1. 5:0, 3:0 , i sta dalje sa tim pobedama?
  (Pirro, 15. novembar 2015 12:28)

  # Link komentara

 2. sbija je jedina ozbiljna zemlja od stare jugoslavije i to baš zbog toga jer ju je ona i naprevila a ostale zemlje nisu ni postojale (izuzev crne gore).
  kvazi država kosovo nema realne osnove da funcioniše i opstane samostalno. jedino veštački spolja kao stalni faktor nestabilnosti kojim će zapad potpaljivati vatru kad god joj zatreba. za ispumpavanjem resursa, deponiju opasnog otpada i voujnu bazu.
  (mika, 13. novembar 2015 20:34)

  # Link komentara

 3. Da li neko može da mi objasni šta to znači "krhka demokratija"?
   (soja, 13. novembar 2015 20:24)

  # Link komentara

 4. USA ne interesuje ni pisljivog dima da li ce biti demokratije i civilizacije na Kosovu,njima je samo vazno bar jedan pedalj ove planete oteti iz interesne sfere Rusije,trebalo im ne trebalo.A ostalo kako bude!
   (cobo, 13. novembar 2015 20:12)

  # Link komentara

 5. Čak ni ideolozi Trećeg rajha nisi bili ovoliko cinični u obrazloženju svojih ciljeva i namera! Zamislite, krivica je žtrve što svojim nepristajanjem na samouništenje, na nečasno i tiho nestajanje, iritira svoga krvnika, i time minira šanse krvnika za ulazak u društvo civlizovanih i humanih. A ti civilizovani i humani nose (iako ne iz loše namere) deo krivice, jer su svojom popustljivošću sterali Alabance tako gladne demokratije u u politički ćorsokak! Pa bi Zapad morao (morao, müssen, to se stalno ponavlja) ohrabriti demokratsi proces na Kosovu, konačnim rešenjem problema, u nemačkom stilu iz Drugog stevtkog rata: nema Srba - nema problema.
  (Saks, 13. novembar 2015 19:42)

  # Link komentara

 6. dokle god imate snage ovoliko da nas davite, radujem se svakoj izbeglici u Nemačkoj.
   (disko nindža, 13. novembar 2015 18:13)

  # Link komentara

 7. drugim recima, SAD i EU imaju dobru nameru - pravljenje funkcionalne (tj. zavisne od SAD i EU) jednoetnicke drzave kosovskih Albanaca, i njeno potpuno medjunarodno priznanje ali vuku pogresne poteze; a ovaj gospodin onako analiticki predlaze sta da urade da taj cilj ostvare bolje, brze i efikasnije. U iole normalnom svetu ovo bi bilo vise nego dovoljno da se SAD i EU drze sto dalje od bilo kakvih pregovora jer su i javno pristrasni, na recima i delima, i to cak ni oni ne dovode u pitanje. Medjutim, sami pregovori se vode u Briselu. Zasto oni koji vode i oni koji su do skora vodili Srbiju misle da ne zasluzuju dozivotnu robiju zbog toga sto su pristali na takve pregovore (a trebalo je i pocelo je u UN) i da je jednog dana nece i dobiti? Zasto te diplomate, birokrate, analiticari i ostali iz SAD i EU misle da ce na ovaj nacin zaista dobiti miran i stabilan region pogodan za eksploataciju (jer je to jedino sto njih ovde ustvari zanima vec stotinama godina) i da ce Srbija, kad jednom vidi ledja njihovim slugama, mirno sedeti i pristajati na ovaj fizicki i kulturni genocid? Da li ce slicni genijalci iz Berlina za dvadesetak godina pisati slicne traktate o tome kako je i zasto je Balkan opet sam sebe uvukao u spiralu nasilja i ratova i traziti cvrstu ruku i vojne i diplomatske intervencije (i po koju koncesiju) jer se ti divljaci samo tako mogu drzati pod kontrolom, kako su govorili 1914, 1941, 1991?
  (djuro, 13. novembar 2015 17:59)

  # Link komentara

 8. Pregovori medju politicarima malo vrede ako narod nije ukljucen.
  (politicari su tu zbog naroda, a ne obrnuto., 13. novembar 2015 17:26)

  # Link komentara

 9. Jedan deo mi je posebno zanimljiv, pa moram da ga citiram: "Iako je zaista bilo neophodno da dijalog izbije u čelo prioriteta tokom izvesnog vremenskog perioda kako bi se obezbedio pun suverenitet i teritorijalni integritet Kosova - što je preduslov za održivu demokratiju i vladavinu prava - Zapad je posustao u daljoj demokratizaciji i vladavini prava usled nedostatka strateške vizije".

  Dakle, suverenitet i teritorijalni integritet su preduslovi za kosovsku vladavinu prava, ali šta je sa srpskom? Ispada da vladavina prava ovde ili nije poželjna ili nije bitna, čim se o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije baš i ne vodi puno računa.
  (Alphonse-Marie-Adolphe de Neuville, 13. novembar 2015 17:24)

  # Link komentara

 10. Vama isto treba novini,jaci Berlinski zid jer vidim nemate problem sa cepanjem Srbije na delove.
   (Dejan, 13. novembar 2015 17:16)

  # Link komentara

 11. "Takođe ukazuje da Berlin i London moraju da proaktivnije dopru do kosovskih građana i političke elite kako bi objasnili i lobirali za svoje politike i uverili ih da "Briselski dijalog i rasformiranje paralelnih struktura neće dovesti ni do kakve forme teritorijalne autonomije za kosovske Srbe koja bi ponovo ograničila suverenitet Kosova". Pazi ovog, nikakva teritorijalna autonomija za Srbe ne dolazi u obzir ali je skroz u redu da Albanci uzmu celu jednu pokrajinu Srbije i proglase je drzavom. Nekad smo morali da se borimo protiv Berlina a sad evo i London na njihovoj strani. Boze daj nam snage da izdrzimo i da ovom necovjestvu stanemo nogom za vrat!
   (Glas Srbije, 13. novembar 2015 17:10)

  # Link komentara

 12. Udruženje terorističkih organizacija UČK,USA,NATO,EU. ne može dugo da traje. Svako će dobiti svoju porciju sledovanja . Biće mnogo bolno ali tražili ste gledajte. Mnogo toga će se promeniti. Živi i zdravi bili pa videli.
   (srb, 13. novembar 2015 17:03)

  # Link komentara

 13. Ovi da bi da uzmu od onoga sto je dogovoreno sto im se svidja a da ono sto im se ne svidja "transformisu" ili posalju na "doradu".

  Sramota. Oni to zovu pregovorima.
  (Pjer, 13. novembar 2015 15:51)

  # Link komentara

 14. Ovaj kao da je zaspao u 1941 godini pa mu se svuda pričinjavaju "partizanen".
   (Šta reče i osta ziv, 13. novembar 2015 15:38)

  # Link komentara

 15. Albanci pametno rade, oni kao postignu dogovor sa Srbijom oko necega, i postuju ga dok ne dobiju nesto drugo od EU (potpisivanje sporazuma), pa kad to dobiju onda poniste dogovor sa Srbijom. Sledeci put sve ispocetka i opet nesto dobiju a ne daju nista.

  Sa druge strane, Srbija sve sto moze postuje, i time nista ne dobija vec samo gubi, a nama nasi politicari sve to predstave kao da smo mi ostvarili "pobede"
  (da da to sam ja, 13. novembar 2015 15:32)

  # Link komentara

 16. "Bla, bla, bla ... bla, bla, bla, ... ulaska i Srbije i Kosova u EU kao punopravnih, suverenih članica koje priznaju jedna drugu" Naivan k'o francuska sobarica!
  (Langus, 13. novembar 2015 15:30)

  # Link komentara

 17. Digli ruke čak i oni od tzv. kosova kao propale priče.
  Albanci beže sa KiM.
  Operacija uspela, pacijent umro.
  (marija, 13. novembar 2015 14:16)

  # Link komentara

 18. Ispade da je sever Kosova, sa srpskim stanovništvom, najveći problem te paradržavne tvorevine, a jedan od strateških ciljeva treba da bude, kako kaže analitičar, razbijanje političkog jedinstva kosovskih Srba severno i južno od Ibra.
  Kad se to reši, svi problemi ostatka Kosova nestaće kao rukom odnešeni, i procvetaće i privredno, i politički, i kao oaza mira i tolerancije.
  Nije nego.
  (Neven, 13. novembar 2015 13:52)

  # Link komentara

 19. kosovske demokrate bacaju dimne bombe u parlamentu...
   (stop, 13. novembar 2015 13:43)

  # Link komentara