Subota, 15.10.2016.

16:17

Bivši ambasador SAD u BG: Bolje za Srbiju da pobedi Hilari

Predsednik East west instituta Kameron Maneter za B92 kaže bi za Srbiju i Balkan bilo bolje da na predsedničkim izborima u Americi pobedi Hilari Klinton.

Izvor: B92

Bivši ambasador SAD u BG: Bolje za Srbiju da pobedi Hilari IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

bobo mk

pre 7 godina

Gospodine Kameron a kome si našao da objašnjavaš! ? Ovi rusofili te bas razumeju.
(Eki, 15. oktobar 2016 23:20)

Kada ameri pominju Balkan, ustvari misle na Veliku Albaniju.

B.Luka via Moskva

pre 7 godina

Po kometarima Ruskih zbirova kojih je puna Srbija,najserćniji bi bili kada bi:
-Nikolić po dogovoru sa Rusima,prekinuo diplomatske odnose sa USA,ukinuo mogucnost putovanja u/iz USA za u/iz Srbije,
Kada bi u USA ,proradio YELLOWSTON vulkan udruzen sa URAGANIMA I PUTINOM.

Богдан

pre 7 godina

За Србију би најбоље било да гледа своја посла а САД своја. Међутим, шта да се ради када САД преко неких банки, ммф-а Србији хоће да подигне цену воде, струје, да јој буде хрчак, покусни кунић или миш итд. итд. Оба кандидата су сачувај ме боже. Ипак, Хилари носи Русима ресет дугме на коме заправо пише усијаваље, губи документа по хотелима, има рупе у памћењу, хистерична је, за мало да нам због оног Миладина и Штајнхауера направи дар-мар, па њена електронска пошта... Можда грешим, али за мене је Хилари, оружје Судњег дана, жена која може лако да притисне дугме а да се тога после и не сеће. Таква грешка се чини једном у животу а ја не бих волео да се то деси иако сам јако далеко од САД-а али знам да би и мене то заболело. Као и ова вештачка криза коју су они и закували.

Natasa

pre 7 godina

Samom ovom izjavom je,ustvari,poslao poruku"Mi,kauboji,svakako uticemo na vas i politiku Srbije i vase male srpske zivote i te kako smo se mesali,mesamo i jos visemesati u vas zivot!"To je priznanje!

Hugo Soss

pre 7 godina

Ako svi Srbi u Ilinoisu i Floridi glasaju za Trumpa biće gusto za Hillary, zbog toga i cela frka oko lažnog intervijua i da će za Srbiju biti bolje da Hillary pobedi znaju to analitičari Demokratske Partije - Srpsko glasačko telo moglo bi da postane tkzv. " black swan" ovih izbora ...

Strah od promena

pre 7 godina

Ovi u Obamovoj vladi, vojsci i ne znam još ko, su se totalno osr... od straha od same pomisli da Tramp pobedi. Totalno su izgubili glavu pa kopaju i "šakom i kapom" da ga omalovaže, diskredituju i sve što će Trampu naneti štetu.

Milica

pre 7 godina

I, sta imamo mi sa americkim izborima? Mi zivimo u Evropi i vasi izbori su vasa stvar. Najradije da ne cujemo nikad ni za Hilari, ni Klintona, ni Trampa, ni Ameriku. Jednom recju Amerika je najvece svetsko zlo.

BeKo

pre 7 godina

"Dugotrajno robovanje i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud u njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego ni svoju sopstvenu korist od očigledne štete".

 Ivo Andrić

Ako tome dodate i tradicionalni srpski inat uvek je naš izbor na našu štetu.
Dakle Trump.

sta?!

pre 7 godina

skroz mi je slatko kako svi sad komentarisu besno na ovu vest, zahtevaju kojekakva izvinjenja itd. kao da je ikog briga sta ovaj narod misli, a posebno americke politicare haha.

ilija

pre 7 godina

Nije važno ko će da pobedi, uopšte nije važno, SAD se povlače na jedan period, a onda se sve svodi na računicu. Izbori u tom smislu su rasprava samo da li treba prvo okrečiti u belo pa izvući crvene pruge, ili u crveno pa izvući bele. Za moć koju žele imaju sve resurse. Uostalom američki izbori ne mogu da izazovu promenu vlasničke strukture u SAD, samo da je ponovo oslikaju. A fenomen narod... to bi stvarno bio fenomen (mogu da oplakuju Sandersa).

Mogli

pre 7 godina

@ sofija tabakovic

Da se ne lazemo i zavaravamo sebe, Kosovo je otislo odavno iz Srbije, svidelo se to nama ili ne, svi zivi su ga prihvatili, medjunarodne organizacije, kao i sportske organizacije. Zavaravamo se pricom da dok UN ne prihvati Kosovo, do tada ce biti deo Srbije a te iste ujedinjene nacije su otprilike bitne kao i moja baba u ministarstvu pravde, jer da su zaista bitne, sprecile bi NELEGALNO bombardovanje 1999. godine, koje je izvrseno bez njihovog odobrenja. Postoji samo jedan nacin da se Kosovo vrati a to je rat, a posto to niko ne prizeljkuje i nikome ne odgovara, tako ce i ostati nezavisno dokle god bude postojalo.

A.

pre 7 godina

Ali ono što sam čuo od gospodina Dačića, Vučića i ostalih jeste da prošlost treba ostaviti za nama...

Gospodine Manter, Dačić i Vučić bi vrlo rado izbrisali deo prošlosti, naročito svoje aktivnosti iz devedesetih godina prošlog veka. Nešto se ne sećam da su se (zajedno sa Miloševićem) ikad makar izvinili građanima Srbije, jer su tada Srbiju, a samim tim i nas, vratili 100 godina unazad.

Takođe, lako možemo da vam objasnimo zašto su Bil i Hilari mrski mnogim građanima Srbije, ali mislim da vas to ne zanima, jer želite da Hilari pobedi, a da je Tramp nesreća za Ameriku i ceo svet.

Misko

pre 7 godina

, po mogustvu jos i da se izvinimo za agresiju
....
A zasto se ne bi izvinuli za agresiju????
Pogledaj Vukovar
Podrzavali smo paravojne formacije u hr i bih
Slali svoje drzavljane da ratuju tamo
Da li da se oni nama izvinjavaju za izbeglice?
Sta smo im zakuvali to smo natrag i dobili

tamo_daleko

pre 7 godina

"Šanse su da će Klintonova pobediti. Prema medijima, Tramp gotovo da nema šanse. "

Da li su to mediji u koje ne veruje ni 70% Amerikanaca? Dosta ste i njih lagali.Levo orijentisani mediji Zapada su vec 20 + godina sramota za novinarstvo u celini.Moderni robovi,bez ponosa i hrabrosti.Svi redom.Sluge rezima.Politicki korektni:)

URANIU

pre 7 godina

Kakvo lobiranje pred glasanje. Jos ce naterati Trampa da prizna da je dao onaj intervju o Srbiji.
Nikad Hilari, mada nam je potpuno jasno da “svetski poredak” iza pozornice nece dozvoliti Trampu da pobedi. Ne onima bez emocija! Spasimo ovaj svet dok jos imamo malo vremena.

nothing wrong with me

pre 7 godina

a sta ce drugo da kaze kad slusaju sta prica...

u privatnom razgovoru je nesto drugo.

zato uvek imamo izjave BIVSIH generala koji priznaju greske

e

pre 7 godina

Gospodo Ameri! Samo Vas molim da nam više ne donosite demokratiju. Pod vašom demokratijom su ovde mnogi civili ništa krivi umrli od milosrdnog anđela a time ste nam oteli 25% teritorije kolevka našeg naroda.Zamislite da vama neko otme Kaliforniju, ili da vas bombarduju da bi to ostvarili. Konačno ono šta ne želite sebi ne radite drugima.

Aca Znalac

pre 7 godina

Najbolje je za Srbiji da se vi za nju ne interesujete. A vi izaberite predsednika poreklom sa Haitija da vas malo dobede u red wudu magijom.

Hvala, hvala američkom biznismenu

pre 7 godina

Naravno da je Amerikanac uvek u pravu. Evo koliko je srećan što je Rama izprozivao vašeg ugroženog Srbina, koji za vaše oporezovane plate i penzije besplatno leti iz Beograda u Niš i obratno.
Drago mi je što Amerikanac, koji je više od pola veka MRZEO KUBANCE, ŽELEO IM SMRT danas govori o Enver Hodžinim naslednicima...
Šteta što nije ništa rekao o demokratskom, hrabrom i učinkovatom bombardovanju kineske ambasade 1999. godine; ili o današnjoj srećnoj iračkoj i avganistanskoj, te libanskoj i sirijskog dečici - gde su AMERIKANCI ponosno doneli svoju bombardersku demokratiju.
Naravno da treba da volimo ženu Bila Klintona, njena ćerka neće poginuti na nekoj srpskoj pruzi, ili...

poz

pre 7 godina

To samo govori da se glasanjem za Hilari glasa za "vladara sveta"
Glasanjem za Trampa glasa se za "vladara Amerike".
Za Srbiju i Balkan i svet uopšte najbolja je vladavina UN svetom a ne Bele kuće.
Svetu treba sloboda od diktature Bele kuće.

Bata Stojkovic

pre 7 godina

Uvek se razocaram kad vidim kako stranci cak i kad vise nisu u vlasti drze do dostojanstva i interesa svoje drzave za razliku od ovih nasih dzibera. Umesto da hrabro kazu da Srbi i Albanci mogu biti kao Nemci i Francuzi samo na ravnopravnim osnovama i na postovanju medjunarondog pravo sto ukljucuje i postovanje teritorijalnog integriteta Srbije oni se kako cijemo i od Rame i od Mantera ili klebere ili pevaju pesmice ili ponavljaju ovu mantru o pogledima u buducnost. Evo ni danas se niko iz vlasti nije ni osvrnuo na to da je juce bio 14ti oktobar. Jevreji u Izraelu za razliku od nas ne zaboravljaju niti zapustaju ista iz svoje proslosti i to ih ni malo ne sprecava da budu jedna od najrazvijenijih zemalja na svetu.

Marko

pre 7 godina

Mora da je došlo do greške pri prevodu. Nama ne upravlja istorija. Mi iz istorije učimo. Danas nema osnova da se zaključci zasnovani na istorijskim lekcijama dovode u pitanje.
Možda sutra, ako gospodin Manter poradi na tome.

sah 88

pre 7 godina

Aha jeste ali iz americkog ugla. Tada ce da nas nateraju da budemo super sa Albancima al na nasu stetu, da priznamo nezavisnost Kosova. Da saradjujemo sa muslimanima Bosnjacima na unustavanju RS i stvaranju unitarne/centralizovane jedinstvene BIH. Da cutimo dok Hrvati slave oluju, po mogustvu jos i da se izvinimo za agresiju, a da Jasenovac i hdh slucajno ne pominjemo. Za sve ovo Hilari bi bila idealna za nas, da uradimo ono sto od nas ocekuju Ameri i EU, a niko od nje to ne moze bolje da zahteva uz ucenjivanje, pritiske i pretnje! Gde Klinton stade ti Klintonko bi htela da produzis........

sah 88

pre 7 godina

Aha jeste ali iz americkog ugla. Tada ce da nas nateraju da budemo super sa Albancima al na nasu stetu, da priznamo nezavisnost Kosova. Da saradjujemo sa muslimanima Bosnjacima na unustavanju RS i stvaranju unitarne/centralizovane jedinstvene BIH. Da cutimo dok Hrvati slave oluju, po mogustvu jos i da se izvinimo za agresiju, a da Jasenovac i hdh slucajno ne pominjemo. Za sve ovo Hilari bi bila idealna za nas, da uradimo ono sto od nas ocekuju Ameri i EU, a niko od nje to ne moze bolje da zahteva uz ucenjivanje, pritiske i pretnje! Gde Klinton stade ti Klintonko bi htela da produzis........

tamo_daleko

pre 7 godina

"Šanse su da će Klintonova pobediti. Prema medijima, Tramp gotovo da nema šanse. "

Da li su to mediji u koje ne veruje ni 70% Amerikanaca? Dosta ste i njih lagali.Levo orijentisani mediji Zapada su vec 20 + godina sramota za novinarstvo u celini.Moderni robovi,bez ponosa i hrabrosti.Svi redom.Sluge rezima.Politicki korektni:)

Milica

pre 7 godina

I, sta imamo mi sa americkim izborima? Mi zivimo u Evropi i vasi izbori su vasa stvar. Najradije da ne cujemo nikad ni za Hilari, ni Klintona, ni Trampa, ni Ameriku. Jednom recju Amerika je najvece svetsko zlo.

poz

pre 7 godina

To samo govori da se glasanjem za Hilari glasa za "vladara sveta"
Glasanjem za Trampa glasa se za "vladara Amerike".
Za Srbiju i Balkan i svet uopšte najbolja je vladavina UN svetom a ne Bele kuće.
Svetu treba sloboda od diktature Bele kuće.

Hvala, hvala američkom biznismenu

pre 7 godina

Naravno da je Amerikanac uvek u pravu. Evo koliko je srećan što je Rama izprozivao vašeg ugroženog Srbina, koji za vaše oporezovane plate i penzije besplatno leti iz Beograda u Niš i obratno.
Drago mi je što Amerikanac, koji je više od pola veka MRZEO KUBANCE, ŽELEO IM SMRT danas govori o Enver Hodžinim naslednicima...
Šteta što nije ništa rekao o demokratskom, hrabrom i učinkovatom bombardovanju kineske ambasade 1999. godine; ili o današnjoj srećnoj iračkoj i avganistanskoj, te libanskoj i sirijskog dečici - gde su AMERIKANCI ponosno doneli svoju bombardersku demokratiju.
Naravno da treba da volimo ženu Bila Klintona, njena ćerka neće poginuti na nekoj srpskoj pruzi, ili...

URANIU

pre 7 godina

Kakvo lobiranje pred glasanje. Jos ce naterati Trampa da prizna da je dao onaj intervju o Srbiji.
Nikad Hilari, mada nam je potpuno jasno da “svetski poredak” iza pozornice nece dozvoliti Trampu da pobedi. Ne onima bez emocija! Spasimo ovaj svet dok jos imamo malo vremena.

Natasa

pre 7 godina

Samom ovom izjavom je,ustvari,poslao poruku"Mi,kauboji,svakako uticemo na vas i politiku Srbije i vase male srpske zivote i te kako smo se mesali,mesamo i jos visemesati u vas zivot!"To je priznanje!

Aca Znalac

pre 7 godina

Najbolje je za Srbiji da se vi za nju ne interesujete. A vi izaberite predsednika poreklom sa Haitija da vas malo dobede u red wudu magijom.

e

pre 7 godina

Gospodo Ameri! Samo Vas molim da nam više ne donosite demokratiju. Pod vašom demokratijom su ovde mnogi civili ništa krivi umrli od milosrdnog anđela a time ste nam oteli 25% teritorije kolevka našeg naroda.Zamislite da vama neko otme Kaliforniju, ili da vas bombarduju da bi to ostvarili. Konačno ono šta ne želite sebi ne radite drugima.

Strah od promena

pre 7 godina

Ovi u Obamovoj vladi, vojsci i ne znam još ko, su se totalno osr... od straha od same pomisli da Tramp pobedi. Totalno su izgubili glavu pa kopaju i "šakom i kapom" da ga omalovaže, diskredituju i sve što će Trampu naneti štetu.

Bata Stojkovic

pre 7 godina

Uvek se razocaram kad vidim kako stranci cak i kad vise nisu u vlasti drze do dostojanstva i interesa svoje drzave za razliku od ovih nasih dzibera. Umesto da hrabro kazu da Srbi i Albanci mogu biti kao Nemci i Francuzi samo na ravnopravnim osnovama i na postovanju medjunarondog pravo sto ukljucuje i postovanje teritorijalnog integriteta Srbije oni se kako cijemo i od Rame i od Mantera ili klebere ili pevaju pesmice ili ponavljaju ovu mantru o pogledima u buducnost. Evo ni danas se niko iz vlasti nije ni osvrnuo na to da je juce bio 14ti oktobar. Jevreji u Izraelu za razliku od nas ne zaboravljaju niti zapustaju ista iz svoje proslosti i to ih ni malo ne sprecava da budu jedna od najrazvijenijih zemalja na svetu.

Hugo Soss

pre 7 godina

Ako svi Srbi u Ilinoisu i Floridi glasaju za Trumpa biće gusto za Hillary, zbog toga i cela frka oko lažnog intervijua i da će za Srbiju biti bolje da Hillary pobedi znaju to analitičari Demokratske Partije - Srpsko glasačko telo moglo bi da postane tkzv. " black swan" ovih izbora ...

Богдан

pre 7 godina

За Србију би најбоље било да гледа своја посла а САД своја. Међутим, шта да се ради када САД преко неких банки, ммф-а Србији хоће да подигне цену воде, струје, да јој буде хрчак, покусни кунић или миш итд. итд. Оба кандидата су сачувај ме боже. Ипак, Хилари носи Русима ресет дугме на коме заправо пише усијаваље, губи документа по хотелима, има рупе у памћењу, хистерична је, за мало да нам због оног Миладина и Штајнхауера направи дар-мар, па њена електронска пошта... Можда грешим, али за мене је Хилари, оружје Судњег дана, жена која може лако да притисне дугме а да се тога после и не сеће. Таква грешка се чини једном у животу а ја не бих волео да се то деси иако сам јако далеко од САД-а али знам да би и мене то заболело. Као и ова вештачка криза коју су они и закували.

BeKo

pre 7 godina

"Dugotrajno robovanje i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud u njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego ni svoju sopstvenu korist od očigledne štete".

 Ivo Andrić

Ako tome dodate i tradicionalni srpski inat uvek je naš izbor na našu štetu.
Dakle Trump.

A.

pre 7 godina

Ali ono što sam čuo od gospodina Dačića, Vučića i ostalih jeste da prošlost treba ostaviti za nama...

Gospodine Manter, Dačić i Vučić bi vrlo rado izbrisali deo prošlosti, naročito svoje aktivnosti iz devedesetih godina prošlog veka. Nešto se ne sećam da su se (zajedno sa Miloševićem) ikad makar izvinili građanima Srbije, jer su tada Srbiju, a samim tim i nas, vratili 100 godina unazad.

Takođe, lako možemo da vam objasnimo zašto su Bil i Hilari mrski mnogim građanima Srbije, ali mislim da vas to ne zanima, jer želite da Hilari pobedi, a da je Tramp nesreća za Ameriku i ceo svet.

nothing wrong with me

pre 7 godina

a sta ce drugo da kaze kad slusaju sta prica...

u privatnom razgovoru je nesto drugo.

zato uvek imamo izjave BIVSIH generala koji priznaju greske

Mogli

pre 7 godina

@ sofija tabakovic

Da se ne lazemo i zavaravamo sebe, Kosovo je otislo odavno iz Srbije, svidelo se to nama ili ne, svi zivi su ga prihvatili, medjunarodne organizacije, kao i sportske organizacije. Zavaravamo se pricom da dok UN ne prihvati Kosovo, do tada ce biti deo Srbije a te iste ujedinjene nacije su otprilike bitne kao i moja baba u ministarstvu pravde, jer da su zaista bitne, sprecile bi NELEGALNO bombardovanje 1999. godine, koje je izvrseno bez njihovog odobrenja. Postoji samo jedan nacin da se Kosovo vrati a to je rat, a posto to niko ne prizeljkuje i nikome ne odgovara, tako ce i ostati nezavisno dokle god bude postojalo.

Misko

pre 7 godina

, po mogustvu jos i da se izvinimo za agresiju
....
A zasto se ne bi izvinuli za agresiju????
Pogledaj Vukovar
Podrzavali smo paravojne formacije u hr i bih
Slali svoje drzavljane da ratuju tamo
Da li da se oni nama izvinjavaju za izbeglice?
Sta smo im zakuvali to smo natrag i dobili

sta?!

pre 7 godina

skroz mi je slatko kako svi sad komentarisu besno na ovu vest, zahtevaju kojekakva izvinjenja itd. kao da je ikog briga sta ovaj narod misli, a posebno americke politicare haha.

Marko

pre 7 godina

Mora da je došlo do greške pri prevodu. Nama ne upravlja istorija. Mi iz istorije učimo. Danas nema osnova da se zaključci zasnovani na istorijskim lekcijama dovode u pitanje.
Možda sutra, ako gospodin Manter poradi na tome.

ilija

pre 7 godina

Nije važno ko će da pobedi, uopšte nije važno, SAD se povlače na jedan period, a onda se sve svodi na računicu. Izbori u tom smislu su rasprava samo da li treba prvo okrečiti u belo pa izvući crvene pruge, ili u crveno pa izvući bele. Za moć koju žele imaju sve resurse. Uostalom američki izbori ne mogu da izazovu promenu vlasničke strukture u SAD, samo da je ponovo oslikaju. A fenomen narod... to bi stvarno bio fenomen (mogu da oplakuju Sandersa).

B.Luka via Moskva

pre 7 godina

Po kometarima Ruskih zbirova kojih je puna Srbija,najserćniji bi bili kada bi:
-Nikolić po dogovoru sa Rusima,prekinuo diplomatske odnose sa USA,ukinuo mogucnost putovanja u/iz USA za u/iz Srbije,
Kada bi u USA ,proradio YELLOWSTON vulkan udruzen sa URAGANIMA I PUTINOM.

bobo mk

pre 7 godina

Gospodine Kameron a kome si našao da objašnjavaš! ? Ovi rusofili te bas razumeju.
(Eki, 15. oktobar 2016 23:20)

Kada ameri pominju Balkan, ustvari misle na Veliku Albaniju.

Misko

pre 7 godina

, po mogustvu jos i da se izvinimo za agresiju
....
A zasto se ne bi izvinuli za agresiju????
Pogledaj Vukovar
Podrzavali smo paravojne formacije u hr i bih
Slali svoje drzavljane da ratuju tamo
Da li da se oni nama izvinjavaju za izbeglice?
Sta smo im zakuvali to smo natrag i dobili

Mogli

pre 7 godina

@ sofija tabakovic

Da se ne lazemo i zavaravamo sebe, Kosovo je otislo odavno iz Srbije, svidelo se to nama ili ne, svi zivi su ga prihvatili, medjunarodne organizacije, kao i sportske organizacije. Zavaravamo se pricom da dok UN ne prihvati Kosovo, do tada ce biti deo Srbije a te iste ujedinjene nacije su otprilike bitne kao i moja baba u ministarstvu pravde, jer da su zaista bitne, sprecile bi NELEGALNO bombardovanje 1999. godine, koje je izvrseno bez njihovog odobrenja. Postoji samo jedan nacin da se Kosovo vrati a to je rat, a posto to niko ne prizeljkuje i nikome ne odgovara, tako ce i ostati nezavisno dokle god bude postojalo.

B.Luka via Moskva

pre 7 godina

Po kometarima Ruskih zbirova kojih je puna Srbija,najserćniji bi bili kada bi:
-Nikolić po dogovoru sa Rusima,prekinuo diplomatske odnose sa USA,ukinuo mogucnost putovanja u/iz USA za u/iz Srbije,
Kada bi u USA ,proradio YELLOWSTON vulkan udruzen sa URAGANIMA I PUTINOM.

sta?!

pre 7 godina

skroz mi je slatko kako svi sad komentarisu besno na ovu vest, zahtevaju kojekakva izvinjenja itd. kao da je ikog briga sta ovaj narod misli, a posebno americke politicare haha.

sah 88

pre 7 godina

Aha jeste ali iz americkog ugla. Tada ce da nas nateraju da budemo super sa Albancima al na nasu stetu, da priznamo nezavisnost Kosova. Da saradjujemo sa muslimanima Bosnjacima na unustavanju RS i stvaranju unitarne/centralizovane jedinstvene BIH. Da cutimo dok Hrvati slave oluju, po mogustvu jos i da se izvinimo za agresiju, a da Jasenovac i hdh slucajno ne pominjemo. Za sve ovo Hilari bi bila idealna za nas, da uradimo ono sto od nas ocekuju Ameri i EU, a niko od nje to ne moze bolje da zahteva uz ucenjivanje, pritiske i pretnje! Gde Klinton stade ti Klintonko bi htela da produzis........

BeKo

pre 7 godina

"Dugotrajno robovanje i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud u njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego ni svoju sopstvenu korist od očigledne štete".

 Ivo Andrić

Ako tome dodate i tradicionalni srpski inat uvek je naš izbor na našu štetu.
Dakle Trump.

Milica

pre 7 godina

I, sta imamo mi sa americkim izborima? Mi zivimo u Evropi i vasi izbori su vasa stvar. Najradije da ne cujemo nikad ni za Hilari, ni Klintona, ni Trampa, ni Ameriku. Jednom recju Amerika je najvece svetsko zlo.

Hugo Soss

pre 7 godina

Ako svi Srbi u Ilinoisu i Floridi glasaju za Trumpa biće gusto za Hillary, zbog toga i cela frka oko lažnog intervijua i da će za Srbiju biti bolje da Hillary pobedi znaju to analitičari Demokratske Partije - Srpsko glasačko telo moglo bi da postane tkzv. " black swan" ovih izbora ...

poz

pre 7 godina

To samo govori da se glasanjem za Hilari glasa za "vladara sveta"
Glasanjem za Trampa glasa se za "vladara Amerike".
Za Srbiju i Balkan i svet uopšte najbolja je vladavina UN svetom a ne Bele kuće.
Svetu treba sloboda od diktature Bele kuće.

Hvala, hvala američkom biznismenu

pre 7 godina

Naravno da je Amerikanac uvek u pravu. Evo koliko je srećan što je Rama izprozivao vašeg ugroženog Srbina, koji za vaše oporezovane plate i penzije besplatno leti iz Beograda u Niš i obratno.
Drago mi je što Amerikanac, koji je više od pola veka MRZEO KUBANCE, ŽELEO IM SMRT danas govori o Enver Hodžinim naslednicima...
Šteta što nije ništa rekao o demokratskom, hrabrom i učinkovatom bombardovanju kineske ambasade 1999. godine; ili o današnjoj srećnoj iračkoj i avganistanskoj, te libanskoj i sirijskog dečici - gde su AMERIKANCI ponosno doneli svoju bombardersku demokratiju.
Naravno da treba da volimo ženu Bila Klintona, njena ćerka neće poginuti na nekoj srpskoj pruzi, ili...

tamo_daleko

pre 7 godina

"Šanse su da će Klintonova pobediti. Prema medijima, Tramp gotovo da nema šanse. "

Da li su to mediji u koje ne veruje ni 70% Amerikanaca? Dosta ste i njih lagali.Levo orijentisani mediji Zapada su vec 20 + godina sramota za novinarstvo u celini.Moderni robovi,bez ponosa i hrabrosti.Svi redom.Sluge rezima.Politicki korektni:)

URANIU

pre 7 godina

Kakvo lobiranje pred glasanje. Jos ce naterati Trampa da prizna da je dao onaj intervju o Srbiji.
Nikad Hilari, mada nam je potpuno jasno da “svetski poredak” iza pozornice nece dozvoliti Trampu da pobedi. Ne onima bez emocija! Spasimo ovaj svet dok jos imamo malo vremena.

e

pre 7 godina

Gospodo Ameri! Samo Vas molim da nam više ne donosite demokratiju. Pod vašom demokratijom su ovde mnogi civili ništa krivi umrli od milosrdnog anđela a time ste nam oteli 25% teritorije kolevka našeg naroda.Zamislite da vama neko otme Kaliforniju, ili da vas bombarduju da bi to ostvarili. Konačno ono šta ne želite sebi ne radite drugima.

Aca Znalac

pre 7 godina

Najbolje je za Srbiji da se vi za nju ne interesujete. A vi izaberite predsednika poreklom sa Haitija da vas malo dobede u red wudu magijom.

Bata Stojkovic

pre 7 godina

Uvek se razocaram kad vidim kako stranci cak i kad vise nisu u vlasti drze do dostojanstva i interesa svoje drzave za razliku od ovih nasih dzibera. Umesto da hrabro kazu da Srbi i Albanci mogu biti kao Nemci i Francuzi samo na ravnopravnim osnovama i na postovanju medjunarondog pravo sto ukljucuje i postovanje teritorijalnog integriteta Srbije oni se kako cijemo i od Rame i od Mantera ili klebere ili pevaju pesmice ili ponavljaju ovu mantru o pogledima u buducnost. Evo ni danas se niko iz vlasti nije ni osvrnuo na to da je juce bio 14ti oktobar. Jevreji u Izraelu za razliku od nas ne zaboravljaju niti zapustaju ista iz svoje proslosti i to ih ni malo ne sprecava da budu jedna od najrazvijenijih zemalja na svetu.

Strah od promena

pre 7 godina

Ovi u Obamovoj vladi, vojsci i ne znam još ko, su se totalno osr... od straha od same pomisli da Tramp pobedi. Totalno su izgubili glavu pa kopaju i "šakom i kapom" da ga omalovaže, diskredituju i sve što će Trampu naneti štetu.

Marko

pre 7 godina

Mora da je došlo do greške pri prevodu. Nama ne upravlja istorija. Mi iz istorije učimo. Danas nema osnova da se zaključci zasnovani na istorijskim lekcijama dovode u pitanje.
Možda sutra, ako gospodin Manter poradi na tome.

A.

pre 7 godina

Ali ono što sam čuo od gospodina Dačića, Vučića i ostalih jeste da prošlost treba ostaviti za nama...

Gospodine Manter, Dačić i Vučić bi vrlo rado izbrisali deo prošlosti, naročito svoje aktivnosti iz devedesetih godina prošlog veka. Nešto se ne sećam da su se (zajedno sa Miloševićem) ikad makar izvinili građanima Srbije, jer su tada Srbiju, a samim tim i nas, vratili 100 godina unazad.

Takođe, lako možemo da vam objasnimo zašto su Bil i Hilari mrski mnogim građanima Srbije, ali mislim da vas to ne zanima, jer želite da Hilari pobedi, a da je Tramp nesreća za Ameriku i ceo svet.

Богдан

pre 7 godina

За Србију би најбоље било да гледа своја посла а САД своја. Међутим, шта да се ради када САД преко неких банки, ммф-а Србији хоће да подигне цену воде, струје, да јој буде хрчак, покусни кунић или миш итд. итд. Оба кандидата су сачувај ме боже. Ипак, Хилари носи Русима ресет дугме на коме заправо пише усијаваље, губи документа по хотелима, има рупе у памћењу, хистерична је, за мало да нам због оног Миладина и Штајнхауера направи дар-мар, па њена електронска пошта... Можда грешим, али за мене је Хилари, оружје Судњег дана, жена која може лако да притисне дугме а да се тога после и не сеће. Таква грешка се чини једном у животу а ја не бих волео да се то деси иако сам јако далеко од САД-а али знам да би и мене то заболело. Као и ова вештачка криза коју су они и закували.

nothing wrong with me

pre 7 godina

a sta ce drugo da kaze kad slusaju sta prica...

u privatnom razgovoru je nesto drugo.

zato uvek imamo izjave BIVSIH generala koji priznaju greske

Natasa

pre 7 godina

Samom ovom izjavom je,ustvari,poslao poruku"Mi,kauboji,svakako uticemo na vas i politiku Srbije i vase male srpske zivote i te kako smo se mesali,mesamo i jos visemesati u vas zivot!"To je priznanje!

ilija

pre 7 godina

Nije važno ko će da pobedi, uopšte nije važno, SAD se povlače na jedan period, a onda se sve svodi na računicu. Izbori u tom smislu su rasprava samo da li treba prvo okrečiti u belo pa izvući crvene pruge, ili u crveno pa izvući bele. Za moć koju žele imaju sve resurse. Uostalom američki izbori ne mogu da izazovu promenu vlasničke strukture u SAD, samo da je ponovo oslikaju. A fenomen narod... to bi stvarno bio fenomen (mogu da oplakuju Sandersa).

bobo mk

pre 7 godina

Gospodine Kameron a kome si našao da objašnjavaš! ? Ovi rusofili te bas razumeju.
(Eki, 15. oktobar 2016 23:20)

Kada ameri pominju Balkan, ustvari misle na Veliku Albaniju.