Četvrtak, 26.07.2012.

22:47

Jorgovanka Tabaković ipak guverner

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković potvrdio je medijska nagađanja da će Jorgovanka Tabaković biti novi guverner Narodne banke Srbije.

Izvor: B92

Jorgovanka Tabakoviæ ipak guverner IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

172 Komentari

Sortiraj po:

Srna

pre 11 godina

Prethodnik u jagnjećoj koži je utrapio kase Srbiji.
Borba protiv korupcije treba da počne od kase, jer nije nikad bila važna masa već kasa. Pare za nove privatne firme, gde su radnici već ranije plaćeni da odu -dala je država.

Dafina&co

pre 11 godina

Mislim da će čika Mišković biti zadovoljan pošto će račun sa deviznim rezervama postati njegov privatni devizni račun

Misa

pre 11 godina

Moram da odgovorim "obavestenom" Branku, jel si ti posredovao kad znas da je gospodja Tabakovic prodala stan 400000 evra, to je notorna neistina! Nekretnine na Kosovu potpuno obezvedjene, evo predlazem ti da prodas moj stan za 400000 evra i trecina je tvoja!

PRAVEDNO-POSTENO

pre 11 godina

ovo jeste svakako vest koja me je najvise obradovala...drago mi je sto ce soskic morati otici...jer toliko je bio samouveren ...podsmevao se narodu bukvalno poslednjih meseci svojim izjavama...drago mi je sto ce na njegovom mestu doci obrazocana i strucna gospodja i resiti probleme koje potresaju prvenstveno pad nase valute iz dana u dan. Samo napred!!!

Buduci odliveni mozak

pre 11 godina

@Alcale,

Izvinjavam se, ocigledno je doslo do nesporazuma i pogresno protumacenog mog komentara. Nije mi problem da priznam moju gresku u pisanju. Nisam mislio da se radujem sto ce nekome ovde biti lose. Mislio sam da se zahvalim nasim politicarima sto su me definitivno jos vise podstakli da se angazujem oko odlaska preko. To je bila poenta. Kao kad ste igrac nekog tima i u toku utakmice protivnicki navijaci pocnu da Vas vredjaju a Vi kazete "E pa hvala na tome, sad cu da vam pokazem". I tako date doprinos pobedi Vaseg tima. Nisam monstrum, mnogo dragih ljudi imam u Srbiji i naravno da im ne zelim nista lose!

Dejan

pre 11 godina

Čitam ove komentare .. sve stručnjak do stručnjaka.. prvo skoči pa reci hop.. a sem toga prethodnoj vlasti nije trebao stranački kadar da bi pokrao državu.. bitni su ljudi.. veze i vezice i naravno mito i korupcija :)

Alcale

pre 11 godina

@Buduci odliveni mozak
Vidi prijatelju, želim ti sve najbolje u svetu, sve što si reko je tačno. Nema šta u pravu si. Ali jednu stvar ne mogu da shvatim, da neko kaže da je srećan jer je nekom, negde zbog nečeg lošije. MOLIM te idi i povedi što više tipova poput tebe ( dabog-da-komšiji-crkla-krava-pa-taman-i-ja-nemao-mleka-da-pijem) jer što vas bude manje bilo Srbiji će biti bolje. aj zbogom i ne okreći se za sobom

Olako

pre 11 godina

Kakve su kvalifikacije gospodje Jorgovanke za ovo jako vazno mjesto?
Nadam se da je barem svojim akedimskim radom, ako ne vec u preksi pokazala da je spremna za odogovornost za zivot i napredak 6 mil ljudi.

branko

pre 11 godina

Moj savet:Podizite uloge iz banaka.Mnogi od ovih su se bavili politikom u vreme Jezde i Dafine.Ova gospodja je prodala stan u Pristini za 400.000 evra,ko ne veruje neka proveri.Ova gospodja koja je u vreme Milosevica bila ministarka umesto penzija delila je bonove ljudima,ko ne veruje moze da proveri.Pamet u glavu gradjani Srbije!

Cica maca

pre 11 godina

Ima Čeda pravo! Pogledajte samo koliko diletanata (= neiskusnih ljidi). Pa nisu najviše državne funkcije mesta gde se kadrovi isprobavaju! Mi sada bukvalno gledamo izvlačenje lutrije.

Dantes

pre 11 godina

Departizacija?
Veca magla nego u onom filmu...
Ministar kulture - preduzetnik koji duguje drzavi 8 miliona i ocekuje da dobije kredit pa da izmiri sve obaveze?! - bas me zanima koja ce banka da mu da takav kredit.
Ministar pravde - asistent na pravnom fakultetu koji mora da razresi pitanje reforme sudstva - sa kojim iskustvom (i u cemu)

I naravno buduca guvernerica - nesto sto se nije desilo ni u jednoj zemlji, pa ni u Slobino vreme da na celo jedne nadpartijske i naddrzavne institucije dodje zena koja nije ni skolovana, ajd to nema veze toliko mnogo, ali nema ni nikakve dodirne tacke u celoj biografiji, u kojoj pise da je magistar a ona se predstavlja kao doktor nauka - mozda je zavrsila u paketu sa Nikolicem na cuvenom fakultetu ciji je osnivac Bogoljub trimladezadvapadeza Karic!
E zemljo Srbijo, opet ces biti nebeski narod jer ce vise biti srba van zemlje nego u njoj!

Mala trola puna kontrolora

pre 11 godina

Devizne rezerve su se i dosad glupo koristile (odbrana jos glupljeg kursa dinara) ali sada cemo tek videti sta je glupo trosenje deviznih rezervi ili smo to vec videli??!! Uglavnom puno gluposti na malom prostoru.

Smoreni građanin

pre 11 godina

To što je gospođa Tabaković završila neke škole ništa mi ne znači, gospodine Vučiću. Ima puno takvih, a malo onih koji su sposobni da obavljaju guvernersku funkciju. Neka mi neko ovde navede samo jednu referencu koja ja kvalifikuje za to mesto!
Na osnovu onoga što sam ja video u parlamentu, daleko je ona od toga i po priči i po ponašanju.
Da se prisetimo šta je rekao bivši guverner Dinkić o njoj: po Tomi Nikoliću da je džukela, a po Dinkiću (njegovim rečima) da laže kao pas. A sada treba usko da sarađuju!

ZBOGOM DEVIZNE REZERVE

pre 11 godina

Jorgovanka (MISKOVIC)TABAKOVIC,Kosovarka,koja nikada nista realno nije radila,navodno doktorirala na pristinskom univerzitetu odeljenje K.Mitrovica,po partijskoj liniji dobila od Telekoma stan od 140 m2 i funkciju.Na to ce i Svoju sestru,pevacicu da postavi za sefa kabineta iu NBS.

Zemlja seljaka na brdovitom Balkanu

pre 11 godina

Da li se neko seca kada je Dinkic bio guvrener NBS kada je bio u Becu i rekao da se Dinar nalazi na kursnim listama i da se moze menjati u svim menjacnicama. Takodje i kupovati.Ja sam se tada gerohotno smejao. Pa onda dosao njegov pulen i partijski kadar Jelasic. Milijarde evra iz deviznih rezervi upotrebljeni na cuvanje kursa dinara. Sada se sprema da dodje Jorgobanka.Ona ce kao "strucnjak" za bankarstvo da naseledi profesora monetrane politike na Beogradskom Univrezitetu. To je degradacije za sve postene i casne profesore istog. Za sve studente koji su zavrsili ili treba da zavrse Ekonomski fakultet. Prednost se daje "strucnim" kadrovima sa gakulteta u Pristini, Novom Pazaru. Prednost u drzavi se daju preko noci diplomiranim studentima i master studentima nekim kafanskim studentima Megatrenta, Singidunuma, fakulteta Mendzmenta u Novom sadu gde se uz bubice stekne diploma preko noci.Novi Ministar sporta Alisa Dr Maric je doktorirala mna Megatrend univerzitetu. Novi predsednik parlamenta takodje. A ja budala pet godina gulio BU sa dobrim prosekom i dve godina studija na prestiznom evropskom univerzitetu. Vratio se u Srbiju. Ne znam da li da ostanem. Cudi me da novi Ministra zdravlja nije svrseni student medicinskog propalog fakulteta Milovana Bojica a i on zavrsio med fakultet u Pristini

a77

pre 11 godina

... pa nismo mi glasali Nikolica sto ga volimo ili sto volimo program vlade glasali smo promene JER SMO GLADNI I OBESPRAVLJENI e sad dal smo ih dobili videcemo!
(Dalibor, 27. jul 2012 11:51)

Da si stvarno gladan, prodao bi računar i ne bi plaćao internet.... da si stvarno obespravljen, ne bi smeo ovo da kažeš javno....

Nemanja

pre 11 godina

Eto smenise coveka vrhunskog strucnjaka, profesora univerziteta, gospodina sa poreklom i znanjem, skolovanog i u inostranstvu doskolovanog, ne vredi to nista ovde vredis koga znas, u kojoj si stranci i naravno uz to koliko imas morala. Podrazumeva se ne previse.

Lajavica

pre 11 godina

Imam zavrsen fakultet i 20 godina radnog staza. Radim kod privatnika. Plata mi je 400 evra. Samohrani sam roditelj sada vec odraslog deteta koje sa zavrsenim fakultetom radi za 200 evra.

20 godina sam sama podizala dete, i NIKAD NIKAKVU pomoc ili olaksicu od drzave nisam dobila. A privatnici, kojima je sistem omogucio da se tako ponasaju, maksimalno su koristili okolnost sto nemam ni oca, ni brata, ni muza, ni majku...pa moram da pristajem na bilo kakvu platu.
Kao takva, dakle bez zastite i podrske nisam nikad imala sansu da se uprkos kvalifikacijama zaposlim u nekoj dobroj firmi.

Danas gledam one koji su mi sve ovo napravili i one koji ih podrzavaju, kako nedostojno gube i sipaju otrov oko sebe na sve sto ne misli kao oni.

Jako bih volela da zaista pokupite svoje pare iz banaka i odete odavde u neku lepsu zemlju od ove. Tada ce i Srbija imati sansu da postane lepsa. Sansu da zauvek zatre sistem u kome 95% siromasnih radi za 5% bogatih, sistem u kome roditelji ubijaju sopstvenu decu kojoj ne mogu hleb i lekove da obezbede....da ne duzim.
Zaista mislim da svi vi koji mislite da je TO bilo dobro, nemate sta da trazite ovde.

Izvinjavam se ako sam previse gorka, zaista sam se trudila da nikog ne uvredim.

MUKNAVI

pre 11 godina

Sada,u Tajkuneriji, ulazimo u finale j l z."Analiticari" kojih ima ko kusih kerova analiziraju,kurte,murte se ganjaju ,a "obicni" Gradjani..prezivljavaju.Finale toga bice`,ponovljeni izbori ,pa opet u krug jer se Gradjanima na izborima nude isti koji su strovalili Srbiju i pretvorili ju u Tajkuneriju u kojoj ,isti vladaju,isti kradu a Gradjani ,hipnotisani,trce u krug i prezivljavaju,a boga`mi i jako umiru pa se "mandatar" jako zabrinuo i pod prvu tacku svojih planova stavio;k u sake ,pravite djecu jer treba nasim dinastijama da im budu "dobro placena" radna snaga..kmetovi!

mirko

pre 11 godina

Jorgovanka Tabaković će biti guverner, jer to je rekao Vučić, potvrdio Palma, a nagovestio Dinkić.
O kakvoj departizaciji je reč govori ovaj i niz drugih poteza.
Ako bi uspešnost neke ekonomije zavisila jedino od guvernera, onda bi problem bio lako rešiv, međutim to nije ni iz bliza tako. Guverner se bira iz reda nezavisnih stručnjaka da ne bi bio pod uticajem stranačkih populista, a ne da bi rešio problem razvoja. Neki ovdje pišu da je sadašnji guverner kadar DS, valjda čuli od Vučića, lično za njega nikada nisam čuo, da je partijski čovek valjda bi ga neko nekada video u mnogobrojnim manifestacijama DS, o njemu sam čuo tek kada se pojavio kao zamenik Jelašića, i to da je profesor na ekonomskom fakultetu u Beogradu.
Nova buduća guvernerka je tipičan partijski lik, i nikada nije objavljeno da je pozivana na neke međunarodne ekonomske forume, ne postoji ni njena ekonomska literatura, jednom rečju , kako joj reče Palma u tv emisiji, nikada nije vodila ni uspešnu trafiku.
Ali i pored svega je dobro da bude guvernerka , da za sve što se dogodi budu krivi ili zaslužni budući apsolutni vlastodržci.

marija

pre 11 godina

Nije moguće da će gospođa Tabaković, koja priča samo istinu i ništa osim istine, da bude guverner NBS s obzirom da je Čedi Jovanoviću noćas rekla da je mislila da je sazreo,te time i prestao da veruje u medijske pretpostavke. Šta je ovo?. Nemojte da mi kažete da je istina, a da gospođa Tabaković, ipak, ne priča samo istinu.

duje_raftman

pre 11 godina

Kako napisati uzdržan komentar??
Neka Jorgovanka i ostali objave CV!!
Čisto da ne bih rekao, otkud sad pa ona za guvernera??
I ja volim da pričam o ekonomiji (makro i mikro) pa nisam menadžer itd...
A ona reče par stvari o viđenju ekonomije u predizbornom marketingu i odmah ode za guvernera! Ona je dobra maksimalno za PR (piar) iliti neko ko se obraća javnosti.
Besmisleno!

Igor

pre 11 godina

Za one koji se pitaju zasto toliko pljuvanja po novoj vladi kad ni ona stara nista nije bila bolja, evo odgovora. Odgovor pokriva i one koji se pitaju zasto novoj vladi prvo ne damo sansu.

Predhodna vlada nije nista uradila da bi resila probleme koje je napravila ova satro nova vlada. Sad ja treba da ocekujem od ove vlade koja je zadnji put dovela do bombardovanja da nesto kao resi. Dal su se Dacic, Vucic ili Toma ikada iskreno pokajali zbog toga sto su cinili. Za one koji ce da kazu pa rekao je Dacic nesto, primetite, nisam rekao opravdali reko sam pokajali. Daklem molim lepo, ispod svog tog populistickog paunovog perija, ja ne ocekujem cak ni vrabca nego zabu krastacu.

Zoran

pre 11 godina

To da kurs dinara zavisi od guvernera NBS je golo lupetanje onih koji o ekonomiji ne znaju nista. Meni samo pokazuje kakva je kompetentnost ljudi u dolazecoj vladi. Postavljanje bas Jorgovanke na to mesto je podrugivanje svima nama. Glasali ste - sad gledajte!

nisam ja beo, vec pevac

pre 11 godina

@Pera Detlic

Beli listici nisu bojkot, nego izbor koji kaze, nepodnosljivi su i jedni i drugi, ne postoji manje zlo, isti su, tako da je glasanje obesmisljeno. Ako ja kazem da je izbor doticne katastrofa, ne znaci da je sadasnji guverner super, ali, vest je ipak o Jorgovanki, pa tako samo nju mogu da komenarisem. Pozdrav svima koji su imali izbor na izborima, nadam se da cete imati jednu veknu hleba vise od nas belih.

Neko iz mase

pre 11 godina

...au...loše nam se piše...kako se sada odvija situacija u Srbiji, biće mnooogo problema, SNS i njihov predsednik Toma krenuli u opštu ofanzivu na svim frontovima, toliko su dugo čekali vlast i sada kad su je se konačno dočepali ne biraju sredstva da ostvare svoje ciljeve...smenjivanjem guvernera i postavljanjem partijskog poslušnika jasno pokazuju da ih nije briga ni za narod ni za državu i da je priča o departizaciji u predizbornoj kampanji bila obična farsa. Ako se ovako nastavi biće kao 1993. a sve miriše na to, krenuće se sa besomučnim štampanjem para da bi se isplatile budžetlije i penzioneri, potrošiće devizne rezerve na Veljine hirove da pravi autoput do svoje kuće...Koliko su željni vlasti vidi se i po tome da su krenuli da ruše legalno i legitimno izabranu vlast u Novom Sadu...a zašto...pa naravno jer je Novi Sad najbogatiji grad posle Beograda a njih samo pare i interesuju...sve u svemu na***** smo

flavija sa slavije

pre 11 godina

Prava Strumfeta, a pogodite ko je glavni Strumf. Kako je pametna, vec soli pamet, kako ce biti za mesec dana kada nam draga saveta ode u teski zaborav.

Pera Detlic

pre 11 godina

Meni uopste nije problem Jorgovanka nego VI KOJI OVDE OSTAVLJATE SRCEPARAJUCE KOMENTARE...U cemu je sad problem ??? Poslusali ste nasu " INELEKTUALNU ELITU "...pa niste izasli na glasanje...Ko vam je sada kriv ???...SAD TRPITE CETIRI GODINE , PA OPET KAD DODJU SLEDECI IZBORI- SEDITE KUCI...I OPET NEKA VAM BUDE KRIV " OVAJ ILI ONAJ "...HOCETE BOJKOT ???....HOCETE BELE LISTICE ????....ETO VAM...Imate sada promene pa cutite !

milena

pre 11 godina

G.Jorgovanka,kako mislite da gradjani ovu vladu dozivljavaju koa svoju?Kako je to moguce,kad ste sinoc,jutros jasno dali do znanja,da ne prihvatate nikakve kritike.I vi Jorgovanka,Vucic i dacic ne podnosite nikakve kritike,mislite da ste bogom dani,hocete da je vasa zadnja.Ovakav CIRKUS u skupstini nije vidjen zadnjih 20 godina.Pokazali ste da prisluskujete,spijunirate opozicijo,kako bi inace znali sve o privatnom zivotu opozicije.Bruka i sramota.I posle svega imate hrabrosti,da od nas trazite da vam verujemo.Za dva dana u skupstini ste pokazali,da niste sposobni da vodite drzavu.

Vladimir Dž

pre 11 godina

"razvoj zasnovan na štednji"
(detalj, 27. jul 2012 10:35)

A ti bi da se nastavi "razvoj zasnovan na potrošnji"? Jel to tebi lično odgovara ili nemaš predstave šta si napisao?

gordana

pre 11 godina

Ne razumem čemu toliko negativnosti.Nisam član niti jedne partije, sama radim u porodici i imam platu od 30000, prezivljavamo jedva.Po meni ni dosadašnji se nisu baš pokazli, pa dajte priliku da neko pokuša da nas izvuče iz bule.Auto kad se zaglavi u blatu, pokuša drugi auto da ga izvuče, a ako ni on ne uspe doteraju neki traktor pa vuci...Nisam veliki optimista, ali ako nas ova gospođa pomeri bar na pozitivnu nulu, puno je uradila.A ako ne, zato postoje ulice i pištaljke..POZDRAV

Dalibor

pre 11 godina

ljudi pa do kad da slusamo da su krivi glasaci koji su glasali Nikolica , koji su zvrljali po listicima, beli listici i svi su krivi samo nije kriv Tadic i njegova klika koja je krala OTIMALA. pa nismo mi glasali Nikolica sto ga volimo ili sto volimo program vlade glasali smo promene JER SMO GLADNI I OBESPRAVLJENI e sad dal smo ih dobili videcemo!

Dejan

pre 11 godina

Bar će naši unučići imati koristi od nove guvernerke.
Zamislite koliko će za 30ak godina vredeti novčanica od 500 bilijardi dinara sa slikom V. Šešelja i potpisom guvernerke?
Sačuvajte par džakova novih dinara za buduće generacije.

NBS

pre 11 godina

Tuga! Umesto profesora Ekonomskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu, dolazi ova u cijoj biografiji pise da je zavrsila "Ekonomski fakultet". A na kom univerzitetu? Zasto ne pise na kom univerzitetu? Pa verovatno zato sto nije u Beogradu, nego ko zna koji! A svi znamo kakvi su nam ostali univerziteti u zemlji. Da ne pominjem mogucnost nekog privatnog. Fuj!

stampanje para

pre 11 godina

Da bi ispunili svoje obecanje o platama i penzijama, produzili rok vladi koju su satavili s konca i konopca, moraju da stampaju pare.Ko ce drugi ako ne Jorgovanka.Njoj 5000 evra mesecno plata,ona njima pare na kilo i svima lepo.
Sto se tice Agrobanke i Soskica, istu su upropastili prvi covek Antonic, koji je zbrisao u inostranstvo posle svega i pored najboljeg ministra policije koga je Srbija ikad imala a kredite koji su u enormnim ciframa je podelio clanovima SPS i njima bliskim ljudima.U toj istoj banki meni vade "dusu na pamuk" za svaku transakciju od 300 -2000 evra.Nosila sam citav roman papira za svaku.O neznanju i nestrucnosti zaposlenih izlisno je i govoriti...

dragan gm

pre 11 godina

Ocekivano,nema sta!U ekonomiji kao nauci nema laganja,mozete prividno za neko vreme sakriti rezultate ali brojke su neminovne,sve jedno drugo povlaci.Doticna je nivo jedne domacice/izvinjavam se domacicama/,kadar sa Kosova a svi znamo koliko su oni ljudi od struke.Ja za 20-tak dana idem na rad u Soci pa me ovo uopste nece mnogo doticati,ali CRNO NAM SE PISE!!!

Hipnotisana masa

pre 11 godina

Mentalitet je to sinak, mentalitet... Narod je takav, zato na ovim prostorima -nikada- nije,niti ce biti bolje. Nista oni a ni vi ne govorite novo, tako je od uvek, ista prica se vrti vekovima ovde. Ne mozete ljudi protiv -gena-, jace je to i od bilo kakve skole i mozga. Mi smo pravi predatori-oportunisti, iskoristicemo i mikronsku priliku da sebe upropastimo na svaki moguci nacin, autodestruktivna nacija

Naš Čovek

pre 11 godina

''Govoreći o lideru SNS, Aleksandru Vučiću, ona je rekla da je zakon o informisanju koji je donet kada je Vučić bio ministar, bio "mala beba" u odnosu na sadašnji zakon.''
Ova rečenica dovoljno govori o ovoj osobi. Očekujem da sledeća izjava bude tipa'' razaranje '99 je ništa u odnosu na razaranje posle 2000-te''...
Čuvajmo se dolazi vladavina OLOŠA.

Buduci odliveni mozak

pre 11 godina

Evo mene opet, moram da se javim ovom gospodinu sto mi porucuje da prvo ostavim 40 000 EUR u zemlji pre nego sto odem. Kao prvo dosta sam ja vec ostavio ovoj zemlji. Radim u IT struci, diploma drzavnog fakulteta, Microsoft sertifikati, skoro 10 godina radnog iskustva. Imam solidnu platu (nesto preko 1000 EUR) i drzava svakog meseca uzme na to skoro 70%. Osim toga imamo i takozvani zakon o porezu na dohodak gradjana i taj porez placaju svi oni cija plata prelazi iznos trostruke prosecne plate. Izgleda da ni to ovoj drzavi nije dosta pa su u najavi dodatni porezi, tzv. progresivno oporezivanje. E pa nece moci. Od mene vise da uzimate necete! Sram vas bilo! Iako "dobro zaradjujem", zivim sa suprugom u iznajmljenoj garsonjeri od 25 kvadrata i vozim poluraspadnutog Punta dvojku starog 10 godina. Decu jos nemamo. I od mene bi jos da uzmete??? Pri tom supruga jos uvek nema posao! Za Nemacku smo se vec odlucili i prelomili. Sto je dosta dosta je. Ostao sam u zemlji nadajuci se da ce nesto da se promeni ali kap je ipak prelila casu. Nemacka se uvodjenjem tzv Plave Karte (zakon stupa na snagu 1.-og Avgusta) jos vise otvara za visokoobrazovane (narocito za IT). Kao drugo, odlaskom preko u Srbiju cu sigurno da vratim tih 40 000 EUR koje gospodin dole spominje tako sto cu morati svojim roditeljima da saljem pare da ne pomru od gladi. I jos jednom: ZBOGOM SRBIJO! Sto je dosta dosta je!

marija

pre 11 godina

SRAMOTA!!! Mislim da Vuciceva izjava da ce skupstina odluciti o tome da li ce Jorgovanka biti guvernerka, a s obzirom na do da imaju vecinu patos cinizma kojim se zdrav razum svih nas ismeva!!! SRAMOTA!!!

Dr na Dr

pre 11 godina

Gledam sinoc skupstinu ekspoze rece Dacic i nista ne rece. Slusam Vucica koji je prepun sebe i cveta od srece zeljan krvi i osvete . Gledam jedno nekulturno ponasanje Vucica koji dok mu se obraca Micun ustaje i odlazi a Dinkic okrece ledja i prica sa nekim. Pa ljudi ako nista iz postovanja saslusajte starog coveka. Gledao sam duel Cede i Vucica.Cedu nisam nikad voleo ali covek je upravu za mnogo toga kad sam posle seo i razmislio ne sad nego zadnji niz godina. Mozda je mako neke pare zivi luksuzno ali barem kaze kako je. Vucic jedino sto je mogao da mu nabaci kao kontraargument je sto je dosao privatnim avionom. Pa i nek je dosao barem je dosao. Koliko njih nije doslo jer je po raznim Grckama . isto sam primetio bezobrazluk buducih ministara koji su ulazili izlazili ili sedeli na mobilnim telefonima. Kompletna slika sramota.Sto se tice Jorgovanke ja sam ekonomista i Dr ali sam Dr stekao preko na zapadu a ne ko ona ko zna gde ako je Pristinski univerzitet to je onda na nivou ekonomskog tehnicara pete ekonomske skole u Beogradu. Zena vrti par fraza samosazaljeva se kako je jadna i tesko zivi a ono koja boja haljine ta boja i okvira pa odakle ? Da nisu mozda pijacne kineske naocare mozda ? Zena je najgori izbor i gde jos ima da partijski clan je guverner to je svuda nestranacka licnost covek koji ratuje sa strankama u svetu i vladama u kojima su guverneri. To je obutsman naroda od gluposti policara. Jednom recju strasno .

stanke

pre 11 godina

Pa ljudi sta je Vama?Glasali smo za promene i dobijamo ih,a vi se bunite.Mi smo birali ove ljude kao nase predstavnike u parlamentu,sada cemo snositi posledice njihove elokventnosti.Neka nam je Bog u pomoci!

Ras

pre 11 godina

Nisam glasac SNS-a ali jesam razocarani glasac DS-a. Ipak, meni nije jasno zasto ljudi u komentarima ovde podcenjuju Jorgovanku Tabakovic. Imao sam prilike da je slusam na nekoliko ekonomsko-finansijskih foruma ovde u Becu/Austija i da u kuloarima posle slusam komentare. Pa ta zena jeste strucnjak! A na osnovu ovog sto se po kuloarima nekih foruma koji se ovde odrzavaju prica, nju respektuju kao odlicnog ekonomistu i monetarnog strucnjaka. Za razliku od nje Soskic je neverovatno nesiguran i ovde je dozivljen kao "politicki potpuno zavistan Guverner". Po tome sudeci - neozbiljno bi bilo od novih vlasti u Srbiji da se na takve stvari ogluse. Ili je ipak jaci opijum politicke pripadnosti od strucnosti. na zalost - to je srpski specius. I onda se neko pita zasto je toliko razocaranih glasaca tzv. demokratskog bloka.

BankOfPristhine

pre 11 godina

Završiti ekonomski fakultet u Prištini i zatim steći bankarsko iskustvo u Prištinskoj banci je apsolutno nedovoljan uslov da bi neko bio guverner NBS, čak ni u Srbiji kakva je danas! Da nije tužno bilo bi smešno!

zadovoljni glasac

pre 11 godina

Gospodin Soskic ce nakon smene odgovarati na pitanja anketnog odbora, mora reci u cije ime i po cijem nalogu je radio protiv gradjana, protiv srpske ekonomije i protiv Republike Srbije.Mora se jasno utvrditi ko je napravio stetu ovakvih razmera na polju finansijskog sektora nase zemlje.Obzirom da pomenuti gospodin ni jednom nije ponudio ostavku i rekao ljudi ovo nije dobro ovako, onda je saucesnik u svemu ovome.Zahvaljujem se novinarima B92 na opsirnom izvestaju nocasnjih desavanja u parlamentu.

Sramota

pre 11 godina

Ko je slusao Micuna sinoc objasnio je kako je to sa guvernerom bilo u vreme Milosevica.objasnio je mladjima kojise tog vremena ne secaju.Ja se secam.Kako su devizne rezerve i zajam za preporod zavrsili u privatnim dzepovima.To se i sada sprema.Da se devizne rezerve stave u funkciju privrede i to po partijskoj liniji. Ja cu da ih preduhitrim. Svoje devize koje nisu male podizem i stavljam u sef banke.
Svugde u svetu guverner drzave je ne stranacka licnost i zato se bira na pet godina. Sada ce da dovedu propalog knjigovodju sa diplomom prestiznog pristinskog univerziteta, partijskog poslusnika. Zemljo Srbijo

Timocanin

pre 11 godina

More, Srbiji u ovom momentu je vise potrebna DERATIZACIJA preduzeca i ovakvih funkcija, nego DEPARTIZACIJA!
Kao da si pacovima dao da cuvaju brasno!

dusankamirko

pre 11 godina

E Serbi ipak ce ova baba koja samo nestgo brblja da nam bude Guverner. E pa da znate da smo na..... skroz!!!
Vadite devize iz banaka ,uzece nam i poslednju kintu kao onima za vreme Milosevica!!!

Nik

pre 11 godina

Ne znam stvarno da li su ljudi koji podrzavaju Soskica uopste svesni da se njemu kao guverneru desila Agrobanka i da ce ova zemlja a samim tim i svi mi da puknemo po procenama negde oko 500 miliona evra. Om je najodgovorniji jer je duznost Narodne banke da kontrolise rad banaka a on jao najobicniji partijski vojnik je na sva desavanja samo okrenuo glavu na drugu stranu i omogucio lopovima da odrade posao.

Nevera

pre 11 godina

Ne zelim da verujem u tako nesto, ali cim na vestima cujem da je vlada uputila u skupstinu zakon o narodnoj banci na usvajanje po hitnom postupku... eto i mene u banci po moju stednju!!! Takode savetujem svakom da pokupi svoju stednju, ako je ima, pa neka onda "prepametna" Jorgovanka i "najsposobniji" Mladan Dinkic sa svojim parama kroje monetarnu politiku! (Imaju oni dovoljno)

Branislav J. Ciric

pre 11 godina

Maske padaju.Do sada smo imali lose guvernere a uskoro necemo imati ni taj privid vec ce na celo NBS-a doci partijski kadar.
Umesto da Narodna banka bude odgovorna javnosti,ona ce biti odgovorna onome ko valda-diktatorima,tajkunima,kriminalcima,svejedno.

slovenac

pre 11 godina

Prodajemo papir za tiskanje novca! Trebat će vam! Damo jeftinije, jer je firma u stečaju. Na svakih 100t 10% popusta! Uzimamo €, može i zlato!:))
Pozdravljam vam novu guvernerku i da se dogovorimo o ceni i nagradi!!!

CopeRAF

pre 11 godina

Pa zar ne vidite vezu? Ovo tipa nema zamrzavanja penzija... i sva dodatna davanja ce se zahvaljujuci njoj finansirati iz deviznih rezervi u stilu "posle nas potop"! Em doticna nije nikakav strucnjak, em je pariski funkioner i ona treba sutra da vladi odbije finansiranje iz rezervi ili nedaj boze cika Tomi? Od kojih para mislite da ce Velja da pravi autoput?

propast

pre 11 godina

Savetujem SNS da pre nego sto skine Soskica proveri rejting stranke sa osnovom u takvoj ideji.

SNS su podrzlai i razocarani DS bas zbog istih stvari koje je sebi dozvolio DS da radi.

Ako skinu Soskica i postave Jorgovanku, pa i da je najbolji guverner na svetu, tog dana ce izgubiti naredne izbore

Jadni mi

pre 11 godina

Propala privreda, pa ne mogu svi iz politickog establismenta da se namire. Sada ce da osnuju neku "razvojnu" banku i preko primarne emisije da kupuju devize. Ogolice devizne rezerve i napuniti dzepove. 10 milijardi evrica nije malo. Vec vidjeno!

shazam

pre 11 godina

U vesti od pre samo par sati, u delu gde se pominje Jorgovanka Tabakovic, stoji: "Jovanović joj je odgovorio da bi ga "gotovo dirnula, da je ne poznaje" i da u ovom trenutku tako "promenjena i preokrenuta" ne piše zakon o Narodnoj banci Srbije kako bi guverner Šoškić bio smenjen, na šta je Tabaković dodala da NE TREBA VEROVATI pojedinim medijima da se sprema da preuzme POZICIJU GUVERNERA." Doduse bila je u parlamentu, mozda je mislila da ce direktno poricanje pozicije koja joj je ocigledno ponudjena i koju je prihvatila, proci neopazeno...uzas. Uopste nije upitno da li u Srbiji, kao i u citavom svetu, ima prevrtljivih politicara zeljnih moci koji ce tu ambiciju terati onoliko daleko koliko im je isplativo u zadatim zakonskim i drustvenim okvirima. Upitno je da li biramo one koji su sposobniji ili one koji nam govore vece lazi da bi prikrili svoj manjak inteligencije i strucnosti u odnosu na "konkurenciju" - ne zato sto je konkurencija sjajna, nego zato sto su Dinkiceve lazi za koje treba imati pamcenje duze od nekoliko dana dale utisak najnovijim partnerima u vladi poput Jorgovanke da mogu u oci da lazu u vezi necega sto nakon par sati postaje potpuno javna stvar (i sto je stvar njenog licnog interesa i karijere)! I zato sto je Vucic to sto znamo da jeste, zato sto je Dacic to sto znamo da jeste, zato sto PALMA drzi unapred SPREMLJEN govor koji deluje kao impromptu lupetanje mortus pijanog partijskog aparatcika iz 60ih ispred novog kombinata kuglicnih lezajeva...DOKLE SRBIJO?

kiki

pre 11 godina

O, pa neće Dinkić dozvoliti partizaciju NBS. Obećao je, a on sve što obeća, obavezno ispuni.
Stop partijskom zapošljavanju Dinkiću!

draža

pre 11 godina

Razbesnelo bi me i da se pored tolikih mladih ekonomista na birou, ova neznalica uopšte zaposli u NBS. Ali ovo... to je OKRUTNO prema svojoj državi.
Za ovo su krivi svi koji nisu glasali Tadića. Kako oni koji su zaokružili Nikolića, tako i oni koji se nisu pojavili na biralište.

Нови талас

pre 11 godina

Арчибалд Рајс као вентилатор. Скоро цео век Срби спомињу његову реченицу, ајош се нису опаметили. Е мој швајцарац. Немаш ти појма кога си намерио да опаметиш. Па то ни Вуку Караџићу није пошло за руком. Вук нам је оставио савршено писмо,а скоро да га нико и не користи. Ступидо, ступидо, ступидо сербише.

giallo

pre 11 godina

Hahaha... E Srbijo, Srbijo... dodjose radikalima pardon naprednjacima njihovih 5 minuta, a mi dobismo novu guvenerku sa zastrasujucom frizurom... Da nije smesno bilo bi zalosno... Sada ce Dinkic reci kako je to pravi izbor... A gde nam je predsednik da kaze koju pametnu ili ce njegov potrcko Vucic da onako smireno lupi glupost po obicaju

HR

pre 11 godina

(Slobodan, 26. jul 2012 23:48)

Jeste li Vi svjesni da mi, male zemlje, ne možemo protiv struje velikih zemalja? Mi se možemo boriti za svoje bolje pozicije, stvoriti saveze i dobra poznanstva i na taj način raditi za boljitak ovih naših napaćenih prostora. Svi mi znamo da centri moći rade za najveće zemlje USA, Njemačka, Kina, Rusija itd. ali shvaćamo da samo dobri odnosi sa tim zemljama garantiraju razvoj. I to je politika. Vi još uvijek pokušavate voditi borbe sa nezavisnošću od svih zemalja, a ne shvaćate da postajete jako zavisni od nekih zemalja a istovremeno nemate nikakav konkretan savez iza sebe. Ova žena nema kompetenci da bude na odgovornoj funkciji guvernera jedne države. Vaša vlast ne shvaća da je to najlakši način u propast - loše kadroviranje. No, ne bojte se. I naši su isti samo nas EU promatra pa ne mogu baš kako god žele nego ipak moraju slijediti pravila.

Flavije sa Slavije

pre 11 godina

Pametnica, u svakoj corbi mora da bude mirodjija. Vec nervira. Jos to slihtanje Vucicu koji izigrava ne znam sta a u sustini, lepo mu rece Jovanovic, da vas nismo 2000-te zaustavili danas bi bio cimer sa Seseljem u Hagu.

HokusPokus

pre 11 godina

Dotičnu gospoju, (slika gore), preporučuju godine fanatičnog, zdušnog i napornog rada u promovisanju ideja i misli Vojvode od Haga...mislim da je to i te kako relevanto i poželjno iskustvo za obavljanje odgovornih funkcija u današnjoj Srbiji. Gospoja na slici će konačno dobiti (na žalost po nas) priliku da ispuni davnašnji san i da nas učini, kao što su to učinili i njeni ekonomski uzori i idoli iz devedesetih, milijarderima. Zamislite, ko još nije, (onima koji su to već bili devedesetih ne bi preporučio) ustanete ujutru, skuvate kafu, otvorite novine, a ono, gle čuda... vi MILIJARDER. Pa posle recite da Jorgovanka ne valja...nezahvalnici jedni.

Marko Valens

pre 11 godina

Tadićevom pogrešnom i neshvatljivo nerazumnom politikom, prevremenim i bezrazložnim raspisivanjem predsedničkih izbora, zemlja je stavljena u ruke bivših Šešeljevih saradnika.
Njihovo ponašanje u parlamentu danas samo pokazuje da se nisu suštinski promenili.

bezimena

pre 11 godina

Rezultat je vidljiv, euro raste, sutra tj. danas je dinar opet na najnižem "istorijskom" nivou, koji će prestići već u danima koji dolaze.

Radikal jednom, radikal uvek, ko ih ne zna skupo će ih platiti, ali neka, niste hteli da verujete iskustvu onih koji su ih već jednom preživeli. Sada uživajte, što neko reče, vi koji ste za njih glasali, posebno vi koji ste glumili bunt leškareći kod kuće. Ležanjem se ne menjaju stvari!

Mario Bros

pre 11 godina

Sve da ustanu i dođu Maršal, Kejnz, Smit i Rikardo, ne bi uspeli da poprave ovu ekonomsku i monetarnu politiku u Srbiji jer je stanje više za pomoć Supermena nego bilo kakvih stručnjaka.

Mislim da je opasno da čovek koga je postavila stranka koja je sada u opoziciji ostane na čelu Narodne Banke Srbije. Mogu samo da zamislim ideje koje mu sugerišu da namerno donosi odluke kojim bi valuta slabila i više nego što mora, ili bilo koje druge odluke, samo da se naškodi novoj vlasti i ubere neki poen. A pri tome da se govori kako guverner radi sve po propisima i kako je kriva vlada. Užasna situacija.

Ovako za svaki problem oko valute, kursa i bilo čega možemo da uperimo prst ne samo u novu guvernerku, nego i u vladajuću stranku i jednostavno nemaju nikakvog izgova. Sami će biti krivi za sve loše ako se desi. Sada i rad guvernera (ako se ona izabere) direktno utiče na ocenu uspešnosti vlasti. Posebno zato što su sami tako hteli, niko ih nije terao da uzimaju sve funkcije. Izvolite sada da vas vidimo. Dobili ste šansu i iskoristite je da što manje propadnemo ako već ne možemo da prosperiramo.

xxx

pre 11 godina

Prva , moja licna mera ,jeste, sutra ranom zorom u banku .Da podignem moju ustedjevinu . Nije ne znam koliko , ali , to mi je sve ......

loshmi

pre 11 godina

Kako ce da zaustavi pad dinara,ako se kurs formira na osnovu ponude i traznje,tj na osnovu platnog bilansa zemlje? Da li ce isprazniti devizne rezerve? Pa inflacija za vreme Milosevica je upravo tako i nastala,kada su ispraznjene devizne rezerve i dinar koji je stampan ostao bez ikakvog pokrica...ako Tabakoviceva to ne zna i zeli da ulozi devizne rezerve u potrosnju ili bilo sta drugo,propali smo...ali skroz!!!!

menadzer je lako biti?

pre 11 godina

Ajde pljujte i dalje iz vasih fotelja. A ova zena je za vas Ajnstajn. Svi ste vi doktori nauka i magistri pa znate sta nas ceka, propast, uzas, bezite iz zemlje i tako dalje. Samo srbin sve zna, sve je lako a niko ne valja. Ako slucajno uspe onda cemo hvaliti na sva usta. Mrdnite malo gu*ice i nemoj da kukate stalno a zena tj Jorgovanka ima potencijala i obrazovanje za takvu poziciju. Ne vidim ni jednu drugu osobu na takvoj poziciji . Meni samo zao sto ona nece biti premijer umesto malog slobe koji nas je sve nasanko

bogda

pre 11 godina

Čemu zakoni, ako u Srbiji svaka nova vlada ukida stare i piše nove zakone da bi mogla da udovolji željama vrhuške. Hajde prekinimo farsu, ukinimo zakone, pa neka vlada vlada ukazima u stilu carske Rusije, pošto nova ekipica očigledno ima nameru da nas tamo odvede.

NeRazumem

pre 11 godina

Koliko ja znam (doduse ne bavim se ekonomijom), kurs dinara ne zavisi od guvernera vec od stanja privrede i standarda gradjana! Crni mi... Sto rece neko malopre, ja ucim francuski i nemacki, pa 'de se zalomi :(

Ivan

pre 11 godina

Situacija da ne moze biti jasnija:
Ako se desi da smene guvernera NBS u skupstini mimo zakona, onda je to i vise nego dovoljan razlog za demonstracije.
Pre nego sto bude kasno...
Sve je to lepo igrati se vlasti i izborne kombinatorike, ali krsenje zakona i promene zakona kako se kome cefne je vise nego dovoljan razlog da se konacno ispravi ono gde se pre 12 godina pogresilo...

Podanik siroti

pre 11 godina

Sramota, da nije stravično, bilo bi smešno. Ne da su nas slagali za departizaciju i depolitizaciju. Primenjuju ogoljenu DEPAMETIZACIJU Srbije. Lepo neko reče- bojim se da nam sad ni bog ne može pomoći.

Analitičar

pre 11 godina

Uredu treba pozdraviti takav potez.Nevidim tu ništa loše,dojadi mi ovaj plivajući kurs.Koji kad Mišković prodaje svoje svinje,cena već poraste svinjama,a gle čuda baš u to vreme pada cena evra.Čim Miške svinje pretvori u dinare,pa kupi evre od narodne banke, evro opet počinje da raste.Dosta tog plivajućeg kursa evra,koji nije ništa drugo do savremeni izraz za pljačku deviza ove države od strane pojedinaca.

sabahudin

pre 11 godina

Kakva parodija onih koji su izgubili izbore.Neki od žutih komentatora navodno odlazi iz zemlje uči nemački,drugi opet ovo je sunovrat.Ja ih samo pitam gde oni žive,ako nisu primetili Srbija je već na dnu dna,nema dalje,može samo bolje.A oni što bi navodno da beže iz zemlje,može idite vidim da ste sa fakultetskom diplomom to je odlično.Samo nemoj te pre odlaska da neostavite ovoj državi 40 000 evra koliko je otprilike školovanje vaše koštalo ovu državu.Platite pa idite široko vam polje.

JOVAN

pre 11 godina

Jasno je da smo došli do faze kada su nam potrebne korenite promene u svim segmentima vlasti,pa tako i u narodnoj banci.Jorgovanka Tabaković mi deluje kao sasvim korektno rešenje za to mesto.

Cipelici

pre 11 godina

Sto me nesto podseca na Dafinu Milanovic. Nadam se samo da nece gadjati novinare cipelama kad joj budu postavljali neugodna pitanja na konferenciji za stampu kao njene bivse drugarice.

Pravda!!!

pre 11 godina

Sram Vas bilo, vlada jos nije fiormirana a vi vec kritikujete! A sta reci za ovih 12 godina, gde smo u odnosu na 2000 godinu?
Ko vlada priovredom, prirodnim resursima, telekomunikacijama?
Prodali ste sve sto se moglo prodati u poslednjih 12 godina, sad Vam smeta srpska vlada!!! Sram Vas bilo!

iskustvo uci

pre 11 godina

Au! Taman pomislis da ne moze gore. Kad ono... Ova deca su bila mala 92-93-ece. Ima li neko deviza na racunu? Vadi!!!Ne ostavljaj nista!

Miki

pre 11 godina

Ja sam mislio da je monetarna vlast neovisna i da na tu funkciju ne mogu doći stranački podobnici. Npr kod nas u RH Rohatinskog je zamijenio jedan od najvećih monetarnih stručnjaka, profesor ekonomskog fakulteta i čovjek koji ima jako dobra poznanstva u centrima moći. Žalosno je da se na ovom našem području ne poštuje više struka jer je, izgleda, stranačka podobnost sve.
(HR, 26. jul 2012 22:55)

E pa druze moj hrvatski,u ovoj zemlji ti istaknut/a clan/ica stranke nije takodje ista ta istaknut/a clan/ica stranke ako treba da postane guverner sa platom od oko tri,cetiri ili pet(verovatno i vise) stotina hiljada dinara.Da ti pomognem,to je negde oko cetiri hiljade evra.Srbija,prijatelju!Zavidim Vam!Poz

Volim '90e

pre 11 godina

Borkovanka ponovo medju Srbima! Ne znam samo da li će Toma i Vučić da naruče još po jednu turu stanova po 200m2? I kada će nam nići novi Bambilend, ovaj put u Žitoradji?

Kromus

pre 11 godina

Od prica o departizaciji do realnosti u kojoj se po stranackoj liniji postavlja neko na poziciju koja prva ne sme biti stranacka, i to jedna od retkih pozicija koja cak i do sad nije bila stranacka.

Soskic i njegovi prethodnici su barem bili ljudi cija je karijera napravljena u finansijskim vodama i sto je jos bitnije ceo radni vek su proveli u tom poslu. Svakog kandidata za guvernera kandiduje neka stranka u parlamentu, pa se o kandidatima raspravlja, odlucuje i sl, ali to ne znaci da su dosadasnji guverneri bili stranacki kadar i kao takvi postavljani na te funkcije, vec su imali dobru potporu u profesionalnom radu do tog momenta.

Dok su bivsi i sadasnji guverneri svoju ekspertizu potvrdjivali predavanjima na americkim i evropskim fakultetima ili usavrsavanju po nemackim i svajcarskim bankama, gospodja Tabakovic je godine provodila u parlamentu kao poslanik tj. politicar, a ne aktivno u svojoj struci.

Kazu nasi stari da se po jutru dan poznaje. U kombinaciji ovakvog kandidata za guvernera, Oblice kao premijera i Vrelih usana kao "vrhovnog komandanta" svih sluzbi ... tesko da ce biti dana, samo pomracine.

Ne razumem stepen mazohizma koji poseduje ovaj narod. U protekloj deceniji Demokrate su vremenom zastranili, ali ovi buduci (sadasnji i prosli) vec imaju toliko mrlja u svojim biografijama da je normalnom coveku lose vec dok ih cita ... i mi treba od njih da ocekujemo neku svetliju buducnost?

Ah, da ... puj pike vise ne vazi ... "dosta je prica o proslosti".

Dejan

pre 11 godina

Da li znate da je 1993. godine dinar oslabio citavih 313.000.000% (tri stotine trinaest miliona posto)!
A sada 2012. sa velikim expertom kakva je doticna, ne bi me cudilo da oslabi 1.313.000.000% (milijardu i tri stotine trinaest miliona posto)!
Samo verovatno ce uspeti da ubede javnost tj. deo koji je glasao za ovu novu vlast da je dinar u stvari najjaca intergalakticka valuta!
Strasno kakvi neuki i neiskusni ljudi dolaze na izuzetno odgovorna mesta!!!
Pozdravljam bracni par koji uci nemacki, moja supruga, sin i ja se takodje spremamo da napustimo ovaj raj na zemlji!

Znao sam

pre 11 godina

Ovo rešenje sa Tabakovićkom na čelu narodne banke,već je se naslućivalo i ranije,a sada je to Palma i potvrdio u svom intervju.

Nikola

pre 11 godina

Pa ne verujem, ovo prelazi sve granice.
Dok jos pricaju da nece biti stranackog plena eto sta se desava.
Ja svoje pare povlacim iz banke, bolje da mi stoje u jastucnici nego da nestanu u novom zajmu za preporod Srbije.

Znaci politicari toliko lazu da ovo vise nije normalno, ne mozes im verovati ni kada su na onom serumu istine.

crni domino

pre 11 godina

Osiona dama sa naocarima u boji haljine-bluze bi da bude guverner!?
Iskren da budem, plasim se bankrota, jer ne verujem da je u Pristini naucila puno o bankarstvu a jos manje da je dala doktorat iz oblasti bankarstva.
No, kod nas u Srbiji moze sve!

Goran

pre 11 godina

A ja se seceam kako je njoj Palma rekao da otvori ordinaciju i leci ljude ako je doktor!!!!???....izgleda da je prvi shvatio da nama trebaju doktori ali ne nauka vec psiholozi!!!

ja

pre 11 godina

Ovo je prvi korak ka dnu. Neupucenima u ekonomiju zelim da kazem da je ovo pocetak spirale koja se zove stampanje para-rast inflacije. Ako je do sada bila simbolicna atmosfera 90-tih, ovo ce da bude konkretno vracanje ekonomije u to vreme. Nadam se samo novoj revoluciji. Ovoga puta, stvarnoj.

Buduci odliveni mozak

pre 11 godina

Ja sam ipak srecan zbog svega ovoga! Moja supruga i ja (oboje fakultetski obrazovani) smo odavno poceli sa ucenjem nemackog (engleski je vec na zavidnom nivou) ali smo se nesto ulenjili u poslednje vreme. Nakon svih ovih vesti, ucenje nemackog smo intezivirali po nekoliko sati dnevno. ZBOGOM SRBIJO!!!

JedanCovek

pre 11 godina

Ja zaista podrzavam novu vladu, ali kada vidim ovu gospodju smanji mi se IQ... Ako ona vec mora da se bavi politikom dajte joj nek bude borac za zenska prava ili tako nesto, a ne guverner narodne banke ej ljudi?!

pera kojot

pre 11 godina

Departizacija, departizacija, departizacija u reziji SNS-a.
Zbogom pameti, Sto neko manje zna u ovoj Srbiji, to vise smatra da sve moze da radi.

m m

pre 11 godina

Guverner NBS ne moze biti pripadnik nijedne stranke, postoji cak i zakon o tome, jos otkad je Dinkic morao da ode sa te funkcije.
Ali uopste gledajuci, kakav je sve ovo cirkus, iz dana u dan sve gore.

TheObradovic

pre 11 godina

Kleli se u KIM-ukinuli ministarstvo,sveli ga na kancelariju JUL-ovca.
Zalagali se za departizaciju-guverner NBS postaje visoki politicki funkcioner vladajuce stranke.
Obecavali decentralizaciju-iz Beogradskih partijskih centrala se prekraja izborna volja gradjana po opstinama i gradovima.
Itd,itd,itd...

Doslednost koja je trajala 2 ipo dana.
Cestitam!
(i vama i nama)

besna glista

pre 11 godina

Hmmm, aj da vidimo i to cudo. Od celokupne skupstine, ona me ponajmanje nervira. Ipak, cak i pod pretpostavkom da jeste strucnjak i da zaista zeli da taj posao obavi kako valja, cisto sumnjam da ce u tome uspeti uzimajuci u obzir nasu kompletnu politicku scenu. Stoga, verujem da nastavljamo u istom pravcu - ravno ka dnu, bilo sa ili bez Jorgovanke.

dm

pre 11 godina

Palma nam je upravo u njegovom obraćanju Naciji "nadahnuto" objasnio njegovu, kako reče, IDOLOGIJU, pa nastavio da s "premijerom" ide u kafanu gde ovaj najbolje peva i igra, a posle objasnio i da će Jorgovanka da bude novi guverner.
Okej Jorgovanka, ajde kreni s poslom...objavi koje će da budu cene paradjza, cvekle i tikvica sutra na Kalenića i Đermu.
Pusti to jak dinar prema evru...za to mora malo prvo da radimo...nešto proizvedemo i prodamo Svetu...a to neće ići tako lako.

Muštuluk

pre 11 godina

Jorgovanka Tabaković je oličenje prelepe žene, kako spolja, tako i iznutra. Prefinjena, pametna, oštra, direktna, a u isto vreme nekako narodna. Oduševljava me. I zaslužuje ovo mesto, ne sumnjam da će savesno obavljati ovu funkciju. Deluje pošteno I stručno. Plus za vest.

spasenija kolček

pre 11 godina

Ipak imam neki (iščašen) utisak da poludesmo za strankama. A stranački lideri u euforiji (opet iščašen utisak, kažite mi???).

HR

pre 11 godina

Ja sam mislio da je monetarna vlast neovisna i da na tu funkciju ne mogu doći stranački podobnici. Npr kod nas u RH Rohatinskog je zamijenio jedan od najvećih monetarnih stručnjaka, profesor ekonomskog fakulteta i čovjek koji ima jako dobra poznanstva u centrima moći. Žalosno je da se na ovom našem području ne poštuje više struka jer je, izgleda, stranačka podobnost sve.

HR

pre 11 godina

Ja sam mislio da je monetarna vlast neovisna i da na tu funkciju ne mogu doći stranački podobnici. Npr kod nas u RH Rohatinskog je zamijenio jedan od najvećih monetarnih stručnjaka, profesor ekonomskog fakulteta i čovjek koji ima jako dobra poznanstva u centrima moći. Žalosno je da se na ovom našem području ne poštuje više struka jer je, izgleda, stranačka podobnost sve.

Buduci odliveni mozak

pre 11 godina

Ja sam ipak srecan zbog svega ovoga! Moja supruga i ja (oboje fakultetski obrazovani) smo odavno poceli sa ucenjem nemackog (engleski je vec na zavidnom nivou) ali smo se nesto ulenjili u poslednje vreme. Nakon svih ovih vesti, ucenje nemackog smo intezivirali po nekoliko sati dnevno. ZBOGOM SRBIJO!!!

JedanCovek

pre 11 godina

Ja zaista podrzavam novu vladu, ali kada vidim ovu gospodju smanji mi se IQ... Ako ona vec mora da se bavi politikom dajte joj nek bude borac za zenska prava ili tako nesto, a ne guverner narodne banke ej ljudi?!

m m

pre 11 godina

Guverner NBS ne moze biti pripadnik nijedne stranke, postoji cak i zakon o tome, jos otkad je Dinkic morao da ode sa te funkcije.
Ali uopste gledajuci, kakav je sve ovo cirkus, iz dana u dan sve gore.

TheObradovic

pre 11 godina

Kleli se u KIM-ukinuli ministarstvo,sveli ga na kancelariju JUL-ovca.
Zalagali se za departizaciju-guverner NBS postaje visoki politicki funkcioner vladajuce stranke.
Obecavali decentralizaciju-iz Beogradskih partijskih centrala se prekraja izborna volja gradjana po opstinama i gradovima.
Itd,itd,itd...

Doslednost koja je trajala 2 ipo dana.
Cestitam!
(i vama i nama)

crni domino

pre 11 godina

Osiona dama sa naocarima u boji haljine-bluze bi da bude guverner!?
Iskren da budem, plasim se bankrota, jer ne verujem da je u Pristini naucila puno o bankarstvu a jos manje da je dala doktorat iz oblasti bankarstva.
No, kod nas u Srbiji moze sve!

Goran

pre 11 godina

A ja se seceam kako je njoj Palma rekao da otvori ordinaciju i leci ljude ako je doktor!!!!???....izgleda da je prvi shvatio da nama trebaju doktori ali ne nauka vec psiholozi!!!

ja

pre 11 godina

Ovo je prvi korak ka dnu. Neupucenima u ekonomiju zelim da kazem da je ovo pocetak spirale koja se zove stampanje para-rast inflacije. Ako je do sada bila simbolicna atmosfera 90-tih, ovo ce da bude konkretno vracanje ekonomije u to vreme. Nadam se samo novoj revoluciji. Ovoga puta, stvarnoj.

pera kojot

pre 11 godina

Departizacija, departizacija, departizacija u reziji SNS-a.
Zbogom pameti, Sto neko manje zna u ovoj Srbiji, to vise smatra da sve moze da radi.

Nikola

pre 11 godina

Pa ne verujem, ovo prelazi sve granice.
Dok jos pricaju da nece biti stranackog plena eto sta se desava.
Ja svoje pare povlacim iz banke, bolje da mi stoje u jastucnici nego da nestanu u novom zajmu za preporod Srbije.

Znaci politicari toliko lazu da ovo vise nije normalno, ne mozes im verovati ni kada su na onom serumu istine.

dm

pre 11 godina

Palma nam je upravo u njegovom obraćanju Naciji "nadahnuto" objasnio njegovu, kako reče, IDOLOGIJU, pa nastavio da s "premijerom" ide u kafanu gde ovaj najbolje peva i igra, a posle objasnio i da će Jorgovanka da bude novi guverner.
Okej Jorgovanka, ajde kreni s poslom...objavi koje će da budu cene paradjza, cvekle i tikvica sutra na Kalenića i Đermu.
Pusti to jak dinar prema evru...za to mora malo prvo da radimo...nešto proizvedemo i prodamo Svetu...a to neće ići tako lako.

besna glista

pre 11 godina

Hmmm, aj da vidimo i to cudo. Od celokupne skupstine, ona me ponajmanje nervira. Ipak, cak i pod pretpostavkom da jeste strucnjak i da zaista zeli da taj posao obavi kako valja, cisto sumnjam da ce u tome uspeti uzimajuci u obzir nasu kompletnu politicku scenu. Stoga, verujem da nastavljamo u istom pravcu - ravno ka dnu, bilo sa ili bez Jorgovanke.

Branislav J. Ciric

pre 11 godina

Maske padaju.Do sada smo imali lose guvernere a uskoro necemo imati ni taj privid vec ce na celo NBS-a doci partijski kadar.
Umesto da Narodna banka bude odgovorna javnosti,ona ce biti odgovorna onome ko valda-diktatorima,tajkunima,kriminalcima,svejedno.

Naš Čovek

pre 11 godina

''Govoreći o lideru SNS, Aleksandru Vučiću, ona je rekla da je zakon o informisanju koji je donet kada je Vučić bio ministar, bio "mala beba" u odnosu na sadašnji zakon.''
Ova rečenica dovoljno govori o ovoj osobi. Očekujem da sledeća izjava bude tipa'' razaranje '99 je ništa u odnosu na razaranje posle 2000-te''...
Čuvajmo se dolazi vladavina OLOŠA.

propast

pre 11 godina

Savetujem SNS da pre nego sto skine Soskica proveri rejting stranke sa osnovom u takvoj ideji.

SNS su podrzlai i razocarani DS bas zbog istih stvari koje je sebi dozvolio DS da radi.

Ako skinu Soskica i postave Jorgovanku, pa i da je najbolji guverner na svetu, tog dana ce izgubiti naredne izbore

Sramota

pre 11 godina

Ko je slusao Micuna sinoc objasnio je kako je to sa guvernerom bilo u vreme Milosevica.objasnio je mladjima kojise tog vremena ne secaju.Ja se secam.Kako su devizne rezerve i zajam za preporod zavrsili u privatnim dzepovima.To se i sada sprema.Da se devizne rezerve stave u funkciju privrede i to po partijskoj liniji. Ja cu da ih preduhitrim. Svoje devize koje nisu male podizem i stavljam u sef banke.
Svugde u svetu guverner drzave je ne stranacka licnost i zato se bira na pet godina. Sada ce da dovedu propalog knjigovodju sa diplomom prestiznog pristinskog univerziteta, partijskog poslusnika. Zemljo Srbijo

BankOfPristhine

pre 11 godina

Završiti ekonomski fakultet u Prištini i zatim steći bankarsko iskustvo u Prištinskoj banci je apsolutno nedovoljan uslov da bi neko bio guverner NBS, čak ni u Srbiji kakva je danas! Da nije tužno bilo bi smešno!

CopeRAF

pre 11 godina

Pa zar ne vidite vezu? Ovo tipa nema zamrzavanja penzija... i sva dodatna davanja ce se zahvaljujuci njoj finansirati iz deviznih rezervi u stilu "posle nas potop"! Em doticna nije nikakav strucnjak, em je pariski funkioner i ona treba sutra da vladi odbije finansiranje iz rezervi ili nedaj boze cika Tomi? Od kojih para mislite da ce Velja da pravi autoput?

Flavije sa Slavije

pre 11 godina

Pametnica, u svakoj corbi mora da bude mirodjija. Vec nervira. Jos to slihtanje Vucicu koji izigrava ne znam sta a u sustini, lepo mu rece Jovanovic, da vas nismo 2000-te zaustavili danas bi bio cimer sa Seseljem u Hagu.

Dr na Dr

pre 11 godina

Gledam sinoc skupstinu ekspoze rece Dacic i nista ne rece. Slusam Vucica koji je prepun sebe i cveta od srece zeljan krvi i osvete . Gledam jedno nekulturno ponasanje Vucica koji dok mu se obraca Micun ustaje i odlazi a Dinkic okrece ledja i prica sa nekim. Pa ljudi ako nista iz postovanja saslusajte starog coveka. Gledao sam duel Cede i Vucica.Cedu nisam nikad voleo ali covek je upravu za mnogo toga kad sam posle seo i razmislio ne sad nego zadnji niz godina. Mozda je mako neke pare zivi luksuzno ali barem kaze kako je. Vucic jedino sto je mogao da mu nabaci kao kontraargument je sto je dosao privatnim avionom. Pa i nek je dosao barem je dosao. Koliko njih nije doslo jer je po raznim Grckama . isto sam primetio bezobrazluk buducih ministara koji su ulazili izlazili ili sedeli na mobilnim telefonima. Kompletna slika sramota.Sto se tice Jorgovanke ja sam ekonomista i Dr ali sam Dr stekao preko na zapadu a ne ko ona ko zna gde ako je Pristinski univerzitet to je onda na nivou ekonomskog tehnicara pete ekonomske skole u Beogradu. Zena vrti par fraza samosazaljeva se kako je jadna i tesko zivi a ono koja boja haljine ta boja i okvira pa odakle ? Da nisu mozda pijacne kineske naocare mozda ? Zena je najgori izbor i gde jos ima da partijski clan je guverner to je svuda nestranacka licnost covek koji ratuje sa strankama u svetu i vladama u kojima su guverneri. To je obutsman naroda od gluposti policara. Jednom recju strasno .

Buduci odliveni mozak

pre 11 godina

Evo mene opet, moram da se javim ovom gospodinu sto mi porucuje da prvo ostavim 40 000 EUR u zemlji pre nego sto odem. Kao prvo dosta sam ja vec ostavio ovoj zemlji. Radim u IT struci, diploma drzavnog fakulteta, Microsoft sertifikati, skoro 10 godina radnog iskustva. Imam solidnu platu (nesto preko 1000 EUR) i drzava svakog meseca uzme na to skoro 70%. Osim toga imamo i takozvani zakon o porezu na dohodak gradjana i taj porez placaju svi oni cija plata prelazi iznos trostruke prosecne plate. Izgleda da ni to ovoj drzavi nije dosta pa su u najavi dodatni porezi, tzv. progresivno oporezivanje. E pa nece moci. Od mene vise da uzimate necete! Sram vas bilo! Iako "dobro zaradjujem", zivim sa suprugom u iznajmljenoj garsonjeri od 25 kvadrata i vozim poluraspadnutog Punta dvojku starog 10 godina. Decu jos nemamo. I od mene bi jos da uzmete??? Pri tom supruga jos uvek nema posao! Za Nemacku smo se vec odlucili i prelomili. Sto je dosta dosta je. Ostao sam u zemlji nadajuci se da ce nesto da se promeni ali kap je ipak prelila casu. Nemacka se uvodjenjem tzv Plave Karte (zakon stupa na snagu 1.-og Avgusta) jos vise otvara za visokoobrazovane (narocito za IT). Kao drugo, odlaskom preko u Srbiju cu sigurno da vratim tih 40 000 EUR koje gospodin dole spominje tako sto cu morati svojim roditeljima da saljem pare da ne pomru od gladi. I jos jednom: ZBOGOM SRBIJO! Sto je dosta dosta je!

HokusPokus

pre 11 godina

Dotičnu gospoju, (slika gore), preporučuju godine fanatičnog, zdušnog i napornog rada u promovisanju ideja i misli Vojvode od Haga...mislim da je to i te kako relevanto i poželjno iskustvo za obavljanje odgovornih funkcija u današnjoj Srbiji. Gospoja na slici će konačno dobiti (na žalost po nas) priliku da ispuni davnašnji san i da nas učini, kao što su to učinili i njeni ekonomski uzori i idoli iz devedesetih, milijarderima. Zamislite, ko još nije, (onima koji su to već bili devedesetih ne bi preporučio) ustanete ujutru, skuvate kafu, otvorite novine, a ono, gle čuda... vi MILIJARDER. Pa posle recite da Jorgovanka ne valja...nezahvalnici jedni.

slovenac

pre 11 godina

Prodajemo papir za tiskanje novca! Trebat će vam! Damo jeftinije, jer je firma u stečaju. Na svakih 100t 10% popusta! Uzimamo €, može i zlato!:))
Pozdravljam vam novu guvernerku i da se dogovorimo o ceni i nagradi!!!

Muštuluk

pre 11 godina

Jorgovanka Tabaković je oličenje prelepe žene, kako spolja, tako i iznutra. Prefinjena, pametna, oštra, direktna, a u isto vreme nekako narodna. Oduševljava me. I zaslužuje ovo mesto, ne sumnjam da će savesno obavljati ovu funkciju. Deluje pošteno I stručno. Plus za vest.

Timocanin

pre 11 godina

More, Srbiji u ovom momentu je vise potrebna DERATIZACIJA preduzeca i ovakvih funkcija, nego DEPARTIZACIJA!
Kao da si pacovima dao da cuvaju brasno!

giallo

pre 11 godina

Hahaha... E Srbijo, Srbijo... dodjose radikalima pardon naprednjacima njihovih 5 minuta, a mi dobismo novu guvenerku sa zastrasujucom frizurom... Da nije smesno bilo bi zalosno... Sada ce Dinkic reci kako je to pravi izbor... A gde nam je predsednik da kaze koju pametnu ili ce njegov potrcko Vucic da onako smireno lupi glupost po obicaju

HR

pre 11 godina

(Slobodan, 26. jul 2012 23:48)

Jeste li Vi svjesni da mi, male zemlje, ne možemo protiv struje velikih zemalja? Mi se možemo boriti za svoje bolje pozicije, stvoriti saveze i dobra poznanstva i na taj način raditi za boljitak ovih naših napaćenih prostora. Svi mi znamo da centri moći rade za najveće zemlje USA, Njemačka, Kina, Rusija itd. ali shvaćamo da samo dobri odnosi sa tim zemljama garantiraju razvoj. I to je politika. Vi još uvijek pokušavate voditi borbe sa nezavisnošću od svih zemalja, a ne shvaćate da postajete jako zavisni od nekih zemalja a istovremeno nemate nikakav konkretan savez iza sebe. Ova žena nema kompetenci da bude na odgovornoj funkciji guvernera jedne države. Vaša vlast ne shvaća da je to najlakši način u propast - loše kadroviranje. No, ne bojte se. I naši su isti samo nas EU promatra pa ne mogu baš kako god žele nego ipak moraju slijediti pravila.

spasenija kolček

pre 11 godina

Ipak imam neki (iščašen) utisak da poludesmo za strankama. A stranački lideri u euforiji (opet iščašen utisak, kažite mi???).

draža

pre 11 godina

Razbesnelo bi me i da se pored tolikih mladih ekonomista na birou, ova neznalica uopšte zaposli u NBS. Ali ovo... to je OKRUTNO prema svojoj državi.
Za ovo su krivi svi koji nisu glasali Tadića. Kako oni koji su zaokružili Nikolića, tako i oni koji se nisu pojavili na biralište.

Nevera

pre 11 godina

Ne zelim da verujem u tako nesto, ali cim na vestima cujem da je vlada uputila u skupstinu zakon o narodnoj banci na usvajanje po hitnom postupku... eto i mene u banci po moju stednju!!! Takode savetujem svakom da pokupi svoju stednju, ako je ima, pa neka onda "prepametna" Jorgovanka i "najsposobniji" Mladan Dinkic sa svojim parama kroje monetarnu politiku! (Imaju oni dovoljno)

kiki

pre 11 godina

O, pa neće Dinkić dozvoliti partizaciju NBS. Obećao je, a on sve što obeća, obavezno ispuni.
Stop partijskom zapošljavanju Dinkiću!

marija

pre 11 godina

SRAMOTA!!! Mislim da Vuciceva izjava da ce skupstina odluciti o tome da li ce Jorgovanka biti guvernerka, a s obzirom na do da imaju vecinu patos cinizma kojim se zdrav razum svih nas ismeva!!! SRAMOTA!!!

Jadni mi

pre 11 godina

Propala privreda, pa ne mogu svi iz politickog establismenta da se namire. Sada ce da osnuju neku "razvojnu" banku i preko primarne emisije da kupuju devize. Ogolice devizne rezerve i napuniti dzepove. 10 milijardi evrica nije malo. Vec vidjeno!

stanke

pre 11 godina

Pa ljudi sta je Vama?Glasali smo za promene i dobijamo ih,a vi se bunite.Mi smo birali ove ljude kao nase predstavnike u parlamentu,sada cemo snositi posledice njihove elokventnosti.Neka nam je Bog u pomoci!

Marko Valens

pre 11 godina

Tadićevom pogrešnom i neshvatljivo nerazumnom politikom, prevremenim i bezrazložnim raspisivanjem predsedničkih izbora, zemlja je stavljena u ruke bivših Šešeljevih saradnika.
Njihovo ponašanje u parlamentu danas samo pokazuje da se nisu suštinski promenili.

Dejan

pre 11 godina

Da li znate da je 1993. godine dinar oslabio citavih 313.000.000% (tri stotine trinaest miliona posto)!
A sada 2012. sa velikim expertom kakva je doticna, ne bi me cudilo da oslabi 1.313.000.000% (milijardu i tri stotine trinaest miliona posto)!
Samo verovatno ce uspeti da ubede javnost tj. deo koji je glasao za ovu novu vlast da je dinar u stvari najjaca intergalakticka valuta!
Strasno kakvi neuki i neiskusni ljudi dolaze na izuzetno odgovorna mesta!!!
Pozdravljam bracni par koji uci nemacki, moja supruga, sin i ja se takodje spremamo da napustimo ovaj raj na zemlji!

shazam

pre 11 godina

U vesti od pre samo par sati, u delu gde se pominje Jorgovanka Tabakovic, stoji: "Jovanović joj je odgovorio da bi ga "gotovo dirnula, da je ne poznaje" i da u ovom trenutku tako "promenjena i preokrenuta" ne piše zakon o Narodnoj banci Srbije kako bi guverner Šoškić bio smenjen, na šta je Tabaković dodala da NE TREBA VEROVATI pojedinim medijima da se sprema da preuzme POZICIJU GUVERNERA." Doduse bila je u parlamentu, mozda je mislila da ce direktno poricanje pozicije koja joj je ocigledno ponudjena i koju je prihvatila, proci neopazeno...uzas. Uopste nije upitno da li u Srbiji, kao i u citavom svetu, ima prevrtljivih politicara zeljnih moci koji ce tu ambiciju terati onoliko daleko koliko im je isplativo u zadatim zakonskim i drustvenim okvirima. Upitno je da li biramo one koji su sposobniji ili one koji nam govore vece lazi da bi prikrili svoj manjak inteligencije i strucnosti u odnosu na "konkurenciju" - ne zato sto je konkurencija sjajna, nego zato sto su Dinkiceve lazi za koje treba imati pamcenje duze od nekoliko dana dale utisak najnovijim partnerima u vladi poput Jorgovanke da mogu u oci da lazu u vezi necega sto nakon par sati postaje potpuno javna stvar (i sto je stvar njenog licnog interesa i karijere)! I zato sto je Vucic to sto znamo da jeste, zato sto je Dacic to sto znamo da jeste, zato sto PALMA drzi unapred SPREMLJEN govor koji deluje kao impromptu lupetanje mortus pijanog partijskog aparatcika iz 60ih ispred novog kombinata kuglicnih lezajeva...DOKLE SRBIJO?

dusankamirko

pre 11 godina

E Serbi ipak ce ova baba koja samo nestgo brblja da nam bude Guverner. E pa da znate da smo na..... skroz!!!
Vadite devize iz banaka ,uzece nam i poslednju kintu kao onima za vreme Milosevica!!!

Podanik siroti

pre 11 godina

Sramota, da nije stravično, bilo bi smešno. Ne da su nas slagali za departizaciju i depolitizaciju. Primenjuju ogoljenu DEPAMETIZACIJU Srbije. Lepo neko reče- bojim se da nam sad ni bog ne može pomoći.

Ivan

pre 11 godina

Situacija da ne moze biti jasnija:
Ako se desi da smene guvernera NBS u skupstini mimo zakona, onda je to i vise nego dovoljan razlog za demonstracije.
Pre nego sto bude kasno...
Sve je to lepo igrati se vlasti i izborne kombinatorike, ali krsenje zakona i promene zakona kako se kome cefne je vise nego dovoljan razlog da se konacno ispravi ono gde se pre 12 godina pogresilo...

bezimena

pre 11 godina

Rezultat je vidljiv, euro raste, sutra tj. danas je dinar opet na najnižem "istorijskom" nivou, koji će prestići već u danima koji dolaze.

Radikal jednom, radikal uvek, ko ih ne zna skupo će ih platiti, ali neka, niste hteli da verujete iskustvu onih koji su ih već jednom preživeli. Sada uživajte, što neko reče, vi koji ste za njih glasali, posebno vi koji ste glumili bunt leškareći kod kuće. Ležanjem se ne menjaju stvari!

Kromus

pre 11 godina

Od prica o departizaciji do realnosti u kojoj se po stranackoj liniji postavlja neko na poziciju koja prva ne sme biti stranacka, i to jedna od retkih pozicija koja cak i do sad nije bila stranacka.

Soskic i njegovi prethodnici su barem bili ljudi cija je karijera napravljena u finansijskim vodama i sto je jos bitnije ceo radni vek su proveli u tom poslu. Svakog kandidata za guvernera kandiduje neka stranka u parlamentu, pa se o kandidatima raspravlja, odlucuje i sl, ali to ne znaci da su dosadasnji guverneri bili stranacki kadar i kao takvi postavljani na te funkcije, vec su imali dobru potporu u profesionalnom radu do tog momenta.

Dok su bivsi i sadasnji guverneri svoju ekspertizu potvrdjivali predavanjima na americkim i evropskim fakultetima ili usavrsavanju po nemackim i svajcarskim bankama, gospodja Tabakovic je godine provodila u parlamentu kao poslanik tj. politicar, a ne aktivno u svojoj struci.

Kazu nasi stari da se po jutru dan poznaje. U kombinaciji ovakvog kandidata za guvernera, Oblice kao premijera i Vrelih usana kao "vrhovnog komandanta" svih sluzbi ... tesko da ce biti dana, samo pomracine.

Ne razumem stepen mazohizma koji poseduje ovaj narod. U protekloj deceniji Demokrate su vremenom zastranili, ali ovi buduci (sadasnji i prosli) vec imaju toliko mrlja u svojim biografijama da je normalnom coveku lose vec dok ih cita ... i mi treba od njih da ocekujemo neku svetliju buducnost?

Ah, da ... puj pike vise ne vazi ... "dosta je prica o proslosti".

Pera Detlic

pre 11 godina

Meni uopste nije problem Jorgovanka nego VI KOJI OVDE OSTAVLJATE SRCEPARAJUCE KOMENTARE...U cemu je sad problem ??? Poslusali ste nasu " INELEKTUALNU ELITU "...pa niste izasli na glasanje...Ko vam je sada kriv ???...SAD TRPITE CETIRI GODINE , PA OPET KAD DODJU SLEDECI IZBORI- SEDITE KUCI...I OPET NEKA VAM BUDE KRIV " OVAJ ILI ONAJ "...HOCETE BOJKOT ???....HOCETE BELE LISTICE ????....ETO VAM...Imate sada promene pa cutite !

Volim '90e

pre 11 godina

Borkovanka ponovo medju Srbima! Ne znam samo da li će Toma i Vučić da naruče još po jednu turu stanova po 200m2? I kada će nam nići novi Bambilend, ovaj put u Žitoradji?

Cipelici

pre 11 godina

Sto me nesto podseca na Dafinu Milanovic. Nadam se samo da nece gadjati novinare cipelama kad joj budu postavljali neugodna pitanja na konferenciji za stampu kao njene bivse drugarice.

xxx

pre 11 godina

Prva , moja licna mera ,jeste, sutra ranom zorom u banku .Da podignem moju ustedjevinu . Nije ne znam koliko , ali , to mi je sve ......

loshmi

pre 11 godina

Kako ce da zaustavi pad dinara,ako se kurs formira na osnovu ponude i traznje,tj na osnovu platnog bilansa zemlje? Da li ce isprazniti devizne rezerve? Pa inflacija za vreme Milosevica je upravo tako i nastala,kada su ispraznjene devizne rezerve i dinar koji je stampan ostao bez ikakvog pokrica...ako Tabakoviceva to ne zna i zeli da ulozi devizne rezerve u potrosnju ili bilo sta drugo,propali smo...ali skroz!!!!

bogda

pre 11 godina

Čemu zakoni, ako u Srbiji svaka nova vlada ukida stare i piše nove zakone da bi mogla da udovolji željama vrhuške. Hajde prekinimo farsu, ukinimo zakone, pa neka vlada vlada ukazima u stilu carske Rusije, pošto nova ekipica očigledno ima nameru da nas tamo odvede.

Zemlja seljaka na brdovitom Balkanu

pre 11 godina

Da li se neko seca kada je Dinkic bio guvrener NBS kada je bio u Becu i rekao da se Dinar nalazi na kursnim listama i da se moze menjati u svim menjacnicama. Takodje i kupovati.Ja sam se tada gerohotno smejao. Pa onda dosao njegov pulen i partijski kadar Jelasic. Milijarde evra iz deviznih rezervi upotrebljeni na cuvanje kursa dinara. Sada se sprema da dodje Jorgobanka.Ona ce kao "strucnjak" za bankarstvo da naseledi profesora monetrane politike na Beogradskom Univrezitetu. To je degradacije za sve postene i casne profesore istog. Za sve studente koji su zavrsili ili treba da zavrse Ekonomski fakultet. Prednost se daje "strucnim" kadrovima sa gakulteta u Pristini, Novom Pazaru. Prednost u drzavi se daju preko noci diplomiranim studentima i master studentima nekim kafanskim studentima Megatrenta, Singidunuma, fakulteta Mendzmenta u Novom sadu gde se uz bubice stekne diploma preko noci.Novi Ministar sporta Alisa Dr Maric je doktorirala mna Megatrend univerzitetu. Novi predsednik parlamenta takodje. A ja budala pet godina gulio BU sa dobrim prosekom i dve godina studija na prestiznom evropskom univerzitetu. Vratio se u Srbiju. Ne znam da li da ostanem. Cudi me da novi Ministra zdravlja nije svrseni student medicinskog propalog fakulteta Milovana Bojica a i on zavrsio med fakultet u Pristini

NeRazumem

pre 11 godina

Koliko ja znam (doduse ne bavim se ekonomijom), kurs dinara ne zavisi od guvernera vec od stanja privrede i standarda gradjana! Crni mi... Sto rece neko malopre, ja ucim francuski i nemacki, pa 'de se zalomi :(

Miki

pre 11 godina

Ja sam mislio da je monetarna vlast neovisna i da na tu funkciju ne mogu doći stranački podobnici. Npr kod nas u RH Rohatinskog je zamijenio jedan od najvećih monetarnih stručnjaka, profesor ekonomskog fakulteta i čovjek koji ima jako dobra poznanstva u centrima moći. Žalosno je da se na ovom našem području ne poštuje više struka jer je, izgleda, stranačka podobnost sve.
(HR, 26. jul 2012 22:55)

E pa druze moj hrvatski,u ovoj zemlji ti istaknut/a clan/ica stranke nije takodje ista ta istaknut/a clan/ica stranke ako treba da postane guverner sa platom od oko tri,cetiri ili pet(verovatno i vise) stotina hiljada dinara.Da ti pomognem,to je negde oko cetiri hiljade evra.Srbija,prijatelju!Zavidim Vam!Poz

milena

pre 11 godina

G.Jorgovanka,kako mislite da gradjani ovu vladu dozivljavaju koa svoju?Kako je to moguce,kad ste sinoc,jutros jasno dali do znanja,da ne prihvatate nikakve kritike.I vi Jorgovanka,Vucic i dacic ne podnosite nikakve kritike,mislite da ste bogom dani,hocete da je vasa zadnja.Ovakav CIRKUS u skupstini nije vidjen zadnjih 20 godina.Pokazali ste da prisluskujete,spijunirate opozicijo,kako bi inace znali sve o privatnom zivotu opozicije.Bruka i sramota.I posle svega imate hrabrosti,da od nas trazite da vam verujemo.Za dva dana u skupstini ste pokazali,da niste sposobni da vodite drzavu.

stampanje para

pre 11 godina

Da bi ispunili svoje obecanje o platama i penzijama, produzili rok vladi koju su satavili s konca i konopca, moraju da stampaju pare.Ko ce drugi ako ne Jorgovanka.Njoj 5000 evra mesecno plata,ona njima pare na kilo i svima lepo.
Sto se tice Agrobanke i Soskica, istu su upropastili prvi covek Antonic, koji je zbrisao u inostranstvo posle svega i pored najboljeg ministra policije koga je Srbija ikad imala a kredite koji su u enormnim ciframa je podelio clanovima SPS i njima bliskim ljudima.U toj istoj banki meni vade "dusu na pamuk" za svaku transakciju od 300 -2000 evra.Nosila sam citav roman papira za svaku.O neznanju i nestrucnosti zaposlenih izlisno je i govoriti...

NBS

pre 11 godina

Tuga! Umesto profesora Ekonomskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu, dolazi ova u cijoj biografiji pise da je zavrsila "Ekonomski fakultet". A na kom univerzitetu? Zasto ne pise na kom univerzitetu? Pa verovatno zato sto nije u Beogradu, nego ko zna koji! A svi znamo kakvi su nam ostali univerziteti u zemlji. Da ne pominjem mogucnost nekog privatnog. Fuj!

iskustvo uci

pre 11 godina

Au! Taman pomislis da ne moze gore. Kad ono... Ova deca su bila mala 92-93-ece. Ima li neko deviza na racunu? Vadi!!!Ne ostavljaj nista!

Dejan

pre 11 godina

Bar će naši unučići imati koristi od nove guvernerke.
Zamislite koliko će za 30ak godina vredeti novčanica od 500 bilijardi dinara sa slikom V. Šešelja i potpisom guvernerke?
Sačuvajte par džakova novih dinara za buduće generacije.

Нови талас

pre 11 godina

Арчибалд Рајс као вентилатор. Скоро цео век Срби спомињу његову реченицу, ајош се нису опаметили. Е мој швајцарац. Немаш ти појма кога си намерио да опаметиш. Па то ни Вуку Караџићу није пошло за руком. Вук нам је оставио савршено писмо,а скоро да га нико и не користи. Ступидо, ступидо, ступидо сербише.

Lajavica

pre 11 godina

Imam zavrsen fakultet i 20 godina radnog staza. Radim kod privatnika. Plata mi je 400 evra. Samohrani sam roditelj sada vec odraslog deteta koje sa zavrsenim fakultetom radi za 200 evra.

20 godina sam sama podizala dete, i NIKAD NIKAKVU pomoc ili olaksicu od drzave nisam dobila. A privatnici, kojima je sistem omogucio da se tako ponasaju, maksimalno su koristili okolnost sto nemam ni oca, ni brata, ni muza, ni majku...pa moram da pristajem na bilo kakvu platu.
Kao takva, dakle bez zastite i podrske nisam nikad imala sansu da se uprkos kvalifikacijama zaposlim u nekoj dobroj firmi.

Danas gledam one koji su mi sve ovo napravili i one koji ih podrzavaju, kako nedostojno gube i sipaju otrov oko sebe na sve sto ne misli kao oni.

Jako bih volela da zaista pokupite svoje pare iz banaka i odete odavde u neku lepsu zemlju od ove. Tada ce i Srbija imati sansu da postane lepsa. Sansu da zauvek zatre sistem u kome 95% siromasnih radi za 5% bogatih, sistem u kome roditelji ubijaju sopstvenu decu kojoj ne mogu hleb i lekove da obezbede....da ne duzim.
Zaista mislim da svi vi koji mislite da je TO bilo dobro, nemate sta da trazite ovde.

Izvinjavam se ako sam previse gorka, zaista sam se trudila da nikog ne uvredim.

Zoran

pre 11 godina

To da kurs dinara zavisi od guvernera NBS je golo lupetanje onih koji o ekonomiji ne znaju nista. Meni samo pokazuje kakva je kompetentnost ljudi u dolazecoj vladi. Postavljanje bas Jorgovanke na to mesto je podrugivanje svima nama. Glasali ste - sad gledajte!

Znao sam

pre 11 godina

Ovo rešenje sa Tabakovićkom na čelu narodne banke,već je se naslućivalo i ranije,a sada je to Palma i potvrdio u svom intervju.

Hipnotisana masa

pre 11 godina

Mentalitet je to sinak, mentalitet... Narod je takav, zato na ovim prostorima -nikada- nije,niti ce biti bolje. Nista oni a ni vi ne govorite novo, tako je od uvek, ista prica se vrti vekovima ovde. Ne mozete ljudi protiv -gena-, jace je to i od bilo kakve skole i mozga. Mi smo pravi predatori-oportunisti, iskoristicemo i mikronsku priliku da sebe upropastimo na svaki moguci nacin, autodestruktivna nacija

mirko

pre 11 godina

Jorgovanka Tabaković će biti guverner, jer to je rekao Vučić, potvrdio Palma, a nagovestio Dinkić.
O kakvoj departizaciji je reč govori ovaj i niz drugih poteza.
Ako bi uspešnost neke ekonomije zavisila jedino od guvernera, onda bi problem bio lako rešiv, međutim to nije ni iz bliza tako. Guverner se bira iz reda nezavisnih stručnjaka da ne bi bio pod uticajem stranačkih populista, a ne da bi rešio problem razvoja. Neki ovdje pišu da je sadašnji guverner kadar DS, valjda čuli od Vučića, lično za njega nikada nisam čuo, da je partijski čovek valjda bi ga neko nekada video u mnogobrojnim manifestacijama DS, o njemu sam čuo tek kada se pojavio kao zamenik Jelašića, i to da je profesor na ekonomskom fakultetu u Beogradu.
Nova buduća guvernerka je tipičan partijski lik, i nikada nije objavljeno da je pozivana na neke međunarodne ekonomske forume, ne postoji ni njena ekonomska literatura, jednom rečju , kako joj reče Palma u tv emisiji, nikada nije vodila ni uspešnu trafiku.
Ali i pored svega je dobro da bude guvernerka , da za sve što se dogodi budu krivi ili zaslužni budući apsolutni vlastodržci.

dragan gm

pre 11 godina

Ocekivano,nema sta!U ekonomiji kao nauci nema laganja,mozete prividno za neko vreme sakriti rezultate ali brojke su neminovne,sve jedno drugo povlaci.Doticna je nivo jedne domacice/izvinjavam se domacicama/,kadar sa Kosova a svi znamo koliko su oni ljudi od struke.Ja za 20-tak dana idem na rad u Soci pa me ovo uopste nece mnogo doticati,ali CRNO NAM SE PISE!!!

Neko iz mase

pre 11 godina

...au...loše nam se piše...kako se sada odvija situacija u Srbiji, biće mnooogo problema, SNS i njihov predsednik Toma krenuli u opštu ofanzivu na svim frontovima, toliko su dugo čekali vlast i sada kad su je se konačno dočepali ne biraju sredstva da ostvare svoje ciljeve...smenjivanjem guvernera i postavljanjem partijskog poslušnika jasno pokazuju da ih nije briga ni za narod ni za državu i da je priča o departizaciji u predizbornoj kampanji bila obična farsa. Ako se ovako nastavi biće kao 1993. a sve miriše na to, krenuće se sa besomučnim štampanjem para da bi se isplatile budžetlije i penzioneri, potrošiće devizne rezerve na Veljine hirove da pravi autoput do svoje kuće...Koliko su željni vlasti vidi se i po tome da su krenuli da ruše legalno i legitimno izabranu vlast u Novom Sadu...a zašto...pa naravno jer je Novi Sad najbogatiji grad posle Beograda a njih samo pare i interesuju...sve u svemu na***** smo

Mario Bros

pre 11 godina

Sve da ustanu i dođu Maršal, Kejnz, Smit i Rikardo, ne bi uspeli da poprave ovu ekonomsku i monetarnu politiku u Srbiji jer je stanje više za pomoć Supermena nego bilo kakvih stručnjaka.

Mislim da je opasno da čovek koga je postavila stranka koja je sada u opoziciji ostane na čelu Narodne Banke Srbije. Mogu samo da zamislim ideje koje mu sugerišu da namerno donosi odluke kojim bi valuta slabila i više nego što mora, ili bilo koje druge odluke, samo da se naškodi novoj vlasti i ubere neki poen. A pri tome da se govori kako guverner radi sve po propisima i kako je kriva vlada. Užasna situacija.

Ovako za svaki problem oko valute, kursa i bilo čega možemo da uperimo prst ne samo u novu guvernerku, nego i u vladajuću stranku i jednostavno nemaju nikakvog izgova. Sami će biti krivi za sve loše ako se desi. Sada i rad guvernera (ako se ona izabere) direktno utiče na ocenu uspešnosti vlasti. Posebno zato što su sami tako hteli, niko ih nije terao da uzimaju sve funkcije. Izvolite sada da vas vidimo. Dobili ste šansu i iskoristite je da što manje propadnemo ako već ne možemo da prosperiramo.

nisam ja beo, vec pevac

pre 11 godina

@Pera Detlic

Beli listici nisu bojkot, nego izbor koji kaze, nepodnosljivi su i jedni i drugi, ne postoji manje zlo, isti su, tako da je glasanje obesmisljeno. Ako ja kazem da je izbor doticne katastrofa, ne znaci da je sadasnji guverner super, ali, vest je ipak o Jorgovanki, pa tako samo nju mogu da komenarisem. Pozdrav svima koji su imali izbor na izborima, nadam se da cete imati jednu veknu hleba vise od nas belih.

duje_raftman

pre 11 godina

Kako napisati uzdržan komentar??
Neka Jorgovanka i ostali objave CV!!
Čisto da ne bih rekao, otkud sad pa ona za guvernera??
I ja volim da pričam o ekonomiji (makro i mikro) pa nisam menadžer itd...
A ona reče par stvari o viđenju ekonomije u predizbornom marketingu i odmah ode za guvernera! Ona je dobra maksimalno za PR (piar) iliti neko ko se obraća javnosti.
Besmisleno!

MUKNAVI

pre 11 godina

Sada,u Tajkuneriji, ulazimo u finale j l z."Analiticari" kojih ima ko kusih kerova analiziraju,kurte,murte se ganjaju ,a "obicni" Gradjani..prezivljavaju.Finale toga bice`,ponovljeni izbori ,pa opet u krug jer se Gradjanima na izborima nude isti koji su strovalili Srbiju i pretvorili ju u Tajkuneriju u kojoj ,isti vladaju,isti kradu a Gradjani ,hipnotisani,trce u krug i prezivljavaju,a boga`mi i jako umiru pa se "mandatar" jako zabrinuo i pod prvu tacku svojih planova stavio;k u sake ,pravite djecu jer treba nasim dinastijama da im budu "dobro placena" radna snaga..kmetovi!

Igor

pre 11 godina

Za one koji se pitaju zasto toliko pljuvanja po novoj vladi kad ni ona stara nista nije bila bolja, evo odgovora. Odgovor pokriva i one koji se pitaju zasto novoj vladi prvo ne damo sansu.

Predhodna vlada nije nista uradila da bi resila probleme koje je napravila ova satro nova vlada. Sad ja treba da ocekujem od ove vlade koja je zadnji put dovela do bombardovanja da nesto kao resi. Dal su se Dacic, Vucic ili Toma ikada iskreno pokajali zbog toga sto su cinili. Za one koji ce da kazu pa rekao je Dacic nesto, primetite, nisam rekao opravdali reko sam pokajali. Daklem molim lepo, ispod svog tog populistickog paunovog perija, ja ne ocekujem cak ni vrabca nego zabu krastacu.

Nik

pre 11 godina

Ne znam stvarno da li su ljudi koji podrzavaju Soskica uopste svesni da se njemu kao guverneru desila Agrobanka i da ce ova zemlja a samim tim i svi mi da puknemo po procenama negde oko 500 miliona evra. Om je najodgovorniji jer je duznost Narodne banke da kontrolise rad banaka a on jao najobicniji partijski vojnik je na sva desavanja samo okrenuo glavu na drugu stranu i omogucio lopovima da odrade posao.

flavija sa slavije

pre 11 godina

Prava Strumfeta, a pogodite ko je glavni Strumf. Kako je pametna, vec soli pamet, kako ce biti za mesec dana kada nam draga saveta ode u teski zaborav.

Analitičar

pre 11 godina

Uredu treba pozdraviti takav potez.Nevidim tu ništa loše,dojadi mi ovaj plivajući kurs.Koji kad Mišković prodaje svoje svinje,cena već poraste svinjama,a gle čuda baš u to vreme pada cena evra.Čim Miške svinje pretvori u dinare,pa kupi evre od narodne banke, evro opet počinje da raste.Dosta tog plivajućeg kursa evra,koji nije ništa drugo do savremeni izraz za pljačku deviza ove države od strane pojedinaca.

branko

pre 11 godina

Moj savet:Podizite uloge iz banaka.Mnogi od ovih su se bavili politikom u vreme Jezde i Dafine.Ova gospodja je prodala stan u Pristini za 400.000 evra,ko ne veruje neka proveri.Ova gospodja koja je u vreme Milosevica bila ministarka umesto penzija delila je bonove ljudima,ko ne veruje moze da proveri.Pamet u glavu gradjani Srbije!

Ras

pre 11 godina

Nisam glasac SNS-a ali jesam razocarani glasac DS-a. Ipak, meni nije jasno zasto ljudi u komentarima ovde podcenjuju Jorgovanku Tabakovic. Imao sam prilike da je slusam na nekoliko ekonomsko-finansijskih foruma ovde u Becu/Austija i da u kuloarima posle slusam komentare. Pa ta zena jeste strucnjak! A na osnovu ovog sto se po kuloarima nekih foruma koji se ovde odrzavaju prica, nju respektuju kao odlicnog ekonomistu i monetarnog strucnjaka. Za razliku od nje Soskic je neverovatno nesiguran i ovde je dozivljen kao "politicki potpuno zavistan Guverner". Po tome sudeci - neozbiljno bi bilo od novih vlasti u Srbiji da se na takve stvari ogluse. Ili je ipak jaci opijum politicke pripadnosti od strucnosti. na zalost - to je srpski specius. I onda se neko pita zasto je toliko razocaranih glasaca tzv. demokratskog bloka.

Pravda!!!

pre 11 godina

Sram Vas bilo, vlada jos nije fiormirana a vi vec kritikujete! A sta reci za ovih 12 godina, gde smo u odnosu na 2000 godinu?
Ko vlada priovredom, prirodnim resursima, telekomunikacijama?
Prodali ste sve sto se moglo prodati u poslednjih 12 godina, sad Vam smeta srpska vlada!!! Sram Vas bilo!

Dalibor

pre 11 godina

ljudi pa do kad da slusamo da su krivi glasaci koji su glasali Nikolica , koji su zvrljali po listicima, beli listici i svi su krivi samo nije kriv Tadic i njegova klika koja je krala OTIMALA. pa nismo mi glasali Nikolica sto ga volimo ili sto volimo program vlade glasali smo promene JER SMO GLADNI I OBESPRAVLJENI e sad dal smo ih dobili videcemo!

ZBOGOM DEVIZNE REZERVE

pre 11 godina

Jorgovanka (MISKOVIC)TABAKOVIC,Kosovarka,koja nikada nista realno nije radila,navodno doktorirala na pristinskom univerzitetu odeljenje K.Mitrovica,po partijskoj liniji dobila od Telekoma stan od 140 m2 i funkciju.Na to ce i Svoju sestru,pevacicu da postavi za sefa kabineta iu NBS.

marija

pre 11 godina

Nije moguće da će gospođa Tabaković, koja priča samo istinu i ništa osim istine, da bude guverner NBS s obzirom da je Čedi Jovanoviću noćas rekla da je mislila da je sazreo,te time i prestao da veruje u medijske pretpostavke. Šta je ovo?. Nemojte da mi kažete da je istina, a da gospođa Tabaković, ipak, ne priča samo istinu.

menadzer je lako biti?

pre 11 godina

Ajde pljujte i dalje iz vasih fotelja. A ova zena je za vas Ajnstajn. Svi ste vi doktori nauka i magistri pa znate sta nas ceka, propast, uzas, bezite iz zemlje i tako dalje. Samo srbin sve zna, sve je lako a niko ne valja. Ako slucajno uspe onda cemo hvaliti na sva usta. Mrdnite malo gu*ice i nemoj da kukate stalno a zena tj Jorgovanka ima potencijala i obrazovanje za takvu poziciju. Ne vidim ni jednu drugu osobu na takvoj poziciji . Meni samo zao sto ona nece biti premijer umesto malog slobe koji nas je sve nasanko

gordana

pre 11 godina

Ne razumem čemu toliko negativnosti.Nisam član niti jedne partije, sama radim u porodici i imam platu od 30000, prezivljavamo jedva.Po meni ni dosadašnji se nisu baš pokazli, pa dajte priliku da neko pokuša da nas izvuče iz bule.Auto kad se zaglavi u blatu, pokuša drugi auto da ga izvuče, a ako ni on ne uspe doteraju neki traktor pa vuci...Nisam veliki optimista, ali ako nas ova gospođa pomeri bar na pozitivnu nulu, puno je uradila.A ako ne, zato postoje ulice i pištaljke..POZDRAV

a77

pre 11 godina

... pa nismo mi glasali Nikolica sto ga volimo ili sto volimo program vlade glasali smo promene JER SMO GLADNI I OBESPRAVLJENI e sad dal smo ih dobili videcemo!
(Dalibor, 27. jul 2012 11:51)

Da si stvarno gladan, prodao bi računar i ne bi plaćao internet.... da si stvarno obespravljen, ne bi smeo ovo da kažeš javno....

zadovoljni glasac

pre 11 godina

Gospodin Soskic ce nakon smene odgovarati na pitanja anketnog odbora, mora reci u cije ime i po cijem nalogu je radio protiv gradjana, protiv srpske ekonomije i protiv Republike Srbije.Mora se jasno utvrditi ko je napravio stetu ovakvih razmera na polju finansijskog sektora nase zemlje.Obzirom da pomenuti gospodin ni jednom nije ponudio ostavku i rekao ljudi ovo nije dobro ovako, onda je saucesnik u svemu ovome.Zahvaljujem se novinarima B92 na opsirnom izvestaju nocasnjih desavanja u parlamentu.

Cica maca

pre 11 godina

Ima Čeda pravo! Pogledajte samo koliko diletanata (= neiskusnih ljidi). Pa nisu najviše državne funkcije mesta gde se kadrovi isprobavaju! Mi sada bukvalno gledamo izvlačenje lutrije.

Vladimir Dž

pre 11 godina

"razvoj zasnovan na štednji"
(detalj, 27. jul 2012 10:35)

A ti bi da se nastavi "razvoj zasnovan na potrošnji"? Jel to tebi lično odgovara ili nemaš predstave šta si napisao?

Nemanja

pre 11 godina

Eto smenise coveka vrhunskog strucnjaka, profesora univerziteta, gospodina sa poreklom i znanjem, skolovanog i u inostranstvu doskolovanog, ne vredi to nista ovde vredis koga znas, u kojoj si stranci i naravno uz to koliko imas morala. Podrazumeva se ne previse.

Dantes

pre 11 godina

Departizacija?
Veca magla nego u onom filmu...
Ministar kulture - preduzetnik koji duguje drzavi 8 miliona i ocekuje da dobije kredit pa da izmiri sve obaveze?! - bas me zanima koja ce banka da mu da takav kredit.
Ministar pravde - asistent na pravnom fakultetu koji mora da razresi pitanje reforme sudstva - sa kojim iskustvom (i u cemu)

I naravno buduca guvernerica - nesto sto se nije desilo ni u jednoj zemlji, pa ni u Slobino vreme da na celo jedne nadpartijske i naddrzavne institucije dodje zena koja nije ni skolovana, ajd to nema veze toliko mnogo, ali nema ni nikakve dodirne tacke u celoj biografiji, u kojoj pise da je magistar a ona se predstavlja kao doktor nauka - mozda je zavrsila u paketu sa Nikolicem na cuvenom fakultetu ciji je osnivac Bogoljub trimladezadvapadeza Karic!
E zemljo Srbijo, opet ces biti nebeski narod jer ce vise biti srba van zemlje nego u njoj!

sabahudin

pre 11 godina

Kakva parodija onih koji su izgubili izbore.Neki od žutih komentatora navodno odlazi iz zemlje uči nemački,drugi opet ovo je sunovrat.Ja ih samo pitam gde oni žive,ako nisu primetili Srbija je već na dnu dna,nema dalje,može samo bolje.A oni što bi navodno da beže iz zemlje,može idite vidim da ste sa fakultetskom diplomom to je odlično.Samo nemoj te pre odlaska da neostavite ovoj državi 40 000 evra koliko je otprilike školovanje vaše koštalo ovu državu.Platite pa idite široko vam polje.

Smoreni građanin

pre 11 godina

To što je gospođa Tabaković završila neke škole ništa mi ne znači, gospodine Vučiću. Ima puno takvih, a malo onih koji su sposobni da obavljaju guvernersku funkciju. Neka mi neko ovde navede samo jednu referencu koja ja kvalifikuje za to mesto!
Na osnovu onoga što sam ja video u parlamentu, daleko je ona od toga i po priči i po ponašanju.
Da se prisetimo šta je rekao bivši guverner Dinkić o njoj: po Tomi Nikoliću da je džukela, a po Dinkiću (njegovim rečima) da laže kao pas. A sada treba usko da sarađuju!

JOVAN

pre 11 godina

Jasno je da smo došli do faze kada su nam potrebne korenite promene u svim segmentima vlasti,pa tako i u narodnoj banci.Jorgovanka Tabaković mi deluje kao sasvim korektno rešenje za to mesto.

Dafina&co

pre 11 godina

Mislim da će čika Mišković biti zadovoljan pošto će račun sa deviznim rezervama postati njegov privatni devizni račun

Olako

pre 11 godina

Kakve su kvalifikacije gospodje Jorgovanke za ovo jako vazno mjesto?
Nadam se da je barem svojim akedimskim radom, ako ne vec u preksi pokazala da je spremna za odogovornost za zivot i napredak 6 mil ljudi.

Alcale

pre 11 godina

@Buduci odliveni mozak
Vidi prijatelju, želim ti sve najbolje u svetu, sve što si reko je tačno. Nema šta u pravu si. Ali jednu stvar ne mogu da shvatim, da neko kaže da je srećan jer je nekom, negde zbog nečeg lošije. MOLIM te idi i povedi što više tipova poput tebe ( dabog-da-komšiji-crkla-krava-pa-taman-i-ja-nemao-mleka-da-pijem) jer što vas bude manje bilo Srbiji će biti bolje. aj zbogom i ne okreći se za sobom

PRAVEDNO-POSTENO

pre 11 godina

ovo jeste svakako vest koja me je najvise obradovala...drago mi je sto ce soskic morati otici...jer toliko je bio samouveren ...podsmevao se narodu bukvalno poslednjih meseci svojim izjavama...drago mi je sto ce na njegovom mestu doci obrazocana i strucna gospodja i resiti probleme koje potresaju prvenstveno pad nase valute iz dana u dan. Samo napred!!!

Dejan

pre 11 godina

Čitam ove komentare .. sve stručnjak do stručnjaka.. prvo skoči pa reci hop.. a sem toga prethodnoj vlasti nije trebao stranački kadar da bi pokrao državu.. bitni su ljudi.. veze i vezice i naravno mito i korupcija :)

Buduci odliveni mozak

pre 11 godina

@Alcale,

Izvinjavam se, ocigledno je doslo do nesporazuma i pogresno protumacenog mog komentara. Nije mi problem da priznam moju gresku u pisanju. Nisam mislio da se radujem sto ce nekome ovde biti lose. Mislio sam da se zahvalim nasim politicarima sto su me definitivno jos vise podstakli da se angazujem oko odlaska preko. To je bila poenta. Kao kad ste igrac nekog tima i u toku utakmice protivnicki navijaci pocnu da Vas vredjaju a Vi kazete "E pa hvala na tome, sad cu da vam pokazem". I tako date doprinos pobedi Vaseg tima. Nisam monstrum, mnogo dragih ljudi imam u Srbiji i naravno da im ne zelim nista lose!

Mala trola puna kontrolora

pre 11 godina

Devizne rezerve su se i dosad glupo koristile (odbrana jos glupljeg kursa dinara) ali sada cemo tek videti sta je glupo trosenje deviznih rezervi ili smo to vec videli??!! Uglavnom puno gluposti na malom prostoru.

Misa

pre 11 godina

Moram da odgovorim "obavestenom" Branku, jel si ti posredovao kad znas da je gospodja Tabakovic prodala stan 400000 evra, to je notorna neistina! Nekretnine na Kosovu potpuno obezvedjene, evo predlazem ti da prodas moj stan za 400000 evra i trecina je tvoja!

Srna

pre 11 godina

Prethodnik u jagnjećoj koži je utrapio kase Srbiji.
Borba protiv korupcije treba da počne od kase, jer nije nikad bila važna masa već kasa. Pare za nove privatne firme, gde su radnici već ranije plaćeni da odu -dala je država.

Muštuluk

pre 11 godina

Jorgovanka Tabaković je oličenje prelepe žene, kako spolja, tako i iznutra. Prefinjena, pametna, oštra, direktna, a u isto vreme nekako narodna. Oduševljava me. I zaslužuje ovo mesto, ne sumnjam da će savesno obavljati ovu funkciju. Deluje pošteno I stručno. Plus za vest.

Buduci odliveni mozak

pre 11 godina

Ja sam ipak srecan zbog svega ovoga! Moja supruga i ja (oboje fakultetski obrazovani) smo odavno poceli sa ucenjem nemackog (engleski je vec na zavidnom nivou) ali smo se nesto ulenjili u poslednje vreme. Nakon svih ovih vesti, ucenje nemackog smo intezivirali po nekoliko sati dnevno. ZBOGOM SRBIJO!!!

menadzer je lako biti?

pre 11 godina

Ajde pljujte i dalje iz vasih fotelja. A ova zena je za vas Ajnstajn. Svi ste vi doktori nauka i magistri pa znate sta nas ceka, propast, uzas, bezite iz zemlje i tako dalje. Samo srbin sve zna, sve je lako a niko ne valja. Ako slucajno uspe onda cemo hvaliti na sva usta. Mrdnite malo gu*ice i nemoj da kukate stalno a zena tj Jorgovanka ima potencijala i obrazovanje za takvu poziciju. Ne vidim ni jednu drugu osobu na takvoj poziciji . Meni samo zao sto ona nece biti premijer umesto malog slobe koji nas je sve nasanko

zadovoljni glasac

pre 11 godina

Gospodin Soskic ce nakon smene odgovarati na pitanja anketnog odbora, mora reci u cije ime i po cijem nalogu je radio protiv gradjana, protiv srpske ekonomije i protiv Republike Srbije.Mora se jasno utvrditi ko je napravio stetu ovakvih razmera na polju finansijskog sektora nase zemlje.Obzirom da pomenuti gospodin ni jednom nije ponudio ostavku i rekao ljudi ovo nije dobro ovako, onda je saucesnik u svemu ovome.Zahvaljujem se novinarima B92 na opsirnom izvestaju nocasnjih desavanja u parlamentu.

Pravda!!!

pre 11 godina

Sram Vas bilo, vlada jos nije fiormirana a vi vec kritikujete! A sta reci za ovih 12 godina, gde smo u odnosu na 2000 godinu?
Ko vlada priovredom, prirodnim resursima, telekomunikacijama?
Prodali ste sve sto se moglo prodati u poslednjih 12 godina, sad Vam smeta srpska vlada!!! Sram Vas bilo!

JedanCovek

pre 11 godina

Ja zaista podrzavam novu vladu, ali kada vidim ovu gospodju smanji mi se IQ... Ako ona vec mora da se bavi politikom dajte joj nek bude borac za zenska prava ili tako nesto, a ne guverner narodne banke ej ljudi?!

Ras

pre 11 godina

Nisam glasac SNS-a ali jesam razocarani glasac DS-a. Ipak, meni nije jasno zasto ljudi u komentarima ovde podcenjuju Jorgovanku Tabakovic. Imao sam prilike da je slusam na nekoliko ekonomsko-finansijskih foruma ovde u Becu/Austija i da u kuloarima posle slusam komentare. Pa ta zena jeste strucnjak! A na osnovu ovog sto se po kuloarima nekih foruma koji se ovde odrzavaju prica, nju respektuju kao odlicnog ekonomistu i monetarnog strucnjaka. Za razliku od nje Soskic je neverovatno nesiguran i ovde je dozivljen kao "politicki potpuno zavistan Guverner". Po tome sudeci - neozbiljno bi bilo od novih vlasti u Srbiji da se na takve stvari ogluse. Ili je ipak jaci opijum politicke pripadnosti od strucnosti. na zalost - to je srpski specius. I onda se neko pita zasto je toliko razocaranih glasaca tzv. demokratskog bloka.

sabahudin

pre 11 godina

Kakva parodija onih koji su izgubili izbore.Neki od žutih komentatora navodno odlazi iz zemlje uči nemački,drugi opet ovo je sunovrat.Ja ih samo pitam gde oni žive,ako nisu primetili Srbija je već na dnu dna,nema dalje,može samo bolje.A oni što bi navodno da beže iz zemlje,može idite vidim da ste sa fakultetskom diplomom to je odlično.Samo nemoj te pre odlaska da neostavite ovoj državi 40 000 evra koliko je otprilike školovanje vaše koštalo ovu državu.Platite pa idite široko vam polje.

HR

pre 11 godina

Ja sam mislio da je monetarna vlast neovisna i da na tu funkciju ne mogu doći stranački podobnici. Npr kod nas u RH Rohatinskog je zamijenio jedan od najvećih monetarnih stručnjaka, profesor ekonomskog fakulteta i čovjek koji ima jako dobra poznanstva u centrima moći. Žalosno je da se na ovom našem području ne poštuje više struka jer je, izgleda, stranačka podobnost sve.

Nik

pre 11 godina

Ne znam stvarno da li su ljudi koji podrzavaju Soskica uopste svesni da se njemu kao guverneru desila Agrobanka i da ce ova zemlja a samim tim i svi mi da puknemo po procenama negde oko 500 miliona evra. Om je najodgovorniji jer je duznost Narodne banke da kontrolise rad banaka a on jao najobicniji partijski vojnik je na sva desavanja samo okrenuo glavu na drugu stranu i omogucio lopovima da odrade posao.

JOVAN

pre 11 godina

Jasno je da smo došli do faze kada su nam potrebne korenite promene u svim segmentima vlasti,pa tako i u narodnoj banci.Jorgovanka Tabaković mi deluje kao sasvim korektno rešenje za to mesto.

besna glista

pre 11 godina

Hmmm, aj da vidimo i to cudo. Od celokupne skupstine, ona me ponajmanje nervira. Ipak, cak i pod pretpostavkom da jeste strucnjak i da zaista zeli da taj posao obavi kako valja, cisto sumnjam da ce u tome uspeti uzimajuci u obzir nasu kompletnu politicku scenu. Stoga, verujem da nastavljamo u istom pravcu - ravno ka dnu, bilo sa ili bez Jorgovanke.

ja

pre 11 godina

Ovo je prvi korak ka dnu. Neupucenima u ekonomiju zelim da kazem da je ovo pocetak spirale koja se zove stampanje para-rast inflacije. Ako je do sada bila simbolicna atmosfera 90-tih, ovo ce da bude konkretno vracanje ekonomije u to vreme. Nadam se samo novoj revoluciji. Ovoga puta, stvarnoj.

gordana

pre 11 godina

Ne razumem čemu toliko negativnosti.Nisam član niti jedne partije, sama radim u porodici i imam platu od 30000, prezivljavamo jedva.Po meni ni dosadašnji se nisu baš pokazli, pa dajte priliku da neko pokuša da nas izvuče iz bule.Auto kad se zaglavi u blatu, pokuša drugi auto da ga izvuče, a ako ni on ne uspe doteraju neki traktor pa vuci...Nisam veliki optimista, ali ako nas ova gospođa pomeri bar na pozitivnu nulu, puno je uradila.A ako ne, zato postoje ulice i pištaljke..POZDRAV

crni domino

pre 11 godina

Osiona dama sa naocarima u boji haljine-bluze bi da bude guverner!?
Iskren da budem, plasim se bankrota, jer ne verujem da je u Pristini naucila puno o bankarstvu a jos manje da je dala doktorat iz oblasti bankarstva.
No, kod nas u Srbiji moze sve!

Pera Detlic

pre 11 godina

Meni uopste nije problem Jorgovanka nego VI KOJI OVDE OSTAVLJATE SRCEPARAJUCE KOMENTARE...U cemu je sad problem ??? Poslusali ste nasu " INELEKTUALNU ELITU "...pa niste izasli na glasanje...Ko vam je sada kriv ???...SAD TRPITE CETIRI GODINE , PA OPET KAD DODJU SLEDECI IZBORI- SEDITE KUCI...I OPET NEKA VAM BUDE KRIV " OVAJ ILI ONAJ "...HOCETE BOJKOT ???....HOCETE BELE LISTICE ????....ETO VAM...Imate sada promene pa cutite !

Dalibor

pre 11 godina

ljudi pa do kad da slusamo da su krivi glasaci koji su glasali Nikolica , koji su zvrljali po listicima, beli listici i svi su krivi samo nije kriv Tadic i njegova klika koja je krala OTIMALA. pa nismo mi glasali Nikolica sto ga volimo ili sto volimo program vlade glasali smo promene JER SMO GLADNI I OBESPRAVLJENI e sad dal smo ih dobili videcemo!

draža

pre 11 godina

Razbesnelo bi me i da se pored tolikih mladih ekonomista na birou, ova neznalica uopšte zaposli u NBS. Ali ovo... to je OKRUTNO prema svojoj državi.
Za ovo su krivi svi koji nisu glasali Tadića. Kako oni koji su zaokružili Nikolića, tako i oni koji se nisu pojavili na biralište.

m m

pre 11 godina

Guverner NBS ne moze biti pripadnik nijedne stranke, postoji cak i zakon o tome, jos otkad je Dinkic morao da ode sa te funkcije.
Ali uopste gledajuci, kakav je sve ovo cirkus, iz dana u dan sve gore.

BankOfPristhine

pre 11 godina

Završiti ekonomski fakultet u Prištini i zatim steći bankarsko iskustvo u Prištinskoj banci je apsolutno nedovoljan uslov da bi neko bio guverner NBS, čak ni u Srbiji kakva je danas! Da nije tužno bilo bi smešno!

TheObradovic

pre 11 godina

Kleli se u KIM-ukinuli ministarstvo,sveli ga na kancelariju JUL-ovca.
Zalagali se za departizaciju-guverner NBS postaje visoki politicki funkcioner vladajuce stranke.
Obecavali decentralizaciju-iz Beogradskih partijskih centrala se prekraja izborna volja gradjana po opstinama i gradovima.
Itd,itd,itd...

Doslednost koja je trajala 2 ipo dana.
Cestitam!
(i vama i nama)

Nikola

pre 11 godina

Pa ne verujem, ovo prelazi sve granice.
Dok jos pricaju da nece biti stranackog plena eto sta se desava.
Ja svoje pare povlacim iz banke, bolje da mi stoje u jastucnici nego da nestanu u novom zajmu za preporod Srbije.

Znaci politicari toliko lazu da ovo vise nije normalno, ne mozes im verovati ni kada su na onom serumu istine.

slovenac

pre 11 godina

Prodajemo papir za tiskanje novca! Trebat će vam! Damo jeftinije, jer je firma u stečaju. Na svakih 100t 10% popusta! Uzimamo €, može i zlato!:))
Pozdravljam vam novu guvernerku i da se dogovorimo o ceni i nagradi!!!

Goran

pre 11 godina

A ja se seceam kako je njoj Palma rekao da otvori ordinaciju i leci ljude ako je doktor!!!!???....izgleda da je prvi shvatio da nama trebaju doktori ali ne nauka vec psiholozi!!!

Naš Čovek

pre 11 godina

''Govoreći o lideru SNS, Aleksandru Vučiću, ona je rekla da je zakon o informisanju koji je donet kada je Vučić bio ministar, bio "mala beba" u odnosu na sadašnji zakon.''
Ova rečenica dovoljno govori o ovoj osobi. Očekujem da sledeća izjava bude tipa'' razaranje '99 je ništa u odnosu na razaranje posle 2000-te''...
Čuvajmo se dolazi vladavina OLOŠA.

Dr na Dr

pre 11 godina

Gledam sinoc skupstinu ekspoze rece Dacic i nista ne rece. Slusam Vucica koji je prepun sebe i cveta od srece zeljan krvi i osvete . Gledam jedno nekulturno ponasanje Vucica koji dok mu se obraca Micun ustaje i odlazi a Dinkic okrece ledja i prica sa nekim. Pa ljudi ako nista iz postovanja saslusajte starog coveka. Gledao sam duel Cede i Vucica.Cedu nisam nikad voleo ali covek je upravu za mnogo toga kad sam posle seo i razmislio ne sad nego zadnji niz godina. Mozda je mako neke pare zivi luksuzno ali barem kaze kako je. Vucic jedino sto je mogao da mu nabaci kao kontraargument je sto je dosao privatnim avionom. Pa i nek je dosao barem je dosao. Koliko njih nije doslo jer je po raznim Grckama . isto sam primetio bezobrazluk buducih ministara koji su ulazili izlazili ili sedeli na mobilnim telefonima. Kompletna slika sramota.Sto se tice Jorgovanke ja sam ekonomista i Dr ali sam Dr stekao preko na zapadu a ne ko ona ko zna gde ako je Pristinski univerzitet to je onda na nivou ekonomskog tehnicara pete ekonomske skole u Beogradu. Zena vrti par fraza samosazaljeva se kako je jadna i tesko zivi a ono koja boja haljine ta boja i okvira pa odakle ? Da nisu mozda pijacne kineske naocare mozda ? Zena je najgori izbor i gde jos ima da partijski clan je guverner to je svuda nestranacka licnost covek koji ratuje sa strankama u svetu i vladama u kojima su guverneri. To je obutsman naroda od gluposti policara. Jednom recju strasno .

Analitičar

pre 11 godina

Uredu treba pozdraviti takav potez.Nevidim tu ništa loše,dojadi mi ovaj plivajući kurs.Koji kad Mišković prodaje svoje svinje,cena već poraste svinjama,a gle čuda baš u to vreme pada cena evra.Čim Miške svinje pretvori u dinare,pa kupi evre od narodne banke, evro opet počinje da raste.Dosta tog plivajućeg kursa evra,koji nije ništa drugo do savremeni izraz za pljačku deviza ove države od strane pojedinaca.

propast

pre 11 godina

Savetujem SNS da pre nego sto skine Soskica proveri rejting stranke sa osnovom u takvoj ideji.

SNS su podrzlai i razocarani DS bas zbog istih stvari koje je sebi dozvolio DS da radi.

Ako skinu Soskica i postave Jorgovanku, pa i da je najbolji guverner na svetu, tog dana ce izgubiti naredne izbore

Lajavica

pre 11 godina

Imam zavrsen fakultet i 20 godina radnog staza. Radim kod privatnika. Plata mi je 400 evra. Samohrani sam roditelj sada vec odraslog deteta koje sa zavrsenim fakultetom radi za 200 evra.

20 godina sam sama podizala dete, i NIKAD NIKAKVU pomoc ili olaksicu od drzave nisam dobila. A privatnici, kojima je sistem omogucio da se tako ponasaju, maksimalno su koristili okolnost sto nemam ni oca, ni brata, ni muza, ni majku...pa moram da pristajem na bilo kakvu platu.
Kao takva, dakle bez zastite i podrske nisam nikad imala sansu da se uprkos kvalifikacijama zaposlim u nekoj dobroj firmi.

Danas gledam one koji su mi sve ovo napravili i one koji ih podrzavaju, kako nedostojno gube i sipaju otrov oko sebe na sve sto ne misli kao oni.

Jako bih volela da zaista pokupite svoje pare iz banaka i odete odavde u neku lepsu zemlju od ove. Tada ce i Srbija imati sansu da postane lepsa. Sansu da zauvek zatre sistem u kome 95% siromasnih radi za 5% bogatih, sistem u kome roditelji ubijaju sopstvenu decu kojoj ne mogu hleb i lekove da obezbede....da ne duzim.
Zaista mislim da svi vi koji mislite da je TO bilo dobro, nemate sta da trazite ovde.

Izvinjavam se ako sam previse gorka, zaista sam se trudila da nikog ne uvredim.

PRAVEDNO-POSTENO

pre 11 godina

ovo jeste svakako vest koja me je najvise obradovala...drago mi je sto ce soskic morati otici...jer toliko je bio samouveren ...podsmevao se narodu bukvalno poslednjih meseci svojim izjavama...drago mi je sto ce na njegovom mestu doci obrazocana i strucna gospodja i resiti probleme koje potresaju prvenstveno pad nase valute iz dana u dan. Samo napred!!!

Нови талас

pre 11 godina

Арчибалд Рајс као вентилатор. Скоро цео век Срби спомињу његову реченицу, ајош се нису опаметили. Е мој швајцарац. Немаш ти појма кога си намерио да опаметиш. Па то ни Вуку Караџићу није пошло за руком. Вук нам је оставио савршено писмо,а скоро да га нико и не користи. Ступидо, ступидо, ступидо сербише.

spasenija kolček

pre 11 godina

Ipak imam neki (iščašen) utisak da poludesmo za strankama. A stranački lideri u euforiji (opet iščašen utisak, kažite mi???).

pera kojot

pre 11 godina

Departizacija, departizacija, departizacija u reziji SNS-a.
Zbogom pameti, Sto neko manje zna u ovoj Srbiji, to vise smatra da sve moze da radi.

Branislav J. Ciric

pre 11 godina

Maske padaju.Do sada smo imali lose guvernere a uskoro necemo imati ni taj privid vec ce na celo NBS-a doci partijski kadar.
Umesto da Narodna banka bude odgovorna javnosti,ona ce biti odgovorna onome ko valda-diktatorima,tajkunima,kriminalcima,svejedno.

Buduci odliveni mozak

pre 11 godina

Evo mene opet, moram da se javim ovom gospodinu sto mi porucuje da prvo ostavim 40 000 EUR u zemlji pre nego sto odem. Kao prvo dosta sam ja vec ostavio ovoj zemlji. Radim u IT struci, diploma drzavnog fakulteta, Microsoft sertifikati, skoro 10 godina radnog iskustva. Imam solidnu platu (nesto preko 1000 EUR) i drzava svakog meseca uzme na to skoro 70%. Osim toga imamo i takozvani zakon o porezu na dohodak gradjana i taj porez placaju svi oni cija plata prelazi iznos trostruke prosecne plate. Izgleda da ni to ovoj drzavi nije dosta pa su u najavi dodatni porezi, tzv. progresivno oporezivanje. E pa nece moci. Od mene vise da uzimate necete! Sram vas bilo! Iako "dobro zaradjujem", zivim sa suprugom u iznajmljenoj garsonjeri od 25 kvadrata i vozim poluraspadnutog Punta dvojku starog 10 godina. Decu jos nemamo. I od mene bi jos da uzmete??? Pri tom supruga jos uvek nema posao! Za Nemacku smo se vec odlucili i prelomili. Sto je dosta dosta je. Ostao sam u zemlji nadajuci se da ce nesto da se promeni ali kap je ipak prelila casu. Nemacka se uvodjenjem tzv Plave Karte (zakon stupa na snagu 1.-og Avgusta) jos vise otvara za visokoobrazovane (narocito za IT). Kao drugo, odlaskom preko u Srbiju cu sigurno da vratim tih 40 000 EUR koje gospodin dole spominje tako sto cu morati svojim roditeljima da saljem pare da ne pomru od gladi. I jos jednom: ZBOGOM SRBIJO! Sto je dosta dosta je!

NBS

pre 11 godina

Tuga! Umesto profesora Ekonomskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu, dolazi ova u cijoj biografiji pise da je zavrsila "Ekonomski fakultet". A na kom univerzitetu? Zasto ne pise na kom univerzitetu? Pa verovatno zato sto nije u Beogradu, nego ko zna koji! A svi znamo kakvi su nam ostali univerziteti u zemlji. Da ne pominjem mogucnost nekog privatnog. Fuj!

flavija sa slavije

pre 11 godina

Prava Strumfeta, a pogodite ko je glavni Strumf. Kako je pametna, vec soli pamet, kako ce biti za mesec dana kada nam draga saveta ode u teski zaborav.

bezimena

pre 11 godina

Rezultat je vidljiv, euro raste, sutra tj. danas je dinar opet na najnižem "istorijskom" nivou, koji će prestići već u danima koji dolaze.

Radikal jednom, radikal uvek, ko ih ne zna skupo će ih platiti, ali neka, niste hteli da verujete iskustvu onih koji su ih već jednom preživeli. Sada uživajte, što neko reče, vi koji ste za njih glasali, posebno vi koji ste glumili bunt leškareći kod kuće. Ležanjem se ne menjaju stvari!

dusankamirko

pre 11 godina

E Serbi ipak ce ova baba koja samo nestgo brblja da nam bude Guverner. E pa da znate da smo na..... skroz!!!
Vadite devize iz banaka ,uzece nam i poslednju kintu kao onima za vreme Milosevica!!!

Sramota

pre 11 godina

Ko je slusao Micuna sinoc objasnio je kako je to sa guvernerom bilo u vreme Milosevica.objasnio je mladjima kojise tog vremena ne secaju.Ja se secam.Kako su devizne rezerve i zajam za preporod zavrsili u privatnim dzepovima.To se i sada sprema.Da se devizne rezerve stave u funkciju privrede i to po partijskoj liniji. Ja cu da ih preduhitrim. Svoje devize koje nisu male podizem i stavljam u sef banke.
Svugde u svetu guverner drzave je ne stranacka licnost i zato se bira na pet godina. Sada ce da dovedu propalog knjigovodju sa diplomom prestiznog pristinskog univerziteta, partijskog poslusnika. Zemljo Srbijo

marija

pre 11 godina

SRAMOTA!!! Mislim da Vuciceva izjava da ce skupstina odluciti o tome da li ce Jorgovanka biti guvernerka, a s obzirom na do da imaju vecinu patos cinizma kojim se zdrav razum svih nas ismeva!!! SRAMOTA!!!

Misa

pre 11 godina

Moram da odgovorim "obavestenom" Branku, jel si ti posredovao kad znas da je gospodja Tabakovic prodala stan 400000 evra, to je notorna neistina! Nekretnine na Kosovu potpuno obezvedjene, evo predlazem ti da prodas moj stan za 400000 evra i trecina je tvoja!

dm

pre 11 godina

Palma nam je upravo u njegovom obraćanju Naciji "nadahnuto" objasnio njegovu, kako reče, IDOLOGIJU, pa nastavio da s "premijerom" ide u kafanu gde ovaj najbolje peva i igra, a posle objasnio i da će Jorgovanka da bude novi guverner.
Okej Jorgovanka, ajde kreni s poslom...objavi koje će da budu cene paradjza, cvekle i tikvica sutra na Kalenića i Đermu.
Pusti to jak dinar prema evru...za to mora malo prvo da radimo...nešto proizvedemo i prodamo Svetu...a to neće ići tako lako.

Nevera

pre 11 godina

Ne zelim da verujem u tako nesto, ali cim na vestima cujem da je vlada uputila u skupstinu zakon o narodnoj banci na usvajanje po hitnom postupku... eto i mene u banci po moju stednju!!! Takode savetujem svakom da pokupi svoju stednju, ako je ima, pa neka onda "prepametna" Jorgovanka i "najsposobniji" Mladan Dinkic sa svojim parama kroje monetarnu politiku! (Imaju oni dovoljno)

CopeRAF

pre 11 godina

Pa zar ne vidite vezu? Ovo tipa nema zamrzavanja penzija... i sva dodatna davanja ce se zahvaljujuci njoj finansirati iz deviznih rezervi u stilu "posle nas potop"! Em doticna nije nikakav strucnjak, em je pariski funkioner i ona treba sutra da vladi odbije finansiranje iz rezervi ili nedaj boze cika Tomi? Od kojih para mislite da ce Velja da pravi autoput?

stanke

pre 11 godina

Pa ljudi sta je Vama?Glasali smo za promene i dobijamo ih,a vi se bunite.Mi smo birali ove ljude kao nase predstavnike u parlamentu,sada cemo snositi posledice njihove elokventnosti.Neka nam je Bog u pomoci!

nisam ja beo, vec pevac

pre 11 godina

@Pera Detlic

Beli listici nisu bojkot, nego izbor koji kaze, nepodnosljivi su i jedni i drugi, ne postoji manje zlo, isti su, tako da je glasanje obesmisljeno. Ako ja kazem da je izbor doticne katastrofa, ne znaci da je sadasnji guverner super, ali, vest je ipak o Jorgovanki, pa tako samo nju mogu da komenarisem. Pozdrav svima koji su imali izbor na izborima, nadam se da cete imati jednu veknu hleba vise od nas belih.

Zemlja seljaka na brdovitom Balkanu

pre 11 godina

Da li se neko seca kada je Dinkic bio guvrener NBS kada je bio u Becu i rekao da se Dinar nalazi na kursnim listama i da se moze menjati u svim menjacnicama. Takodje i kupovati.Ja sam se tada gerohotno smejao. Pa onda dosao njegov pulen i partijski kadar Jelasic. Milijarde evra iz deviznih rezervi upotrebljeni na cuvanje kursa dinara. Sada se sprema da dodje Jorgobanka.Ona ce kao "strucnjak" za bankarstvo da naseledi profesora monetrane politike na Beogradskom Univrezitetu. To je degradacije za sve postene i casne profesore istog. Za sve studente koji su zavrsili ili treba da zavrse Ekonomski fakultet. Prednost se daje "strucnim" kadrovima sa gakulteta u Pristini, Novom Pazaru. Prednost u drzavi se daju preko noci diplomiranim studentima i master studentima nekim kafanskim studentima Megatrenta, Singidunuma, fakulteta Mendzmenta u Novom sadu gde se uz bubice stekne diploma preko noci.Novi Ministar sporta Alisa Dr Maric je doktorirala mna Megatrend univerzitetu. Novi predsednik parlamenta takodje. A ja budala pet godina gulio BU sa dobrim prosekom i dve godina studija na prestiznom evropskom univerzitetu. Vratio se u Srbiju. Ne znam da li da ostanem. Cudi me da novi Ministra zdravlja nije svrseni student medicinskog propalog fakulteta Milovana Bojica a i on zavrsio med fakultet u Pristini

Ivan

pre 11 godina

Situacija da ne moze biti jasnija:
Ako se desi da smene guvernera NBS u skupstini mimo zakona, onda je to i vise nego dovoljan razlog za demonstracije.
Pre nego sto bude kasno...
Sve je to lepo igrati se vlasti i izborne kombinatorike, ali krsenje zakona i promene zakona kako se kome cefne je vise nego dovoljan razlog da se konacno ispravi ono gde se pre 12 godina pogresilo...

Mario Bros

pre 11 godina

Sve da ustanu i dođu Maršal, Kejnz, Smit i Rikardo, ne bi uspeli da poprave ovu ekonomsku i monetarnu politiku u Srbiji jer je stanje više za pomoć Supermena nego bilo kakvih stručnjaka.

Mislim da je opasno da čovek koga je postavila stranka koja je sada u opoziciji ostane na čelu Narodne Banke Srbije. Mogu samo da zamislim ideje koje mu sugerišu da namerno donosi odluke kojim bi valuta slabila i više nego što mora, ili bilo koje druge odluke, samo da se naškodi novoj vlasti i ubere neki poen. A pri tome da se govori kako guverner radi sve po propisima i kako je kriva vlada. Užasna situacija.

Ovako za svaki problem oko valute, kursa i bilo čega možemo da uperimo prst ne samo u novu guvernerku, nego i u vladajuću stranku i jednostavno nemaju nikakvog izgova. Sami će biti krivi za sve loše ako se desi. Sada i rad guvernera (ako se ona izabere) direktno utiče na ocenu uspešnosti vlasti. Posebno zato što su sami tako hteli, niko ih nije terao da uzimaju sve funkcije. Izvolite sada da vas vidimo. Dobili ste šansu i iskoristite je da što manje propadnemo ako već ne možemo da prosperiramo.

milena

pre 11 godina

G.Jorgovanka,kako mislite da gradjani ovu vladu dozivljavaju koa svoju?Kako je to moguce,kad ste sinoc,jutros jasno dali do znanja,da ne prihvatate nikakve kritike.I vi Jorgovanka,Vucic i dacic ne podnosite nikakve kritike,mislite da ste bogom dani,hocete da je vasa zadnja.Ovakav CIRKUS u skupstini nije vidjen zadnjih 20 godina.Pokazali ste da prisluskujete,spijunirate opozicijo,kako bi inace znali sve o privatnom zivotu opozicije.Bruka i sramota.I posle svega imate hrabrosti,da od nas trazite da vam verujemo.Za dva dana u skupstini ste pokazali,da niste sposobni da vodite drzavu.

Zoran

pre 11 godina

To da kurs dinara zavisi od guvernera NBS je golo lupetanje onih koji o ekonomiji ne znaju nista. Meni samo pokazuje kakva je kompetentnost ljudi u dolazecoj vladi. Postavljanje bas Jorgovanke na to mesto je podrugivanje svima nama. Glasali ste - sad gledajte!

Marko Valens

pre 11 godina

Tadićevom pogrešnom i neshvatljivo nerazumnom politikom, prevremenim i bezrazložnim raspisivanjem predsedničkih izbora, zemlja je stavljena u ruke bivših Šešeljevih saradnika.
Njihovo ponašanje u parlamentu danas samo pokazuje da se nisu suštinski promenili.

dragan gm

pre 11 godina

Ocekivano,nema sta!U ekonomiji kao nauci nema laganja,mozete prividno za neko vreme sakriti rezultate ali brojke su neminovne,sve jedno drugo povlaci.Doticna je nivo jedne domacice/izvinjavam se domacicama/,kadar sa Kosova a svi znamo koliko su oni ljudi od struke.Ja za 20-tak dana idem na rad u Soci pa me ovo uopste nece mnogo doticati,ali CRNO NAM SE PISE!!!

Vladimir Dž

pre 11 godina

"razvoj zasnovan na štednji"
(detalj, 27. jul 2012 10:35)

A ti bi da se nastavi "razvoj zasnovan na potrošnji"? Jel to tebi lično odgovara ili nemaš predstave šta si napisao?

Dejan

pre 11 godina

Bar će naši unučići imati koristi od nove guvernerke.
Zamislite koliko će za 30ak godina vredeti novčanica od 500 bilijardi dinara sa slikom V. Šešelja i potpisom guvernerke?
Sačuvajte par džakova novih dinara za buduće generacije.

duje_raftman

pre 11 godina

Kako napisati uzdržan komentar??
Neka Jorgovanka i ostali objave CV!!
Čisto da ne bih rekao, otkud sad pa ona za guvernera??
I ja volim da pričam o ekonomiji (makro i mikro) pa nisam menadžer itd...
A ona reče par stvari o viđenju ekonomije u predizbornom marketingu i odmah ode za guvernera! Ona je dobra maksimalno za PR (piar) iliti neko ko se obraća javnosti.
Besmisleno!

Volim '90e

pre 11 godina

Borkovanka ponovo medju Srbima! Ne znam samo da li će Toma i Vučić da naruče još po jednu turu stanova po 200m2? I kada će nam nići novi Bambilend, ovaj put u Žitoradji?

Flavije sa Slavije

pre 11 godina

Pametnica, u svakoj corbi mora da bude mirodjija. Vec nervira. Jos to slihtanje Vucicu koji izigrava ne znam sta a u sustini, lepo mu rece Jovanovic, da vas nismo 2000-te zaustavili danas bi bio cimer sa Seseljem u Hagu.

giallo

pre 11 godina

Hahaha... E Srbijo, Srbijo... dodjose radikalima pardon naprednjacima njihovih 5 minuta, a mi dobismo novu guvenerku sa zastrasujucom frizurom... Da nije smesno bilo bi zalosno... Sada ce Dinkic reci kako je to pravi izbor... A gde nam je predsednik da kaze koju pametnu ili ce njegov potrcko Vucic da onako smireno lupi glupost po obicaju

shazam

pre 11 godina

U vesti od pre samo par sati, u delu gde se pominje Jorgovanka Tabakovic, stoji: "Jovanović joj je odgovorio da bi ga "gotovo dirnula, da je ne poznaje" i da u ovom trenutku tako "promenjena i preokrenuta" ne piše zakon o Narodnoj banci Srbije kako bi guverner Šoškić bio smenjen, na šta je Tabaković dodala da NE TREBA VEROVATI pojedinim medijima da se sprema da preuzme POZICIJU GUVERNERA." Doduse bila je u parlamentu, mozda je mislila da ce direktno poricanje pozicije koja joj je ocigledno ponudjena i koju je prihvatila, proci neopazeno...uzas. Uopste nije upitno da li u Srbiji, kao i u citavom svetu, ima prevrtljivih politicara zeljnih moci koji ce tu ambiciju terati onoliko daleko koliko im je isplativo u zadatim zakonskim i drustvenim okvirima. Upitno je da li biramo one koji su sposobniji ili one koji nam govore vece lazi da bi prikrili svoj manjak inteligencije i strucnosti u odnosu na "konkurenciju" - ne zato sto je konkurencija sjajna, nego zato sto su Dinkiceve lazi za koje treba imati pamcenje duze od nekoliko dana dale utisak najnovijim partnerima u vladi poput Jorgovanke da mogu u oci da lazu u vezi necega sto nakon par sati postaje potpuno javna stvar (i sto je stvar njenog licnog interesa i karijere)! I zato sto je Vucic to sto znamo da jeste, zato sto je Dacic to sto znamo da jeste, zato sto PALMA drzi unapred SPREMLJEN govor koji deluje kao impromptu lupetanje mortus pijanog partijskog aparatcika iz 60ih ispred novog kombinata kuglicnih lezajeva...DOKLE SRBIJO?

Jadni mi

pre 11 godina

Propala privreda, pa ne mogu svi iz politickog establismenta da se namire. Sada ce da osnuju neku "razvojnu" banku i preko primarne emisije da kupuju devize. Ogolice devizne rezerve i napuniti dzepove. 10 milijardi evrica nije malo. Vec vidjeno!

Timocanin

pre 11 godina

More, Srbiji u ovom momentu je vise potrebna DERATIZACIJA preduzeca i ovakvih funkcija, nego DEPARTIZACIJA!
Kao da si pacovima dao da cuvaju brasno!

Neko iz mase

pre 11 godina

...au...loše nam se piše...kako se sada odvija situacija u Srbiji, biće mnooogo problema, SNS i njihov predsednik Toma krenuli u opštu ofanzivu na svim frontovima, toliko su dugo čekali vlast i sada kad su je se konačno dočepali ne biraju sredstva da ostvare svoje ciljeve...smenjivanjem guvernera i postavljanjem partijskog poslušnika jasno pokazuju da ih nije briga ni za narod ni za državu i da je priča o departizaciji u predizbornoj kampanji bila obična farsa. Ako se ovako nastavi biće kao 1993. a sve miriše na to, krenuće se sa besomučnim štampanjem para da bi se isplatile budžetlije i penzioneri, potrošiće devizne rezerve na Veljine hirove da pravi autoput do svoje kuće...Koliko su željni vlasti vidi se i po tome da su krenuli da ruše legalno i legitimno izabranu vlast u Novom Sadu...a zašto...pa naravno jer je Novi Sad najbogatiji grad posle Beograda a njih samo pare i interesuju...sve u svemu na***** smo

marija

pre 11 godina

Nije moguće da će gospođa Tabaković, koja priča samo istinu i ništa osim istine, da bude guverner NBS s obzirom da je Čedi Jovanoviću noćas rekla da je mislila da je sazreo,te time i prestao da veruje u medijske pretpostavke. Šta je ovo?. Nemojte da mi kažete da je istina, a da gospođa Tabaković, ipak, ne priča samo istinu.

Dejan

pre 11 godina

Da li znate da je 1993. godine dinar oslabio citavih 313.000.000% (tri stotine trinaest miliona posto)!
A sada 2012. sa velikim expertom kakva je doticna, ne bi me cudilo da oslabi 1.313.000.000% (milijardu i tri stotine trinaest miliona posto)!
Samo verovatno ce uspeti da ubede javnost tj. deo koji je glasao za ovu novu vlast da je dinar u stvari najjaca intergalakticka valuta!
Strasno kakvi neuki i neiskusni ljudi dolaze na izuzetno odgovorna mesta!!!
Pozdravljam bracni par koji uci nemacki, moja supruga, sin i ja se takodje spremamo da napustimo ovaj raj na zemlji!

HokusPokus

pre 11 godina

Dotičnu gospoju, (slika gore), preporučuju godine fanatičnog, zdušnog i napornog rada u promovisanju ideja i misli Vojvode od Haga...mislim da je to i te kako relevanto i poželjno iskustvo za obavljanje odgovornih funkcija u današnjoj Srbiji. Gospoja na slici će konačno dobiti (na žalost po nas) priliku da ispuni davnašnji san i da nas učini, kao što su to učinili i njeni ekonomski uzori i idoli iz devedesetih, milijarderima. Zamislite, ko još nije, (onima koji su to već bili devedesetih ne bi preporučio) ustanete ujutru, skuvate kafu, otvorite novine, a ono, gle čuda... vi MILIJARDER. Pa posle recite da Jorgovanka ne valja...nezahvalnici jedni.

branko

pre 11 godina

Moj savet:Podizite uloge iz banaka.Mnogi od ovih su se bavili politikom u vreme Jezde i Dafine.Ova gospodja je prodala stan u Pristini za 400.000 evra,ko ne veruje neka proveri.Ova gospodja koja je u vreme Milosevica bila ministarka umesto penzija delila je bonove ljudima,ko ne veruje moze da proveri.Pamet u glavu gradjani Srbije!

iskustvo uci

pre 11 godina

Au! Taman pomislis da ne moze gore. Kad ono... Ova deca su bila mala 92-93-ece. Ima li neko deviza na racunu? Vadi!!!Ne ostavljaj nista!

Cipelici

pre 11 godina

Sto me nesto podseca na Dafinu Milanovic. Nadam se samo da nece gadjati novinare cipelama kad joj budu postavljali neugodna pitanja na konferenciji za stampu kao njene bivse drugarice.

Miki

pre 11 godina

Ja sam mislio da je monetarna vlast neovisna i da na tu funkciju ne mogu doći stranački podobnici. Npr kod nas u RH Rohatinskog je zamijenio jedan od najvećih monetarnih stručnjaka, profesor ekonomskog fakulteta i čovjek koji ima jako dobra poznanstva u centrima moći. Žalosno je da se na ovom našem području ne poštuje više struka jer je, izgleda, stranačka podobnost sve.
(HR, 26. jul 2012 22:55)

E pa druze moj hrvatski,u ovoj zemlji ti istaknut/a clan/ica stranke nije takodje ista ta istaknut/a clan/ica stranke ako treba da postane guverner sa platom od oko tri,cetiri ili pet(verovatno i vise) stotina hiljada dinara.Da ti pomognem,to je negde oko cetiri hiljade evra.Srbija,prijatelju!Zavidim Vam!Poz

Kromus

pre 11 godina

Od prica o departizaciji do realnosti u kojoj se po stranackoj liniji postavlja neko na poziciju koja prva ne sme biti stranacka, i to jedna od retkih pozicija koja cak i do sad nije bila stranacka.

Soskic i njegovi prethodnici su barem bili ljudi cija je karijera napravljena u finansijskim vodama i sto je jos bitnije ceo radni vek su proveli u tom poslu. Svakog kandidata za guvernera kandiduje neka stranka u parlamentu, pa se o kandidatima raspravlja, odlucuje i sl, ali to ne znaci da su dosadasnji guverneri bili stranacki kadar i kao takvi postavljani na te funkcije, vec su imali dobru potporu u profesionalnom radu do tog momenta.

Dok su bivsi i sadasnji guverneri svoju ekspertizu potvrdjivali predavanjima na americkim i evropskim fakultetima ili usavrsavanju po nemackim i svajcarskim bankama, gospodja Tabakovic je godine provodila u parlamentu kao poslanik tj. politicar, a ne aktivno u svojoj struci.

Kazu nasi stari da se po jutru dan poznaje. U kombinaciji ovakvog kandidata za guvernera, Oblice kao premijera i Vrelih usana kao "vrhovnog komandanta" svih sluzbi ... tesko da ce biti dana, samo pomracine.

Ne razumem stepen mazohizma koji poseduje ovaj narod. U protekloj deceniji Demokrate su vremenom zastranili, ali ovi buduci (sadasnji i prosli) vec imaju toliko mrlja u svojim biografijama da je normalnom coveku lose vec dok ih cita ... i mi treba od njih da ocekujemo neku svetliju buducnost?

Ah, da ... puj pike vise ne vazi ... "dosta je prica o proslosti".

Podanik siroti

pre 11 godina

Sramota, da nije stravično, bilo bi smešno. Ne da su nas slagali za departizaciju i depolitizaciju. Primenjuju ogoljenu DEPAMETIZACIJU Srbije. Lepo neko reče- bojim se da nam sad ni bog ne može pomoći.

xxx

pre 11 godina

Prva , moja licna mera ,jeste, sutra ranom zorom u banku .Da podignem moju ustedjevinu . Nije ne znam koliko , ali , to mi je sve ......

loshmi

pre 11 godina

Kako ce da zaustavi pad dinara,ako se kurs formira na osnovu ponude i traznje,tj na osnovu platnog bilansa zemlje? Da li ce isprazniti devizne rezerve? Pa inflacija za vreme Milosevica je upravo tako i nastala,kada su ispraznjene devizne rezerve i dinar koji je stampan ostao bez ikakvog pokrica...ako Tabakoviceva to ne zna i zeli da ulozi devizne rezerve u potrosnju ili bilo sta drugo,propali smo...ali skroz!!!!

Igor

pre 11 godina

Za one koji se pitaju zasto toliko pljuvanja po novoj vladi kad ni ona stara nista nije bila bolja, evo odgovora. Odgovor pokriva i one koji se pitaju zasto novoj vladi prvo ne damo sansu.

Predhodna vlada nije nista uradila da bi resila probleme koje je napravila ova satro nova vlada. Sad ja treba da ocekujem od ove vlade koja je zadnji put dovela do bombardovanja da nesto kao resi. Dal su se Dacic, Vucic ili Toma ikada iskreno pokajali zbog toga sto su cinili. Za one koji ce da kazu pa rekao je Dacic nesto, primetite, nisam rekao opravdali reko sam pokajali. Daklem molim lepo, ispod svog tog populistickog paunovog perija, ja ne ocekujem cak ni vrabca nego zabu krastacu.

mirko

pre 11 godina

Jorgovanka Tabaković će biti guverner, jer to je rekao Vučić, potvrdio Palma, a nagovestio Dinkić.
O kakvoj departizaciji je reč govori ovaj i niz drugih poteza.
Ako bi uspešnost neke ekonomije zavisila jedino od guvernera, onda bi problem bio lako rešiv, međutim to nije ni iz bliza tako. Guverner se bira iz reda nezavisnih stručnjaka da ne bi bio pod uticajem stranačkih populista, a ne da bi rešio problem razvoja. Neki ovdje pišu da je sadašnji guverner kadar DS, valjda čuli od Vučića, lično za njega nikada nisam čuo, da je partijski čovek valjda bi ga neko nekada video u mnogobrojnim manifestacijama DS, o njemu sam čuo tek kada se pojavio kao zamenik Jelašića, i to da je profesor na ekonomskom fakultetu u Beogradu.
Nova buduća guvernerka je tipičan partijski lik, i nikada nije objavljeno da je pozivana na neke međunarodne ekonomske forume, ne postoji ni njena ekonomska literatura, jednom rečju , kako joj reče Palma u tv emisiji, nikada nije vodila ni uspešnu trafiku.
Ali i pored svega je dobro da bude guvernerka , da za sve što se dogodi budu krivi ili zaslužni budući apsolutni vlastodržci.

a77

pre 11 godina

... pa nismo mi glasali Nikolica sto ga volimo ili sto volimo program vlade glasali smo promene JER SMO GLADNI I OBESPRAVLJENI e sad dal smo ih dobili videcemo!
(Dalibor, 27. jul 2012 11:51)

Da si stvarno gladan, prodao bi računar i ne bi plaćao internet.... da si stvarno obespravljen, ne bi smeo ovo da kažeš javno....

Olako

pre 11 godina

Kakve su kvalifikacije gospodje Jorgovanke za ovo jako vazno mjesto?
Nadam se da je barem svojim akedimskim radom, ako ne vec u preksi pokazala da je spremna za odogovornost za zivot i napredak 6 mil ljudi.

bogda

pre 11 godina

Čemu zakoni, ako u Srbiji svaka nova vlada ukida stare i piše nove zakone da bi mogla da udovolji željama vrhuške. Hajde prekinimo farsu, ukinimo zakone, pa neka vlada vlada ukazima u stilu carske Rusije, pošto nova ekipica očigledno ima nameru da nas tamo odvede.

HR

pre 11 godina

(Slobodan, 26. jul 2012 23:48)

Jeste li Vi svjesni da mi, male zemlje, ne možemo protiv struje velikih zemalja? Mi se možemo boriti za svoje bolje pozicije, stvoriti saveze i dobra poznanstva i na taj način raditi za boljitak ovih naših napaćenih prostora. Svi mi znamo da centri moći rade za najveće zemlje USA, Njemačka, Kina, Rusija itd. ali shvaćamo da samo dobri odnosi sa tim zemljama garantiraju razvoj. I to je politika. Vi još uvijek pokušavate voditi borbe sa nezavisnošću od svih zemalja, a ne shvaćate da postajete jako zavisni od nekih zemalja a istovremeno nemate nikakav konkretan savez iza sebe. Ova žena nema kompetenci da bude na odgovornoj funkciji guvernera jedne države. Vaša vlast ne shvaća da je to najlakši način u propast - loše kadroviranje. No, ne bojte se. I naši su isti samo nas EU promatra pa ne mogu baš kako god žele nego ipak moraju slijediti pravila.

kiki

pre 11 godina

O, pa neće Dinkić dozvoliti partizaciju NBS. Obećao je, a on sve što obeća, obavezno ispuni.
Stop partijskom zapošljavanju Dinkiću!

Hipnotisana masa

pre 11 godina

Mentalitet je to sinak, mentalitet... Narod je takav, zato na ovim prostorima -nikada- nije,niti ce biti bolje. Nista oni a ni vi ne govorite novo, tako je od uvek, ista prica se vrti vekovima ovde. Ne mozete ljudi protiv -gena-, jace je to i od bilo kakve skole i mozga. Mi smo pravi predatori-oportunisti, iskoristicemo i mikronsku priliku da sebe upropastimo na svaki moguci nacin, autodestruktivna nacija

stampanje para

pre 11 godina

Da bi ispunili svoje obecanje o platama i penzijama, produzili rok vladi koju su satavili s konca i konopca, moraju da stampaju pare.Ko ce drugi ako ne Jorgovanka.Njoj 5000 evra mesecno plata,ona njima pare na kilo i svima lepo.
Sto se tice Agrobanke i Soskica, istu su upropastili prvi covek Antonic, koji je zbrisao u inostranstvo posle svega i pored najboljeg ministra policije koga je Srbija ikad imala a kredite koji su u enormnim ciframa je podelio clanovima SPS i njima bliskim ljudima.U toj istoj banki meni vade "dusu na pamuk" za svaku transakciju od 300 -2000 evra.Nosila sam citav roman papira za svaku.O neznanju i nestrucnosti zaposlenih izlisno je i govoriti...

Nemanja

pre 11 godina

Eto smenise coveka vrhunskog strucnjaka, profesora univerziteta, gospodina sa poreklom i znanjem, skolovanog i u inostranstvu doskolovanog, ne vredi to nista ovde vredis koga znas, u kojoj si stranci i naravno uz to koliko imas morala. Podrazumeva se ne previse.

MUKNAVI

pre 11 godina

Sada,u Tajkuneriji, ulazimo u finale j l z."Analiticari" kojih ima ko kusih kerova analiziraju,kurte,murte se ganjaju ,a "obicni" Gradjani..prezivljavaju.Finale toga bice`,ponovljeni izbori ,pa opet u krug jer se Gradjanima na izborima nude isti koji su strovalili Srbiju i pretvorili ju u Tajkuneriju u kojoj ,isti vladaju,isti kradu a Gradjani ,hipnotisani,trce u krug i prezivljavaju,a boga`mi i jako umiru pa se "mandatar" jako zabrinuo i pod prvu tacku svojih planova stavio;k u sake ,pravite djecu jer treba nasim dinastijama da im budu "dobro placena" radna snaga..kmetovi!

Mala trola puna kontrolora

pre 11 godina

Devizne rezerve su se i dosad glupo koristile (odbrana jos glupljeg kursa dinara) ali sada cemo tek videti sta je glupo trosenje deviznih rezervi ili smo to vec videli??!! Uglavnom puno gluposti na malom prostoru.

Cica maca

pre 11 godina

Ima Čeda pravo! Pogledajte samo koliko diletanata (= neiskusnih ljidi). Pa nisu najviše državne funkcije mesta gde se kadrovi isprobavaju! Mi sada bukvalno gledamo izvlačenje lutrije.

Dantes

pre 11 godina

Departizacija?
Veca magla nego u onom filmu...
Ministar kulture - preduzetnik koji duguje drzavi 8 miliona i ocekuje da dobije kredit pa da izmiri sve obaveze?! - bas me zanima koja ce banka da mu da takav kredit.
Ministar pravde - asistent na pravnom fakultetu koji mora da razresi pitanje reforme sudstva - sa kojim iskustvom (i u cemu)

I naravno buduca guvernerica - nesto sto se nije desilo ni u jednoj zemlji, pa ni u Slobino vreme da na celo jedne nadpartijske i naddrzavne institucije dodje zena koja nije ni skolovana, ajd to nema veze toliko mnogo, ali nema ni nikakve dodirne tacke u celoj biografiji, u kojoj pise da je magistar a ona se predstavlja kao doktor nauka - mozda je zavrsila u paketu sa Nikolicem na cuvenom fakultetu ciji je osnivac Bogoljub trimladezadvapadeza Karic!
E zemljo Srbijo, opet ces biti nebeski narod jer ce vise biti srba van zemlje nego u njoj!

Dejan

pre 11 godina

Čitam ove komentare .. sve stručnjak do stručnjaka.. prvo skoči pa reci hop.. a sem toga prethodnoj vlasti nije trebao stranački kadar da bi pokrao državu.. bitni su ljudi.. veze i vezice i naravno mito i korupcija :)

Alcale

pre 11 godina

@Buduci odliveni mozak
Vidi prijatelju, želim ti sve najbolje u svetu, sve što si reko je tačno. Nema šta u pravu si. Ali jednu stvar ne mogu da shvatim, da neko kaže da je srećan jer je nekom, negde zbog nečeg lošije. MOLIM te idi i povedi što više tipova poput tebe ( dabog-da-komšiji-crkla-krava-pa-taman-i-ja-nemao-mleka-da-pijem) jer što vas bude manje bilo Srbiji će biti bolje. aj zbogom i ne okreći se za sobom

NeRazumem

pre 11 godina

Koliko ja znam (doduse ne bavim se ekonomijom), kurs dinara ne zavisi od guvernera vec od stanja privrede i standarda gradjana! Crni mi... Sto rece neko malopre, ja ucim francuski i nemacki, pa 'de se zalomi :(

ZBOGOM DEVIZNE REZERVE

pre 11 godina

Jorgovanka (MISKOVIC)TABAKOVIC,Kosovarka,koja nikada nista realno nije radila,navodno doktorirala na pristinskom univerzitetu odeljenje K.Mitrovica,po partijskoj liniji dobila od Telekoma stan od 140 m2 i funkciju.Na to ce i Svoju sestru,pevacicu da postavi za sefa kabineta iu NBS.

Znao sam

pre 11 godina

Ovo rešenje sa Tabakovićkom na čelu narodne banke,već je se naslućivalo i ranije,a sada je to Palma i potvrdio u svom intervju.

Smoreni građanin

pre 11 godina

To što je gospođa Tabaković završila neke škole ništa mi ne znači, gospodine Vučiću. Ima puno takvih, a malo onih koji su sposobni da obavljaju guvernersku funkciju. Neka mi neko ovde navede samo jednu referencu koja ja kvalifikuje za to mesto!
Na osnovu onoga što sam ja video u parlamentu, daleko je ona od toga i po priči i po ponašanju.
Da se prisetimo šta je rekao bivši guverner Dinkić o njoj: po Tomi Nikoliću da je džukela, a po Dinkiću (njegovim rečima) da laže kao pas. A sada treba usko da sarađuju!

Buduci odliveni mozak

pre 11 godina

@Alcale,

Izvinjavam se, ocigledno je doslo do nesporazuma i pogresno protumacenog mog komentara. Nije mi problem da priznam moju gresku u pisanju. Nisam mislio da se radujem sto ce nekome ovde biti lose. Mislio sam da se zahvalim nasim politicarima sto su me definitivno jos vise podstakli da se angazujem oko odlaska preko. To je bila poenta. Kao kad ste igrac nekog tima i u toku utakmice protivnicki navijaci pocnu da Vas vredjaju a Vi kazete "E pa hvala na tome, sad cu da vam pokazem". I tako date doprinos pobedi Vaseg tima. Nisam monstrum, mnogo dragih ljudi imam u Srbiji i naravno da im ne zelim nista lose!

Dafina&co

pre 11 godina

Mislim da će čika Mišković biti zadovoljan pošto će račun sa deviznim rezervama postati njegov privatni devizni račun

Srna

pre 11 godina

Prethodnik u jagnjećoj koži je utrapio kase Srbiji.
Borba protiv korupcije treba da počne od kase, jer nije nikad bila važna masa već kasa. Pare za nove privatne firme, gde su radnici već ranije plaćeni da odu -dala je država.