Vuk Jeremić: Slabosti i zloupotrebe bezbednosne politike

Bezbednosna situacija u svetu, ali i u našem okruženju, dramatično se pogoršava u poslednjih nekoliko godina. Te nove realnosti moramo biti svesni i za nju adekvatno pripremljeni. Aktuelna vlast u Srbiji, na žalost, ne odaje utisak neophodne pripravnosti.

Vuk Jeremić, Danas
Pošaljite komentar
 1. Adekvatna analiza. Bravo Vuce.
  (Riki, 7. januar 2017 13:54)

  # Link komentara

 2. U zemlji u kojoj se uzima od plata i penzija da bi drzavala postojala, neko ocekuje organizovanu borbu protiv terorizma! Jeremic je u pravu. Mi smo na vetrometini. A ja kazem jo i neorganizovani, pod ucenama međunarosdnih zaapdnih bankara i nesamostalni. Ova igra sa malo oruzja sa Zapada i malo sa Istoka je samo - igra. Sta je sa Kosovom? Dadosmo sve za dva poglavlja, a vođa prica da nikada nece dati Kosovo. Sta je sa borbom protiv kriminala: setite se Miskovica, ta prica je podigla rejting Vucicu .Miskovic je danas slobodan covek. Gde su te optužnice? Gde su puni zatvori kriminalaca? Pa oni ne smeju da odu u Banjaluku , ne smeju da podrze prekodrinske Srbe ni u cemu, a sa Albancima potpisuju sporazume po diktatu! Opametite se ljudi. Pusti pricu, gledaj sta ko radi.
  (dragan, 7. januar 2017 09:45)

  # Link komentara

 3. Pročitao sam komentare i hvalospeve Vuku. Pa gde je bio do sada i propustio sve akcije, dogovore vežbe sa istokom i zapadom, potpisane sporazume i sa SAD, Izraelom, Rusijom baš p razmeni podataka u vezi terorizma i sličnih pojava, nabavka opreme i naoružanja i za policiju, žandarmeriju , vojsku itd.Od ispraznih akademskih naklapanja niko nema vajde.
  (Uroš, 6. januar 2017 22:00)

  # Link komentara

 4. Bravo!
  (B R A V O!, 6. januar 2017 15:39)

  # Link komentara

 5. Sjajna analiza. Ne verujem da iko iz aktueulne vlasti u opste poseduje ovoliki fond reci,a kamoli da je sposoban da napise ovako strucnu a ipak jasnu analizu. Drago mi je i sto se Vuk osvrce na slucaj Savamale,koji ne sme biti zaboravljen,samo sam malo ljut na njega zatostose tek u okviru kampanje setio Savamale a ne kada se sve to desavalo.
  (Luka, 6. januar 2017 14:21)

  # Link komentara

 6. Da očekujem od Jeremića da će on da nas "spase"? Pa bio je ministar inostranih poslova tolike godine i šta bi! Da li smo se "spasli"? Ne, nego nastavili i dalje da propadamo! A zašto?
  Sistem ostao isti kao u doba komunizma: podobnost, monopoli, nedodirljiva vlast s jedne strane i sirotinja raja s druge strane. "Vlast" (staro-nova) za ništa ne odgovara, odgovornost je samo za sirotinju raju. A posledice? Neće naša deca da ostanu da žive u takvoj državi gde je narod poslednja rupa na svirali, gde umesto istinskih sloboda, odgovornosti, istinske konkurencije, postoje samo virtuelni mediji koji "čuvaju naš kolektivni identitet (ratom vojnim i ratovima u rukavicama)" , gde je umesto komunističkog manifesta sad biblija i badnjak, kandila i sveće... Zašto bi deca uopšte učila i želela da ostanu tu u takvom društvu? Gde je PODOBNOST (politička, nepotizam i tsl) VAŽNIJA od: znanje, dipolme, sposobnosti...
  (natalija, 6. januar 2017 13:33)

  # Link komentara

 7. Pravi školski primer teksta u izbornoj kampanji koji za cilj ima omalovažavanje svega što je ova Vlada učinila u svim teškim trenucima za spas građana Srbije.
  (Brane, 6. januar 2017 13:05)

  # Link komentara

 8. neka nepismeni uče od pismenih.Bravo Vuče
  (stane, 6. januar 2017 12:31)

  # Link komentara