Hronika 0

21.06.2024.

18:27

Ovo je iskaz vlasnika streljana: Vladimir Kecmanović insistirao da dečak ubica puca iz njegovog pištolja

Vladimir Kecmanović insistirao je u streljani da njegov sin, dečak ubica, puca iz pištolja koji je bio u njegovom vlasništvu, rekao je danas Ratko Ivanović vlasnik streljačkog kluba na suđenju u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, saznaje "Blic".

Izvor: Blic

Ovo je iskaz vlasnika streljana: Vladimir Kecmanović insistirao da dečak ubica puca iz njegovog pištolja
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Podeli:

Podsetimo, postupak se vodi i protiv instruktora streljane, kao i roditelja dečaka ubice iz OŠ "Vladislav Ribnikar".

Suđenje roditeljima dečaka ubice iz OŠ "Vladislav Ribnikar" , kao i vlasnika i instruktora iz streljane gde je maloletni ubica učio da puca, a u krivičnom postupku koji se vodi protiv njih po optužnici Višeg javnog tužilaštva u Beogradu nastavljeno je danas pred Višim sudom u Beogradu.

Na današnjem suđenju odbranu je iznosio Ratko Ivanović, vlasnik streljačkog kluba gde je, kako se navodi u optužnici Višeg javnog tužilaštva dečak ubica dolazio sa ocem da puca.

On je u svojoj odbrani naveo da je Miljana Kecmanović, bila sa sinom ispred streljane i da je dečak sam ušao u nju.

"Vlasnik streljane je rekao da je Vladimir Kecmanović insistirao da njegov sin gađa iz pištolja koji je bio u njegovom vlasništvu - kaže izvor "Blica" upoznat sa dešavanjima u sudnici.

Vlasnik prvo tvrdio da dečak ubica nije bio u streljani

Ratko Ivanović, vlasnik streljačkog kluba, kao i instruktor u tom klubu Nemanja Marinković optužnicom se terete za krivična dela davanje lažnog iskaza, jer su, kako se sumnja, u tužilaštvu tvrdili da dečak ubica nije pucao u tom klubu.

Ivanović i Marinković su na prethodnom suđenju rekli da se ne osećaju dobro zbog čega je njihovo izlaganje odloženo za danas.

Majka Miljana i otac Vladimir Kecmanović su na prethodnim suđenjima izneli odbranu i odgovarali na pitanja tužilaštva, suda, branilaca i oštećenih, međutim oni nisu želeli da odgovaraju na pitanja punomoćnika oštećenih.

Kecmanovići od početka ovog postupka negiraju krivicu.

Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava.

Za šta su optuženi roditelji dečaka ubice

Otac dečaka, optužen je da je izvršio krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Majka Miljana Kecmanović je optužena jer je njen DNK pronađen na jednoj čauri u učionicu u kojoj je masakr počinjen.

Dečak ubica koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja.

Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

1 d

Svet

Okrenuli leđa Rusima: Amerika odmah poslala vojsku

Jermenija i SAD započele su danas zajedničke vojne vežbe u Jermeniji, saopštilo je jermensko Ministarstvo odbrane, prenosi AFP, dodajući da je to još jedan pokazatelj zbližavanja Zapada i Jerevana, koji je zahladnio odnose sa Rusijom.

19:20

15.7.2024.

1 d

Podeli: