"Demontaža Tita, sigurno najslavnijeg Hrvata"

Austrijska štampa se bavi događajima u Sloveniji i Hrvatskoj – nerešen granični spor oko Piranskog zaliva, a u Zagrebu je jedan trg promenio ime, piše DW.

Izvor: Dojče vele
Pošaljite komentar
 1. Kakvi li smo mi u očima sveta, nama je Draža antifašista!
   (Marko, 14. septembar 2017 08:27)

  # Link komentara

 2. Realno srbima je titov rezim najvise naskodio a i dan danas ga srbi slave i vole.
  (Utin, 14. septembar 2017 07:37)

  # Link komentara

 3. Pa Tesla je najslavniji Hrvat, a Tito odmah poslije njega!
  (Profesor Doktor, 14. septembar 2017 07:30)

  # Link komentara

 4. ..Joža nije bio Hrvat..
   (..!, 14. septembar 2017 06:54)

  # Link komentara

 5. Pa, nije bio hrvat. Zar ne znaju vise?
  (Mike, 14. septembar 2017 06:04)

  # Link komentara

 6. na Kosovu bi trebalo svaka druga ulica da se zove po Titu ako bi bilo po zaslugama, ali vidimo da su naše komšije krajnje pragmatične pa su bivše Maršalove ulice dodelili trenutno živim američkim predsednicima. Tu se ulice dele samo živima od kojih koristi ima...
   (munze, 14. septembar 2017 05:33)

  # Link komentara

 7. "baciće se neki lik kamenom i na tvoj spomenik jer sve se menja i sve teče, čoveče..."
   (matematika, 14. septembar 2017 03:38)

  # Link komentara

 8. Tačno je da je Josipu Brozu majka Slovenka, a otac Hrvat ali on se izjašnjavao kao Jugosloven. Isto tako mom poznaniku iz Zagreba su majka i otac Srbi, a on se izjašnjava kao Hrvat, takvih primera je bezbroj u Hrvatskoj ne samo danas nego kroz istoriju. Pa ako njih sve nazivamo Hrvatima zašto bi čoveka koji se isticao kao Jugosloven nazivali Hrvatom? Nacija je pojam nastao u 18. veku i možeš da budeš šta ti srce zaželi. Postoji samo jedan problem kod tvorenja nacija pogotovo na ovim prostorima, ako izmilimo već naciju zašto izmišljamo i ime jezika. Znači ako sam ja Marsovac maternji mi je marsovski iako se razumem sa svima oko mene koji nikada ni nisu čuli za taj jezik. E sad ne znam zašto sam vam ovo ispričao, može nekom da koristi...
  (Marsovac, 14. septembar 2017 02:51)

  # Link komentara

 9. Tito je u odnosu na sve te koji ga prozivaju gospodin i genije.
  (Tnt, 14. septembar 2017 01:27)

  # Link komentara

 10. bag.a od nacije,nigde u svetu se ne sklanjaju spomenici koje je prošla vlast postavila ili menjati ime nekog objekta ili trga itd samo zato što se promenila politička garnitura,pogotovo ako je ta ličnost utemeljila njihovu takozvanu državnost.
   (neko iz mase, 14. septembar 2017 00:43)

  # Link komentara

 11. Pozitivna ideologija, personifikacija antifasizma, dominantni nacionalizam... dok god se narod kao retardiran povodio ovakvim etiketama ovde nece biti mesta za zdrav razum i istinu koja je tako jednostavna. Stvaranje kraljevine SHS 1918. i Titova pobeda u borbi za vlast 45. su 2 najtragicnije tacke nase istorije. Sama njegova SFRJ se raspadala od stvaranja tog nakaznog nacionalistickog uredjenja u Jajcu. Kontinuirano se dezintegrisala kroz svaku narednu ustavnu promenu. Zato sledbenici Broza kada govore o nacionalistima (a to su naravno svi drugi, ma ko i koliko suprotni bili) koji eto Jugu razbise mogu samo u sliku bas toga u koga se kunu da gledaju, ni u koga drugog.
   (my way, 14. septembar 2017 00:22)

  # Link komentara

 12. "Na Kosovu Titovo ime ne nosi ni najmanji sokak"

  Napravio im drzavu, kao i Hrvatima. To mu je hvala.
   (Tok istorije, 14. septembar 2017 00:15)

  # Link komentara

 13. Kada su prevaranti i budale na vlasti sve opcije su otvorene, sem onih mudrih i korisnih!
  Imaju Hrvati Tita, koji se sticajem okolnosti rodio kao Hrvat a bio je svojim izborom mnogo više komunista, koji je udario trajni antifašistički žig zemlji kojoj je pretio trajni fašistički žig!
  Samo da je to uradio za Hrvatsku, spravši joj najveću ljagu sa lica, bilo bi i odviše za jednog političara i zaslužio bi bar glavnu ulicu u svakom hrvatskom gradu.
  Ovako oni brišu jednog od najvećih političara 20. veka iz svoje istorije,mrze svog najvećeg pisca Krležu jer je isto komunista i levičar a kliču ustaški pozdrav "Za dom spremni" slave Pavelića i Stjepinca i onu retku budaletinu Njofru, mladi im beže iz zemlje u panici, a oni postaju azil...
  Nažalost, ni mi nismo ništa bolji, a ni bilo ko na jadnom Balkanu...
  (Danilo, 14. septembar 2017 00:11)

  # Link komentara

 14. Hehe, po tome je Srbija jos shizofrenija... Izbacili smo Tita iz beogradskih ulica, ali mu je grob u Beogradu...
  (Douglas Bader, 14. septembar 2017 00:07)

  # Link komentara