1. Многу е веројатно да власта прислушкувала во Македонија. Симптоматично е тоа што се прислишкувале самите себе (веројатно заради недоверба меѓу самите нив). Уште посимптоматично е тоа што опозицијата го искористи во нивна полза тоа, со што успеа малко да ја раздрма инаку огромната подршка на власта. Уште од старт да ви кажам дека граѓанска војна во Мкд нема да има. Македонецот е премногу аморфен за такво нешто. Ова се случува само во Скопје, и на демонстрациите нема повеќе од 5-6 илјади. Демонстрациите се предводени од СДСМ(како инаку би го толкувал тоа што се бунтуваат против аболиција на сите политичари а до нив има лидер на политичка партија кој исто е помилуван за мито). Власта е корумпирана,криминална ама и опозицијата во претходните свои владеања се покажала исто лоша ако не и полоша. Исто лидерот на опозицијата е доста корумпиран и има направено систем за перење пари (тендери,градежни дозволи, градење згради) во општината каде е градоначалник. Да имаше избор Македонија на избори досега ќе ја променеше власта. Народот е свесен за криминалот но барем имаат нешто повеќе отколку кога другите беа на власт па од таму таа убедлива предност и толку години власт. Без поддршка од надворешни фактори ова одамна ќе беше завршено без овие циркуси. Интересно е колку суптилно USA/EU можат да прават проблеми на Балканот. Корумпирани политичари, народ дресиран во духот на социјализмот(државната работа е најценета), невладини организации кои сакат да ја прикажат власта како диктатура..
  (трајче, 15. april 2016 02:10)

  # Link komentara

 2. Dali ce Balkan ponovo prokljucati ?
  (bane, 14. april 2016 23:38)

  # Link komentara

 3. Makedonski majdan.
  (adviser, 14. april 2016 21:43)

  # Link komentara

 4. bice svasta tu...
   (aaa, 14. april 2016 21:40)

  # Link komentara