1. Uz nadu da ce mi administrator pustiti komentar uprkos upotrebi "francuskog": mi se *urcimo u politici a Bugari su cke. Bugari nemaju "ponos", "inat" i "dostojanstvo" nego bez blama menjaju strane i prelaze pobednicima, a mi sve suprotno, nepouzdan smo saveznik i teramo po svom. Kako radimo tako prolazimo.
  (m, 14. septembar 2017 18:40)

  # Link komentara

 2. @morninglight...

  Ali svaki,bas svaki put da Bugagari budu dobitnici,na strani pobednika,.....Kako to?......Nisu trosili ni snagu,ni ljudstvo kao mi u svim tim ratovima,......nisu dizali ustanke ptotiv Turske,kao mi, .....protiv SSSR-a kao Madjarska i Cehoslovacka,.... nisu imali Gole otoke 1948.,kao mi....nisu ratovali 1999. protiv NATO saveza, kao mi....

  Mozda da bar za trenutak zastanemo i zapitamo se....kuda smo to krenuli,i kakve ce to posledice da ima.....
   (morninglight...., 14. septembar 2017 14:30)

  # Link komentara

 3. Taj sto tvrdi da Tramp brani fasiste ili nije dobro shvatio u cemu je stvar ili se pretvara namerno da ne razume.
   (make yugoslavia great again!, 14. septembar 2017 14:27)

  # Link komentara

 4. "Ako neko zna koje oni to znanje znaju a mi ne,neka mi javi...."
   (morninglight...., 14. septembar 2017 12:23)

  PAMET a ne INAT.
  (Inat je reč turskog jezika, 14. septembar 2017 13:57)

  # Link komentara

 5. Nikako da shvatim kako to da Bugari uvek,ali uvek bolje prolaze od nas......Pocetkom XIX veka Rusi nisu mogli da ih nagovore da dignu ustanak protiv Turske...Bez stradanja su docekali slobodu...Krajem XIX veka su od Rusije dobili na poklon 30% tadasnje teritorije Srbije (Nis,Vranje,Leskovac i Pirot,sve sa okolinom,),celu danasnju Makedoniju,dobar komad Grcke,....(Sanstefanski mir)U oba sv.rata ucestvovali na strani Nemacke,niko ih nije napadao,a oni probali da ratujuci vrate nekadasnju Veliku Bugarsku...Nikakve sankcije nisu trpeli kad su zajedno sa Nemackom bili pobedjeni....Oba puta!Bili su clan Varsavskog pakta,ali nisu stradali kao Madjarska, Cehoslovacka,koje su probale da umaknu iz ruskog zagrljaja....Mirno su sacekali da taj zagrljaj popusti...Evo ih sad u EU,i to pre nas!!!Ako neko zna koje oni to znanje znaju a mi ne,neka mi javi....
  (morninglight...., 14. septembar 2017 12:23)
  U najkracim crtama je razlog geostrateski.Bili su tampon izmedju Azije i Evrope.U slucaju porobljavanja sudario bi se sa Azijom.Tako da su vecinom ih ostavili na miru.Naravno ovo je samo moje subjektivno misljenje.
  (Pfc, 14. septembar 2017 13:46)

  # Link komentara

 6. Ako neko zna koje oni to znanje znaju a mi ne,neka mi javi....
  (morninglight...., 14. septembar 2017 12:23)

  To se zove bugarska politika i ja im iskreno zavidim.
   (nedostizni, 14. septembar 2017 13:18)

  # Link komentara

 7. Od ulaska Grčke u EU, osamdesetih godina prošlog veka, pa do danas samo slušam kako će sutra EU da propadne.
  (Ostin A, 14. septembar 2017 13:15)

  # Link komentara

 8. Znači, ko ne veruje u mejnstrim o globalnom zagrevanju, taj je i rasista, šovinista, ultra-desničar???
  (Isti koš?, 14. septembar 2017 12:11)

  Samo ovo poslednje, jer osporavanje zdrave logike nije (direktno) vezano za sovinizam i rasizam. Mada se nekako to uvek na kraju podudari.

  Takodje ko tvrdi da postoji vlada u senci koja sve planira prethodnih 200 i narednih 500 godina, da avioni ispustaju chemtrail, da ljudi nisu bili na mesecu, da postoji jednostavan i jeftin lek za rak ali se namerno krije... su paranoici. Sta je cudno?
  (Block, 14. septembar 2017 13:08)

  # Link komentara

 9. @morninglight Govorio je jednom njihov ambasador o odnosu sa velikim silama, pre svega clanstva u NATO, da, otprilike citiram, brak moze biti brak i iz interesa a ne samo iz ljubavi. Oni su generalno kao narod privrzeniji Rusiji, ali nemaju problema da promene stranu kada su u pitanju njihovi interesi (nesto sto bi mi mogli da naucimo od njih). Uprkos takvom 'snalazenju' oni nisu uspeli da napreduju u velikoj meri sto se vidi u tome da su uvek bili na margini, i u Varsavskom paktu i sada u NATO i EU.
   (Ivan, 14. septembar 2017 13:05)

  # Link komentara

 10. @(morninglight...., 14. septembar 2017 12:23)

  Uvek su na strani pobednika. Kad je Nemačka bila najjača 1940. godine, bili su na njihovoj strani (kao i mi što smo pritupili Trojnom paktu), kad je naiša Crvena Armija, onda su, kao i rumuni, svrgli kvinslišku vlast i prešli na stranu novih pobednika.


  Kad je bombardovana Jugoslavija (odnosno uglavnom Srbija), dali su NATO-u (odnosno amerima) sve što su tražili - vazdušni prostor, a ako im treba, i aerodrome.


  Zašto mi nismo 1990. odmah po raspadu Sovjetskog Saveza prstupili NATO-u kao Jugoslavija, ušli bi vrlo brzo u EEZ, ne bi došlo do raspada SFRJ, osim možda na neku labavu konfederaciju kao što je i predlagano (što su samo Milošević i Tuđman odbili, jer im je rat bio jedini način da se održe na vlasti i profitiraju).


  Problem je u tome kako se narod ponaša kad se pojavi političar sa nacionalističkim parolama i obećanjima koje ne smeju političari ni u Nemačkoj da daju jer ne bi mogli da ih ispune (tipa za 5 godina BDP po glavi stanovnika 5000$, a za 10 godina oko 10000$, što je obećavano 1996. na izborima, pa opet isto to 2000. godine, i oba puta od strane Mirka Marjanovića).


  A bugari... pa "ne cveta cveće ni u njihovo preduzeće" koliko se nama čini.
  EU im je obećala pre nekih 10-ak godina oko 11 milijardi evra pomoći, uplatili im 2 milijarde, pa kad pokažu šta su uradili, slediće ostatak na kašičicu.
  Pošto je te 2 milijarde "pojela maca", onih 9 milijardi su im stopirali dok ne srede korupciju.
  (Veliki brat, 14. septembar 2017 13:00)

  # Link komentara

 11. @morninglight Strpljivo i štedljivo. Vidi im javni dug sada...
   (Милосав, 14. septembar 2017 12:44)

  # Link komentara

 12. morninglight@ Imaju pametniji, tolerantniji i bolje tempiran pristup problemima.
   (billy_the_cat, 14. septembar 2017 12:39)

  # Link komentara

 13. čuj - javno izrazili sumnju? znači može kod kuće da se dovodi u pitanje, ali nemoj slučajno da se javno pomisli na alternativno mišljenje ili ne daj Bože izađe sa drugačijim stavom!

  Ko drukčije kaže, kleveće i laže...
   (bane sine, 14. septembar 2017 12:37)

  # Link komentara

 14. Nikako da shvatim kako to da Bugari uvek,ali uvek bolje prolaze od nas......
  Pocetkom XIX veka Rusi nisu mogli da ih nagovore da dignu ustanak protiv Turske...Bez stradanja su docekali slobodu...

  Krajem XIX veka su od Rusije dobili na poklon 30% tadasnje teritorije Srbije (Nis,Vranje,Leskovac i Pirot,sve sa okolinom,),celu danasnju Makedoniju,dobar komad Grcke,....(Sanstefanski mir)

  U oba sv.rata ucestvovali na strani Nemacke,niko ih nije napadao,a oni probali da ratujuci vrate nekadasnju Veliku Bugarsku...Nikakve sankcije nisu trpeli kad su zajedno sa Nemackom bili pobedjeni....Oba puta!

  Bili su clan Varsavskog pakta,ali nisu stradali kao Madjarska, Cehoslovacka,koje su probale da umaknu iz ruskog zagrljaja....
  Mirno su sacekali da taj zagrljaj popusti...

  Evo ih sad u EU,i to pre nas!!!

  Ako neko zna koje oni to znanje znaju a mi ne,neka mi javi....
   (morninglight...., 14. septembar 2017 12:23)

  # Link komentara

 15. Dobro je, samo da na nagrnu češki huligani koji pozovu lift pa pobjegnu!
  (Bruder Jakob, 14. septembar 2017 12:22)

  # Link komentara

 16. Kako Bugari mogu da budu rasisti kada su i sami kao Romi a pri tom nisu ni Sloveni već dolaze iz Azije.Isto poreklo imaju oni,Turci,Hazari,Madjari...to su pripadnici turkmenskih plemena iz Azije koja su u različitim periodima naselila Balkansko poluostrvo.
  (Lurd, 14. septembar 2017 12:22)

  # Link komentara

 17. Hteli ste Bugarsku u clanstvu EU (naravno posto su oni ispunili 100% uslova za prijem). E pa sad uzivajte....
  (mlekadzija, 14. septembar 2017 12:13)

  # Link komentara

 18. "...izrazili sumnju u postojanje klimatskih promena za koje je čovek odgovoran”

  Znači, ko ne veruje u mejnstrim o globalnom zagrevanju, taj je i rasista, šovinista, ultra-desničar???
  (Isti koš?, 14. septembar 2017 12:11)

  # Link komentara

 19. Wow, panika među evrokomunjarama, onaj ko kritikuje domaće parazite, neće da prima ilegalne uljeze i teroriste i ne libi se da veliku klimatsku prevaru nazove pravim imenom je odmah "ekstremista"? Dosta je bilo, drugovi komunisti, prošlo je vaše divljanje, sada će stvari malo da ponovo postanu zdrave i normalne a brzo ćemo da se popitamo i za krivičnu odgovornost za decenijsku krađu i maltretiranje lobidnih građana i petokolonaške i uzdajničke akte za koje ste odgovorni.
   (EU Citizen, 14. septembar 2017 12:00)

  # Link komentara

 20. Dobro je, panika.Prosle nedelje je bio haos,propast i strah.
  (Stari, 14. septembar 2017 11:54)

  # Link komentara

 21. U Evropi nema mesta za neistomišljenike? Zanimljivo.
   (blaj, 14. septembar 2017 11:49)

  # Link komentara