"I dalje neizvesna vlada DS-SPS"

Potpredsednica SNS-a Jorgovanka Tabaković ocenila je da je i dalje neizvesno da li DS i SPS mogu da obezbede većinu neophodnu za formiranje vlade

Info

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 31.05.2012.

18:59

Default images

Ona je negirala da je izaslanik EU Miroslav Lajčak nedavno u Beogradu, u razgovoru kome je i ona prisustvovala, izneo zahteve koji su za Srbiju neprihvatljivi, a tiču se Kosova i Metohije.

"Ako SPS kaže ne MMF -u, a DS kaže ono što i mi smatramo - da je MMF jedini koji daje ispravne podatke o ekonomskoj situaciji u Srbiji, koja je verovatnoća da će oni formirati većinu sa LDP -om, koji je za Dačića neprihvatljiv ili sa URS-om za koji demokrate kažu da nije prihvatljiv?", navela je Tabaković gostujući na RTV Vojvodina.

Ona je dodala da kada je reč o formiranju vlade daje šansu i SNS koja, kako je rekla, "strpljivo čeka", ne otežavajući dogovore onima koji su, prejudicirajućui rezultate drugog kruga predsedničkih izbora, saopštili da imaju većinu.

"Čekamo da oni koji su rekli da imaju većinu u razumnom roku izađu sa uverljivim dokazima za to", kazala je Tabaković i dodala da i naprednjaci vode razgovore "ali da to ne čine na TV i u izjavama, već nekim drugačijim kanalima".

Ona je istakla da se predsednik Srbije Tomislav Nikolić ponaša kao predsednik svih građana i da stranka koju je do juče vodio neće biti prevremeno upoznata sa njegovim potezima niti favorizovana u bilo kom smislu.

Tabaković je rekla i da Savet za nacionalnu bezbednost, u kome treba zajedno da sede i predsednik države i premijer, i pojedini članovi vlade, kada je reč o Nikoliću neće biti "kamen spoticanja".

Nikolić, kako je istakla, ni u jednom trenutku nije doveo u pitanje pomirljiv i tolerantan ton i potrebu da svi zajedno rade na tome da Srbije bude bolje mesto za život.

Govoreći o navodnoj izbornoj krađi, Tabaković je poručila da se preko toga ne sme preći, da je SNS podnela prijavu, ali da život ne sme da stane zbog istraživanja navoda o krađi.

Osvrnuvši se na posetu Lajčaka Srbiji Tabaković je negirala da je on u razgovoru sa Nikolićem, kojem je i ona prisustvovala, izneo zahteve koji za Srbiju neprihvatljivi, a tiču se Kosova i Metohije.

"Nije izneo ni jedan neprihvatljiv zahtev. Rekao je da treba nastaviti pregovore", navela je potpredsednica SNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: