Društvo 0

11.04.2024.

10:20

Godišnjica ubistva novinara Slavka Ćuruvije

Na današnji dan pre 25 godina u centru Beograda ubijen je Slavko Ćuruvija, novinar i vlasnik "Dnevnog telegrafa" i "Evropljanina".

Izvor: Beta

Godišnjica ubistva novinara Slavka Ćuruvije
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. tokom NATO bombardovanja, u ulazu zgrade u kojoj je stanovao u Beogradu.

Suđenje za ubistvo Ćuruvije počelo je 2015. godine. Prvostepeni sud je dva puta doneo istu presudu – ukupno 100 godina zatvora za četvoricu okrivljenih. Apelacioni sud ih je poslednjom presudom oslobodio.

Apelacioni sud u Beogradu objavio je u februaru, 10 meseci nakon što je presudio, da je preinačio prvostepenu presudu kojom su nekadašnji pripadnici Službe državne bezbednosti Radomir Marković, Milan Radonjić, Ratko Romić i Miroslav Kurak bili osuđeni na kazne zatvora zbog ubistva Slavka Ćuruvije i pravosnažno ih oslobodio.

Ćuruvija je rođen u Zagrebu 9. avgusta 1949. godine. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Od 1986. godine radio je u listu Borba. gde je bio glavni i odgovorni urednik.

Godine 1994, zajedno sa Momčilom Đorgovićem, osnovao je list Nedeljni telegraf, a dve godine kasnije i Dnevni telegraf.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Podeli: