Četvrtak, 21.06.2012.

10:48

Mićunović: Vlada za 7 do 10 dana

Predsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović ocenio da će za nedelju do 10 dana biti jasna situacija o tome ko će formirati novu Vladu Srbije.

Izvor: Beta

Miæunoviæ: Vlada za 7 do 10 dana IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Miloš Ilić

pre 11 godina

Postaje jasnije nego dan da smo se napokon svi složili i da smo na istoj liniji. Cela Srbija je složna u jednom:niko ne želi takvu vladu,ni narod niti postojeća politička garnitura. Narod je sludjen kombinatorikom, jedni je ne žele zbog programa, drugi zbog odgovornosti, treći zbog ucena, četvrti zbog ekonomske "katastrofe" u koju smo uvaljeni "sveznajućim" političarima i politikantima i sve tako u krug. Niko nije hrabar da preseče i kaže: neću u vladu. Zašto su se onda, bože moj, toliko borili? Svi beže od nje a istovremeno bi i hteli u nečiju tudju pa da se "odmaruju" sledeći mandat, kako nam lepo već objasni predsednica skupštine. Da ih pita čovek od čega samo.

Vlada mu danas dodje kao vruć krompir. Kako je ko dotakne baca je nazad u vazduh sa nadom da će se malo ohladiti za "7-10 dana" ili da će je neko drugi uhvatiti.

U ovom trenutku za Srbiju bi bila najbolja manjiska vlada DS sa podrškom SNS iz prostog razloga što bi svi morali biti odgovorni.

Siguran sam da oni ni to ne žele jer za potpun odmor potrenba je i apsolutna vlast.

nevidljivi

pre 11 godina

Posle tih 7 do 10 dana kad se i dalje ne zna ko ce formirati vladu Micuna nece biti nigde, bas kao i Krke koji je rekao da ce u ponedeljak biti jasno ko ce formirati vladu.Vredjate inteligenciju naroda.

SasaKuleas

pre 11 godina

Mićune,Mićune..a što ne za 70 do 100 dana...da li ste vi uopšte normalni,i u kom svetu vi to živite...nikada u životu nisam glasao ni za koga drugog nego za DS/LDP,ali bi mi sada stvarno bio ćef da Vučić napravi Vladu..iz inata!

Natasa

pre 11 godina

@Milos; posto su vam komunisti krivi, upravo se bavim problemima Srbije izmedju Dva rata, manje vise sve isto kao danas. Politikanstvo obicno! Inace rodjena sam 1978 godine, blage veze sa komunistima nemam. I ne zivim u Srbiji niti na prostorima ex Jugosalvije.Hvala mami i tati, skolonise me na vreme.

Milan

pre 11 godina

Pozivam DS i SNS da otkace Malog Slobu(Dacica) i modernog JUL-ovca(Dinkica) i da se napravi Vlada SNS-DS-LDP. U ovoj situaciji to je jedino resenje ako postoji zelja da se ozbiljno radi naredne cetiri godine.

janika

pre 11 godina

==Upitan kolike su šanse da DS formira novu vladu, Mićunović je odgovorio da bi to bilo normalno i da je to logična opcija s obzirom da je prethodna vlada dobila poverenje građana ukupnim brojem glasova. ==
Niste objasnili narodu da je na izborima glasao za ukupni broj glasova,a ne za stranke i njihov program,a daa, imate dve opcije ukupnog zbira glasova.Narod je glasao za .......

milos

pre 11 godina

Dzaba vam sve kombinatorike. Kako god se organizujete sledi katastrofa. I tako ce biti sve dok vecina srba ne shvati da ste svi vi, opozicija i vlast, samo kontinuitet komunizma u Srbiji. Dok se sa vama ne raskrsti, nema boljitka.

Za 12 godina vlasti, niste formirali nijednu (slovima) nijednu instituciju u koju bi narod imao poverenje kao nezavisnu od vlasti(sud,policija...). Ako za sve treba da se pita neki tupavi, arogantni bahati politicar u cemu je onda razlika izmedju ovoga sada u Srbiji i vremena kada se islo u Centralni Komitet (il' kako se vec to zvalo) po bilo kakvu odluku.

Svi iz sadasnje vlasti poticu oz porodica bivsih komunista i laznih disidenata (Jeremic, Tadic, Micunovic...). To je rak rana srpske drzave - komunizam.

A otici ce onako kako su i dosli...

Грчански Деспот

pre 11 godina

Jasno je meni da je DS imao vecinu formirao bi vladu do sada.Ali mi nije jasno koliki ce "glogov kolac" dobiti od SPS?

maraston

pre 11 godina

Gospodin Mićunović vara sebe, a vara i nas. Šta god se desilo za 10 dana, to ništa neće promeniti na dobro. I to je jedino ono što nas građane zanima. Prepucavanja i trgovina ministarskim pozicijama unedogled nije ono što nas građane muči i što nas zanima, niti od tih događanja nakon 10 dana možemo išta dobro da očekujemo, sigurno ne od onih koje predstavlja gospodin Mućunović.

Običan građanin

pre 11 godina

Ljubazno molim administratora, da objavi ovaj komentar...
Hvala...
Pre neki dan profesor FPN Zoran Krstić je objasnio jednu formulu po kojoj se Vlada formira
Ona glasi: 5-4-3-2-1
U praksi, to izgleda ovako:
5 poena - premijer
4 poena - predsednik Skupštine, potpredsednici Vlade, gradonačelnik
Beograda, ministarstva: Unutrašnji poslovi, Spoljni poslovi,
Pravde,Odbrane, Ekonomije, Finansija i Infrastrukture...
3 poena - Ostali ministri
2 poena - Državni sekretari
1 poen - Pomoćnici ministra

3-2-1 poen - Državna preduzeća, Državne agencije i fondovi i predlažu se
ambasadori

3 poena - Telekom, EPS, Srbijagas, Putevi Srbije, Pošta, Srbijavode i
Srbijašume
2 poena - Agencije za privatizaciju, kontrolu letenje i energetiku, Fond
pio, Fond za razvoj
1 poen - Ostala mesta u državnim i javnim preduzećima

3 poena - Ambasadorska mesta u Moskvi, Briselu i Vašingtonu
2 poena - Ambasadorska mesta u ostalim evropskim gradovima iz regiona
1 poen - ostala ambasadorska mesta

Kategorizacija urađena na primeru Belgije iz 1980. godine (neformalno pravilo: 3-2-1...

E, sada, da stavimo tačku na sve ovo... Srbiji za formiranje Vlade trebaju nekoliko "ludaka", jasno nam je dokle su nas ovi pametni doveli...

Dragana10

pre 11 godina

iako niko ne bi zeleo da se odugovlaci prica o novoj vladi se otegla u nedogled iako svi znamo da je tu i takvu vladu nemoguce formirati , a i da se formira ona je protivna volji naroda kada ce DS to da shvati

srdjan

pre 11 godina

sto se tice pregovora sve ovo podseca na ivkovu slavu,sto se tice premijera ''SELO GORI A BABA SE CESLJA''crno se pise zemlji srbiji kad vlada zavisi od ivice dacica zvanog kuferce,ko mu da kufer veci i puniji formirace vladu.

manojlo

pre 11 godina

evo još jedno okretanje teza kako su oni dobili glasove od građana to se Mićunoviću dobro videlo na predsedničkim izborima koga su glasači izabrali i da nisu podržali glasači socijalista Tadića još su čak i javno glasali za Nikolića a vladu pravi uvek stranka koja dobije najveće poverenje građana a jedino u Srbiji ne pregovaraju stranke koje izgubile i hoću da proglase sebe za pobednike

Dragana10

pre 11 godina

iako niko ne bi zeleo da se odugovlaci prica o novoj vladi se otegla u nedogled iako svi znamo da je tu i takvu vladu nemoguce formirati , a i da se formira ona je protivna volji naroda kada ce DS to da shvati

радојица

pre 11 godina

Доста бре и тебе и твог ДС Мићуне, време је да одете са власти.Резултати су вам поражавајући и ту нема дилеме,ко је кривац за то,то је ДС.Прича о некаквим реформама је прича за малу децу.

ANA

pre 11 godina

Pozurite molim Vas,ako ne zbog Srbije, bar zbog ovog mladog reformiste sa svezim idejama.Bojim se da ga vreme ne pretekne,a zamena za takvu pamet ne postoji.

Posmatrač

pre 11 godina

Vlada za 10 dana to je ipak teško reći.Izjave čelnika DS o tome da će biti vlada za 1o dana,je već viđeno.Ako se samo podsetimo unazad nekoliko dana videćemo da sa tim licitiranjem DS nije baš išlo najbolje.Već su nekoli-
ko puta najavljivali, ali se nije obistinilo.Pa sad,ni ključni igrač tih pregovora oko vlade SPS nije puno licitirao oko rokova tako da vrh DS ima još manje pravo da to radi.Čak se neisključuje mogućnost formiranja koalicije između SPS i SNS sa DSS,što u mnogome kvari planove DS.

folirant

pre 11 godina

možda ds još nema većinu, ima li je sns? gde ste videli neki njihov konkretan predlog, program?
samo gledaju kako da se ugrade u već pokrenute programe prethodne vlade, kakva god bila.

zloupotrebljivac

pre 11 godina

Isticanje da je prethodna vlast dobila na izborima jednostavno nije tacna. Nije se glasalo za koaliciju oko DS-a, vec su partije izasle na izbore samostalno. Davanje glasa URS-u ili SPS-u ne znaci u isto vreme i podrsku prethodnoj vlasti. Da je to sto govori uvazeni profesor i mnogi drugi tacno, u opste se ne bi vodila rasprava oko toga ko ce formirati vladu.

Krasno

pre 11 godina

Kod vas je stalno nesto jasno i stalno imate vecinu a ustvari je nikad nemate, sta odugovlacite vise pustite ljude koji znaju da oforme vladu.

Slavko

pre 11 godina

Svake nedelje neko od zvanicnika iz dosadasnje vladajuce koalicije izjavi kako ce se naredne nedelje najverovatnije znati detalji oko sastava nove vlade. I tako vec nedeljama unazad.
Valjda je svima jasno da ce vlada biti formirana kada se "zavrse pregovori" izmedju DS-a i SPS-a, tj. kada SPS prihvati ponudu SNS-a.

Slavko

pre 11 godina

Svake nedelje neko od zvanicnika iz dosadasnje vladajuce koalicije izjavi kako ce se naredne nedelje najverovatnije znati detalji oko sastava nove vlade. I tako vec nedeljama unazad.
Valjda je svima jasno da ce vlada biti formirana kada se "zavrse pregovori" izmedju DS-a i SPS-a, tj. kada SPS prihvati ponudu SNS-a.

Соња Соњица

pre 11 godina

Нама је са вама давно јасна ситуација, довели сте нас до провалије!

Cedex

pre 11 godina

Voleo bih da nam Mićun navede bar JEDNU reformu koju je prethodna vlada sprovodila. Ako tu ima r of reforme, onda smo mi Amerika (a znamo da nismo). Političari kad ne znaju šta da kažu spominju reforme u stilu nekadašnje šargarepe da će komunizam naslediti socijalizam.

Čitač

pre 11 godina

"On je istakao da postoje dve varijante za formiranje nove vlade i da će se videti koja će pobediti."
Kratka vest jedne agencije može da otkrije suštinu.
Prva varijanta: kombinacija u kojoj SPS & Ivica Dačić dobijaju i MUP i BIA (i još ponešto od tih "struktura");
Druga varijanta: kombinacija u kojoj SPS & Ivica Dačić dobijaju i mesto šefa diplomatije (scena za tragediju bi bila savršena).

Zna g. Mićunović sve šeme, učio je od pregovora sa Miloševićem još 1990. godine. Bio je Miloševićev omiljeni opozicionar (dok je Šešelj bio glavni "izvođač radova" i izigravao megafon).
G. Mićunović je verovatno (nemam dokaze) najveća politička štetotčina u Srbiji; on je minirao sve pozitivne projekte (ujedinjavanje opozicije). DS je ojačao tek kada ga je na stranačkim izborima pobedio Zoran Đinđić, a Mićunović se u igru vratio kada je Zoran Đinđić ubijen.
Toliko o demokratskom legitimitetu Dragoljuba Mićunovića.

Jovan

pre 11 godina

Posle prošlih izbora Mićun je govorio da je važniji "trend" nego apsolutne brojke. Na tome je izgradio legitimitet tadašnje vlade. Danas isti čovek ima drugačiju matematiku ali nam se čini da će teško doći do istog cilja.
Demagogija o građanskoj podršci prethodnoj vladi ne pije vodu jer nije bilo predizborne koalicije DS-SPS. Ne postoji politički subjekt po imenu "prethodna vlada". Tako i SNS i SPS mogu da tvrde da imaju većinsku podršku jer su to partije sa po tri slova u skraćenici a DS ima samo dva. Na toj platformi onda izgrade legitimitet. Od Mićuna očekujemo bolje manevre.

PecaP

pre 11 godina

Od te vaše reforme Mićunoviću, narod je go, bos i gladan a istaknuti članovi DS sve bogatiji i bogatiji ! Nemojte ko boga vas molim, da nastavljate te vaše reforme

PecaP

pre 11 godina

Od te vaše reforme Mićunoviću, narod je go, bos i gladan a istaknuti članovi DS sve bogatiji i bogatiji ! Nemojte ko boga vas molim, da nastavljate te vaše reforme

Čitač

pre 11 godina

"On je istakao da postoje dve varijante za formiranje nove vlade i da će se videti koja će pobediti."
Kratka vest jedne agencije može da otkrije suštinu.
Prva varijanta: kombinacija u kojoj SPS & Ivica Dačić dobijaju i MUP i BIA (i još ponešto od tih "struktura");
Druga varijanta: kombinacija u kojoj SPS & Ivica Dačić dobijaju i mesto šefa diplomatije (scena za tragediju bi bila savršena).

Zna g. Mićunović sve šeme, učio je od pregovora sa Miloševićem još 1990. godine. Bio je Miloševićev omiljeni opozicionar (dok je Šešelj bio glavni "izvođač radova" i izigravao megafon).
G. Mićunović je verovatno (nemam dokaze) najveća politička štetotčina u Srbiji; on je minirao sve pozitivne projekte (ujedinjavanje opozicije). DS je ojačao tek kada ga je na stranačkim izborima pobedio Zoran Đinđić, a Mićunović se u igru vratio kada je Zoran Đinđić ubijen.
Toliko o demokratskom legitimitetu Dragoljuba Mićunovića.

Jovan

pre 11 godina

Posle prošlih izbora Mićun je govorio da je važniji "trend" nego apsolutne brojke. Na tome je izgradio legitimitet tadašnje vlade. Danas isti čovek ima drugačiju matematiku ali nam se čini da će teško doći do istog cilja.
Demagogija o građanskoj podršci prethodnoj vladi ne pije vodu jer nije bilo predizborne koalicije DS-SPS. Ne postoji politički subjekt po imenu "prethodna vlada". Tako i SNS i SPS mogu da tvrde da imaju većinsku podršku jer su to partije sa po tri slova u skraćenici a DS ima samo dva. Na toj platformi onda izgrade legitimitet. Od Mićuna očekujemo bolje manevre.

milos

pre 11 godina

Dzaba vam sve kombinatorike. Kako god se organizujete sledi katastrofa. I tako ce biti sve dok vecina srba ne shvati da ste svi vi, opozicija i vlast, samo kontinuitet komunizma u Srbiji. Dok se sa vama ne raskrsti, nema boljitka.

Za 12 godina vlasti, niste formirali nijednu (slovima) nijednu instituciju u koju bi narod imao poverenje kao nezavisnu od vlasti(sud,policija...). Ako za sve treba da se pita neki tupavi, arogantni bahati politicar u cemu je onda razlika izmedju ovoga sada u Srbiji i vremena kada se islo u Centralni Komitet (il' kako se vec to zvalo) po bilo kakvu odluku.

Svi iz sadasnje vlasti poticu oz porodica bivsih komunista i laznih disidenata (Jeremic, Tadic, Micunovic...). To je rak rana srpske drzave - komunizam.

A otici ce onako kako su i dosli...

Cedex

pre 11 godina

Voleo bih da nam Mićun navede bar JEDNU reformu koju je prethodna vlada sprovodila. Ako tu ima r of reforme, onda smo mi Amerika (a znamo da nismo). Političari kad ne znaju šta da kažu spominju reforme u stilu nekadašnje šargarepe da će komunizam naslediti socijalizam.

радојица

pre 11 godina

Доста бре и тебе и твог ДС Мићуне, време је да одете са власти.Резултати су вам поражавајући и ту нема дилеме,ко је кривац за то,то је ДС.Прича о некаквим реформама је прича за малу децу.

Соња Соњица

pre 11 godina

Нама је са вама давно јасна ситуација, довели сте нас до провалије!

Običan građanin

pre 11 godina

Ljubazno molim administratora, da objavi ovaj komentar...
Hvala...
Pre neki dan profesor FPN Zoran Krstić je objasnio jednu formulu po kojoj se Vlada formira
Ona glasi: 5-4-3-2-1
U praksi, to izgleda ovako:
5 poena - premijer
4 poena - predsednik Skupštine, potpredsednici Vlade, gradonačelnik
Beograda, ministarstva: Unutrašnji poslovi, Spoljni poslovi,
Pravde,Odbrane, Ekonomije, Finansija i Infrastrukture...
3 poena - Ostali ministri
2 poena - Državni sekretari
1 poen - Pomoćnici ministra

3-2-1 poen - Državna preduzeća, Državne agencije i fondovi i predlažu se
ambasadori

3 poena - Telekom, EPS, Srbijagas, Putevi Srbije, Pošta, Srbijavode i
Srbijašume
2 poena - Agencije za privatizaciju, kontrolu letenje i energetiku, Fond
pio, Fond za razvoj
1 poen - Ostala mesta u državnim i javnim preduzećima

3 poena - Ambasadorska mesta u Moskvi, Briselu i Vašingtonu
2 poena - Ambasadorska mesta u ostalim evropskim gradovima iz regiona
1 poen - ostala ambasadorska mesta

Kategorizacija urađena na primeru Belgije iz 1980. godine (neformalno pravilo: 3-2-1...

E, sada, da stavimo tačku na sve ovo... Srbiji za formiranje Vlade trebaju nekoliko "ludaka", jasno nam je dokle su nas ovi pametni doveli...

Krasno

pre 11 godina

Kod vas je stalno nesto jasno i stalno imate vecinu a ustvari je nikad nemate, sta odugovlacite vise pustite ljude koji znaju da oforme vladu.

Грчански Деспот

pre 11 godina

Jasno je meni da je DS imao vecinu formirao bi vladu do sada.Ali mi nije jasno koliki ce "glogov kolac" dobiti od SPS?

ANA

pre 11 godina

Pozurite molim Vas,ako ne zbog Srbije, bar zbog ovog mladog reformiste sa svezim idejama.Bojim se da ga vreme ne pretekne,a zamena za takvu pamet ne postoji.

zloupotrebljivac

pre 11 godina

Isticanje da je prethodna vlast dobila na izborima jednostavno nije tacna. Nije se glasalo za koaliciju oko DS-a, vec su partije izasle na izbore samostalno. Davanje glasa URS-u ili SPS-u ne znaci u isto vreme i podrsku prethodnoj vlasti. Da je to sto govori uvazeni profesor i mnogi drugi tacno, u opste se ne bi vodila rasprava oko toga ko ce formirati vladu.

maraston

pre 11 godina

Gospodin Mićunović vara sebe, a vara i nas. Šta god se desilo za 10 dana, to ništa neće promeniti na dobro. I to je jedino ono što nas građane zanima. Prepucavanja i trgovina ministarskim pozicijama unedogled nije ono što nas građane muči i što nas zanima, niti od tih događanja nakon 10 dana možemo išta dobro da očekujemo, sigurno ne od onih koje predstavlja gospodin Mućunović.

manojlo

pre 11 godina

evo još jedno okretanje teza kako su oni dobili glasove od građana to se Mićunoviću dobro videlo na predsedničkim izborima koga su glasači izabrali i da nisu podržali glasači socijalista Tadića još su čak i javno glasali za Nikolića a vladu pravi uvek stranka koja dobije najveće poverenje građana a jedino u Srbiji ne pregovaraju stranke koje izgubile i hoću da proglase sebe za pobednike

srdjan

pre 11 godina

sto se tice pregovora sve ovo podseca na ivkovu slavu,sto se tice premijera ''SELO GORI A BABA SE CESLJA''crno se pise zemlji srbiji kad vlada zavisi od ivice dacica zvanog kuferce,ko mu da kufer veci i puniji formirace vladu.

Slavko

pre 11 godina

Svake nedelje neko od zvanicnika iz dosadasnje vladajuce koalicije izjavi kako ce se naredne nedelje najverovatnije znati detalji oko sastava nove vlade. I tako vec nedeljama unazad.
Valjda je svima jasno da ce vlada biti formirana kada se "zavrse pregovori" izmedju DS-a i SPS-a, tj. kada SPS prihvati ponudu SNS-a.

Slavko

pre 11 godina

Svake nedelje neko od zvanicnika iz dosadasnje vladajuce koalicije izjavi kako ce se naredne nedelje najverovatnije znati detalji oko sastava nove vlade. I tako vec nedeljama unazad.
Valjda je svima jasno da ce vlada biti formirana kada se "zavrse pregovori" izmedju DS-a i SPS-a, tj. kada SPS prihvati ponudu SNS-a.

janika

pre 11 godina

==Upitan kolike su šanse da DS formira novu vladu, Mićunović je odgovorio da bi to bilo normalno i da je to logična opcija s obzirom da je prethodna vlada dobila poverenje građana ukupnim brojem glasova. ==
Niste objasnili narodu da je na izborima glasao za ukupni broj glasova,a ne za stranke i njihov program,a daa, imate dve opcije ukupnog zbira glasova.Narod je glasao za .......

Posmatrač

pre 11 godina

Vlada za 10 dana to je ipak teško reći.Izjave čelnika DS o tome da će biti vlada za 1o dana,je već viđeno.Ako se samo podsetimo unazad nekoliko dana videćemo da sa tim licitiranjem DS nije baš išlo najbolje.Već su nekoli-
ko puta najavljivali, ali se nije obistinilo.Pa sad,ni ključni igrač tih pregovora oko vlade SPS nije puno licitirao oko rokova tako da vrh DS ima još manje pravo da to radi.Čak se neisključuje mogućnost formiranja koalicije između SPS i SNS sa DSS,što u mnogome kvari planove DS.

folirant

pre 11 godina

možda ds još nema većinu, ima li je sns? gde ste videli neki njihov konkretan predlog, program?
samo gledaju kako da se ugrade u već pokrenute programe prethodne vlade, kakva god bila.

Dragana10

pre 11 godina

iako niko ne bi zeleo da se odugovlaci prica o novoj vladi se otegla u nedogled iako svi znamo da je tu i takvu vladu nemoguce formirati , a i da se formira ona je protivna volji naroda kada ce DS to da shvati

Milan

pre 11 godina

Pozivam DS i SNS da otkace Malog Slobu(Dacica) i modernog JUL-ovca(Dinkica) i da se napravi Vlada SNS-DS-LDP. U ovoj situaciji to je jedino resenje ako postoji zelja da se ozbiljno radi naredne cetiri godine.

Dragana10

pre 11 godina

iako niko ne bi zeleo da se odugovlaci prica o novoj vladi se otegla u nedogled iako svi znamo da je tu i takvu vladu nemoguce formirati , a i da se formira ona je protivna volji naroda kada ce DS to da shvati

SasaKuleas

pre 11 godina

Mićune,Mićune..a što ne za 70 do 100 dana...da li ste vi uopšte normalni,i u kom svetu vi to živite...nikada u životu nisam glasao ni za koga drugog nego za DS/LDP,ali bi mi sada stvarno bio ćef da Vučić napravi Vladu..iz inata!

nevidljivi

pre 11 godina

Posle tih 7 do 10 dana kad se i dalje ne zna ko ce formirati vladu Micuna nece biti nigde, bas kao i Krke koji je rekao da ce u ponedeljak biti jasno ko ce formirati vladu.Vredjate inteligenciju naroda.

Natasa

pre 11 godina

@Milos; posto su vam komunisti krivi, upravo se bavim problemima Srbije izmedju Dva rata, manje vise sve isto kao danas. Politikanstvo obicno! Inace rodjena sam 1978 godine, blage veze sa komunistima nemam. I ne zivim u Srbiji niti na prostorima ex Jugosalvije.Hvala mami i tati, skolonise me na vreme.

Miloš Ilić

pre 11 godina

Postaje jasnije nego dan da smo se napokon svi složili i da smo na istoj liniji. Cela Srbija je složna u jednom:niko ne želi takvu vladu,ni narod niti postojeća politička garnitura. Narod je sludjen kombinatorikom, jedni je ne žele zbog programa, drugi zbog odgovornosti, treći zbog ucena, četvrti zbog ekonomske "katastrofe" u koju smo uvaljeni "sveznajućim" političarima i politikantima i sve tako u krug. Niko nije hrabar da preseče i kaže: neću u vladu. Zašto su se onda, bože moj, toliko borili? Svi beže od nje a istovremeno bi i hteli u nečiju tudju pa da se "odmaruju" sledeći mandat, kako nam lepo već objasni predsednica skupštine. Da ih pita čovek od čega samo.

Vlada mu danas dodje kao vruć krompir. Kako je ko dotakne baca je nazad u vazduh sa nadom da će se malo ohladiti za "7-10 dana" ili da će je neko drugi uhvatiti.

U ovom trenutku za Srbiju bi bila najbolja manjiska vlada DS sa podrškom SNS iz prostog razloga što bi svi morali biti odgovorni.

Siguran sam da oni ni to ne žele jer za potpun odmor potrenba je i apsolutna vlast.

folirant

pre 11 godina

možda ds još nema većinu, ima li je sns? gde ste videli neki njihov konkretan predlog, program?
samo gledaju kako da se ugrade u već pokrenute programe prethodne vlade, kakva god bila.

Milan

pre 11 godina

Pozivam DS i SNS da otkace Malog Slobu(Dacica) i modernog JUL-ovca(Dinkica) i da se napravi Vlada SNS-DS-LDP. U ovoj situaciji to je jedino resenje ako postoji zelja da se ozbiljno radi naredne cetiri godine.

PecaP

pre 11 godina

Od te vaše reforme Mićunoviću, narod je go, bos i gladan a istaknuti članovi DS sve bogatiji i bogatiji ! Nemojte ko boga vas molim, da nastavljate te vaše reforme

ANA

pre 11 godina

Pozurite molim Vas,ako ne zbog Srbije, bar zbog ovog mladog reformiste sa svezim idejama.Bojim se da ga vreme ne pretekne,a zamena za takvu pamet ne postoji.

Natasa

pre 11 godina

@Milos; posto su vam komunisti krivi, upravo se bavim problemima Srbije izmedju Dva rata, manje vise sve isto kao danas. Politikanstvo obicno! Inace rodjena sam 1978 godine, blage veze sa komunistima nemam. I ne zivim u Srbiji niti na prostorima ex Jugosalvije.Hvala mami i tati, skolonise me na vreme.

радојица

pre 11 godina

Доста бре и тебе и твог ДС Мићуне, време је да одете са власти.Резултати су вам поражавајући и ту нема дилеме,ко је кривац за то,то је ДС.Прича о некаквим реформама је прича за малу децу.

Čitač

pre 11 godina

"On je istakao da postoje dve varijante za formiranje nove vlade i da će se videti koja će pobediti."
Kratka vest jedne agencije može da otkrije suštinu.
Prva varijanta: kombinacija u kojoj SPS & Ivica Dačić dobijaju i MUP i BIA (i još ponešto od tih "struktura");
Druga varijanta: kombinacija u kojoj SPS & Ivica Dačić dobijaju i mesto šefa diplomatije (scena za tragediju bi bila savršena).

Zna g. Mićunović sve šeme, učio je od pregovora sa Miloševićem još 1990. godine. Bio je Miloševićev omiljeni opozicionar (dok je Šešelj bio glavni "izvođač radova" i izigravao megafon).
G. Mićunović je verovatno (nemam dokaze) najveća politička štetotčina u Srbiji; on je minirao sve pozitivne projekte (ujedinjavanje opozicije). DS je ojačao tek kada ga je na stranačkim izborima pobedio Zoran Đinđić, a Mićunović se u igru vratio kada je Zoran Đinđić ubijen.
Toliko o demokratskom legitimitetu Dragoljuba Mićunovića.

Соња Соњица

pre 11 godina

Нама је са вама давно јасна ситуација, довели сте нас до провалије!

Cedex

pre 11 godina

Voleo bih da nam Mićun navede bar JEDNU reformu koju je prethodna vlada sprovodila. Ako tu ima r of reforme, onda smo mi Amerika (a znamo da nismo). Političari kad ne znaju šta da kažu spominju reforme u stilu nekadašnje šargarepe da će komunizam naslediti socijalizam.

manojlo

pre 11 godina

evo još jedno okretanje teza kako su oni dobili glasove od građana to se Mićunoviću dobro videlo na predsedničkim izborima koga su glasači izabrali i da nisu podržali glasači socijalista Tadića još su čak i javno glasali za Nikolića a vladu pravi uvek stranka koja dobije najveće poverenje građana a jedino u Srbiji ne pregovaraju stranke koje izgubile i hoću da proglase sebe za pobednike

srdjan

pre 11 godina

sto se tice pregovora sve ovo podseca na ivkovu slavu,sto se tice premijera ''SELO GORI A BABA SE CESLJA''crno se pise zemlji srbiji kad vlada zavisi od ivice dacica zvanog kuferce,ko mu da kufer veci i puniji formirace vladu.

Dragana10

pre 11 godina

iako niko ne bi zeleo da se odugovlaci prica o novoj vladi se otegla u nedogled iako svi znamo da je tu i takvu vladu nemoguce formirati , a i da se formira ona je protivna volji naroda kada ce DS to da shvati

maraston

pre 11 godina

Gospodin Mićunović vara sebe, a vara i nas. Šta god se desilo za 10 dana, to ništa neće promeniti na dobro. I to je jedino ono što nas građane zanima. Prepucavanja i trgovina ministarskim pozicijama unedogled nije ono što nas građane muči i što nas zanima, niti od tih događanja nakon 10 dana možemo išta dobro da očekujemo, sigurno ne od onih koje predstavlja gospodin Mućunović.

zloupotrebljivac

pre 11 godina

Isticanje da je prethodna vlast dobila na izborima jednostavno nije tacna. Nije se glasalo za koaliciju oko DS-a, vec su partije izasle na izbore samostalno. Davanje glasa URS-u ili SPS-u ne znaci u isto vreme i podrsku prethodnoj vlasti. Da je to sto govori uvazeni profesor i mnogi drugi tacno, u opste se ne bi vodila rasprava oko toga ko ce formirati vladu.

Običan građanin

pre 11 godina

Ljubazno molim administratora, da objavi ovaj komentar...
Hvala...
Pre neki dan profesor FPN Zoran Krstić je objasnio jednu formulu po kojoj se Vlada formira
Ona glasi: 5-4-3-2-1
U praksi, to izgleda ovako:
5 poena - premijer
4 poena - predsednik Skupštine, potpredsednici Vlade, gradonačelnik
Beograda, ministarstva: Unutrašnji poslovi, Spoljni poslovi,
Pravde,Odbrane, Ekonomije, Finansija i Infrastrukture...
3 poena - Ostali ministri
2 poena - Državni sekretari
1 poen - Pomoćnici ministra

3-2-1 poen - Državna preduzeća, Državne agencije i fondovi i predlažu se
ambasadori

3 poena - Telekom, EPS, Srbijagas, Putevi Srbije, Pošta, Srbijavode i
Srbijašume
2 poena - Agencije za privatizaciju, kontrolu letenje i energetiku, Fond
pio, Fond za razvoj
1 poen - Ostala mesta u državnim i javnim preduzećima

3 poena - Ambasadorska mesta u Moskvi, Briselu i Vašingtonu
2 poena - Ambasadorska mesta u ostalim evropskim gradovima iz regiona
1 poen - ostala ambasadorska mesta

Kategorizacija urađena na primeru Belgije iz 1980. godine (neformalno pravilo: 3-2-1...

E, sada, da stavimo tačku na sve ovo... Srbiji za formiranje Vlade trebaju nekoliko "ludaka", jasno nam je dokle su nas ovi pametni doveli...

Dragana10

pre 11 godina

iako niko ne bi zeleo da se odugovlaci prica o novoj vladi se otegla u nedogled iako svi znamo da je tu i takvu vladu nemoguce formirati , a i da se formira ona je protivna volji naroda kada ce DS to da shvati

milos

pre 11 godina

Dzaba vam sve kombinatorike. Kako god se organizujete sledi katastrofa. I tako ce biti sve dok vecina srba ne shvati da ste svi vi, opozicija i vlast, samo kontinuitet komunizma u Srbiji. Dok se sa vama ne raskrsti, nema boljitka.

Za 12 godina vlasti, niste formirali nijednu (slovima) nijednu instituciju u koju bi narod imao poverenje kao nezavisnu od vlasti(sud,policija...). Ako za sve treba da se pita neki tupavi, arogantni bahati politicar u cemu je onda razlika izmedju ovoga sada u Srbiji i vremena kada se islo u Centralni Komitet (il' kako se vec to zvalo) po bilo kakvu odluku.

Svi iz sadasnje vlasti poticu oz porodica bivsih komunista i laznih disidenata (Jeremic, Tadic, Micunovic...). To je rak rana srpske drzave - komunizam.

A otici ce onako kako su i dosli...

Slavko

pre 11 godina

Svake nedelje neko od zvanicnika iz dosadasnje vladajuce koalicije izjavi kako ce se naredne nedelje najverovatnije znati detalji oko sastava nove vlade. I tako vec nedeljama unazad.
Valjda je svima jasno da ce vlada biti formirana kada se "zavrse pregovori" izmedju DS-a i SPS-a, tj. kada SPS prihvati ponudu SNS-a.

Posmatrač

pre 11 godina

Vlada za 10 dana to je ipak teško reći.Izjave čelnika DS o tome da će biti vlada za 1o dana,je već viđeno.Ako se samo podsetimo unazad nekoliko dana videćemo da sa tim licitiranjem DS nije baš išlo najbolje.Već su nekoli-
ko puta najavljivali, ali se nije obistinilo.Pa sad,ni ključni igrač tih pregovora oko vlade SPS nije puno licitirao oko rokova tako da vrh DS ima još manje pravo da to radi.Čak se neisključuje mogućnost formiranja koalicije između SPS i SNS sa DSS,što u mnogome kvari planove DS.

Грчански Деспот

pre 11 godina

Jasno je meni da je DS imao vecinu formirao bi vladu do sada.Ali mi nije jasno koliki ce "glogov kolac" dobiti od SPS?

janika

pre 11 godina

==Upitan kolike su šanse da DS formira novu vladu, Mićunović je odgovorio da bi to bilo normalno i da je to logična opcija s obzirom da je prethodna vlada dobila poverenje građana ukupnim brojem glasova. ==
Niste objasnili narodu da je na izborima glasao za ukupni broj glasova,a ne za stranke i njihov program,a daa, imate dve opcije ukupnog zbira glasova.Narod je glasao za .......

Jovan

pre 11 godina

Posle prošlih izbora Mićun je govorio da je važniji "trend" nego apsolutne brojke. Na tome je izgradio legitimitet tadašnje vlade. Danas isti čovek ima drugačiju matematiku ali nam se čini da će teško doći do istog cilja.
Demagogija o građanskoj podršci prethodnoj vladi ne pije vodu jer nije bilo predizborne koalicije DS-SPS. Ne postoji politički subjekt po imenu "prethodna vlada". Tako i SNS i SPS mogu da tvrde da imaju većinsku podršku jer su to partije sa po tri slova u skraćenici a DS ima samo dva. Na toj platformi onda izgrade legitimitet. Od Mićuna očekujemo bolje manevre.

Krasno

pre 11 godina

Kod vas je stalno nesto jasno i stalno imate vecinu a ustvari je nikad nemate, sta odugovlacite vise pustite ljude koji znaju da oforme vladu.

Slavko

pre 11 godina

Svake nedelje neko od zvanicnika iz dosadasnje vladajuce koalicije izjavi kako ce se naredne nedelje najverovatnije znati detalji oko sastava nove vlade. I tako vec nedeljama unazad.
Valjda je svima jasno da ce vlada biti formirana kada se "zavrse pregovori" izmedju DS-a i SPS-a, tj. kada SPS prihvati ponudu SNS-a.

SasaKuleas

pre 11 godina

Mićune,Mićune..a što ne za 70 do 100 dana...da li ste vi uopšte normalni,i u kom svetu vi to živite...nikada u životu nisam glasao ni za koga drugog nego za DS/LDP,ali bi mi sada stvarno bio ćef da Vučić napravi Vladu..iz inata!

nevidljivi

pre 11 godina

Posle tih 7 do 10 dana kad se i dalje ne zna ko ce formirati vladu Micuna nece biti nigde, bas kao i Krke koji je rekao da ce u ponedeljak biti jasno ko ce formirati vladu.Vredjate inteligenciju naroda.

Miloš Ilić

pre 11 godina

Postaje jasnije nego dan da smo se napokon svi složili i da smo na istoj liniji. Cela Srbija je složna u jednom:niko ne želi takvu vladu,ni narod niti postojeća politička garnitura. Narod je sludjen kombinatorikom, jedni je ne žele zbog programa, drugi zbog odgovornosti, treći zbog ucena, četvrti zbog ekonomske "katastrofe" u koju smo uvaljeni "sveznajućim" političarima i politikantima i sve tako u krug. Niko nije hrabar da preseče i kaže: neću u vladu. Zašto su se onda, bože moj, toliko borili? Svi beže od nje a istovremeno bi i hteli u nečiju tudju pa da se "odmaruju" sledeći mandat, kako nam lepo već objasni predsednica skupštine. Da ih pita čovek od čega samo.

Vlada mu danas dodje kao vruć krompir. Kako je ko dotakne baca je nazad u vazduh sa nadom da će se malo ohladiti za "7-10 dana" ili da će je neko drugi uhvatiti.

U ovom trenutku za Srbiju bi bila najbolja manjiska vlada DS sa podrškom SNS iz prostog razloga što bi svi morali biti odgovorni.

Siguran sam da oni ni to ne žele jer za potpun odmor potrenba je i apsolutna vlast.