Sreda, 27.07.2016.

10:39

Superdelegat Danica Oparnica: Tramp ne sme da pobedi

Izvor: Glas Amerike

Superdelegat Danica Oparnica: Tramp ne sme da pobedi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

Dinko

pre 7 godina

To sam napisao još davno u komentaru. Smislit će oni kako da ga eliminiraju jer ne dopuštaju da pobijedi netko koga poznati krugovi ne drže na uzdi. Trump je izvan tih krugova uletio neplanirano i pomrsio im račune a sad poduzimaju sve da ga zaustave. Narod ne želi nametnutog kandidata ali uz tolike medijske spinove prosječan birač pada pod utjecaj. Haranga će se još pojačati. To zaista nije demokracija već manipulacija i oktroiranje političkog vođe.

Neznalica

pre 7 godina

Tramp je opadsan za ceo svet , iskreno bijim se da bi ovaj navikao na firmu da bude po njegovom ako ne otkaz ili unisti konkurenciju tko ne slusa bome ne pise se dobro njemu tako i politikom
A ako se naljuti kud koj onda

s.

pre 7 godina

Zašto se Srbi u Srbiji toliko uzbuđuju zbog izbora u USA?
Više su se uspalili nego kod domaćih izbora, a kako glasaju vidimo svakog dana oko sebe.
Imaju neverovatnu moć da uvek, ali uvek pogrešno izaberu.
Talenat, srpski.

s.

pre 7 godina

Tramp ce pobediti, doci u Srbiji i izviniti se u ime Americkog naroda i saksofoniste koji je slusajuci dve zene bombardovao nas.
(Kobreti, 27. jul 2016 20:34)

Aha, i nalepiće ti 10 USA$ na čelo.
Ne mogu da verujem da je to neko napisao a posle i odobrio za objavljivanje.
Svečano se zaklinjem da više neću pisati komentare na b92.
Neću nigde.
Ali to vas se i onako ne tiče, imate vi vaše botove.

Langus

pre 7 godina

Tramp prica svasta, jer je kampanja, Hilari je RADILA svasta, jer je tako htela. To je ogromna razlika.

Drugo: da bude predsednik otac, pa sin, to jos nekako mogu da razumem - sin manje utice na oca nego supruznik na supruznika, a sada imamo situaciju da ce Hilari mozda po treci put vladati Amerikom, sto je protiv zakona. Ona je definitivno uticala na supruga u mnogim vaznim odlukama. "I postacete jedno telo" kaze religija i zato supruznik ne bi smeo da bude predsednik nikada. Koliko mi je poznato, supruznici imaju zakonski poseban status - nisu obavezni da svedoce protiv supruznika i slicno, pa bas zato ne bi smeli da, de fakto, po treci put budu predsednik/ca.

GAY SRB for TRUMP!

pre 7 godina

Bolje i prevarant, nego stvaralac ratova.
Za ovu trenutnu situaciju, svet ovakav kakav je treba da se zahvali Klinotonovima i Obamama, tj. svima onima protiv kojih je Trump bio i ostao.
Kakva demokratija. Ovo je u Americi lov na vestice. Cik nekome “civilizovanom” recite da bi podrzali Trumpa. To su ti zapravo prikirveni fasisti koji ne mare ni za cije drugo misljenje i koji su umislili da ce vam oni reci da sta je tolerancija i sta je pravda. Da li oni misle da smo mi ostali pali s’ kruske?
Meni licno necete podvaliti niti nametnuti. Ja kao gay zena, Srpkinja, svim srcem stajem uz Trumpa.
Obamin brat, crnac daje podrsku Trumpu. Osnivac Pay Pala, gay, dao je podrsku Trumpu. Zene su dale podrsku Trumpu… E, pa nece moci da raznovrsnost ne pripada i Trumpu. A ovi ostali nabedjeni neka nastave da omalovazavaju sve one kojima razum nije pomucen izmisljotinama, jer je ionako neminovno da Trump postane sledeci predsednik.

Milorad

pre 7 godina

Na žalost ne mogu se složiti sa Danicom.
Hilari je na ovaj ili onaj način dobila šansu i znamo šta ona predstavlja i koje su njene ideje, to što se ne eksponira previše u javnosti ne znači da smo zaboravili njenu ideologiju. Po pitanju Trampa Danica je možda u pravu, a možda nije, svakako je pristrasna, a Tramp zaslužuje šansu.
Svakako niko od njih nije divno rešenje, ali bila bi ludost dovesti na čelo najmoćnije države sveta osobu kakva je Hilari Klinton, u to su mnogi sigurni.

zagor

pre 7 godina

"ja se borim za pravdu i zato se zalazem za tog i tog kandidata..." to je tako tipicno politikantski trivijalno, povrsno i licemerno. ako se boris za pravdu, bori se za sistemska resenja koja ce da omoguce da prestane americki intervencionizam ili kako se vec zove to izazivanje i podsticanje oruzanih sukoba sirom sveta, ili se bori da se smanji broj beskucnika u najbogatijoj drzavi na svetu, ili da se zabrani nosenje oruzija koje dovodi do tolikog broja ubistava u usa, ili da bude bolja besplatna zadravstvena zastita i obrazovanje... ima tema koliko hoces. a to sto neko za debelu platuzgeru i privilegije ide i lobira za ovu ili onu interesnu grupu, to nije borba za pravdu, to je politikanststvo.

Barakuda

pre 7 godina

sigurno da je za Danicu korisnije da pobedi kandidat njene partije. I nama bi bilo svejedno da se ta osoba slucajno ne preziva Klinton. Ali posto se preziva tako, nije nam svejedno. Koga guja ujede, taj se i gustera plasi.

Nesa

pre 7 godina

Problem sa Hillary je sto ona organski ne moze da podnese Srbe i sto mnogo laze. Lagala je da su je Srbi gadjali u Sarajevu dok je isla u posetu za vreme rata, lagala je oko e-email, lagala je za Benghazi, lagala je dok je bila drzavni sekretar, lagala je u kampanji- namerno su izigrali Bernie Sanders....samo lazi.E sad nju podrzava CNN, Amanpur, Olbrajtova , Clarke i ostala djubrad iz 90'ih.
Nijedan Srbin ne treba da glasa za Demokrate!

Bane

pre 7 godina

Treba napomenuti da su Srbi takodje masovno podrzali republikanca Busha, zbog politike koje su demokrate vodile 90-ih. Da, Busha koji je priznao Kosovo. Dakle treba biti oprrzan po ovom pitanju (kao da nas neko nesto pita). Mozda na kraju u odnosu prema Srbima ne bude nikakve razlike. Inace kada bih glasao u Americi to bilo za Jill Stein.

pedja

pre 7 godina

Tramp mi se dopada jer Je umereniji I nije za to kao Klintonova da pobedi da bih stvorila savez protiv Rusije kako Je sama to I izrekla,.Tramps mrze ljubomorni kazu nasledio pare,pa sta kada Je nasledio.on Je I uvecao I mislim da America treba manje agresivan predsednik,jer ako ova babrtina pobedi eto nama svetskog rata.Zato Bog da cuva Donald's Trampa

mihajlo

pre 7 godina

@Radium
Ako vam je stalo do porekla i drzave izvora glasacete za Trampa bas zbog toga stoce imati bolju vanjsku politiku do drzave izvora nego klintonka. E sad ako ste vi kao sto vicete amerikanci onda nema smisla da debatiramo i srbstvu. Ja bi samo napomeno koja opcija je direktni i indirektni krivac za spaljenje svetinja na Kosovu? Ako niste vise ni pravoslavac onda ste nam jasni, isto ko afroamerikanci iz New Orlensa, ako se krstite i drzite ikone u kuci i druzite po nacionalnim klubovima, onda je to sta ispoljavate tezko licemerje. Covek koji se sremi svog indentiteta ima ozbiljan problem.

Dule

pre 7 godina

(Srbi i politika, 27. jul 2016 13:35)

E Tramp je kao lažov a Hillary Clinton je borac u ljudska prava i prava dece. Hilary i Bill su zajedno bogati nekoliko stotina miliona dolara, koje su zaradili isključivo se baveći stvarima kojih bi se postideli i naši političari. Najviše para je dobila od velikih korporacija i zemalja poput Saudijske Arabije, Katara, Emirata pa čak i Albanije. Koliki je ona patološki lažov, i da laže čak i kada nema nikakve potrebe za tim oko najsitnijih stvari, imaš video na youtube i koji se zove "Hillary lying for 15 minutes without stop".

A što se tiče te dece za koju se bori, zar nije skoro uzela 200 000$ od fondacije za decu obolele od leukemije za svoj govor. Svaki drugi govornik se odrekao honorara osim tog gramzive babetine.

Ali bitno je da si ti mnogo pametniji od prosečne Srbende, da.

Srbi i politika

pre 7 godina

Naravno, Srbi glasaju za naslednog bogatasa, osvedocenog prevaranta i lazova, coveka koji samo gleda svoj dzep. A pritom glumi baju, ne podnosi nista sto ima drugaciju boju koze, ima lovu (zaradjenu preko tudje grbace) i "trofej" zenu(e), sa svima potpisuje "confidentiality clause" kako ne bi iko pricao sta se sa covekom u stvari desava. Kriva je Hillary za bombe, a bila je first lady u to vreme. Kriva im je zena borac za ljudska prava, decu, decu ometenu u razvoju, manjine, a nisu krivi domaci klero-fasisti Sloba, Toma, Vucic, Draskovic, Seselj, Karadzic, Mladic... Svi su krivi samo Srbi nisu. Malo morgen, sto bi vas pokojni precednik kazao. Ne cudi me kako Srbija izgleda i u sta se pretvorila.

Popa

pre 7 godina

Svi vi koji mislite da je Tramp dobar za Srbiju ili svet, grdno se varate. On samo nije bio u politici do sada, i zato nije imao sanse sa glasa za ratove.

On je egoisticni nacionalisticki bolesnik.
Mada, Srbi su uvek padali na takve.

Washington

pre 7 godina

Da li se gospođa nekad založila za Srbe i Srbiju? To, da li je za ili protiv Trampa mi nije previše zanimljivo?
(Rio, 27. jul 2016 10:58)

Pa evo sad se zalaze kad joj trebaju glasovi :)

Vladan R

pre 7 godina

Neko ko je u vthu stranke, eventualno moze da glasa po savsti, ali i to je diskutabilno, iskljucivo kada su izbori unutar te stranke. Kada je rival predstavnik druge stranke, odlucuju intresi, samo intresi i nista drugo do intresi i to cak ne, ni drzavni intresi, vec iskljucivo pomenuti strtanacki.

sava

pre 7 godina

Moji roditelji su dosli u Holandiju pre 50 godina. Ja i dalje znam sta sam...Srbin! Ovi izrodi iz Amerike nose samo srpska imena. Dosta njih ni srpski ne zna a deca im nose nose kojekakva katolicka imena.Hoce ljudi da budu deo neceg mnogo veceg...deo Americkog sna.Daleko vam kuca bila.

goran

pre 7 godina

A jel treba da pobedi Hilari koja je imala odlucujuci uticaj na svog muza da naredi bombardovanje srpskog naroda i to osiromasenim uranijumom?! Nema ta vise veze ni sa Srbima ni sa Srbijom. Jos jedna od onih koji su prodali veru za veceru.

Radium

pre 7 godina

za razliku od Bilari, Tramp bar zagovara umereniju spoljnu politiku, sa mnogo manje agresivnosti, što je za svet vrlo prihvatljiva politika
(pera, 27. jul 2016 11:31)
Zvim u Americi 20 godina, sebe odavno smatram Amerikancem, deca su mi rodjena u Americi. Ono sto ne razumete je da Amerikance spoljna politika ne zanima mnogo. Pitanja na kojima Amerika bira su pitanja unutrasnje politike. Spoljna politika je jedan od faktora ali ne najvazniji. Vi ste optereceni Trumpovom i spoljnom politikom Hillary da ne obracate paznju na njihove unutrasnje stavove. A to je za Amerikance najvaznije. Koga interesuje rat u Srbiji osim novopridosle srpske emigrante? Govoriti da ce Srbi u Americi glasati za Trumpa i stavljati sve Srbe u isti kos je odlika onih koji su tek dosli iz svoje zemlje i ne shvataju da Amerika nije zemlja kolektivizma nego individualizme. Pricajte u svoje ime, ne u ime kolektiva. Amerikanac nikada ne diskutuje o politici niti govori za koga ce glasati i da li ce uopste izaci na izbore. To je privatna stvar. Vecina Amerikanaca ne izlazi na izbore nego se bave svojim zivotom, porodicom i poslom. Odlika novopridoslih je da se odmah ukljuce u politicka desavanja, biraju strane, napaljeni su na politiku jer su to isto radili u zemlji iz koje su dosli. Da li cu glasati uopste, i da li cu ako glasam glasati za Hillary ili Trumpa je moja licna stvar. To je ono sto ekipa koja kaze "mi Srbi iz Amerike cemo glasati za..." ne moze da razume jer su mozgom jos uvek preko okeana.

ilija

pre 7 godina

Amerikancima neće faliti ništa koga god da izaberu, ništa se u SAD po pitanju njihove prirode neće promeniti, oni samo odlučuju koliko će drugi da pate i koliko će morati da se zgražavaju oko toga i kojim mehanizmima će to da čine, više privrednim ili više vojnim.

Dear Danica,

pre 7 godina

Danica nam svojim glasanjem samo cini uslugu. Podrzace kandidata kojeg ce Trump pojesti u debatama. Tamo nema dobacivanja, a Trump ne trpi izmisljotine. A onda ce i samoj Danici biti jasno da je za ovaj svet bolje da pobedi osoba koja nikada nije prizeljkivala ratove, umesto bezdusne gresnice koja je do sada samo sejala strah.

Dosta vise Bre

pre 7 godina

Interesantni komentari i svi uglavnom negativni! Zaboravljate da ova zena i njeni preci vec trecu generaciju zive u Americi! Siguran sam da ona glasa po svojoj savesti i na osnovu svog iskustva i iskustva njene porodice i bliskih prijatelja, onako kako misli i smatra da je najbolje za nju i njeno okruzenje i njenu zemlju, Ameriku! Svuda u svetu vise ili manje uspesno zive i rade Srbi! Zar zaista mislite da kada glasaju u svojim zemljama, misle na interese Srbije, a ne svoje j interese svoje zemlje i svoga drustva! Zato su i otisli iz ovih krajeva da o njima vise ne misle i stvore nesto bolje i zive bolje!

Sanja

pre 7 godina

"Tramp je osoba prepuna mrznje...." kaze Danica...(A Hilari je prepuna ljubavi?!?)........ pa dodaje: jeste da je bliska sa Madlen Olbrajt,i jeste da je zagovarala bombardovanje Srbije, ali.......Ali sta? Danici je to manji problem....nekako je presla preko te "mrljice" u politici Hilari Klinton...

E pa ako Danica daje sebi za pravo da navija za Hilari, onda neka dopusti i Srbima u SAD (i nama u Srbiji) da navijamo za koga/ili protiv koga hocemo....a da nam pri tom ne deli lekcije sta i kako treba....

pera

pre 7 godina

Žao mi je što je ova ''pravdoljibiva'' Danica Srpkinja, jer ako se stvarno bori za pravdu, šta onda traži s jednim krvoločnim predstavnikom agresivne američke politike?
Šta traži s osobom koja je zdušno zagovarala uništavanje zemlje odakle su njeni koreni (osim ako Hrvatsku ne smatra svojoj zemljom, pa onda i razumem njene stavove ''glede'' pravde)?
Jer, za razliku od Bilari, Tramp bar zagovara umereniju i razumniju spoljnu politiku svoje zemlje, sa mnogo manje agresivnosti, što je za svet vrlo prihvatljiva politika. Možda za Danicu i njoj slične, umerenost i usklađivanje s tuđim interesima i nije opcija kojoj USA treba da se vode?
Možda ću biti jedini komentator ove vesti, a želeo bih da mnogo naših građana prokomentarišu njen stav, pa da Danica pročita, i zapita se da li je na strani pravde ili samo gole sile....

ref

pre 7 godina

Danice nisi ti Srbin, bar ne onaj koji brine o matici. Tebi stalo kako ce tebi da bude tu, i da li ce jos Srba moci da pobegne u sad? Wow. A vidis s druge strane Tramp nema sanse da otme ijedan delic Srbije vise dok sa klintonovom mozemo da ocekujemo SVE i jos stosta.

Zeka

pre 7 godina

A u stvari nista nije rekla zasto je lose da pobedi Tramp. Navija za svoju stranku. Hilari se ponosi bombardovanjem i kako kaze ona je insistirala da Bil da naredjenje!

Super

pre 7 godina

Ne gospodjo necemo. Glasacu Trumpha kao i svaki normalan Srbin. Pa gde da glasam Hilari pa da mi ponovo bombarduje porodicu i familiju u Srbiji? Nijedan Srbin koji pamti duze od godinu dana nece glasati Hilari. A u sustini Trumph ce razbiti Hilari u kampanji. Ja ocekujem da se ona povuce malo pre izbora.

WiC

pre 7 godina

Zamislite da neko ko se oseca pripadnikom srpskog roda, glasa za Klintonove. Stokholmski sindrom, drugog objasnjenja nema.
Mada fascinira cinjenica, da velika Amerika bira svoj narednog predsednika izmedju Hilari i Donalda. Ok, mi pored Tome i AV nemamo pravo da bilo sta kazemo, ali opet je totalno nezamislivo da ce jedna od te dve pojave biti naredni predsednik SAD.
Neka je covecanstvu Bog u pomoci, ovo definitivno ne moze izaci na dobro.

golijat

pre 7 godina

Draga Danice, da Vi znate bilo sta o demokratiji ne biste mogli da podrzite Hilari...a generalno politika i demokratija samo u teoriji koegzistiraju

nidža

pre 7 godina

čovek koji uporno ističe kako su svi američki ratovi u poslednjih 20 godina totalna katastrofa je prepun mržnje, ali je zato žena koja likuje nad gadafijevom smrću prepuna empatije. interesantno.

Zeka

pre 7 godina

A u stvari nista nije rekla zasto je lose da pobedi Tramp. Navija za svoju stranku. Hilari se ponosi bombardovanjem i kako kaze ona je insistirala da Bil da naredjenje!

Super

pre 7 godina

Ne gospodjo necemo. Glasacu Trumpha kao i svaki normalan Srbin. Pa gde da glasam Hilari pa da mi ponovo bombarduje porodicu i familiju u Srbiji? Nijedan Srbin koji pamti duze od godinu dana nece glasati Hilari. A u sustini Trumph ce razbiti Hilari u kampanji. Ja ocekujem da se ona povuce malo pre izbora.

WiC

pre 7 godina

Zamislite da neko ko se oseca pripadnikom srpskog roda, glasa za Klintonove. Stokholmski sindrom, drugog objasnjenja nema.
Mada fascinira cinjenica, da velika Amerika bira svoj narednog predsednika izmedju Hilari i Donalda. Ok, mi pored Tome i AV nemamo pravo da bilo sta kazemo, ali opet je totalno nezamislivo da ce jedna od te dve pojave biti naredni predsednik SAD.
Neka je covecanstvu Bog u pomoci, ovo definitivno ne moze izaci na dobro.

golijat

pre 7 godina

Draga Danice, da Vi znate bilo sta o demokratiji ne biste mogli da podrzite Hilari...a generalno politika i demokratija samo u teoriji koegzistiraju

nidža

pre 7 godina

čovek koji uporno ističe kako su svi američki ratovi u poslednjih 20 godina totalna katastrofa je prepun mržnje, ali je zato žena koja likuje nad gadafijevom smrću prepuna empatije. interesantno.

pera

pre 7 godina

Žao mi je što je ova ''pravdoljibiva'' Danica Srpkinja, jer ako se stvarno bori za pravdu, šta onda traži s jednim krvoločnim predstavnikom agresivne američke politike?
Šta traži s osobom koja je zdušno zagovarala uništavanje zemlje odakle su njeni koreni (osim ako Hrvatsku ne smatra svojoj zemljom, pa onda i razumem njene stavove ''glede'' pravde)?
Jer, za razliku od Bilari, Tramp bar zagovara umereniju i razumniju spoljnu politiku svoje zemlje, sa mnogo manje agresivnosti, što je za svet vrlo prihvatljiva politika. Možda za Danicu i njoj slične, umerenost i usklađivanje s tuđim interesima i nije opcija kojoj USA treba da se vode?
Možda ću biti jedini komentator ove vesti, a želeo bih da mnogo naših građana prokomentarišu njen stav, pa da Danica pročita, i zapita se da li je na strani pravde ili samo gole sile....

ref

pre 7 godina

Danice nisi ti Srbin, bar ne onaj koji brine o matici. Tebi stalo kako ce tebi da bude tu, i da li ce jos Srba moci da pobegne u sad? Wow. A vidis s druge strane Tramp nema sanse da otme ijedan delic Srbije vise dok sa klintonovom mozemo da ocekujemo SVE i jos stosta.

Sanja

pre 7 godina

"Tramp je osoba prepuna mrznje...." kaze Danica...(A Hilari je prepuna ljubavi?!?)........ pa dodaje: jeste da je bliska sa Madlen Olbrajt,i jeste da je zagovarala bombardovanje Srbije, ali.......Ali sta? Danici je to manji problem....nekako je presla preko te "mrljice" u politici Hilari Klinton...

E pa ako Danica daje sebi za pravo da navija za Hilari, onda neka dopusti i Srbima u SAD (i nama u Srbiji) da navijamo za koga/ili protiv koga hocemo....a da nam pri tom ne deli lekcije sta i kako treba....

Dear Danica,

pre 7 godina

Danica nam svojim glasanjem samo cini uslugu. Podrzace kandidata kojeg ce Trump pojesti u debatama. Tamo nema dobacivanja, a Trump ne trpi izmisljotine. A onda ce i samoj Danici biti jasno da je za ovaj svet bolje da pobedi osoba koja nikada nije prizeljkivala ratove, umesto bezdusne gresnice koja je do sada samo sejala strah.

Nesa

pre 7 godina

Problem sa Hillary je sto ona organski ne moze da podnese Srbe i sto mnogo laze. Lagala je da su je Srbi gadjali u Sarajevu dok je isla u posetu za vreme rata, lagala je oko e-email, lagala je za Benghazi, lagala je dok je bila drzavni sekretar, lagala je u kampanji- namerno su izigrali Bernie Sanders....samo lazi.E sad nju podrzava CNN, Amanpur, Olbrajtova , Clarke i ostala djubrad iz 90'ih.
Nijedan Srbin ne treba da glasa za Demokrate!

sava

pre 7 godina

Moji roditelji su dosli u Holandiju pre 50 godina. Ja i dalje znam sta sam...Srbin! Ovi izrodi iz Amerike nose samo srpska imena. Dosta njih ni srpski ne zna a deca im nose nose kojekakva katolicka imena.Hoce ljudi da budu deo neceg mnogo veceg...deo Americkog sna.Daleko vam kuca bila.

ilija

pre 7 godina

Amerikancima neće faliti ništa koga god da izaberu, ništa se u SAD po pitanju njihove prirode neće promeniti, oni samo odlučuju koliko će drugi da pate i koliko će morati da se zgražavaju oko toga i kojim mehanizmima će to da čine, više privrednim ili više vojnim.

goran

pre 7 godina

A jel treba da pobedi Hilari koja je imala odlucujuci uticaj na svog muza da naredi bombardovanje srpskog naroda i to osiromasenim uranijumom?! Nema ta vise veze ni sa Srbima ni sa Srbijom. Jos jedna od onih koji su prodali veru za veceru.

Washington

pre 7 godina

Da li se gospođa nekad založila za Srbe i Srbiju? To, da li je za ili protiv Trampa mi nije previše zanimljivo?
(Rio, 27. jul 2016 10:58)

Pa evo sad se zalaze kad joj trebaju glasovi :)

Dosta vise Bre

pre 7 godina

Interesantni komentari i svi uglavnom negativni! Zaboravljate da ova zena i njeni preci vec trecu generaciju zive u Americi! Siguran sam da ona glasa po svojoj savesti i na osnovu svog iskustva i iskustva njene porodice i bliskih prijatelja, onako kako misli i smatra da je najbolje za nju i njeno okruzenje i njenu zemlju, Ameriku! Svuda u svetu vise ili manje uspesno zive i rade Srbi! Zar zaista mislite da kada glasaju u svojim zemljama, misle na interese Srbije, a ne svoje j interese svoje zemlje i svoga drustva! Zato su i otisli iz ovih krajeva da o njima vise ne misle i stvore nesto bolje i zive bolje!

Dule

pre 7 godina

(Srbi i politika, 27. jul 2016 13:35)

E Tramp je kao lažov a Hillary Clinton je borac u ljudska prava i prava dece. Hilary i Bill su zajedno bogati nekoliko stotina miliona dolara, koje su zaradili isključivo se baveći stvarima kojih bi se postideli i naši političari. Najviše para je dobila od velikih korporacija i zemalja poput Saudijske Arabije, Katara, Emirata pa čak i Albanije. Koliki je ona patološki lažov, i da laže čak i kada nema nikakve potrebe za tim oko najsitnijih stvari, imaš video na youtube i koji se zove "Hillary lying for 15 minutes without stop".

A što se tiče te dece za koju se bori, zar nije skoro uzela 200 000$ od fondacije za decu obolele od leukemije za svoj govor. Svaki drugi govornik se odrekao honorara osim tog gramzive babetine.

Ali bitno je da si ti mnogo pametniji od prosečne Srbende, da.

Radium

pre 7 godina

za razliku od Bilari, Tramp bar zagovara umereniju spoljnu politiku, sa mnogo manje agresivnosti, što je za svet vrlo prihvatljiva politika
(pera, 27. jul 2016 11:31)
Zvim u Americi 20 godina, sebe odavno smatram Amerikancem, deca su mi rodjena u Americi. Ono sto ne razumete je da Amerikance spoljna politika ne zanima mnogo. Pitanja na kojima Amerika bira su pitanja unutrasnje politike. Spoljna politika je jedan od faktora ali ne najvazniji. Vi ste optereceni Trumpovom i spoljnom politikom Hillary da ne obracate paznju na njihove unutrasnje stavove. A to je za Amerikance najvaznije. Koga interesuje rat u Srbiji osim novopridosle srpske emigrante? Govoriti da ce Srbi u Americi glasati za Trumpa i stavljati sve Srbe u isti kos je odlika onih koji su tek dosli iz svoje zemlje i ne shvataju da Amerika nije zemlja kolektivizma nego individualizme. Pricajte u svoje ime, ne u ime kolektiva. Amerikanac nikada ne diskutuje o politici niti govori za koga ce glasati i da li ce uopste izaci na izbore. To je privatna stvar. Vecina Amerikanaca ne izlazi na izbore nego se bave svojim zivotom, porodicom i poslom. Odlika novopridoslih je da se odmah ukljuce u politicka desavanja, biraju strane, napaljeni su na politiku jer su to isto radili u zemlji iz koje su dosli. Da li cu glasati uopste, i da li cu ako glasam glasati za Hillary ili Trumpa je moja licna stvar. To je ono sto ekipa koja kaze "mi Srbi iz Amerike cemo glasati za..." ne moze da razume jer su mozgom jos uvek preko okeana.

Barakuda

pre 7 godina

sigurno da je za Danicu korisnije da pobedi kandidat njene partije. I nama bi bilo svejedno da se ta osoba slucajno ne preziva Klinton. Ali posto se preziva tako, nije nam svejedno. Koga guja ujede, taj se i gustera plasi.

GAY SRB for TRUMP!

pre 7 godina

Bolje i prevarant, nego stvaralac ratova.
Za ovu trenutnu situaciju, svet ovakav kakav je treba da se zahvali Klinotonovima i Obamama, tj. svima onima protiv kojih je Trump bio i ostao.
Kakva demokratija. Ovo je u Americi lov na vestice. Cik nekome “civilizovanom” recite da bi podrzali Trumpa. To su ti zapravo prikirveni fasisti koji ne mare ni za cije drugo misljenje i koji su umislili da ce vam oni reci da sta je tolerancija i sta je pravda. Da li oni misle da smo mi ostali pali s’ kruske?
Meni licno necete podvaliti niti nametnuti. Ja kao gay zena, Srpkinja, svim srcem stajem uz Trumpa.
Obamin brat, crnac daje podrsku Trumpu. Osnivac Pay Pala, gay, dao je podrsku Trumpu. Zene su dale podrsku Trumpu… E, pa nece moci da raznovrsnost ne pripada i Trumpu. A ovi ostali nabedjeni neka nastave da omalovazavaju sve one kojima razum nije pomucen izmisljotinama, jer je ionako neminovno da Trump postane sledeci predsednik.

pedja

pre 7 godina

Tramp mi se dopada jer Je umereniji I nije za to kao Klintonova da pobedi da bih stvorila savez protiv Rusije kako Je sama to I izrekla,.Tramps mrze ljubomorni kazu nasledio pare,pa sta kada Je nasledio.on Je I uvecao I mislim da America treba manje agresivan predsednik,jer ako ova babrtina pobedi eto nama svetskog rata.Zato Bog da cuva Donald's Trampa

Popa

pre 7 godina

Svi vi koji mislite da je Tramp dobar za Srbiju ili svet, grdno se varate. On samo nije bio u politici do sada, i zato nije imao sanse sa glasa za ratove.

On je egoisticni nacionalisticki bolesnik.
Mada, Srbi su uvek padali na takve.

Langus

pre 7 godina

Tramp prica svasta, jer je kampanja, Hilari je RADILA svasta, jer je tako htela. To je ogromna razlika.

Drugo: da bude predsednik otac, pa sin, to jos nekako mogu da razumem - sin manje utice na oca nego supruznik na supruznika, a sada imamo situaciju da ce Hilari mozda po treci put vladati Amerikom, sto je protiv zakona. Ona je definitivno uticala na supruga u mnogim vaznim odlukama. "I postacete jedno telo" kaze religija i zato supruznik ne bi smeo da bude predsednik nikada. Koliko mi je poznato, supruznici imaju zakonski poseban status - nisu obavezni da svedoce protiv supruznika i slicno, pa bas zato ne bi smeli da, de fakto, po treci put budu predsednik/ca.

Srbi i politika

pre 7 godina

Naravno, Srbi glasaju za naslednog bogatasa, osvedocenog prevaranta i lazova, coveka koji samo gleda svoj dzep. A pritom glumi baju, ne podnosi nista sto ima drugaciju boju koze, ima lovu (zaradjenu preko tudje grbace) i "trofej" zenu(e), sa svima potpisuje "confidentiality clause" kako ne bi iko pricao sta se sa covekom u stvari desava. Kriva je Hillary za bombe, a bila je first lady u to vreme. Kriva im je zena borac za ljudska prava, decu, decu ometenu u razvoju, manjine, a nisu krivi domaci klero-fasisti Sloba, Toma, Vucic, Draskovic, Seselj, Karadzic, Mladic... Svi su krivi samo Srbi nisu. Malo morgen, sto bi vas pokojni precednik kazao. Ne cudi me kako Srbija izgleda i u sta se pretvorila.

Vladan R

pre 7 godina

Neko ko je u vthu stranke, eventualno moze da glasa po savsti, ali i to je diskutabilno, iskljucivo kada su izbori unutar te stranke. Kada je rival predstavnik druge stranke, odlucuju intresi, samo intresi i nista drugo do intresi i to cak ne, ni drzavni intresi, vec iskljucivo pomenuti strtanacki.

Milorad

pre 7 godina

Na žalost ne mogu se složiti sa Danicom.
Hilari je na ovaj ili onaj način dobila šansu i znamo šta ona predstavlja i koje su njene ideje, to što se ne eksponira previše u javnosti ne znači da smo zaboravili njenu ideologiju. Po pitanju Trampa Danica je možda u pravu, a možda nije, svakako je pristrasna, a Tramp zaslužuje šansu.
Svakako niko od njih nije divno rešenje, ali bila bi ludost dovesti na čelo najmoćnije države sveta osobu kakva je Hilari Klinton, u to su mnogi sigurni.

zagor

pre 7 godina

"ja se borim za pravdu i zato se zalazem za tog i tog kandidata..." to je tako tipicno politikantski trivijalno, povrsno i licemerno. ako se boris za pravdu, bori se za sistemska resenja koja ce da omoguce da prestane americki intervencionizam ili kako se vec zove to izazivanje i podsticanje oruzanih sukoba sirom sveta, ili se bori da se smanji broj beskucnika u najbogatijoj drzavi na svetu, ili da se zabrani nosenje oruzija koje dovodi do tolikog broja ubistava u usa, ili da bude bolja besplatna zadravstvena zastita i obrazovanje... ima tema koliko hoces. a to sto neko za debelu platuzgeru i privilegije ide i lobira za ovu ili onu interesnu grupu, to nije borba za pravdu, to je politikanststvo.

mihajlo

pre 7 godina

@Radium
Ako vam je stalo do porekla i drzave izvora glasacete za Trampa bas zbog toga stoce imati bolju vanjsku politiku do drzave izvora nego klintonka. E sad ako ste vi kao sto vicete amerikanci onda nema smisla da debatiramo i srbstvu. Ja bi samo napomeno koja opcija je direktni i indirektni krivac za spaljenje svetinja na Kosovu? Ako niste vise ni pravoslavac onda ste nam jasni, isto ko afroamerikanci iz New Orlensa, ako se krstite i drzite ikone u kuci i druzite po nacionalnim klubovima, onda je to sta ispoljavate tezko licemerje. Covek koji se sremi svog indentiteta ima ozbiljan problem.

s.

pre 7 godina

Tramp ce pobediti, doci u Srbiji i izviniti se u ime Americkog naroda i saksofoniste koji je slusajuci dve zene bombardovao nas.
(Kobreti, 27. jul 2016 20:34)

Aha, i nalepiće ti 10 USA$ na čelo.
Ne mogu da verujem da je to neko napisao a posle i odobrio za objavljivanje.
Svečano se zaklinjem da više neću pisati komentare na b92.
Neću nigde.
Ali to vas se i onako ne tiče, imate vi vaše botove.

Bane

pre 7 godina

Treba napomenuti da su Srbi takodje masovno podrzali republikanca Busha, zbog politike koje su demokrate vodile 90-ih. Da, Busha koji je priznao Kosovo. Dakle treba biti oprrzan po ovom pitanju (kao da nas neko nesto pita). Mozda na kraju u odnosu prema Srbima ne bude nikakve razlike. Inace kada bih glasao u Americi to bilo za Jill Stein.

s.

pre 7 godina

Zašto se Srbi u Srbiji toliko uzbuđuju zbog izbora u USA?
Više su se uspalili nego kod domaćih izbora, a kako glasaju vidimo svakog dana oko sebe.
Imaju neverovatnu moć da uvek, ali uvek pogrešno izaberu.
Talenat, srpski.

Neznalica

pre 7 godina

Tramp je opadsan za ceo svet , iskreno bijim se da bi ovaj navikao na firmu da bude po njegovom ako ne otkaz ili unisti konkurenciju tko ne slusa bome ne pise se dobro njemu tako i politikom
A ako se naljuti kud koj onda

Dinko

pre 7 godina

To sam napisao još davno u komentaru. Smislit će oni kako da ga eliminiraju jer ne dopuštaju da pobijedi netko koga poznati krugovi ne drže na uzdi. Trump je izvan tih krugova uletio neplanirano i pomrsio im račune a sad poduzimaju sve da ga zaustave. Narod ne želi nametnutog kandidata ali uz tolike medijske spinove prosječan birač pada pod utjecaj. Haranga će se još pojačati. To zaista nije demokracija već manipulacija i oktroiranje političkog vođe.

Srbi i politika

pre 7 godina

Naravno, Srbi glasaju za naslednog bogatasa, osvedocenog prevaranta i lazova, coveka koji samo gleda svoj dzep. A pritom glumi baju, ne podnosi nista sto ima drugaciju boju koze, ima lovu (zaradjenu preko tudje grbace) i "trofej" zenu(e), sa svima potpisuje "confidentiality clause" kako ne bi iko pricao sta se sa covekom u stvari desava. Kriva je Hillary za bombe, a bila je first lady u to vreme. Kriva im je zena borac za ljudska prava, decu, decu ometenu u razvoju, manjine, a nisu krivi domaci klero-fasisti Sloba, Toma, Vucic, Draskovic, Seselj, Karadzic, Mladic... Svi su krivi samo Srbi nisu. Malo morgen, sto bi vas pokojni precednik kazao. Ne cudi me kako Srbija izgleda i u sta se pretvorila.

Popa

pre 7 godina

Svi vi koji mislite da je Tramp dobar za Srbiju ili svet, grdno se varate. On samo nije bio u politici do sada, i zato nije imao sanse sa glasa za ratove.

On je egoisticni nacionalisticki bolesnik.
Mada, Srbi su uvek padali na takve.

Dosta vise Bre

pre 7 godina

Interesantni komentari i svi uglavnom negativni! Zaboravljate da ova zena i njeni preci vec trecu generaciju zive u Americi! Siguran sam da ona glasa po svojoj savesti i na osnovu svog iskustva i iskustva njene porodice i bliskih prijatelja, onako kako misli i smatra da je najbolje za nju i njeno okruzenje i njenu zemlju, Ameriku! Svuda u svetu vise ili manje uspesno zive i rade Srbi! Zar zaista mislite da kada glasaju u svojim zemljama, misle na interese Srbije, a ne svoje j interese svoje zemlje i svoga drustva! Zato su i otisli iz ovih krajeva da o njima vise ne misle i stvore nesto bolje i zive bolje!

Radium

pre 7 godina

za razliku od Bilari, Tramp bar zagovara umereniju spoljnu politiku, sa mnogo manje agresivnosti, što je za svet vrlo prihvatljiva politika
(pera, 27. jul 2016 11:31)
Zvim u Americi 20 godina, sebe odavno smatram Amerikancem, deca su mi rodjena u Americi. Ono sto ne razumete je da Amerikance spoljna politika ne zanima mnogo. Pitanja na kojima Amerika bira su pitanja unutrasnje politike. Spoljna politika je jedan od faktora ali ne najvazniji. Vi ste optereceni Trumpovom i spoljnom politikom Hillary da ne obracate paznju na njihove unutrasnje stavove. A to je za Amerikance najvaznije. Koga interesuje rat u Srbiji osim novopridosle srpske emigrante? Govoriti da ce Srbi u Americi glasati za Trumpa i stavljati sve Srbe u isti kos je odlika onih koji su tek dosli iz svoje zemlje i ne shvataju da Amerika nije zemlja kolektivizma nego individualizme. Pricajte u svoje ime, ne u ime kolektiva. Amerikanac nikada ne diskutuje o politici niti govori za koga ce glasati i da li ce uopste izaci na izbore. To je privatna stvar. Vecina Amerikanaca ne izlazi na izbore nego se bave svojim zivotom, porodicom i poslom. Odlika novopridoslih je da se odmah ukljuce u politicka desavanja, biraju strane, napaljeni su na politiku jer su to isto radili u zemlji iz koje su dosli. Da li cu glasati uopste, i da li cu ako glasam glasati za Hillary ili Trumpa je moja licna stvar. To je ono sto ekipa koja kaze "mi Srbi iz Amerike cemo glasati za..." ne moze da razume jer su mozgom jos uvek preko okeana.

Super

pre 7 godina

Ne gospodjo necemo. Glasacu Trumpha kao i svaki normalan Srbin. Pa gde da glasam Hilari pa da mi ponovo bombarduje porodicu i familiju u Srbiji? Nijedan Srbin koji pamti duze od godinu dana nece glasati Hilari. A u sustini Trumph ce razbiti Hilari u kampanji. Ja ocekujem da se ona povuce malo pre izbora.

pera

pre 7 godina

Žao mi je što je ova ''pravdoljibiva'' Danica Srpkinja, jer ako se stvarno bori za pravdu, šta onda traži s jednim krvoločnim predstavnikom agresivne američke politike?
Šta traži s osobom koja je zdušno zagovarala uništavanje zemlje odakle su njeni koreni (osim ako Hrvatsku ne smatra svojoj zemljom, pa onda i razumem njene stavove ''glede'' pravde)?
Jer, za razliku od Bilari, Tramp bar zagovara umereniju i razumniju spoljnu politiku svoje zemlje, sa mnogo manje agresivnosti, što je za svet vrlo prihvatljiva politika. Možda za Danicu i njoj slične, umerenost i usklađivanje s tuđim interesima i nije opcija kojoj USA treba da se vode?
Možda ću biti jedini komentator ove vesti, a želeo bih da mnogo naših građana prokomentarišu njen stav, pa da Danica pročita, i zapita se da li je na strani pravde ili samo gole sile....

ref

pre 7 godina

Danice nisi ti Srbin, bar ne onaj koji brine o matici. Tebi stalo kako ce tebi da bude tu, i da li ce jos Srba moci da pobegne u sad? Wow. A vidis s druge strane Tramp nema sanse da otme ijedan delic Srbije vise dok sa klintonovom mozemo da ocekujemo SVE i jos stosta.

WiC

pre 7 godina

Zamislite da neko ko se oseca pripadnikom srpskog roda, glasa za Klintonove. Stokholmski sindrom, drugog objasnjenja nema.
Mada fascinira cinjenica, da velika Amerika bira svoj narednog predsednika izmedju Hilari i Donalda. Ok, mi pored Tome i AV nemamo pravo da bilo sta kazemo, ali opet je totalno nezamislivo da ce jedna od te dve pojave biti naredni predsednik SAD.
Neka je covecanstvu Bog u pomoci, ovo definitivno ne moze izaci na dobro.

Neznalica

pre 7 godina

Tramp je opadsan za ceo svet , iskreno bijim se da bi ovaj navikao na firmu da bude po njegovom ako ne otkaz ili unisti konkurenciju tko ne slusa bome ne pise se dobro njemu tako i politikom
A ako se naljuti kud koj onda

Zeka

pre 7 godina

A u stvari nista nije rekla zasto je lose da pobedi Tramp. Navija za svoju stranku. Hilari se ponosi bombardovanjem i kako kaze ona je insistirala da Bil da naredjenje!

sava

pre 7 godina

Moji roditelji su dosli u Holandiju pre 50 godina. Ja i dalje znam sta sam...Srbin! Ovi izrodi iz Amerike nose samo srpska imena. Dosta njih ni srpski ne zna a deca im nose nose kojekakva katolicka imena.Hoce ljudi da budu deo neceg mnogo veceg...deo Americkog sna.Daleko vam kuca bila.

s.

pre 7 godina

Tramp ce pobediti, doci u Srbiji i izviniti se u ime Americkog naroda i saksofoniste koji je slusajuci dve zene bombardovao nas.
(Kobreti, 27. jul 2016 20:34)

Aha, i nalepiće ti 10 USA$ na čelo.
Ne mogu da verujem da je to neko napisao a posle i odobrio za objavljivanje.
Svečano se zaklinjem da više neću pisati komentare na b92.
Neću nigde.
Ali to vas se i onako ne tiče, imate vi vaše botove.

golijat

pre 7 godina

Draga Danice, da Vi znate bilo sta o demokratiji ne biste mogli da podrzite Hilari...a generalno politika i demokratija samo u teoriji koegzistiraju

Sanja

pre 7 godina

"Tramp je osoba prepuna mrznje...." kaze Danica...(A Hilari je prepuna ljubavi?!?)........ pa dodaje: jeste da je bliska sa Madlen Olbrajt,i jeste da je zagovarala bombardovanje Srbije, ali.......Ali sta? Danici je to manji problem....nekako je presla preko te "mrljice" u politici Hilari Klinton...

E pa ako Danica daje sebi za pravo da navija za Hilari, onda neka dopusti i Srbima u SAD (i nama u Srbiji) da navijamo za koga/ili protiv koga hocemo....a da nam pri tom ne deli lekcije sta i kako treba....

Dear Danica,

pre 7 godina

Danica nam svojim glasanjem samo cini uslugu. Podrzace kandidata kojeg ce Trump pojesti u debatama. Tamo nema dobacivanja, a Trump ne trpi izmisljotine. A onda ce i samoj Danici biti jasno da je za ovaj svet bolje da pobedi osoba koja nikada nije prizeljkivala ratove, umesto bezdusne gresnice koja je do sada samo sejala strah.

s.

pre 7 godina

Zašto se Srbi u Srbiji toliko uzbuđuju zbog izbora u USA?
Više su se uspalili nego kod domaćih izbora, a kako glasaju vidimo svakog dana oko sebe.
Imaju neverovatnu moć da uvek, ali uvek pogrešno izaberu.
Talenat, srpski.

nidža

pre 7 godina

čovek koji uporno ističe kako su svi američki ratovi u poslednjih 20 godina totalna katastrofa je prepun mržnje, ali je zato žena koja likuje nad gadafijevom smrću prepuna empatije. interesantno.

goran

pre 7 godina

A jel treba da pobedi Hilari koja je imala odlucujuci uticaj na svog muza da naredi bombardovanje srpskog naroda i to osiromasenim uranijumom?! Nema ta vise veze ni sa Srbima ni sa Srbijom. Jos jedna od onih koji su prodali veru za veceru.

mihajlo

pre 7 godina

@Radium
Ako vam je stalo do porekla i drzave izvora glasacete za Trampa bas zbog toga stoce imati bolju vanjsku politiku do drzave izvora nego klintonka. E sad ako ste vi kao sto vicete amerikanci onda nema smisla da debatiramo i srbstvu. Ja bi samo napomeno koja opcija je direktni i indirektni krivac za spaljenje svetinja na Kosovu? Ako niste vise ni pravoslavac onda ste nam jasni, isto ko afroamerikanci iz New Orlensa, ako se krstite i drzite ikone u kuci i druzite po nacionalnim klubovima, onda je to sta ispoljavate tezko licemerje. Covek koji se sremi svog indentiteta ima ozbiljan problem.

pedja

pre 7 godina

Tramp mi se dopada jer Je umereniji I nije za to kao Klintonova da pobedi da bih stvorila savez protiv Rusije kako Je sama to I izrekla,.Tramps mrze ljubomorni kazu nasledio pare,pa sta kada Je nasledio.on Je I uvecao I mislim da America treba manje agresivan predsednik,jer ako ova babrtina pobedi eto nama svetskog rata.Zato Bog da cuva Donald's Trampa

ilija

pre 7 godina

Amerikancima neće faliti ništa koga god da izaberu, ništa se u SAD po pitanju njihove prirode neće promeniti, oni samo odlučuju koliko će drugi da pate i koliko će morati da se zgražavaju oko toga i kojim mehanizmima će to da čine, više privrednim ili više vojnim.

Nesa

pre 7 godina

Problem sa Hillary je sto ona organski ne moze da podnese Srbe i sto mnogo laze. Lagala je da su je Srbi gadjali u Sarajevu dok je isla u posetu za vreme rata, lagala je oko e-email, lagala je za Benghazi, lagala je dok je bila drzavni sekretar, lagala je u kampanji- namerno su izigrali Bernie Sanders....samo lazi.E sad nju podrzava CNN, Amanpur, Olbrajtova , Clarke i ostala djubrad iz 90'ih.
Nijedan Srbin ne treba da glasa za Demokrate!

Langus

pre 7 godina

Tramp prica svasta, jer je kampanja, Hilari je RADILA svasta, jer je tako htela. To je ogromna razlika.

Drugo: da bude predsednik otac, pa sin, to jos nekako mogu da razumem - sin manje utice na oca nego supruznik na supruznika, a sada imamo situaciju da ce Hilari mozda po treci put vladati Amerikom, sto je protiv zakona. Ona je definitivno uticala na supruga u mnogim vaznim odlukama. "I postacete jedno telo" kaze religija i zato supruznik ne bi smeo da bude predsednik nikada. Koliko mi je poznato, supruznici imaju zakonski poseban status - nisu obavezni da svedoce protiv supruznika i slicno, pa bas zato ne bi smeli da, de fakto, po treci put budu predsednik/ca.

GAY SRB for TRUMP!

pre 7 godina

Bolje i prevarant, nego stvaralac ratova.
Za ovu trenutnu situaciju, svet ovakav kakav je treba da se zahvali Klinotonovima i Obamama, tj. svima onima protiv kojih je Trump bio i ostao.
Kakva demokratija. Ovo je u Americi lov na vestice. Cik nekome “civilizovanom” recite da bi podrzali Trumpa. To su ti zapravo prikirveni fasisti koji ne mare ni za cije drugo misljenje i koji su umislili da ce vam oni reci da sta je tolerancija i sta je pravda. Da li oni misle da smo mi ostali pali s’ kruske?
Meni licno necete podvaliti niti nametnuti. Ja kao gay zena, Srpkinja, svim srcem stajem uz Trumpa.
Obamin brat, crnac daje podrsku Trumpu. Osnivac Pay Pala, gay, dao je podrsku Trumpu. Zene su dale podrsku Trumpu… E, pa nece moci da raznovrsnost ne pripada i Trumpu. A ovi ostali nabedjeni neka nastave da omalovazavaju sve one kojima razum nije pomucen izmisljotinama, jer je ionako neminovno da Trump postane sledeci predsednik.

Washington

pre 7 godina

Da li se gospođa nekad založila za Srbe i Srbiju? To, da li je za ili protiv Trampa mi nije previše zanimljivo?
(Rio, 27. jul 2016 10:58)

Pa evo sad se zalaze kad joj trebaju glasovi :)

Dule

pre 7 godina

(Srbi i politika, 27. jul 2016 13:35)

E Tramp je kao lažov a Hillary Clinton je borac u ljudska prava i prava dece. Hilary i Bill su zajedno bogati nekoliko stotina miliona dolara, koje su zaradili isključivo se baveći stvarima kojih bi se postideli i naši političari. Najviše para je dobila od velikih korporacija i zemalja poput Saudijske Arabije, Katara, Emirata pa čak i Albanije. Koliki je ona patološki lažov, i da laže čak i kada nema nikakve potrebe za tim oko najsitnijih stvari, imaš video na youtube i koji se zove "Hillary lying for 15 minutes without stop".

A što se tiče te dece za koju se bori, zar nije skoro uzela 200 000$ od fondacije za decu obolele od leukemije za svoj govor. Svaki drugi govornik se odrekao honorara osim tog gramzive babetine.

Ali bitno je da si ti mnogo pametniji od prosečne Srbende, da.

Bane

pre 7 godina

Treba napomenuti da su Srbi takodje masovno podrzali republikanca Busha, zbog politike koje su demokrate vodile 90-ih. Da, Busha koji je priznao Kosovo. Dakle treba biti oprrzan po ovom pitanju (kao da nas neko nesto pita). Mozda na kraju u odnosu prema Srbima ne bude nikakve razlike. Inace kada bih glasao u Americi to bilo za Jill Stein.

Barakuda

pre 7 godina

sigurno da je za Danicu korisnije da pobedi kandidat njene partije. I nama bi bilo svejedno da se ta osoba slucajno ne preziva Klinton. Ali posto se preziva tako, nije nam svejedno. Koga guja ujede, taj se i gustera plasi.

Milorad

pre 7 godina

Na žalost ne mogu se složiti sa Danicom.
Hilari je na ovaj ili onaj način dobila šansu i znamo šta ona predstavlja i koje su njene ideje, to što se ne eksponira previše u javnosti ne znači da smo zaboravili njenu ideologiju. Po pitanju Trampa Danica je možda u pravu, a možda nije, svakako je pristrasna, a Tramp zaslužuje šansu.
Svakako niko od njih nije divno rešenje, ali bila bi ludost dovesti na čelo najmoćnije države sveta osobu kakva je Hilari Klinton, u to su mnogi sigurni.

Vladan R

pre 7 godina

Neko ko je u vthu stranke, eventualno moze da glasa po savsti, ali i to je diskutabilno, iskljucivo kada su izbori unutar te stranke. Kada je rival predstavnik druge stranke, odlucuju intresi, samo intresi i nista drugo do intresi i to cak ne, ni drzavni intresi, vec iskljucivo pomenuti strtanacki.

zagor

pre 7 godina

"ja se borim za pravdu i zato se zalazem za tog i tog kandidata..." to je tako tipicno politikantski trivijalno, povrsno i licemerno. ako se boris za pravdu, bori se za sistemska resenja koja ce da omoguce da prestane americki intervencionizam ili kako se vec zove to izazivanje i podsticanje oruzanih sukoba sirom sveta, ili se bori da se smanji broj beskucnika u najbogatijoj drzavi na svetu, ili da se zabrani nosenje oruzija koje dovodi do tolikog broja ubistava u usa, ili da bude bolja besplatna zadravstvena zastita i obrazovanje... ima tema koliko hoces. a to sto neko za debelu platuzgeru i privilegije ide i lobira za ovu ili onu interesnu grupu, to nije borba za pravdu, to je politikanststvo.

Dinko

pre 7 godina

To sam napisao još davno u komentaru. Smislit će oni kako da ga eliminiraju jer ne dopuštaju da pobijedi netko koga poznati krugovi ne drže na uzdi. Trump je izvan tih krugova uletio neplanirano i pomrsio im račune a sad poduzimaju sve da ga zaustave. Narod ne želi nametnutog kandidata ali uz tolike medijske spinove prosječan birač pada pod utjecaj. Haranga će se još pojačati. To zaista nije demokracija već manipulacija i oktroiranje političkog vođe.