Hronika 0

24.05.2024.

15:35

Sud u Smederevu: Brzim reagovanjem stražara sprečene teže posledice na suđenju Blažiću

Viši sud u Smederevu saopštio je da će pripremno ročište u postupku protiv Uroša Blažića, a koje je prekinuto juče zbog incidnta, biti naknadno zakazano.

Izvor: Tanjug

Sud u Smederevu: Brzim reagovanjem stražara sprečene teže posledice na suđenju Blažiću
TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Podeli:

U saopštenju suda se navodi da je pripremno ročište prekinuto pre samog početka zbog incidenta koji se dogodio kada su optuženi uvedeni u sudnicu.

Adekvatnim reagovanjem stražara Okružnog zatvora u Smederevu i pravosudne straže Višeg suda u Smederevu sprečene su teže posledice, saopšteno je.

Pripremno ročište je prekinuto kada su članovi porodica ubijenih skočili na Blažića i njegovog oca Radišu Blažića, po ulasku u sudnicu.

Blažiće su pripadnici straže odmah izveli iz sudnice i vratili u pritvorsku jedinicu koja je u sklopu suda.

Jedan od punomoćnika oštećenih je saopštio novinarima da je odlučeno da se ovo suđenje izmesti u zgradu Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu.

Blažić se optužnicom tereti da je u selima Malo Orašje i Dubona ubio devet, a ranio 12 osoba, dok se njegov otac tereti za veliku količinu oružja i municije koja je pronadjena u njegovoj kući.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: