Petak, 28.03.2003.

11:34

Mihajlović: Pronađeni posmrtni ostaci Ivana Stambolića

Izvor: B92

Mihajloviæ: Pronaðeni posmrtni ostaci Ivana Stamboliæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Shefqet

pre 21 godinu

Sama cinjenica da Kostunica kritikuje Haski sud,dokazuje da on u kontinuitetu podrzava Milosevica i njegovu politiku.Srbijo,osvesti se.Pazite ko ce vam voditi narod u buduce.

Andrija

pre 21 godinu

Ne mozete blatiti celu JSO, dajte ljudi, pa ko bi branio nase Srbe iz Hrvatske i Bosne da nije bilo njih? JNA?Oni nisu bili nikakva paravojna jedinica,vec legalna jedinica oformljena u sklopu MUP-a Srbije. Nemojte mesati dva razlicita perioda njihovog postojanja. Oni su tada imali casni cilj, a kasnije su im dosle neke nove gazde...Razmislite ...

john doe

pre 21 godinu

Морам да признам да ме поједини коментари плаше,јер би требало да су написани руком писменијег дела Србије,оног који поседује рачунар...Потреба за хтоничним,митским и некрофилским никада неће ишчилети из дела овог јадног народа.Довољно је ужаса иза нас,довољно страшних ствари се открива ових дана.Није ли најискреније људско саосећање са породицама Ђинђић и Стамболић довољно?Треба ли се упуштати у балистичке и биолошке експертизе?И колико год се трудио да пробам да разумем део онога што прича Тото Коштуњо,не успева ми.Трагична неодређеност и непоседовање мере требало би Србију да одведу што даље од тог неубедљивог човека,а овамо...
Изненађујуће велики број *патриота* и даље осећа потребу да нешто каже.Мислио сам да ће их образ натерати да ућуте,али то мрсомуђење је ваљда њихов занат.И као што је добро приметио Теофил Панчић,правило је да је количина *патриотизма* обрнуто сразмерна нивоу писмености.Уз опаску да њихов вокабулар не познаје глагол *извинити се*.Бласфемично је.
Сигурно ћу се ,на концерту Стонса,сетити да би првог августа Ђики напунио 51 годину и да је крајем истог тог месеца,пре три године,убијен Иван Стамболић.И надам се да ћу,после свега што се сада дешава, најзад гледати насмејану Србију свуда око себе.Као на протестима 96/97. и као 5.октобра 2000.Толико смо ваљда заслужили.

Anja

pre 21 godinu

Zlocinacko ubistvo premijera Djindjica pokrenulo je "tocak" istine koji se sada ne moze zaustaviti. Srbija vise nikada nece biti ona Srbija koja je postojala pre 12.03.2003. godine. Doslo je vreme da Srbija jednom zasvagda rascisti sa svojom neslavnom prosloscu iz doba Milosevica, jer ce samo tako moci da krene sigurnim koracima napred u izvesniju i sigurniju buducnost. Ja verujem da u Srbiji danas postoji cvrsta vera u uspeh borbe koja je pokrenuta sa ciljem da se otkrije istina.
Jako mi je zao sto je sve ovo morala da pokrene jedna tragedija, ali pitam se da li je atentat na premijera Srbije Zorana Djindjica mogao biti sprecen, s obzirom da je samo dvadesetak dana pre toga jedan vec pokusan? Ko je tu zaista zakazao?
Sada je Srbija na velikom iskusenju, mozda vecem nego sto je ikada bila - pred njom je jedan vrlo bolan zadatak suocavanja sa zlocinima koji su cinjeni u poslednjih 12 godina. (Preporucila bih svim Hrvatima i svim Bosancima da se i oni prvo suoce sa svojim zlocinima, pa tek onda nek govore o tudjim!!!)
Nadam se da cemo na pravi nacin uspeti da preguramo i ovo, jer sve najgore smo mahom pregurali. Drago mi je sto je napokon resena misterija nestanka Stambolica, i verujem da ce u Srbiji jos dosta tajni ugledati svetlo dana.
Nadam se da ce se razresiti bar vecina do sada neresenih ubistava koja su potresla Srbiju i da ce zlocinci biti izvedeni pred lice pravde i kaznjeni najstrozom kaznom.

Vesna

pre 21 godinu

Iz pravnog ugla gledista,dokle osumnjiceni nije sudski osudjen on je nevin.Ali u slucaju Milosevica,taj covek je vec toliko daleko otisao,da skoro nije imao poverenja u svoje advokate da ih angazuje u Hagu.Vec,navodno tako zvani prijatelji suda.Zar nije dovoljno svakom normalnom coveku,koga smo mi u Srbiji imali vise od destet godina.Mozda mu nije cista savest,radi toga neveruje bas nikom.

pero

pre 21 godinu

Iskreno se nadam da ćete ustrajati do kraja u raščišćavanju kriminalnih aktivnosti u SRBIJI.
To isto očekujem i kod nas u Hrvatskoj!

Ivan, Toronto

pre 21 godinu

Komentar na komentar.

Ne moraju da rade DNA analizu. Telo je baceno u krec (kazu mediji), sto usporava truljenje.

Dovoljno je da porodica prepozna deo odela u kome je bio kad je nestao.

Marko

pre 21 godinu

Svi koji zele da se na odgovornost pozovu Mihajlovic, Batic, Covic i C. Jovanovic mislim da lupaju gluposti... Slazem se da ima tu dosta ljudi koji su odgovorni ali prvi je kao sto je i rekao Stambolicev sin Kostunica - kad on zbog toga sto nije smenio Radeta Markovica i sto je drzao Pavkovica i sto je upao u Vladu Srbije i sto je primio Buhinu zenu, bude odgovarao onda mozemo da pricamo o ostalim odgovornostima

Rade

pre 21 godinu

OD STAMBOLICA DO DJINDJICA

Od smene, sada sasvim jasno, pokojnog Ivana Stambolica, pa do ubistva premijera Zorana Djindjica proslo je deceniju i po agonije, posrtanja, stradanja bivseg jugoslovenskog prostora u kojem su svi gubitnici. Diktatura i kriminal najgoreg oblika bila je nasa svakodnevica u kojoj zivot nije imao nikakvu vrednost... Sada, kada znamo ko su ubice i, manje vise, i nalogodavci, vreme je da se svaki gradjanin Srbije suoci sa surovom istinom i da iz ove surove lekcije nauci da se vise nikada ne povodi za retorikom "nacionalnih" vodja, ustvari prevaranata i kriminalaca.
Demokratija je pravo, ali i obaveza, u protivnom nit do anarhije je vrlo tanka. A mi smo, uz, iskreno, nikad vece zrtve, u tako kratkom periodu, u poziciji koja obecava. Zato, uz sve postovanje za odskrinutu svetlost koju je donosila politika i licni primer gospodina Djindjica, treba se podsetiti i onoga sto smo ispustili pre 15 godina, zar je vec toliko proslo, moralnim posrtanjem svih nas i cutanjem prilikom smene gospodina Stambolica. Jer, devedesete bi sasvim sigurno drugacije tekle sa jednom takvom politicki mudrom i umerenom licnoscu na celu Srbije nego kako su tekle...
... Na zalost,istorija jeste uciteljica zivota,ali se vreme ne moze vratiti, zato imajuci u vidu sve zrtve, znane i ne znane, od Srtambolica i Djindjica, pa preko ubijenih novinara Curuvije i Pantica, dovrsimo zapoceti posao do kraja, izvedimo ubice pred lice pravde, ali, raskrinkajmo i osudimo i nalogodavce, jer bez toga ne mozemo napred. Gradjani Srbije, ali, pre svega, Srbi u toj nam zajednickoj drzavi, imaju to kao moralnu obavezu da bi se cista obraza vratili tamo gde su bili i gde im je mesto, gde, na zalost, danas samo geografski pripadaju - u Evropu.
Neka je vecna slava i hvala gospodi Djindjicu i Stambolicu, ali i svim zrtvama vremena bezumlja.

Melisa

pre 21 godinu

Nadam se da ce i nestanak albanskog intelektualca i politickog zatvorenika g. Ukshin Hoti, koji odmah posle izlaska od zatvora (posto je odsluzio kaznu zatvora) bio kidnapovan od dvojice i dan danas se ne zna nista o njegovoj sudbini!? Ja sumnjam da i on nije bio zrtva ove mafije i oni su odgovorni za njegov misteriozni nestank kao i nestanak Ivana Stambolica. Dosadasnja vlada Srbije je odgovorna i treba da obeladani i sudbinu ovog albanskog intelektualca.

Bojan

pre 21 godinu

Nazalost Ivan Stambolic nije doziveo cistku organizovanog kriminala. Verujem da ce se razresiti i ostala "misteriozna" ubistva iz Milosevicevog rezima i da ce svi krivci odgovarati za svoja zlodela, a Stambolicu neka je vecna slava!

Rada

pre 21 godinu

Osvrnula bih se nakomentar g-dina Antunovica. Samo, delimicno se slazem sa njim. Naime pomenuti likovi zasluzuju mnogo vise od moralne odgovornosti - krivicnu odgovornost ili kako se vec to zove.Neka je laka zemlja svim zrtvama zloglasne jedinice, ma kako se oni zvali i ma sta oni bili.

Lanna

pre 21 godinu

Sta se toliko cudite? Vecini je bila smesna Seseljeva prica o kasikama i buldozerima. Zasto su mase tolike godine obozavale Slobu nacionale dok je on slao "patriote" da ubijaju one tamo i one dole. Niko im od njih nije bio vredan.Zasto je mnogima jos uvek mila Kostinicina prica i nepravednom suidu u Haagu. Treba se pitati gde su svi oni mitomani koji se u Srbiji jos uevk dozivljavaju kao nacionalne velicine. Sta cemo sa Cosicem i njegovom pricom o humanom preseljenju naroda ili o Srbima kao neboskom narodu. Da li je trebalo da Djindjic bude ubijen da bi narod tresnu na zemlju o pogledao okolo sta mu se dogadja. Gde je pesnicka velicina Beckovic koja napisa"Jos cemo se cerati". Volela bih da cujem od velicine. A gde su sve one sportske velicine sto su slavile srpstvo do neba i nazad?I tako dalje. Sudstvo Srbije ceka ogroman posao. Sto bud veci to bolje za buduce generacije. Moralne osude su takodje bitne u ejdnom drustvu. Lustracija mora da se sprovede.

Stevo G. Podgorica

pre 21 godinu

Nadam se da je ovo tek pocetak, mozda se i prenagli tokom hapsenja ali to i nije surovo prema njihovim zlocinima.Bravo momci u plavom iako tuzno obradovalo me je sto su mu bar kosti nadjene!

Danko

pre 21 godinu

Nesto mi ovde nije jasno.Nigde nije objavljeno da je izvrsena DNA analiza,pronadjenih posmrtnih ostataka.Na osnovu cega,moze Gospodin Mihajlovic da tvrdi, za ostatke koji su 2,5 godine bili u zivom krecu,da pripadaju Ivanu Stambolicu? Moze li se verovati kriminalcu,koji je policiju odveo na Frusku Goru,da su to ostaci bas Ivana Stambolica? Ja mislim da ne moze i zato Gospodine Mihajlovicu,uradite odmah DNA analizu,jer narod vec ima razlicite komentare o ovome.

Darko

pre 21 godinu

Drago mi je što je napokon pronađena istina o pokojnom Ivanu Stamboliću. To će mnoge najzad otrijezniti da vide s kime su imali posla za vrijeme "voždove" vladavine. Iskreno želim da još onima koji su ostali slijepi što prije progledaju. Tada će biti moguć svaki suživot.

Tatjana Galijas

pre 21 godinu

Neka mu je pokoj dusi. Nadam se da ce naci napokon mir na onom svetu. Bio je zaista izvanredan i pametan covek, mnogo toga je mogao da uradi i da promeni. Da, kao sto je neko rekao, tek od kada je nadjeno telo Stambolica, svanuo je 6. oktobar. Nadam se da nikad vise necu morati da po ulicama svoga grada bezim od policije, da nikad vise necu zeleti da odem iz svoje zemlje. Zelim da verujem svim srcem da je Srbiji napokon svanulo, jednom za svagda. Neka nam je svima bog u pomoci.

igor

pre 21 godinu

Mozda je konacno doslo vreme da preispitamo kolektivnu savest i pokusamo da shvatimo u kakvim smo zlocinima (neki prisilno neki dobrovljno) ucestvovali na prostorima bivse Jugoslavije u proteklih 15 godina. Mozda ce vecina konacno da shvati da nam treba kolektivno "ispiranje duse i savesti".

Nino

pre 21 godinu

Zeljo, Rule, Ned i ostali "stranci" sve nesto vuku na svoju vodenicu. Mani te nas trazenja izvinjavanja i nabacivanja nekakve ratne krivice. Imate vi svoje "Legije" "Siptare" i "Pacove" sa kojima treba da se pozabavite. Smrt Ivana Stambolica je nas nacionalni problem sa kojim se mi, iako posle tolikih godina, konacno suocavamo. I cini mi se da ga privodimo kraju. Srbija ce postati normalna zemlja u kojoj kriminal nece cvetati u svakoj senci. Kad bi se nasi komsije pozabavili svojim "Legijama" imali bi jedan miran Balkan i sigurno mnogo bolje komsijske odnose.

ROSS

pre 21 godinu

Ljudima koji su toliko dugo ziveli pod uticajem lazi i podvala je tesko da se uhvate u kostac sa logikom. Ushta sumnjaju ti ljudi sada? U rad i odvaznost Natase Micic i Zorana Zivkovica? Svako ko to kaze je i sam sumnjiv. (Mada hvala bogu takvi se najvise javljaju iz inostranstva.) Policija tacno zna sta je ko uradio. Ne trebaju nama Kumovi da nam snose izvestaje. Onaj ko je rekao gde se nalazi puska iz koje je ispaljeno na Djindjica zna i ko je zakopao telo Stambolica. Da li ima deteta u Srbiji koje ne zna ko naredbodavac moze da bude? Enega sedi u Hagu, a oni kojima je ta ideja takodje prijala su skoro rasformirani, neki ubijeni a neki iza resetaka. To je timski rad i to ne cini jedna individua. Nego je trebalo je da pustimo onu dvojicu juce da ubiju jos kojeg policajca pa da nikada ne prestanemo da ginemo od njihovih pusaka. Mogu samo da zamislim Kuma kako se sa DKNY kesicom punom para setka po zatvoru. Nema, zatvori su popunjeni.

Jelena

pre 21 godinu

ZA GOSPODU KOJA TRAZI IZVINJENJE SRPSKOG NARODA:
U svim ratovima na prostoru bivse Jugoslavije niko nije bio nevin. Ubijali su i Bosanci i Hrvati zajedno sa Srbima a o genocidu Albanaca nad Srbima kroz godine i da ne pricam. Mislim da je malo arogantno traziti bilo kakvo izvinjenje kad se nikakvo izvinjenje ne daje ni srpskom narodu od strane svih gore navedenih nacionalnosti. Kamo srece da se ovakvo iskorenjivanje kriminala desi na svim prostorima bivse Jugoslavije. Nacin na koji je Stambolic likvidiran nije nista razlicit od nacina na koji je bilo ko bio ubijan, terorisan u svim balkanskim ratovima 90-ih godina, prema tome niko ovde nije sasvim cist i cestit.

Jelena

Mari

pre 21 godinu

Pitam se da li "zaludjeni" uopste prate sve ovo sto se desava i da li ce se jos uvek nasladjivati "slatkim retorickim pobedama" njihova dva idola u Hagu?Ako se polovina od takvih osvesti,za nas ima nade...

Ned-a

pre 21 godinu

Zelio bi da se onaj deo ( najveci) srpskog naroda napokon osvesti i uvidi kakvi su sve zlocini izvrseni nad albancima i bosnjacima ( i drugima), kao i nad cestitim srpskim ljudima, u ime srpstva i i kojekakvih morbidnih ciljeva.
Doslo je vreme otreznjenja a srpski narod ima moralnu obavezu da se javno i nedvosmisleno izvini svim narodima protiv kojih su izvrseni zlocini u kontinuitetu.

Djuro,Vancouver, Canada

pre 21 godinu

- Stalno se postavlja pitanje: zar je trebalo cekati da bude predsednik vlade ubijen pa da se jednom krene sa rasciscavanjem. Moramo biti realni da sve nije bilo tako jednostavno.Nova vlast je nasledila ceo sistem vladavine predhodnika, bez iskustva, kadrova, medjunarodne podrske.Sve drzavne institucuje bile su prozete infrastrukturom starog sistema i nije se moglo tako zestoko krenuti kao sada. Bez obzira sto kritike mogu da "piju vodu", najzad moramo shvatiti da je ovo "moralo" da se desi pa da se krene, ali ne u doslovnom smislu.. ipak se dosta radilo da se jednom krene, i kada su zlocinci obavesteni da se krece, Djidjic "morao" da plati glavom. Iako osecamo prazninu u svom srcu sto njega nema, hvala mu za sve sto je ucinio za Srbiju.Zato ovoj vladi puna podrska da izdrzi do kraja.(Djuro,28.mart 2003, Vancouver)

Ljiljana

pre 21 godinu

Napustila sam Vojvodinu, Srbiju, Jugoslaviju - sve ono sto mi je znacilo domovinu - jos Juna 1992, bezeci od mraka koji se sirio iz Milosevicevog centra moci kao neumitna zla kob po citavom prostoru bivse Juge. Tek danas, prvi put za ovih 11 godina, pomislih "mozda ce i srbija opet progledati..."

Vlada, Hag

pre 21 godinu

Procitah jedan od komentara u vezi ostavki:"postavlja se pitanje zasto nisu dali ostavke..." Ne branim nikoga, ali je jasno iz svega sto se do sada desavalo na prostorima Balkana (u smislu politike opstrukcije) da "koga nema bez njega se moze", te da ostavka coveka koji nije umesan i ne slaze se zlocinom ili postupkom, vodi samo povecanju prostora za onog ko taj zlocin ili postupak cini. Imate "dva losa" i imate "Milosa", i onda Milos odluci da ode, jer se ne slaze sa dva losa, a dva losa naravno kazu "e, bas super - hvala ti", i nastave sa svojom prljavom rabotom. Na kraju krajeva, cela dilema oko perioda X.2000 - III.2003 jeste da li: 1) probati da se nesto promeni pa makar "step-by-step", ili 2) se otvoreno neslagati i drzati se principa "necu da se mesam jer se ne slazem". Da, tacno je da 1)-pristup daje privremeni legalitet losim momcima, ali isto tako (kao sto neko rece) aktivno radi protiv njih (mislim da se u tome i vidi velicina danasnje srpske vlade, daj Boze da svaka naredna bude bolja, a mislim da hoce). Sa druge strane, ako idete 2)-pristupom ostajete neukaljani (ili barem tako mislite), ali ste "pasivni" - jer nemate ama bas nikakav uticaj na desavanje stvari. Mislim da realisticnom coveku ne treba da bude nejasno naredno: da je bilo realne snage da se ovo sto se sada radi desi 6.X.2000., to bi se i desilo. Nazalost, nije bilo snage, jer se radilo i o gubitku vlasti, i svih privilegija, ali i o pretecoj buducnosti -otkricu svih ovih stvari koje su otkrivene sada. A treba biti mnoooogo veliki covek i priznati gresku i pokajati se i reci "kriv sam, to sam radio, 'apsite, sudite". A opet dogadjaji pokazuju da su svi pomenuti negativci na granici toga da se smatraju uopste ljudima, a kamoli mnoooogo velikim ljudima.

Jelena

pre 21 godinu

Boze, sto je to tuzno cuti, ubili coveka i ubacili u jamu, sacuvaj me Boze! Trebalo je sve ovo otkriti mnogo ranije. Drago mi je sto sada neke stvari isplivavaju na povrsinu.

Dragan

pre 21 godinu

Ovo su stvari koje su zastrasujuce. Medjutim, sudbina Ivana Stambolica je sudbina mnogih postenih ljudi u ovoj zemlji koji su stradali zbog bolesnih ambicija Slobodana Milosevica i njegovih saradnika. Ono sto je svaki normalan covek samo naslucivao sada dobija stvarne obrise. Znaci da su sve te najcrnje stvari radjene pod izgovorom patriotizma i za dobrobit naroda. Mislim da nista ne moze da nadoknadi ili osveti sve ono sto je ovaj narod doziveo u tom periodu. Medjutim, ovo je najbolji nacin da i oni malobrojni koji i danas doziljavaju ove zlikovce kao heroje shvate da su svi oni bili samo obicne zivotinje. Mislim, da je sada svima jasno ko su nasi "heroji". Nadam se da ce Srbija kada rascisti sa ovim zlikovcima imati bolju buducnost za sve svoje gradjane.

Danijela, NY

pre 21 godinu

Mislim da se dalo ocekivati da ce se resiti i misterija oko Ivana Stambolica...malo je vise tuzno sto je sve to moralo da bude reseno ubistvom Dr. Zorana Djindjica a opet moram reci da sve ovo malo i zvuci sebicno jer samo kada je ubijen covek Vlasti pocelo je nesto da se desava.No, ja se nadam i osecam da je Srbija po prvi put u poslednjih 60 god. na pravom putu i sada se ne sme popustiti.Treba sve iskoreniti...sve sto ima ikakve veze sa bivsim rezimom...I naravno svima treba suditi najstrozom kaznom...Mislim da bi i pokojni premijer bio ponosan da zna sta se u njegovu "cast" sve desava u Srbiji...

rule

pre 21 godinu

Zao mi je sto se ovo desilo gradjanima Srbije.
Dobar je prvi komentar koji se pita da li je moguce da se ovo dogadjalo.
Ovo se gradjani Srbije dogadjalo gradjanima Bosne i Hercegovine sve ove godine u reziji istih ovih neljudi koje ste uhapsili,samo sto niko tada nije vjerovao,a nece ni danas,vecina.Ne podrzavam bilo kakvu vrstu terora!!

Petar

pre 21 godinu

Mucenik. Ivan Stambolic, Zoran Djindjic i jos mnogi su platili glavom morbidnu samovolju prethodnog rezima. Zivim u inostranstvu gde sam pobegao jer nisam vise mogao da gledam sta se u Srbiji desava. Isovremeno sam se osecao bespomocnim da bilo sta uradim jer su zavladale najmracnije sile koje je ova zemlja ikad videla. Ipak, ako sve ove zrtve nisu bile uzalud ako Srbija ponovo postane zemlja koja moze da pruzi svojim stanovnicima sigurnost, mogucnost da normalno zive i rade, bez straha da izadju na ulicu ja cu se vratiti. Mislio sam da je Srbija zauvek izgubljena. Mozda nije?

Milic

pre 21 godinu

Ne razumem otkud toliko iscudjavanje nad ovim "neverovatnim" istinama sto ovih dana izlaze na videlo. Izgleda da se, tek sada, veliki deo gradjana Srbije budi iz sna u koji su zapali jos onda kada je vecina stranaka udruzenih u DOS odbila da pokusaj atentata na gospodina Vuka Draskovica, i cetvorostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali, okvalifikuje kao akt drzavnog terorizma.
Nazalost, ni ponovljeni pokusaj atentata u Budvi a ni kasnija otmica i ubistvo Ivana Stambolica nisu bili dovoljno validni pokazatelji o cemu se zapravo radi. Zato je i bilo moguce da se na kasnije udruzivanje sa Legijom i njegovim teroristima blagonaklono gleda i da izjave tipa : "Gospodin Legija je uzoran gradjanin..." ne izazovu primerene reakcije javnosti.
Danas se rezultati takvog delovanja uglavnom znaju... SPO je, kao najveci borac protiv tog terorizma, najpre "izguran" iz DOS-a, a kasnije i sa politicke scene Srbije, Zoran Djindjic svirepo ubijen upravo od terora koji nije hteo da identifikuje na vreme, a ostatak njegove vlade u panici nasao zastitu u vanrednom stanju. Valjda ce, ako su ljudi, bar neko od njih podneti ostavku sto je u Srbiju, sa njima na celu, 6-ti oktobar 2000 stigao tek marta 2003-ce.
No, i pored svih razlika u gledistima i osude pojedinih postupaka lidera DOS-a, a zarad bezbedne, sigurne i bogate Srbije, podrzavam i pozdravljam mere koje preduzima Vlada Srbije.

Beka

pre 21 godinu

A sad ne stati, posao je tek poceo.
Razjasniti ubistvo Curuvije, ministra odbrane Bulatovica, Ibarsku magistralu, ubistvo policajca Buhe, Gavrilovica, direktora Jata...
Ima slucajeva bezbroj, na ovom se ne bi smelo stati, u suprotnom za neko vreme opet ce Srbija biti mala bara s puno krokodila.

Aleksandar Becic

pre 21 godinu

Tuzno je u kakvoj smo zemlji ziveli. Nadam se da ce i ostala ubistva biti rasvetljena. Ocekujem da se vec veceras saopsti ko je likvidirao Curuviju. A onda bih bas voleo da cujem onog koji zamlacuje ljude u Haskom tribunalu da li je i to njemu, "jadnom" podmetnuto.

Milos D.

pre 21 godinu

I ja sam cesto tako razmisljao: ako ne mogu nista da urade zasto ne daju ostavku? Posle svega ovoga sam definitivno shvatio da nisam bio u pravu. Jer sta bi onda bilo? Ne bi dosli bolji, dosao bi jalovi DSS, da ne pominjem gore od njih. A to bi ovima od kojih se sad cisti Srbija i odgovaralo. Ono sto se danas cesto zaboravlja je da ova akcije nije zapoceta po ubistvu Zorana Djindjica, zapoceta je mnogo ranije.

Branislav Zekic Zeka

pre 21 godinu

I vrapci su znali ko su nalogodavci i izvrsioci ovog gnusnog ubistva. I ne samo ovog. A to sto niko od nadleznih nije pokrenuo istragu u tom pravcu, i sto tim povodom nije saslusao ni Slobu ni Miru a ni Legiju, je propust za koji neko treba da bude osudjen i strpan u zatvor. Ostavka nije dovoljna kazna. Pa zar je morao da pogine premijer pa da se tek tada pokrene opsezna
istraga?

zoran

pre 21 godinu

...i onda kada bi trbali da se "radujemo" zbog svih tih svirepih otkrica po Srbiji - kad eno "ne lezi vraze" nestao profesor Polic pa ovde covjek stvarno ne zna gdje su granice dna...
- da stvar bude jos gora - prijeti se profesorima a onda i kidnapovanje ì sve to za vrijeme vanrednog stanja (ne smijem ni da mislim na redovno)- pa dokle vise tih ogrezlih kriminalaca ili mozda sredine?

Njegosh

pre 21 godinu

Narod koji je slavio zlocince, a omalovazavao stvarne velicine, treba ozbiljno da se zabrine za svoju sudbinu. Boze, daj nam pameti da prepoznamo istinu!

Ivan, CH

pre 21 godinu

Ne znam koliko smo uopste svesni znacaja ovoga sto se sada dogadja u Beogradu za dalju politicku
buducnost i istoriju Srbije. Rasformiranje JSO, odmotavanje klupka zlocina, pronalazenje posmrtnih ostataka
Ivana Stambolica na Fruskoj gori, ubijenog od cetvorice iz JSO, sasvim jasno po nalogu
Milosevic-Markovic, sve to zajedno ce staviti konacan pecat sramote na vladavinu Slobodana Milosevica
kao sefa mafijasko-kriminalno-politicke organizacije. Sve do sada je postojala latentna opasnost da
neubedljivost sudjenja u Hagu ili smrt u zatvoru od njega stvore nacionalnog heroja koga bi istorija pamtila
kao branioca nacionalnih interesa, jer istorija nikada ne belezi zrtve koje takvi poduhvati nose sa sobom.
Odbrana nacionalnih interesa, naravno, i nije bila cilj Slobodana Milosevica i zato
se on prilicno uspesno sam brani od tuzilastva. Sada, najzad, ubistvo Ivana Stambolica, dva neuspela
atentata na Vuka Draskovica i ubistvo Zorana Djindjica ce konacno i za sva vremena devedesete godine
20. veka u srpskoj istoriji oznaciti kao godine srama i postradanja naroda ne radi odbrane nacionalnih
interesa, nego radi ocuvanja licne vlasti Slobodana Milosevica i njegove porodice i bogacenja sa njim
usko povezanog kruga ubica i kriminalaca. Ovo je definitivna Revolucija i konacna smrt azdaje komunizma u
Srbiji. Djindjic je ulozio svoj zivot u ostvarenje tog cilja.

nesa - uporni

pre 21 godinu

Uzas.
Mislim bilo je "opste poznato" na sta je Milosevic sve bio spreman. Ali ovakav scenario je toliko mracan da Milosevicev lik dobija sasvim novu dimenziju.
Nisam iznenadjen ali mi je muka i povraca mi se od njegovih zlocina.
Sta da se kaze. Mislim da je bracni par trebao da zavrsi kao njihov rumunski pandan ali onda verovatno istina nikad ne bi bila otkrivena.
Nadam se da cu procitati komentar pokajanja nekog od njegovih sledbenika sto bi bilo poptuno opravdanje otkrivanja istine i jedini lek protiv "nacionalne zaraze" koja je na zalost jos uvek prisutna u Srbiji.

NAPRED PLAVI...

Jeremija

pre 21 godinu

Pa tako jasno kao sto bi gospodin Mihajlovic hteo da nam predstavi i nije.Za mene se postavlja pitanje, za koga bi kanditatura na predsednickim izborima bila veci problem? Za Milosevica ili za DOS i njihovog kandidata i zapad koji sigurno ne bi bio zadovoljan sa Stambolicem kao predsednikom Jugoslavije????U politici niko nije cist i niko ne zasluzuje poverenje.

Alexandra

pre 21 godinu

Iako je svih ovih godina od nestanka Ivana Stambilica negde u vazduhu visila cinjenica da je ipak likvidiran, ovo saznanje me je jako potreslo kao i citavu moju okolinu i iznova nas je sokirala svirepost ljudi koji su predugo upravljali nasim zivotima. Strasna je i cinjenica da je ovu zemlju vodila jedna takva teroristicko-kriminalna organizacija sa drzavnim legitimitetom. Ja se nadam da istraga nece stati dok se svi, ali svi koji su nas godinama terorisali, i psihicki, moralno,a i fizicki zlostavljali ne budu kaznjeni i na bilo koji nacin privedeni pravdi. Mislim da ovi dani ustvari predstavljaju pravo oslobadjanje Srbije od diktature i terora i da je ovo prilika da se u ovoj zemlji postave nove, moderne norme zivota i ponasanja. Pozivam sve da u duhu novog vremena menjaju i sebe i time dali licni doprinos izgradji neke nove buducnosti za ovu zemlju

Zeljo

pre 21 godinu

Jeste li napokon progledali i mozete li nakon ovoga sto vam se dogadja, da priznate da ste sa ljudima koji su vas vodili zadnjih 12 godina, zakuhali na bivsim prostorima ex Yu, da ste izvrsili genocid i agresiju na Hrvatsku i BiH. Sto prije te cinjenice sebi priznate bit ce lakse i za vas i za nas. Sarajlija!

student iz Budimpeste

pre 21 godinu

Zaisata je tuzno da je terebalo da se dogodi toliko ubsistava da se vodeci politicari probude. Zanimljivo je kako sve istrage napreduju u zadnje vreme...nije li moglo pre?! Nadam se da ce se vecina probuditi i svatiti sta su mnogi podrzavali tokom predhodnih nekoliko godina, i da samo malo razmisle da je za 10 godina odrasla jedna generacija, ucemu?!...secamo se samo ratova i ubistava i veoma malo lepog...

Ivan M

pre 21 godinu

Lavina je pocela...Ja se nadam da ce porodica gospodina Stambolica najzad moci da ga sahrani i otprati onako kako mu dolikuje. Slava mu. Sto se tice njegovih ubica i nalogodavaca, valjda ce sve ubrzo izaci na videlo, mada svi vec imamo ideju ke je stajao iza toga...Opet se postavlja pitanje na koje ce neko morati da odgovori kad-tad - zasto se cekalo da nam ubiju premijera pre nego sto se sve ovo preduzelo? Zasto smo stajali u mestu dve i po godine?

Igor

pre 21 godinu

Najave da ce sa sve vecim brojem hapsenja, gradjani Srbije morati da se suoce sa strasnim tajnama sa kojima su ziveli, pokazale su se kao tacne. Ubistvo Ivana Stambolica, koje je sada vidimo, bilo strasno surovo, govori ( po ko zna koji put)sa kakvim ljudima smo imali posla. Nazalost, neko nije hteo ili nije smeo da se uhvati sa njima u kostac, i platili smo ogromnu cenu, gubitkom Zorana Djindjica. Ali postoji neka tragedija , ali i pravda i u tome, da smo indirektno, ubistvom tog coveka dobili priliku da krenemo napred bez svog tog olosa i sljama koji nas je trovao godinama. Jasno je svima koji misle svojom glavom, ko je bio zainteresovan za smrt Ivana Stambolica. Nadam se da policija vec ispitije Miru Markovic u zatvoru. Tamo joj je i mesto.

schmee

pre 21 godinu

krajnje je vreme da g-dja mira markovic odgovara za svoja (zlo)dela. uveren sam da je veliki procenat milosevicevih odluka u stvari bilo njeno maslo...

Krešimir

pre 21 godinu

Ovo je stvarno simbolički kraj jednog razdoblja koje je započelo Stambolićevom smjenom.

Sad je tek gotovo. Mislim da više nema povratka, hvala bogu.

Petar Antunovic

pre 21 godinu

Dobili smo poslednjih dana zaista mnogo informacija koje su nam pomogle da bolje sagledamo stanje u kojem se Srbija nalazila od oktobra 2000 do marta 2003. Objektivne teskoce na koje su nailazili ljudi iz Vlade Srbije nisu bile male, naprotiv. Ipak jedna stvar nije jasna: zasto niko nije napustio polozaj uz obrazlozenje da mu opstrukcije ometaju normalan rad, a da ne zeli odgovornost za moguce komplikacije i posljedice. Tu vrstu moralne odgovornosti imaju i Mihajlovic i Batic i C. Jovanovic i ko zna ko jos.

enes niksic

pre 21 godinu

Neverovatno kakvi su bili ti mozgovi da na ovako svirep i neljudski nacin uklone Ivana Stambolica.Ne samo on nego i mnogi gradjani ove napacene Srbije platili su svojim zivotima zbog bolesnih ambicija tzv.politicara i kriminalaca.Dokle smo bili stigli prostoje neverovatno.Ove efikasne akcije i do skora nemoguca otkrica ulivaju nadu da je pred nama bolja i perspektivnija buducnost.zahvaljujem!

Petar Antunovic

pre 21 godinu

Dobili smo poslednjih dana zaista mnogo informacija koje su nam pomogle da bolje sagledamo stanje u kojem se Srbija nalazila od oktobra 2000 do marta 2003. Objektivne teskoce na koje su nailazili ljudi iz Vlade Srbije nisu bile male, naprotiv. Ipak jedna stvar nije jasna: zasto niko nije napustio polozaj uz obrazlozenje da mu opstrukcije ometaju normalan rad, a da ne zeli odgovornost za moguce komplikacije i posljedice. Tu vrstu moralne odgovornosti imaju i Mihajlovic i Batic i C. Jovanovic i ko zna ko jos.

enes niksic

pre 21 godinu

Neverovatno kakvi su bili ti mozgovi da na ovako svirep i neljudski nacin uklone Ivana Stambolica.Ne samo on nego i mnogi gradjani ove napacene Srbije platili su svojim zivotima zbog bolesnih ambicija tzv.politicara i kriminalaca.Dokle smo bili stigli prostoje neverovatno.Ove efikasne akcije i do skora nemoguca otkrica ulivaju nadu da je pred nama bolja i perspektivnija buducnost.zahvaljujem!

Krešimir

pre 21 godinu

Ovo je stvarno simbolički kraj jednog razdoblja koje je započelo Stambolićevom smjenom.

Sad je tek gotovo. Mislim da više nema povratka, hvala bogu.

schmee

pre 21 godinu

krajnje je vreme da g-dja mira markovic odgovara za svoja (zlo)dela. uveren sam da je veliki procenat milosevicevih odluka u stvari bilo njeno maslo...

Igor

pre 21 godinu

Najave da ce sa sve vecim brojem hapsenja, gradjani Srbije morati da se suoce sa strasnim tajnama sa kojima su ziveli, pokazale su se kao tacne. Ubistvo Ivana Stambolica, koje je sada vidimo, bilo strasno surovo, govori ( po ko zna koji put)sa kakvim ljudima smo imali posla. Nazalost, neko nije hteo ili nije smeo da se uhvati sa njima u kostac, i platili smo ogromnu cenu, gubitkom Zorana Djindjica. Ali postoji neka tragedija , ali i pravda i u tome, da smo indirektno, ubistvom tog coveka dobili priliku da krenemo napred bez svog tog olosa i sljama koji nas je trovao godinama. Jasno je svima koji misle svojom glavom, ko je bio zainteresovan za smrt Ivana Stambolica. Nadam se da policija vec ispitije Miru Markovic u zatvoru. Tamo joj je i mesto.

Zeljo

pre 21 godinu

Jeste li napokon progledali i mozete li nakon ovoga sto vam se dogadja, da priznate da ste sa ljudima koji su vas vodili zadnjih 12 godina, zakuhali na bivsim prostorima ex Yu, da ste izvrsili genocid i agresiju na Hrvatsku i BiH. Sto prije te cinjenice sebi priznate bit ce lakse i za vas i za nas. Sarajlija!

Alexandra

pre 21 godinu

Iako je svih ovih godina od nestanka Ivana Stambilica negde u vazduhu visila cinjenica da je ipak likvidiran, ovo saznanje me je jako potreslo kao i citavu moju okolinu i iznova nas je sokirala svirepost ljudi koji su predugo upravljali nasim zivotima. Strasna je i cinjenica da je ovu zemlju vodila jedna takva teroristicko-kriminalna organizacija sa drzavnim legitimitetom. Ja se nadam da istraga nece stati dok se svi, ali svi koji su nas godinama terorisali, i psihicki, moralno,a i fizicki zlostavljali ne budu kaznjeni i na bilo koji nacin privedeni pravdi. Mislim da ovi dani ustvari predstavljaju pravo oslobadjanje Srbije od diktature i terora i da je ovo prilika da se u ovoj zemlji postave nove, moderne norme zivota i ponasanja. Pozivam sve da u duhu novog vremena menjaju i sebe i time dali licni doprinos izgradji neke nove buducnosti za ovu zemlju

student iz Budimpeste

pre 21 godinu

Zaisata je tuzno da je terebalo da se dogodi toliko ubsistava da se vodeci politicari probude. Zanimljivo je kako sve istrage napreduju u zadnje vreme...nije li moglo pre?! Nadam se da ce se vecina probuditi i svatiti sta su mnogi podrzavali tokom predhodnih nekoliko godina, i da samo malo razmisle da je za 10 godina odrasla jedna generacija, ucemu?!...secamo se samo ratova i ubistava i veoma malo lepog...

Ivan M

pre 21 godinu

Lavina je pocela...Ja se nadam da ce porodica gospodina Stambolica najzad moci da ga sahrani i otprati onako kako mu dolikuje. Slava mu. Sto se tice njegovih ubica i nalogodavaca, valjda ce sve ubrzo izaci na videlo, mada svi vec imamo ideju ke je stajao iza toga...Opet se postavlja pitanje na koje ce neko morati da odgovori kad-tad - zasto se cekalo da nam ubiju premijera pre nego sto se sve ovo preduzelo? Zasto smo stajali u mestu dve i po godine?

Jeremija

pre 21 godinu

Pa tako jasno kao sto bi gospodin Mihajlovic hteo da nam predstavi i nije.Za mene se postavlja pitanje, za koga bi kanditatura na predsednickim izborima bila veci problem? Za Milosevica ili za DOS i njihovog kandidata i zapad koji sigurno ne bi bio zadovoljan sa Stambolicem kao predsednikom Jugoslavije????U politici niko nije cist i niko ne zasluzuje poverenje.

Njegosh

pre 21 godinu

Narod koji je slavio zlocince, a omalovazavao stvarne velicine, treba ozbiljno da se zabrine za svoju sudbinu. Boze, daj nam pameti da prepoznamo istinu!

Milos D.

pre 21 godinu

I ja sam cesto tako razmisljao: ako ne mogu nista da urade zasto ne daju ostavku? Posle svega ovoga sam definitivno shvatio da nisam bio u pravu. Jer sta bi onda bilo? Ne bi dosli bolji, dosao bi jalovi DSS, da ne pominjem gore od njih. A to bi ovima od kojih se sad cisti Srbija i odgovaralo. Ono sto se danas cesto zaboravlja je da ova akcije nije zapoceta po ubistvu Zorana Djindjica, zapoceta je mnogo ranije.

Ivan, CH

pre 21 godinu

Ne znam koliko smo uopste svesni znacaja ovoga sto se sada dogadja u Beogradu za dalju politicku
buducnost i istoriju Srbije. Rasformiranje JSO, odmotavanje klupka zlocina, pronalazenje posmrtnih ostataka
Ivana Stambolica na Fruskoj gori, ubijenog od cetvorice iz JSO, sasvim jasno po nalogu
Milosevic-Markovic, sve to zajedno ce staviti konacan pecat sramote na vladavinu Slobodana Milosevica
kao sefa mafijasko-kriminalno-politicke organizacije. Sve do sada je postojala latentna opasnost da
neubedljivost sudjenja u Hagu ili smrt u zatvoru od njega stvore nacionalnog heroja koga bi istorija pamtila
kao branioca nacionalnih interesa, jer istorija nikada ne belezi zrtve koje takvi poduhvati nose sa sobom.
Odbrana nacionalnih interesa, naravno, i nije bila cilj Slobodana Milosevica i zato
se on prilicno uspesno sam brani od tuzilastva. Sada, najzad, ubistvo Ivana Stambolica, dva neuspela
atentata na Vuka Draskovica i ubistvo Zorana Djindjica ce konacno i za sva vremena devedesete godine
20. veka u srpskoj istoriji oznaciti kao godine srama i postradanja naroda ne radi odbrane nacionalnih
interesa, nego radi ocuvanja licne vlasti Slobodana Milosevica i njegove porodice i bogacenja sa njim
usko povezanog kruga ubica i kriminalaca. Ovo je definitivna Revolucija i konacna smrt azdaje komunizma u
Srbiji. Djindjic je ulozio svoj zivot u ostvarenje tog cilja.

Branislav Zekic Zeka

pre 21 godinu

I vrapci su znali ko su nalogodavci i izvrsioci ovog gnusnog ubistva. I ne samo ovog. A to sto niko od nadleznih nije pokrenuo istragu u tom pravcu, i sto tim povodom nije saslusao ni Slobu ni Miru a ni Legiju, je propust za koji neko treba da bude osudjen i strpan u zatvor. Ostavka nije dovoljna kazna. Pa zar je morao da pogine premijer pa da se tek tada pokrene opsezna
istraga?

nesa - uporni

pre 21 godinu

Uzas.
Mislim bilo je "opste poznato" na sta je Milosevic sve bio spreman. Ali ovakav scenario je toliko mracan da Milosevicev lik dobija sasvim novu dimenziju.
Nisam iznenadjen ali mi je muka i povraca mi se od njegovih zlocina.
Sta da se kaze. Mislim da je bracni par trebao da zavrsi kao njihov rumunski pandan ali onda verovatno istina nikad ne bi bila otkrivena.
Nadam se da cu procitati komentar pokajanja nekog od njegovih sledbenika sto bi bilo poptuno opravdanje otkrivanja istine i jedini lek protiv "nacionalne zaraze" koja je na zalost jos uvek prisutna u Srbiji.

NAPRED PLAVI...

zoran

pre 21 godinu

...i onda kada bi trbali da se "radujemo" zbog svih tih svirepih otkrica po Srbiji - kad eno "ne lezi vraze" nestao profesor Polic pa ovde covjek stvarno ne zna gdje su granice dna...
- da stvar bude jos gora - prijeti se profesorima a onda i kidnapovanje ì sve to za vrijeme vanrednog stanja (ne smijem ni da mislim na redovno)- pa dokle vise tih ogrezlih kriminalaca ili mozda sredine?

Petar

pre 21 godinu

Mucenik. Ivan Stambolic, Zoran Djindjic i jos mnogi su platili glavom morbidnu samovolju prethodnog rezima. Zivim u inostranstvu gde sam pobegao jer nisam vise mogao da gledam sta se u Srbiji desava. Isovremeno sam se osecao bespomocnim da bilo sta uradim jer su zavladale najmracnije sile koje je ova zemlja ikad videla. Ipak, ako sve ove zrtve nisu bile uzalud ako Srbija ponovo postane zemlja koja moze da pruzi svojim stanovnicima sigurnost, mogucnost da normalno zive i rade, bez straha da izadju na ulicu ja cu se vratiti. Mislio sam da je Srbija zauvek izgubljena. Mozda nije?

Milic

pre 21 godinu

Ne razumem otkud toliko iscudjavanje nad ovim "neverovatnim" istinama sto ovih dana izlaze na videlo. Izgleda da se, tek sada, veliki deo gradjana Srbije budi iz sna u koji su zapali jos onda kada je vecina stranaka udruzenih u DOS odbila da pokusaj atentata na gospodina Vuka Draskovica, i cetvorostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali, okvalifikuje kao akt drzavnog terorizma.
Nazalost, ni ponovljeni pokusaj atentata u Budvi a ni kasnija otmica i ubistvo Ivana Stambolica nisu bili dovoljno validni pokazatelji o cemu se zapravo radi. Zato je i bilo moguce da se na kasnije udruzivanje sa Legijom i njegovim teroristima blagonaklono gleda i da izjave tipa : "Gospodin Legija je uzoran gradjanin..." ne izazovu primerene reakcije javnosti.
Danas se rezultati takvog delovanja uglavnom znaju... SPO je, kao najveci borac protiv tog terorizma, najpre "izguran" iz DOS-a, a kasnije i sa politicke scene Srbije, Zoran Djindjic svirepo ubijen upravo od terora koji nije hteo da identifikuje na vreme, a ostatak njegove vlade u panici nasao zastitu u vanrednom stanju. Valjda ce, ako su ljudi, bar neko od njih podneti ostavku sto je u Srbiju, sa njima na celu, 6-ti oktobar 2000 stigao tek marta 2003-ce.
No, i pored svih razlika u gledistima i osude pojedinih postupaka lidera DOS-a, a zarad bezbedne, sigurne i bogate Srbije, podrzavam i pozdravljam mere koje preduzima Vlada Srbije.

Aleksandar Becic

pre 21 godinu

Tuzno je u kakvoj smo zemlji ziveli. Nadam se da ce i ostala ubistva biti rasvetljena. Ocekujem da se vec veceras saopsti ko je likvidirao Curuviju. A onda bih bas voleo da cujem onog koji zamlacuje ljude u Haskom tribunalu da li je i to njemu, "jadnom" podmetnuto.

Beka

pre 21 godinu

A sad ne stati, posao je tek poceo.
Razjasniti ubistvo Curuvije, ministra odbrane Bulatovica, Ibarsku magistralu, ubistvo policajca Buhe, Gavrilovica, direktora Jata...
Ima slucajeva bezbroj, na ovom se ne bi smelo stati, u suprotnom za neko vreme opet ce Srbija biti mala bara s puno krokodila.

rule

pre 21 godinu

Zao mi je sto se ovo desilo gradjanima Srbije.
Dobar je prvi komentar koji se pita da li je moguce da se ovo dogadjalo.
Ovo se gradjani Srbije dogadjalo gradjanima Bosne i Hercegovine sve ove godine u reziji istih ovih neljudi koje ste uhapsili,samo sto niko tada nije vjerovao,a nece ni danas,vecina.Ne podrzavam bilo kakvu vrstu terora!!

Dragan

pre 21 godinu

Ovo su stvari koje su zastrasujuce. Medjutim, sudbina Ivana Stambolica je sudbina mnogih postenih ljudi u ovoj zemlji koji su stradali zbog bolesnih ambicija Slobodana Milosevica i njegovih saradnika. Ono sto je svaki normalan covek samo naslucivao sada dobija stvarne obrise. Znaci da su sve te najcrnje stvari radjene pod izgovorom patriotizma i za dobrobit naroda. Mislim da nista ne moze da nadoknadi ili osveti sve ono sto je ovaj narod doziveo u tom periodu. Medjutim, ovo je najbolji nacin da i oni malobrojni koji i danas doziljavaju ove zlikovce kao heroje shvate da su svi oni bili samo obicne zivotinje. Mislim, da je sada svima jasno ko su nasi "heroji". Nadam se da ce Srbija kada rascisti sa ovim zlikovcima imati bolju buducnost za sve svoje gradjane.

Danijela, NY

pre 21 godinu

Mislim da se dalo ocekivati da ce se resiti i misterija oko Ivana Stambolica...malo je vise tuzno sto je sve to moralo da bude reseno ubistvom Dr. Zorana Djindjica a opet moram reci da sve ovo malo i zvuci sebicno jer samo kada je ubijen covek Vlasti pocelo je nesto da se desava.No, ja se nadam i osecam da je Srbija po prvi put u poslednjih 60 god. na pravom putu i sada se ne sme popustiti.Treba sve iskoreniti...sve sto ima ikakve veze sa bivsim rezimom...I naravno svima treba suditi najstrozom kaznom...Mislim da bi i pokojni premijer bio ponosan da zna sta se u njegovu "cast" sve desava u Srbiji...

Jelena

pre 21 godinu

Boze, sto je to tuzno cuti, ubili coveka i ubacili u jamu, sacuvaj me Boze! Trebalo je sve ovo otkriti mnogo ranije. Drago mi je sto sada neke stvari isplivavaju na povrsinu.

Vlada, Hag

pre 21 godinu

Procitah jedan od komentara u vezi ostavki:"postavlja se pitanje zasto nisu dali ostavke..." Ne branim nikoga, ali je jasno iz svega sto se do sada desavalo na prostorima Balkana (u smislu politike opstrukcije) da "koga nema bez njega se moze", te da ostavka coveka koji nije umesan i ne slaze se zlocinom ili postupkom, vodi samo povecanju prostora za onog ko taj zlocin ili postupak cini. Imate "dva losa" i imate "Milosa", i onda Milos odluci da ode, jer se ne slaze sa dva losa, a dva losa naravno kazu "e, bas super - hvala ti", i nastave sa svojom prljavom rabotom. Na kraju krajeva, cela dilema oko perioda X.2000 - III.2003 jeste da li: 1) probati da se nesto promeni pa makar "step-by-step", ili 2) se otvoreno neslagati i drzati se principa "necu da se mesam jer se ne slazem". Da, tacno je da 1)-pristup daje privremeni legalitet losim momcima, ali isto tako (kao sto neko rece) aktivno radi protiv njih (mislim da se u tome i vidi velicina danasnje srpske vlade, daj Boze da svaka naredna bude bolja, a mislim da hoce). Sa druge strane, ako idete 2)-pristupom ostajete neukaljani (ili barem tako mislite), ali ste "pasivni" - jer nemate ama bas nikakav uticaj na desavanje stvari. Mislim da realisticnom coveku ne treba da bude nejasno naredno: da je bilo realne snage da se ovo sto se sada radi desi 6.X.2000., to bi se i desilo. Nazalost, nije bilo snage, jer se radilo i o gubitku vlasti, i svih privilegija, ali i o pretecoj buducnosti -otkricu svih ovih stvari koje su otkrivene sada. A treba biti mnoooogo veliki covek i priznati gresku i pokajati se i reci "kriv sam, to sam radio, 'apsite, sudite". A opet dogadjaji pokazuju da su svi pomenuti negativci na granici toga da se smatraju uopste ljudima, a kamoli mnoooogo velikim ljudima.

Ljiljana

pre 21 godinu

Napustila sam Vojvodinu, Srbiju, Jugoslaviju - sve ono sto mi je znacilo domovinu - jos Juna 1992, bezeci od mraka koji se sirio iz Milosevicevog centra moci kao neumitna zla kob po citavom prostoru bivse Juge. Tek danas, prvi put za ovih 11 godina, pomislih "mozda ce i srbija opet progledati..."

Djuro,Vancouver, Canada

pre 21 godinu

- Stalno se postavlja pitanje: zar je trebalo cekati da bude predsednik vlade ubijen pa da se jednom krene sa rasciscavanjem. Moramo biti realni da sve nije bilo tako jednostavno.Nova vlast je nasledila ceo sistem vladavine predhodnika, bez iskustva, kadrova, medjunarodne podrske.Sve drzavne institucuje bile su prozete infrastrukturom starog sistema i nije se moglo tako zestoko krenuti kao sada. Bez obzira sto kritike mogu da "piju vodu", najzad moramo shvatiti da je ovo "moralo" da se desi pa da se krene, ali ne u doslovnom smislu.. ipak se dosta radilo da se jednom krene, i kada su zlocinci obavesteni da se krece, Djidjic "morao" da plati glavom. Iako osecamo prazninu u svom srcu sto njega nema, hvala mu za sve sto je ucinio za Srbiju.Zato ovoj vladi puna podrska da izdrzi do kraja.(Djuro,28.mart 2003, Vancouver)

Ned-a

pre 21 godinu

Zelio bi da se onaj deo ( najveci) srpskog naroda napokon osvesti i uvidi kakvi su sve zlocini izvrseni nad albancima i bosnjacima ( i drugima), kao i nad cestitim srpskim ljudima, u ime srpstva i i kojekakvih morbidnih ciljeva.
Doslo je vreme otreznjenja a srpski narod ima moralnu obavezu da se javno i nedvosmisleno izvini svim narodima protiv kojih su izvrseni zlocini u kontinuitetu.

Mari

pre 21 godinu

Pitam se da li "zaludjeni" uopste prate sve ovo sto se desava i da li ce se jos uvek nasladjivati "slatkim retorickim pobedama" njihova dva idola u Hagu?Ako se polovina od takvih osvesti,za nas ima nade...

ROSS

pre 21 godinu

Ljudima koji su toliko dugo ziveli pod uticajem lazi i podvala je tesko da se uhvate u kostac sa logikom. Ushta sumnjaju ti ljudi sada? U rad i odvaznost Natase Micic i Zorana Zivkovica? Svako ko to kaze je i sam sumnjiv. (Mada hvala bogu takvi se najvise javljaju iz inostranstva.) Policija tacno zna sta je ko uradio. Ne trebaju nama Kumovi da nam snose izvestaje. Onaj ko je rekao gde se nalazi puska iz koje je ispaljeno na Djindjica zna i ko je zakopao telo Stambolica. Da li ima deteta u Srbiji koje ne zna ko naredbodavac moze da bude? Enega sedi u Hagu, a oni kojima je ta ideja takodje prijala su skoro rasformirani, neki ubijeni a neki iza resetaka. To je timski rad i to ne cini jedna individua. Nego je trebalo je da pustimo onu dvojicu juce da ubiju jos kojeg policajca pa da nikada ne prestanemo da ginemo od njihovih pusaka. Mogu samo da zamislim Kuma kako se sa DKNY kesicom punom para setka po zatvoru. Nema, zatvori su popunjeni.

Jelena

pre 21 godinu

ZA GOSPODU KOJA TRAZI IZVINJENJE SRPSKOG NARODA:
U svim ratovima na prostoru bivse Jugoslavije niko nije bio nevin. Ubijali su i Bosanci i Hrvati zajedno sa Srbima a o genocidu Albanaca nad Srbima kroz godine i da ne pricam. Mislim da je malo arogantno traziti bilo kakvo izvinjenje kad se nikakvo izvinjenje ne daje ni srpskom narodu od strane svih gore navedenih nacionalnosti. Kamo srece da se ovakvo iskorenjivanje kriminala desi na svim prostorima bivse Jugoslavije. Nacin na koji je Stambolic likvidiran nije nista razlicit od nacina na koji je bilo ko bio ubijan, terorisan u svim balkanskim ratovima 90-ih godina, prema tome niko ovde nije sasvim cist i cestit.

Jelena

Tatjana Galijas

pre 21 godinu

Neka mu je pokoj dusi. Nadam se da ce naci napokon mir na onom svetu. Bio je zaista izvanredan i pametan covek, mnogo toga je mogao da uradi i da promeni. Da, kao sto je neko rekao, tek od kada je nadjeno telo Stambolica, svanuo je 6. oktobar. Nadam se da nikad vise necu morati da po ulicama svoga grada bezim od policije, da nikad vise necu zeleti da odem iz svoje zemlje. Zelim da verujem svim srcem da je Srbiji napokon svanulo, jednom za svagda. Neka nam je svima bog u pomoci.

Darko

pre 21 godinu

Drago mi je što je napokon pronađena istina o pokojnom Ivanu Stamboliću. To će mnoge najzad otrijezniti da vide s kime su imali posla za vrijeme "voždove" vladavine. Iskreno želim da još onima koji su ostali slijepi što prije progledaju. Tada će biti moguć svaki suživot.

igor

pre 21 godinu

Mozda je konacno doslo vreme da preispitamo kolektivnu savest i pokusamo da shvatimo u kakvim smo zlocinima (neki prisilno neki dobrovljno) ucestvovali na prostorima bivse Jugoslavije u proteklih 15 godina. Mozda ce vecina konacno da shvati da nam treba kolektivno "ispiranje duse i savesti".

Nino

pre 21 godinu

Zeljo, Rule, Ned i ostali "stranci" sve nesto vuku na svoju vodenicu. Mani te nas trazenja izvinjavanja i nabacivanja nekakve ratne krivice. Imate vi svoje "Legije" "Siptare" i "Pacove" sa kojima treba da se pozabavite. Smrt Ivana Stambolica je nas nacionalni problem sa kojim se mi, iako posle tolikih godina, konacno suocavamo. I cini mi se da ga privodimo kraju. Srbija ce postati normalna zemlja u kojoj kriminal nece cvetati u svakoj senci. Kad bi se nasi komsije pozabavili svojim "Legijama" imali bi jedan miran Balkan i sigurno mnogo bolje komsijske odnose.

Danko

pre 21 godinu

Nesto mi ovde nije jasno.Nigde nije objavljeno da je izvrsena DNA analiza,pronadjenih posmrtnih ostataka.Na osnovu cega,moze Gospodin Mihajlovic da tvrdi, za ostatke koji su 2,5 godine bili u zivom krecu,da pripadaju Ivanu Stambolicu? Moze li se verovati kriminalcu,koji je policiju odveo na Frusku Goru,da su to ostaci bas Ivana Stambolica? Ja mislim da ne moze i zato Gospodine Mihajlovicu,uradite odmah DNA analizu,jer narod vec ima razlicite komentare o ovome.

Lanna

pre 21 godinu

Sta se toliko cudite? Vecini je bila smesna Seseljeva prica o kasikama i buldozerima. Zasto su mase tolike godine obozavale Slobu nacionale dok je on slao "patriote" da ubijaju one tamo i one dole. Niko im od njih nije bio vredan.Zasto je mnogima jos uvek mila Kostinicina prica i nepravednom suidu u Haagu. Treba se pitati gde su svi oni mitomani koji se u Srbiji jos uevk dozivljavaju kao nacionalne velicine. Sta cemo sa Cosicem i njegovom pricom o humanom preseljenju naroda ili o Srbima kao neboskom narodu. Da li je trebalo da Djindjic bude ubijen da bi narod tresnu na zemlju o pogledao okolo sta mu se dogadja. Gde je pesnicka velicina Beckovic koja napisa"Jos cemo se cerati". Volela bih da cujem od velicine. A gde su sve one sportske velicine sto su slavile srpstvo do neba i nazad?I tako dalje. Sudstvo Srbije ceka ogroman posao. Sto bud veci to bolje za buduce generacije. Moralne osude su takodje bitne u ejdnom drustvu. Lustracija mora da se sprovede.

Stevo G. Podgorica

pre 21 godinu

Nadam se da je ovo tek pocetak, mozda se i prenagli tokom hapsenja ali to i nije surovo prema njihovim zlocinima.Bravo momci u plavom iako tuzno obradovalo me je sto su mu bar kosti nadjene!

Rada

pre 21 godinu

Osvrnula bih se nakomentar g-dina Antunovica. Samo, delimicno se slazem sa njim. Naime pomenuti likovi zasluzuju mnogo vise od moralne odgovornosti - krivicnu odgovornost ili kako se vec to zove.Neka je laka zemlja svim zrtvama zloglasne jedinice, ma kako se oni zvali i ma sta oni bili.

Bojan

pre 21 godinu

Nazalost Ivan Stambolic nije doziveo cistku organizovanog kriminala. Verujem da ce se razresiti i ostala "misteriozna" ubistva iz Milosevicevog rezima i da ce svi krivci odgovarati za svoja zlodela, a Stambolicu neka je vecna slava!

Marko

pre 21 godinu

Svi koji zele da se na odgovornost pozovu Mihajlovic, Batic, Covic i C. Jovanovic mislim da lupaju gluposti... Slazem se da ima tu dosta ljudi koji su odgovorni ali prvi je kao sto je i rekao Stambolicev sin Kostunica - kad on zbog toga sto nije smenio Radeta Markovica i sto je drzao Pavkovica i sto je upao u Vladu Srbije i sto je primio Buhinu zenu, bude odgovarao onda mozemo da pricamo o ostalim odgovornostima

Rade

pre 21 godinu

OD STAMBOLICA DO DJINDJICA

Od smene, sada sasvim jasno, pokojnog Ivana Stambolica, pa do ubistva premijera Zorana Djindjica proslo je deceniju i po agonije, posrtanja, stradanja bivseg jugoslovenskog prostora u kojem su svi gubitnici. Diktatura i kriminal najgoreg oblika bila je nasa svakodnevica u kojoj zivot nije imao nikakvu vrednost... Sada, kada znamo ko su ubice i, manje vise, i nalogodavci, vreme je da se svaki gradjanin Srbije suoci sa surovom istinom i da iz ove surove lekcije nauci da se vise nikada ne povodi za retorikom "nacionalnih" vodja, ustvari prevaranata i kriminalaca.
Demokratija je pravo, ali i obaveza, u protivnom nit do anarhije je vrlo tanka. A mi smo, uz, iskreno, nikad vece zrtve, u tako kratkom periodu, u poziciji koja obecava. Zato, uz sve postovanje za odskrinutu svetlost koju je donosila politika i licni primer gospodina Djindjica, treba se podsetiti i onoga sto smo ispustili pre 15 godina, zar je vec toliko proslo, moralnim posrtanjem svih nas i cutanjem prilikom smene gospodina Stambolica. Jer, devedesete bi sasvim sigurno drugacije tekle sa jednom takvom politicki mudrom i umerenom licnoscu na celu Srbije nego kako su tekle...
... Na zalost,istorija jeste uciteljica zivota,ali se vreme ne moze vratiti, zato imajuci u vidu sve zrtve, znane i ne znane, od Srtambolica i Djindjica, pa preko ubijenih novinara Curuvije i Pantica, dovrsimo zapoceti posao do kraja, izvedimo ubice pred lice pravde, ali, raskrinkajmo i osudimo i nalogodavce, jer bez toga ne mozemo napred. Gradjani Srbije, ali, pre svega, Srbi u toj nam zajednickoj drzavi, imaju to kao moralnu obavezu da bi se cista obraza vratili tamo gde su bili i gde im je mesto, gde, na zalost, danas samo geografski pripadaju - u Evropu.
Neka je vecna slava i hvala gospodi Djindjicu i Stambolicu, ali i svim zrtvama vremena bezumlja.

Melisa

pre 21 godinu

Nadam se da ce i nestanak albanskog intelektualca i politickog zatvorenika g. Ukshin Hoti, koji odmah posle izlaska od zatvora (posto je odsluzio kaznu zatvora) bio kidnapovan od dvojice i dan danas se ne zna nista o njegovoj sudbini!? Ja sumnjam da i on nije bio zrtva ove mafije i oni su odgovorni za njegov misteriozni nestank kao i nestanak Ivana Stambolica. Dosadasnja vlada Srbije je odgovorna i treba da obeladani i sudbinu ovog albanskog intelektualca.

pero

pre 21 godinu

Iskreno se nadam da ćete ustrajati do kraja u raščišćavanju kriminalnih aktivnosti u SRBIJI.
To isto očekujem i kod nas u Hrvatskoj!

Ivan, Toronto

pre 21 godinu

Komentar na komentar.

Ne moraju da rade DNA analizu. Telo je baceno u krec (kazu mediji), sto usporava truljenje.

Dovoljno je da porodica prepozna deo odela u kome je bio kad je nestao.

Vesna

pre 21 godinu

Iz pravnog ugla gledista,dokle osumnjiceni nije sudski osudjen on je nevin.Ali u slucaju Milosevica,taj covek je vec toliko daleko otisao,da skoro nije imao poverenja u svoje advokate da ih angazuje u Hagu.Vec,navodno tako zvani prijatelji suda.Zar nije dovoljno svakom normalnom coveku,koga smo mi u Srbiji imali vise od destet godina.Mozda mu nije cista savest,radi toga neveruje bas nikom.

Anja

pre 21 godinu

Zlocinacko ubistvo premijera Djindjica pokrenulo je "tocak" istine koji se sada ne moze zaustaviti. Srbija vise nikada nece biti ona Srbija koja je postojala pre 12.03.2003. godine. Doslo je vreme da Srbija jednom zasvagda rascisti sa svojom neslavnom prosloscu iz doba Milosevica, jer ce samo tako moci da krene sigurnim koracima napred u izvesniju i sigurniju buducnost. Ja verujem da u Srbiji danas postoji cvrsta vera u uspeh borbe koja je pokrenuta sa ciljem da se otkrije istina.
Jako mi je zao sto je sve ovo morala da pokrene jedna tragedija, ali pitam se da li je atentat na premijera Srbije Zorana Djindjica mogao biti sprecen, s obzirom da je samo dvadesetak dana pre toga jedan vec pokusan? Ko je tu zaista zakazao?
Sada je Srbija na velikom iskusenju, mozda vecem nego sto je ikada bila - pred njom je jedan vrlo bolan zadatak suocavanja sa zlocinima koji su cinjeni u poslednjih 12 godina. (Preporucila bih svim Hrvatima i svim Bosancima da se i oni prvo suoce sa svojim zlocinima, pa tek onda nek govore o tudjim!!!)
Nadam se da cemo na pravi nacin uspeti da preguramo i ovo, jer sve najgore smo mahom pregurali. Drago mi je sto je napokon resena misterija nestanka Stambolica, i verujem da ce u Srbiji jos dosta tajni ugledati svetlo dana.
Nadam se da ce se razresiti bar vecina do sada neresenih ubistava koja su potresla Srbiju i da ce zlocinci biti izvedeni pred lice pravde i kaznjeni najstrozom kaznom.

john doe

pre 21 godinu

Морам да признам да ме поједини коментари плаше,јер би требало да су написани руком писменијег дела Србије,оног који поседује рачунар...Потреба за хтоничним,митским и некрофилским никада неће ишчилети из дела овог јадног народа.Довољно је ужаса иза нас,довољно страшних ствари се открива ових дана.Није ли најискреније људско саосећање са породицама Ђинђић и Стамболић довољно?Треба ли се упуштати у балистичке и биолошке експертизе?И колико год се трудио да пробам да разумем део онога што прича Тото Коштуњо,не успева ми.Трагична неодређеност и непоседовање мере требало би Србију да одведу што даље од тог неубедљивог човека,а овамо...
Изненађујуће велики број *патриота* и даље осећа потребу да нешто каже.Мислио сам да ће их образ натерати да ућуте,али то мрсомуђење је ваљда њихов занат.И као што је добро приметио Теофил Панчић,правило је да је количина *патриотизма* обрнуто сразмерна нивоу писмености.Уз опаску да њихов вокабулар не познаје глагол *извинити се*.Бласфемично је.
Сигурно ћу се ,на концерту Стонса,сетити да би првог августа Ђики напунио 51 годину и да је крајем истог тог месеца,пре три године,убијен Иван Стамболић.И надам се да ћу,после свега што се сада дешава, најзад гледати насмејану Србију свуда око себе.Као на протестима 96/97. и као 5.октобра 2000.Толико смо ваљда заслужили.

Andrija

pre 21 godinu

Ne mozete blatiti celu JSO, dajte ljudi, pa ko bi branio nase Srbe iz Hrvatske i Bosne da nije bilo njih? JNA?Oni nisu bili nikakva paravojna jedinica,vec legalna jedinica oformljena u sklopu MUP-a Srbije. Nemojte mesati dva razlicita perioda njihovog postojanja. Oni su tada imali casni cilj, a kasnije su im dosle neke nove gazde...Razmislite ...

Shefqet

pre 21 godinu

Sama cinjenica da Kostunica kritikuje Haski sud,dokazuje da on u kontinuitetu podrzava Milosevica i njegovu politiku.Srbijo,osvesti se.Pazite ko ce vam voditi narod u buduce.

enes niksic

pre 21 godinu

Neverovatno kakvi su bili ti mozgovi da na ovako svirep i neljudski nacin uklone Ivana Stambolica.Ne samo on nego i mnogi gradjani ove napacene Srbije platili su svojim zivotima zbog bolesnih ambicija tzv.politicara i kriminalaca.Dokle smo bili stigli prostoje neverovatno.Ove efikasne akcije i do skora nemoguca otkrica ulivaju nadu da je pred nama bolja i perspektivnija buducnost.zahvaljujem!

Krešimir

pre 21 godinu

Ovo je stvarno simbolički kraj jednog razdoblja koje je započelo Stambolićevom smjenom.

Sad je tek gotovo. Mislim da više nema povratka, hvala bogu.

Ivan M

pre 21 godinu

Lavina je pocela...Ja se nadam da ce porodica gospodina Stambolica najzad moci da ga sahrani i otprati onako kako mu dolikuje. Slava mu. Sto se tice njegovih ubica i nalogodavaca, valjda ce sve ubrzo izaci na videlo, mada svi vec imamo ideju ke je stajao iza toga...Opet se postavlja pitanje na koje ce neko morati da odgovori kad-tad - zasto se cekalo da nam ubiju premijera pre nego sto se sve ovo preduzelo? Zasto smo stajali u mestu dve i po godine?

Njegosh

pre 21 godinu

Narod koji je slavio zlocince, a omalovazavao stvarne velicine, treba ozbiljno da se zabrine za svoju sudbinu. Boze, daj nam pameti da prepoznamo istinu!

Shefqet

pre 21 godinu

Sama cinjenica da Kostunica kritikuje Haski sud,dokazuje da on u kontinuitetu podrzava Milosevica i njegovu politiku.Srbijo,osvesti se.Pazite ko ce vam voditi narod u buduce.

Petar Antunovic

pre 21 godinu

Dobili smo poslednjih dana zaista mnogo informacija koje su nam pomogle da bolje sagledamo stanje u kojem se Srbija nalazila od oktobra 2000 do marta 2003. Objektivne teskoce na koje su nailazili ljudi iz Vlade Srbije nisu bile male, naprotiv. Ipak jedna stvar nije jasna: zasto niko nije napustio polozaj uz obrazlozenje da mu opstrukcije ometaju normalan rad, a da ne zeli odgovornost za moguce komplikacije i posljedice. Tu vrstu moralne odgovornosti imaju i Mihajlovic i Batic i C. Jovanovic i ko zna ko jos.

schmee

pre 21 godinu

krajnje je vreme da g-dja mira markovic odgovara za svoja (zlo)dela. uveren sam da je veliki procenat milosevicevih odluka u stvari bilo njeno maslo...

Igor

pre 21 godinu

Najave da ce sa sve vecim brojem hapsenja, gradjani Srbije morati da se suoce sa strasnim tajnama sa kojima su ziveli, pokazale su se kao tacne. Ubistvo Ivana Stambolica, koje je sada vidimo, bilo strasno surovo, govori ( po ko zna koji put)sa kakvim ljudima smo imali posla. Nazalost, neko nije hteo ili nije smeo da se uhvati sa njima u kostac, i platili smo ogromnu cenu, gubitkom Zorana Djindjica. Ali postoji neka tragedija , ali i pravda i u tome, da smo indirektno, ubistvom tog coveka dobili priliku da krenemo napred bez svog tog olosa i sljama koji nas je trovao godinama. Jasno je svima koji misle svojom glavom, ko je bio zainteresovan za smrt Ivana Stambolica. Nadam se da policija vec ispitije Miru Markovic u zatvoru. Tamo joj je i mesto.

Zeljo

pre 21 godinu

Jeste li napokon progledali i mozete li nakon ovoga sto vam se dogadja, da priznate da ste sa ljudima koji su vas vodili zadnjih 12 godina, zakuhali na bivsim prostorima ex Yu, da ste izvrsili genocid i agresiju na Hrvatsku i BiH. Sto prije te cinjenice sebi priznate bit ce lakse i za vas i za nas. Sarajlija!

Alexandra

pre 21 godinu

Iako je svih ovih godina od nestanka Ivana Stambilica negde u vazduhu visila cinjenica da je ipak likvidiran, ovo saznanje me je jako potreslo kao i citavu moju okolinu i iznova nas je sokirala svirepost ljudi koji su predugo upravljali nasim zivotima. Strasna je i cinjenica da je ovu zemlju vodila jedna takva teroristicko-kriminalna organizacija sa drzavnim legitimitetom. Ja se nadam da istraga nece stati dok se svi, ali svi koji su nas godinama terorisali, i psihicki, moralno,a i fizicki zlostavljali ne budu kaznjeni i na bilo koji nacin privedeni pravdi. Mislim da ovi dani ustvari predstavljaju pravo oslobadjanje Srbije od diktature i terora i da je ovo prilika da se u ovoj zemlji postave nove, moderne norme zivota i ponasanja. Pozivam sve da u duhu novog vremena menjaju i sebe i time dali licni doprinos izgradji neke nove buducnosti za ovu zemlju

student iz Budimpeste

pre 21 godinu

Zaisata je tuzno da je terebalo da se dogodi toliko ubsistava da se vodeci politicari probude. Zanimljivo je kako sve istrage napreduju u zadnje vreme...nije li moglo pre?! Nadam se da ce se vecina probuditi i svatiti sta su mnogi podrzavali tokom predhodnih nekoliko godina, i da samo malo razmisle da je za 10 godina odrasla jedna generacija, ucemu?!...secamo se samo ratova i ubistava i veoma malo lepog...

Jeremija

pre 21 godinu

Pa tako jasno kao sto bi gospodin Mihajlovic hteo da nam predstavi i nije.Za mene se postavlja pitanje, za koga bi kanditatura na predsednickim izborima bila veci problem? Za Milosevica ili za DOS i njihovog kandidata i zapad koji sigurno ne bi bio zadovoljan sa Stambolicem kao predsednikom Jugoslavije????U politici niko nije cist i niko ne zasluzuje poverenje.

Milos D.

pre 21 godinu

I ja sam cesto tako razmisljao: ako ne mogu nista da urade zasto ne daju ostavku? Posle svega ovoga sam definitivno shvatio da nisam bio u pravu. Jer sta bi onda bilo? Ne bi dosli bolji, dosao bi jalovi DSS, da ne pominjem gore od njih. A to bi ovima od kojih se sad cisti Srbija i odgovaralo. Ono sto se danas cesto zaboravlja je da ova akcije nije zapoceta po ubistvu Zorana Djindjica, zapoceta je mnogo ranije.

Ivan, CH

pre 21 godinu

Ne znam koliko smo uopste svesni znacaja ovoga sto se sada dogadja u Beogradu za dalju politicku
buducnost i istoriju Srbije. Rasformiranje JSO, odmotavanje klupka zlocina, pronalazenje posmrtnih ostataka
Ivana Stambolica na Fruskoj gori, ubijenog od cetvorice iz JSO, sasvim jasno po nalogu
Milosevic-Markovic, sve to zajedno ce staviti konacan pecat sramote na vladavinu Slobodana Milosevica
kao sefa mafijasko-kriminalno-politicke organizacije. Sve do sada je postojala latentna opasnost da
neubedljivost sudjenja u Hagu ili smrt u zatvoru od njega stvore nacionalnog heroja koga bi istorija pamtila
kao branioca nacionalnih interesa, jer istorija nikada ne belezi zrtve koje takvi poduhvati nose sa sobom.
Odbrana nacionalnih interesa, naravno, i nije bila cilj Slobodana Milosevica i zato
se on prilicno uspesno sam brani od tuzilastva. Sada, najzad, ubistvo Ivana Stambolica, dva neuspela
atentata na Vuka Draskovica i ubistvo Zorana Djindjica ce konacno i za sva vremena devedesete godine
20. veka u srpskoj istoriji oznaciti kao godine srama i postradanja naroda ne radi odbrane nacionalnih
interesa, nego radi ocuvanja licne vlasti Slobodana Milosevica i njegove porodice i bogacenja sa njim
usko povezanog kruga ubica i kriminalaca. Ovo je definitivna Revolucija i konacna smrt azdaje komunizma u
Srbiji. Djindjic je ulozio svoj zivot u ostvarenje tog cilja.

Branislav Zekic Zeka

pre 21 godinu

I vrapci su znali ko su nalogodavci i izvrsioci ovog gnusnog ubistva. I ne samo ovog. A to sto niko od nadleznih nije pokrenuo istragu u tom pravcu, i sto tim povodom nije saslusao ni Slobu ni Miru a ni Legiju, je propust za koji neko treba da bude osudjen i strpan u zatvor. Ostavka nije dovoljna kazna. Pa zar je morao da pogine premijer pa da se tek tada pokrene opsezna
istraga?

nesa - uporni

pre 21 godinu

Uzas.
Mislim bilo je "opste poznato" na sta je Milosevic sve bio spreman. Ali ovakav scenario je toliko mracan da Milosevicev lik dobija sasvim novu dimenziju.
Nisam iznenadjen ali mi je muka i povraca mi se od njegovih zlocina.
Sta da se kaze. Mislim da je bracni par trebao da zavrsi kao njihov rumunski pandan ali onda verovatno istina nikad ne bi bila otkrivena.
Nadam se da cu procitati komentar pokajanja nekog od njegovih sledbenika sto bi bilo poptuno opravdanje otkrivanja istine i jedini lek protiv "nacionalne zaraze" koja je na zalost jos uvek prisutna u Srbiji.

NAPRED PLAVI...

zoran

pre 21 godinu

...i onda kada bi trbali da se "radujemo" zbog svih tih svirepih otkrica po Srbiji - kad eno "ne lezi vraze" nestao profesor Polic pa ovde covjek stvarno ne zna gdje su granice dna...
- da stvar bude jos gora - prijeti se profesorima a onda i kidnapovanje ì sve to za vrijeme vanrednog stanja (ne smijem ni da mislim na redovno)- pa dokle vise tih ogrezlih kriminalaca ili mozda sredine?

Petar

pre 21 godinu

Mucenik. Ivan Stambolic, Zoran Djindjic i jos mnogi su platili glavom morbidnu samovolju prethodnog rezima. Zivim u inostranstvu gde sam pobegao jer nisam vise mogao da gledam sta se u Srbiji desava. Isovremeno sam se osecao bespomocnim da bilo sta uradim jer su zavladale najmracnije sile koje je ova zemlja ikad videla. Ipak, ako sve ove zrtve nisu bile uzalud ako Srbija ponovo postane zemlja koja moze da pruzi svojim stanovnicima sigurnost, mogucnost da normalno zive i rade, bez straha da izadju na ulicu ja cu se vratiti. Mislio sam da je Srbija zauvek izgubljena. Mozda nije?

Milic

pre 21 godinu

Ne razumem otkud toliko iscudjavanje nad ovim "neverovatnim" istinama sto ovih dana izlaze na videlo. Izgleda da se, tek sada, veliki deo gradjana Srbije budi iz sna u koji su zapali jos onda kada je vecina stranaka udruzenih u DOS odbila da pokusaj atentata na gospodina Vuka Draskovica, i cetvorostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali, okvalifikuje kao akt drzavnog terorizma.
Nazalost, ni ponovljeni pokusaj atentata u Budvi a ni kasnija otmica i ubistvo Ivana Stambolica nisu bili dovoljno validni pokazatelji o cemu se zapravo radi. Zato je i bilo moguce da se na kasnije udruzivanje sa Legijom i njegovim teroristima blagonaklono gleda i da izjave tipa : "Gospodin Legija je uzoran gradjanin..." ne izazovu primerene reakcije javnosti.
Danas se rezultati takvog delovanja uglavnom znaju... SPO je, kao najveci borac protiv tog terorizma, najpre "izguran" iz DOS-a, a kasnije i sa politicke scene Srbije, Zoran Djindjic svirepo ubijen upravo od terora koji nije hteo da identifikuje na vreme, a ostatak njegove vlade u panici nasao zastitu u vanrednom stanju. Valjda ce, ako su ljudi, bar neko od njih podneti ostavku sto je u Srbiju, sa njima na celu, 6-ti oktobar 2000 stigao tek marta 2003-ce.
No, i pored svih razlika u gledistima i osude pojedinih postupaka lidera DOS-a, a zarad bezbedne, sigurne i bogate Srbije, podrzavam i pozdravljam mere koje preduzima Vlada Srbije.

Aleksandar Becic

pre 21 godinu

Tuzno je u kakvoj smo zemlji ziveli. Nadam se da ce i ostala ubistva biti rasvetljena. Ocekujem da se vec veceras saopsti ko je likvidirao Curuviju. A onda bih bas voleo da cujem onog koji zamlacuje ljude u Haskom tribunalu da li je i to njemu, "jadnom" podmetnuto.

Beka

pre 21 godinu

A sad ne stati, posao je tek poceo.
Razjasniti ubistvo Curuvije, ministra odbrane Bulatovica, Ibarsku magistralu, ubistvo policajca Buhe, Gavrilovica, direktora Jata...
Ima slucajeva bezbroj, na ovom se ne bi smelo stati, u suprotnom za neko vreme opet ce Srbija biti mala bara s puno krokodila.

rule

pre 21 godinu

Zao mi je sto se ovo desilo gradjanima Srbije.
Dobar je prvi komentar koji se pita da li je moguce da se ovo dogadjalo.
Ovo se gradjani Srbije dogadjalo gradjanima Bosne i Hercegovine sve ove godine u reziji istih ovih neljudi koje ste uhapsili,samo sto niko tada nije vjerovao,a nece ni danas,vecina.Ne podrzavam bilo kakvu vrstu terora!!

Dragan

pre 21 godinu

Ovo su stvari koje su zastrasujuce. Medjutim, sudbina Ivana Stambolica je sudbina mnogih postenih ljudi u ovoj zemlji koji su stradali zbog bolesnih ambicija Slobodana Milosevica i njegovih saradnika. Ono sto je svaki normalan covek samo naslucivao sada dobija stvarne obrise. Znaci da su sve te najcrnje stvari radjene pod izgovorom patriotizma i za dobrobit naroda. Mislim da nista ne moze da nadoknadi ili osveti sve ono sto je ovaj narod doziveo u tom periodu. Medjutim, ovo je najbolji nacin da i oni malobrojni koji i danas doziljavaju ove zlikovce kao heroje shvate da su svi oni bili samo obicne zivotinje. Mislim, da je sada svima jasno ko su nasi "heroji". Nadam se da ce Srbija kada rascisti sa ovim zlikovcima imati bolju buducnost za sve svoje gradjane.

Danijela, NY

pre 21 godinu

Mislim da se dalo ocekivati da ce se resiti i misterija oko Ivana Stambolica...malo je vise tuzno sto je sve to moralo da bude reseno ubistvom Dr. Zorana Djindjica a opet moram reci da sve ovo malo i zvuci sebicno jer samo kada je ubijen covek Vlasti pocelo je nesto da se desava.No, ja se nadam i osecam da je Srbija po prvi put u poslednjih 60 god. na pravom putu i sada se ne sme popustiti.Treba sve iskoreniti...sve sto ima ikakve veze sa bivsim rezimom...I naravno svima treba suditi najstrozom kaznom...Mislim da bi i pokojni premijer bio ponosan da zna sta se u njegovu "cast" sve desava u Srbiji...

Jelena

pre 21 godinu

Boze, sto je to tuzno cuti, ubili coveka i ubacili u jamu, sacuvaj me Boze! Trebalo je sve ovo otkriti mnogo ranije. Drago mi je sto sada neke stvari isplivavaju na povrsinu.

Vlada, Hag

pre 21 godinu

Procitah jedan od komentara u vezi ostavki:"postavlja se pitanje zasto nisu dali ostavke..." Ne branim nikoga, ali je jasno iz svega sto se do sada desavalo na prostorima Balkana (u smislu politike opstrukcije) da "koga nema bez njega se moze", te da ostavka coveka koji nije umesan i ne slaze se zlocinom ili postupkom, vodi samo povecanju prostora za onog ko taj zlocin ili postupak cini. Imate "dva losa" i imate "Milosa", i onda Milos odluci da ode, jer se ne slaze sa dva losa, a dva losa naravno kazu "e, bas super - hvala ti", i nastave sa svojom prljavom rabotom. Na kraju krajeva, cela dilema oko perioda X.2000 - III.2003 jeste da li: 1) probati da se nesto promeni pa makar "step-by-step", ili 2) se otvoreno neslagati i drzati se principa "necu da se mesam jer se ne slazem". Da, tacno je da 1)-pristup daje privremeni legalitet losim momcima, ali isto tako (kao sto neko rece) aktivno radi protiv njih (mislim da se u tome i vidi velicina danasnje srpske vlade, daj Boze da svaka naredna bude bolja, a mislim da hoce). Sa druge strane, ako idete 2)-pristupom ostajete neukaljani (ili barem tako mislite), ali ste "pasivni" - jer nemate ama bas nikakav uticaj na desavanje stvari. Mislim da realisticnom coveku ne treba da bude nejasno naredno: da je bilo realne snage da se ovo sto se sada radi desi 6.X.2000., to bi se i desilo. Nazalost, nije bilo snage, jer se radilo i o gubitku vlasti, i svih privilegija, ali i o pretecoj buducnosti -otkricu svih ovih stvari koje su otkrivene sada. A treba biti mnoooogo veliki covek i priznati gresku i pokajati se i reci "kriv sam, to sam radio, 'apsite, sudite". A opet dogadjaji pokazuju da su svi pomenuti negativci na granici toga da se smatraju uopste ljudima, a kamoli mnoooogo velikim ljudima.

Ljiljana

pre 21 godinu

Napustila sam Vojvodinu, Srbiju, Jugoslaviju - sve ono sto mi je znacilo domovinu - jos Juna 1992, bezeci od mraka koji se sirio iz Milosevicevog centra moci kao neumitna zla kob po citavom prostoru bivse Juge. Tek danas, prvi put za ovih 11 godina, pomislih "mozda ce i srbija opet progledati..."

Djuro,Vancouver, Canada

pre 21 godinu

- Stalno se postavlja pitanje: zar je trebalo cekati da bude predsednik vlade ubijen pa da se jednom krene sa rasciscavanjem. Moramo biti realni da sve nije bilo tako jednostavno.Nova vlast je nasledila ceo sistem vladavine predhodnika, bez iskustva, kadrova, medjunarodne podrske.Sve drzavne institucuje bile su prozete infrastrukturom starog sistema i nije se moglo tako zestoko krenuti kao sada. Bez obzira sto kritike mogu da "piju vodu", najzad moramo shvatiti da je ovo "moralo" da se desi pa da se krene, ali ne u doslovnom smislu.. ipak se dosta radilo da se jednom krene, i kada su zlocinci obavesteni da se krece, Djidjic "morao" da plati glavom. Iako osecamo prazninu u svom srcu sto njega nema, hvala mu za sve sto je ucinio za Srbiju.Zato ovoj vladi puna podrska da izdrzi do kraja.(Djuro,28.mart 2003, Vancouver)

Ned-a

pre 21 godinu

Zelio bi da se onaj deo ( najveci) srpskog naroda napokon osvesti i uvidi kakvi su sve zlocini izvrseni nad albancima i bosnjacima ( i drugima), kao i nad cestitim srpskim ljudima, u ime srpstva i i kojekakvih morbidnih ciljeva.
Doslo je vreme otreznjenja a srpski narod ima moralnu obavezu da se javno i nedvosmisleno izvini svim narodima protiv kojih su izvrseni zlocini u kontinuitetu.

Mari

pre 21 godinu

Pitam se da li "zaludjeni" uopste prate sve ovo sto se desava i da li ce se jos uvek nasladjivati "slatkim retorickim pobedama" njihova dva idola u Hagu?Ako se polovina od takvih osvesti,za nas ima nade...

ROSS

pre 21 godinu

Ljudima koji su toliko dugo ziveli pod uticajem lazi i podvala je tesko da se uhvate u kostac sa logikom. Ushta sumnjaju ti ljudi sada? U rad i odvaznost Natase Micic i Zorana Zivkovica? Svako ko to kaze je i sam sumnjiv. (Mada hvala bogu takvi se najvise javljaju iz inostranstva.) Policija tacno zna sta je ko uradio. Ne trebaju nama Kumovi da nam snose izvestaje. Onaj ko je rekao gde se nalazi puska iz koje je ispaljeno na Djindjica zna i ko je zakopao telo Stambolica. Da li ima deteta u Srbiji koje ne zna ko naredbodavac moze da bude? Enega sedi u Hagu, a oni kojima je ta ideja takodje prijala su skoro rasformirani, neki ubijeni a neki iza resetaka. To je timski rad i to ne cini jedna individua. Nego je trebalo je da pustimo onu dvojicu juce da ubiju jos kojeg policajca pa da nikada ne prestanemo da ginemo od njihovih pusaka. Mogu samo da zamislim Kuma kako se sa DKNY kesicom punom para setka po zatvoru. Nema, zatvori su popunjeni.

Jelena

pre 21 godinu

ZA GOSPODU KOJA TRAZI IZVINJENJE SRPSKOG NARODA:
U svim ratovima na prostoru bivse Jugoslavije niko nije bio nevin. Ubijali su i Bosanci i Hrvati zajedno sa Srbima a o genocidu Albanaca nad Srbima kroz godine i da ne pricam. Mislim da je malo arogantno traziti bilo kakvo izvinjenje kad se nikakvo izvinjenje ne daje ni srpskom narodu od strane svih gore navedenih nacionalnosti. Kamo srece da se ovakvo iskorenjivanje kriminala desi na svim prostorima bivse Jugoslavije. Nacin na koji je Stambolic likvidiran nije nista razlicit od nacina na koji je bilo ko bio ubijan, terorisan u svim balkanskim ratovima 90-ih godina, prema tome niko ovde nije sasvim cist i cestit.

Jelena

Tatjana Galijas

pre 21 godinu

Neka mu je pokoj dusi. Nadam se da ce naci napokon mir na onom svetu. Bio je zaista izvanredan i pametan covek, mnogo toga je mogao da uradi i da promeni. Da, kao sto je neko rekao, tek od kada je nadjeno telo Stambolica, svanuo je 6. oktobar. Nadam se da nikad vise necu morati da po ulicama svoga grada bezim od policije, da nikad vise necu zeleti da odem iz svoje zemlje. Zelim da verujem svim srcem da je Srbiji napokon svanulo, jednom za svagda. Neka nam je svima bog u pomoci.

Darko

pre 21 godinu

Drago mi je što je napokon pronađena istina o pokojnom Ivanu Stamboliću. To će mnoge najzad otrijezniti da vide s kime su imali posla za vrijeme "voždove" vladavine. Iskreno želim da još onima koji su ostali slijepi što prije progledaju. Tada će biti moguć svaki suživot.

igor

pre 21 godinu

Mozda je konacno doslo vreme da preispitamo kolektivnu savest i pokusamo da shvatimo u kakvim smo zlocinima (neki prisilno neki dobrovljno) ucestvovali na prostorima bivse Jugoslavije u proteklih 15 godina. Mozda ce vecina konacno da shvati da nam treba kolektivno "ispiranje duse i savesti".

Nino

pre 21 godinu

Zeljo, Rule, Ned i ostali "stranci" sve nesto vuku na svoju vodenicu. Mani te nas trazenja izvinjavanja i nabacivanja nekakve ratne krivice. Imate vi svoje "Legije" "Siptare" i "Pacove" sa kojima treba da se pozabavite. Smrt Ivana Stambolica je nas nacionalni problem sa kojim se mi, iako posle tolikih godina, konacno suocavamo. I cini mi se da ga privodimo kraju. Srbija ce postati normalna zemlja u kojoj kriminal nece cvetati u svakoj senci. Kad bi se nasi komsije pozabavili svojim "Legijama" imali bi jedan miran Balkan i sigurno mnogo bolje komsijske odnose.

Danko

pre 21 godinu

Nesto mi ovde nije jasno.Nigde nije objavljeno da je izvrsena DNA analiza,pronadjenih posmrtnih ostataka.Na osnovu cega,moze Gospodin Mihajlovic da tvrdi, za ostatke koji su 2,5 godine bili u zivom krecu,da pripadaju Ivanu Stambolicu? Moze li se verovati kriminalcu,koji je policiju odveo na Frusku Goru,da su to ostaci bas Ivana Stambolica? Ja mislim da ne moze i zato Gospodine Mihajlovicu,uradite odmah DNA analizu,jer narod vec ima razlicite komentare o ovome.

Lanna

pre 21 godinu

Sta se toliko cudite? Vecini je bila smesna Seseljeva prica o kasikama i buldozerima. Zasto su mase tolike godine obozavale Slobu nacionale dok je on slao "patriote" da ubijaju one tamo i one dole. Niko im od njih nije bio vredan.Zasto je mnogima jos uvek mila Kostinicina prica i nepravednom suidu u Haagu. Treba se pitati gde su svi oni mitomani koji se u Srbiji jos uevk dozivljavaju kao nacionalne velicine. Sta cemo sa Cosicem i njegovom pricom o humanom preseljenju naroda ili o Srbima kao neboskom narodu. Da li je trebalo da Djindjic bude ubijen da bi narod tresnu na zemlju o pogledao okolo sta mu se dogadja. Gde je pesnicka velicina Beckovic koja napisa"Jos cemo se cerati". Volela bih da cujem od velicine. A gde su sve one sportske velicine sto su slavile srpstvo do neba i nazad?I tako dalje. Sudstvo Srbije ceka ogroman posao. Sto bud veci to bolje za buduce generacije. Moralne osude su takodje bitne u ejdnom drustvu. Lustracija mora da se sprovede.

Stevo G. Podgorica

pre 21 godinu

Nadam se da je ovo tek pocetak, mozda se i prenagli tokom hapsenja ali to i nije surovo prema njihovim zlocinima.Bravo momci u plavom iako tuzno obradovalo me je sto su mu bar kosti nadjene!

Rada

pre 21 godinu

Osvrnula bih se nakomentar g-dina Antunovica. Samo, delimicno se slazem sa njim. Naime pomenuti likovi zasluzuju mnogo vise od moralne odgovornosti - krivicnu odgovornost ili kako se vec to zove.Neka je laka zemlja svim zrtvama zloglasne jedinice, ma kako se oni zvali i ma sta oni bili.

Bojan

pre 21 godinu

Nazalost Ivan Stambolic nije doziveo cistku organizovanog kriminala. Verujem da ce se razresiti i ostala "misteriozna" ubistva iz Milosevicevog rezima i da ce svi krivci odgovarati za svoja zlodela, a Stambolicu neka je vecna slava!

Marko

pre 21 godinu

Svi koji zele da se na odgovornost pozovu Mihajlovic, Batic, Covic i C. Jovanovic mislim da lupaju gluposti... Slazem se da ima tu dosta ljudi koji su odgovorni ali prvi je kao sto je i rekao Stambolicev sin Kostunica - kad on zbog toga sto nije smenio Radeta Markovica i sto je drzao Pavkovica i sto je upao u Vladu Srbije i sto je primio Buhinu zenu, bude odgovarao onda mozemo da pricamo o ostalim odgovornostima

Rade

pre 21 godinu

OD STAMBOLICA DO DJINDJICA

Od smene, sada sasvim jasno, pokojnog Ivana Stambolica, pa do ubistva premijera Zorana Djindjica proslo je deceniju i po agonije, posrtanja, stradanja bivseg jugoslovenskog prostora u kojem su svi gubitnici. Diktatura i kriminal najgoreg oblika bila je nasa svakodnevica u kojoj zivot nije imao nikakvu vrednost... Sada, kada znamo ko su ubice i, manje vise, i nalogodavci, vreme je da se svaki gradjanin Srbije suoci sa surovom istinom i da iz ove surove lekcije nauci da se vise nikada ne povodi za retorikom "nacionalnih" vodja, ustvari prevaranata i kriminalaca.
Demokratija je pravo, ali i obaveza, u protivnom nit do anarhije je vrlo tanka. A mi smo, uz, iskreno, nikad vece zrtve, u tako kratkom periodu, u poziciji koja obecava. Zato, uz sve postovanje za odskrinutu svetlost koju je donosila politika i licni primer gospodina Djindjica, treba se podsetiti i onoga sto smo ispustili pre 15 godina, zar je vec toliko proslo, moralnim posrtanjem svih nas i cutanjem prilikom smene gospodina Stambolica. Jer, devedesete bi sasvim sigurno drugacije tekle sa jednom takvom politicki mudrom i umerenom licnoscu na celu Srbije nego kako su tekle...
... Na zalost,istorija jeste uciteljica zivota,ali se vreme ne moze vratiti, zato imajuci u vidu sve zrtve, znane i ne znane, od Srtambolica i Djindjica, pa preko ubijenih novinara Curuvije i Pantica, dovrsimo zapoceti posao do kraja, izvedimo ubice pred lice pravde, ali, raskrinkajmo i osudimo i nalogodavce, jer bez toga ne mozemo napred. Gradjani Srbije, ali, pre svega, Srbi u toj nam zajednickoj drzavi, imaju to kao moralnu obavezu da bi se cista obraza vratili tamo gde su bili i gde im je mesto, gde, na zalost, danas samo geografski pripadaju - u Evropu.
Neka je vecna slava i hvala gospodi Djindjicu i Stambolicu, ali i svim zrtvama vremena bezumlja.

Melisa

pre 21 godinu

Nadam se da ce i nestanak albanskog intelektualca i politickog zatvorenika g. Ukshin Hoti, koji odmah posle izlaska od zatvora (posto je odsluzio kaznu zatvora) bio kidnapovan od dvojice i dan danas se ne zna nista o njegovoj sudbini!? Ja sumnjam da i on nije bio zrtva ove mafije i oni su odgovorni za njegov misteriozni nestank kao i nestanak Ivana Stambolica. Dosadasnja vlada Srbije je odgovorna i treba da obeladani i sudbinu ovog albanskog intelektualca.

pero

pre 21 godinu

Iskreno se nadam da ćete ustrajati do kraja u raščišćavanju kriminalnih aktivnosti u SRBIJI.
To isto očekujem i kod nas u Hrvatskoj!

Ivan, Toronto

pre 21 godinu

Komentar na komentar.

Ne moraju da rade DNA analizu. Telo je baceno u krec (kazu mediji), sto usporava truljenje.

Dovoljno je da porodica prepozna deo odela u kome je bio kad je nestao.

Vesna

pre 21 godinu

Iz pravnog ugla gledista,dokle osumnjiceni nije sudski osudjen on je nevin.Ali u slucaju Milosevica,taj covek je vec toliko daleko otisao,da skoro nije imao poverenja u svoje advokate da ih angazuje u Hagu.Vec,navodno tako zvani prijatelji suda.Zar nije dovoljno svakom normalnom coveku,koga smo mi u Srbiji imali vise od destet godina.Mozda mu nije cista savest,radi toga neveruje bas nikom.

Anja

pre 21 godinu

Zlocinacko ubistvo premijera Djindjica pokrenulo je "tocak" istine koji se sada ne moze zaustaviti. Srbija vise nikada nece biti ona Srbija koja je postojala pre 12.03.2003. godine. Doslo je vreme da Srbija jednom zasvagda rascisti sa svojom neslavnom prosloscu iz doba Milosevica, jer ce samo tako moci da krene sigurnim koracima napred u izvesniju i sigurniju buducnost. Ja verujem da u Srbiji danas postoji cvrsta vera u uspeh borbe koja je pokrenuta sa ciljem da se otkrije istina.
Jako mi je zao sto je sve ovo morala da pokrene jedna tragedija, ali pitam se da li je atentat na premijera Srbije Zorana Djindjica mogao biti sprecen, s obzirom da je samo dvadesetak dana pre toga jedan vec pokusan? Ko je tu zaista zakazao?
Sada je Srbija na velikom iskusenju, mozda vecem nego sto je ikada bila - pred njom je jedan vrlo bolan zadatak suocavanja sa zlocinima koji su cinjeni u poslednjih 12 godina. (Preporucila bih svim Hrvatima i svim Bosancima da se i oni prvo suoce sa svojim zlocinima, pa tek onda nek govore o tudjim!!!)
Nadam se da cemo na pravi nacin uspeti da preguramo i ovo, jer sve najgore smo mahom pregurali. Drago mi je sto je napokon resena misterija nestanka Stambolica, i verujem da ce u Srbiji jos dosta tajni ugledati svetlo dana.
Nadam se da ce se razresiti bar vecina do sada neresenih ubistava koja su potresla Srbiju i da ce zlocinci biti izvedeni pred lice pravde i kaznjeni najstrozom kaznom.

john doe

pre 21 godinu

Морам да признам да ме поједини коментари плаше,јер би требало да су написани руком писменијег дела Србије,оног који поседује рачунар...Потреба за хтоничним,митским и некрофилским никада неће ишчилети из дела овог јадног народа.Довољно је ужаса иза нас,довољно страшних ствари се открива ових дана.Није ли најискреније људско саосећање са породицама Ђинђић и Стамболић довољно?Треба ли се упуштати у балистичке и биолошке експертизе?И колико год се трудио да пробам да разумем део онога што прича Тото Коштуњо,не успева ми.Трагична неодређеност и непоседовање мере требало би Србију да одведу што даље од тог неубедљивог човека,а овамо...
Изненађујуће велики број *патриота* и даље осећа потребу да нешто каже.Мислио сам да ће их образ натерати да ућуте,али то мрсомуђење је ваљда њихов занат.И као што је добро приметио Теофил Панчић,правило је да је количина *патриотизма* обрнуто сразмерна нивоу писмености.Уз опаску да њихов вокабулар не познаје глагол *извинити се*.Бласфемично је.
Сигурно ћу се ,на концерту Стонса,сетити да би првог августа Ђики напунио 51 годину и да је крајем истог тог месеца,пре три године,убијен Иван Стамболић.И надам се да ћу,после свега што се сада дешава, најзад гледати насмејану Србију свуда око себе.Као на протестима 96/97. и као 5.октобра 2000.Толико смо ваљда заслужили.

Andrija

pre 21 godinu

Ne mozete blatiti celu JSO, dajte ljudi, pa ko bi branio nase Srbe iz Hrvatske i Bosne da nije bilo njih? JNA?Oni nisu bili nikakva paravojna jedinica,vec legalna jedinica oformljena u sklopu MUP-a Srbije. Nemojte mesati dva razlicita perioda njihovog postojanja. Oni su tada imali casni cilj, a kasnije su im dosle neke nove gazde...Razmislite ...