1. Nisu prosle mnogo godina kada u Podujevo dosli na posao,decu dovezali u skolu drustvenim kolima i to sa teritorije opstine Kursumlija,Prokuplje ,Nis i ostalih opstina u srbiji,samo da odradite osam sati posao i u tri ste se vracali kucama istim autobusima i kolima.A sada tvrdite da u opstini Podujevo zivelo 2000 srba.A da su ziveli toliki broj srba ne bi bilo potrebno dolazak tih srba da rade osam sati i da se vrate ponovo za srbiju .Kako da se vrate u Podujevo kada znaju sta su ucinili pre bombardovanja a pogotovo za vreme bombardovanja,nema smisla sada reci sta ste uradili jer vi znate bolje nego iko drugii ako hocete da kazem i od Covica,[koji nije bolji od milosevica],lako je njemu da kaze ajde vratite se svojim kucama,i lako je neko od albanaca da kaze mozete slobodno da se vratite ,ali kako ce da vas prime oni koji su izgubili svoje najblize,koji dan danas zive po satorima ,a od koga imaju to,e to imaju bas od tih svojih komsija i ostali koji su im nanel zlo.Ne moze posle svega sta ste nam naneli,da vas cekamo rasirenih ruka i sa cvece,da radite u Podujevo a da vas vracamo kuci svakog dana,prosla su ta vremena.Doziveo sam da vidim svojim ocima ubijanje nevinih staraca ,zena,dece i ostalih,videosam pljacku,paljenje kuca, od Prepolca pa sve do Kolica svakog dana videlo se samo dim od paljenja kuca.Ko je to uradio,ti koje sad covic tera da se vrate,a nema ko da se vrati jer vecina prodali sve,oni koji su bili na vlast odavno imaju kuce po srbiji oni nece da se vrate.Nema vise koga da pljackate,palite ,ubijate i da ponizite zato ostajte tu gde ste trazili i neka vam covic a mozete i milosevica da zovete da vam pomogne.Tu gde ste ziveli tad ,zivite i sad jedina razlika je sto na posao ne dolazite u podujevo,jer verujte nema vise mesta za vas.
  (podujevcanin, 22. januar 2004 22:15)

  # Link komentara

 2. Svaljivanje svega i svacega na Covica kao i patoloska mrznja prema Covicu koja se moze procitati u komentarima Albanaca koji se uporno ovde javljaju vec postaje zaista zamorna i dosadna.
  Srbi se ne vracaju na Kosovo ne zbog toga sto ih Covic u tome sprecava ili njima manipulise nego zato sto ih Albanci nasiljem, ubistvima, zauzimanjem srpskih kuca, rusenjem crkava i kulturnih spomenika, i ko zna cime jos ne sprecavaju u tome. Srbi se ne vracaju na Kosovo zato sto bi morali ziveti u getima, ne vracaju se zato sto ih kosovska policija, kosovsko sudstvo ili vojnici NATO-a ne stite od albanskog nasilja, iako im je navodno upravo to jedan od poslova i zaduzenja. Srbi se ne vracaju jer vise nemaju nikakovo poverenje niti u medjunarodne politicare niti u albanske politicare od kojih su mogli da cuju samo licemerna obecanja i izjave.
  Zasto su preostale srpske crkve ili geta u kojima jos zive Srbi okruzena vojnicima NATO-a? Da nije mozda zbog albanskog nasilja i revansizma? Ili bi se i to moglo svaliti na Covica i njegove manipulacije?
  Sto se budjenja tice, ne bi skodilo ni da se Albanci probude iz svog sovinistickog sna i da se spuste malo na zemlju umesto sto neprestano sole pamet drugima.
  (Bob, 22. januar 2004 17:57)

  # Link komentara

 3. Zbog detaljnog informisanja javljam avaj put, jer ja sam iz Podujeva, pa zbog toga recci ccu vam zassto veccina od Srba necce da se vrate i zzive u Podujevo, jer oni vrlo dobro znaju ssta su radili, proteklih 15-20 godina, posebno u vreme rata.
  Preme tome mislim da je ne humano i neprihvatljivo izgraditi kucce za Srbe, koji su pobegli zbog njegovih zlodela, na drugu stranu znajucci da joss mnogo,mnogo Albanski porodica dan danas zzive u porussene kucce od tih Srba.
  Prema tome mislim da nije vazzno uopsste dal cce oni da se vrate ili ne, u ostalom prvo treba izgraditi kuce Albanskih porodica koji su stradali ne duzzno, a posle toga ko hocce da se vrati pod uslovom da posstuje Kosovske zakone, i kosovsku vlast, nek se vrate, ko necce ne mora.
  (Fehat Begolli, 22. januar 2004 16:23)

  # Link komentara

 4. Dok Covic i slicni njemu budu na vlast rezultat povratka je ravnopravan sa politizacijem problema. Covic i Co samo demagogski govore o povratku Srba na Kosovu. Oni znaju da to pomaze smirivanju situaciji i resenju Statusa Kosova. Zbog toga oni igraju politicki sa siromasnim Narodom po principu mitholoskih personalnih profiterskih ideja da budu uvek na vrhu po Milosivecivem uzoru! Sa jedne starne on govori da ne moze biti razgovora izmedju Albanaca i Srba ako Kosovo ne tretira kao deo Srbije a sa druger strane sugerise seljacima da vodu politiku: bez vojske i policije da ubije Albance nema povratka! Vrlo jasna poruka za zapad! Vrlo jasna poruka i za Ameriku. Verovatno na Srpsko pitanje ce se slomiti koplje na bitku za Demokratiju izmedju Evrope i Amerike. Kakva iluzija, isto kao ovaj dugi san Nebeskog Naroda.
  (Probudi se, 22. januar 2004 14:35)

  # Link komentara