Petak, 02.06.2017.

19:24

"Kraj proevropske politike, okrećemo se Rusiji"

Lider Moldavije Igor Dodon kaže na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu da se nakon osam godina proevropske i antiruske politike, okreću Rusiji.

Izvor: Tanjug

"Kraj proevropske politike, okreæemo se Rusiji" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

Stevan

pre 6 godina

Moldavija je siromasna zemlja oko koje se otimaju dve velike sile. To nije nista novo. Moldavija dobija ogromna sredstva za razvoj infrastrukture i funkcionisanje drzave i vecina tog novca vlast pokrade. I ovo je nesto poznato. Jedan od bivsih premijera lezi u zatvoru zbog pronevere desetine miliona, iako svi drpaju. I to je poznato, osim kod nas. Narod je, naravno, raspamecen, bira cas jedne cas druge i sve mu je gore i gore. Zakljucak je vrlo jednostavan, nisu im krivi ni Zapad ni Istok vec njihovi politicari koje oni biraju. E tu se i mi uklapamo. Nema veceg neprijatelja, jajare i secikese od domaceg politicara, ili, niko nas ne moze vise unistiti od nas samih.

Petar

pre 6 godina

Dobro je jedan komentar napisao, samo su bitni ljudi i to je prednost Evrope koja privlaci ljude iz celog sveta da dolaze i stvaraju. A sama Evropa ima istu pricu kao i USA,stampaju Euro kao konfete samo ove god su ubacili novih 1000 milijardi u platni promet. To je niihova prednost sto su marketingom o boljem zivotu i stampanjem Euro privukli raju.Samo niko nece da vam kaze kako prva generacija zivi gore, nema nista djabe, rad, red i znoj. Bio i ziveo 5 god u Svedskoj. E sad pobegao bi ja opet iz Srbije ali ne zbog 400 evra koje ovde zaradjujem i koji su mi i vise nego dovoljni, nego zbog ove vlasti koja nas unisti zadnjih 5 god, bahatoscu u neodgovornoscu, a zamislite ta ista vlast je ovima iz EU po volji i cak dobija njihovu podrsku.E tu vam je odgovor zasto bi svi da bezimo u EU.

Boris

pre 6 godina

Јесте ли се икад запитали, зашто европа прима све ове наше људе који се исељавају укључујући и Бугаре, Румуне и остале. Па њима требају људи јер без људи нема ни економије а европа би пукла када би се ослонила на свој наталитет. Значи њима је потребно радно способно становништво и потрошња, што би швабе рекле кауфен кауфен. Наравно, пожељнији су људи са европског тла него из азије. У америку није лако отићи, они имају латино америку, Руси имају средњу азију а европа ове земљице. Сада кад би сви досељеници се вратили у своје земље, питам се шта би било. Ствар је врло проста, без људи си пукао, ове јадне земље се исисавају док европа јача и асимилује нас. Ми мислимо да нас обожавају. Живим у Немачкој, гледам како се деца рађају, како све цвета, врви од људи, сви се врте, купују, задужују се кредитима, све је како треба а ми полако тонемо. Не заваравајмо се , ми њима требамо

Ne znam na bazi čega ovde neki vide budućnost, ali svaka čast!

pre 6 godina

Imamo prošlost, imamo sadašnost i imamo budućnost.

Prvo je mrtvo, drugo je jedino živo, a treće ima potencijal da oživi, no nije zagarantovano ničim! Amam baš niko na ovom svetu ne zna hoće li sutra osvanuti, tako da ta opčinjenost programiranja svoje budućnosti, koja nikad ne bude uostalom kako ju se pokušalo programirati, je ludilo svoje vrste.

Ali kao potencijal recimo da budućnost i ima neke pramatere, pa još te zapadne... zašto neko misli ako je danas, odnosno sada, kao i u mrtvoj prošlosti Rusija nejaka da drži na plećima i druge to će biti u budućnosti?

Je li mi to imamo nostradamuse, vange i tarabiće ovde u iznimnom broju? Znate li vi šta bi najjače službe dale za jednog izistinskog vidovnjaka budućnosti!?!?

Recimo SAD bi dala 49 od 50 država, Rusija bi dala 99% teritorija... jer onaj ko bi imao takvu moć da vidi budućnost, bio bi mu dovoljno samo to da je živ!!!

Tragično je to opravdano nipodaštavanje Rusije u sadašnjosti, ali je tragikomično isto to raditi i u budućnosti! Jeste vi svesni kolika je Rusija? Šta poseduje? Da je to jedan kontinent za sebe, i pritom veći i bogatiji od SAD!!!

I sad se takvoj jednoj sili ovde prilazi kao da oni niti imaju budućnost, kao da nemaju ruke i noge da išta promene, i kao da svi vjekove do kraja vremena nekako preuzima SAD i EU!!

Koja je to patologija to je strašno. Ista ona koju su gajili pobornici 3. Rajha, AU Monarhije, Otomanskog Casrtva, Napoleona, Mongola i tako unazad!!!

Petar

pre 6 godina

Navedite mi koristi od pro ruske orjentacije i evo ja cu priznati ako ste u pravu. Ja ne vidim ni jednu korist). Mislim na blokadu Kosova da postane clan nekih organizacija i ne priznavanje, od cega mi imamo samo stete jer je nas put usporen zbog problema sa Kosovom koje niko mocan nece dozvoliti da ne uspe pa makar na papiru.
(Glupost, 2. jun 2017 19:37)

Na prvom mestu, niko ti nece pomoci ako sam ne zelis da pomognes sebi. Kada vec spominjes glupost, meni nije jasno kako neko moze ikada i pod bilo kojim uslovima da misli da ce mu dobro biti od onoh koji su te otvoreno ubijali,satirali,cepali zemlju,rusili,trovali i palili i to sve pod laznim izgovorm i optuzbama. Da li ste se kao deca gurali u drustvu gde vas ne zele, zadirkuju,lupaju samare i ponizavaju. Mozda neko jeste,ja nisam niti bih tako vaspitao svoje dete. A konkretan odgovor na pitanje: male drzave kao sto su Moldavija,Srbija ili slicne(ako se uopste mogu nazvati drzavama) u surovom svetu ne mogu da prezive same.Prirodno je da se okrecu onome ko im ne ugrozava egzistenciju i ne maniipulise istom. Ako ste bas toliko koristiljubivi, sustina je da takve drzave fakticki mogu da zive od saradje sa, u ovom slucaju,Rusijom.Iako su napredniji od nas i dalje im mozemo izvesti mnogo toga: od turizma do hrane,a zauzvrat dobiti energente po povlascenim cenama.Samo to da se desi, ne bi smo znali sta nas je snaslo.Ali smo korumpirani,glupi,nelojalni i na prvom mestu nezahvalni.

Moldova

pre 6 godina

Dodon je proruski predsednik, i vise puta je izazivao kontroverze povodom svojih stavova. Srecom pa se u Moldaviji ipak pita vlada, a ne predsednik.

Mix

pre 6 godina

@lipsi do zelene trave
Aman ljudi,nema ucena,nema pritiska.Postoji samo put kojim zelis ili ne zelis da ides.Ne mozemo traziti clanstvo,a igrati prljavo i po svojim pravilima.Hoces da igras fudbal,kosarku,tenis MOZE,ali moras da postujes pravila.

budibogsnama

pre 6 godina

(Protoss, 2. jun 2017 20:43)

Eno hiljade Nemaca, Francuza, Amerikanaca, Italijana, ... se guraju u redovima ispred Ruskih i Kineskih ambasada, ne bi li nekako dobili radne i boravisne dozvole u raju ... ahahahaha ...

N

pre 6 godina

Srbija će kroz pregovore da vidi koje promene se traže od Srbije pa će da oceni. Narod želi bolji život ali nikada svi neće da imaju dobar živiot. Siromašnih ima mnogo i u Americi, i u Nemačkoj. Ko ne radi mnogo nema dobar život, a nemaju čak ni svi koji mnogo rade. Radnik u Mekdonaldsu u Nemačkoj nema dobar život, ako razumete šta želim da kažem. Balkan bi trebao biti deo EU ali to ne znači ništa spektakularno. To znači lagano dizanje standarda i to tek za mnogo godina. Bugarska i Rumunija su duže članice nego Hrvatska a Hrvatska ima bolji standard, ali u Hrvatskoj se trenutno mnoge firme raspadaju. Hrvatsku izvlači turizam, ali to nema veze sa EU, turizam bi imala i bez EU. S druge strane zbog članstva Hrvatska je ostala bez stanovnika što je trajni gubitak a ne privremeni. To nije dobro za mali narod.

Romanov

pre 6 godina

U Moldaviji prosecne plate nisu nti 100 evra mesecno. Najbednija i najsiromasnija drazva Evrope. Moldovci ubedljivo rade na tome da dobiju RUMUNSKO ( drzava koja je clanica EU i NATO-a ) drzavljanstvo da bi mogli da bobegnu iz zemje u drzave EU. Bas ste nam dali dobar primer sta znaci drzava pod ruskom sapom MOLDOVIJA, jad i beda.

Samosvesna gradjanka

pre 6 godina

Već duže vreme se sve više plašim da se i Srbija ne okrene Rusiji, uprkos javnom zalaganju za članstvo u EU i otvaranju novih Poglavlja.

Minhen uber Alles

pre 6 godina

Ruski gradjani su u Nemackoj na 2.mestu po broju trazilaca azila a mislim i da je u Usa slicno. To sto neki opijeni rusofilstvom pisu i rade,to rade za pare,placeni su debelo od Sputnjika. Rusi su na zalost,narod koji strahovito pati pod vlascu Putina. Tamo nemate Tv medije na kojima mozete da cujete bilo kakvu kritiku na racun rezima. Na Tv i u stampi samo lovorike rezimu.Od opozicije mogu da deluju samo Zirinovski i Zjuganov,jer zajedno imaju oko 7 % glasova.Ostali lideri opozicije su pobijeni,u zatvorima ili ko je uspeo,pobegao je. Plata u Moakvi oko 1000 dolara,troskovi veliki a kriminal je avuda pristan. Na putevima nije rerkost da gledate likvidacije uzivo. Korupcija ogromna jer sve mozete da kupite.Alkoholicara previse i svuda. Van Moskve je beda nevidjena. Nevidjena. To je tuzno kako oni zive i prosto je bolesno da se ikom ta zemlja moze svideti.Inace je u Moskvi sve u dolarima a ako ste Amerikanac to je kao nekad Nemac na CG primorju,ako me razumete...

Til Ojlenšpigel

pre 6 godina

(Saguenay Lac Saint Jean, 2. jun 2017 19:48)
Dobar si , stvarno si dobar. E vidiš, imam malo više godina pa kod mene tvoji argumenti ne pale. Oprosti ali tako je. To nikave veze nema ni sa EU ni sa Rusijom već sa mentalitetom ,istreniranošću i mnogo čim drugim . Što južnije to je tužnije i počni da primenjuješ još sa severa Nemačke . I to ozbiljno . Mnogo putujem i idem i u Rumuniju, Bugarsku a bio sam i u Moldaviji. U ove prve dve ne mogu da kažem da nije rađeno ali ne ljuti se katastrofa i dalje posle 20 godina. Moldavija je suviše na istoku kao i Ukrajina i ostavljena je na cedilu ili drugim rečima Evropa nema snage da bilo šta uradi. I to ti je jednostavno TO . Na žalost isuviše se raširila , van svoje snage i mogućnosti . To se odnosi i na ovaj jadni Balkan. Uslovi koji se postavljaju svakim danom su sve strožiji i ko što reče Makron - sumnjam da bi većina zemalja EU mogla da ispuni uslove koji se sada traže. Ovaj čovek je realan. Niko od nas ne živi ni u Ukrajini ni u Moldaviji pa nemože da shvati neke stvari ni mentalitet. Rusi ga shvataju i koriste. Kao i ovde , ne iscrpljuju se, čekaju , peckaju , gledaju kako se Evropa sve više zamara . Tako je i u Siriji , Gruziji... Polako se svi okreću onoj sili koja je pored njih i od koja mogu da žive. A mi ? Izvini ali ako si ikad učio dokle je došla Humanizam i Renesansa shvatićeš da je to to . Na žalost . Džabe se nadaš

Ставка

pre 6 godina

600 хиљада Молдаваца ради у Русији.Толико их нема у остаку света.За њих је Русија оно што је за Србе Немачка.

Lipsi do zelene trave

pre 6 godina

Mi smo vec 17 godina na putu ka EU i nikako da se opametimo. Tonemo sve dublje i dublje. Ucene i uslovljavanja se samo mnoze, a teritorija i standard nam se smanjuju.

Protoss

pre 6 godina

Istok se munjevitom brzinom razvija, sve globalne institucije premestaju fabrike i proizvodnju ka istoku, Indisjska Tata je kupila cuveni britanski Jaguar, Rusija se velikom brzinom razvija i naravno Kina.Zapad stagnira i to je ocigledno, jer su doziveli svoj zenit, samo u zemljama poput nase, domaca prozapadna elita ne sme ni da zucne po tom pitanju, jer su zato i tu da te drzave stave pod kapu zapadnih mocnika.

Stefan

pre 6 godina

Ja nisam nikakav eurofanatike ili tako nesto, ja sam prost covek koji shvata da je ovo sve borba interesa a da je nama daleko veci da udjemo u EU i Nato. I sad samo zelim da vas Rusofile pitam ako je EU zaista antipravoslavna zasto su nas Rumunija i Bugarska koje su pre 10 godina kada su usle u EU bile gore od Srbija a danas je prosecna plata u Bugarskoj 540 evra a Rumunija je prestigla Hrvatsku po kupovnoj moci. Inace ako vas bas zanima Bugarska je bila uvek agent Rusije na Balkanu ne Srbija, 1878 na Berlinskom kongresu je Rusija trazila da Bugarska dobije ceo istocni deo Srbije zajedno sa Nisom pa je Francuska digla veto. Srbija je Rusiji prodala NIS kad je vredeo 2.5 milijarde za 450 milioniona evra i + ce doci 550 miliona koje nikad nisu dosle. Jeste vi svesni da je Vladimir Putin nagradio Stjepana Mesica za antifasizam ej STJEPANA MESICA coveka cija je drzava pobedila i 1941 I 1945 coveka koji je 1992 izdejstvovao ustasama penzije, coveka koji je u svom predsednickom mandatu pomilovao SInisu Rimca vodju grupe koja je ubila porodicu Zec, njemu to nije smetalo. Dokle cete vi verovati da vas Putn voli i da je on neki vas zastitnik. Nije pametno za Srbiju da bude okruzena sa svih strana Nato zemljama i da glumi ruski orah.

RIP Moldavija

pre 6 godina

Srećom pa im je u zemlji matici skroz drugačija priča, tako da se većina rumunskog naroda ipak otrgla od zagrljaja Kremlja, i zauvek izabrala evropski put.

Hladno pivo

pre 6 godina

Svaki narod donosi odluke za sebe. Sve je isto u životu jednog naroda kao i u životu jednog čovjeka. Svako mora sebi da odgovori da li sve svoje vrednosti treba da proda za malo bolji standard? Da li treba da se 'proda' majku, religiju, jezik, tradiciju, identitet? Da li treba da se otvore granice i državu napuni raznim drugim narodima? Da li treba da se otvore granice i da se narod iseli u bogatije zemlje i da se zauvek izgube i nestanu? Da li treba deca u obdaništu da uče o homoseksualnim porodicama, da li u crtiću i slikovnici treba da se venčaju dva muškarca? Svaki narod donosi odluke sam za sebe jer i posledice će da nosi sam za sebe. Da li roditelji žele da mu sina nagovaraju da bude gej jer je to baš 'in', baš moderno, baš kul?

Glupost

pre 6 godina

Aj neka mi neko pametan objasni sta znaci pro ruska orjentacija? Birate da vam bude gore? I to je legitimno naravno. Ako ima ludaka da podrze propadanje, u redu.

Navedite mi koristi od pro ruske orjentacije i evo ja cu priznati ako ste u pravu. Ja ne vidim ni jednu korist (a cak i to sto vi navodite je steta po Srbiju). Mislim na blokadu Kosova da postane clan nekih organizacija i ne priznavanje, od cega mi imamo samo stete jer je nas put usporen zbog problema sa Kosovom koje niko mocan nece dozvoliti da ne uspe pa makar na papiru.

duci SWE

pre 6 godina

"... ta zemlja 2014. godine potpisala sporazum o pridruživanju sa EU, ali da je, uprkos obećanjima, on doneo brojne probleme. "
Uf ma sta kazes? Kako nisu propale te zemlje koje postavljaju uslove za clanstvo? Do vas je serife,DO VAS! Znam to jer smo isti takvi. Ne odgovara nam insistiranje na zakonu,volimo da uradimo nesto ogavno pa Bog ti je. A naslov treba da nam sluzi za primer kako treba? Rusofilija sucks!

Saguenay Lac Saint Jean

pre 6 godina

Pametno!
Pogledajte nas okrenuli smo se Rusima. Cim predjes granicu sa Hrvatskom vidis nepokosenu travu, pocepanu zastavu na stanici u Sidu, ljude koji rade za 50 evra I puteve koji deluju kao da su pravljeni u Rimsko doba...
Sta ce vam autoputevi, sta ce vam da vasa deca studiraju po Londonu I po Parizu, sta ce vam plate od 3000 evra... Bolja je Rusija...
Rusima je toliko dobro da su posle Sirijaca najveca populacija koja svkodnevno emigrira u tu trulu Evropu I jos truliju Ameriku!

Saguenay Lac Saint Jean

pre 6 godina

Pametno!
Pogledajte nas okrenuli smo se Rusima. Cim predjes granicu sa Hrvatskom vidis nepokosenu travu, pocepanu zastavu na stanici u Sidu, ljude koji rade za 50 evra I puteve koji deluju kao da su pravljeni u Rimsko doba...
Sta ce vam autoputevi, sta ce vam da vasa deca studiraju po Londonu I po Parizu, sta ce vam plate od 3000 evra... Bolja je Rusija...
Rusima je toliko dobro da su posle Sirijaca najveca populacija koja svkodnevno emigrira u tu trulu Evropu I jos truliju Ameriku!

Glupost

pre 6 godina

Aj neka mi neko pametan objasni sta znaci pro ruska orjentacija? Birate da vam bude gore? I to je legitimno naravno. Ako ima ludaka da podrze propadanje, u redu.

Navedite mi koristi od pro ruske orjentacije i evo ja cu priznati ako ste u pravu. Ja ne vidim ni jednu korist (a cak i to sto vi navodite je steta po Srbiju). Mislim na blokadu Kosova da postane clan nekih organizacija i ne priznavanje, od cega mi imamo samo stete jer je nas put usporen zbog problema sa Kosovom koje niko mocan nece dozvoliti da ne uspe pa makar na papiru.

Stefan

pre 6 godina

Ja nisam nikakav eurofanatike ili tako nesto, ja sam prost covek koji shvata da je ovo sve borba interesa a da je nama daleko veci da udjemo u EU i Nato. I sad samo zelim da vas Rusofile pitam ako je EU zaista antipravoslavna zasto su nas Rumunija i Bugarska koje su pre 10 godina kada su usle u EU bile gore od Srbija a danas je prosecna plata u Bugarskoj 540 evra a Rumunija je prestigla Hrvatsku po kupovnoj moci. Inace ako vas bas zanima Bugarska je bila uvek agent Rusije na Balkanu ne Srbija, 1878 na Berlinskom kongresu je Rusija trazila da Bugarska dobije ceo istocni deo Srbije zajedno sa Nisom pa je Francuska digla veto. Srbija je Rusiji prodala NIS kad je vredeo 2.5 milijarde za 450 milioniona evra i + ce doci 550 miliona koje nikad nisu dosle. Jeste vi svesni da je Vladimir Putin nagradio Stjepana Mesica za antifasizam ej STJEPANA MESICA coveka cija je drzava pobedila i 1941 I 1945 coveka koji je 1992 izdejstvovao ustasama penzije, coveka koji je u svom predsednickom mandatu pomilovao SInisu Rimca vodju grupe koja je ubila porodicu Zec, njemu to nije smetalo. Dokle cete vi verovati da vas Putn voli i da je on neki vas zastitnik. Nije pametno za Srbiju da bude okruzena sa svih strana Nato zemljama i da glumi ruski orah.

duci SWE

pre 6 godina

"... ta zemlja 2014. godine potpisala sporazum o pridruživanju sa EU, ali da je, uprkos obećanjima, on doneo brojne probleme. "
Uf ma sta kazes? Kako nisu propale te zemlje koje postavljaju uslove za clanstvo? Do vas je serife,DO VAS! Znam to jer smo isti takvi. Ne odgovara nam insistiranje na zakonu,volimo da uradimo nesto ogavno pa Bog ti je. A naslov treba da nam sluzi za primer kako treba? Rusofilija sucks!

Ставка

pre 6 godina

600 хиљада Молдаваца ради у Русији.Толико их нема у остаку света.За њих је Русија оно што је за Србе Немачка.

Minhen uber Alles

pre 6 godina

Ruski gradjani su u Nemackoj na 2.mestu po broju trazilaca azila a mislim i da je u Usa slicno. To sto neki opijeni rusofilstvom pisu i rade,to rade za pare,placeni su debelo od Sputnjika. Rusi su na zalost,narod koji strahovito pati pod vlascu Putina. Tamo nemate Tv medije na kojima mozete da cujete bilo kakvu kritiku na racun rezima. Na Tv i u stampi samo lovorike rezimu.Od opozicije mogu da deluju samo Zirinovski i Zjuganov,jer zajedno imaju oko 7 % glasova.Ostali lideri opozicije su pobijeni,u zatvorima ili ko je uspeo,pobegao je. Plata u Moakvi oko 1000 dolara,troskovi veliki a kriminal je avuda pristan. Na putevima nije rerkost da gledate likvidacije uzivo. Korupcija ogromna jer sve mozete da kupite.Alkoholicara previse i svuda. Van Moskve je beda nevidjena. Nevidjena. To je tuzno kako oni zive i prosto je bolesno da se ikom ta zemlja moze svideti.Inace je u Moskvi sve u dolarima a ako ste Amerikanac to je kao nekad Nemac na CG primorju,ako me razumete...

Lipsi do zelene trave

pre 6 godina

Mi smo vec 17 godina na putu ka EU i nikako da se opametimo. Tonemo sve dublje i dublje. Ucene i uslovljavanja se samo mnoze, a teritorija i standard nam se smanjuju.

Romanov

pre 6 godina

U Moldaviji prosecne plate nisu nti 100 evra mesecno. Najbednija i najsiromasnija drazva Evrope. Moldovci ubedljivo rade na tome da dobiju RUMUNSKO ( drzava koja je clanica EU i NATO-a ) drzavljanstvo da bi mogli da bobegnu iz zemje u drzave EU. Bas ste nam dali dobar primer sta znaci drzava pod ruskom sapom MOLDOVIJA, jad i beda.

budibogsnama

pre 6 godina

(Protoss, 2. jun 2017 20:43)

Eno hiljade Nemaca, Francuza, Amerikanaca, Italijana, ... se guraju u redovima ispred Ruskih i Kineskih ambasada, ne bi li nekako dobili radne i boravisne dozvole u raju ... ahahahaha ...

Til Ojlenšpigel

pre 6 godina

(Saguenay Lac Saint Jean, 2. jun 2017 19:48)
Dobar si , stvarno si dobar. E vidiš, imam malo više godina pa kod mene tvoji argumenti ne pale. Oprosti ali tako je. To nikave veze nema ni sa EU ni sa Rusijom već sa mentalitetom ,istreniranošću i mnogo čim drugim . Što južnije to je tužnije i počni da primenjuješ još sa severa Nemačke . I to ozbiljno . Mnogo putujem i idem i u Rumuniju, Bugarsku a bio sam i u Moldaviji. U ove prve dve ne mogu da kažem da nije rađeno ali ne ljuti se katastrofa i dalje posle 20 godina. Moldavija je suviše na istoku kao i Ukrajina i ostavljena je na cedilu ili drugim rečima Evropa nema snage da bilo šta uradi. I to ti je jednostavno TO . Na žalost isuviše se raširila , van svoje snage i mogućnosti . To se odnosi i na ovaj jadni Balkan. Uslovi koji se postavljaju svakim danom su sve strožiji i ko što reče Makron - sumnjam da bi većina zemalja EU mogla da ispuni uslove koji se sada traže. Ovaj čovek je realan. Niko od nas ne živi ni u Ukrajini ni u Moldaviji pa nemože da shvati neke stvari ni mentalitet. Rusi ga shvataju i koriste. Kao i ovde , ne iscrpljuju se, čekaju , peckaju , gledaju kako se Evropa sve više zamara . Tako je i u Siriji , Gruziji... Polako se svi okreću onoj sili koja je pored njih i od koja mogu da žive. A mi ? Izvini ali ako si ikad učio dokle je došla Humanizam i Renesansa shvatićeš da je to to . Na žalost . Džabe se nadaš

N

pre 6 godina

Srbija će kroz pregovore da vidi koje promene se traže od Srbije pa će da oceni. Narod želi bolji život ali nikada svi neće da imaju dobar živiot. Siromašnih ima mnogo i u Americi, i u Nemačkoj. Ko ne radi mnogo nema dobar život, a nemaju čak ni svi koji mnogo rade. Radnik u Mekdonaldsu u Nemačkoj nema dobar život, ako razumete šta želim da kažem. Balkan bi trebao biti deo EU ali to ne znači ništa spektakularno. To znači lagano dizanje standarda i to tek za mnogo godina. Bugarska i Rumunija su duže članice nego Hrvatska a Hrvatska ima bolji standard, ali u Hrvatskoj se trenutno mnoge firme raspadaju. Hrvatsku izvlači turizam, ali to nema veze sa EU, turizam bi imala i bez EU. S druge strane zbog članstva Hrvatska je ostala bez stanovnika što je trajni gubitak a ne privremeni. To nije dobro za mali narod.

Protoss

pre 6 godina

Istok se munjevitom brzinom razvija, sve globalne institucije premestaju fabrike i proizvodnju ka istoku, Indisjska Tata je kupila cuveni britanski Jaguar, Rusija se velikom brzinom razvija i naravno Kina.Zapad stagnira i to je ocigledno, jer su doziveli svoj zenit, samo u zemljama poput nase, domaca prozapadna elita ne sme ni da zucne po tom pitanju, jer su zato i tu da te drzave stave pod kapu zapadnih mocnika.

RIP Moldavija

pre 6 godina

Srećom pa im je u zemlji matici skroz drugačija priča, tako da se većina rumunskog naroda ipak otrgla od zagrljaja Kremlja, i zauvek izabrala evropski put.

Samosvesna gradjanka

pre 6 godina

Već duže vreme se sve više plašim da se i Srbija ne okrene Rusiji, uprkos javnom zalaganju za članstvo u EU i otvaranju novih Poglavlja.

Mix

pre 6 godina

@lipsi do zelene trave
Aman ljudi,nema ucena,nema pritiska.Postoji samo put kojim zelis ili ne zelis da ides.Ne mozemo traziti clanstvo,a igrati prljavo i po svojim pravilima.Hoces da igras fudbal,kosarku,tenis MOZE,ali moras da postujes pravila.

Hladno pivo

pre 6 godina

Svaki narod donosi odluke za sebe. Sve je isto u životu jednog naroda kao i u životu jednog čovjeka. Svako mora sebi da odgovori da li sve svoje vrednosti treba da proda za malo bolji standard? Da li treba da se 'proda' majku, religiju, jezik, tradiciju, identitet? Da li treba da se otvore granice i državu napuni raznim drugim narodima? Da li treba da se otvore granice i da se narod iseli u bogatije zemlje i da se zauvek izgube i nestanu? Da li treba deca u obdaništu da uče o homoseksualnim porodicama, da li u crtiću i slikovnici treba da se venčaju dva muškarca? Svaki narod donosi odluke sam za sebe jer i posledice će da nosi sam za sebe. Da li roditelji žele da mu sina nagovaraju da bude gej jer je to baš 'in', baš moderno, baš kul?

Boris

pre 6 godina

Јесте ли се икад запитали, зашто европа прима све ове наше људе који се исељавају укључујући и Бугаре, Румуне и остале. Па њима требају људи јер без људи нема ни економије а европа би пукла када би се ослонила на свој наталитет. Значи њима је потребно радно способно становништво и потрошња, што би швабе рекле кауфен кауфен. Наравно, пожељнији су људи са европског тла него из азије. У америку није лако отићи, они имају латино америку, Руси имају средњу азију а европа ове земљице. Сада кад би сви досељеници се вратили у своје земље, питам се шта би било. Ствар је врло проста, без људи си пукао, ове јадне земље се исисавају док европа јача и асимилује нас. Ми мислимо да нас обожавају. Живим у Немачкој, гледам како се деца рађају, како све цвета, врви од људи, сви се врте, купују, задужују се кредитима, све је како треба а ми полако тонемо. Не заваравајмо се , ми њима требамо

Petar

pre 6 godina

Navedite mi koristi od pro ruske orjentacije i evo ja cu priznati ako ste u pravu. Ja ne vidim ni jednu korist). Mislim na blokadu Kosova da postane clan nekih organizacija i ne priznavanje, od cega mi imamo samo stete jer je nas put usporen zbog problema sa Kosovom koje niko mocan nece dozvoliti da ne uspe pa makar na papiru.
(Glupost, 2. jun 2017 19:37)

Na prvom mestu, niko ti nece pomoci ako sam ne zelis da pomognes sebi. Kada vec spominjes glupost, meni nije jasno kako neko moze ikada i pod bilo kojim uslovima da misli da ce mu dobro biti od onoh koji su te otvoreno ubijali,satirali,cepali zemlju,rusili,trovali i palili i to sve pod laznim izgovorm i optuzbama. Da li ste se kao deca gurali u drustvu gde vas ne zele, zadirkuju,lupaju samare i ponizavaju. Mozda neko jeste,ja nisam niti bih tako vaspitao svoje dete. A konkretan odgovor na pitanje: male drzave kao sto su Moldavija,Srbija ili slicne(ako se uopste mogu nazvati drzavama) u surovom svetu ne mogu da prezive same.Prirodno je da se okrecu onome ko im ne ugrozava egzistenciju i ne maniipulise istom. Ako ste bas toliko koristiljubivi, sustina je da takve drzave fakticki mogu da zive od saradje sa, u ovom slucaju,Rusijom.Iako su napredniji od nas i dalje im mozemo izvesti mnogo toga: od turizma do hrane,a zauzvrat dobiti energente po povlascenim cenama.Samo to da se desi, ne bi smo znali sta nas je snaslo.Ali smo korumpirani,glupi,nelojalni i na prvom mestu nezahvalni.

Stevan

pre 6 godina

Moldavija je siromasna zemlja oko koje se otimaju dve velike sile. To nije nista novo. Moldavija dobija ogromna sredstva za razvoj infrastrukture i funkcionisanje drzave i vecina tog novca vlast pokrade. I ovo je nesto poznato. Jedan od bivsih premijera lezi u zatvoru zbog pronevere desetine miliona, iako svi drpaju. I to je poznato, osim kod nas. Narod je, naravno, raspamecen, bira cas jedne cas druge i sve mu je gore i gore. Zakljucak je vrlo jednostavan, nisu im krivi ni Zapad ni Istok vec njihovi politicari koje oni biraju. E tu se i mi uklapamo. Nema veceg neprijatelja, jajare i secikese od domaceg politicara, ili, niko nas ne moze vise unistiti od nas samih.

Moldova

pre 6 godina

Dodon je proruski predsednik, i vise puta je izazivao kontroverze povodom svojih stavova. Srecom pa se u Moldaviji ipak pita vlada, a ne predsednik.

Ne znam na bazi čega ovde neki vide budućnost, ali svaka čast!

pre 6 godina

Imamo prošlost, imamo sadašnost i imamo budućnost.

Prvo je mrtvo, drugo je jedino živo, a treće ima potencijal da oživi, no nije zagarantovano ničim! Amam baš niko na ovom svetu ne zna hoće li sutra osvanuti, tako da ta opčinjenost programiranja svoje budućnosti, koja nikad ne bude uostalom kako ju se pokušalo programirati, je ludilo svoje vrste.

Ali kao potencijal recimo da budućnost i ima neke pramatere, pa još te zapadne... zašto neko misli ako je danas, odnosno sada, kao i u mrtvoj prošlosti Rusija nejaka da drži na plećima i druge to će biti u budućnosti?

Je li mi to imamo nostradamuse, vange i tarabiće ovde u iznimnom broju? Znate li vi šta bi najjače službe dale za jednog izistinskog vidovnjaka budućnosti!?!?

Recimo SAD bi dala 49 od 50 država, Rusija bi dala 99% teritorija... jer onaj ko bi imao takvu moć da vidi budućnost, bio bi mu dovoljno samo to da je živ!!!

Tragično je to opravdano nipodaštavanje Rusije u sadašnjosti, ali je tragikomično isto to raditi i u budućnosti! Jeste vi svesni kolika je Rusija? Šta poseduje? Da je to jedan kontinent za sebe, i pritom veći i bogatiji od SAD!!!

I sad se takvoj jednoj sili ovde prilazi kao da oni niti imaju budućnost, kao da nemaju ruke i noge da išta promene, i kao da svi vjekove do kraja vremena nekako preuzima SAD i EU!!

Koja je to patologija to je strašno. Ista ona koju su gajili pobornici 3. Rajha, AU Monarhije, Otomanskog Casrtva, Napoleona, Mongola i tako unazad!!!

Petar

pre 6 godina

Dobro je jedan komentar napisao, samo su bitni ljudi i to je prednost Evrope koja privlaci ljude iz celog sveta da dolaze i stvaraju. A sama Evropa ima istu pricu kao i USA,stampaju Euro kao konfete samo ove god su ubacili novih 1000 milijardi u platni promet. To je niihova prednost sto su marketingom o boljem zivotu i stampanjem Euro privukli raju.Samo niko nece da vam kaze kako prva generacija zivi gore, nema nista djabe, rad, red i znoj. Bio i ziveo 5 god u Svedskoj. E sad pobegao bi ja opet iz Srbije ali ne zbog 400 evra koje ovde zaradjujem i koji su mi i vise nego dovoljni, nego zbog ove vlasti koja nas unisti zadnjih 5 god, bahatoscu u neodgovornoscu, a zamislite ta ista vlast je ovima iz EU po volji i cak dobija njihovu podrsku.E tu vam je odgovor zasto bi svi da bezimo u EU.

Saguenay Lac Saint Jean

pre 6 godina

Pametno!
Pogledajte nas okrenuli smo se Rusima. Cim predjes granicu sa Hrvatskom vidis nepokosenu travu, pocepanu zastavu na stanici u Sidu, ljude koji rade za 50 evra I puteve koji deluju kao da su pravljeni u Rimsko doba...
Sta ce vam autoputevi, sta ce vam da vasa deca studiraju po Londonu I po Parizu, sta ce vam plate od 3000 evra... Bolja je Rusija...
Rusima je toliko dobro da su posle Sirijaca najveca populacija koja svkodnevno emigrira u tu trulu Evropu I jos truliju Ameriku!

Glupost

pre 6 godina

Aj neka mi neko pametan objasni sta znaci pro ruska orjentacija? Birate da vam bude gore? I to je legitimno naravno. Ako ima ludaka da podrze propadanje, u redu.

Navedite mi koristi od pro ruske orjentacije i evo ja cu priznati ako ste u pravu. Ja ne vidim ni jednu korist (a cak i to sto vi navodite je steta po Srbiju). Mislim na blokadu Kosova da postane clan nekih organizacija i ne priznavanje, od cega mi imamo samo stete jer je nas put usporen zbog problema sa Kosovom koje niko mocan nece dozvoliti da ne uspe pa makar na papiru.

duci SWE

pre 6 godina

"... ta zemlja 2014. godine potpisala sporazum o pridruživanju sa EU, ali da je, uprkos obećanjima, on doneo brojne probleme. "
Uf ma sta kazes? Kako nisu propale te zemlje koje postavljaju uslove za clanstvo? Do vas je serife,DO VAS! Znam to jer smo isti takvi. Ne odgovara nam insistiranje na zakonu,volimo da uradimo nesto ogavno pa Bog ti je. A naslov treba da nam sluzi za primer kako treba? Rusofilija sucks!

Minhen uber Alles

pre 6 godina

Ruski gradjani su u Nemackoj na 2.mestu po broju trazilaca azila a mislim i da je u Usa slicno. To sto neki opijeni rusofilstvom pisu i rade,to rade za pare,placeni su debelo od Sputnjika. Rusi su na zalost,narod koji strahovito pati pod vlascu Putina. Tamo nemate Tv medije na kojima mozete da cujete bilo kakvu kritiku na racun rezima. Na Tv i u stampi samo lovorike rezimu.Od opozicije mogu da deluju samo Zirinovski i Zjuganov,jer zajedno imaju oko 7 % glasova.Ostali lideri opozicije su pobijeni,u zatvorima ili ko je uspeo,pobegao je. Plata u Moakvi oko 1000 dolara,troskovi veliki a kriminal je avuda pristan. Na putevima nije rerkost da gledate likvidacije uzivo. Korupcija ogromna jer sve mozete da kupite.Alkoholicara previse i svuda. Van Moskve je beda nevidjena. Nevidjena. To je tuzno kako oni zive i prosto je bolesno da se ikom ta zemlja moze svideti.Inace je u Moskvi sve u dolarima a ako ste Amerikanac to je kao nekad Nemac na CG primorju,ako me razumete...

budibogsnama

pre 6 godina

(Protoss, 2. jun 2017 20:43)

Eno hiljade Nemaca, Francuza, Amerikanaca, Italijana, ... se guraju u redovima ispred Ruskih i Kineskih ambasada, ne bi li nekako dobili radne i boravisne dozvole u raju ... ahahahaha ...

Protoss

pre 6 godina

Istok se munjevitom brzinom razvija, sve globalne institucije premestaju fabrike i proizvodnju ka istoku, Indisjska Tata je kupila cuveni britanski Jaguar, Rusija se velikom brzinom razvija i naravno Kina.Zapad stagnira i to je ocigledno, jer su doziveli svoj zenit, samo u zemljama poput nase, domaca prozapadna elita ne sme ni da zucne po tom pitanju, jer su zato i tu da te drzave stave pod kapu zapadnih mocnika.

Stefan

pre 6 godina

Ja nisam nikakav eurofanatike ili tako nesto, ja sam prost covek koji shvata da je ovo sve borba interesa a da je nama daleko veci da udjemo u EU i Nato. I sad samo zelim da vas Rusofile pitam ako je EU zaista antipravoslavna zasto su nas Rumunija i Bugarska koje su pre 10 godina kada su usle u EU bile gore od Srbija a danas je prosecna plata u Bugarskoj 540 evra a Rumunija je prestigla Hrvatsku po kupovnoj moci. Inace ako vas bas zanima Bugarska je bila uvek agent Rusije na Balkanu ne Srbija, 1878 na Berlinskom kongresu je Rusija trazila da Bugarska dobije ceo istocni deo Srbije zajedno sa Nisom pa je Francuska digla veto. Srbija je Rusiji prodala NIS kad je vredeo 2.5 milijarde za 450 milioniona evra i + ce doci 550 miliona koje nikad nisu dosle. Jeste vi svesni da je Vladimir Putin nagradio Stjepana Mesica za antifasizam ej STJEPANA MESICA coveka cija je drzava pobedila i 1941 I 1945 coveka koji je 1992 izdejstvovao ustasama penzije, coveka koji je u svom predsednickom mandatu pomilovao SInisu Rimca vodju grupe koja je ubila porodicu Zec, njemu to nije smetalo. Dokle cete vi verovati da vas Putn voli i da je on neki vas zastitnik. Nije pametno za Srbiju da bude okruzena sa svih strana Nato zemljama i da glumi ruski orah.

Samosvesna gradjanka

pre 6 godina

Već duže vreme se sve više plašim da se i Srbija ne okrene Rusiji, uprkos javnom zalaganju za članstvo u EU i otvaranju novih Poglavlja.

Romanov

pre 6 godina

U Moldaviji prosecne plate nisu nti 100 evra mesecno. Najbednija i najsiromasnija drazva Evrope. Moldovci ubedljivo rade na tome da dobiju RUMUNSKO ( drzava koja je clanica EU i NATO-a ) drzavljanstvo da bi mogli da bobegnu iz zemje u drzave EU. Bas ste nam dali dobar primer sta znaci drzava pod ruskom sapom MOLDOVIJA, jad i beda.

RIP Moldavija

pre 6 godina

Srećom pa im je u zemlji matici skroz drugačija priča, tako da se većina rumunskog naroda ipak otrgla od zagrljaja Kremlja, i zauvek izabrala evropski put.

Lipsi do zelene trave

pre 6 godina

Mi smo vec 17 godina na putu ka EU i nikako da se opametimo. Tonemo sve dublje i dublje. Ucene i uslovljavanja se samo mnoze, a teritorija i standard nam se smanjuju.

Hladno pivo

pre 6 godina

Svaki narod donosi odluke za sebe. Sve je isto u životu jednog naroda kao i u životu jednog čovjeka. Svako mora sebi da odgovori da li sve svoje vrednosti treba da proda za malo bolji standard? Da li treba da se 'proda' majku, religiju, jezik, tradiciju, identitet? Da li treba da se otvore granice i državu napuni raznim drugim narodima? Da li treba da se otvore granice i da se narod iseli u bogatije zemlje i da se zauvek izgube i nestanu? Da li treba deca u obdaništu da uče o homoseksualnim porodicama, da li u crtiću i slikovnici treba da se venčaju dva muškarca? Svaki narod donosi odluke sam za sebe jer i posledice će da nosi sam za sebe. Da li roditelji žele da mu sina nagovaraju da bude gej jer je to baš 'in', baš moderno, baš kul?

Mix

pre 6 godina

@lipsi do zelene trave
Aman ljudi,nema ucena,nema pritiska.Postoji samo put kojim zelis ili ne zelis da ides.Ne mozemo traziti clanstvo,a igrati prljavo i po svojim pravilima.Hoces da igras fudbal,kosarku,tenis MOZE,ali moras da postujes pravila.

Til Ojlenšpigel

pre 6 godina

(Saguenay Lac Saint Jean, 2. jun 2017 19:48)
Dobar si , stvarno si dobar. E vidiš, imam malo više godina pa kod mene tvoji argumenti ne pale. Oprosti ali tako je. To nikave veze nema ni sa EU ni sa Rusijom već sa mentalitetom ,istreniranošću i mnogo čim drugim . Što južnije to je tužnije i počni da primenjuješ još sa severa Nemačke . I to ozbiljno . Mnogo putujem i idem i u Rumuniju, Bugarsku a bio sam i u Moldaviji. U ove prve dve ne mogu da kažem da nije rađeno ali ne ljuti se katastrofa i dalje posle 20 godina. Moldavija je suviše na istoku kao i Ukrajina i ostavljena je na cedilu ili drugim rečima Evropa nema snage da bilo šta uradi. I to ti je jednostavno TO . Na žalost isuviše se raširila , van svoje snage i mogućnosti . To se odnosi i na ovaj jadni Balkan. Uslovi koji se postavljaju svakim danom su sve strožiji i ko što reče Makron - sumnjam da bi većina zemalja EU mogla da ispuni uslove koji se sada traže. Ovaj čovek je realan. Niko od nas ne živi ni u Ukrajini ni u Moldaviji pa nemože da shvati neke stvari ni mentalitet. Rusi ga shvataju i koriste. Kao i ovde , ne iscrpljuju se, čekaju , peckaju , gledaju kako se Evropa sve više zamara . Tako je i u Siriji , Gruziji... Polako se svi okreću onoj sili koja je pored njih i od koja mogu da žive. A mi ? Izvini ali ako si ikad učio dokle je došla Humanizam i Renesansa shvatićeš da je to to . Na žalost . Džabe se nadaš

N

pre 6 godina

Srbija će kroz pregovore da vidi koje promene se traže od Srbije pa će da oceni. Narod želi bolji život ali nikada svi neće da imaju dobar živiot. Siromašnih ima mnogo i u Americi, i u Nemačkoj. Ko ne radi mnogo nema dobar život, a nemaju čak ni svi koji mnogo rade. Radnik u Mekdonaldsu u Nemačkoj nema dobar život, ako razumete šta želim da kažem. Balkan bi trebao biti deo EU ali to ne znači ništa spektakularno. To znači lagano dizanje standarda i to tek za mnogo godina. Bugarska i Rumunija su duže članice nego Hrvatska a Hrvatska ima bolji standard, ali u Hrvatskoj se trenutno mnoge firme raspadaju. Hrvatsku izvlači turizam, ali to nema veze sa EU, turizam bi imala i bez EU. S druge strane zbog članstva Hrvatska je ostala bez stanovnika što je trajni gubitak a ne privremeni. To nije dobro za mali narod.

Moldova

pre 6 godina

Dodon je proruski predsednik, i vise puta je izazivao kontroverze povodom svojih stavova. Srecom pa se u Moldaviji ipak pita vlada, a ne predsednik.

Petar

pre 6 godina

Navedite mi koristi od pro ruske orjentacije i evo ja cu priznati ako ste u pravu. Ja ne vidim ni jednu korist). Mislim na blokadu Kosova da postane clan nekih organizacija i ne priznavanje, od cega mi imamo samo stete jer je nas put usporen zbog problema sa Kosovom koje niko mocan nece dozvoliti da ne uspe pa makar na papiru.
(Glupost, 2. jun 2017 19:37)

Na prvom mestu, niko ti nece pomoci ako sam ne zelis da pomognes sebi. Kada vec spominjes glupost, meni nije jasno kako neko moze ikada i pod bilo kojim uslovima da misli da ce mu dobro biti od onoh koji su te otvoreno ubijali,satirali,cepali zemlju,rusili,trovali i palili i to sve pod laznim izgovorm i optuzbama. Da li ste se kao deca gurali u drustvu gde vas ne zele, zadirkuju,lupaju samare i ponizavaju. Mozda neko jeste,ja nisam niti bih tako vaspitao svoje dete. A konkretan odgovor na pitanje: male drzave kao sto su Moldavija,Srbija ili slicne(ako se uopste mogu nazvati drzavama) u surovom svetu ne mogu da prezive same.Prirodno je da se okrecu onome ko im ne ugrozava egzistenciju i ne maniipulise istom. Ako ste bas toliko koristiljubivi, sustina je da takve drzave fakticki mogu da zive od saradje sa, u ovom slucaju,Rusijom.Iako su napredniji od nas i dalje im mozemo izvesti mnogo toga: od turizma do hrane,a zauzvrat dobiti energente po povlascenim cenama.Samo to da se desi, ne bi smo znali sta nas je snaslo.Ali smo korumpirani,glupi,nelojalni i na prvom mestu nezahvalni.

Ставка

pre 6 godina

600 хиљада Молдаваца ради у Русији.Толико их нема у остаку света.За њих је Русија оно што је за Србе Немачка.

Ne znam na bazi čega ovde neki vide budućnost, ali svaka čast!

pre 6 godina

Imamo prošlost, imamo sadašnost i imamo budućnost.

Prvo je mrtvo, drugo je jedino živo, a treće ima potencijal da oživi, no nije zagarantovano ničim! Amam baš niko na ovom svetu ne zna hoće li sutra osvanuti, tako da ta opčinjenost programiranja svoje budućnosti, koja nikad ne bude uostalom kako ju se pokušalo programirati, je ludilo svoje vrste.

Ali kao potencijal recimo da budućnost i ima neke pramatere, pa još te zapadne... zašto neko misli ako je danas, odnosno sada, kao i u mrtvoj prošlosti Rusija nejaka da drži na plećima i druge to će biti u budućnosti?

Je li mi to imamo nostradamuse, vange i tarabiće ovde u iznimnom broju? Znate li vi šta bi najjače službe dale za jednog izistinskog vidovnjaka budućnosti!?!?

Recimo SAD bi dala 49 od 50 država, Rusija bi dala 99% teritorija... jer onaj ko bi imao takvu moć da vidi budućnost, bio bi mu dovoljno samo to da je živ!!!

Tragično je to opravdano nipodaštavanje Rusije u sadašnjosti, ali je tragikomično isto to raditi i u budućnosti! Jeste vi svesni kolika je Rusija? Šta poseduje? Da je to jedan kontinent za sebe, i pritom veći i bogatiji od SAD!!!

I sad se takvoj jednoj sili ovde prilazi kao da oni niti imaju budućnost, kao da nemaju ruke i noge da išta promene, i kao da svi vjekove do kraja vremena nekako preuzima SAD i EU!!

Koja je to patologija to je strašno. Ista ona koju su gajili pobornici 3. Rajha, AU Monarhije, Otomanskog Casrtva, Napoleona, Mongola i tako unazad!!!

Boris

pre 6 godina

Јесте ли се икад запитали, зашто европа прима све ове наше људе који се исељавају укључујући и Бугаре, Румуне и остале. Па њима требају људи јер без људи нема ни економије а европа би пукла када би се ослонила на свој наталитет. Значи њима је потребно радно способно становништво и потрошња, што би швабе рекле кауфен кауфен. Наравно, пожељнији су људи са европског тла него из азије. У америку није лако отићи, они имају латино америку, Руси имају средњу азију а европа ове земљице. Сада кад би сви досељеници се вратили у своје земље, питам се шта би било. Ствар је врло проста, без људи си пукао, ове јадне земље се исисавају док европа јача и асимилује нас. Ми мислимо да нас обожавају. Живим у Немачкој, гледам како се деца рађају, како све цвета, врви од људи, сви се врте, купују, задужују се кредитима, све је како треба а ми полако тонемо. Не заваравајмо се , ми њима требамо

Petar

pre 6 godina

Dobro je jedan komentar napisao, samo su bitni ljudi i to je prednost Evrope koja privlaci ljude iz celog sveta da dolaze i stvaraju. A sama Evropa ima istu pricu kao i USA,stampaju Euro kao konfete samo ove god su ubacili novih 1000 milijardi u platni promet. To je niihova prednost sto su marketingom o boljem zivotu i stampanjem Euro privukli raju.Samo niko nece da vam kaze kako prva generacija zivi gore, nema nista djabe, rad, red i znoj. Bio i ziveo 5 god u Svedskoj. E sad pobegao bi ja opet iz Srbije ali ne zbog 400 evra koje ovde zaradjujem i koji su mi i vise nego dovoljni, nego zbog ove vlasti koja nas unisti zadnjih 5 god, bahatoscu u neodgovornoscu, a zamislite ta ista vlast je ovima iz EU po volji i cak dobija njihovu podrsku.E tu vam je odgovor zasto bi svi da bezimo u EU.

Stevan

pre 6 godina

Moldavija je siromasna zemlja oko koje se otimaju dve velike sile. To nije nista novo. Moldavija dobija ogromna sredstva za razvoj infrastrukture i funkcionisanje drzave i vecina tog novca vlast pokrade. I ovo je nesto poznato. Jedan od bivsih premijera lezi u zatvoru zbog pronevere desetine miliona, iako svi drpaju. I to je poznato, osim kod nas. Narod je, naravno, raspamecen, bira cas jedne cas druge i sve mu je gore i gore. Zakljucak je vrlo jednostavan, nisu im krivi ni Zapad ni Istok vec njihovi politicari koje oni biraju. E tu se i mi uklapamo. Nema veceg neprijatelja, jajare i secikese od domaceg politicara, ili, niko nas ne moze vise unistiti od nas samih.