"DS da se izjasni o stavu Pajtića"

Beograd -- Mandatar Ivica Dačić poziva DS da se izjasni o stavu Bojana Pajtića da za SPS nema mesta u pokrajinskoj vladi zbog koalicije sa SNS na republičkom nivou.

On je kazao i da nema potrebe da se menja vlast koju su na nivou Beograda formirali DS i SPS.

Dačić je naglasio da je lično naložio socijalistima da glasaju za izbor Igora Pavličića (DS) za gradonačelnika Novog Sada, kao i za izbor Aleksandre Jerkov (LSV) za predsednicu gradskog parlamenta.

On je novinarima rekao da je prisustvovao razgovorima zvaničnika SNS-a i DS-a o tome da se koalicije na lokalnom nivou prave na različite načine "i da je to dobro za stabilnost Srbije".

Sa Dinkićem o vladi
Dačić je najavio i da će se kasnije danas sastati sa liderom URS Mlađanom Dinkićem. Njih dvojice će, kako je rekao, razgovarati o njegovom susretu sa evropskim zvaničnicima u Briselu podsetivši da je lider URS boravio na skupu partija narodnjačke orijentacije.

Dačić je naveo da sada treba videli ostaje li taj dogovor s obzirom na to da je Pajtić praktično u istom danu, kada je glasovima koalicije SPS PUPS-JS Pavličić izabran za gradonačelnika, rekao da u vojvođanskom parlamentu nema mesta za socijaliste.

"Lično sam dao nalog da se glasa za Pavličića i za Jerkov zato što smatram da to nema nikave veze sa formiranjem parlamentarne većine na republičkom nivou", rekao je on.

Dačić je kazao i da nema nikave potrebe da se na nivou grada Beograda menja vlast, koju su ponovo formirali DS i SPS.

"Meni kao (budućem) premijeru podjednako su važni i vlast i opozicija, ali mnogo manje su važni od naroda Srbije koji će ceniti kako sam ja i vlada radili", rekao je lider SPS, koji je u aktuelnoj vladi zamenik premijera i ministar policije.

Mandatar je poručio da će se sada kada je, kako je rekao, već u areni, svim silama truditi da pobedi kao što je to činio u prethodne čeiri godine. MUP je, podsetio je on, proglašeno za najbolje ministarstvo u aktuelnoj vladi.

"Svima pružam ruku saradnje, pružam ruku u interesu Srbije i zato što je Srbiji dosta podela i svađa... Pustite me da radim svoj posao, ako znam da ga radim dobiću poverenje građana, a ako ne to će biti kraj moje političke karijere", poručio je on.

Dačić je odbacio kritike potpredsednice DS-a Jelene Trivan da koalicije socijalista i naprednjaka predstavlja prevaru birača.

"Ne bih se vraćao na to da li je neki birač SPS-a pre četiri godine glasao za koaliciju sa DS... Ja sam doneo tu odluku jer sam smatrao da je to za Srbiju dobro", kazao je Dačić koji je u Konjičkom klubu "Policajac" prethodno otvorio konjičku reviju u "Vidovdan 2012".