Odalović: Formalni uslovi za vladu

Generalni sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović kaže da se polaganjem zakletve izabranog predsednika Srbije i formalno stvara mogućnost za formiranje vlade.

Info

Izvor: RTS

Četvrtak, 31.05.2012.

08:22

Default images

On je rekao da očekuje da će brzo biti postignut dogovor o tome.

"Potrebno je da se vlada formira što pre. Svi koji u ovom trenutku čine parlamentarnu većinu će vrlo brzo postići dogovor, a danas će biti i formalno stvorena mogućnost za to. Verujem da ćemo vrlo brzo dobiti vladu", rekao je Odalović za RTS.

On je naveo da je izuzetno važno da se vlada formira pre leta odnosno da počne sa pripremama o budućoj politici pre tog perioda.

Odalović je kazao i da se u zakletvama koje polažu predstavnici vlasti navode njihove dužnosti i istakao da su Srbija, njeni građani i suverenit najvažniji.

"Verujem da ćemo imati dovoljno snage i mudrosti da sve uradimo na način da ne dođe do sporova", dodao je on.

Odalović je istakao i da je sve pripremljeno za današnje sednice u Parlamentu na kojima će od 10 časova zakletve položiti poslanici, a u 14 časova novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: