Pavličić ponovo gradonačelnik NS

Novi Sad -- Odbornici Skupštine Novog Sada rano jutros ponovo su izabrali Igora Pavličića iz Demokratske stranke za gradonačelnika Novog Sada.

Pavličića su pored stranačkih kolega za tu funkciju predložili i odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine i koalacije oko Socijalističke partije Srbije. Pavličić je za gradonačelnika izabran rano jutros na drugoj sednici novog saziva Skupštine Novog Sada, koja je počela sinoć oko 23.00.

Pre toga, odbornici su na konstitutivnoj sednici, nakon osam sati pauze zbog konsultacija stranaka oko formiranja nove skupštinske većine, za predsednicu gradskog parlamenta izabrali funcionerku LSV Aleksandru Jerkov.

Za njenu zamenicu izabrana je Marija Vrebalov (DS), a Skupština Novog Sadana je dobila i novog sekretara i njegovog zamenika.

Na drugoj sednici nakon izbora gradonačelnika imenovan je i njegov zamenik, a to je Siniša Sević (SPS). Izabrani su i članovi Gradskog veća.

Na izborima u Novom Sadu najviše glasova osvojila je koalicija okupljena oko DS-a, koja ima 18 odbornika, a slede LSV i Srpska napredna stranka sa po 15 odbornika.

SPS ima sedam odbornika, Romska demokratska stranka šest, DSS, SRS i Dveri po pet, a Savez vojvodjanskih Madjara i stranka Nijedan od
ponudjenih odgovora po jednog odbornika.