1. Gospodin Djelic kaze: sindikat ne bi trebalo da se bavi politikom, nego je napravljen da stiti interese radnika ( prava, vitalne i proizvodne). Ocigledno je da po misljenju gospodina Djelica Sindikat ima samo jednu obavezu prema drzavi, a ta je obaveza da cuti. Da li gospodin Djelic zna, da kada drzava rasprodaje budzasto sve pa i proizvodne kapacitete onda su i interesi radnika itekako u pitanju. Kada drzava ne ulaze u privredu vec vise od dve godine, ili pak nije u stanju da obezbedi elementarne potrebe proizvodnje iz domacih ili stranih izvora, tada su interesi i vitalne potrebe radnika itekako dovedeni u pitanje.
  (jovan Micic, 29. oktobar 2003 21:49)

  # Link komentara

 2. Ma dokle ce da nam uvaljuju ovu demagogiju. Svaki normalan gradjanin ima pravo da se politicki angazuje, bez obzirta da li je clan partije ili nije. I svaka grupa gradjana moze i treba da se politicki angazuje kad god treba da se resi neko vazno pitanje. To spada u osnovnu politicku kulturu. Ovo sto Djelic prica je zapravo borba protiv demokratskog drustva, uskracivanje, ili uslovaljavanjem ko moze i kako da se bavi politikom...
  Sramota...
  (Vladimir, 29. oktobar 2003 23:30)

  # Link komentara

 3. Ovaj sindikat je uvek bio državni, nekad za vreme SFRJ a posle za vreme Miloševića. Deset godina su delili polutke i prašak za veš a sindikalni rukovodioci putovali na letovanja u Grčku i po banjama i Zlatiboru (bar onaj televizije Srbije). Deset godina su ćutali i nikad nisu protestvovali. Niko nije radio, pola Srbije na prinudnim, plaćenim i neplaćenim odmorima i nikad ni glasića protesta. Sad su se setili da se bune kad su zemlju orobili oni na čijim su jaslama parazitirali njihovi rukovodioci deset godina.
  (Jasna, Prag, 29. oktobar 2003 23:55)

  # Link komentara