Sreda, 25.11.2015.

10:02

Erdogan: Nismo znali da je avion ruski

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da tursko vazduhoplovstvo nije znalo da je avion ruski kada je oboren, prenosi „Raša tudej“.

Izvor: B92

Erdogan: Nismo znali da je avion ruski IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

118 Komentari

Sortiraj po:

Zoran Šibalić

pre 8 godina

Ovo je da normalan čovek ne poveruje !!! Erdogan glumi francusku sobaricu . A sa ovom otvorenom izjavom da štiti " našu braću " okrenuo je celu kuglu zemaljsku protiv sebe i Turske . Otvoreno je stao na stranu ISIL-a ( bande koljaća ), koji čine užasne zločine po Bliskom istoku , a sad i po Evropi i umislio sultan da će da ga štiti kišobran NATO pakta. Iskreno se nadam da će Putin i Šojgu adekvatno odgovoriti i zapržiti Erdoganu čorbu .

Schone

pre 8 godina

Pa zasto se ne dogovore sa kakvom izjavom ce u javnost. Davatoglu rece 10 upozorenja u 5 minuta, ovaj kaze 10 upozorenja u 2 minuta, ameri kazu da je avion bio tek nekoliko sekundi u Turskoj (za par sekundi ne mozes 10 puta upozoriti nekoga). Iz svega proizilazi da je akcija smisljena ali nisu uskladili "alibi".

Denis

pre 8 godina

Sad ti Rusi salju i nekakve brodove tamo pa mozes Erdogane da isprobas i novi torpedo, onako kao vezba u slucaju neke ozbiljnije pretnje.

Nebojsa

pre 8 godina

Turski predsednik povija rep, ali cisto sumnjam da ce proci bez vaspitno popravne.
Nije da to zelim, ali ovo je realan razvoj dogadjaja:
1. Posto je drugi ruski pilot resen, turska "braca" dzihadisti ce biti poravnati sa zemljom.
2. Turski vojni izleti preko granice i ganjanje Kurda postace ravno samoubistvu.
3. Ne bi me zacudilo da se PKK (Kurdska partija) naglo naoruza.
4. Vrlo je verovatno da ce neki Sirijski avio napasti turski pod ruskim kisobranom.
Zivi bili pa videli.
(Stefan, 25. novembar 2015 10:26)
1. Ravnanje pocelo.
2. Nece se usuditi da zadju u Sirijsku teritoriju, znaju da bi bili bombardovani 100% bez mogucnosti da zovu Nato u pomoc. (clan 5 mogu da aktiviraju samo ako su napadnuti na svojoj teritoriji)
3. Ne verujem da ce Rusija u ovom momentu rizikovati da odigra takav potez. Previse je otvorena podrska. Narocito sto bi to moglo da utice i na kurde u Siriji.
4. Sirijski avion nece uci u Tursku. Turski koji udje u Siriju ce biti oboren od strane Rusa kao sto su izjavili ("srusicemo sve za sta procenimo da nam predstavlja pretnju").

Nece Rusija ni gas zatvoriti. Rusiji treba taj novac. Verovatno ce proterati Turske kompanije, i zabraniti uvoz robe cim nadju zamenu za uvoz hrane koji trenutno ide iz Turske.

wow

pre 8 godina

@Gajbice: E, stvarno ste nasli za poredjenje "Marko Milosevic drzao crno trziste nafte i cigareta" i ovo sada!? Srbija je tada bila pod sankcijama i snalazila se kako zna i ume da uveze ono sto je bilo pod sankcijama i to su radili mnogi, a ne samo pomenuti MM. Da li je Turska pod sankcijama pa ne moze ko svaka normalna drzava da uveze naftu? Ili je cilj da se napljackaju tudje nafte na pokvaren i podmukao nacin?
Poredjenje vam je zaista totalno deplasirano.

Petar

pre 8 godina

Turska kao ne prati radarom celu situaciju, poletanje i sletanje ruskih aviona? Znaju oni sve, i koliko aviona dejstvuje u određenom trenutku, i koji su to avioni, ne bi me čudilo da ne znaju i imena pilota.
Pa nije ovo 15 vek, danas imamo tehnologiju kakvu nismo ni sanjali do pre par decenija, i to tehnologiju za običan narod, mogu misliti šta ima vojska jedne jake države kao Turska.
Kako uopšte onda znaju da li putnički avioni preleću njihovo nebo ili bombarderi?

да да

pre 8 godina

Хахаха а сада, када су схватили да је то био Руски авион онда шатро као нису знали. Јер да су знали упозорили би га, овако тону све дубљему своје лажи !!! Како ће Турска да плати због овога па то је страшно !!!

Redjo

pre 8 godina

Navigator ruskog aviona koji je spasen, i osjeca se dobro upravo kaze da da nisu presli niti 1 sekundu u tursku, niti da ih je f-16 koji moze da leti 2 puta brze od bombardera i da su htjeli da ih obavjeste oni bi to uradili i vizualno jer je vrjeme bilo idealno. Zatarazio je od svjih oficira da ha ostave u bazi, jer kaze neko mora da plati za smrt njegovog komandanta.

Sky

pre 8 godina

iz nekog razloga ,mozda mogu i povjerovati da nisu znali....
jer stvarno moras biti toliko glup,da znas da je Ruski i da ga ides oboriti....osim ako stvarno nisu tolike budale....jer sumnjam da ima dosta hrabri koji ce ici rusiti Ruski vojni avion...

snoop dog

pre 8 godina

Erdogan ! ovoj prici nedostaju vanzemaljci??? Ja kao naprimer verujem u cuda, kao i mnogi slicni meni ?? verujem u Miki Mausa, i Paju Patka, posto sam ih video ?? Mnogo bi voleo da te cujem a I verovao bi ti vise da si jednostavno objasnio "NAMA" vernicima u cuda, da si ovom prilikom branio sve nas od neceg nepoznatog ??? Moja cela familija bi ti bila zahvalna a I mnogi drugi na ovoj planeti slicni meni.....

Cukce

pre 8 godina

A čiji bi drugi mogao da bude!? Mogao je biti samo još američki ili francuski. Da ne bi možda srušili neki od tih? Ahahahaha! Pa, za to bi već dobili bombe po glavi!

fire

pre 8 godina

Kako nisu gadjali izraelske vojne avione koji su preko 150 puta usle na turski prostor u zadnjih godinu dana?
(Shambles, 25. novembar 2015 11:19)


Zato što bi Izraelci bombardovali aerodrom odakle je taj hadžija uzleteo. Oni znaju kako treba sa njima.

Neko spolja

pre 8 godina

Hvala internetu. Pogledajte glavnog aktera ove vesti pre dve godine na http://www.bbc.com/news/world-middle-east-18584872, pre svega:
"A short-term border violation can never be a pretext for an attack," he said. The Turkish jet was on a training flight, testing Turkey's radars in the eastern Mediterranean, he said."

Ovakva glupa provokacija ne može da bude slučajna, trebalo bi na tursku EU i izbegličku krizu ipak pogledati drugim očima. Izem ti život, u kakvom svetu živimo, ovo je za nepoverovati.

belgrado

pre 8 godina

ma da..juce bilo mi oborili,mi branili zemlju,mi junaci...
a kad vam evropljani u natou ocitali lekciju . sad nismo znali,nemamo pojma ..

valjda je ocekivao da nemacka i francuska objave rat rusiji ?!

МонтиПајтон

pre 8 godina

@prizrenac
Ovo je sasvim druga Rusija od one iz Avganistana, gde su inače ameri obučavaili talibane, sad rusi treba da običe Kurde da barataju sa S-400, pa da ih Bog vidi!

Pošto bubreg, može i "belo"

pre 8 godina

Rusi treba da se vrate medju normalne drzave,jer Turci znaju da brane svoje,Rusija trebalo je da nauci od Avganistanskog debakla koju je doziveo od sake ljudi.
(prizrenac,)

Važno je da ste vi postali normalna "država", pa sad možete da delite lekcije drugima.

R. I. S.

pre 8 godina

Us.... si se ali nema više nazad.Putin te čeka na prvu krivinu. Nobelovac te je 'ladno otkačio a ISIL je besan što nisi uspeo da zaštitiš naftovod. Niko više ne želi da bude u tvojoj koži.

Rade

pre 8 godina

Juce turski premijer rekao kako su 10 puta upozorili ruski avion da je u njihovom vazdusnom prostoru, a USA to potvrdila. Danas Erdogan kaze kako nisu NI znali da je to ruski avion.. Pa da li ste vi ljudi normalni, ne igrajte se tim stvarima.

la haine

pre 8 godina

Čekaj, zar juče onaj turski Teletabis nije izjavio da su 10 puta upozorili ruski avion, kako sad niste znali? A šta ste mislili ko je? Ko vozi SU 24? Ja iz hobija? Smešna izjava, nadam se da Rusi neće tek tako preći preko toga, bio bi to znak slabosti.

prizrenac

pre 8 godina

Rusi treba da se vrate medju normalne drzave,jer Turci znaju da brane svoje,Rusija trebalo je da nauci od Avganistanskog debakla koju je doziveo od sake ljudi.

Don Kihot

pre 8 godina

Zar nije 10 puta u 5 min? Kako sada 10 puta u 2 min?
Da ne bude i ovde kao za Mitrovicevog sina kada je ubio devojku na pešačkom . Prv a informacija projurio kroz crveno, preko 100km/h pijano stanje, druga informacije ipak nije kroz crveno, bilo je zuto i nike vozio preko 100 već ispod 80 i nije bio pijan... na kraju ce ispasti da se ona sama ubila o njegov auto. Sta je na kraju bilo sa tim slučajem, ne bi me čudilo da je dobio oslobađajuću presudu, da nije kriv? Kada vidim da je Pink postala televizija Velikog Vodje, da ne silazi sa iste, da bukvalno satanizuju svakok ko bilo sta čak i pomisli drugacije od Vodje, da o istom pišu i govore samo bajke, drugaciji ishod presude za malog Mitrovica i neocekujem.

Vlada komunista

pre 8 godina

Kakve laži. E sad je kasno, posle e.anja nema kajanja. Malo ste se zaigrali pa ste videli posledice te vaše igre i da je javno mnenje u celom naprednom svetu protiv vas.

bili

pre 8 godina

Erdogan se sprda sa Putinom, to je jedina istina... Uvijek sam govorio da je Erdogan ustvari isti kao Putin, samo na steroidima jos. Pogledajte samo izjave jednog i drugog, Putin uvijek pokusava na neku patetiku igrati, Erdogan kaze sto misli i kraj price.

Gajbice pomorandzi

pre 8 godina

Secate se devedesetih kada je ovde Marko Milosevic drzao crno trziste nafte i cigareta? E, to je sada slucaj sa Bilalom Erdoanom, Erdoanovim sinom. Saberete dva plus dva i dobijete ...

AD

pre 8 godina

Meni je ovo logican komentar koji opravdava obaranje aviona, jer ako su ga upozoravali a on nije odgovarao kako su mogli znati ko upravlja tim avionom...mozda su teroristi ukrali avion, i krenuli u teroristicki cin ... i da je kojem slucajem bila obrnuta situacija Rusi bi isto reagovali. I zaista mi je glupo idealizirati jednu stranu kad su svi u Siriji radi svojih vlastitih interesa, a sve preko jadnih sirijaca.

Prof.86

pre 8 godina

E pa tako kazite. Videlo se i juce po nedostatku reakcije da su shvatili da su se zeznuli. Sirijska vojska ima ove avione pa su Turci verovatno mislili da gadjaju njih. Iskreno, Turci jesu jak igrac, ali racionalno gledano, svi znaju da im u ovom trenutku najmanje treba zaostravanje sukoba sa Rusijom.

Bosanac

pre 8 godina

NATO zasedanje juče nije prošlo po planu, jedinstvena podrška Turskoj je izostala. Osim podrške SAD (koja verovatno i stoji iza ovog nepromišljenog poteza) ostale članice su bile sumnjičave i uzdržane povodom Turske verzije događaja i dokaza. Snimljeno upozorenje 10 puta u stvari je 2 puta, i ne predstavlja jasno upozorenje. Predstavljen narušen vazdušni prostor preleti se za kraći period od 17 sekundi, putanjom na koju se Turska poziva, a reakcija lovca i pad SU-24 4km unutar Sirije ukazuje na delovanje F-16 na letilicu na teritoriji Sirije. Ukoliko je oboren raketom kratkog dometa, to će biti dokaz da je lovac F-16 povredio vazdušni prostor Sirije.
Danas Francuska salje predstavnika u Rusiju, Nemci ćute za sada, ali se dogovaraju nove koalicije protiv ISIL-a, ne obazirući se na Obamine najave.
Ako se ovaj presedan prihvati opravdanim, šta nas tek čeka sledećih dana, u ovoj regiji, a i u Kini?
Čak i da nisu znali čiji je SU-24 po saznanju su morali prvo kontaktirati Rusiju, da se objasne i pokušaju izgladiti, momentalno obraćanje NATO-u ostavilo je suprotan utisak.
Turska jeste sila, ali ima i jačih.

Hannibal

pre 8 godina

"nismo znali da je ruski avion" "10 upozorenja za 2 minuta" "branimo bracu" Mnogo se spetljao sultan u svoje lazi al nek ne brine, Rusi ce vrlo dobro znati da ruse turske avione iznad sirije a 10 upozorenja ce poslati pismeno u Ankaru posle napada...

Мина

pre 8 godina

" Нисмо знали да је то амбасада Кине. Имали смо застарели урбанистички план Београда"- рекоше Американци 99.

Haiyan

pre 8 godina

Niste znali? stvarno ne znam ko to leti sa SUHOJ 24 avionima u tom vazdusnom prostoru. Velika greska. Fokus su fundamentalisti valjda? Erdoganova Turska je ocigledno saveznik radikalnih islamista i zastitnik ilegalne trgovine naftom sa islamskom drzavom.

Inzenjer Babic

pre 8 godina

Tipično turski, prvo obore avion neprijatelja moga "neprijatelja", potom krišom obaveste NATO da šta su uradili, očekujući zaštitu, a kada su videli da ovi koliko god da su oholi neće izazvati III svetki rat zbog njih, sada se posipaju pepelom i "nisu znali". Pritvorno, podmuklo i udvorički.

Fedja

pre 8 godina

Kad bi svako potezao oruzje kod svakog incidenta na sta bi to licilo!? Ocigledno su Rusi pomrsili racune Turske u Siriji. Da li Rusi uopste znaju protiv koga se bore?

Dijasporac

pre 8 godina

Počelo posipanje pepelom.
Čiji će biti Suhoj, možda američki? Mislim da Erdogana brine ono što su njegovi prijatelji ameri rekli da je avion oboren iznad Sirije, a ne Turske...

bengbeng

pre 8 godina

Tesko da nisu znali ciji je avion... Jos kad je turski prisao ruskom mogao je i videti, valjda...
Tesko da su ovo bas njegove rijeci, vise mi se cini da je NATO ovo izjavio (posle konsultacija, sastanaka i slicno) da smiri situaciju jer su rusi malo zapjenili, a kako i ne bi... Ne isplati se nikome ulaziti u spor oko jednog aviona

Lane

pre 8 godina

Za 17 sekundi su stigli da ih 10 puta upozore da su narusili vazdusni prostor Turske... Ja nisam rusofil ili nesto slicno, ali bezobrazluk i bahatost Erdogana su nestvarni.

misko

pre 8 godina

A šta su gađali,guske.Kome pričate da niste znali čiji je avion, pa pre odluke o gađanju morali su svi prateći sistemi da obaveste nadređene o čemu se radi u vazdušnom prostoru.Znali ste,gađali ali malo ste se zaigrali.Avion od 40 miliona dolara koštaće vas čitavu milijardu.

Stefan

pre 8 godina

Turski predsednik povija rep, ali cisto sumnjam da ce proci bez vaspitno popravne.
Nije da to zelim, ali ovo je realan razvoj dogadjaja:
1. Posto je drugi ruski pilot resen, turska "braca" dzihadisti ce biti poravnati sa zemljom.
2. Turski vojni izleti preko granice i ganjanje Kurda postace ravno samoubistvu.
3. Ne bi me zacudilo da se PKK (Kurdska partija) naglo naoruza.
4. Vrlo je verovatno da ce neki Sirijski avio napasti turski pod ruskim kisobranom.
Zivi bili pa videli.

Мина

pre 8 godina

" Нисмо знали да је то амбасада Кине. Имали смо застарели урбанистички план Београда"- рекоше Американци 99.

Inzenjer Babic

pre 8 godina

Tipično turski, prvo obore avion neprijatelja moga "neprijatelja", potom krišom obaveste NATO da šta su uradili, očekujući zaštitu, a kada su videli da ovi koliko god da su oholi neće izazvati III svetki rat zbog njih, sada se posipaju pepelom i "nisu znali". Pritvorno, podmuklo i udvorički.

Lane

pre 8 godina

Za 17 sekundi su stigli da ih 10 puta upozore da su narusili vazdusni prostor Turske... Ja nisam rusofil ili nesto slicno, ali bezobrazluk i bahatost Erdogana su nestvarni.

misko

pre 8 godina

A šta su gađali,guske.Kome pričate da niste znali čiji je avion, pa pre odluke o gađanju morali su svi prateći sistemi da obaveste nadređene o čemu se radi u vazdušnom prostoru.Znali ste,gađali ali malo ste se zaigrali.Avion od 40 miliona dolara koštaće vas čitavu milijardu.

Haiyan

pre 8 godina

Niste znali? stvarno ne znam ko to leti sa SUHOJ 24 avionima u tom vazdusnom prostoru. Velika greska. Fokus su fundamentalisti valjda? Erdoganova Turska je ocigledno saveznik radikalnih islamista i zastitnik ilegalne trgovine naftom sa islamskom drzavom.

Dijasporac

pre 8 godina

Počelo posipanje pepelom.
Čiji će biti Suhoj, možda američki? Mislim da Erdogana brine ono što su njegovi prijatelji ameri rekli da je avion oboren iznad Sirije, a ne Turske...

Stefan

pre 8 godina

Turski predsednik povija rep, ali cisto sumnjam da ce proci bez vaspitno popravne.
Nije da to zelim, ali ovo je realan razvoj dogadjaja:
1. Posto je drugi ruski pilot resen, turska "braca" dzihadisti ce biti poravnati sa zemljom.
2. Turski vojni izleti preko granice i ganjanje Kurda postace ravno samoubistvu.
3. Ne bi me zacudilo da se PKK (Kurdska partija) naglo naoruza.
4. Vrlo je verovatno da ce neki Sirijski avio napasti turski pod ruskim kisobranom.
Zivi bili pa videli.

Bosanac

pre 8 godina

NATO zasedanje juče nije prošlo po planu, jedinstvena podrška Turskoj je izostala. Osim podrške SAD (koja verovatno i stoji iza ovog nepromišljenog poteza) ostale članice su bile sumnjičave i uzdržane povodom Turske verzije događaja i dokaza. Snimljeno upozorenje 10 puta u stvari je 2 puta, i ne predstavlja jasno upozorenje. Predstavljen narušen vazdušni prostor preleti se za kraći period od 17 sekundi, putanjom na koju se Turska poziva, a reakcija lovca i pad SU-24 4km unutar Sirije ukazuje na delovanje F-16 na letilicu na teritoriji Sirije. Ukoliko je oboren raketom kratkog dometa, to će biti dokaz da je lovac F-16 povredio vazdušni prostor Sirije.
Danas Francuska salje predstavnika u Rusiju, Nemci ćute za sada, ali se dogovaraju nove koalicije protiv ISIL-a, ne obazirući se na Obamine najave.
Ako se ovaj presedan prihvati opravdanim, šta nas tek čeka sledećih dana, u ovoj regiji, a i u Kini?
Čak i da nisu znali čiji je SU-24 po saznanju su morali prvo kontaktirati Rusiju, da se objasne i pokušaju izgladiti, momentalno obraćanje NATO-u ostavilo je suprotan utisak.
Turska jeste sila, ali ima i jačih.

bengbeng

pre 8 godina

Tesko da nisu znali ciji je avion... Jos kad je turski prisao ruskom mogao je i videti, valjda...
Tesko da su ovo bas njegove rijeci, vise mi se cini da je NATO ovo izjavio (posle konsultacija, sastanaka i slicno) da smiri situaciju jer su rusi malo zapjenili, a kako i ne bi... Ne isplati se nikome ulaziti u spor oko jednog aviona

la haine

pre 8 godina

Čekaj, zar juče onaj turski Teletabis nije izjavio da su 10 puta upozorili ruski avion, kako sad niste znali? A šta ste mislili ko je? Ko vozi SU 24? Ja iz hobija? Smešna izjava, nadam se da Rusi neće tek tako preći preko toga, bio bi to znak slabosti.

Fedja

pre 8 godina

Kad bi svako potezao oruzje kod svakog incidenta na sta bi to licilo!? Ocigledno su Rusi pomrsili racune Turske u Siriji. Da li Rusi uopste znaju protiv koga se bore?

Don Kihot

pre 8 godina

Zar nije 10 puta u 5 min? Kako sada 10 puta u 2 min?
Da ne bude i ovde kao za Mitrovicevog sina kada je ubio devojku na pešačkom . Prv a informacija projurio kroz crveno, preko 100km/h pijano stanje, druga informacije ipak nije kroz crveno, bilo je zuto i nike vozio preko 100 već ispod 80 i nije bio pijan... na kraju ce ispasti da se ona sama ubila o njegov auto. Sta je na kraju bilo sa tim slučajem, ne bi me čudilo da je dobio oslobađajuću presudu, da nije kriv? Kada vidim da je Pink postala televizija Velikog Vodje, da ne silazi sa iste, da bukvalno satanizuju svakok ko bilo sta čak i pomisli drugacije od Vodje, da o istom pišu i govore samo bajke, drugaciji ishod presude za malog Mitrovica i neocekujem.

Hannibal

pre 8 godina

"nismo znali da je ruski avion" "10 upozorenja za 2 minuta" "branimo bracu" Mnogo se spetljao sultan u svoje lazi al nek ne brine, Rusi ce vrlo dobro znati da ruse turske avione iznad sirije a 10 upozorenja ce poslati pismeno u Ankaru posle napada...

Vlada komunista

pre 8 godina

Kakve laži. E sad je kasno, posle e.anja nema kajanja. Malo ste se zaigrali pa ste videli posledice te vaše igre i da je javno mnenje u celom naprednom svetu protiv vas.

fire

pre 8 godina

Kako nisu gadjali izraelske vojne avione koji su preko 150 puta usle na turski prostor u zadnjih godinu dana?
(Shambles, 25. novembar 2015 11:19)


Zato što bi Izraelci bombardovali aerodrom odakle je taj hadžija uzleteo. Oni znaju kako treba sa njima.

Rade

pre 8 godina

Juce turski premijer rekao kako su 10 puta upozorili ruski avion da je u njihovom vazdusnom prostoru, a USA to potvrdila. Danas Erdogan kaze kako nisu NI znali da je to ruski avion.. Pa da li ste vi ljudi normalni, ne igrajte se tim stvarima.

МонтиПајтон

pre 8 godina

@prizrenac
Ovo je sasvim druga Rusija od one iz Avganistana, gde su inače ameri obučavaili talibane, sad rusi treba da običe Kurde da barataju sa S-400, pa da ih Bog vidi!

Neko spolja

pre 8 godina

Hvala internetu. Pogledajte glavnog aktera ove vesti pre dve godine na http://www.bbc.com/news/world-middle-east-18584872, pre svega:
"A short-term border violation can never be a pretext for an attack," he said. The Turkish jet was on a training flight, testing Turkey's radars in the eastern Mediterranean, he said."

Ovakva glupa provokacija ne može da bude slučajna, trebalo bi na tursku EU i izbegličku krizu ipak pogledati drugim očima. Izem ti život, u kakvom svetu živimo, ovo je za nepoverovati.

Pošto bubreg, može i "belo"

pre 8 godina

Rusi treba da se vrate medju normalne drzave,jer Turci znaju da brane svoje,Rusija trebalo je da nauci od Avganistanskog debakla koju je doziveo od sake ljudi.
(prizrenac,)

Važno je da ste vi postali normalna "država", pa sad možete da delite lekcije drugima.

R. I. S.

pre 8 godina

Us.... si se ali nema više nazad.Putin te čeka na prvu krivinu. Nobelovac te je 'ladno otkačio a ISIL je besan što nisi uspeo da zaštitiš naftovod. Niko više ne želi da bude u tvojoj koži.

Cukce

pre 8 godina

A čiji bi drugi mogao da bude!? Mogao je biti samo još američki ili francuski. Da ne bi možda srušili neki od tih? Ahahahaha! Pa, za to bi već dobili bombe po glavi!

Prof.86

pre 8 godina

E pa tako kazite. Videlo se i juce po nedostatku reakcije da su shvatili da su se zeznuli. Sirijska vojska ima ove avione pa su Turci verovatno mislili da gadjaju njih. Iskreno, Turci jesu jak igrac, ali racionalno gledano, svi znaju da im u ovom trenutku najmanje treba zaostravanje sukoba sa Rusijom.

Gajbice pomorandzi

pre 8 godina

Secate se devedesetih kada je ovde Marko Milosevic drzao crno trziste nafte i cigareta? E, to je sada slucaj sa Bilalom Erdoanom, Erdoanovim sinom. Saberete dva plus dva i dobijete ...

belgrado

pre 8 godina

ma da..juce bilo mi oborili,mi branili zemlju,mi junaci...
a kad vam evropljani u natou ocitali lekciju . sad nismo znali,nemamo pojma ..

valjda je ocekivao da nemacka i francuska objave rat rusiji ?!

AD

pre 8 godina

Meni je ovo logican komentar koji opravdava obaranje aviona, jer ako su ga upozoravali a on nije odgovarao kako su mogli znati ko upravlja tim avionom...mozda su teroristi ukrali avion, i krenuli u teroristicki cin ... i da je kojem slucajem bila obrnuta situacija Rusi bi isto reagovali. I zaista mi je glupo idealizirati jednu stranu kad su svi u Siriji radi svojih vlastitih interesa, a sve preko jadnih sirijaca.

Redjo

pre 8 godina

Navigator ruskog aviona koji je spasen, i osjeca se dobro upravo kaze da da nisu presli niti 1 sekundu u tursku, niti da ih je f-16 koji moze da leti 2 puta brze od bombardera i da su htjeli da ih obavjeste oni bi to uradili i vizualno jer je vrjeme bilo idealno. Zatarazio je od svjih oficira da ha ostave u bazi, jer kaze neko mora da plati za smrt njegovog komandanta.

bili

pre 8 godina

Erdogan se sprda sa Putinom, to je jedina istina... Uvijek sam govorio da je Erdogan ustvari isti kao Putin, samo na steroidima jos. Pogledajte samo izjave jednog i drugog, Putin uvijek pokusava na neku patetiku igrati, Erdogan kaze sto misli i kraj price.

prizrenac

pre 8 godina

Rusi treba da se vrate medju normalne drzave,jer Turci znaju da brane svoje,Rusija trebalo je da nauci od Avganistanskog debakla koju je doziveo od sake ljudi.

Schone

pre 8 godina

Pa zasto se ne dogovore sa kakvom izjavom ce u javnost. Davatoglu rece 10 upozorenja u 5 minuta, ovaj kaze 10 upozorenja u 2 minuta, ameri kazu da je avion bio tek nekoliko sekundi u Turskoj (za par sekundi ne mozes 10 puta upozoriti nekoga). Iz svega proizilazi da je akcija smisljena ali nisu uskladili "alibi".

Petar

pre 8 godina

Turska kao ne prati radarom celu situaciju, poletanje i sletanje ruskih aviona? Znaju oni sve, i koliko aviona dejstvuje u određenom trenutku, i koji su to avioni, ne bi me čudilo da ne znaju i imena pilota.
Pa nije ovo 15 vek, danas imamo tehnologiju kakvu nismo ni sanjali do pre par decenija, i to tehnologiju za običan narod, mogu misliti šta ima vojska jedne jake države kao Turska.
Kako uopšte onda znaju da li putnički avioni preleću njihovo nebo ili bombarderi?

Nebojsa

pre 8 godina

Turski predsednik povija rep, ali cisto sumnjam da ce proci bez vaspitno popravne.
Nije da to zelim, ali ovo je realan razvoj dogadjaja:
1. Posto je drugi ruski pilot resen, turska "braca" dzihadisti ce biti poravnati sa zemljom.
2. Turski vojni izleti preko granice i ganjanje Kurda postace ravno samoubistvu.
3. Ne bi me zacudilo da se PKK (Kurdska partija) naglo naoruza.
4. Vrlo je verovatno da ce neki Sirijski avio napasti turski pod ruskim kisobranom.
Zivi bili pa videli.
(Stefan, 25. novembar 2015 10:26)
1. Ravnanje pocelo.
2. Nece se usuditi da zadju u Sirijsku teritoriju, znaju da bi bili bombardovani 100% bez mogucnosti da zovu Nato u pomoc. (clan 5 mogu da aktiviraju samo ako su napadnuti na svojoj teritoriji)
3. Ne verujem da ce Rusija u ovom momentu rizikovati da odigra takav potez. Previse je otvorena podrska. Narocito sto bi to moglo da utice i na kurde u Siriji.
4. Sirijski avion nece uci u Tursku. Turski koji udje u Siriju ce biti oboren od strane Rusa kao sto su izjavili ("srusicemo sve za sta procenimo da nam predstavlja pretnju").

Nece Rusija ni gas zatvoriti. Rusiji treba taj novac. Verovatno ce proterati Turske kompanije, i zabraniti uvoz robe cim nadju zamenu za uvoz hrane koji trenutno ide iz Turske.

wow

pre 8 godina

@Gajbice: E, stvarno ste nasli za poredjenje "Marko Milosevic drzao crno trziste nafte i cigareta" i ovo sada!? Srbija je tada bila pod sankcijama i snalazila se kako zna i ume da uveze ono sto je bilo pod sankcijama i to su radili mnogi, a ne samo pomenuti MM. Da li je Turska pod sankcijama pa ne moze ko svaka normalna drzava da uveze naftu? Ili je cilj da se napljackaju tudje nafte na pokvaren i podmukao nacin?
Poredjenje vam je zaista totalno deplasirano.

да да

pre 8 godina

Хахаха а сада, када су схватили да је то био Руски авион онда шатро као нису знали. Јер да су знали упозорили би га, овако тону све дубљему своје лажи !!! Како ће Турска да плати због овога па то је страшно !!!

Zoran Šibalić

pre 8 godina

Ovo je da normalan čovek ne poveruje !!! Erdogan glumi francusku sobaricu . A sa ovom otvorenom izjavom da štiti " našu braću " okrenuo je celu kuglu zemaljsku protiv sebe i Turske . Otvoreno je stao na stranu ISIL-a ( bande koljaća ), koji čine užasne zločine po Bliskom istoku , a sad i po Evropi i umislio sultan da će da ga štiti kišobran NATO pakta. Iskreno se nadam da će Putin i Šojgu adekvatno odgovoriti i zapržiti Erdoganu čorbu .

Sky

pre 8 godina

iz nekog razloga ,mozda mogu i povjerovati da nisu znali....
jer stvarno moras biti toliko glup,da znas da je Ruski i da ga ides oboriti....osim ako stvarno nisu tolike budale....jer sumnjam da ima dosta hrabri koji ce ici rusiti Ruski vojni avion...

snoop dog

pre 8 godina

Erdogan ! ovoj prici nedostaju vanzemaljci??? Ja kao naprimer verujem u cuda, kao i mnogi slicni meni ?? verujem u Miki Mausa, i Paju Patka, posto sam ih video ?? Mnogo bi voleo da te cujem a I verovao bi ti vise da si jednostavno objasnio "NAMA" vernicima u cuda, da si ovom prilikom branio sve nas od neceg nepoznatog ??? Moja cela familija bi ti bila zahvalna a I mnogi drugi na ovoj planeti slicni meni.....

Denis

pre 8 godina

Sad ti Rusi salju i nekakve brodove tamo pa mozes Erdogane da isprobas i novi torpedo, onako kao vezba u slucaju neke ozbiljnije pretnje.

prizrenac

pre 8 godina

Rusi treba da se vrate medju normalne drzave,jer Turci znaju da brane svoje,Rusija trebalo je da nauci od Avganistanskog debakla koju je doziveo od sake ljudi.

bili

pre 8 godina

Erdogan se sprda sa Putinom, to je jedina istina... Uvijek sam govorio da je Erdogan ustvari isti kao Putin, samo na steroidima jos. Pogledajte samo izjave jednog i drugog, Putin uvijek pokusava na neku patetiku igrati, Erdogan kaze sto misli i kraj price.

AD

pre 8 godina

Meni je ovo logican komentar koji opravdava obaranje aviona, jer ako su ga upozoravali a on nije odgovarao kako su mogli znati ko upravlja tim avionom...mozda su teroristi ukrali avion, i krenuli u teroristicki cin ... i da je kojem slucajem bila obrnuta situacija Rusi bi isto reagovali. I zaista mi je glupo idealizirati jednu stranu kad su svi u Siriji radi svojih vlastitih interesa, a sve preko jadnih sirijaca.

Lane

pre 8 godina

Za 17 sekundi su stigli da ih 10 puta upozore da su narusili vazdusni prostor Turske... Ja nisam rusofil ili nesto slicno, ali bezobrazluk i bahatost Erdogana su nestvarni.

Dijasporac

pre 8 godina

Počelo posipanje pepelom.
Čiji će biti Suhoj, možda američki? Mislim da Erdogana brine ono što su njegovi prijatelji ameri rekli da je avion oboren iznad Sirije, a ne Turske...

Fedja

pre 8 godina

Kad bi svako potezao oruzje kod svakog incidenta na sta bi to licilo!? Ocigledno su Rusi pomrsili racune Turske u Siriji. Da li Rusi uopste znaju protiv koga se bore?

Inzenjer Babic

pre 8 godina

Tipično turski, prvo obore avion neprijatelja moga "neprijatelja", potom krišom obaveste NATO da šta su uradili, očekujući zaštitu, a kada su videli da ovi koliko god da su oholi neće izazvati III svetki rat zbog njih, sada se posipaju pepelom i "nisu znali". Pritvorno, podmuklo i udvorički.

Stefan

pre 8 godina

Turski predsednik povija rep, ali cisto sumnjam da ce proci bez vaspitno popravne.
Nije da to zelim, ali ovo je realan razvoj dogadjaja:
1. Posto je drugi ruski pilot resen, turska "braca" dzihadisti ce biti poravnati sa zemljom.
2. Turski vojni izleti preko granice i ganjanje Kurda postace ravno samoubistvu.
3. Ne bi me zacudilo da se PKK (Kurdska partija) naglo naoruza.
4. Vrlo je verovatno da ce neki Sirijski avio napasti turski pod ruskim kisobranom.
Zivi bili pa videli.

Prof.86

pre 8 godina

E pa tako kazite. Videlo se i juce po nedostatku reakcije da su shvatili da su se zeznuli. Sirijska vojska ima ove avione pa su Turci verovatno mislili da gadjaju njih. Iskreno, Turci jesu jak igrac, ali racionalno gledano, svi znaju da im u ovom trenutku najmanje treba zaostravanje sukoba sa Rusijom.

Мина

pre 8 godina

" Нисмо знали да је то амбасада Кине. Имали смо застарели урбанистички план Београда"- рекоше Американци 99.

bengbeng

pre 8 godina

Tesko da nisu znali ciji je avion... Jos kad je turski prisao ruskom mogao je i videti, valjda...
Tesko da su ovo bas njegove rijeci, vise mi se cini da je NATO ovo izjavio (posle konsultacija, sastanaka i slicno) da smiri situaciju jer su rusi malo zapjenili, a kako i ne bi... Ne isplati se nikome ulaziti u spor oko jednog aviona

Gajbice pomorandzi

pre 8 godina

Secate se devedesetih kada je ovde Marko Milosevic drzao crno trziste nafte i cigareta? E, to je sada slucaj sa Bilalom Erdoanom, Erdoanovim sinom. Saberete dva plus dva i dobijete ...

misko

pre 8 godina

A šta su gađali,guske.Kome pričate da niste znali čiji je avion, pa pre odluke o gađanju morali su svi prateći sistemi da obaveste nadređene o čemu se radi u vazdušnom prostoru.Znali ste,gađali ali malo ste se zaigrali.Avion od 40 miliona dolara koštaće vas čitavu milijardu.

Haiyan

pre 8 godina

Niste znali? stvarno ne znam ko to leti sa SUHOJ 24 avionima u tom vazdusnom prostoru. Velika greska. Fokus su fundamentalisti valjda? Erdoganova Turska je ocigledno saveznik radikalnih islamista i zastitnik ilegalne trgovine naftom sa islamskom drzavom.

la haine

pre 8 godina

Čekaj, zar juče onaj turski Teletabis nije izjavio da su 10 puta upozorili ruski avion, kako sad niste znali? A šta ste mislili ko je? Ko vozi SU 24? Ja iz hobija? Smešna izjava, nadam se da Rusi neće tek tako preći preko toga, bio bi to znak slabosti.

Bosanac

pre 8 godina

NATO zasedanje juče nije prošlo po planu, jedinstvena podrška Turskoj je izostala. Osim podrške SAD (koja verovatno i stoji iza ovog nepromišljenog poteza) ostale članice su bile sumnjičave i uzdržane povodom Turske verzije događaja i dokaza. Snimljeno upozorenje 10 puta u stvari je 2 puta, i ne predstavlja jasno upozorenje. Predstavljen narušen vazdušni prostor preleti se za kraći period od 17 sekundi, putanjom na koju se Turska poziva, a reakcija lovca i pad SU-24 4km unutar Sirije ukazuje na delovanje F-16 na letilicu na teritoriji Sirije. Ukoliko je oboren raketom kratkog dometa, to će biti dokaz da je lovac F-16 povredio vazdušni prostor Sirije.
Danas Francuska salje predstavnika u Rusiju, Nemci ćute za sada, ali se dogovaraju nove koalicije protiv ISIL-a, ne obazirući se na Obamine najave.
Ako se ovaj presedan prihvati opravdanim, šta nas tek čeka sledećih dana, u ovoj regiji, a i u Kini?
Čak i da nisu znali čiji je SU-24 po saznanju su morali prvo kontaktirati Rusiju, da se objasne i pokušaju izgladiti, momentalno obraćanje NATO-u ostavilo je suprotan utisak.
Turska jeste sila, ali ima i jačih.

Don Kihot

pre 8 godina

Zar nije 10 puta u 5 min? Kako sada 10 puta u 2 min?
Da ne bude i ovde kao za Mitrovicevog sina kada je ubio devojku na pešačkom . Prv a informacija projurio kroz crveno, preko 100km/h pijano stanje, druga informacije ipak nije kroz crveno, bilo je zuto i nike vozio preko 100 već ispod 80 i nije bio pijan... na kraju ce ispasti da se ona sama ubila o njegov auto. Sta je na kraju bilo sa tim slučajem, ne bi me čudilo da je dobio oslobađajuću presudu, da nije kriv? Kada vidim da je Pink postala televizija Velikog Vodje, da ne silazi sa iste, da bukvalno satanizuju svakok ko bilo sta čak i pomisli drugacije od Vodje, da o istom pišu i govore samo bajke, drugaciji ishod presude za malog Mitrovica i neocekujem.

Hannibal

pre 8 godina

"nismo znali da je ruski avion" "10 upozorenja za 2 minuta" "branimo bracu" Mnogo se spetljao sultan u svoje lazi al nek ne brine, Rusi ce vrlo dobro znati da ruse turske avione iznad sirije a 10 upozorenja ce poslati pismeno u Ankaru posle napada...

МонтиПајтон

pre 8 godina

@prizrenac
Ovo je sasvim druga Rusija od one iz Avganistana, gde su inače ameri obučavaili talibane, sad rusi treba da običe Kurde da barataju sa S-400, pa da ih Bog vidi!

fire

pre 8 godina

Kako nisu gadjali izraelske vojne avione koji su preko 150 puta usle na turski prostor u zadnjih godinu dana?
(Shambles, 25. novembar 2015 11:19)


Zato što bi Izraelci bombardovali aerodrom odakle je taj hadžija uzleteo. Oni znaju kako treba sa njima.

Denis

pre 8 godina

Sad ti Rusi salju i nekakve brodove tamo pa mozes Erdogane da isprobas i novi torpedo, onako kao vezba u slucaju neke ozbiljnije pretnje.

Vlada komunista

pre 8 godina

Kakve laži. E sad je kasno, posle e.anja nema kajanja. Malo ste se zaigrali pa ste videli posledice te vaše igre i da je javno mnenje u celom naprednom svetu protiv vas.

Pošto bubreg, može i "belo"

pre 8 godina

Rusi treba da se vrate medju normalne drzave,jer Turci znaju da brane svoje,Rusija trebalo je da nauci od Avganistanskog debakla koju je doziveo od sake ljudi.
(prizrenac,)

Važno je da ste vi postali normalna "država", pa sad možete da delite lekcije drugima.

Cukce

pre 8 godina

A čiji bi drugi mogao da bude!? Mogao je biti samo još američki ili francuski. Da ne bi možda srušili neki od tih? Ahahahaha! Pa, za to bi već dobili bombe po glavi!

Zoran Šibalić

pre 8 godina

Ovo je da normalan čovek ne poveruje !!! Erdogan glumi francusku sobaricu . A sa ovom otvorenom izjavom da štiti " našu braću " okrenuo je celu kuglu zemaljsku protiv sebe i Turske . Otvoreno je stao na stranu ISIL-a ( bande koljaća ), koji čine užasne zločine po Bliskom istoku , a sad i po Evropi i umislio sultan da će da ga štiti kišobran NATO pakta. Iskreno se nadam da će Putin i Šojgu adekvatno odgovoriti i zapržiti Erdoganu čorbu .

Sky

pre 8 godina

iz nekog razloga ,mozda mogu i povjerovati da nisu znali....
jer stvarno moras biti toliko glup,da znas da je Ruski i da ga ides oboriti....osim ako stvarno nisu tolike budale....jer sumnjam da ima dosta hrabri koji ce ici rusiti Ruski vojni avion...

да да

pre 8 godina

Хахаха а сада, када су схватили да је то био Руски авион онда шатро као нису знали. Јер да су знали упозорили би га, овако тону све дубљему своје лажи !!! Како ће Турска да плати због овога па то је страшно !!!

Rade

pre 8 godina

Juce turski premijer rekao kako su 10 puta upozorili ruski avion da je u njihovom vazdusnom prostoru, a USA to potvrdila. Danas Erdogan kaze kako nisu NI znali da je to ruski avion.. Pa da li ste vi ljudi normalni, ne igrajte se tim stvarima.

R. I. S.

pre 8 godina

Us.... si se ali nema više nazad.Putin te čeka na prvu krivinu. Nobelovac te je 'ladno otkačio a ISIL je besan što nisi uspeo da zaštitiš naftovod. Niko više ne želi da bude u tvojoj koži.

Neko spolja

pre 8 godina

Hvala internetu. Pogledajte glavnog aktera ove vesti pre dve godine na http://www.bbc.com/news/world-middle-east-18584872, pre svega:
"A short-term border violation can never be a pretext for an attack," he said. The Turkish jet was on a training flight, testing Turkey's radars in the eastern Mediterranean, he said."

Ovakva glupa provokacija ne može da bude slučajna, trebalo bi na tursku EU i izbegličku krizu ipak pogledati drugim očima. Izem ti život, u kakvom svetu živimo, ovo je za nepoverovati.

wow

pre 8 godina

@Gajbice: E, stvarno ste nasli za poredjenje "Marko Milosevic drzao crno trziste nafte i cigareta" i ovo sada!? Srbija je tada bila pod sankcijama i snalazila se kako zna i ume da uveze ono sto je bilo pod sankcijama i to su radili mnogi, a ne samo pomenuti MM. Da li je Turska pod sankcijama pa ne moze ko svaka normalna drzava da uveze naftu? Ili je cilj da se napljackaju tudje nafte na pokvaren i podmukao nacin?
Poredjenje vam je zaista totalno deplasirano.

Nebojsa

pre 8 godina

Turski predsednik povija rep, ali cisto sumnjam da ce proci bez vaspitno popravne.
Nije da to zelim, ali ovo je realan razvoj dogadjaja:
1. Posto je drugi ruski pilot resen, turska "braca" dzihadisti ce biti poravnati sa zemljom.
2. Turski vojni izleti preko granice i ganjanje Kurda postace ravno samoubistvu.
3. Ne bi me zacudilo da se PKK (Kurdska partija) naglo naoruza.
4. Vrlo je verovatno da ce neki Sirijski avio napasti turski pod ruskim kisobranom.
Zivi bili pa videli.
(Stefan, 25. novembar 2015 10:26)
1. Ravnanje pocelo.
2. Nece se usuditi da zadju u Sirijsku teritoriju, znaju da bi bili bombardovani 100% bez mogucnosti da zovu Nato u pomoc. (clan 5 mogu da aktiviraju samo ako su napadnuti na svojoj teritoriji)
3. Ne verujem da ce Rusija u ovom momentu rizikovati da odigra takav potez. Previse je otvorena podrska. Narocito sto bi to moglo da utice i na kurde u Siriji.
4. Sirijski avion nece uci u Tursku. Turski koji udje u Siriju ce biti oboren od strane Rusa kao sto su izjavili ("srusicemo sve za sta procenimo da nam predstavlja pretnju").

Nece Rusija ni gas zatvoriti. Rusiji treba taj novac. Verovatno ce proterati Turske kompanije, i zabraniti uvoz robe cim nadju zamenu za uvoz hrane koji trenutno ide iz Turske.

belgrado

pre 8 godina

ma da..juce bilo mi oborili,mi branili zemlju,mi junaci...
a kad vam evropljani u natou ocitali lekciju . sad nismo znali,nemamo pojma ..

valjda je ocekivao da nemacka i francuska objave rat rusiji ?!

Redjo

pre 8 godina

Navigator ruskog aviona koji je spasen, i osjeca se dobro upravo kaze da da nisu presli niti 1 sekundu u tursku, niti da ih je f-16 koji moze da leti 2 puta brze od bombardera i da su htjeli da ih obavjeste oni bi to uradili i vizualno jer je vrjeme bilo idealno. Zatarazio je od svjih oficira da ha ostave u bazi, jer kaze neko mora da plati za smrt njegovog komandanta.

Schone

pre 8 godina

Pa zasto se ne dogovore sa kakvom izjavom ce u javnost. Davatoglu rece 10 upozorenja u 5 minuta, ovaj kaze 10 upozorenja u 2 minuta, ameri kazu da je avion bio tek nekoliko sekundi u Turskoj (za par sekundi ne mozes 10 puta upozoriti nekoga). Iz svega proizilazi da je akcija smisljena ali nisu uskladili "alibi".

snoop dog

pre 8 godina

Erdogan ! ovoj prici nedostaju vanzemaljci??? Ja kao naprimer verujem u cuda, kao i mnogi slicni meni ?? verujem u Miki Mausa, i Paju Patka, posto sam ih video ?? Mnogo bi voleo da te cujem a I verovao bi ti vise da si jednostavno objasnio "NAMA" vernicima u cuda, da si ovom prilikom branio sve nas od neceg nepoznatog ??? Moja cela familija bi ti bila zahvalna a I mnogi drugi na ovoj planeti slicni meni.....

Petar

pre 8 godina

Turska kao ne prati radarom celu situaciju, poletanje i sletanje ruskih aviona? Znaju oni sve, i koliko aviona dejstvuje u određenom trenutku, i koji su to avioni, ne bi me čudilo da ne znaju i imena pilota.
Pa nije ovo 15 vek, danas imamo tehnologiju kakvu nismo ni sanjali do pre par decenija, i to tehnologiju za običan narod, mogu misliti šta ima vojska jedne jake države kao Turska.
Kako uopšte onda znaju da li putnički avioni preleću njihovo nebo ili bombarderi?