Subota, 11.07.2015.

14:11

Svetski mediji o napadu - BBC: Vučić oteran

Svetski mediji preneli su vest da je premijer Srbije Aleksandar Vučić napadnut u Potočarima što je primoralo srpsku delegaciju da ode sa komemoracije.

Izvor: B92

Svetski mediji o napadu - BBC: Vuèiæ oteran IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

99 Komentari

Sortiraj po:

djuro

pre 8 godina

slicnost izmedju vesti i vesti iz britanskih medija je nesto kao slicnost izmedju stolice i elektricne stolice. neverovatna je kolicina insinuacija, podmetanja i tendecioznosti koja kulja iz tih kaobajagi izvora. uvek u sluzbi britanske agresivne spoljnje politike i uvek puna usta profesionalizma i integriteta.

blueboo

pre 8 godina

Bitno da se prica.... I negarivan publicitet je publicitet. ........................... Ja ga ne bih ni pustio u BiH ni njega ni ivicu ni bilo koga od radikala, sps-ovca, takozvanih naprednjaka. Da nije ocekivao da mu aplaudiraju. Ja ne znam sta bih uradio da je meni tamo neko stradao. I da, iz Srbije sam.

ivan

pre 8 godina

Svega ovoga ne bi bilo da Rusija nije ulozila VETO na zapadnjacku rezoluciju. Mislite o tome narode. Nista lakse nahuskati i platiti bandu da divlja. Jer americke vesti sada to prenose kao uzvike "genocid!", zalbu naroda na presudu. Maltene kao da je AV to zasluzio. A prosecan Amerikanac i ne razume nista osim par reci - Freedom, Genocide, Terrorists.
Koliko god da sebe smatram pro-zapadnjakom, zapad mi se sve vise i vise gadi nezamislivim, patoloskim licemerstvom i bodezima u ledja.
Sto se Srbije tice, mislim da nemaju sta vise da traze u Srebrenici. Imamo mnogo preca posla od mlacenja prazne slame, rezirane opet od strane onih koji su i doveli do krvoprolica u Srebrenici - zapada.

Mirkosoft

pre 8 godina

Rezolucija koja je forsirana je na odredjeni nacin upravo srbe stavljala na optuzenicku klupu, i to ne srbe kao pojedince vec srbe kao narod. Kako god mi to sada tumacili, upravo to je svom snagom gurano i to su svi osteceni bosnjaci ubedjeni da je tako. Ovaj nasrtaj je dokaz istog. Da budemo razumni i da se razlikujemo, zrelo sagledajmo situaciju i nemojno optuzivati sve bosnjake, jer je ovo samo sacica usijanih glava ponesenih atmosferom. Budimo iskreni ima toga i kod nas. Propust adekvatnog obezbedjivanja visokih drzavnih predstavnika je vec druga prica.

ivan

pre 8 godina

Bolje da ne nabrajam kome se šta desilo u Srbiji, neće ti bito dobro...
(bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare, 11. jul 2015 21:43)

Ajde pocni, uzeo sam tablete protiv povracanja, spreman sam da cujem.
Samo cu da vas podsetim par stvari - Crnogoraca u Srbiji, posebno Beogradu, vise nego u CG do pre koju godinu. Skolovali se, studirali, zauzeli pola Studenjaka na Novom Beogradu, potom dosli na lepe polozaje. Pokupovali Vracar. Izbeglica iz cele eX SFRJ koliko hoces. Madjari, Slovaci, Vlasi, Rumuni, Bugari... SVI zive u slozi, niko ih ne dira. Slovenaca do pre koju godinu koliko hoces u Beogradu. "Prognani" hrvatski pisci, muzicari - dolaze da zive ovde (Dezulovic) ili ucestalo drze koncerte po celoj zemlji (Rundek). Da ne pricam o raznim ex-yu muzicarima i umetnicima, Rambo, Kusturica, Čola, Nele Karajlic - svi su odabrali Srbiju kao mesto za zivot.

Gospodjo, da niste toliko zlobni videli biste to. Srbija je mozda jedina EX-YU republika u kojoj je nacionalizam najmanje izrazen, koja je pruzala i pruza ruku najsiroj masi, cak mogu da dodam - radi na sopstvenu stetu jer ovde svako moze da radi sta hoce.

deliveri junit

pre 8 godina

samo slepcu nije jasno da je ovo britansko maslo. interesantan je i vokabular koji se koristi: masa ljudi, hiljade ljudi, razgnevljeni ljudi, ljudi,....

Osta

pre 8 godina

Sad sam krstario britanskim, francuskim i nemačkim medijima. Iako članci nisu skroz sjajni, moram da priznam da smo dobili veliki plus, raznorazna izvinjenja i zaprepašćenja kako se to dogodilo, pohvale kako je tamo otišao. U svakom slučaju ispali smo pozitivci. Najbolji članak je bio na BBC-u kako Vučić i pored napada stoji pri nastavku ostvarivanja pomirenja među narodima.
U neku ruku i dobro je da se ovo dogodilo.

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 8 godina

Neka ceo svet vidi kakvi su nam susedi. Ovako nesto se nikad nikom nije desilo u Srbiji. Pokazali smo nasu velicinu,a Bosnjaci su pokazali svoj primitivizam.
(Istina, 11. jul 2015 14:37)

Bolje da ne nabrajam kome se šta desilo u Srbiji, neće ti bito dobro...

Što se incidenta tiče, naravno da je za svaku osudu, ali ne može se sa par izmanipulisanih huligana, identifikovati ceo bošnjački narod, kao što se zbog zlikovaca, srpskih izroda, koji su počinili genocid u Srebrenici, ne može optuživati ceo srpski narod!

Jožef

pre 8 godina

Malo je 20 god. za pomirenja a i pružene ruke stižu sa užas velikom kašnjenjem. Tu je i ranija politička pripadnost premijera...
Ne zaboravlja se brzinom naše želje i volje.

radoznalko pitanjić

pre 8 godina

Sve mi je jasno ,i ko za koga navija ,i kako nas vide ,i da žele da smo glavni krvnici , al mi nije jasno kako pravi musliman na dženazi u vreme Ramazana nosi vodu u flašici .Ili nije musliman ili je to političkom ,a ne verskom ubeđenju jer da je pravi i iskreni vernik nikad ne bi krenuo na gosta i to još za vreme sahrane . Za zapadne medije važi ona stara poslovica- što se grbavo rodi niko za vijeka ne ispravi .

opinion

pre 8 godina

objektivno, 11. jul 2015 18:18

Ubijanje dece i staraca se ne moze pravadati nikakvim povodom !!!
Bas kao sto se Jasenovac ne moze pravdati Karadjordjevicima i Pasicima !!!
Sramotan komentar !

Ja

pre 8 godina

Zašto?Zasto dozvoljavamo ovako nešto?Zasto nemozemo prihvatiti ruku pomirenja??Niko od nas ne traži da zaboravimo,,pa eto svake godine obiljezavamo da ne bi zaboravili ali ovo nije primjer obiljezavanja sjećanja na naše nevine zrtve u ovom svetom mjesecu Ramazana ovo je sramotno sta smo u stanju da uradimo da pokazemo koliko nazadujemo ...zao mi je sto se ovo dogodilo jako zao ... Mi moramo obiljezavati te zlocine da se nikada ne zaborave ili daleko bile ne ponove ali ovakvim ponasanjem samo štetimo sebi samima ... Jako zalosno..!!!

Profesor

pre 8 godina

Ni naši ni strani mediji nisu se setili da izraze iskreno žaljenje porodici premijera Vučića što je morala da preživljava u strahu ovaj nemili događaj i da strepi za život svog najmilijeg dok je on samo obavljao svoj posao širenja mira i prosperiteta u regionu.

grdoba

pre 8 godina

А је л' било срамотно говорити "убићемо сто муслимана за једног Србина"? Ваљда је у ратним годинама требало водити политику мира и бити храбар, поштен и човекољубив. Сад је лако

EX mediokritet

pre 8 godina

Kakva je ovo koska svim mediokritetima uz obrazloženje pristrasnih novinarskih pera. Danas se demokratija i sloboda stavova kupuje za ogroman novac i ekonomske interese. Mislim da bi mi kao SRBI trebalo da se posvetimo ličnom obrazovanju i samospoznaji uz ispravljanje grešaka kako bi naša deca imala od koga da uče. Dok god je u ovom narodu prioritet tuđa briga, idolopoklonstvo, višestranačje (preko 300 registrovanih političkih stranaka) nepotizam, materijalna zahvalnost, pozivanje na poznanike, završavanje poslova preko veze, lagodan život uz potkradanje države, nejedinstvo u osudi loših društveno-socijalnih prilika...mi nikada nećemo postati normalna država. Generalno mislim da za nas ovakve i nema nade pa me zato čude svi ovi komentari i osude jer još svoje dvorište ne umemo da čistimo a kritikujemo druge. Tu više nije ni bitno šta je svrha ovog divljaštva od danas jer mi odavno nemamo na šta ili koga da se oslonimo sem na same sebe ali to ljudima u Srbiji još nije jasno. Ili smo glupi ili smo ludi, trećeg nema.

nikola

pre 8 godina

Sramota, ubedjen sam da velika vecina gradjana ove zemlje smatra da Vucic nije trebao da ode. Ako su nekoga tredbali napasti I zvizdati mu to je svima onima koji su zavadili srpski I muslimanski narod. Na prvom mestu klintonu koji je sa svojim krivcima najveci krivac za dogodjaje u Srebrenici I za sve zlocine koji su nastali u bivsoj sfrj. Zasto svaki drzavnik treba da se klanja toj Srebrednici, da li to cine I Kancelarka Nemacke odlaskom u logore u Poljsku.

Tiganj

pre 8 godina

"Do napada je došlo usled sakupljanja besa zbog odbijanja priznavanja genocida". Ma da, briga njih za pravne konstatacije...pre će biti da je do toga došlo zato što tamo ne žele predstavnika zvanične Srbije, posebno onog koji je bio jedan od glavnih vođa ultranacionalističke SRS.

objektivno

pre 8 godina

Kao i uvek, valjda su neki zaboravili, evo kako CNN izvestava. Bez ikakvog povoda Srbi su pobili silnu decu i nevine muskarce. Osim toga bacili su granatu na pijacu u Sarajevu da pobiju sto vise nevinih civila. Eto tako iz cista mira ljudi su dostojanstveno obelezavali godinu tih divljackih genocidnih dogadjaja sve sa Klintonom kad se pojavio srpski premijer. Sta je drugo ostalo iznenadjenim ljudima na komemoraciji nego da ga izvizde gadjaju revoltirani njegovom pojavom, na sta je on pobegao. Pozdrav svim propagandistima ukljucujuci i nase domace.

Istorija

pre 8 godina

Mislim da su zaboravili da kazu da su premijera Srbije pogodili u glavu kamenom i da su mu razbili naocari.

Sad ozbiljno: ovde se ne radi o napadu na Srbiju, vec na coveka koji je trazio sto muslimana za jednog Srbina. On bi da to zaboravimo i mi i oni, i da svi budemo ovce koje slusaju kako jedan covek, pardon, politicar moze da kaze dijametralno suprotne stvari i izvuce se iz toga. E, medjutim, nije moguce garantovati da ce to zaista biti zaboravljeno. Zasto se to Tadicu nije desilo?

Citat za kraj, prepoznacete:
"Vi možete da uzmete akvarijum i da napravite od njega riblju čorbu, ali ne možete od riblje čorbe da napravite akvarijum... Skuvali ste ribe - gotovo je! To je istorija!"

Ivan

pre 8 godina

re. Bucko razmišljam, 11. jul 2015 17:34)

Poredjenje je neozbiljno.
Pitanje za tebe...zasto bi one trebale da odaju uopste pocast zrtvama Srebrenice u Beogradu?????
Mislis da bi srpske majke mogle da odaju pocast srpskim zrtvama u Sarajevu??

Рајна Богдановић

pre 8 godina

Док сам гледала како бежи наш премијер (са пруженом руком за пријатељством), припаде ми мука. Цео свет ће се наслађиваће сценама понижења Србије.То није смело да се догоди.

Hedona

pre 8 godina

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i delegacija napadnuti su kamenicama i drugim predmetima tokom posete Memorijalnom kompleksu u Potočarima.Ovo je čist pokušaj atntata na Aleksandra vučića, napadnuta je Srbija. Ov je bio čist politički čin od strane Bošnjaka, i treba da traže istragu.

niki

pre 8 godina

Medjunarodni incident koji je bacio zrtve u drugi plan. Premijer je skupio hrabrosti i postupio maksimalno ispravno odao je pocast zrtvama, a za uzvrat je dobio kamenice.

Aleksandar

pre 8 godina

Vrlo brzo ćemo ovakve scene gledati širom evrope u toj takozvanoj kolevci demokratije.Tada će biti kasno da shvate šta su iznedrili u Bosni i na Kosovu.

Vanja Petrovic

pre 8 godina

(istina, 11. jul 2015 14:34)

Не вређај, не хули, не суди и пресуђуј! Шта си се умислио да си Бог, а да смо ми Срби Божји народ?! Ајде бре, пусти људе да у миру данас тугују!!!

Bucko razmišljam

pre 8 godina

@ A Zene u crnom? Hoce li se oglasiti?
(Bole, 11. jul 2015 15:47)

Nece se oglasiti zato sto je "SRBIJA" i njih "proterala ispred Skupstine" bas kao sto su Vucica proterali iz Potocara !
Srbija je njima ZABRANILA da odaju pocast zrtvama Srebrenice bas kao sto to nekima "nije bilo pravo" ni da Vucic to ucini u Potocarima !

Aleksandar

pre 8 godina

E pa stvarno ne znam sta bi rekao za ove medije, da li bre ovi imaju takav lobi pa da se pise kako je napadnut dok je isao ka kolima. Dok je bezao ka kolima, nije on dosao samo da polozi cvece i da ode vec da prisustvuje pomenu ili cemu god. Da se bilo kakav incident desi u Srbiji sa bilo kim od stranaca oni bi nas bombardovali. I ne samo to nego i ovi iz mafia fife i uefe, pa ljudi meni se sve vise cini da oni nas stvarno mrze!!!!!
Jos bi dodao nekoliko socnih psovki ali nece mi objaviti komentar. E da cim je onaj saksofonista isao tamo mi smo trebali da preskocimo to okupljanje ipak treba da biramo drustvo ;)

pompeja

pre 8 godina

(Pompej, 11. jul 2015 14:35)

Znači ako se desio ovaj saraman napad na Vučića, u Srbrnici se nije desio zločin Genocida. Da u srebrnici se desio Genocid od strane jedne vojske, a zna se i koje. To zna i celi svet i zato je 10 država SB bilo za usvajanje Rezolucije, a Rusija je zloupotrebila snagu veta

dragan1982

pre 8 godina

frankfurter allgemeine zeitung pise da su vucica napali " demonstranti" ,nekoliko puta pominju " demonstranti" ..znaci po frankfurta allgemeine SVI koji su tamo bili bi trebali po tim novinama biti demonstranti a ne samo napadaci ...po tome se vidi da zataskivaju istinu a istina je da ono nisu bili demostranti nego normalni posetioci ,da pre dolaska vucica nije bilo da su stojali i uzvikalavli parole kako to demonstranti uobicajno rade....ej srbijo srbijo..nijedne nemacke novine nisu osudile ovaj napad..NIJEDNE !!

stranac 1952

pre 8 godina

Ne bi, da vam pljeskam u uzdizanju Vučića, a da vas ipak pitam: ko predstavlja Srbiju na ovakvim skupovima? Premier, koji je samo rezultat momentalne pozicije, ili Predsednik, biran od većine birača neke države? Čitam: to je napad na Srbiju!
To nije napad na Srbiju, nego na Vučića, koji je predsednik vlade, a ima interesantnu politićku istoriju baš protiv Bošnjaka. Ono 100 za jednog, ni ja nisam zaboravio, kamo li vaši "srpski muslimani od Bosne"! Koliko se sjećam, bio je neko vreme novinar na Palama, veoma radikalan, a sad bi, da se sve zaboravi i da se prodaje kao EU demokrat. Teško u ovim vremenima interneta. Neki bi u EU, većina hvala Bogu ne bi. Ostanite u Vukofćini i tamo uživajte. Vrlo rado vas čitam, jer mi tada postane život lakši, da se više ne sekiram, jer sam bio u ono vreme ZA odcepljenje od Yugovine!

CityWatch

pre 8 godina

Iz izvestaja zapadnih "nezavisnih" medija iz "civilizovanih" zapadnih zemalja, moze se nasutiti ko je sponzor ovog desavanja u Srebrenici. Toliko.

Anon

pre 8 godina

Ljudi mislim da stvarno iako postoji mnogo predrasuda o politicarima, kao i svuda, nas Premijer Vucic zasluzuje ogromnu podrsku naseg naroda, junacki se poneo. Bravo. Ponosan sam sto sam Srbin, ne stidim se toga sta god bilo iza nas !!!!

Protos

pre 8 godina

Ja zivim u americkoj medijskoj anarhiji,koji "nasi"mediji sprovode u zemlji.Toliko se bojim i ocaran tim ludilom,da je cak i Bil klinton mogao da bude napadnut...Rece nama jedna bliska tv.

Realista

pre 8 godina

Koje licemerje: ako je premijer Srbije bio nepozeljan tamo, sto to nisu pokazali svoje pravo lice cim je stigao nego su sacekali da prvo polozi cvece?

Da su Munira Subasic i Bakir Izetbegovic odmah otkazali komemoraciju, ili da nisu Vucicu uputili poziv, bar bi sacuvali ono malo obraza sto im je ostalo, ovako su oni sami pljunuli na svoje zrtve, jer na kraju, najmanje je bio vazan pokop 130 ljudi danas, mnogo je vise bilo vazno ko ce sta da baci i dovikne

Igor

pre 8 godina

Polako, zakucaće Alah i na vaše prozore na Zapadu. Ne možete žrtvovati živote 20 miliona ljudi na Balkanu da bi dali muslimanima oduška za sve nesrece koje ste priredili muslimanskom narodu u svetu, a da ne snosite poslodice. Ne možete okriviti za to jedan jadan mali narod na Balkanu koji ste ugurali u sve ratove, a zatim ih očistili iz Hrvatske. Jesam Srbin, borio sam se protiv Miloševića a za zapadne vrednosti, i sada vidim da sam pogrešio. Tamo jeste društvo uređenije nego ovde, normalnije za život, ali to je samo fasada - mediji, novac i vojna moć - to su stubovi Zapadnog društva, demokratija i ljudska prava su samo reči koje prosipaju okolo kada im zatrebaju.

Ivan

pre 8 godina

Niko od svetskih medija nije napisao da su napadači na Vučića uzvikivali "ubij ga" i "alah uakbar"Ovako kako su oni to preneli izgleda kao da je Vučić zaslužio da bude oteran.

Први,други,пети

pre 8 godina

А где су НВО да осуде овај екстремизам, вандализам, варваризам, насиље итд. не могу се сетити баш свих њихових епитета о србском народу. Овај камен није био упу?ен ниједном појединцу, ве? свим Србима, целокупном српском народу. Овим чином показали су шта нама и бедему србства, Републици Српској, желе.

NN

pre 8 godina

Pa sto sada BBC ne pise na veliko i pravi silne reportaze na tv, kako su njihovi mezimci bosnjaci kamenjem gadjali premijeara Srbije. Zar ih nisu lepo naucili kako se prasta, a i njiova rezolucija u UN je trebala navodno da doprinese pomirenju , vidimo rezultate uspeha tog britanskog napora i njihovih saveznka amerikanca...

kamen mudrosti

pre 8 godina

Sta ce oni novi muslimani sve resavaju kamenom zena te prevari ti je kamenujes,dodje neko da se pokloni mrtvima ti ga kamenom.moroljubiva religija kaze ja ali mi niko neveruje.

Ice Coffee

pre 8 godina

Bar su svetski mediji premneli sliku iz Srebrenice, gde ce ceo Svet da vidi da je Srbija pruzila ruku pomirenja, a da su oni kamenovali naseg premijera!

Istina

pre 8 godina

Neka ceo svet vidi kakvi su nam susedi. Ovako nesto se nikad nikom nije desilo u Srbiji. Pokazali smo nasu velicinu,a Bosnjaci su pokazali svoj primitivizam.

Pompej

pre 8 godina

Nadam se da će sad i gospoda zvaničnici koji se večito kriju iza svojih funkcija nešto reći i osuditi ovaj čin. Gde ste sad gospodo iz Evropskog parlamenta, gde ste sad Klintone? Gde su članice iz Saveta bezbednosti koje su glasale za usvajanje rezolucije?! Sram vas bilo.

ман.сити

pre 8 godina

Ко ће бити крив за овај инцидент(тако ће га окаректарисати западни моћници и медији),а не као напад на премијера једне земље,вероватно Срби.

Zabrinuta

pre 8 godina

Nisam fan Vučića, nisam Srpkinja, nisam Muslimanka, volim sve narode bivše države. Vučićev odlazak na komemoraciju je bio postupak za veliki respekt. Trebalo je nositi tu ljudsku tugu i krivicu drugih danas u Srebrenici. Sramota je što je grupa dripaca uspela da uprlja ovaj hrabar čin gospodina Vučića. Sramota za sve žrtve koje nisu ispoštovali njihovi sunarodnici.

Kutinjo

pre 8 godina

Da se ovako nesto kod nas desilo uveli bi nam sankcije i bacali bombe po nama,dokle ce vise srbi da se klanjaju i izvinjavaju,a za uzvrat dobijaju kamenje i ponizenja,dozovite se vise pameti.

Istina

pre 8 godina

Neka ceo svet vidi kakvi su nam susedi. Ovako nesto se nikad nikom nije desilo u Srbiji. Pokazali smo nasu velicinu,a Bosnjaci su pokazali svoj primitivizam.

Ivan

pre 8 godina

Niko od svetskih medija nije napisao da su napadači na Vučića uzvikivali "ubij ga" i "alah uakbar"Ovako kako su oni to preneli izgleda kao da je Vučić zaslužio da bude oteran.

Pompej

pre 8 godina

Nadam se da će sad i gospoda zvaničnici koji se večito kriju iza svojih funkcija nešto reći i osuditi ovaj čin. Gde ste sad gospodo iz Evropskog parlamenta, gde ste sad Klintone? Gde su članice iz Saveta bezbednosti koje su glasale za usvajanje rezolucije?! Sram vas bilo.

kamen mudrosti

pre 8 godina

Sta ce oni novi muslimani sve resavaju kamenom zena te prevari ti je kamenujes,dodje neko da se pokloni mrtvima ti ga kamenom.moroljubiva religija kaze ja ali mi niko neveruje.

NN

pre 8 godina

Pa sto sada BBC ne pise na veliko i pravi silne reportaze na tv, kako su njihovi mezimci bosnjaci kamenjem gadjali premijeara Srbije. Zar ih nisu lepo naucili kako se prasta, a i njiova rezolucija u UN je trebala navodno da doprinese pomirenju , vidimo rezultate uspeha tog britanskog napora i njihovih saveznka amerikanca...

Igor

pre 8 godina

Polako, zakucaće Alah i na vaše prozore na Zapadu. Ne možete žrtvovati živote 20 miliona ljudi na Balkanu da bi dali muslimanima oduška za sve nesrece koje ste priredili muslimanskom narodu u svetu, a da ne snosite poslodice. Ne možete okriviti za to jedan jadan mali narod na Balkanu koji ste ugurali u sve ratove, a zatim ih očistili iz Hrvatske. Jesam Srbin, borio sam se protiv Miloševića a za zapadne vrednosti, i sada vidim da sam pogrešio. Tamo jeste društvo uređenije nego ovde, normalnije za život, ali to je samo fasada - mediji, novac i vojna moć - to su stubovi Zapadnog društva, demokratija i ljudska prava su samo reči koje prosipaju okolo kada im zatrebaju.

Први,други,пети

pre 8 godina

А где су НВО да осуде овај екстремизам, вандализам, варваризам, насиље итд. не могу се сетити баш свих њихових епитета о србском народу. Овај камен није био упу?ен ниједном појединцу, ве? свим Србима, целокупном српском народу. Овим чином показали су шта нама и бедему србства, Републици Српској, желе.

Kutinjo

pre 8 godina

Da se ovako nesto kod nas desilo uveli bi nam sankcije i bacali bombe po nama,dokle ce vise srbi da se klanjaju i izvinjavaju,a za uzvrat dobijaju kamenje i ponizenja,dozovite se vise pameti.

ман.сити

pre 8 godina

Ко ће бити крив за овај инцидент(тако ће га окаректарисати западни моћници и медији),а не као напад на премијера једне земље,вероватно Срби.

Zabrinuta

pre 8 godina

Nisam fan Vučića, nisam Srpkinja, nisam Muslimanka, volim sve narode bivše države. Vučićev odlazak na komemoraciju je bio postupak za veliki respekt. Trebalo je nositi tu ljudsku tugu i krivicu drugih danas u Srebrenici. Sramota je što je grupa dripaca uspela da uprlja ovaj hrabar čin gospodina Vučića. Sramota za sve žrtve koje nisu ispoštovali njihovi sunarodnici.

Realista

pre 8 godina

Koje licemerje: ako je premijer Srbije bio nepozeljan tamo, sto to nisu pokazali svoje pravo lice cim je stigao nego su sacekali da prvo polozi cvece?

Da su Munira Subasic i Bakir Izetbegovic odmah otkazali komemoraciju, ili da nisu Vucicu uputili poziv, bar bi sacuvali ono malo obraza sto im je ostalo, ovako su oni sami pljunuli na svoje zrtve, jer na kraju, najmanje je bio vazan pokop 130 ljudi danas, mnogo je vise bilo vazno ko ce sta da baci i dovikne

ivan

pre 8 godina

Bolje da ne nabrajam kome se šta desilo u Srbiji, neće ti bito dobro...
(bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare, 11. jul 2015 21:43)

Ajde pocni, uzeo sam tablete protiv povracanja, spreman sam da cujem.
Samo cu da vas podsetim par stvari - Crnogoraca u Srbiji, posebno Beogradu, vise nego u CG do pre koju godinu. Skolovali se, studirali, zauzeli pola Studenjaka na Novom Beogradu, potom dosli na lepe polozaje. Pokupovali Vracar. Izbeglica iz cele eX SFRJ koliko hoces. Madjari, Slovaci, Vlasi, Rumuni, Bugari... SVI zive u slozi, niko ih ne dira. Slovenaca do pre koju godinu koliko hoces u Beogradu. "Prognani" hrvatski pisci, muzicari - dolaze da zive ovde (Dezulovic) ili ucestalo drze koncerte po celoj zemlji (Rundek). Da ne pricam o raznim ex-yu muzicarima i umetnicima, Rambo, Kusturica, Čola, Nele Karajlic - svi su odabrali Srbiju kao mesto za zivot.

Gospodjo, da niste toliko zlobni videli biste to. Srbija je mozda jedina EX-YU republika u kojoj je nacionalizam najmanje izrazen, koja je pruzala i pruza ruku najsiroj masi, cak mogu da dodam - radi na sopstvenu stetu jer ovde svako moze da radi sta hoce.

Ice Coffee

pre 8 godina

Bar su svetski mediji premneli sliku iz Srebrenice, gde ce ceo Svet da vidi da je Srbija pruzila ruku pomirenja, a da su oni kamenovali naseg premijera!

objektivno

pre 8 godina

Kao i uvek, valjda su neki zaboravili, evo kako CNN izvestava. Bez ikakvog povoda Srbi su pobili silnu decu i nevine muskarce. Osim toga bacili su granatu na pijacu u Sarajevu da pobiju sto vise nevinih civila. Eto tako iz cista mira ljudi su dostojanstveno obelezavali godinu tih divljackih genocidnih dogadjaja sve sa Klintonom kad se pojavio srpski premijer. Sta je drugo ostalo iznenadjenim ljudima na komemoraciji nego da ga izvizde gadjaju revoltirani njegovom pojavom, na sta je on pobegao. Pozdrav svim propagandistima ukljucujuci i nase domace.

Istorija

pre 8 godina

Mislim da su zaboravili da kazu da su premijera Srbije pogodili u glavu kamenom i da su mu razbili naocari.

Sad ozbiljno: ovde se ne radi o napadu na Srbiju, vec na coveka koji je trazio sto muslimana za jednog Srbina. On bi da to zaboravimo i mi i oni, i da svi budemo ovce koje slusaju kako jedan covek, pardon, politicar moze da kaze dijametralno suprotne stvari i izvuce se iz toga. E, medjutim, nije moguce garantovati da ce to zaista biti zaboravljeno. Zasto se to Tadicu nije desilo?

Citat za kraj, prepoznacete:
"Vi možete da uzmete akvarijum i da napravite od njega riblju čorbu, ali ne možete od riblje čorbe da napravite akvarijum... Skuvali ste ribe - gotovo je! To je istorija!"

dragan1982

pre 8 godina

frankfurter allgemeine zeitung pise da su vucica napali " demonstranti" ,nekoliko puta pominju " demonstranti" ..znaci po frankfurta allgemeine SVI koji su tamo bili bi trebali po tim novinama biti demonstranti a ne samo napadaci ...po tome se vidi da zataskivaju istinu a istina je da ono nisu bili demostranti nego normalni posetioci ,da pre dolaska vucica nije bilo da su stojali i uzvikalavli parole kako to demonstranti uobicajno rade....ej srbijo srbijo..nijedne nemacke novine nisu osudile ovaj napad..NIJEDNE !!

radoznalko pitanjić

pre 8 godina

Sve mi je jasno ,i ko za koga navija ,i kako nas vide ,i da žele da smo glavni krvnici , al mi nije jasno kako pravi musliman na dženazi u vreme Ramazana nosi vodu u flašici .Ili nije musliman ili je to političkom ,a ne verskom ubeđenju jer da je pravi i iskreni vernik nikad ne bi krenuo na gosta i to još za vreme sahrane . Za zapadne medije važi ona stara poslovica- što se grbavo rodi niko za vijeka ne ispravi .

grdoba

pre 8 godina

А је л' било срамотно говорити "убићемо сто муслимана за једног Србина"? Ваљда је у ратним годинама требало водити политику мира и бити храбар, поштен и човекољубив. Сад је лако

EX mediokritet

pre 8 godina

Kakva je ovo koska svim mediokritetima uz obrazloženje pristrasnih novinarskih pera. Danas se demokratija i sloboda stavova kupuje za ogroman novac i ekonomske interese. Mislim da bi mi kao SRBI trebalo da se posvetimo ličnom obrazovanju i samospoznaji uz ispravljanje grešaka kako bi naša deca imala od koga da uče. Dok god je u ovom narodu prioritet tuđa briga, idolopoklonstvo, višestranačje (preko 300 registrovanih političkih stranaka) nepotizam, materijalna zahvalnost, pozivanje na poznanike, završavanje poslova preko veze, lagodan život uz potkradanje države, nejedinstvo u osudi loših društveno-socijalnih prilika...mi nikada nećemo postati normalna država. Generalno mislim da za nas ovakve i nema nade pa me zato čude svi ovi komentari i osude jer još svoje dvorište ne umemo da čistimo a kritikujemo druge. Tu više nije ni bitno šta je svrha ovog divljaštva od danas jer mi odavno nemamo na šta ili koga da se oslonimo sem na same sebe ali to ljudima u Srbiji još nije jasno. Ili smo glupi ili smo ludi, trećeg nema.

Tiganj

pre 8 godina

"Do napada je došlo usled sakupljanja besa zbog odbijanja priznavanja genocida". Ma da, briga njih za pravne konstatacije...pre će biti da je do toga došlo zato što tamo ne žele predstavnika zvanične Srbije, posebno onog koji je bio jedan od glavnih vođa ultranacionalističke SRS.

deliveri junit

pre 8 godina

samo slepcu nije jasno da je ovo britansko maslo. interesantan je i vokabular koji se koristi: masa ljudi, hiljade ljudi, razgnevljeni ljudi, ljudi,....

Aleksandar

pre 8 godina

E pa stvarno ne znam sta bi rekao za ove medije, da li bre ovi imaju takav lobi pa da se pise kako je napadnut dok je isao ka kolima. Dok je bezao ka kolima, nije on dosao samo da polozi cvece i da ode vec da prisustvuje pomenu ili cemu god. Da se bilo kakav incident desi u Srbiji sa bilo kim od stranaca oni bi nas bombardovali. I ne samo to nego i ovi iz mafia fife i uefe, pa ljudi meni se sve vise cini da oni nas stvarno mrze!!!!!
Jos bi dodao nekoliko socnih psovki ali nece mi objaviti komentar. E da cim je onaj saksofonista isao tamo mi smo trebali da preskocimo to okupljanje ipak treba da biramo drustvo ;)

Ivan

pre 8 godina

re. Bucko razmišljam, 11. jul 2015 17:34)

Poredjenje je neozbiljno.
Pitanje za tebe...zasto bi one trebale da odaju uopste pocast zrtvama Srebrenice u Beogradu?????
Mislis da bi srpske majke mogle da odaju pocast srpskim zrtvama u Sarajevu??

ivan

pre 8 godina

Svega ovoga ne bi bilo da Rusija nije ulozila VETO na zapadnjacku rezoluciju. Mislite o tome narode. Nista lakse nahuskati i platiti bandu da divlja. Jer americke vesti sada to prenose kao uzvike "genocid!", zalbu naroda na presudu. Maltene kao da je AV to zasluzio. A prosecan Amerikanac i ne razume nista osim par reci - Freedom, Genocide, Terrorists.
Koliko god da sebe smatram pro-zapadnjakom, zapad mi se sve vise i vise gadi nezamislivim, patoloskim licemerstvom i bodezima u ledja.
Sto se Srbije tice, mislim da nemaju sta vise da traze u Srebrenici. Imamo mnogo preca posla od mlacenja prazne slame, rezirane opet od strane onih koji su i doveli do krvoprolica u Srebrenici - zapada.

Bucko razmišljam

pre 8 godina

@ A Zene u crnom? Hoce li se oglasiti?
(Bole, 11. jul 2015 15:47)

Nece se oglasiti zato sto je "SRBIJA" i njih "proterala ispred Skupstine" bas kao sto su Vucica proterali iz Potocara !
Srbija je njima ZABRANILA da odaju pocast zrtvama Srebrenice bas kao sto to nekima "nije bilo pravo" ni da Vucic to ucini u Potocarima !

Anon

pre 8 godina

Ljudi mislim da stvarno iako postoji mnogo predrasuda o politicarima, kao i svuda, nas Premijer Vucic zasluzuje ogromnu podrsku naseg naroda, junacki se poneo. Bravo. Ponosan sam sto sam Srbin, ne stidim se toga sta god bilo iza nas !!!!

Ja

pre 8 godina

Zašto?Zasto dozvoljavamo ovako nešto?Zasto nemozemo prihvatiti ruku pomirenja??Niko od nas ne traži da zaboravimo,,pa eto svake godine obiljezavamo da ne bi zaboravili ali ovo nije primjer obiljezavanja sjećanja na naše nevine zrtve u ovom svetom mjesecu Ramazana ovo je sramotno sta smo u stanju da uradimo da pokazemo koliko nazadujemo ...zao mi je sto se ovo dogodilo jako zao ... Mi moramo obiljezavati te zlocine da se nikada ne zaborave ili daleko bile ne ponove ali ovakvim ponasanjem samo štetimo sebi samima ... Jako zalosno..!!!

pompeja

pre 8 godina

(Pompej, 11. jul 2015 14:35)

Znači ako se desio ovaj saraman napad na Vučića, u Srbrnici se nije desio zločin Genocida. Da u srebrnici se desio Genocid od strane jedne vojske, a zna se i koje. To zna i celi svet i zato je 10 država SB bilo za usvajanje Rezolucije, a Rusija je zloupotrebila snagu veta

Hedona

pre 8 godina

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i delegacija napadnuti su kamenicama i drugim predmetima tokom posete Memorijalnom kompleksu u Potočarima.Ovo je čist pokušaj atntata na Aleksandra vučića, napadnuta je Srbija. Ov je bio čist politički čin od strane Bošnjaka, i treba da traže istragu.

opinion

pre 8 godina

objektivno, 11. jul 2015 18:18

Ubijanje dece i staraca se ne moze pravadati nikakvim povodom !!!
Bas kao sto se Jasenovac ne moze pravdati Karadjordjevicima i Pasicima !!!
Sramotan komentar !

niki

pre 8 godina

Medjunarodni incident koji je bacio zrtve u drugi plan. Premijer je skupio hrabrosti i postupio maksimalno ispravno odao je pocast zrtvama, a za uzvrat je dobio kamenice.

Jožef

pre 8 godina

Malo je 20 god. za pomirenja a i pružene ruke stižu sa užas velikom kašnjenjem. Tu je i ranija politička pripadnost premijera...
Ne zaboravlja se brzinom naše želje i volje.

djuro

pre 8 godina

slicnost izmedju vesti i vesti iz britanskih medija je nesto kao slicnost izmedju stolice i elektricne stolice. neverovatna je kolicina insinuacija, podmetanja i tendecioznosti koja kulja iz tih kaobajagi izvora. uvek u sluzbi britanske agresivne spoljnje politike i uvek puna usta profesionalizma i integriteta.

nikola

pre 8 godina

Sramota, ubedjen sam da velika vecina gradjana ove zemlje smatra da Vucic nije trebao da ode. Ako su nekoga tredbali napasti I zvizdati mu to je svima onima koji su zavadili srpski I muslimanski narod. Na prvom mestu klintonu koji je sa svojim krivcima najveci krivac za dogodjaje u Srebrenici I za sve zlocine koji su nastali u bivsoj sfrj. Zasto svaki drzavnik treba da se klanja toj Srebrednici, da li to cine I Kancelarka Nemacke odlaskom u logore u Poljsku.

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 8 godina

Neka ceo svet vidi kakvi su nam susedi. Ovako nesto se nikad nikom nije desilo u Srbiji. Pokazali smo nasu velicinu,a Bosnjaci su pokazali svoj primitivizam.
(Istina, 11. jul 2015 14:37)

Bolje da ne nabrajam kome se šta desilo u Srbiji, neće ti bito dobro...

Što se incidenta tiče, naravno da je za svaku osudu, ali ne može se sa par izmanipulisanih huligana, identifikovati ceo bošnjački narod, kao što se zbog zlikovaca, srpskih izroda, koji su počinili genocid u Srebrenici, ne može optuživati ceo srpski narod!

Mirkosoft

pre 8 godina

Rezolucija koja je forsirana je na odredjeni nacin upravo srbe stavljala na optuzenicku klupu, i to ne srbe kao pojedince vec srbe kao narod. Kako god mi to sada tumacili, upravo to je svom snagom gurano i to su svi osteceni bosnjaci ubedjeni da je tako. Ovaj nasrtaj je dokaz istog. Da budemo razumni i da se razlikujemo, zrelo sagledajmo situaciju i nemojno optuzivati sve bosnjake, jer je ovo samo sacica usijanih glava ponesenih atmosferom. Budimo iskreni ima toga i kod nas. Propust adekvatnog obezbedjivanja visokih drzavnih predstavnika je vec druga prica.

Osta

pre 8 godina

Sad sam krstario britanskim, francuskim i nemačkim medijima. Iako članci nisu skroz sjajni, moram da priznam da smo dobili veliki plus, raznorazna izvinjenja i zaprepašćenja kako se to dogodilo, pohvale kako je tamo otišao. U svakom slučaju ispali smo pozitivci. Najbolji članak je bio na BBC-u kako Vučić i pored napada stoji pri nastavku ostvarivanja pomirenja među narodima.
U neku ruku i dobro je da se ovo dogodilo.

blueboo

pre 8 godina

Bitno da se prica.... I negarivan publicitet je publicitet. ........................... Ja ga ne bih ni pustio u BiH ni njega ni ivicu ni bilo koga od radikala, sps-ovca, takozvanih naprednjaka. Da nije ocekivao da mu aplaudiraju. Ja ne znam sta bih uradio da je meni tamo neko stradao. I da, iz Srbije sam.

Рајна Богдановић

pre 8 godina

Док сам гледала како бежи наш премијер (са пруженом руком за пријатељством), припаде ми мука. Цео свет ће се наслађиваће сценама понижења Србије.То није смело да се догоди.

Vanja Petrovic

pre 8 godina

(istina, 11. jul 2015 14:34)

Не вређај, не хули, не суди и пресуђуј! Шта си се умислио да си Бог, а да смо ми Срби Божји народ?! Ајде бре, пусти људе да у миру данас тугују!!!

Profesor

pre 8 godina

Ni naši ni strani mediji nisu se setili da izraze iskreno žaljenje porodici premijera Vučića što je morala da preživljava u strahu ovaj nemili događaj i da strepi za život svog najmilijeg dok je on samo obavljao svoj posao širenja mira i prosperiteta u regionu.

CityWatch

pre 8 godina

Iz izvestaja zapadnih "nezavisnih" medija iz "civilizovanih" zapadnih zemalja, moze se nasutiti ko je sponzor ovog desavanja u Srebrenici. Toliko.

Aleksandar

pre 8 godina

Vrlo brzo ćemo ovakve scene gledati širom evrope u toj takozvanoj kolevci demokratije.Tada će biti kasno da shvate šta su iznedrili u Bosni i na Kosovu.

stranac 1952

pre 8 godina

Ne bi, da vam pljeskam u uzdizanju Vučića, a da vas ipak pitam: ko predstavlja Srbiju na ovakvim skupovima? Premier, koji je samo rezultat momentalne pozicije, ili Predsednik, biran od većine birača neke države? Čitam: to je napad na Srbiju!
To nije napad na Srbiju, nego na Vučića, koji je predsednik vlade, a ima interesantnu politićku istoriju baš protiv Bošnjaka. Ono 100 za jednog, ni ja nisam zaboravio, kamo li vaši "srpski muslimani od Bosne"! Koliko se sjećam, bio je neko vreme novinar na Palama, veoma radikalan, a sad bi, da se sve zaboravi i da se prodaje kao EU demokrat. Teško u ovim vremenima interneta. Neki bi u EU, većina hvala Bogu ne bi. Ostanite u Vukofćini i tamo uživajte. Vrlo rado vas čitam, jer mi tada postane život lakši, da se više ne sekiram, jer sam bio u ono vreme ZA odcepljenje od Yugovine!

Protos

pre 8 godina

Ja zivim u americkoj medijskoj anarhiji,koji "nasi"mediji sprovode u zemlji.Toliko se bojim i ocaran tim ludilom,da je cak i Bil klinton mogao da bude napadnut...Rece nama jedna bliska tv.

pompeja

pre 8 godina

(Pompej, 11. jul 2015 14:35)

Znači ako se desio ovaj saraman napad na Vučića, u Srbrnici se nije desio zločin Genocida. Da u srebrnici se desio Genocid od strane jedne vojske, a zna se i koje. To zna i celi svet i zato je 10 država SB bilo za usvajanje Rezolucije, a Rusija je zloupotrebila snagu veta

Istina

pre 8 godina

Neka ceo svet vidi kakvi su nam susedi. Ovako nesto se nikad nikom nije desilo u Srbiji. Pokazali smo nasu velicinu,a Bosnjaci su pokazali svoj primitivizam.

Bucko razmišljam

pre 8 godina

@ A Zene u crnom? Hoce li se oglasiti?
(Bole, 11. jul 2015 15:47)

Nece se oglasiti zato sto je "SRBIJA" i njih "proterala ispred Skupstine" bas kao sto su Vucica proterali iz Potocara !
Srbija je njima ZABRANILA da odaju pocast zrtvama Srebrenice bas kao sto to nekima "nije bilo pravo" ni da Vucic to ucini u Potocarima !

Anon

pre 8 godina

Ljudi mislim da stvarno iako postoji mnogo predrasuda o politicarima, kao i svuda, nas Premijer Vucic zasluzuje ogromnu podrsku naseg naroda, junacki se poneo. Bravo. Ponosan sam sto sam Srbin, ne stidim se toga sta god bilo iza nas !!!!

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 8 godina

Neka ceo svet vidi kakvi su nam susedi. Ovako nesto se nikad nikom nije desilo u Srbiji. Pokazali smo nasu velicinu,a Bosnjaci su pokazali svoj primitivizam.
(Istina, 11. jul 2015 14:37)

Bolje da ne nabrajam kome se šta desilo u Srbiji, neće ti bito dobro...

Što se incidenta tiče, naravno da je za svaku osudu, ali ne može se sa par izmanipulisanih huligana, identifikovati ceo bošnjački narod, kao što se zbog zlikovaca, srpskih izroda, koji su počinili genocid u Srebrenici, ne može optuživati ceo srpski narod!

Jožef

pre 8 godina

Malo je 20 god. za pomirenja a i pružene ruke stižu sa užas velikom kašnjenjem. Tu je i ranija politička pripadnost premijera...
Ne zaboravlja se brzinom naše želje i volje.

Pompej

pre 8 godina

Nadam se da će sad i gospoda zvaničnici koji se večito kriju iza svojih funkcija nešto reći i osuditi ovaj čin. Gde ste sad gospodo iz Evropskog parlamenta, gde ste sad Klintone? Gde su članice iz Saveta bezbednosti koje su glasale za usvajanje rezolucije?! Sram vas bilo.

Istorija

pre 8 godina

Mislim da su zaboravili da kazu da su premijera Srbije pogodili u glavu kamenom i da su mu razbili naocari.

Sad ozbiljno: ovde se ne radi o napadu na Srbiju, vec na coveka koji je trazio sto muslimana za jednog Srbina. On bi da to zaboravimo i mi i oni, i da svi budemo ovce koje slusaju kako jedan covek, pardon, politicar moze da kaze dijametralno suprotne stvari i izvuce se iz toga. E, medjutim, nije moguce garantovati da ce to zaista biti zaboravljeno. Zasto se to Tadicu nije desilo?

Citat za kraj, prepoznacete:
"Vi možete da uzmete akvarijum i da napravite od njega riblju čorbu, ali ne možete od riblje čorbe da napravite akvarijum... Skuvali ste ribe - gotovo je! To je istorija!"

Ivan

pre 8 godina

Niko od svetskih medija nije napisao da su napadači na Vučića uzvikivali "ubij ga" i "alah uakbar"Ovako kako su oni to preneli izgleda kao da je Vučić zaslužio da bude oteran.

Hedona

pre 8 godina

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i delegacija napadnuti su kamenicama i drugim predmetima tokom posete Memorijalnom kompleksu u Potočarima.Ovo je čist pokušaj atntata na Aleksandra vučića, napadnuta je Srbija. Ov je bio čist politički čin od strane Bošnjaka, i treba da traže istragu.

grdoba

pre 8 godina

А је л' било срамотно говорити "убићемо сто муслимана за једног Србина"? Ваљда је у ратним годинама требало водити политику мира и бити храбар, поштен и човекољубив. Сад је лако

Zabrinuta

pre 8 godina

Nisam fan Vučića, nisam Srpkinja, nisam Muslimanka, volim sve narode bivše države. Vučićev odlazak na komemoraciju je bio postupak za veliki respekt. Trebalo je nositi tu ljudsku tugu i krivicu drugih danas u Srebrenici. Sramota je što je grupa dripaca uspela da uprlja ovaj hrabar čin gospodina Vučića. Sramota za sve žrtve koje nisu ispoštovali njihovi sunarodnici.

kamen mudrosti

pre 8 godina

Sta ce oni novi muslimani sve resavaju kamenom zena te prevari ti je kamenujes,dodje neko da se pokloni mrtvima ti ga kamenom.moroljubiva religija kaze ja ali mi niko neveruje.

NN

pre 8 godina

Pa sto sada BBC ne pise na veliko i pravi silne reportaze na tv, kako su njihovi mezimci bosnjaci kamenjem gadjali premijeara Srbije. Zar ih nisu lepo naucili kako se prasta, a i njiova rezolucija u UN je trebala navodno da doprinese pomirenju , vidimo rezultate uspeha tog britanskog napora i njihovih saveznka amerikanca...

ман.сити

pre 8 godina

Ко ће бити крив за овај инцидент(тако ће га окаректарисати западни моћници и медији),а не као напад на премијера једне земље,вероватно Срби.

Први,други,пети

pre 8 godina

А где су НВО да осуде овај екстремизам, вандализам, варваризам, насиље итд. не могу се сетити баш свих њихових епитета о србском народу. Овај камен није био упу?ен ниједном појединцу, ве? свим Србима, целокупном српском народу. Овим чином показали су шта нама и бедему србства, Републици Српској, желе.

Kutinjo

pre 8 godina

Da se ovako nesto kod nas desilo uveli bi nam sankcije i bacali bombe po nama,dokle ce vise srbi da se klanjaju i izvinjavaju,a za uzvrat dobijaju kamenje i ponizenja,dozovite se vise pameti.

Profesor

pre 8 godina

Ni naši ni strani mediji nisu se setili da izraze iskreno žaljenje porodici premijera Vučića što je morala da preživljava u strahu ovaj nemili događaj i da strepi za život svog najmilijeg dok je on samo obavljao svoj posao širenja mira i prosperiteta u regionu.

Ice Coffee

pre 8 godina

Bar su svetski mediji premneli sliku iz Srebrenice, gde ce ceo Svet da vidi da je Srbija pruzila ruku pomirenja, a da su oni kamenovali naseg premijera!

ivan

pre 8 godina

Svega ovoga ne bi bilo da Rusija nije ulozila VETO na zapadnjacku rezoluciju. Mislite o tome narode. Nista lakse nahuskati i platiti bandu da divlja. Jer americke vesti sada to prenose kao uzvike "genocid!", zalbu naroda na presudu. Maltene kao da je AV to zasluzio. A prosecan Amerikanac i ne razume nista osim par reci - Freedom, Genocide, Terrorists.
Koliko god da sebe smatram pro-zapadnjakom, zapad mi se sve vise i vise gadi nezamislivim, patoloskim licemerstvom i bodezima u ledja.
Sto se Srbije tice, mislim da nemaju sta vise da traze u Srebrenici. Imamo mnogo preca posla od mlacenja prazne slame, rezirane opet od strane onih koji su i doveli do krvoprolica u Srebrenici - zapada.

niki

pre 8 godina

Medjunarodni incident koji je bacio zrtve u drugi plan. Premijer je skupio hrabrosti i postupio maksimalno ispravno odao je pocast zrtvama, a za uzvrat je dobio kamenice.

Igor

pre 8 godina

Polako, zakucaće Alah i na vaše prozore na Zapadu. Ne možete žrtvovati živote 20 miliona ljudi na Balkanu da bi dali muslimanima oduška za sve nesrece koje ste priredili muslimanskom narodu u svetu, a da ne snosite poslodice. Ne možete okriviti za to jedan jadan mali narod na Balkanu koji ste ugurali u sve ratove, a zatim ih očistili iz Hrvatske. Jesam Srbin, borio sam se protiv Miloševića a za zapadne vrednosti, i sada vidim da sam pogrešio. Tamo jeste društvo uređenije nego ovde, normalnije za život, ali to je samo fasada - mediji, novac i vojna moć - to su stubovi Zapadnog društva, demokratija i ljudska prava su samo reči koje prosipaju okolo kada im zatrebaju.

opinion

pre 8 godina

objektivno, 11. jul 2015 18:18

Ubijanje dece i staraca se ne moze pravadati nikakvim povodom !!!
Bas kao sto se Jasenovac ne moze pravdati Karadjordjevicima i Pasicima !!!
Sramotan komentar !

Osta

pre 8 godina

Sad sam krstario britanskim, francuskim i nemačkim medijima. Iako članci nisu skroz sjajni, moram da priznam da smo dobili veliki plus, raznorazna izvinjenja i zaprepašćenja kako se to dogodilo, pohvale kako je tamo otišao. U svakom slučaju ispali smo pozitivci. Najbolji članak je bio na BBC-u kako Vučić i pored napada stoji pri nastavku ostvarivanja pomirenja među narodima.
U neku ruku i dobro je da se ovo dogodilo.

ivan

pre 8 godina

Bolje da ne nabrajam kome se šta desilo u Srbiji, neće ti bito dobro...
(bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare, 11. jul 2015 21:43)

Ajde pocni, uzeo sam tablete protiv povracanja, spreman sam da cujem.
Samo cu da vas podsetim par stvari - Crnogoraca u Srbiji, posebno Beogradu, vise nego u CG do pre koju godinu. Skolovali se, studirali, zauzeli pola Studenjaka na Novom Beogradu, potom dosli na lepe polozaje. Pokupovali Vracar. Izbeglica iz cele eX SFRJ koliko hoces. Madjari, Slovaci, Vlasi, Rumuni, Bugari... SVI zive u slozi, niko ih ne dira. Slovenaca do pre koju godinu koliko hoces u Beogradu. "Prognani" hrvatski pisci, muzicari - dolaze da zive ovde (Dezulovic) ili ucestalo drze koncerte po celoj zemlji (Rundek). Da ne pricam o raznim ex-yu muzicarima i umetnicima, Rambo, Kusturica, Čola, Nele Karajlic - svi su odabrali Srbiju kao mesto za zivot.

Gospodjo, da niste toliko zlobni videli biste to. Srbija je mozda jedina EX-YU republika u kojoj je nacionalizam najmanje izrazen, koja je pruzala i pruza ruku najsiroj masi, cak mogu da dodam - radi na sopstvenu stetu jer ovde svako moze da radi sta hoce.

Tiganj

pre 8 godina

"Do napada je došlo usled sakupljanja besa zbog odbijanja priznavanja genocida". Ma da, briga njih za pravne konstatacije...pre će biti da je do toga došlo zato što tamo ne žele predstavnika zvanične Srbije, posebno onog koji je bio jedan od glavnih vođa ultranacionalističke SRS.

objektivno

pre 8 godina

Kao i uvek, valjda su neki zaboravili, evo kako CNN izvestava. Bez ikakvog povoda Srbi su pobili silnu decu i nevine muskarce. Osim toga bacili su granatu na pijacu u Sarajevu da pobiju sto vise nevinih civila. Eto tako iz cista mira ljudi su dostojanstveno obelezavali godinu tih divljackih genocidnih dogadjaja sve sa Klintonom kad se pojavio srpski premijer. Sta je drugo ostalo iznenadjenim ljudima na komemoraciji nego da ga izvizde gadjaju revoltirani njegovom pojavom, na sta je on pobegao. Pozdrav svim propagandistima ukljucujuci i nase domace.

Aleksandar

pre 8 godina

E pa stvarno ne znam sta bi rekao za ove medije, da li bre ovi imaju takav lobi pa da se pise kako je napadnut dok je isao ka kolima. Dok je bezao ka kolima, nije on dosao samo da polozi cvece i da ode vec da prisustvuje pomenu ili cemu god. Da se bilo kakav incident desi u Srbiji sa bilo kim od stranaca oni bi nas bombardovali. I ne samo to nego i ovi iz mafia fife i uefe, pa ljudi meni se sve vise cini da oni nas stvarno mrze!!!!!
Jos bi dodao nekoliko socnih psovki ali nece mi objaviti komentar. E da cim je onaj saksofonista isao tamo mi smo trebali da preskocimo to okupljanje ipak treba da biramo drustvo ;)

blueboo

pre 8 godina

Bitno da se prica.... I negarivan publicitet je publicitet. ........................... Ja ga ne bih ni pustio u BiH ni njega ni ivicu ni bilo koga od radikala, sps-ovca, takozvanih naprednjaka. Da nije ocekivao da mu aplaudiraju. Ja ne znam sta bih uradio da je meni tamo neko stradao. I da, iz Srbije sam.

dragan1982

pre 8 godina

frankfurter allgemeine zeitung pise da su vucica napali " demonstranti" ,nekoliko puta pominju " demonstranti" ..znaci po frankfurta allgemeine SVI koji su tamo bili bi trebali po tim novinama biti demonstranti a ne samo napadaci ...po tome se vidi da zataskivaju istinu a istina je da ono nisu bili demostranti nego normalni posetioci ,da pre dolaska vucica nije bilo da su stojali i uzvikalavli parole kako to demonstranti uobicajno rade....ej srbijo srbijo..nijedne nemacke novine nisu osudile ovaj napad..NIJEDNE !!

Realista

pre 8 godina

Koje licemerje: ako je premijer Srbije bio nepozeljan tamo, sto to nisu pokazali svoje pravo lice cim je stigao nego su sacekali da prvo polozi cvece?

Da su Munira Subasic i Bakir Izetbegovic odmah otkazali komemoraciju, ili da nisu Vucicu uputili poziv, bar bi sacuvali ono malo obraza sto im je ostalo, ovako su oni sami pljunuli na svoje zrtve, jer na kraju, najmanje je bio vazan pokop 130 ljudi danas, mnogo je vise bilo vazno ko ce sta da baci i dovikne

deliveri junit

pre 8 godina

samo slepcu nije jasno da je ovo britansko maslo. interesantan je i vokabular koji se koristi: masa ljudi, hiljade ljudi, razgnevljeni ljudi, ljudi,....

Ivan

pre 8 godina

re. Bucko razmišljam, 11. jul 2015 17:34)

Poredjenje je neozbiljno.
Pitanje za tebe...zasto bi one trebale da odaju uopste pocast zrtvama Srebrenice u Beogradu?????
Mislis da bi srpske majke mogle da odaju pocast srpskim zrtvama u Sarajevu??

Ja

pre 8 godina

Zašto?Zasto dozvoljavamo ovako nešto?Zasto nemozemo prihvatiti ruku pomirenja??Niko od nas ne traži da zaboravimo,,pa eto svake godine obiljezavamo da ne bi zaboravili ali ovo nije primjer obiljezavanja sjećanja na naše nevine zrtve u ovom svetom mjesecu Ramazana ovo je sramotno sta smo u stanju da uradimo da pokazemo koliko nazadujemo ...zao mi je sto se ovo dogodilo jako zao ... Mi moramo obiljezavati te zlocine da se nikada ne zaborave ili daleko bile ne ponove ali ovakvim ponasanjem samo štetimo sebi samima ... Jako zalosno..!!!

Mirkosoft

pre 8 godina

Rezolucija koja je forsirana je na odredjeni nacin upravo srbe stavljala na optuzenicku klupu, i to ne srbe kao pojedince vec srbe kao narod. Kako god mi to sada tumacili, upravo to je svom snagom gurano i to su svi osteceni bosnjaci ubedjeni da je tako. Ovaj nasrtaj je dokaz istog. Da budemo razumni i da se razlikujemo, zrelo sagledajmo situaciju i nemojno optuzivati sve bosnjake, jer je ovo samo sacica usijanih glava ponesenih atmosferom. Budimo iskreni ima toga i kod nas. Propust adekvatnog obezbedjivanja visokih drzavnih predstavnika je vec druga prica.

Vanja Petrovic

pre 8 godina

(istina, 11. jul 2015 14:34)

Не вређај, не хули, не суди и пресуђуј! Шта си се умислио да си Бог, а да смо ми Срби Божји народ?! Ајде бре, пусти људе да у миру данас тугују!!!

stranac 1952

pre 8 godina

Ne bi, da vam pljeskam u uzdizanju Vučića, a da vas ipak pitam: ko predstavlja Srbiju na ovakvim skupovima? Premier, koji je samo rezultat momentalne pozicije, ili Predsednik, biran od većine birača neke države? Čitam: to je napad na Srbiju!
To nije napad na Srbiju, nego na Vučića, koji je predsednik vlade, a ima interesantnu politićku istoriju baš protiv Bošnjaka. Ono 100 za jednog, ni ja nisam zaboravio, kamo li vaši "srpski muslimani od Bosne"! Koliko se sjećam, bio je neko vreme novinar na Palama, veoma radikalan, a sad bi, da se sve zaboravi i da se prodaje kao EU demokrat. Teško u ovim vremenima interneta. Neki bi u EU, većina hvala Bogu ne bi. Ostanite u Vukofćini i tamo uživajte. Vrlo rado vas čitam, jer mi tada postane život lakši, da se više ne sekiram, jer sam bio u ono vreme ZA odcepljenje od Yugovine!

radoznalko pitanjić

pre 8 godina

Sve mi je jasno ,i ko za koga navija ,i kako nas vide ,i da žele da smo glavni krvnici , al mi nije jasno kako pravi musliman na dženazi u vreme Ramazana nosi vodu u flašici .Ili nije musliman ili je to političkom ,a ne verskom ubeđenju jer da je pravi i iskreni vernik nikad ne bi krenuo na gosta i to još za vreme sahrane . Za zapadne medije važi ona stara poslovica- što se grbavo rodi niko za vijeka ne ispravi .

nikola

pre 8 godina

Sramota, ubedjen sam da velika vecina gradjana ove zemlje smatra da Vucic nije trebao da ode. Ako su nekoga tredbali napasti I zvizdati mu to je svima onima koji su zavadili srpski I muslimanski narod. Na prvom mestu klintonu koji je sa svojim krivcima najveci krivac za dogodjaje u Srebrenici I za sve zlocine koji su nastali u bivsoj sfrj. Zasto svaki drzavnik treba da se klanja toj Srebrednici, da li to cine I Kancelarka Nemacke odlaskom u logore u Poljsku.

djuro

pre 8 godina

slicnost izmedju vesti i vesti iz britanskih medija je nesto kao slicnost izmedju stolice i elektricne stolice. neverovatna je kolicina insinuacija, podmetanja i tendecioznosti koja kulja iz tih kaobajagi izvora. uvek u sluzbi britanske agresivne spoljnje politike i uvek puna usta profesionalizma i integriteta.

EX mediokritet

pre 8 godina

Kakva je ovo koska svim mediokritetima uz obrazloženje pristrasnih novinarskih pera. Danas se demokratija i sloboda stavova kupuje za ogroman novac i ekonomske interese. Mislim da bi mi kao SRBI trebalo da se posvetimo ličnom obrazovanju i samospoznaji uz ispravljanje grešaka kako bi naša deca imala od koga da uče. Dok god je u ovom narodu prioritet tuđa briga, idolopoklonstvo, višestranačje (preko 300 registrovanih političkih stranaka) nepotizam, materijalna zahvalnost, pozivanje na poznanike, završavanje poslova preko veze, lagodan život uz potkradanje države, nejedinstvo u osudi loših društveno-socijalnih prilika...mi nikada nećemo postati normalna država. Generalno mislim da za nas ovakve i nema nade pa me zato čude svi ovi komentari i osude jer još svoje dvorište ne umemo da čistimo a kritikujemo druge. Tu više nije ni bitno šta je svrha ovog divljaštva od danas jer mi odavno nemamo na šta ili koga da se oslonimo sem na same sebe ali to ljudima u Srbiji još nije jasno. Ili smo glupi ili smo ludi, trećeg nema.

Рајна Богдановић

pre 8 godina

Док сам гледала како бежи наш премијер (са пруженом руком за пријатељством), припаде ми мука. Цео свет ће се наслађиваће сценама понижења Србије.То није смело да се догоди.

Aleksandar

pre 8 godina

Vrlo brzo ćemo ovakve scene gledati širom evrope u toj takozvanoj kolevci demokratije.Tada će biti kasno da shvate šta su iznedrili u Bosni i na Kosovu.

CityWatch

pre 8 godina

Iz izvestaja zapadnih "nezavisnih" medija iz "civilizovanih" zapadnih zemalja, moze se nasutiti ko je sponzor ovog desavanja u Srebrenici. Toliko.

Protos

pre 8 godina

Ja zivim u americkoj medijskoj anarhiji,koji "nasi"mediji sprovode u zemlji.Toliko se bojim i ocaran tim ludilom,da je cak i Bil klinton mogao da bude napadnut...Rece nama jedna bliska tv.