Društvo 0

07.03.2024.

10:54

RHMZ najavio: Totalni preokret

RHMZ izdaro je upozorenje da nas danas i sutra očekuje pad temperature sa kišom, dok se na planinama očekuje i sneg.

Izvor: B92.net

RHMZ najavio: Totalni preokret
Shutterstock/Aliaksander Karankevich

Podeli:

Ipak oni najavljuju skok temperature za vikend, uz prisustvo košave.

U Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Velikom Pomoravlju, kao i u Timočkoj Krajini danas se očekuje pretežno oblačno i hladnije, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima.

U ostalim krajevima, južnije od ovih oblasti, smenjivaće se sunčani i oblačni intervali, a pojava kiše biće učestalija u poslepodnevnim časovima, kada će lokalni pljuskovi biti praćeni i grmljavinom.

Na planinama se danas i sutra sneg. Duvaće slab i umeren vetar iz različitih smerova, a na jugu Banata, u donjem Podunavlju i Braničevu vetar će biti jak povremeno i sa udarima olujne jačine naročito sredinom dana, jugoistočni. Najviša temperatura od 8 stepeni na severu i zapadu Srbije do 15 u južnim krajevima.

Narednih dana očekuje nas ipak promena vremena.

Iako se u petak očekuje pretežno oblačno i hladnije vreme, mestimično s kišom, u subotu će u Vojvodini i centralnoj Srbiji biti pretežno sunčano i toplije. U ostalim krajevima malo do umereno oblačno, na krajnjem jugoistoku još ponegde sa slabim padavinama. Uveče i tokom noći u svim krajevima stiže naoblačenje sa Jadrana, ali ono će tek ponegde usloviti kratkotrajnu kišu ili lokalni pljusak.

Drugog dana vikenda biće umereno oblačno, veći deo dana suvo, još toplije, ali i vetrovito.

Najtoplije će biti u zapadnoj i centralnoj Srbiji sa maksimalnom temperaturom oko 20 stepeni a najsvežije u Timočkoj Krajini sa oko 14 stepeni.

Na planinama i u košavskom području duvaće jak jugoistočni vetar, na jugu Banata sa udarima olujne jačine.

Uveče i tokom noći sa zapada prolazno naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima uz prestanak košave.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

20 h

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Podeli: