Hronika 0

15.04.2024.

23:06

Kamion udario u voz kod Sremske Mitrovice: Povređene tri osobe FOTO

Na putnom prelazu između stanica Sremska Mitrovica i Martinci, koji je obezbeđen automatskim polubranicima sa svetlosnom signalizacijom i saobraćajnim znakovima na putu, kamion je naleteo na teretni voz, saopšteno je iz "Infrastrukture železnice Srbije".

Izvor: B92

Kamion udario u voz kod Sremske Mitrovice: Povređene tri osobe FOTO
Infrastrukture Železnice Srbije

Podeli:

Teretni voz je prevozio dizel gorivo i u svom sastavu je imao 19 vagona.

U trenutku nesreće, uređaji na putnom prelazu bili su ispravni i uredno su funkcionisali, a polubranici su bili spušteni.

U toj nesreći povređene su tri osobe iz drumskog vozila.

Prema izveštajima železničkih stručnih službi, do nesreće je došlo kada je vozač kamiona na putnom prelazu najpre zaobilazio kolonu koja je čekala ispred spuštene rampe, a zatim je kamion polomio rampu i udario u zadnji deo teretnog voza.

Infrastrukture Železnice Srbije

Tom prilikom bile su oštećene sedamnaesta, osamnaesta i devetnaesta cisterna iz sastava teretnog voza, ali iz cisterni nije bilo nikakvih curenja, niti opasnosti po ljude, imovinu ili životnu sredinu.

O nesreći su odamh obavešteni MUP i Hitna pomoć.

Infrastrukture Železnice Srbije

Infrastruktura železnice Srbije ponovo upozorava i apeluje da se posebno na putnim prelazima poštuju signalizacija i saobraćajni znakovi, a naročito da vozači drumskih vozila ne lome spuštene branike i da ih ne zaobilaze, već da stanu i čekaju kada su rampe spuštene. Samo poštovanjem propisa mogu da se spreče nesreće na putnim prelazima i sačuvaju ljudski životi.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

23 h

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: