Društvo 0

19.05.2024.

12:58

Hitno upozorenje: Očekuju se nepogode u Srbiji

Republički hidrometeorološki zavod Srbije objavio je novo upozorenje koje obuhvata period do kraja maja. Kako se prognozira, očekuje nas mnogo kiše, grada, ali i olujnog vetra.

Izvor: B92

Hitno upozorenje: Očekuju se nepogode u Srbiji
Shutterstock/Patryk Kosmider

Podeli:

"U poslednjoj dekadi maja topla, vlažna i nestabilna vazdušna masa na području Srbije uslovljavaće česte pljuskove sa grmljavinom, lokalno praćene gradom i olujnim vetrom. Danas posle podne i uveče (19.05.) očekuju se potencijalno jači grmljavinski oblaci, a večeras i u toku noći ka ponedeljku (19/20.05.) lokalno i veća količina padavina (20 - 40 mm), naročito u zapadnoj, centralnoj i južnoj Srbiji. Najmanja verovatnoća za pojavu nepogoda biće na severozapadu Srbije", navodi se u novom upozorenju RHMZ. 

RHMZ je takođe na mapi prikazao da je trenutno u skoro celoj Srbiji na snazi narandžasti meteoalarm, što znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

"Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe", stoji na sajtu RHMZ. 

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: