pre 6 godina

Mene interesuje šta su brljali kada spoznaja o tome može da naruši nacionalnu sigurnost, pravni poredak i njihovu spoljnu politiku danas, 54 godine kasnije?

RexLex

pre 6 godina

Ako je Osvald usamljeni ludak koji je (jedini) pucao na Džona Kenedija i ubio ga, ako je Vorenova komisija časno odradila posao, šta onda ima da se skriva i taji?
Kako se ipak i dalje taji, stvari očigledno stoje drugačije. A to "drugačije" se izgleda ni po čemu ne razlikuje od ubistva njegovog brata, nedugo potom.

Bambi

pre 6 godina

Mislim da većina komentatora ili ne razume šta su tajne arhive ili nije uopšte pratila ovu vest poslednjih nekoliko dana.

Zvanična (i daleko najverovatnija u moru zavereničkih budalaština) verzija je i dalje ta kako je to uradio Osvald sam. Ova poslednja
serija dokumenata odnosi se uglavnom na period pre ubistva i na Osvaldovo kretanje i kontakte u tom periodu (bio je u Rusiji, Meksiku
i, moguće je, na Kubi). Zašto određeni dokumenti nisu otvoreni? Možemo da nagađamo, ali standardno objašnjenje je da sadrže informacije
koje su i danas "osetljive" odnosno mogu da utiču na današnje aktivnosti obaveštajnih agencija.

Ovo objašnjenje je skoro identično onome zbog koga Srbija i Rusija, između ostalih, odbijaju da otvore svoje komunističke arhive. Bivša
istočna Nemačka, Poljska ili Češka su otvorile SVE arhive, bez izuzetka, dok se u Srbiji to, 30 godina nakon pada komunizma, još
nije dogodilo, a trebalo je.

RexLex

pre 6 godina

Ako je Osvald usamljeni ludak koji je (jedini) pucao na Džona Kenedija i ubio ga, ako je Vorenova komisija časno odradila posao, šta onda ima da se skriva i taji?
Kako se ipak i dalje taji, stvari očigledno stoje drugačije. A to "drugačije" se izgleda ni po čemu ne razlikuje od ubistva njegovog brata, nedugo potom.

IQ 149

pre 6 godina

Cuveni film JFK sa Kostnerom dobrano objasnjava sta je sve establisment spreman da mu se ne drma pozicija. Odgledajte, fantasticno ostvarenje.

kraja

pre 6 godina

...mozda bi trebalo pogledati ko je jos ziv od savremenika ubistva od pre 54 godine...
...mozda je neko od porodice organizatora ubistva i dalje visoko rangiran u danasnjoj vlasti...
...u svakom slucaju, obrazlozenje je potpuno besmisleno posle pola veka i samo potvrdjuje sumnju da je u ubistvo kenedija umesana sama drzava ili njeni visoki sluzbenici...
...nesto slicno nasoj aferi topcider...

Bambi

pre 6 godina

Mislim da većina komentatora ili ne razume šta su tajne arhive ili nije uopšte pratila ovu vest poslednjih nekoliko dana.

Zvanična (i daleko najverovatnija u moru zavereničkih budalaština) verzija je i dalje ta kako je to uradio Osvald sam. Ova poslednja
serija dokumenata odnosi se uglavnom na period pre ubistva i na Osvaldovo kretanje i kontakte u tom periodu (bio je u Rusiji, Meksiku
i, moguće je, na Kubi). Zašto određeni dokumenti nisu otvoreni? Možemo da nagađamo, ali standardno objašnjenje je da sadrže informacije
koje su i danas "osetljive" odnosno mogu da utiču na današnje aktivnosti obaveštajnih agencija.

Ovo objašnjenje je skoro identično onome zbog koga Srbija i Rusija, između ostalih, odbijaju da otvore svoje komunističke arhive. Bivša
istočna Nemačka, Poljska ili Češka su otvorile SVE arhive, bez izuzetka, dok se u Srbiji to, 30 godina nakon pada komunizma, još
nije dogodilo, a trebalo je.

Nemanja NS

pre 6 godina

Mene interesuje šta su brljali kada spoznaja o tome može da naruši nacionalnu sigurnost, pravni poredak i njihovu spoljnu politiku danas, 54 godine kasnije?

Ko o čemu

pre 6 godina

55 godina nakon atentata, još postoje stvari, čijim obelodavanjem bi mogle da ugrože nacionalnu bezbednost? Neka ih nikad ni ne objave. Samo potvrdjuju da je u i oko atentata bilo mnoštvo prljavih radnji, a oni bi da ispadnu pošteni. Nisu ni svesni da je Wikileaks njihovu demokratiju, korektnost, neutralnost...poderao kao stare novine.

A Topčider?!

pre 6 godina

Veliki je to sistem, predugo projektovan I građen, da bi ga tek tako ugrozili nekom nazovi-transparentnošću.
Ono što je, nadam se, svima jasno je da zvanična verzija kompletna manipulacija činjenicama I zdravim razumom.
Istina, u pravom smislu te reči, očigledno je do te mere spektakularna i šokantna, da čak ni posle više od pola veka jednostavno NE SME biti obelodanjena.
Nedvosmisleno su u ubistvo Kenedija umešani neki od nosećih stubova države (vojska pre svih!), kao i službe koje bi trebalo da brane, a ne da ubiju predsednika.
Ono što je neosporno je da se "prvi katolik u Beloj Kući" žestoko zamerio moćnicima u nekoliko ključnih stvari:
1. protivio se širem američkom vojnom angažmanu u Vijetnamu I time ugrozio profit vojnih lobija (sve sami privatnici!)
2. bio je ZA unapređenje odnosa sa SSSR i "labavljenje" hladno-ratovske retorike
3. udario je na FED vezano za monopol na izdavanje $$$ (inicirao izdavanje tzv. "srebrnog dolara", koji je povučen iz upotrebe odmah nakon atentata?!)
4. ne dirajući Kastra koji je gotovo preko noći američkoj mafiji onemogućio ogromne prihode od kockarnica, droge i hotela, zamerio se istoj toj mafiji koja mu je, navodno, pomogla da u državi Ilinois “prevagne” u suludo tesnoj pobedi protiv Niksona (49,7% vs 49,5% ?!?)
Imajući protiv sebe toliko moćne neprijatelje, Kenedi nije imao nikakvu šansu.
Onako usput, poslednji strani zvaničnik koji se sastao sa Kenedijem pre atentata bio je J.B. Tito.

mil@n

pre 6 godina

Prvo od njih je veza između ubice Kenedija i Rusije. Naime, postoje dokumenti koji ukazuju na to da se Li Harvi Osvald pre nego što je pucao na Kenedija sastao sa jednim ruskom agentom, povezanim s nekoliko političkih likvidacija.
Да је ово у питању, документи би били давно објављени. Тешко је објавити, а сигурно неће никад, да је убијен од стране циа и мафије уз сагласност људи из сенке.

Oliver

pre 6 godina

Jasno je i da su objavili sve dokumente da nista novo ne bismo saznali,jer se takve stvari rade bez pisanih tragova.Danas niko sa zrnom mozga ne moze verovati da je Li Harvi Osvald delovao sam,jer je dokazano balisticki i sudsko-medicinski da je to nemoguce.Neko je spomenuo Dzekovog brata Bobija,kojeg su ubili 1968.po slicnom obrascu,samo su taj atentat malo bolje pripremili.Tuce svedoka je videlo Sirhana Sirhana da puca sa 2 metra u Bobija.A onda je sudski patolog Tomas Noguci na obdukciji nasao barutne cestice na usnoj skoljci sto je moguce samo kad je cev pistolja jako blizu glave.Uradili su eksperiment na svinjskim glavama i identican raspored cestica nasli kad je pucano sa udaljenosti od samo 7 centimetara.U opstoj gunguli vrlo je moguce da je neko prislonio penkalo-pistolj Bobijevoj glavi i ispalio smrtonosni hitac u glavu.Sirhan Sirhan je zrtveno jagnje,kao i Osvald i jos uvek je na dozivotnoj robiji.U takvim atentatima uvek se pravi izlazna strategija sa zrtvenim jagnjetom.Sa OSvaldom je krenulo naopako pa su morali da ubiju i njega,za sta je posluzio lokalni mafijas Dzek Rubi(inace je juce objavljen i dokument gde Huver kaze da je Rubi gej,sto je interesantno posto se zna da je Huver bio gej).Dakle,nikada necemo saznati ko je ubio bracu Kenedi,jer bi to srusilo iluziju o Americi.Inace,Dr Noguci je,kao glavni patolog Los Andjelesa sezdesetih,obdukovao i cuvene glumice Merilin Monro i Natali Vud,i u oba slucaja opovrgao zvanicne verzije o samoubistvu.

Zagor

pre 6 godina

JFK ubistvo,hiljadu pitanja,nijedan odgovor..samo nagadjanja i sumnje,ali jedno je sigurno,htio je da vrati dolar pod kontrolu drzave,ali FED(stampa dolar) je izgleda uradio svoje,postoji cuveni snimak u Njujorskom hotelu,gde JFK upravo prica o vracanju dolara pod kontrolu drzave..

Da se zna...

pre 6 godina

CIA da objavi da ga je ona(država) ubila jer nije hteo da ratuje, već da diplomatijom vodi Američku politiku???

Teško Boga mi.

djidji govedina

pre 6 godina

na tako vaznu metu nikad ne puca samo jedan strelac..to su obicno 3 tima koji se medjusobno ne poznaju..usaglaseno im je samo vreme i mesto pucanja ..unakrsna vatra sa povisenih polozaja i kenedi je bio glineni golub!krucijalan je zapruderov snimak koji jasno pokazuje da ga metak pogadja sa prednje leve strane slepoocnica ..zabacuje mu glavu unazad..u tom momentu lee h.oswald je njemu iza ledja i njegov metak to ne moze da uradi..dakle bilo je vise pucaca!prosto laicki gledajuci zapruderov film

Sipa

pre 6 godina

Posle 50godina? Da parafraziram, izgleda da Amerikanci imaju pravo na transparentnost toliko koliko im s nesto ucini transparentnim.
Mislim, nema iluzija, nije nista bitno ni u tih 300 stranica, niko nije lud da to pise.

seljadin

pre 6 godina

i Kenedija i Djindjica je ubila mafija a ko je bio iza mafije ? ista organizacija koja ispaljuje 3 metka a sud belezi 2 i hapsi osobu koja je ispalila 2 metka a onu koja je ispalila treci metak prvo svi vidimo na poternici fotorobota a potom sud kaze da nije postojao.

neobavezno

pre 6 godina

Svakako da je Pandorina kutija iz koje bi isplivale tajne famulije Kenedi ali ne samo ubijenog Predsednika vec i oca a onda umesanost drzave i tajne sluzbe.

Komša

pre 6 godina

Čovek je od '61 bio u otvorenom ratu sa "dubokom državom" - pofledati njegovo obraćanje javnosti " o novinarima i tajnim društvima" . Pri tom nije misloo na tajna društva na koja se obično misli nego na ugrožavanje demokratije donošenjem odluka van sistema odlučivanja.
Čivek je bukvalno skapirao demokratiju,kulirali su ga dok je pričao,kada je hteo da radi onda su ga sklonili.
Nije ni prvi ni poslednji.
Uvek ima snaga koje deluju u senci - Informacije da će Ferdinand biti ubijen su postojale,jednostavno su dozvolili da bude ubijen (odgovaralo vojnom lobiju ). Za kralja Aleksandra se isto znalo - Hrvat,špijun Kraljevine koji je bio ubačen u ustaški pokret je javio na vreme šta se sprema.I?
Činkenjem ili nečinjenjem se neko može ugroziti.

bla

pre 6 godina

svakoga koga zanimaju detalji ubistva i skoro sve sto je dovelo do toga treba da pogleda dokumentarni film 'jfk to 9/11 everything is a rich man's trick'. Isto tako slucaj ubice njegovog brata (sirhan sirhan) je vise nego interesantan. dodatno mislim da su iste godine kada je ubijen bobi kenedi ubili i kinga. sva tri ubistva su sigurno povezana.

Sho

pre 6 godina

@baka " A to sto Rusi (o nama da ne govorim) nisu NIKADA nista objavili, to je OK, zar ne?"

Rusi nikada nisu ubili svog predsednika. Ubili su Cara koga su smatrali kriminalcem i, nažalost, njegovu porodicu još početkom veka (i to ne sami Rusi nego Sovjeti) i o tome je sve do detalja objavljeno.

baka

pre 6 godina

Kako komentatori dobro znaju sta je demokratija!? U TUDJIM drzavama. A to sto Rusi (o nama da ne govorim) nisu NIKADA nista objavili, to je OK, zar ne? I bas zgodno sto ce dokumenta stici na so jednom prevejanom manipulatoru zvanom Tramp. Dakle, ON je taj koji ce, nazalost moci sve da procita.

Ili noice

pre 6 godina

Ipak je sve to organizovao Nixon. Jedan kriminalac (Hunter) ga je ucenjivao iz zatvora da će da oda njegovu ulogu u atentatu a sam Nixon je lepo opisan u jednom američkom dokumentarcu na Youtube-u gde se kaže:Bio je to čovek koji je u politici imao samo neprijatelje i za koga se ne zna odakle je došao. A oni koji znaju " odakle je došao" smatraju da je taj "predeo" nacistička Nemačka i da je Nixon, Joseph Goebels ,lično, u telu amerikanca Nixona i potpredsednik u vreme Dwight David Eisenhower-a.

baka

pre 6 godina

Kako komentatori dobro znaju sta je demokratija!? U TUDJIM drzavama. A to sto Rusi (o nama da ne govorim) nisu NIKADA nista objavili, to je OK, zar ne? I bas zgodno sto ce dokumenta stici na so jednom prevejanom manipulatoru zvanom Tramp. Dakle, ON je taj koji ce, nazalost moci sve da procita.

Bambi

pre 6 godina

Mislim da većina komentatora ili ne razume šta su tajne arhive ili nije uopšte pratila ovu vest poslednjih nekoliko dana.

Zvanična (i daleko najverovatnija u moru zavereničkih budalaština) verzija je i dalje ta kako je to uradio Osvald sam. Ova poslednja
serija dokumenata odnosi se uglavnom na period pre ubistva i na Osvaldovo kretanje i kontakte u tom periodu (bio je u Rusiji, Meksiku
i, moguće je, na Kubi). Zašto određeni dokumenti nisu otvoreni? Možemo da nagađamo, ali standardno objašnjenje je da sadrže informacije
koje su i danas "osetljive" odnosno mogu da utiču na današnje aktivnosti obaveštajnih agencija.

Ovo objašnjenje je skoro identično onome zbog koga Srbija i Rusija, između ostalih, odbijaju da otvore svoje komunističke arhive. Bivša
istočna Nemačka, Poljska ili Češka su otvorile SVE arhive, bez izuzetka, dok se u Srbiji to, 30 godina nakon pada komunizma, još
nije dogodilo, a trebalo je.

Ili noice

pre 6 godina

Ipak je sve to organizovao Nixon. Jedan kriminalac (Hunter) ga je ucenjivao iz zatvora da će da oda njegovu ulogu u atentatu a sam Nixon je lepo opisan u jednom američkom dokumentarcu na Youtube-u gde se kaže:Bio je to čovek koji je u politici imao samo neprijatelje i za koga se ne zna odakle je došao. A oni koji znaju " odakle je došao" smatraju da je taj "predeo" nacistička Nemačka i da je Nixon, Joseph Goebels ,lično, u telu amerikanca Nixona i potpredsednik u vreme Dwight David Eisenhower-a.

Sho

pre 6 godina

@baka " A to sto Rusi (o nama da ne govorim) nisu NIKADA nista objavili, to je OK, zar ne?"

Rusi nikada nisu ubili svog predsednika. Ubili su Cara koga su smatrali kriminalcem i, nažalost, njegovu porodicu još početkom veka (i to ne sami Rusi nego Sovjeti) i o tome je sve do detalja objavljeno.

A Topčider?!

pre 6 godina

Veliki je to sistem, predugo projektovan I građen, da bi ga tek tako ugrozili nekom nazovi-transparentnošću.
Ono što je, nadam se, svima jasno je da zvanična verzija kompletna manipulacija činjenicama I zdravim razumom.
Istina, u pravom smislu te reči, očigledno je do te mere spektakularna i šokantna, da čak ni posle više od pola veka jednostavno NE SME biti obelodanjena.
Nedvosmisleno su u ubistvo Kenedija umešani neki od nosećih stubova države (vojska pre svih!), kao i službe koje bi trebalo da brane, a ne da ubiju predsednika.
Ono što je neosporno je da se "prvi katolik u Beloj Kući" žestoko zamerio moćnicima u nekoliko ključnih stvari:
1. protivio se širem američkom vojnom angažmanu u Vijetnamu I time ugrozio profit vojnih lobija (sve sami privatnici!)
2. bio je ZA unapređenje odnosa sa SSSR i "labavljenje" hladno-ratovske retorike
3. udario je na FED vezano za monopol na izdavanje $$$ (inicirao izdavanje tzv. "srebrnog dolara", koji je povučen iz upotrebe odmah nakon atentata?!)
4. ne dirajući Kastra koji je gotovo preko noći američkoj mafiji onemogućio ogromne prihode od kockarnica, droge i hotela, zamerio se istoj toj mafiji koja mu je, navodno, pomogla da u državi Ilinois “prevagne” u suludo tesnoj pobedi protiv Niksona (49,7% vs 49,5% ?!?)
Imajući protiv sebe toliko moćne neprijatelje, Kenedi nije imao nikakvu šansu.
Onako usput, poslednji strani zvaničnik koji se sastao sa Kenedijem pre atentata bio je J.B. Tito.

kraja

pre 6 godina

...mozda bi trebalo pogledati ko je jos ziv od savremenika ubistva od pre 54 godine...
...mozda je neko od porodice organizatora ubistva i dalje visoko rangiran u danasnjoj vlasti...
...u svakom slucaju, obrazlozenje je potpuno besmisleno posle pola veka i samo potvrdjuje sumnju da je u ubistvo kenedija umesana sama drzava ili njeni visoki sluzbenici...
...nesto slicno nasoj aferi topcider...

Nemanja NS

pre 6 godina

Mene interesuje šta su brljali kada spoznaja o tome može da naruši nacionalnu sigurnost, pravni poredak i njihovu spoljnu politiku danas, 54 godine kasnije?

IQ 149

pre 6 godina

Cuveni film JFK sa Kostnerom dobrano objasnjava sta je sve establisment spreman da mu se ne drma pozicija. Odgledajte, fantasticno ostvarenje.

seljadin

pre 6 godina

i Kenedija i Djindjica je ubila mafija a ko je bio iza mafije ? ista organizacija koja ispaljuje 3 metka a sud belezi 2 i hapsi osobu koja je ispalila 2 metka a onu koja je ispalila treci metak prvo svi vidimo na poternici fotorobota a potom sud kaze da nije postojao.

neobavezno

pre 6 godina

Svakako da je Pandorina kutija iz koje bi isplivale tajne famulije Kenedi ali ne samo ubijenog Predsednika vec i oca a onda umesanost drzave i tajne sluzbe.

Da se zna...

pre 6 godina

CIA da objavi da ga je ona(država) ubila jer nije hteo da ratuje, već da diplomatijom vodi Američku politiku???

Teško Boga mi.

mil@n

pre 6 godina

Prvo od njih je veza između ubice Kenedija i Rusije. Naime, postoje dokumenti koji ukazuju na to da se Li Harvi Osvald pre nego što je pucao na Kenedija sastao sa jednim ruskom agentom, povezanim s nekoliko političkih likvidacija.
Да је ово у питању, документи би били давно објављени. Тешко је објавити, а сигурно неће никад, да је убијен од стране циа и мафије уз сагласност људи из сенке.

RexLex

pre 6 godina

Ako je Osvald usamljeni ludak koji je (jedini) pucao na Džona Kenedija i ubio ga, ako je Vorenova komisija časno odradila posao, šta onda ima da se skriva i taji?
Kako se ipak i dalje taji, stvari očigledno stoje drugačije. A to "drugačije" se izgleda ni po čemu ne razlikuje od ubistva njegovog brata, nedugo potom.

Zagor

pre 6 godina

JFK ubistvo,hiljadu pitanja,nijedan odgovor..samo nagadjanja i sumnje,ali jedno je sigurno,htio je da vrati dolar pod kontrolu drzave,ali FED(stampa dolar) je izgleda uradio svoje,postoji cuveni snimak u Njujorskom hotelu,gde JFK upravo prica o vracanju dolara pod kontrolu drzave..

Ko o čemu

pre 6 godina

55 godina nakon atentata, još postoje stvari, čijim obelodavanjem bi mogle da ugrože nacionalnu bezbednost? Neka ih nikad ni ne objave. Samo potvrdjuju da je u i oko atentata bilo mnoštvo prljavih radnji, a oni bi da ispadnu pošteni. Nisu ni svesni da je Wikileaks njihovu demokratiju, korektnost, neutralnost...poderao kao stare novine.

djidji govedina

pre 6 godina

na tako vaznu metu nikad ne puca samo jedan strelac..to su obicno 3 tima koji se medjusobno ne poznaju..usaglaseno im je samo vreme i mesto pucanja ..unakrsna vatra sa povisenih polozaja i kenedi je bio glineni golub!krucijalan je zapruderov snimak koji jasno pokazuje da ga metak pogadja sa prednje leve strane slepoocnica ..zabacuje mu glavu unazad..u tom momentu lee h.oswald je njemu iza ledja i njegov metak to ne moze da uradi..dakle bilo je vise pucaca!prosto laicki gledajuci zapruderov film

bla

pre 6 godina

svakoga koga zanimaju detalji ubistva i skoro sve sto je dovelo do toga treba da pogleda dokumentarni film 'jfk to 9/11 everything is a rich man's trick'. Isto tako slucaj ubice njegovog brata (sirhan sirhan) je vise nego interesantan. dodatno mislim da su iste godine kada je ubijen bobi kenedi ubili i kinga. sva tri ubistva su sigurno povezana.

Sipa

pre 6 godina

Posle 50godina? Da parafraziram, izgleda da Amerikanci imaju pravo na transparentnost toliko koliko im s nesto ucini transparentnim.
Mislim, nema iluzija, nije nista bitno ni u tih 300 stranica, niko nije lud da to pise.

Oliver

pre 6 godina

Jasno je i da su objavili sve dokumente da nista novo ne bismo saznali,jer se takve stvari rade bez pisanih tragova.Danas niko sa zrnom mozga ne moze verovati da je Li Harvi Osvald delovao sam,jer je dokazano balisticki i sudsko-medicinski da je to nemoguce.Neko je spomenuo Dzekovog brata Bobija,kojeg su ubili 1968.po slicnom obrascu,samo su taj atentat malo bolje pripremili.Tuce svedoka je videlo Sirhana Sirhana da puca sa 2 metra u Bobija.A onda je sudski patolog Tomas Noguci na obdukciji nasao barutne cestice na usnoj skoljci sto je moguce samo kad je cev pistolja jako blizu glave.Uradili su eksperiment na svinjskim glavama i identican raspored cestica nasli kad je pucano sa udaljenosti od samo 7 centimetara.U opstoj gunguli vrlo je moguce da je neko prislonio penkalo-pistolj Bobijevoj glavi i ispalio smrtonosni hitac u glavu.Sirhan Sirhan je zrtveno jagnje,kao i Osvald i jos uvek je na dozivotnoj robiji.U takvim atentatima uvek se pravi izlazna strategija sa zrtvenim jagnjetom.Sa OSvaldom je krenulo naopako pa su morali da ubiju i njega,za sta je posluzio lokalni mafijas Dzek Rubi(inace je juce objavljen i dokument gde Huver kaze da je Rubi gej,sto je interesantno posto se zna da je Huver bio gej).Dakle,nikada necemo saznati ko je ubio bracu Kenedi,jer bi to srusilo iluziju o Americi.Inace,Dr Noguci je,kao glavni patolog Los Andjelesa sezdesetih,obdukovao i cuvene glumice Merilin Monro i Natali Vud,i u oba slucaja opovrgao zvanicne verzije o samoubistvu.

Komša

pre 6 godina

Čovek je od '61 bio u otvorenom ratu sa "dubokom državom" - pofledati njegovo obraćanje javnosti " o novinarima i tajnim društvima" . Pri tom nije misloo na tajna društva na koja se obično misli nego na ugrožavanje demokratije donošenjem odluka van sistema odlučivanja.
Čivek je bukvalno skapirao demokratiju,kulirali su ga dok je pričao,kada je hteo da radi onda su ga sklonili.
Nije ni prvi ni poslednji.
Uvek ima snaga koje deluju u senci - Informacije da će Ferdinand biti ubijen su postojale,jednostavno su dozvolili da bude ubijen (odgovaralo vojnom lobiju ). Za kralja Aleksandra se isto znalo - Hrvat,špijun Kraljevine koji je bio ubačen u ustaški pokret je javio na vreme šta se sprema.I?
Činkenjem ili nečinjenjem se neko može ugroziti.