Hronika 1

21.03.2024.

16:48

VJT: Naloženo ispitivanje stražara i lekara u Padinskoj skeli

Više javno tužilaštvo u Beogradu traži da policija utvrdi ima li elemenata krivičnog dela za gonjenje po službenoj dužnosti u radnjama trojice zaposlenih u Službi za obezbeđenje KPZ "Padinska Skela".

Izvor: Tanjug

VJT: Naloženo ispitivanje stražara i lekara u Padinskoj skeli
RINA

Podeli:

Policiji je naloženo da obavi detaljne razgovore sa navedenim osobama, kao i sa lekarom u zavodu o svim okolnostima koje su prethodile smrti osuđenika S. B. u tom zavodu 4. februara 2024. godine.

Uz zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja, policiji je dostavljen dopis Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Kazneno-popravnog zavoda Padinska Skela, zajedno sa prilozima, saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva.

Takođe je potrebno da se tužilaštvu dostavi medicinska dokumentacija S. B. u vezi sa izvršenim pregledima u zavodu, kao i da se po potrebi obave razgovori sa drugim licima.

Po prijemu izveštaja policije tužilaštvo će doneti odluku o daljem postupanju u ovom predmetu.

Pročitajte i:

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: