Ponedeljak, 07.05.2012.

14:59

Tadić: Ne trpim pritiske i ucene

Predsednički kandidat DS-a Boris Tadić izjavio je da sa drugim strankama još nije razgovarao o podršci za drugi krug predsedničkih izbora.

Izvor: B92

Tadiæ: Ne trpim pritiske i ucene IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

marinko

pre 11 godina

Dragi Tadiću, o svemu tome ti je pričao Dinkić, a ti si ga pustio niz vetar. Nije trebala da ti radi toliko sujeta...znaš da ti je on vodio kampanju i zahvaljujući njemu, pobedio si 2008. Ta prepotentnost i tvoj mali Sloba sve če da nas unesreći. Džabe bobna od 1996 do danas...aman čeoveče stavi prst na čelo više ili odlazi u prošlost.

Bane

pre 11 godina

@dilema Eto znao sam da cu morati nekome da odgovaram. Mozda predsednik ima ustavno pravo da sve to sto Vi navodite i uradi, ali sigurno ne moze da se ponasa kao Aleksandar Obrenovic to jest za vreme mandata u najgorem, ali najgorem slucaju moze da mu se desi da uradi samo jednu od tih stvari, a ja koliko znam mi smo nase ratove zavrsili. Valjda... Boris Tadic drzavom vlada u 90% kao sef DS-a i tako preko partije kontrolise vladu isto kao sto je i Sloba radio, a duznost predsednika drzave je u glavnom protokolarna. Medjutim nije mu Dacic ni priblizno poslusan kao Cvetkovic tako da ce biti povuci Djole, a i potegni mi ga bice sto bi rekao pravi Srecko Sojic.

dilema

pre 11 godina

(Bane, 7. maj 2012 17:43)
S tim, sto predsednik moze da raspusti skupstinu, proglasi vanredno stanje, suspenduje Ustav i vlada (ako zatreba), a premijer kroz budzet, pretace iz supljeg u prazno i blamira se!
Sta bi Ti, Bane, birao da budes, da smo u Britaniji, kraljica (kralj) ili premijer?

Сласт је сласт,ал власт је власт :))

pre 11 godina

Сви нешто замерају Тадићу како је васкрсао СПС 2008-e,али не каже се да је морао а не хтео јер није имао већину у парламенту,иначе много га за Дачића заб... само да може без њега !!! Могао је и да не мора,али онда не би био власт,а за власт ипак нема те кнедле коју он не може прогутати ;)) И сад ће да се нагута много чега поготово што је кнедла порасла дупло и много се ***чи !!!

Đomla

pre 11 godina

(milan, 7. maj 2012 16:59)


Evo ja nemam nikakav lični interes da bih bio protiv Tadića, ali ovakav monopol nad medijima kakav je on zaveo ne mogu da trpim i s toga dižem glas protiv toga! A za Tomu me baš briga.

Bane

pre 11 godina

Ova dvojca kao najjaci politicari u zemlji otimaju se oko funkcije predsednika drzave koja i nije nesto narocito bitna, a onaj mali debeli vec najavio da ga zanima samo mesto premijera ili ti sustinski najvaznija funkcija u drzavi! I sada neko da mi kaze da u stvari i Boris i Toma nisu samo jedan obican prosek, a Bucko za njih kapacitet i to veliki!

saf

pre 11 godina

Tadić je naveo da su mu veći protivnici od Tomislava Nikolića oni koji u DS rade samo za svoj lični interes...
Dobro jutro batice! Evo ti prilike da očistiš stranku od takvih! Smatraj da ti je stranka isuviše dobro prošla.Osvojili ste Beograd zahvaljujući Đilasu i ta pobeda je bila rasturanje bukvalno.Ali samo to i ništa više.Druga ste stranka u republici i to je neverovatan uspeh a i to ti je Đilas doneo.E sad pozdravljam to što si protiv ucena i izađi na crtu bez ikakve pomoći drugih pa šta bude.Nemoj da ti stranka ulazi u bilo kakvu vladu jer ta vlada neće biti dugog veka a moraćeš da pristaneš ne na ucene već na takva poniženja koje nisi ni svestan.Idi u opoziciju,očisti stranku,prepusti taj posao Đilasu,neka dođu neki drugi pošteniji i manje halapljivi ljudi,i ti ćeš ako to uradiš-razbiti na sledećim izborima a ovi što su sad kao "pobednici"će se vrlo brzo istrošiti jer je stvarnost jako teška a neće biti para da se svi namire a i bez rada neće moći.Eto ja toliko i naka ti je Bog u pomoći!

Dragan Vucovic

pre 11 godina

Sasa, nije DS podigao SPS iz mrtvih nego Kostunica. Posle 5. Oktobra oni su bili klinicki mrtvi, ali posto Kostunica nije hteo po cenu zivota da uspostavi normalne koalicione odnose za Djindjicem, tada je izabrao SPS da podrzava njegovu manjinsku vladu i tada pocinje reanimacija SPS. DS kada je preavila vladu 2008 godine nije imala sa kim( jer je Kostuniva nije hteo ) pa je MORALA da je napravi sa SPS. Kostunica je najveci zlotvor srpske politike posle 5. Oktobra 2000 godine

BIZNIS

pre 11 godina

Zbog vlasti, ima ako treba glavni odbor DS-a da nosi iz pozarevacke avlije Slobin kovceg pesaka na krkacama do Aleje velikana u BG, samo ako to zatrazi Dacic kao uslov.
Zar vi niste zajedno u Socijalistickoj internacionali? Koga farbate?

Maja

pre 11 godina

Bivsi predsednice vi ste doprineli da danas likuje Dacic,zahvaljujuci vasoj stranci vratili su se na politickoj sceni i sada ce opet da nam kroje sudbinu Dacic ,Mrkonjic,Palma.... Sarkozi nije dobio drugi mandat jer nije ispunio ocekivanja,a mi smo cudan narod izgleda volimo da imamo marsale.

Ivica

pre 11 godina

Koliko vidim, Tadic je vec izgubio i predsednicke izbore. Da li stvarno misli da nas ovako niskom i jeftinom demagogijom, u ovako teskim vremenima za Srbiju, moze uveriti da je pravi izbor za Predsednika? Za Nikolica mislim da je jos veci demagog, ali Tadica vise glasati ne mogu. Vratio je SPS na velika vrata, dzaba smo krecili...Izdrzacemo Nikolica 1 mandat, jer nemamo drugog izbora.

Milan

pre 11 godina

Mene samo zanima gde je Toma Diploma u celoj konstrukciji, mora i on da macne nesto. Da se konacno povrati od strajka gladju, a i od svega sto je, jadan, proziveo u kampanji.

beogradska posla

pre 11 godina

"Tadić je naveo da su mu veći protivnici od Tomislava Nikolića oni koji u DS rade samo za svoj lični interes."

E Borise, Borise.... radio si kao crnac 4 godine, urnisao svoje zdravlje, bez ikakvog razloga prekinuo predsednicki mandat!
Sad jos da ti pomognu da izgubis u drugom krugu i svi ce biti zadovoljni.

dejo

pre 11 godina

Bravo kralju ne moze koferce tebe da ucenjuje ti si covek od reci maksimum sta mozes da mu das to je predsednik vlade da bude, Mrka da pravi puteve, Krka finansije, Palma da vodi socijalu ,Saban i Brkuta kulturu, Alkatraz MUP i jos maksimum sedam osam ministarstva i na sledecim predsednickim izborima da ga podrzis,nedaj kralju na sebe Srbija te voli.

dada

pre 11 godina

Borise dogovori se sa Tomom. Ko pobedi u drugom krugu predsednik, onaj drugi premijer. Oduvajte sve male stranke. Samo da se ne sepuri Dacic i njegov SPS, molim te. Dogovorite se za dobro Srbije. Obice ti se o glavu koalicija sa tim malim Slobom. Pa nisu valjda razlike izmedju tebe i Tome vece od razlike izmedju DS i SPS?

acinic

pre 11 godina

Otpor i bojkot rezimu! Priblizavanje ima vecno da traje! Ulazimo u EU kao prosjaci! Ko je opljackao Srbiju? Ne treba mi EU kada sam gladan! Narod je gladan! Poljoprivredni mit i ostale basne! Jefitina radna snaga koju nudi rezim EU. Gradjani Srbije treba da budu robovi?Dole rezim kapitalnih infrastrukturnih komunalija!

gasna komora

pre 11 godina

Svi pljujete Dacica a ipak mislim (mada ga i ja ne volim) da pored svega on ima rezultate koji su ga doveli ovde gde jeste. SPS nekad i sad - ogromna razlika. Ima tu jos uvek starih komunjara ali i oni polako nestaju. Koalicija sa Borisom? Zasto da ne! U svakom slucaju, ko god osvoji parlament, nista se bitno nece menjati na gore, cak sta vise, mislim da cemo napredovati iz godine u godinu. Toliko/optimista-pacifista

ma da

pre 11 godina

Lepo receno, samo, ko je u zatvoru od nepostenih politicara, koji su opljackali gradjane ??? Verujem da je Tadic jedan castan i posten POLITICAR, ali to ne vredi nista, jer nije stao na put kriminalu i korupciji !!!

TrotterBG

pre 11 godina

O kakvim ti ucenama i pritiscima pricas covece,kad si dobio jedva par procenata vise od tih koji ce da te "ucenjuju" i "pritiskaju"?!?!?!

Aki

pre 11 godina

E Tadicu, Tadicu. Da je tu pokojni Djindjic da vidi rezultate DS-a od 2003. tebe bi prvog izbacio iz stranke. Ni bleda njegova kopija nisi...

uvek glasac

pre 11 godina

Ja verujem da ce Tadic biti predsednik na ovim izborima. Đilas ima vlast u Beogradu, a Vojvodina je, takođe, demokratska. Nažalost, osim DSa i LDPa, na našoj pol.sceni nema više evropejaca. Kad bi moj glas mogao da dopre do Gosp. Tadica, rekla bih mu da zaista ne dozvoli nikakve ucene, jer su one sa G17 i SPS, srušile i reting i poverenje DSa.
Zato ih treba pustiti, i SPS i SNS da sami naprave koaliciju i vladaju sledece 4 godine sa svojim zaista "strucnim kadrom".Za podsecanja onih koji su zaboravili a za nauk mladima koji i ne znaju!

Ne trpi nego odma pristaj na sve

pre 11 godina

Borise dobro si rekao da "ne trpis pritiske i ucene" tj cim te malo pritisnu ili ucene ti odmah popustas i pristajes na sve....tako da nista nisi slagao, svaka cast..Nego malo je problem sto je DS lansirao Razlicka 5. Oktobra a sad je digao iz mrtvih Slobine omladince i to samo da bi DS bio na vlasti - cena nije bitna ali kad tad djavo dodje po svoje.... realno ovi izbori su porazavajuci za DS......

(Vlast)a

pre 11 godina

Dobro zvuci,ali malo sta znaci!Naravno da trpite i pritiske i ucene posto ste porodican covek,a bavite se i teskim i ne narocito cistim poslom politicara gde su ucene i pritisci deo svakodnevice.Popustili ste nakon proslih izbora,pa cete morati i sada ili cete nas predati onima koje ste sami stvorili i u zivotu odrzavali:SNS-u i DSS-u.
Hajde da se ne foliramo nego da se uradi nesto stvarno dobro,po cenu da ne morate priznati da ste cetiri godine gledali u zvezde i jako malo toga korisnog uradili za gradjane ove zemlje.Vecinu dobrih stvari smo dobili zahvaljujuci milosti belog sveta a ne radu nasih politicara.Ali,zbog toga se necemo svadjati,ukoliko iskoristite priliku i pocnete usredsredjeno i vredno da radite za ovo malo Srbije sto je ostalo:Vojvodina,Beograd,uza Srbija sa Sandzakom.Naravno,uvek smo spremni da pomognemo zemljacima izvan nasih granica:na Kosovu,u Crnoj Gori,BIH ili Hrvatskoj...ali samo u granicama realnog,ne ugrozavajuci susede i dobre odnose sa njima.

milentije

pre 11 godina

Srbija je nepravedno ,jednom nevidjeno agresivnom medijskom kampanjom proglasena za najveceg ( cesto i jedinog )uzrocnika i krivca raspada Yugoslavije i ratova s pocetka 90tih.Mada to ni u kom slucaju ne odgovara onome sto se zaista desilo , Boris Tadic je implicitno priznao i prihvatio tu podmetacinu.
Uopste ne razumem , kako je i do sada takav covek mogao da bude predsednik Srbije...a to sto se ponovo gura , spominjuci nekakve moralne principe ..nikako ne odgovara udvoravackoj,ljigavoj politici prema zapadu...kojim je maximalno ponizio sve Srbe i Srbiju .

Knight XV

pre 11 godina

Glasali vi za jednog ili drugog kandidata, u ovom slucaju vazi ova definicija:

"Za stado, naravno, nije dobro ako mu je pastir ovca."
Johan Wolfgang Goethe

nekadasnji glasač DS-a

pre 11 godina

Odgovoran je za uništavanje DS-a. Ne vidim razliku između njega i Tome Nikolića. Svejedno mi je ko će biti predsednik. Ima Srbija mnogo, mnogo kvalitetnijih ljudi od obojice. Nažalost takvima se povraća pri pomisli na politiku.

misa

pre 11 godina

Tadicu spusti malo loptu sto se tice Nikolica.Ne nastavljaj negativnu kampanju.Probajte sa SNS da formirate vladu a svi znaju koliko bi to bilo korisno za Srbiju.Ne pravi se vise prepotentan.Razgovarajte.Dacic sve vise lici na Slobu.Je si li video kako se samo drao na mitinzima.Ako on bude premijer ne trazi vise SMS-ovima da glasam za tebe.

Mile

pre 11 godina

Ako je Dulic plati sajt desetine hiljada evra, a plakat pola milona evra. Zašto Tadic ne smeni te ljude koji rade samo za svoj intres. Šta je problem?

djole bre

pre 11 godina

"Razbiti famu da su političari nepošteni". KAKO BRE ? Masa njih prima penzije ili plate za radna mesta na kojima su stalno zaposleni I ministarske/poslaničke plate. Na sve to I raznorazne prinadležnosti I beneficije. To su velike stavke za budžet. Toliko o poštenju.

Hanz

pre 11 godina

Bice ovako Tadic sada nece reci da ce biti u Vladi sa SPS i da ce iz SPS biti premijer.Zato sto bih izgubio drugi krug.Ovako kaze lepo ceka da formira Vladu nakon izbora da on bude presednik a premijer ce biti SPS-ovac.Ipak ja mislim da glasaci DSS nece biti uz Tadica kao i SRS.Jedan deo LDP ima da glasa za Tadica kao i jedan deo SPS.Bice tesko u drugom krugu za Tadica.

Vladan

pre 11 godina

Tadic ulazi u koaliciju sa Tomom i LDP-om, to je sada jasno. Ovo Tadicevo, ne trpim ucene, i Vucicevo lizanje sa Cedom, ne spominjanje Kosova u celoj kampanji, sve govori. A vi "patriJote" i dalje zivite u snovima da je Tomu uopste briga o nacionalnim interesima Srbije.

milan

pre 11 godina

Ako neko ne podrzava Tadica mogu biti samo tri razloga:
Ili je zagrizeni radikalac koji se presvukao u naprednjake
Ili je stvarno imao baksuza i trpi zbog krize koja je globalna ali sigurno i delom nas proizvod
Ili ima neki licni interes da dodje do promena.
Sigurno da ima onih koji su ubedjene nedemokrate i koji se zarko nadaju, sto je veoma moguce, da Nikolic odskoci sa tog njegovog evropskog pravca.
Ja moje stare uhodane cipele ne bacam tako lako i ako suster jos moze nesto da popravi to mi je draze nego da dobijam zuljeve od novih.

mirko

pre 11 godina

Tadićeva izjava je jasna, tako je bilo i predhodna dva puta, poslednje predsdničke izvore je dobio, a da je imao jedino podršku predizborne koalicije.
Ko vređa čiju inteligenciju, prvenstveno zavisi od same inteligencije, a predlog koji je dao nije ništa izmislio, jer je to metodologija koja se primenjuje u zemljama zapadne demokratije.
Zakon o ispitivanju porekla imovine donošen je više puta u bivšoj SFRJ, ali je uvek bio promašaj.

ivica.ch

pre 11 godina

Toma jeste seljak covek i pozdravljam tadica za kritike koje mu upucuje...ali Dacic i njegova bratija su bar sto puta gori,evo on se pravi lud da ne zna ko mu je bio sinoc na slavlju,ministru policije dolazi kriminalac neki vodja navijaca sa bakljama...haha smesno i strasno.....to samo moze u Slobinoj Srbiji,takvu nam je napravio i takvu ostavio drzavu a ovi je neguju i cuvaju i napamet im ne pada da je menjaju...bravo Tadicu,bravo Dacicu...bravo Kostunice i Nikolicu...svi ste vi braca po ucitelju...strasno i jadno po gradjane Srbije

Robin Hud

pre 11 godina

I Tito je govorio da ce nam doci glave mangupi iz nasih redova.
posle 22 godine moram da ugasim ili zatvorim moj posao ili biznis to je rezultat vladavine B.T. I NJEGOVIH MANGUPA.

Nikola

pre 11 godina

Mozda shvatio da ce jos 4godine sa sps-om da ih totalno unisti kod glasaca,sdruge strane skupice kintu za sledece 15generacije.Snaga sps-a je los ds.Mozda ako im utrapi ova ministarstva gde je kinta,ali tu je problem posle siguran gubitak glasova.Sps pametno uzeo policiju,sad ce i vojsku...tako ta ministarstva gde je ne moguce da se lose radi.Sve zavisi od dacica,ako hoce jos da ojaca uzece ds,ako hoce da izvadi srbiju iz krize uzece sns.Mada im se osladilo da su jaki sad,pre ce sa ds-om i za 4godine da bude druga ili prva stranka u srbiji.

momak

pre 11 godina

Bice zanimljivo !!
Tadic kao 'ne trpi pritiske i ucene', a nije svestan da je njegova partija vise nije prva po broju osvojenih glasova
A sa druge strane, Dacic vec unapred najavljuje da nece sa LDP, ali i da bi da MUP ostane pod njegovom 'kontrolom'
itd, itd, itd

miodrag

pre 11 godina

E moj BORISE utera ti DACIC strah u kosti opet pocinjes sa prljavom kampanjom dokle da te neznam mazda bih i poverovao da si prodavao novine a da si se svacim bavio to je istina strah je cudo pa mislim da se plasis i sopstvene senke ajde da vidimo kako ces reagovati na ucene t.j. DACIC rece bicu premijer a uz to jos mnogo toga budi covek pokazi obraz a za par dana videcemo sta si i sve mi se cini to cete kostati predsednickih izbora nezaboravi jednu stvar na ovim izborima DS je 15 posto manje glasova dobila nego 2008

budi musko

pre 11 godina

Da čujemo Borise, smeš li da kažeš jasno i glasno: "NE, Ivica Dačić neće biti premijer, po cenu da idemo na nove izbore ili u opoziciju"

Ako to kažeš, dobijaš predsedničke izbore u suprotnom gubiš sve. Ne boj se DSS, SNS i SPS se nikada neće dogovoriti i slede novi izbori. Ovako ako kreneš da se uvlačiš malom Slobi gubiš definitivo moj glas. Ja ne mogu da podnesem da predsednik DS-a i budući predsednik Srbije treba da kleči pred Ivicom i da ga moljaka

NSHC

pre 11 godina

Tadić i Djilas su dobili više glasova nego njihova stranka,nasuprot Tomi i Vučiću koji su dobili manje glasova pojedinačno nego njihova stranka.Mislite o tome kad pravite strategiju za drugu krug i Borise u pravu si ne može niko da te ucenjuje.

zrak

pre 11 godina

Na nesreću ove zemlje, mirenje i udruživanje sa SPS-PUPS u prethodnom sazivu skupštine i vlade je nanelo ovoj zemlji više štete nego išta drugo! Jako bih volela da nisam u pravu, a vreme će samo pokazati...
Žalosno!

gordijanus

pre 11 godina

ti i tvoja stranka ste najveci gubitnici. ubili su nam premijera iz tvoje stranke i bio si na vlasti deceniju, a gde si sad? ni kosova ni evrope, toma nikolic te bije sa par glasova...ej bre covece, mani se politike...kad nisi na vreme smenio koga je trebalo u toj kilavoj vladi...

Roooooo

pre 11 godina

Da se ne lazemo, Dacic ce manipulisati sa tobom kako mu je volja, moze mu se...a ti ces to prihvatiti, ne bi li ostao na vlasti, ali se ne nadaj, da ce samo traziti mesto premijera, zelece vise, mnogo vise, a ti ces mu to ustupiti i zaboravices na sve sto je ovaj narod radio ne bi skinuo istog tog sa kojim sada saradjujes. Krivica je samo tvoja.

драган

pre 11 godina

Какве су то пароле о имовини. Зашто не спроведете закон о испитивању порекла имовине политичара, и то тако да свака странка проверава имовину оне друге. Тада ћемо вам поверовати. Овим паролама, не!

tumač pritisaka

pre 11 godina

Tadić "ne trpi pritiske", a kako se zove kad te Dačić pritisne za mesto premijera? Ili ako ode u koalciju sa SNS pa ga Toma pritisne takođe za mesto premijera za sebe ili Jorgovanku?
A možda je Tadić hteo da kaže da može da trpi pritisak samo od Dačića i Nikolića, ali ne i od drugih?

zzzzzz

pre 11 godina

Bogme si lepo istrpeo pritiske i ucene DSS-a kad je Kostunica zahtevao da bude premijer, sa manje glasova nego sto sad ima Dacic. U prevodu, ko tebi veruje.

Freed

pre 11 godina

Gospodine Tadicu! Recite nam samo sta Vi podrazumevate pod ucenama? Jer da vas pitam,ako zelite moj glas u drugom krugu, hocu da znam da li ce biti Ivica Dacic premijer ako budete napravili koaliciju sa njim?
Jer ako DA, onda ne izlazim na drugi krug, ako NE imate moj glas.

Peca

pre 11 godina

Bravo Tadiću! Nikolić je poslednji čovek u Srbiji koji sme da govori o poštenju! Čovek je kupio stan za 500,000 EUR, sagradio hacijendu u selu i kupio silnu zemlju a 20 godina ne radi ništa.
Tadiću, zgazi ga u drugom krugu, kao i prethodna dva puta. Nema taj Nikolić obraza, neće se povući u penziju, ali bar da ga ne slušamo jedno mesec, dva.

Milan

pre 11 godina

Kako si strasan.

U redu, ne trpis pritiske i ucene. To znaci da si 2008-me uveo SPS u igru svojom voljom. Ne znam sta je gore od toga.

Cekaj samo strasni predsednice kad SNS i SPS krenu da pregovaraju, onako cisto sportski. Kad shvatis da sve pozicije koje je DS imala padaju.

Usput, pritisak neces trpeti od SPS-a, oni nikog nece da pritiskaju, samo ce te pitati sta imas da im ponudis. Nego ces pritisak trpeti od Dulica i slicnih kojima u slucaju silaska sa trona preti zatvor.

stripovano

pre 11 godina

preporuka za II krug: isterajte na čistinu imovinu obojice, a bogami i kvalifikacije. neće nas valjda brukati pred svetom lik kome su nabavili diplomu i master. opšte obrazovanje, maniri i poznavanje materije o kojoj se govori ne mogu se kupiti. narodu treba to predočiti i naslikati.

ppafpac

pre 11 godina

Borise molim te nemoj vise sa njima. Pa zamisli samo naprednjaci, sps i dss/urs. Pukli bi za godinu/dve garant. Ne daj im. Ako moze sa sps i ldp ali da bude premijer iz DS ok, ako ne budi predsednik i sacuvajte BG ako moze, a pustite ih niz vodu.

budi musko

pre 11 godina

Da čujemo Borise, smeš li da kažeš jasno i glasno: "NE, Ivica Dačić neće biti premijer, po cenu da idemo na nove izbore ili u opoziciju"

Ako to kažeš, dobijaš predsedničke izbore u suprotnom gubiš sve. Ne boj se DSS, SNS i SPS se nikada neće dogovoriti i slede novi izbori. Ovako ako kreneš da se uvlačiš malom Slobi gubiš definitivo moj glas. Ja ne mogu da podnesem da predsednik DS-a i budući predsednik Srbije treba da kleči pred Ivicom i da ga moljaka

Roooooo

pre 11 godina

Da se ne lazemo, Dacic ce manipulisati sa tobom kako mu je volja, moze mu se...a ti ces to prihvatiti, ne bi li ostao na vlasti, ali se ne nadaj, da ce samo traziti mesto premijera, zelece vise, mnogo vise, a ti ces mu to ustupiti i zaboravices na sve sto je ovaj narod radio ne bi skinuo istog tog sa kojim sada saradjujes. Krivica je samo tvoja.

zzzzzz

pre 11 godina

Bogme si lepo istrpeo pritiske i ucene DSS-a kad je Kostunica zahtevao da bude premijer, sa manje glasova nego sto sad ima Dacic. U prevodu, ko tebi veruje.

Peca

pre 11 godina

Bravo Tadiću! Nikolić je poslednji čovek u Srbiji koji sme da govori o poštenju! Čovek je kupio stan za 500,000 EUR, sagradio hacijendu u selu i kupio silnu zemlju a 20 godina ne radi ništa.
Tadiću, zgazi ga u drugom krugu, kao i prethodna dva puta. Nema taj Nikolić obraza, neće se povući u penziju, ali bar da ga ne slušamo jedno mesec, dva.

драган

pre 11 godina

Какве су то пароле о имовини. Зашто не спроведете закон о испитивању порекла имовине политичара, и то тако да свака странка проверава имовину оне друге. Тада ћемо вам поверовати. Овим паролама, не!

gordijanus

pre 11 godina

ti i tvoja stranka ste najveci gubitnici. ubili su nam premijera iz tvoje stranke i bio si na vlasti deceniju, a gde si sad? ni kosova ni evrope, toma nikolic te bije sa par glasova...ej bre covece, mani se politike...kad nisi na vreme smenio koga je trebalo u toj kilavoj vladi...

Milan

pre 11 godina

Kako si strasan.

U redu, ne trpis pritiske i ucene. To znaci da si 2008-me uveo SPS u igru svojom voljom. Ne znam sta je gore od toga.

Cekaj samo strasni predsednice kad SNS i SPS krenu da pregovaraju, onako cisto sportski. Kad shvatis da sve pozicije koje je DS imala padaju.

Usput, pritisak neces trpeti od SPS-a, oni nikog nece da pritiskaju, samo ce te pitati sta imas da im ponudis. Nego ces pritisak trpeti od Dulica i slicnih kojima u slucaju silaska sa trona preti zatvor.

Freed

pre 11 godina

Gospodine Tadicu! Recite nam samo sta Vi podrazumevate pod ucenama? Jer da vas pitam,ako zelite moj glas u drugom krugu, hocu da znam da li ce biti Ivica Dacic premijer ako budete napravili koaliciju sa njim?
Jer ako DA, onda ne izlazim na drugi krug, ako NE imate moj glas.

dejo

pre 11 godina

Bravo kralju ne moze koferce tebe da ucenjuje ti si covek od reci maksimum sta mozes da mu das to je predsednik vlade da bude, Mrka da pravi puteve, Krka finansije, Palma da vodi socijalu ,Saban i Brkuta kulturu, Alkatraz MUP i jos maksimum sedam osam ministarstva i na sledecim predsednickim izborima da ga podrzis,nedaj kralju na sebe Srbija te voli.

zrak

pre 11 godina

Na nesreću ove zemlje, mirenje i udruživanje sa SPS-PUPS u prethodnom sazivu skupštine i vlade je nanelo ovoj zemlji više štete nego išta drugo! Jako bih volela da nisam u pravu, a vreme će samo pokazati...
Žalosno!

miodrag

pre 11 godina

E moj BORISE utera ti DACIC strah u kosti opet pocinjes sa prljavom kampanjom dokle da te neznam mazda bih i poverovao da si prodavao novine a da si se svacim bavio to je istina strah je cudo pa mislim da se plasis i sopstvene senke ajde da vidimo kako ces reagovati na ucene t.j. DACIC rece bicu premijer a uz to jos mnogo toga budi covek pokazi obraz a za par dana videcemo sta si i sve mi se cini to cete kostati predsednickih izbora nezaboravi jednu stvar na ovim izborima DS je 15 posto manje glasova dobila nego 2008

momak

pre 11 godina

Bice zanimljivo !!
Tadic kao 'ne trpi pritiske i ucene', a nije svestan da je njegova partija vise nije prva po broju osvojenih glasova
A sa druge strane, Dacic vec unapred najavljuje da nece sa LDP, ali i da bi da MUP ostane pod njegovom 'kontrolom'
itd, itd, itd

ppafpac

pre 11 godina

Borise molim te nemoj vise sa njima. Pa zamisli samo naprednjaci, sps i dss/urs. Pukli bi za godinu/dve garant. Ne daj im. Ako moze sa sps i ldp ali da bude premijer iz DS ok, ako ne budi predsednik i sacuvajte BG ako moze, a pustite ih niz vodu.

stripovano

pre 11 godina

preporuka za II krug: isterajte na čistinu imovinu obojice, a bogami i kvalifikacije. neće nas valjda brukati pred svetom lik kome su nabavili diplomu i master. opšte obrazovanje, maniri i poznavanje materije o kojoj se govori ne mogu se kupiti. narodu treba to predočiti i naslikati.

ivica.ch

pre 11 godina

Toma jeste seljak covek i pozdravljam tadica za kritike koje mu upucuje...ali Dacic i njegova bratija su bar sto puta gori,evo on se pravi lud da ne zna ko mu je bio sinoc na slavlju,ministru policije dolazi kriminalac neki vodja navijaca sa bakljama...haha smesno i strasno.....to samo moze u Slobinoj Srbiji,takvu nam je napravio i takvu ostavio drzavu a ovi je neguju i cuvaju i napamet im ne pada da je menjaju...bravo Tadicu,bravo Dacicu...bravo Kostunice i Nikolicu...svi ste vi braca po ucitelju...strasno i jadno po gradjane Srbije

tumač pritisaka

pre 11 godina

Tadić "ne trpi pritiske", a kako se zove kad te Dačić pritisne za mesto premijera? Ili ako ode u koalciju sa SNS pa ga Toma pritisne takođe za mesto premijera za sebe ili Jorgovanku?
A možda je Tadić hteo da kaže da može da trpi pritisak samo od Dačića i Nikolića, ali ne i od drugih?

dada

pre 11 godina

Borise dogovori se sa Tomom. Ko pobedi u drugom krugu predsednik, onaj drugi premijer. Oduvajte sve male stranke. Samo da se ne sepuri Dacic i njegov SPS, molim te. Dogovorite se za dobro Srbije. Obice ti se o glavu koalicija sa tim malim Slobom. Pa nisu valjda razlike izmedju tebe i Tome vece od razlike izmedju DS i SPS?

BIZNIS

pre 11 godina

Zbog vlasti, ima ako treba glavni odbor DS-a da nosi iz pozarevacke avlije Slobin kovceg pesaka na krkacama do Aleje velikana u BG, samo ako to zatrazi Dacic kao uslov.
Zar vi niste zajedno u Socijalistickoj internacionali? Koga farbate?

Ne trpi nego odma pristaj na sve

pre 11 godina

Borise dobro si rekao da "ne trpis pritiske i ucene" tj cim te malo pritisnu ili ucene ti odmah popustas i pristajes na sve....tako da nista nisi slagao, svaka cast..Nego malo je problem sto je DS lansirao Razlicka 5. Oktobra a sad je digao iz mrtvih Slobine omladince i to samo da bi DS bio na vlasti - cena nije bitna ali kad tad djavo dodje po svoje.... realno ovi izbori su porazavajuci za DS......

Mile

pre 11 godina

Ako je Dulic plati sajt desetine hiljada evra, a plakat pola milona evra. Zašto Tadic ne smeni te ljude koji rade samo za svoj intres. Šta je problem?

NSHC

pre 11 godina

Tadić i Djilas su dobili više glasova nego njihova stranka,nasuprot Tomi i Vučiću koji su dobili manje glasova pojedinačno nego njihova stranka.Mislite o tome kad pravite strategiju za drugu krug i Borise u pravu si ne može niko da te ucenjuje.

Robin Hud

pre 11 godina

I Tito je govorio da ce nam doci glave mangupi iz nasih redova.
posle 22 godine moram da ugasim ili zatvorim moj posao ili biznis to je rezultat vladavine B.T. I NJEGOVIH MANGUPA.

Maja

pre 11 godina

Bivsi predsednice vi ste doprineli da danas likuje Dacic,zahvaljujuci vasoj stranci vratili su se na politickoj sceni i sada ce opet da nam kroje sudbinu Dacic ,Mrkonjic,Palma.... Sarkozi nije dobio drugi mandat jer nije ispunio ocekivanja,a mi smo cudan narod izgleda volimo da imamo marsale.

ma da

pre 11 godina

Lepo receno, samo, ko je u zatvoru od nepostenih politicara, koji su opljackali gradjane ??? Verujem da je Tadic jedan castan i posten POLITICAR, ali to ne vredi nista, jer nije stao na put kriminalu i korupciji !!!

Đomla

pre 11 godina

(milan, 7. maj 2012 16:59)


Evo ja nemam nikakav lični interes da bih bio protiv Tadića, ali ovakav monopol nad medijima kakav je on zaveo ne mogu da trpim i s toga dižem glas protiv toga! A za Tomu me baš briga.

misa

pre 11 godina

Tadicu spusti malo loptu sto se tice Nikolica.Ne nastavljaj negativnu kampanju.Probajte sa SNS da formirate vladu a svi znaju koliko bi to bilo korisno za Srbiju.Ne pravi se vise prepotentan.Razgovarajte.Dacic sve vise lici na Slobu.Je si li video kako se samo drao na mitinzima.Ako on bude premijer ne trazi vise SMS-ovima da glasam za tebe.

Ivica

pre 11 godina

Koliko vidim, Tadic je vec izgubio i predsednicke izbore. Da li stvarno misli da nas ovako niskom i jeftinom demagogijom, u ovako teskim vremenima za Srbiju, moze uveriti da je pravi izbor za Predsednika? Za Nikolica mislim da je jos veci demagog, ali Tadica vise glasati ne mogu. Vratio je SPS na velika vrata, dzaba smo krecili...Izdrzacemo Nikolica 1 mandat, jer nemamo drugog izbora.

djole bre

pre 11 godina

"Razbiti famu da su političari nepošteni". KAKO BRE ? Masa njih prima penzije ili plate za radna mesta na kojima su stalno zaposleni I ministarske/poslaničke plate. Na sve to I raznorazne prinadležnosti I beneficije. To su velike stavke za budžet. Toliko o poštenju.

Knight XV

pre 11 godina

Glasali vi za jednog ili drugog kandidata, u ovom slucaju vazi ova definicija:

"Za stado, naravno, nije dobro ako mu je pastir ovca."
Johan Wolfgang Goethe

uvek glasac

pre 11 godina

Ja verujem da ce Tadic biti predsednik na ovim izborima. Đilas ima vlast u Beogradu, a Vojvodina je, takođe, demokratska. Nažalost, osim DSa i LDPa, na našoj pol.sceni nema više evropejaca. Kad bi moj glas mogao da dopre do Gosp. Tadica, rekla bih mu da zaista ne dozvoli nikakve ucene, jer su one sa G17 i SPS, srušile i reting i poverenje DSa.
Zato ih treba pustiti, i SPS i SNS da sami naprave koaliciju i vladaju sledece 4 godine sa svojim zaista "strucnim kadrom".Za podsecanja onih koji su zaboravili a za nauk mladima koji i ne znaju!

nekadasnji glasač DS-a

pre 11 godina

Odgovoran je za uništavanje DS-a. Ne vidim razliku između njega i Tome Nikolića. Svejedno mi je ko će biti predsednik. Ima Srbija mnogo, mnogo kvalitetnijih ljudi od obojice. Nažalost takvima se povraća pri pomisli na politiku.

Vladan

pre 11 godina

Tadic ulazi u koaliciju sa Tomom i LDP-om, to je sada jasno. Ovo Tadicevo, ne trpim ucene, i Vucicevo lizanje sa Cedom, ne spominjanje Kosova u celoj kampanji, sve govori. A vi "patriJote" i dalje zivite u snovima da je Tomu uopste briga o nacionalnim interesima Srbije.

Dragan Vucovic

pre 11 godina

Sasa, nije DS podigao SPS iz mrtvih nego Kostunica. Posle 5. Oktobra oni su bili klinicki mrtvi, ali posto Kostunica nije hteo po cenu zivota da uspostavi normalne koalicione odnose za Djindjicem, tada je izabrao SPS da podrzava njegovu manjinsku vladu i tada pocinje reanimacija SPS. DS kada je preavila vladu 2008 godine nije imala sa kim( jer je Kostuniva nije hteo ) pa je MORALA da je napravi sa SPS. Kostunica je najveci zlotvor srpske politike posle 5. Oktobra 2000 godine

milentije

pre 11 godina

Srbija je nepravedno ,jednom nevidjeno agresivnom medijskom kampanjom proglasena za najveceg ( cesto i jedinog )uzrocnika i krivca raspada Yugoslavije i ratova s pocetka 90tih.Mada to ni u kom slucaju ne odgovara onome sto se zaista desilo , Boris Tadic je implicitno priznao i prihvatio tu podmetacinu.
Uopste ne razumem , kako je i do sada takav covek mogao da bude predsednik Srbije...a to sto se ponovo gura , spominjuci nekakve moralne principe ..nikako ne odgovara udvoravackoj,ljigavoj politici prema zapadu...kojim je maximalno ponizio sve Srbe i Srbiju .

Hanz

pre 11 godina

Bice ovako Tadic sada nece reci da ce biti u Vladi sa SPS i da ce iz SPS biti premijer.Zato sto bih izgubio drugi krug.Ovako kaze lepo ceka da formira Vladu nakon izbora da on bude presednik a premijer ce biti SPS-ovac.Ipak ja mislim da glasaci DSS nece biti uz Tadica kao i SRS.Jedan deo LDP ima da glasa za Tadica kao i jedan deo SPS.Bice tesko u drugom krugu za Tadica.

acinic

pre 11 godina

Otpor i bojkot rezimu! Priblizavanje ima vecno da traje! Ulazimo u EU kao prosjaci! Ko je opljackao Srbiju? Ne treba mi EU kada sam gladan! Narod je gladan! Poljoprivredni mit i ostale basne! Jefitina radna snaga koju nudi rezim EU. Gradjani Srbije treba da budu robovi?Dole rezim kapitalnih infrastrukturnih komunalija!

Aki

pre 11 godina

E Tadicu, Tadicu. Da je tu pokojni Djindjic da vidi rezultate DS-a od 2003. tebe bi prvog izbacio iz stranke. Ni bleda njegova kopija nisi...

saf

pre 11 godina

Tadić je naveo da su mu veći protivnici od Tomislava Nikolića oni koji u DS rade samo za svoj lični interes...
Dobro jutro batice! Evo ti prilike da očistiš stranku od takvih! Smatraj da ti je stranka isuviše dobro prošla.Osvojili ste Beograd zahvaljujući Đilasu i ta pobeda je bila rasturanje bukvalno.Ali samo to i ništa više.Druga ste stranka u republici i to je neverovatan uspeh a i to ti je Đilas doneo.E sad pozdravljam to što si protiv ucena i izađi na crtu bez ikakve pomoći drugih pa šta bude.Nemoj da ti stranka ulazi u bilo kakvu vladu jer ta vlada neće biti dugog veka a moraćeš da pristaneš ne na ucene već na takva poniženja koje nisi ni svestan.Idi u opoziciju,očisti stranku,prepusti taj posao Đilasu,neka dođu neki drugi pošteniji i manje halapljivi ljudi,i ti ćeš ako to uradiš-razbiti na sledećim izborima a ovi što su sad kao "pobednici"će se vrlo brzo istrošiti jer je stvarnost jako teška a neće biti para da se svi namire a i bez rada neće moći.Eto ja toliko i naka ti je Bog u pomoći!

beogradska posla

pre 11 godina

"Tadić je naveo da su mu veći protivnici od Tomislava Nikolića oni koji u DS rade samo za svoj lični interes."

E Borise, Borise.... radio si kao crnac 4 godine, urnisao svoje zdravlje, bez ikakvog razloga prekinuo predsednicki mandat!
Sad jos da ti pomognu da izgubis u drugom krugu i svi ce biti zadovoljni.

mirko

pre 11 godina

Tadićeva izjava je jasna, tako je bilo i predhodna dva puta, poslednje predsdničke izvore je dobio, a da je imao jedino podršku predizborne koalicije.
Ko vređa čiju inteligenciju, prvenstveno zavisi od same inteligencije, a predlog koji je dao nije ništa izmislio, jer je to metodologija koja se primenjuje u zemljama zapadne demokratije.
Zakon o ispitivanju porekla imovine donošen je više puta u bivšoj SFRJ, ali je uvek bio promašaj.

Bane

pre 11 godina

Ova dvojca kao najjaci politicari u zemlji otimaju se oko funkcije predsednika drzave koja i nije nesto narocito bitna, a onaj mali debeli vec najavio da ga zanima samo mesto premijera ili ti sustinski najvaznija funkcija u drzavi! I sada neko da mi kaze da u stvari i Boris i Toma nisu samo jedan obican prosek, a Bucko za njih kapacitet i to veliki!

gasna komora

pre 11 godina

Svi pljujete Dacica a ipak mislim (mada ga i ja ne volim) da pored svega on ima rezultate koji su ga doveli ovde gde jeste. SPS nekad i sad - ogromna razlika. Ima tu jos uvek starih komunjara ali i oni polako nestaju. Koalicija sa Borisom? Zasto da ne! U svakom slucaju, ko god osvoji parlament, nista se bitno nece menjati na gore, cak sta vise, mislim da cemo napredovati iz godine u godinu. Toliko/optimista-pacifista

TrotterBG

pre 11 godina

O kakvim ti ucenama i pritiscima pricas covece,kad si dobio jedva par procenata vise od tih koji ce da te "ucenjuju" i "pritiskaju"?!?!?!

Milan

pre 11 godina

Mene samo zanima gde je Toma Diploma u celoj konstrukciji, mora i on da macne nesto. Da se konacno povrati od strajka gladju, a i od svega sto je, jadan, proziveo u kampanji.

Сласт је сласт,ал власт је власт :))

pre 11 godina

Сви нешто замерају Тадићу како је васкрсао СПС 2008-e,али не каже се да је морао а не хтео јер није имао већину у парламенту,иначе много га за Дачића заб... само да може без њега !!! Могао је и да не мора,али онда не би био власт,а за власт ипак нема те кнедле коју он не може прогутати ;)) И сад ће да се нагута много чега поготово што је кнедла порасла дупло и много се ***чи !!!

milan

pre 11 godina

Ako neko ne podrzava Tadica mogu biti samo tri razloga:
Ili je zagrizeni radikalac koji se presvukao u naprednjake
Ili je stvarno imao baksuza i trpi zbog krize koja je globalna ali sigurno i delom nas proizvod
Ili ima neki licni interes da dodje do promena.
Sigurno da ima onih koji su ubedjene nedemokrate i koji se zarko nadaju, sto je veoma moguce, da Nikolic odskoci sa tog njegovog evropskog pravca.
Ja moje stare uhodane cipele ne bacam tako lako i ako suster jos moze nesto da popravi to mi je draze nego da dobijam zuljeve od novih.

(Vlast)a

pre 11 godina

Dobro zvuci,ali malo sta znaci!Naravno da trpite i pritiske i ucene posto ste porodican covek,a bavite se i teskim i ne narocito cistim poslom politicara gde su ucene i pritisci deo svakodnevice.Popustili ste nakon proslih izbora,pa cete morati i sada ili cete nas predati onima koje ste sami stvorili i u zivotu odrzavali:SNS-u i DSS-u.
Hajde da se ne foliramo nego da se uradi nesto stvarno dobro,po cenu da ne morate priznati da ste cetiri godine gledali u zvezde i jako malo toga korisnog uradili za gradjane ove zemlje.Vecinu dobrih stvari smo dobili zahvaljujuci milosti belog sveta a ne radu nasih politicara.Ali,zbog toga se necemo svadjati,ukoliko iskoristite priliku i pocnete usredsredjeno i vredno da radite za ovo malo Srbije sto je ostalo:Vojvodina,Beograd,uza Srbija sa Sandzakom.Naravno,uvek smo spremni da pomognemo zemljacima izvan nasih granica:na Kosovu,u Crnoj Gori,BIH ili Hrvatskoj...ali samo u granicama realnog,ne ugrozavajuci susede i dobre odnose sa njima.

Bane

pre 11 godina

@dilema Eto znao sam da cu morati nekome da odgovaram. Mozda predsednik ima ustavno pravo da sve to sto Vi navodite i uradi, ali sigurno ne moze da se ponasa kao Aleksandar Obrenovic to jest za vreme mandata u najgorem, ali najgorem slucaju moze da mu se desi da uradi samo jednu od tih stvari, a ja koliko znam mi smo nase ratove zavrsili. Valjda... Boris Tadic drzavom vlada u 90% kao sef DS-a i tako preko partije kontrolise vladu isto kao sto je i Sloba radio, a duznost predsednika drzave je u glavnom protokolarna. Medjutim nije mu Dacic ni priblizno poslusan kao Cvetkovic tako da ce biti povuci Djole, a i potegni mi ga bice sto bi rekao pravi Srecko Sojic.

Nikola

pre 11 godina

Mozda shvatio da ce jos 4godine sa sps-om da ih totalno unisti kod glasaca,sdruge strane skupice kintu za sledece 15generacije.Snaga sps-a je los ds.Mozda ako im utrapi ova ministarstva gde je kinta,ali tu je problem posle siguran gubitak glasova.Sps pametno uzeo policiju,sad ce i vojsku...tako ta ministarstva gde je ne moguce da se lose radi.Sve zavisi od dacica,ako hoce jos da ojaca uzece ds,ako hoce da izvadi srbiju iz krize uzece sns.Mada im se osladilo da su jaki sad,pre ce sa ds-om i za 4godine da bude druga ili prva stranka u srbiji.

marinko

pre 11 godina

Dragi Tadiću, o svemu tome ti je pričao Dinkić, a ti si ga pustio niz vetar. Nije trebala da ti radi toliko sujeta...znaš da ti je on vodio kampanju i zahvaljujući njemu, pobedio si 2008. Ta prepotentnost i tvoj mali Sloba sve če da nas unesreći. Džabe bobna od 1996 do danas...aman čeoveče stavi prst na čelo više ili odlazi u prošlost.

dilema

pre 11 godina

(Bane, 7. maj 2012 17:43)
S tim, sto predsednik moze da raspusti skupstinu, proglasi vanredno stanje, suspenduje Ustav i vlada (ako zatreba), a premijer kroz budzet, pretace iz supljeg u prazno i blamira se!
Sta bi Ti, Bane, birao da budes, da smo u Britaniji, kraljica (kralj) ili premijer?

Peca

pre 11 godina

Bravo Tadiću! Nikolić je poslednji čovek u Srbiji koji sme da govori o poštenju! Čovek je kupio stan za 500,000 EUR, sagradio hacijendu u selu i kupio silnu zemlju a 20 godina ne radi ništa.
Tadiću, zgazi ga u drugom krugu, kao i prethodna dva puta. Nema taj Nikolić obraza, neće se povući u penziju, ali bar da ga ne slušamo jedno mesec, dva.

gasna komora

pre 11 godina

Svi pljujete Dacica a ipak mislim (mada ga i ja ne volim) da pored svega on ima rezultate koji su ga doveli ovde gde jeste. SPS nekad i sad - ogromna razlika. Ima tu jos uvek starih komunjara ali i oni polako nestaju. Koalicija sa Borisom? Zasto da ne! U svakom slucaju, ko god osvoji parlament, nista se bitno nece menjati na gore, cak sta vise, mislim da cemo napredovati iz godine u godinu. Toliko/optimista-pacifista

milan

pre 11 godina

Ako neko ne podrzava Tadica mogu biti samo tri razloga:
Ili je zagrizeni radikalac koji se presvukao u naprednjake
Ili je stvarno imao baksuza i trpi zbog krize koja je globalna ali sigurno i delom nas proizvod
Ili ima neki licni interes da dodje do promena.
Sigurno da ima onih koji su ubedjene nedemokrate i koji se zarko nadaju, sto je veoma moguce, da Nikolic odskoci sa tog njegovog evropskog pravca.
Ja moje stare uhodane cipele ne bacam tako lako i ako suster jos moze nesto da popravi to mi je draze nego da dobijam zuljeve od novih.

Dragan Vucovic

pre 11 godina

Sasa, nije DS podigao SPS iz mrtvih nego Kostunica. Posle 5. Oktobra oni su bili klinicki mrtvi, ali posto Kostunica nije hteo po cenu zivota da uspostavi normalne koalicione odnose za Djindjicem, tada je izabrao SPS da podrzava njegovu manjinsku vladu i tada pocinje reanimacija SPS. DS kada je preavila vladu 2008 godine nije imala sa kim( jer je Kostuniva nije hteo ) pa je MORALA da je napravi sa SPS. Kostunica je najveci zlotvor srpske politike posle 5. Oktobra 2000 godine

ppafpac

pre 11 godina

Borise molim te nemoj vise sa njima. Pa zamisli samo naprednjaci, sps i dss/urs. Pukli bi za godinu/dve garant. Ne daj im. Ako moze sa sps i ldp ali da bude premijer iz DS ok, ako ne budi predsednik i sacuvajte BG ako moze, a pustite ih niz vodu.

uvek glasac

pre 11 godina

Ja verujem da ce Tadic biti predsednik na ovim izborima. Đilas ima vlast u Beogradu, a Vojvodina je, takođe, demokratska. Nažalost, osim DSa i LDPa, na našoj pol.sceni nema više evropejaca. Kad bi moj glas mogao da dopre do Gosp. Tadica, rekla bih mu da zaista ne dozvoli nikakve ucene, jer su one sa G17 i SPS, srušile i reting i poverenje DSa.
Zato ih treba pustiti, i SPS i SNS da sami naprave koaliciju i vladaju sledece 4 godine sa svojim zaista "strucnim kadrom".Za podsecanja onih koji su zaboravili a za nauk mladima koji i ne znaju!

miodrag

pre 11 godina

E moj BORISE utera ti DACIC strah u kosti opet pocinjes sa prljavom kampanjom dokle da te neznam mazda bih i poverovao da si prodavao novine a da si se svacim bavio to je istina strah je cudo pa mislim da se plasis i sopstvene senke ajde da vidimo kako ces reagovati na ucene t.j. DACIC rece bicu premijer a uz to jos mnogo toga budi covek pokazi obraz a za par dana videcemo sta si i sve mi se cini to cete kostati predsednickih izbora nezaboravi jednu stvar na ovim izborima DS je 15 posto manje glasova dobila nego 2008

NSHC

pre 11 godina

Tadić i Djilas su dobili više glasova nego njihova stranka,nasuprot Tomi i Vučiću koji su dobili manje glasova pojedinačno nego njihova stranka.Mislite o tome kad pravite strategiju za drugu krug i Borise u pravu si ne može niko da te ucenjuje.

zzzzzz

pre 11 godina

Bogme si lepo istrpeo pritiske i ucene DSS-a kad je Kostunica zahtevao da bude premijer, sa manje glasova nego sto sad ima Dacic. U prevodu, ko tebi veruje.

stripovano

pre 11 godina

preporuka za II krug: isterajte na čistinu imovinu obojice, a bogami i kvalifikacije. neće nas valjda brukati pred svetom lik kome su nabavili diplomu i master. opšte obrazovanje, maniri i poznavanje materije o kojoj se govori ne mogu se kupiti. narodu treba to predočiti i naslikati.

gordijanus

pre 11 godina

ti i tvoja stranka ste najveci gubitnici. ubili su nam premijera iz tvoje stranke i bio si na vlasti deceniju, a gde si sad? ni kosova ni evrope, toma nikolic te bije sa par glasova...ej bre covece, mani se politike...kad nisi na vreme smenio koga je trebalo u toj kilavoj vladi...

budi musko

pre 11 godina

Da čujemo Borise, smeš li da kažeš jasno i glasno: "NE, Ivica Dačić neće biti premijer, po cenu da idemo na nove izbore ili u opoziciju"

Ako to kažeš, dobijaš predsedničke izbore u suprotnom gubiš sve. Ne boj se DSS, SNS i SPS se nikada neće dogovoriti i slede novi izbori. Ovako ako kreneš da se uvlačiš malom Slobi gubiš definitivo moj glas. Ja ne mogu da podnesem da predsednik DS-a i budući predsednik Srbije treba da kleči pred Ivicom i da ga moljaka

Robin Hud

pre 11 godina

I Tito je govorio da ce nam doci glave mangupi iz nasih redova.
posle 22 godine moram da ugasim ili zatvorim moj posao ili biznis to je rezultat vladavine B.T. I NJEGOVIH MANGUPA.

Vladan

pre 11 godina

Tadic ulazi u koaliciju sa Tomom i LDP-om, to je sada jasno. Ovo Tadicevo, ne trpim ucene, i Vucicevo lizanje sa Cedom, ne spominjanje Kosova u celoj kampanji, sve govori. A vi "patriJote" i dalje zivite u snovima da je Tomu uopste briga o nacionalnim interesima Srbije.

Roooooo

pre 11 godina

Da se ne lazemo, Dacic ce manipulisati sa tobom kako mu je volja, moze mu se...a ti ces to prihvatiti, ne bi li ostao na vlasti, ali se ne nadaj, da ce samo traziti mesto premijera, zelece vise, mnogo vise, a ti ces mu to ustupiti i zaboravices na sve sto je ovaj narod radio ne bi skinuo istog tog sa kojim sada saradjujes. Krivica je samo tvoja.

dejo

pre 11 godina

Bravo kralju ne moze koferce tebe da ucenjuje ti si covek od reci maksimum sta mozes da mu das to je predsednik vlade da bude, Mrka da pravi puteve, Krka finansije, Palma da vodi socijalu ,Saban i Brkuta kulturu, Alkatraz MUP i jos maksimum sedam osam ministarstva i na sledecim predsednickim izborima da ga podrzis,nedaj kralju na sebe Srbija te voli.

acinic

pre 11 godina

Otpor i bojkot rezimu! Priblizavanje ima vecno da traje! Ulazimo u EU kao prosjaci! Ko je opljackao Srbiju? Ne treba mi EU kada sam gladan! Narod je gladan! Poljoprivredni mit i ostale basne! Jefitina radna snaga koju nudi rezim EU. Gradjani Srbije treba da budu robovi?Dole rezim kapitalnih infrastrukturnih komunalija!

Milan

pre 11 godina

Mene samo zanima gde je Toma Diploma u celoj konstrukciji, mora i on da macne nesto. Da se konacno povrati od strajka gladju, a i od svega sto je, jadan, proziveo u kampanji.

milentije

pre 11 godina

Srbija je nepravedno ,jednom nevidjeno agresivnom medijskom kampanjom proglasena za najveceg ( cesto i jedinog )uzrocnika i krivca raspada Yugoslavije i ratova s pocetka 90tih.Mada to ni u kom slucaju ne odgovara onome sto se zaista desilo , Boris Tadic je implicitno priznao i prihvatio tu podmetacinu.
Uopste ne razumem , kako je i do sada takav covek mogao da bude predsednik Srbije...a to sto se ponovo gura , spominjuci nekakve moralne principe ..nikako ne odgovara udvoravackoj,ljigavoj politici prema zapadu...kojim je maximalno ponizio sve Srbe i Srbiju .

TrotterBG

pre 11 godina

O kakvim ti ucenama i pritiscima pricas covece,kad si dobio jedva par procenata vise od tih koji ce da te "ucenjuju" i "pritiskaju"?!?!?!

Milan

pre 11 godina

Kako si strasan.

U redu, ne trpis pritiske i ucene. To znaci da si 2008-me uveo SPS u igru svojom voljom. Ne znam sta je gore od toga.

Cekaj samo strasni predsednice kad SNS i SPS krenu da pregovaraju, onako cisto sportski. Kad shvatis da sve pozicije koje je DS imala padaju.

Usput, pritisak neces trpeti od SPS-a, oni nikog nece da pritiskaju, samo ce te pitati sta imas da im ponudis. Nego ces pritisak trpeti od Dulica i slicnih kojima u slucaju silaska sa trona preti zatvor.

(Vlast)a

pre 11 godina

Dobro zvuci,ali malo sta znaci!Naravno da trpite i pritiske i ucene posto ste porodican covek,a bavite se i teskim i ne narocito cistim poslom politicara gde su ucene i pritisci deo svakodnevice.Popustili ste nakon proslih izbora,pa cete morati i sada ili cete nas predati onima koje ste sami stvorili i u zivotu odrzavali:SNS-u i DSS-u.
Hajde da se ne foliramo nego da se uradi nesto stvarno dobro,po cenu da ne morate priznati da ste cetiri godine gledali u zvezde i jako malo toga korisnog uradili za gradjane ove zemlje.Vecinu dobrih stvari smo dobili zahvaljujuci milosti belog sveta a ne radu nasih politicara.Ali,zbog toga se necemo svadjati,ukoliko iskoristite priliku i pocnete usredsredjeno i vredno da radite za ovo malo Srbije sto je ostalo:Vojvodina,Beograd,uza Srbija sa Sandzakom.Naravno,uvek smo spremni da pomognemo zemljacima izvan nasih granica:na Kosovu,u Crnoj Gori,BIH ili Hrvatskoj...ali samo u granicama realnog,ne ugrozavajuci susede i dobre odnose sa njima.

Ivica

pre 11 godina

Koliko vidim, Tadic je vec izgubio i predsednicke izbore. Da li stvarno misli da nas ovako niskom i jeftinom demagogijom, u ovako teskim vremenima za Srbiju, moze uveriti da je pravi izbor za Predsednika? Za Nikolica mislim da je jos veci demagog, ali Tadica vise glasati ne mogu. Vratio je SPS na velika vrata, dzaba smo krecili...Izdrzacemo Nikolica 1 mandat, jer nemamo drugog izbora.

драган

pre 11 godina

Какве су то пароле о имовини. Зашто не спроведете закон о испитивању порекла имовине политичара, и то тако да свака странка проверава имовину оне друге. Тада ћемо вам поверовати. Овим паролама, не!

tumač pritisaka

pre 11 godina

Tadić "ne trpi pritiske", a kako se zove kad te Dačić pritisne za mesto premijera? Ili ako ode u koalciju sa SNS pa ga Toma pritisne takođe za mesto premijera za sebe ili Jorgovanku?
A možda je Tadić hteo da kaže da može da trpi pritisak samo od Dačića i Nikolića, ali ne i od drugih?

zrak

pre 11 godina

Na nesreću ove zemlje, mirenje i udruživanje sa SPS-PUPS u prethodnom sazivu skupštine i vlade je nanelo ovoj zemlji više štete nego išta drugo! Jako bih volela da nisam u pravu, a vreme će samo pokazati...
Žalosno!

Aki

pre 11 godina

E Tadicu, Tadicu. Da je tu pokojni Djindjic da vidi rezultate DS-a od 2003. tebe bi prvog izbacio iz stranke. Ni bleda njegova kopija nisi...

ma da

pre 11 godina

Lepo receno, samo, ko je u zatvoru od nepostenih politicara, koji su opljackali gradjane ??? Verujem da je Tadic jedan castan i posten POLITICAR, ali to ne vredi nista, jer nije stao na put kriminalu i korupciji !!!

Freed

pre 11 godina

Gospodine Tadicu! Recite nam samo sta Vi podrazumevate pod ucenama? Jer da vas pitam,ako zelite moj glas u drugom krugu, hocu da znam da li ce biti Ivica Dacic premijer ako budete napravili koaliciju sa njim?
Jer ako DA, onda ne izlazim na drugi krug, ako NE imate moj glas.

dada

pre 11 godina

Borise dogovori se sa Tomom. Ko pobedi u drugom krugu predsednik, onaj drugi premijer. Oduvajte sve male stranke. Samo da se ne sepuri Dacic i njegov SPS, molim te. Dogovorite se za dobro Srbije. Obice ti se o glavu koalicija sa tim malim Slobom. Pa nisu valjda razlike izmedju tebe i Tome vece od razlike izmedju DS i SPS?

dilema

pre 11 godina

(Bane, 7. maj 2012 17:43)
S tim, sto predsednik moze da raspusti skupstinu, proglasi vanredno stanje, suspenduje Ustav i vlada (ako zatreba), a premijer kroz budzet, pretace iz supljeg u prazno i blamira se!
Sta bi Ti, Bane, birao da budes, da smo u Britaniji, kraljica (kralj) ili premijer?

Hanz

pre 11 godina

Bice ovako Tadic sada nece reci da ce biti u Vladi sa SPS i da ce iz SPS biti premijer.Zato sto bih izgubio drugi krug.Ovako kaze lepo ceka da formira Vladu nakon izbora da on bude presednik a premijer ce biti SPS-ovac.Ipak ja mislim da glasaci DSS nece biti uz Tadica kao i SRS.Jedan deo LDP ima da glasa za Tadica kao i jedan deo SPS.Bice tesko u drugom krugu za Tadica.

djole bre

pre 11 godina

"Razbiti famu da su političari nepošteni". KAKO BRE ? Masa njih prima penzije ili plate za radna mesta na kojima su stalno zaposleni I ministarske/poslaničke plate. Na sve to I raznorazne prinadležnosti I beneficije. To su velike stavke za budžet. Toliko o poštenju.

Ne trpi nego odma pristaj na sve

pre 11 godina

Borise dobro si rekao da "ne trpis pritiske i ucene" tj cim te malo pritisnu ili ucene ti odmah popustas i pristajes na sve....tako da nista nisi slagao, svaka cast..Nego malo je problem sto je DS lansirao Razlicka 5. Oktobra a sad je digao iz mrtvih Slobine omladince i to samo da bi DS bio na vlasti - cena nije bitna ali kad tad djavo dodje po svoje.... realno ovi izbori su porazavajuci za DS......

momak

pre 11 godina

Bice zanimljivo !!
Tadic kao 'ne trpi pritiske i ucene', a nije svestan da je njegova partija vise nije prva po broju osvojenih glasova
A sa druge strane, Dacic vec unapred najavljuje da nece sa LDP, ali i da bi da MUP ostane pod njegovom 'kontrolom'
itd, itd, itd

BIZNIS

pre 11 godina

Zbog vlasti, ima ako treba glavni odbor DS-a da nosi iz pozarevacke avlije Slobin kovceg pesaka na krkacama do Aleje velikana u BG, samo ako to zatrazi Dacic kao uslov.
Zar vi niste zajedno u Socijalistickoj internacionali? Koga farbate?

saf

pre 11 godina

Tadić je naveo da su mu veći protivnici od Tomislava Nikolića oni koji u DS rade samo za svoj lični interes...
Dobro jutro batice! Evo ti prilike da očistiš stranku od takvih! Smatraj da ti je stranka isuviše dobro prošla.Osvojili ste Beograd zahvaljujući Đilasu i ta pobeda je bila rasturanje bukvalno.Ali samo to i ništa više.Druga ste stranka u republici i to je neverovatan uspeh a i to ti je Đilas doneo.E sad pozdravljam to što si protiv ucena i izađi na crtu bez ikakve pomoći drugih pa šta bude.Nemoj da ti stranka ulazi u bilo kakvu vladu jer ta vlada neće biti dugog veka a moraćeš da pristaneš ne na ucene već na takva poniženja koje nisi ni svestan.Idi u opoziciju,očisti stranku,prepusti taj posao Đilasu,neka dođu neki drugi pošteniji i manje halapljivi ljudi,i ti ćeš ako to uradiš-razbiti na sledećim izborima a ovi što su sad kao "pobednici"će se vrlo brzo istrošiti jer je stvarnost jako teška a neće biti para da se svi namire a i bez rada neće moći.Eto ja toliko i naka ti je Bog u pomoći!

marinko

pre 11 godina

Dragi Tadiću, o svemu tome ti je pričao Dinkić, a ti si ga pustio niz vetar. Nije trebala da ti radi toliko sujeta...znaš da ti je on vodio kampanju i zahvaljujući njemu, pobedio si 2008. Ta prepotentnost i tvoj mali Sloba sve če da nas unesreći. Džabe bobna od 1996 do danas...aman čeoveče stavi prst na čelo više ili odlazi u prošlost.

misa

pre 11 godina

Tadicu spusti malo loptu sto se tice Nikolica.Ne nastavljaj negativnu kampanju.Probajte sa SNS da formirate vladu a svi znaju koliko bi to bilo korisno za Srbiju.Ne pravi se vise prepotentan.Razgovarajte.Dacic sve vise lici na Slobu.Je si li video kako se samo drao na mitinzima.Ako on bude premijer ne trazi vise SMS-ovima da glasam za tebe.

beogradska posla

pre 11 godina

"Tadić je naveo da su mu veći protivnici od Tomislava Nikolića oni koji u DS rade samo za svoj lični interes."

E Borise, Borise.... radio si kao crnac 4 godine, urnisao svoje zdravlje, bez ikakvog razloga prekinuo predsednicki mandat!
Sad jos da ti pomognu da izgubis u drugom krugu i svi ce biti zadovoljni.

Maja

pre 11 godina

Bivsi predsednice vi ste doprineli da danas likuje Dacic,zahvaljujuci vasoj stranci vratili su se na politickoj sceni i sada ce opet da nam kroje sudbinu Dacic ,Mrkonjic,Palma.... Sarkozi nije dobio drugi mandat jer nije ispunio ocekivanja,a mi smo cudan narod izgleda volimo da imamo marsale.

ivica.ch

pre 11 godina

Toma jeste seljak covek i pozdravljam tadica za kritike koje mu upucuje...ali Dacic i njegova bratija su bar sto puta gori,evo on se pravi lud da ne zna ko mu je bio sinoc na slavlju,ministru policije dolazi kriminalac neki vodja navijaca sa bakljama...haha smesno i strasno.....to samo moze u Slobinoj Srbiji,takvu nam je napravio i takvu ostavio drzavu a ovi je neguju i cuvaju i napamet im ne pada da je menjaju...bravo Tadicu,bravo Dacicu...bravo Kostunice i Nikolicu...svi ste vi braca po ucitelju...strasno i jadno po gradjane Srbije

Nikola

pre 11 godina

Mozda shvatio da ce jos 4godine sa sps-om da ih totalno unisti kod glasaca,sdruge strane skupice kintu za sledece 15generacije.Snaga sps-a je los ds.Mozda ako im utrapi ova ministarstva gde je kinta,ali tu je problem posle siguran gubitak glasova.Sps pametno uzeo policiju,sad ce i vojsku...tako ta ministarstva gde je ne moguce da se lose radi.Sve zavisi od dacica,ako hoce jos da ojaca uzece ds,ako hoce da izvadi srbiju iz krize uzece sns.Mada im se osladilo da su jaki sad,pre ce sa ds-om i za 4godine da bude druga ili prva stranka u srbiji.

Đomla

pre 11 godina

(milan, 7. maj 2012 16:59)


Evo ja nemam nikakav lični interes da bih bio protiv Tadića, ali ovakav monopol nad medijima kakav je on zaveo ne mogu da trpim i s toga dižem glas protiv toga! A za Tomu me baš briga.

Bane

pre 11 godina

Ova dvojca kao najjaci politicari u zemlji otimaju se oko funkcije predsednika drzave koja i nije nesto narocito bitna, a onaj mali debeli vec najavio da ga zanima samo mesto premijera ili ti sustinski najvaznija funkcija u drzavi! I sada neko da mi kaze da u stvari i Boris i Toma nisu samo jedan obican prosek, a Bucko za njih kapacitet i to veliki!

Сласт је сласт,ал власт је власт :))

pre 11 godina

Сви нешто замерају Тадићу како је васкрсао СПС 2008-e,али не каже се да је морао а не хтео јер није имао већину у парламенту,иначе много га за Дачића заб... само да може без њега !!! Могао је и да не мора,али онда не би био власт,а за власт ипак нема те кнедле коју он не може прогутати ;)) И сад ће да се нагута много чега поготово што је кнедла порасла дупло и много се ***чи !!!

Bane

pre 11 godina

@dilema Eto znao sam da cu morati nekome da odgovaram. Mozda predsednik ima ustavno pravo da sve to sto Vi navodite i uradi, ali sigurno ne moze da se ponasa kao Aleksandar Obrenovic to jest za vreme mandata u najgorem, ali najgorem slucaju moze da mu se desi da uradi samo jednu od tih stvari, a ja koliko znam mi smo nase ratove zavrsili. Valjda... Boris Tadic drzavom vlada u 90% kao sef DS-a i tako preko partije kontrolise vladu isto kao sto je i Sloba radio, a duznost predsednika drzave je u glavnom protokolarna. Medjutim nije mu Dacic ni priblizno poslusan kao Cvetkovic tako da ce biti povuci Djole, a i potegni mi ga bice sto bi rekao pravi Srecko Sojic.

nekadasnji glasač DS-a

pre 11 godina

Odgovoran je za uništavanje DS-a. Ne vidim razliku između njega i Tome Nikolića. Svejedno mi je ko će biti predsednik. Ima Srbija mnogo, mnogo kvalitetnijih ljudi od obojice. Nažalost takvima se povraća pri pomisli na politiku.

Knight XV

pre 11 godina

Glasali vi za jednog ili drugog kandidata, u ovom slucaju vazi ova definicija:

"Za stado, naravno, nije dobro ako mu je pastir ovca."
Johan Wolfgang Goethe

mirko

pre 11 godina

Tadićeva izjava je jasna, tako je bilo i predhodna dva puta, poslednje predsdničke izvore je dobio, a da je imao jedino podršku predizborne koalicije.
Ko vređa čiju inteligenciju, prvenstveno zavisi od same inteligencije, a predlog koji je dao nije ništa izmislio, jer je to metodologija koja se primenjuje u zemljama zapadne demokratije.
Zakon o ispitivanju porekla imovine donošen je više puta u bivšoj SFRJ, ali je uvek bio promašaj.

Mile

pre 11 godina

Ako je Dulic plati sajt desetine hiljada evra, a plakat pola milona evra. Zašto Tadic ne smeni te ljude koji rade samo za svoj intres. Šta je problem?