Hronika 3

10.04.2024.

10:24

MUP: Nećemo stati; Dobijate dozirane informacije

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Željko Brkić izjavio danas da policija neće prestati potragu dok ne nađe telo dvogodišnje Danke Ilić

Izvor: Beta

MUP: Nećemo stati; Dobijate dozirane informacije
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg

Podeli:

On je, gostujući na TV Hepi, rekao da je teren koji se trenutno pretražuje takav da na neka mesta ljudska noga nikad ranije nije kročila.

"Trenutno se radi intenzivna akcija traganja u reonu Lazarevog kanjona, Lazareve pećina, vrtače. Naši ljudi izlažu svoje život opasnosti jer pretražuju veoma nepristupačan teren, nećemo odustati", rekao je Brkić.

Prema njegovim rečima, više od 1.500 pripadnika MUP je dalo sve od sebe da se nađe dete, više od 10 hektara površine je pregledano u okolini Banjskog polja, a sva raspoloživa sredstva su angažovana.

On je istakao da policija daje "dozirane" informacije javnosti kako ne bi poremetila intezivnu istragu.

Navodeći da fraza "nema tela - nema dela" pripada romanima, rekao je da već sada ima dovoljno dokaza koji osumnjičene direktno dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog dela i da je tužilaštvo to kvalifikovalo kao teško ubistvo.

"Na koji su način oni premestili telo, ko im je pomagao, koja su sredstva koristili, to će svakako biti uvrđeno i na tome se intenzivno radi. Sva pitanja na koja javnost želi odgovor, dobiće ih kad se za to steknu uslovi", rekao je Brkić.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: