Hronika 0

19.03.2024.

15:20

Podignuta optužnica protiv muškarca iz Knjaževca zbog silovanja maloletnice

Više javno tužilaštvo u Pančevu podiglo optužnicu protiv okrivljenog D. R. (40) iz Knjaževca zbog sumnje da je u naselju Topola silovao 16-godišnjakinju, uz pomoć 14-godišnjeg bratanca.

Izvor: Tanjug

Podignuta optužnica protiv muškarca iz Knjaževca zbog silovanja maloletnice
Profimedia

Podeli:

Kako se navodi u saopštenju Višeg javnog tužilaštva, optužnicom je okrivljenom stavljeno na teret krivično delo silovanje, za koje je propisana kazna zatvora od pet do petnaest godina.

Tužilaštvo je u optužnici predložilo da Viši sud u Pančevu produži pritvor osumnjičenom zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, da okrivljenog kazni po zakonu, izrekne mu meru bezbednosti obavezno lečenje alkoholičara, kao i da ga obaveže na plaćanje troškova krivičnog postupka.

Njegov bratanac u vreme događaja nije navršio 14 godina, zbog čega njemu ne mogu da se izreknu krivične sankcije zbog krivičnih dela, te je tužilaštvo o ponašanju deteta obavestilo Centar za socijalni rad "Solidarnost" u Pančevu kako bi ta ustanova preduzela mere iz svoje nadležnosti.

Sumnja se da je maloletnik pomogao u savladavanju otpora maloletnice.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: