Ponedeljak, 17.07.2017.

19:36

Novo saslušanje zbog "boksera", električar sve prevodi

Jedan od osumnjičenih za prebijanje nasmrt Bakarija Hendersona Dušan Ranković ponovo je saslušan u sudu na Zakintosu.

Izvor: Tanjug

Novo saslušanje zbog "boksera", elektrièar sve prevodi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

državni službenik

pre 6 godina

Taj izbacivač je, imam utisak, krenuo prvi da juri Amerikanca i za njim su potrčali ovi naši praznoglavi klinci puni adrenalina i alkohola. Neshvatljivo je da čovek koji radi kao izbacivač u baru juri svog gosta, koji je još i napadnut, obara ga na zemlju i bije ga!? Još ako je uzeo boxer, to znači da je imao nameru da ga povredi. Izgleda da niko od njih, sem izazivača tuče i hostese, pa ni taj izbacivač i barmen, u tom trenutku kad su krenuli za Amerom nisu pojma imali da je zdepasti Srbin prvi napao njega udarivši ga u lice. Strašno koji su to bezmozgaši i siledžije.
Zato su u početku pričali ovi naši uhapšeni i njihovi roditelji kako im neko smešta, neki drugi koji su glavni krivci i sve izazvali, ali se kriju i ne mogu da ih nađu. Zapravo to je bio njihov brat Srbin koji im je sve smestio. I koji će se možda izvući sa blažom kaznom za izazivanje tuče.

John

pre 6 godina

"Zora Dobričanin Nikodinović se požalila da je veliki problem odbrane to što na Zakintosu ne postoji ovlašćeni sudski prevodilac sa srpskog na grčki jezik."

Ako su pored toliko advokata u Grčkoj (a ima ih i na Zakintosu), morali da dovuku advokata iz Srbije, izvol'te pa dovedite i sudskog prevodioca iz Srbije.
Prema zvaničnim podacima, ima ih 9 u celoj Srbiji (6 u Beogradu)

"nakon čega je mu je "pao mrak na oči" i ničega se ne seća"

Zanimljivo kako udarac flašom u glavu izaziva gubitak pamćenja, a ne izaziva gubitak sposobnosti da se juri za nekime i da se tak neko šutira u glavu i na kraju ubije...

leteca zverka

pre 6 godina

mozda sam nesto propustio, al ovde sad imamo nove likove u prici vlasnika kafica i izbacivaca i izbacivaca amira. zar nisu bili samo ovaj izbacivac i barmen plus nasi klinci koji su skocili kasnije.
jel moze neko da poslozi celu pricu od pocetka do kraja sa svim ucesnicima?

Sto mu gromova

pre 6 godina

Ljudi, ja se vec polako gubim...Anonimna hostese, sestra od tetke jednog od optuzenig, samar, flasa u glavu, mrak na oci, Henderson stavlja pice na sto gde sede Srbi, obezbedjenje koje juri Hendersona jer nije platio pice, svedok koji kaze da je Bakari "pao malo nezgodno", bokser, nije bilo boksera, tuklo Amera 15, devet uhapseno, za 6 Interpolova poternica, gradjanin Britanije Srpskog porekla, gradjanin Britanije Bosanskog porekla, snimak tuce iz 2011 godine, jos dva svedoka u protekla dva dana isto svedoce, u jednim novinama je zensko u drugim novinama je musko, bila tuca na rasistickoj osnovi, u predlogu za pritvor se ne pominje rasizam....Meni ovo lici na Meksicku seriju, gde je jedina izvesna stvar da je Henderson mrtav.

darko

pre 6 godina

Pre dvadeset i više godina smo posadili seme.Sad je žetva. Zemlja Aleka(sto za jednog i ponižavanje svakog ko drugačije misli),Šešelja(pištolj i vređanje svakog),navijača lažnih patriota,Cece nanogice,Ivice koferčeta,Vulina pravog, dr Nebojše lažnog.......Ko je očekivao bolju omladinu pored ovakvih uzora taj se prevario.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (milos, 17. jul 2017 20:39)

Ima bolje omladine itekako, čak je ta bolja omladina u većini... Samo nažalost nije toliko glasna kao ove junačine sa Zakintosa.

crv

pre 6 godina

@traurig

Gsin Tuzni, kada bi prevodio neko iz konzulata, u slucaju u kom ja i vecina komentatora smatra da okrivljeni moraju sami da snose troskove, ko bi se nasao u sred letnje sezone, brojnim, po raznim osnovama (poplave, pozari, kradje dokumenata, nepravedno optuzenim, ......) ostecenim gradjanima Srbije?
Ma ko sta mislio, teret koji nose DKPi tokom letnjih meseci, daleko prevazilazi kapacitete istih.

Huligan

pre 6 godina

Не, него ће да кажу "изручите нас Тексасу и спржите нас на столици"...
(Јабучило, 17. jul 2017 20:51)

Već odavno nema električne stolice, sad dobiju 3 injekcije od kojih je prva sedativ da ih umiri, a druge dve onda mislim zaustave srce i disanje, skroz humano smaknuće, a ne da se prže 1-2 minute na par hiljada volti!

Perla

pre 6 godina

Ne znam da li novinari pogrešno izveštavaju ili oni dobro izveštavaju, a ja niam u pravu. Koliko ja znam, kao branilac na sudu može da se pojavi samo advokat koji je član komire te zemlje, a u ovom slučaju to je grčki advokat. Postoje i neki izuzeci u Evropskoj uniji, tj. da se među nekim članicama priznaje status advokata iz druge države članice, ali ti tu postoje određena pravila. Jedno od njih je da taj "strani" advokat zna jezik zemlje u kojoj "gostuje" i da je u stanju da učestvuje u postupku i usmeno i pismeno. Kako Srbija nije članica Unije, nema osnova za primenu ovog izuzetka, a sigurna sam da pomenuta advokatica veorovatno ne zna ni reč grčkog. Naši, domaći advokati mogu da budu saradnici inostranih advokata u ovakvim slučajevima, ali ne mogu da imaju ulogu branioca.

Doduše, imali smo ranijih godina slučajeve da su naši advokati (poznatiji kao stalni saradnici Službe) navodno išli u Grčku da brane razne Bagzije i slične mustre koje su Grci uhapsili, a u stvari su išli da sprovedu te naše "junake" kako ne bi rekli nešto što se ne uklapa u scenaario Službe.

Јабучило

pre 6 godina

Sramota je kako pokusavaju da montiraju odbranu. Rasisti. Oduzeli zivot neduznom coveku, a imaju obraza da se pozivaju na ljudska prava. Moraju da plate i oni i roditelji i drustvo koje ih je tako vaspitalo. Stidi se, Srbijo !
(vlad3, 17. jul 2017 20:11)

Не, него ће да кажу "изручите нас Тексасу и спржите нас на столици"...
Суд није квалификовао злочин као расистички и суд ће кривцима изрећи одговарајуће казне. Идеја људских права је да свако има право на поштено суђење.
Слажем се с тобом да се доказани сурови крвник одрекао људскости, али сачекај реч суда.
Део ширег друштва из ког потичу ови момци си и ти. Коју би казну применио на себе, пошто позиваш на кажњавање "друштва"?

Mali od Bg

pre 6 godina

Oni su u coporu prebili na smrt coveka samo zato sto se slikao sa Srpkinjom, a ova se zali za krsenje ljudskih prava? Zbog ovakvih stvari se i nalazimo u ...

traurig

pre 6 godina

Da je okrivljeni, kome je zbog udarca flasom u glavu, po sopstvenom iskazu, "pao mrak na oci" glavu bio jedini koji je nasrnuo na ubijenog, moglo bi da se vestaci te da se eventualno utvrdi da je bio u stanju bitno smanjene uracunjlivosti, sto je osnov za smanjenje kazne, ali se taj udarac flasom svakako ne moze uzeti u obzir svim ostalim okrivljenima koji su jurili amerikanca sa namerom da ga lincuju.
Druga stvar, ako nema prevodioca za srpski zasto ne prevodi neko iz konzulata, pa tamo valjda rade i pravnici ili samo starlete?
A to sto je advokatici bitnije da ima posle razlog da naplacuje zastupanje pred sudom u Strazburu to je druga stvar..

Komša

pre 6 godina

Po izjavama (ako su tačne) u najgoroj situaciji su ona dvojca Srba što su ga stigla i zadržala i zajedno sa izbacivačem oborila i izbacivač koji ga je najviše tukao (ima povez na ruci na snimku i lako je prepoznatljiv).
Ovaj što je započeo tuču će da prodje jeftino ako nije izlazio napolje a ako jeste izlazio i dodatno udarao pokojnika opet će proći jeftinije od ostalih - u onoj mrri u kojoj je bio neuračunljiv posle udarca flašom u glavu.Veštak će odrediti kakva je neuračunljivost bila - potpuna,bitno smanjena...
Za razumevanje prava i pravde moramo da shvatimo jednu stvar - u grupnim tučama svaki učesnik odgovara u onoj meri u kojoj je prekršio zakon - recimo,da je preživeo sa veoma teškim povredama pokojnik bi odgovarao za udarac flašom u glavu na početku tuče.To su stvari koje nas iritiraju ali tako je.
Ako dokažu da je neko koristio bokser onda je u debelom problemu taj koji ga je imao ali i saučesnici (oni koji budu optuženi za ubistvo).
Nesretnik ne samo da je trpeo povrede od udaraca već je sigurno posle svakog udarca udarao glavom o pločnik jer je bio na zemlji.Mnogo surovo i bez boksera (oružja).

BV

pre 6 godina

Eh Zoro, da nema snimka, i da smo u Srbiji... nesretni Bakari bi na kraju bio kriv, ali avaj.. Kako sad izmisljati bajke, kad je sve tu, bukvalno crno na belo.

vlad3

pre 6 godina

Sramota je kako pokusavaju da montiraju odbranu. Rasisti. Oduzeli zivot neduznom coveku, a imaju obraza da se pozivaju na ljudska prava. Moraju da plate i oni i roditelji i drustvo koje ih je tako vaspitalo. Stidi se, Srbijo !

milos

pre 6 godina

Pre dvadeset i više godina smo posadili seme.Sad je žetva. Zemlja Aleka(sto za jednog i ponižavanje svakog ko drugačije misli),Šešelja(pištolj i vređanje svakog),navijača lažnih patriota,Cece nanogice,Ivice koferčeta,Vulina pravog, dr Nebojše lažnog.......Ko je očekivao bolju omladinu pored ovakvih uzora taj se prevario.

Tomy

pre 6 godina

zacetnik svega..na kraju ce proci sa najmanjom kaznom...
(asturiass, 17. jul 2017 19:49)Neće,nije ovo Srbija.Po svemu do sada ovaj lik je najodgovorniji jer on taj koji je prišao Amerikancima i započeo sav nered.

Niskoleteći Aligator

pre 6 godina

Opisano "udaranje flašom u glavu", moralo je naneti dosta teške povrede glave, što bi za bilo koga bilo prilično uočljivo i nedvosmisleno, pa je čudno da se o tome nigde ni reč ne spominje...
Ono "padanje mraka na oči", može da bude kafanski izgovor, ali to na sudu nema nikakvu težinu, niti je bilo kakvo opravdanje...
Upotreba metalnog "boksera" (ako ga je bilo), u velikoj meri povećava težinu optužbe za ubistvo sa predumišljajem, i to će neminovno uticati i na visinu kazni koje će biti izrečene...

lusi

pre 6 godina

Jadna ta advokatica ona sve zna,gde ce ti dusa kad namestas i izvrces stvari.Karma ce te sacekati,postoji ona "Ko se zadnji smeje,nasladje se nasmeje"niko nije kriv a decko je mrtav.

Mali od Bg

pre 6 godina

Oni su u coporu prebili na smrt coveka samo zato sto se slikao sa Srpkinjom, a ova se zali za krsenje ljudskih prava? Zbog ovakvih stvari se i nalazimo u ...

lusi

pre 6 godina

Jadna ta advokatica ona sve zna,gde ce ti dusa kad namestas i izvrces stvari.Karma ce te sacekati,postoji ona "Ko se zadnji smeje,nasladje se nasmeje"niko nije kriv a decko je mrtav.

vlad3

pre 6 godina

Sramota je kako pokusavaju da montiraju odbranu. Rasisti. Oduzeli zivot neduznom coveku, a imaju obraza da se pozivaju na ljudska prava. Moraju da plate i oni i roditelji i drustvo koje ih je tako vaspitalo. Stidi se, Srbijo !

milos

pre 6 godina

Pre dvadeset i više godina smo posadili seme.Sad je žetva. Zemlja Aleka(sto za jednog i ponižavanje svakog ko drugačije misli),Šešelja(pištolj i vređanje svakog),navijača lažnih patriota,Cece nanogice,Ivice koferčeta,Vulina pravog, dr Nebojše lažnog.......Ko je očekivao bolju omladinu pored ovakvih uzora taj se prevario.

BV

pre 6 godina

Eh Zoro, da nema snimka, i da smo u Srbiji... nesretni Bakari bi na kraju bio kriv, ali avaj.. Kako sad izmisljati bajke, kad je sve tu, bukvalno crno na belo.

Niskoleteći Aligator

pre 6 godina

Opisano "udaranje flašom u glavu", moralo je naneti dosta teške povrede glave, što bi za bilo koga bilo prilično uočljivo i nedvosmisleno, pa je čudno da se o tome nigde ni reč ne spominje...
Ono "padanje mraka na oči", može da bude kafanski izgovor, ali to na sudu nema nikakvu težinu, niti je bilo kakvo opravdanje...
Upotreba metalnog "boksera" (ako ga je bilo), u velikoj meri povećava težinu optužbe za ubistvo sa predumišljajem, i to će neminovno uticati i na visinu kazni koje će biti izrečene...

Komša

pre 6 godina

Po izjavama (ako su tačne) u najgoroj situaciji su ona dvojca Srba što su ga stigla i zadržala i zajedno sa izbacivačem oborila i izbacivač koji ga je najviše tukao (ima povez na ruci na snimku i lako je prepoznatljiv).
Ovaj što je započeo tuču će da prodje jeftino ako nije izlazio napolje a ako jeste izlazio i dodatno udarao pokojnika opet će proći jeftinije od ostalih - u onoj mrri u kojoj je bio neuračunljiv posle udarca flašom u glavu.Veštak će odrediti kakva je neuračunljivost bila - potpuna,bitno smanjena...
Za razumevanje prava i pravde moramo da shvatimo jednu stvar - u grupnim tučama svaki učesnik odgovara u onoj meri u kojoj je prekršio zakon - recimo,da je preživeo sa veoma teškim povredama pokojnik bi odgovarao za udarac flašom u glavu na početku tuče.To su stvari koje nas iritiraju ali tako je.
Ako dokažu da je neko koristio bokser onda je u debelom problemu taj koji ga je imao ali i saučesnici (oni koji budu optuženi za ubistvo).
Nesretnik ne samo da je trpeo povrede od udaraca već je sigurno posle svakog udarca udarao glavom o pločnik jer je bio na zemlji.Mnogo surovo i bez boksera (oružja).

Perla

pre 6 godina

Ne znam da li novinari pogrešno izveštavaju ili oni dobro izveštavaju, a ja niam u pravu. Koliko ja znam, kao branilac na sudu može da se pojavi samo advokat koji je član komire te zemlje, a u ovom slučaju to je grčki advokat. Postoje i neki izuzeci u Evropskoj uniji, tj. da se među nekim članicama priznaje status advokata iz druge države članice, ali ti tu postoje određena pravila. Jedno od njih je da taj "strani" advokat zna jezik zemlje u kojoj "gostuje" i da je u stanju da učestvuje u postupku i usmeno i pismeno. Kako Srbija nije članica Unije, nema osnova za primenu ovog izuzetka, a sigurna sam da pomenuta advokatica veorovatno ne zna ni reč grčkog. Naši, domaći advokati mogu da budu saradnici inostranih advokata u ovakvim slučajevima, ali ne mogu da imaju ulogu branioca.

Doduše, imali smo ranijih godina slučajeve da su naši advokati (poznatiji kao stalni saradnici Službe) navodno išli u Grčku da brane razne Bagzije i slične mustre koje su Grci uhapsili, a u stvari su išli da sprovedu te naše "junake" kako ne bi rekli nešto što se ne uklapa u scenaario Službe.

traurig

pre 6 godina

Da je okrivljeni, kome je zbog udarca flasom u glavu, po sopstvenom iskazu, "pao mrak na oci" glavu bio jedini koji je nasrnuo na ubijenog, moglo bi da se vestaci te da se eventualno utvrdi da je bio u stanju bitno smanjene uracunjlivosti, sto je osnov za smanjenje kazne, ali se taj udarac flasom svakako ne moze uzeti u obzir svim ostalim okrivljenima koji su jurili amerikanca sa namerom da ga lincuju.
Druga stvar, ako nema prevodioca za srpski zasto ne prevodi neko iz konzulata, pa tamo valjda rade i pravnici ili samo starlete?
A to sto je advokatici bitnije da ima posle razlog da naplacuje zastupanje pred sudom u Strazburu to je druga stvar..

Tomy

pre 6 godina

zacetnik svega..na kraju ce proci sa najmanjom kaznom...
(asturiass, 17. jul 2017 19:49)Neće,nije ovo Srbija.Po svemu do sada ovaj lik je najodgovorniji jer on taj koji je prišao Amerikancima i započeo sav nered.

Јабучило

pre 6 godina

Sramota je kako pokusavaju da montiraju odbranu. Rasisti. Oduzeli zivot neduznom coveku, a imaju obraza da se pozivaju na ljudska prava. Moraju da plate i oni i roditelji i drustvo koje ih je tako vaspitalo. Stidi se, Srbijo !
(vlad3, 17. jul 2017 20:11)

Не, него ће да кажу "изручите нас Тексасу и спржите нас на столици"...
Суд није квалификовао злочин као расистички и суд ће кривцима изрећи одговарајуће казне. Идеја људских права је да свако има право на поштено суђење.
Слажем се с тобом да се доказани сурови крвник одрекао људскости, али сачекај реч суда.
Део ширег друштва из ког потичу ови момци си и ти. Коју би казну применио на себе, пошто позиваш на кажњавање "друштва"?

darko

pre 6 godina

Pre dvadeset i više godina smo posadili seme.Sad je žetva. Zemlja Aleka(sto za jednog i ponižavanje svakog ko drugačije misli),Šešelja(pištolj i vređanje svakog),navijača lažnih patriota,Cece nanogice,Ivice koferčeta,Vulina pravog, dr Nebojše lažnog.......Ko je očekivao bolju omladinu pored ovakvih uzora taj se prevario.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (milos, 17. jul 2017 20:39)

Ima bolje omladine itekako, čak je ta bolja omladina u većini... Samo nažalost nije toliko glasna kao ove junačine sa Zakintosa.

John

pre 6 godina

"Zora Dobričanin Nikodinović se požalila da je veliki problem odbrane to što na Zakintosu ne postoji ovlašćeni sudski prevodilac sa srpskog na grčki jezik."

Ako su pored toliko advokata u Grčkoj (a ima ih i na Zakintosu), morali da dovuku advokata iz Srbije, izvol'te pa dovedite i sudskog prevodioca iz Srbije.
Prema zvaničnim podacima, ima ih 9 u celoj Srbiji (6 u Beogradu)

"nakon čega je mu je "pao mrak na oči" i ničega se ne seća"

Zanimljivo kako udarac flašom u glavu izaziva gubitak pamćenja, a ne izaziva gubitak sposobnosti da se juri za nekime i da se tak neko šutira u glavu i na kraju ubije...

Sto mu gromova

pre 6 godina

Ljudi, ja se vec polako gubim...Anonimna hostese, sestra od tetke jednog od optuzenig, samar, flasa u glavu, mrak na oci, Henderson stavlja pice na sto gde sede Srbi, obezbedjenje koje juri Hendersona jer nije platio pice, svedok koji kaze da je Bakari "pao malo nezgodno", bokser, nije bilo boksera, tuklo Amera 15, devet uhapseno, za 6 Interpolova poternica, gradjanin Britanije Srpskog porekla, gradjanin Britanije Bosanskog porekla, snimak tuce iz 2011 godine, jos dva svedoka u protekla dva dana isto svedoce, u jednim novinama je zensko u drugim novinama je musko, bila tuca na rasistickoj osnovi, u predlogu za pritvor se ne pominje rasizam....Meni ovo lici na Meksicku seriju, gde je jedina izvesna stvar da je Henderson mrtav.

Huligan

pre 6 godina

Не, него ће да кажу "изручите нас Тексасу и спржите нас на столици"...
(Јабучило, 17. jul 2017 20:51)

Već odavno nema električne stolice, sad dobiju 3 injekcije od kojih je prva sedativ da ih umiri, a druge dve onda mislim zaustave srce i disanje, skroz humano smaknuće, a ne da se prže 1-2 minute na par hiljada volti!

leteca zverka

pre 6 godina

mozda sam nesto propustio, al ovde sad imamo nove likove u prici vlasnika kafica i izbacivaca i izbacivaca amira. zar nisu bili samo ovaj izbacivac i barmen plus nasi klinci koji su skocili kasnije.
jel moze neko da poslozi celu pricu od pocetka do kraja sa svim ucesnicima?

crv

pre 6 godina

@traurig

Gsin Tuzni, kada bi prevodio neko iz konzulata, u slucaju u kom ja i vecina komentatora smatra da okrivljeni moraju sami da snose troskove, ko bi se nasao u sred letnje sezone, brojnim, po raznim osnovama (poplave, pozari, kradje dokumenata, nepravedno optuzenim, ......) ostecenim gradjanima Srbije?
Ma ko sta mislio, teret koji nose DKPi tokom letnjih meseci, daleko prevazilazi kapacitete istih.

državni službenik

pre 6 godina

Taj izbacivač je, imam utisak, krenuo prvi da juri Amerikanca i za njim su potrčali ovi naši praznoglavi klinci puni adrenalina i alkohola. Neshvatljivo je da čovek koji radi kao izbacivač u baru juri svog gosta, koji je još i napadnut, obara ga na zemlju i bije ga!? Još ako je uzeo boxer, to znači da je imao nameru da ga povredi. Izgleda da niko od njih, sem izazivača tuče i hostese, pa ni taj izbacivač i barmen, u tom trenutku kad su krenuli za Amerom nisu pojma imali da je zdepasti Srbin prvi napao njega udarivši ga u lice. Strašno koji su to bezmozgaši i siledžije.
Zato su u početku pričali ovi naši uhapšeni i njihovi roditelji kako im neko smešta, neki drugi koji su glavni krivci i sve izazvali, ali se kriju i ne mogu da ih nađu. Zapravo to je bio njihov brat Srbin koji im je sve smestio. I koji će se možda izvući sa blažom kaznom za izazivanje tuče.

lusi

pre 6 godina

Jadna ta advokatica ona sve zna,gde ce ti dusa kad namestas i izvrces stvari.Karma ce te sacekati,postoji ona "Ko se zadnji smeje,nasladje se nasmeje"niko nije kriv a decko je mrtav.

vlad3

pre 6 godina

Sramota je kako pokusavaju da montiraju odbranu. Rasisti. Oduzeli zivot neduznom coveku, a imaju obraza da se pozivaju na ljudska prava. Moraju da plate i oni i roditelji i drustvo koje ih je tako vaspitalo. Stidi se, Srbijo !

Јабучило

pre 6 godina

Sramota je kako pokusavaju da montiraju odbranu. Rasisti. Oduzeli zivot neduznom coveku, a imaju obraza da se pozivaju na ljudska prava. Moraju da plate i oni i roditelji i drustvo koje ih je tako vaspitalo. Stidi se, Srbijo !
(vlad3, 17. jul 2017 20:11)

Не, него ће да кажу "изручите нас Тексасу и спржите нас на столици"...
Суд није квалификовао злочин као расистички и суд ће кривцима изрећи одговарајуће казне. Идеја људских права је да свако има право на поштено суђење.
Слажем се с тобом да се доказани сурови крвник одрекао људскости, али сачекај реч суда.
Део ширег друштва из ког потичу ови момци си и ти. Коју би казну применио на себе, пошто позиваш на кажњавање "друштва"?

Mali od Bg

pre 6 godina

Oni su u coporu prebili na smrt coveka samo zato sto se slikao sa Srpkinjom, a ova se zali za krsenje ljudskih prava? Zbog ovakvih stvari se i nalazimo u ...

milos

pre 6 godina

Pre dvadeset i više godina smo posadili seme.Sad je žetva. Zemlja Aleka(sto za jednog i ponižavanje svakog ko drugačije misli),Šešelja(pištolj i vređanje svakog),navijača lažnih patriota,Cece nanogice,Ivice koferčeta,Vulina pravog, dr Nebojše lažnog.......Ko je očekivao bolju omladinu pored ovakvih uzora taj se prevario.

BV

pre 6 godina

Eh Zoro, da nema snimka, i da smo u Srbiji... nesretni Bakari bi na kraju bio kriv, ali avaj.. Kako sad izmisljati bajke, kad je sve tu, bukvalno crno na belo.

Niskoleteći Aligator

pre 6 godina

Opisano "udaranje flašom u glavu", moralo je naneti dosta teške povrede glave, što bi za bilo koga bilo prilično uočljivo i nedvosmisleno, pa je čudno da se o tome nigde ni reč ne spominje...
Ono "padanje mraka na oči", može da bude kafanski izgovor, ali to na sudu nema nikakvu težinu, niti je bilo kakvo opravdanje...
Upotreba metalnog "boksera" (ako ga je bilo), u velikoj meri povećava težinu optužbe za ubistvo sa predumišljajem, i to će neminovno uticati i na visinu kazni koje će biti izrečene...

Huligan

pre 6 godina

Не, него ће да кажу "изручите нас Тексасу и спржите нас на столици"...
(Јабучило, 17. jul 2017 20:51)

Već odavno nema električne stolice, sad dobiju 3 injekcije od kojih je prva sedativ da ih umiri, a druge dve onda mislim zaustave srce i disanje, skroz humano smaknuće, a ne da se prže 1-2 minute na par hiljada volti!

Tomy

pre 6 godina

zacetnik svega..na kraju ce proci sa najmanjom kaznom...
(asturiass, 17. jul 2017 19:49)Neće,nije ovo Srbija.Po svemu do sada ovaj lik je najodgovorniji jer on taj koji je prišao Amerikancima i započeo sav nered.

Komša

pre 6 godina

Po izjavama (ako su tačne) u najgoroj situaciji su ona dvojca Srba što su ga stigla i zadržala i zajedno sa izbacivačem oborila i izbacivač koji ga je najviše tukao (ima povez na ruci na snimku i lako je prepoznatljiv).
Ovaj što je započeo tuču će da prodje jeftino ako nije izlazio napolje a ako jeste izlazio i dodatno udarao pokojnika opet će proći jeftinije od ostalih - u onoj mrri u kojoj je bio neuračunljiv posle udarca flašom u glavu.Veštak će odrediti kakva je neuračunljivost bila - potpuna,bitno smanjena...
Za razumevanje prava i pravde moramo da shvatimo jednu stvar - u grupnim tučama svaki učesnik odgovara u onoj meri u kojoj je prekršio zakon - recimo,da je preživeo sa veoma teškim povredama pokojnik bi odgovarao za udarac flašom u glavu na početku tuče.To su stvari koje nas iritiraju ali tako je.
Ako dokažu da je neko koristio bokser onda je u debelom problemu taj koji ga je imao ali i saučesnici (oni koji budu optuženi za ubistvo).
Nesretnik ne samo da je trpeo povrede od udaraca već je sigurno posle svakog udarca udarao glavom o pločnik jer je bio na zemlji.Mnogo surovo i bez boksera (oružja).

John

pre 6 godina

"Zora Dobričanin Nikodinović se požalila da je veliki problem odbrane to što na Zakintosu ne postoji ovlašćeni sudski prevodilac sa srpskog na grčki jezik."

Ako su pored toliko advokata u Grčkoj (a ima ih i na Zakintosu), morali da dovuku advokata iz Srbije, izvol'te pa dovedite i sudskog prevodioca iz Srbije.
Prema zvaničnim podacima, ima ih 9 u celoj Srbiji (6 u Beogradu)

"nakon čega je mu je "pao mrak na oči" i ničega se ne seća"

Zanimljivo kako udarac flašom u glavu izaziva gubitak pamćenja, a ne izaziva gubitak sposobnosti da se juri za nekime i da se tak neko šutira u glavu i na kraju ubije...

Perla

pre 6 godina

Ne znam da li novinari pogrešno izveštavaju ili oni dobro izveštavaju, a ja niam u pravu. Koliko ja znam, kao branilac na sudu može da se pojavi samo advokat koji je član komire te zemlje, a u ovom slučaju to je grčki advokat. Postoje i neki izuzeci u Evropskoj uniji, tj. da se među nekim članicama priznaje status advokata iz druge države članice, ali ti tu postoje određena pravila. Jedno od njih je da taj "strani" advokat zna jezik zemlje u kojoj "gostuje" i da je u stanju da učestvuje u postupku i usmeno i pismeno. Kako Srbija nije članica Unije, nema osnova za primenu ovog izuzetka, a sigurna sam da pomenuta advokatica veorovatno ne zna ni reč grčkog. Naši, domaći advokati mogu da budu saradnici inostranih advokata u ovakvim slučajevima, ali ne mogu da imaju ulogu branioca.

Doduše, imali smo ranijih godina slučajeve da su naši advokati (poznatiji kao stalni saradnici Službe) navodno išli u Grčku da brane razne Bagzije i slične mustre koje su Grci uhapsili, a u stvari su išli da sprovedu te naše "junake" kako ne bi rekli nešto što se ne uklapa u scenaario Službe.

darko

pre 6 godina

Pre dvadeset i više godina smo posadili seme.Sad je žetva. Zemlja Aleka(sto za jednog i ponižavanje svakog ko drugačije misli),Šešelja(pištolj i vređanje svakog),navijača lažnih patriota,Cece nanogice,Ivice koferčeta,Vulina pravog, dr Nebojše lažnog.......Ko je očekivao bolju omladinu pored ovakvih uzora taj se prevario.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (milos, 17. jul 2017 20:39)

Ima bolje omladine itekako, čak je ta bolja omladina u većini... Samo nažalost nije toliko glasna kao ove junačine sa Zakintosa.

Sto mu gromova

pre 6 godina

Ljudi, ja se vec polako gubim...Anonimna hostese, sestra od tetke jednog od optuzenig, samar, flasa u glavu, mrak na oci, Henderson stavlja pice na sto gde sede Srbi, obezbedjenje koje juri Hendersona jer nije platio pice, svedok koji kaze da je Bakari "pao malo nezgodno", bokser, nije bilo boksera, tuklo Amera 15, devet uhapseno, za 6 Interpolova poternica, gradjanin Britanije Srpskog porekla, gradjanin Britanije Bosanskog porekla, snimak tuce iz 2011 godine, jos dva svedoka u protekla dva dana isto svedoce, u jednim novinama je zensko u drugim novinama je musko, bila tuca na rasistickoj osnovi, u predlogu za pritvor se ne pominje rasizam....Meni ovo lici na Meksicku seriju, gde je jedina izvesna stvar da je Henderson mrtav.

crv

pre 6 godina

@traurig

Gsin Tuzni, kada bi prevodio neko iz konzulata, u slucaju u kom ja i vecina komentatora smatra da okrivljeni moraju sami da snose troskove, ko bi se nasao u sred letnje sezone, brojnim, po raznim osnovama (poplave, pozari, kradje dokumenata, nepravedno optuzenim, ......) ostecenim gradjanima Srbije?
Ma ko sta mislio, teret koji nose DKPi tokom letnjih meseci, daleko prevazilazi kapacitete istih.

leteca zverka

pre 6 godina

mozda sam nesto propustio, al ovde sad imamo nove likove u prici vlasnika kafica i izbacivaca i izbacivaca amira. zar nisu bili samo ovaj izbacivac i barmen plus nasi klinci koji su skocili kasnije.
jel moze neko da poslozi celu pricu od pocetka do kraja sa svim ucesnicima?

državni službenik

pre 6 godina

Taj izbacivač je, imam utisak, krenuo prvi da juri Amerikanca i za njim su potrčali ovi naši praznoglavi klinci puni adrenalina i alkohola. Neshvatljivo je da čovek koji radi kao izbacivač u baru juri svog gosta, koji je još i napadnut, obara ga na zemlju i bije ga!? Još ako je uzeo boxer, to znači da je imao nameru da ga povredi. Izgleda da niko od njih, sem izazivača tuče i hostese, pa ni taj izbacivač i barmen, u tom trenutku kad su krenuli za Amerom nisu pojma imali da je zdepasti Srbin prvi napao njega udarivši ga u lice. Strašno koji su to bezmozgaši i siledžije.
Zato su u početku pričali ovi naši uhapšeni i njihovi roditelji kako im neko smešta, neki drugi koji su glavni krivci i sve izazvali, ali se kriju i ne mogu da ih nađu. Zapravo to je bio njihov brat Srbin koji im je sve smestio. I koji će se možda izvući sa blažom kaznom za izazivanje tuče.

traurig

pre 6 godina

Da je okrivljeni, kome je zbog udarca flasom u glavu, po sopstvenom iskazu, "pao mrak na oci" glavu bio jedini koji je nasrnuo na ubijenog, moglo bi da se vestaci te da se eventualno utvrdi da je bio u stanju bitno smanjene uracunjlivosti, sto je osnov za smanjenje kazne, ali se taj udarac flasom svakako ne moze uzeti u obzir svim ostalim okrivljenima koji su jurili amerikanca sa namerom da ga lincuju.
Druga stvar, ako nema prevodioca za srpski zasto ne prevodi neko iz konzulata, pa tamo valjda rade i pravnici ili samo starlete?
A to sto je advokatici bitnije da ima posle razlog da naplacuje zastupanje pred sudom u Strazburu to je druga stvar..