Miša Gleni: Srbija će morati da prizna otcepljenje Kosova

"Organizovani kriminal na Balkanu ima priliku jer je unazađena politička klima između Beograda i Zagreba", kaže za "Blic" Miša Gleni, engleski novinar koji je dobar poznavalac prilika na Balkanu i stručnjak za organizovani kriminal.

Blic, Vuk Z. Cvijić
Pošaljite komentar
 1. Ne moramo nista, pa ni da budemo clanica EU sa tim i takvim vasim zahtevom. Mozemo izgraditi drustvo kao sto je vase ali bez clanstva u EU.
  (Dejan, 17. oktobar 2017 11:22)

  # Link komentara

 2. KiM je prepuna srpskih crkava i manastira. Ovaj to niti zna, niti mu nešto znači, nit' razume. (A dobar poznavalac.) Kada bi ceo svet priznao, Srbija ne treba da prizna. Priznanje bi značilo da smo se poklonili i priklonili, i predajemo u trajno vlasništvo tu našu vekovnu staru Srbiju. I da potom niko nikada ne bi imao moralno pravo da traži bilo kakve ingerencije nad tim srpskim svetinjama.
  (svetinje – Miša se pita šta je to, 17. oktobar 2017 08:43)

  # Link komentara

 3. "Da su se elite bivše Jugoslavije sporazumele oko razumnog puta napred..."

  Sve manje verujem da su to bile elite, a još manje verujem da im je bila data takva opcija. Jer, rat je bio modus trajnog, nepovratnog procesa rastakanja relativno velike i značajne federativne države i nastanka 6 malih, slabih država, veoma podložnih "tranzicionim" prednostima, odnosno profitima onih koji su iz senke nametnuli opciju suprotnu od sporazumnog mirnog puta napred.
  (Platiš 6, dobi'š 7, 14. oktobar 2017 11:43)

  # Link komentara

 4. Priznace kada LDP dodje na vlast...a to ce biti kada se uvede 13. mesec u kalendar: limburg...
  (Shomi, 9. oktobar 2017 20:39)

  LDP jeste na vlasti. Doduse, njegova krezuba varijanta.
  (del boj, 12. oktobar 2017 15:09)

  # Link komentara

 5. Ne mora Srbija ništa, a najmanje da prizna kvazi državu Kosovo. Ono što je u interesu i Srba i Albanca je da nađu kompromis, odnosno neko srednje rešenje gde svako nešto dobija i nešto gubi. To i jeste suština kompromisa, a ove izjave kojekakvih likova koji ne žive na ovim prostorima su obične gluposti i nemaju veze sa realnošću. To što su neke države priznale Kosovo je njihova stvar, ali Kosovo nikada neće biti legalna država sve dok se ne postigne održiv dogovor sa Srbijom.
  (Sheriff, 12. oktobar 2017 11:06)

  # Link komentara

 6. Odnosi Srbije i Hrvatske su "unazadjeni" poslednjih nekoliko godina i to od kada je Hrvatska primljena u EU. Vise ne mora da se pravi "fina". Mi smo danas "fini", a ko zna kakvi cemo biti kada (ako) budemo primljeni u EU.
  (Zorko, 10. oktobar 2017 15:26)

  # Link komentara

 7. Priznace kada LDP dodje na vlast...a to ce biti kada se uvede 13. mesec u kalendar: limburg...
  (Shomi, 9. oktobar 2017 20:39)

  # Link komentara

 8. Srbija ne mora nikada priznati KiM.
  To što su ga priznali neke članice EU ne znači da KiM ima elemente da bude država po kriterijumima 21 veka, to znači samo da u očima onih koji su priznali KiM ono zadovoljava njihove kriterijume da bude država 21 veka.
  (gavrilo, 9. oktobar 2017 19:13)

  # Link komentara

 9. samo elite odavde su mogle da sprece. Ovaj iz MI6 je poceo da pise saljive price.
   (dusan, 9. oktobar 2017 18:46)

  # Link komentara

 10. čim vi priznate Kataloniu,Škotsku,Krim....
   (polako, 9. oktobar 2017 16:04)

  # Link komentara